![]() |
#61 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty- część XII
Edeldredzia - przykre strasznie... Ale trafiłaś. Mama mojego kolegi zmarła dzisiaj.
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
hej
przykro mi z powodu odejścia Waszych znajomych;( u mnie w mieście jakiś miesiąc temu była akcja wielkiej adopcji kotów samotnej pani, która umarła zostawiając 6 dorosłych kotów w tym 4 rasowe i 2 dachowce, widzę, że dla rasowych znalazł już się dom zostały tylko dachowce. Niestety ciężko znaleźć dom dla dorosłych kotów, ludzie wybierają głównie kocięta i to też takie ok 2-3 miesięczne widać to po ogłoszeniach.... Mój małż kupił dziś koci karmę Brit Carni Love, miał kupić Crazy Kitten małe op (bo nie wiem kiedy mi dojdzie jak zmówię 1 gr) no ale nie było i pani mu dała tą karmę (dobrze, że mu nie wcisnęła Brit premium albo jakiegoś gorszego badziewia), Rysia oczywiście jak tylko wszedł to chyba wyniuchała bo mało woreczka nie przegryzła dostała parę chrupek i żebrała o więcej hehe karma pachnie tłuszczem rybim. Trochę mi to popsuło plany bo miałam zamiar we wtorek zamówić jakąś inną karmę, no ale cóż... w ogóle moja Ryśka to jest wariatka totalna, był u nas wczoraj monter kablówki i neta to ta normalnie na głowę mu wchodziła, nic się nie bała, właziła mu na plecy, na głowę, do torby, bawiła się suwakiem od bluzy no wariatka totalna hehe jest coraz śmieszniejsza i śmielsza, lata po całym mieszkaniu najeżona i bokiem jeszcze, tylko szuka zaczepki do zabawy. Podbiła serca wszystkich. A do spania to tylko się patrzy jakby się położyć między nas na poduszce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bylam kiedys w schronisku(wolontariat) z moja siostrzenica (6lat) i ona ogladala koty i mowie do niej "jakbys mogla to ktorego bys wziela?" A ona "tego duzego zobacz jaki biedny nikt go nie chce bo jest duzy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53579434]U mnie sąsiedzi wyrzucili szczeniaki do smietnika ![]() To mi przypomniało jak mi koleżanka w LO ze szczegółami opowiadała jak się pozbywać kociaków w rzece. Ja już nie będę się rozpisywać. Miałyśmy 15 lat. Nie mogłam zupełnie pojąć jak można mieć taką znieczulicę. I nadal nie mogę. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#65 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() mandarynka882 - moje nie chcą jeść CarniLove. Fajne są takie odważne młodziki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a u mnie jest szaleństwo o tą karmę! mieszałam jej z britem care ale wyjadała ten carni love i się domagała więcej, stała przy szafce gdzie go trzymam i był płacz ![]() ![]() dla mnie ta karma pachnie tranem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cham też jakoś na Walentynki
![]() Witam ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() W nocy wykopałam jednego z nich i jest ze mną do dzisiaj. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Ja tak samo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Moja babcia zawsze pyta, gdzie wnuki ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Trzymam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Hej Nimfa, co u Was słychać? Jak się miewa stado?
![]()
#69 |
Wtajemniczenie
|
Maniuś nic nie chce jeść od soboty, już w piątek miał słabszy apetyt. Nawet ukochanej pasty na kłaki nie chce
![]() Zniknął nam sznurek od jednej wędki, wędka była w szafce, więc musiał zrobić włam. Ale nie wiadomo czy go zjadł. Byliśmy wczoraj na nocnym dyżurze na rtg, ale nie jest jednoznaczne, coś tam niby jest, ale nie wiadomo co i raczej powinno samo przejść, wszystko wygląda na drożne. Wieczorem idziemy znów. Wczoraj po południu zjadł małą puszkę Cosmy, ale zaraz ją zwrócił. Pije tylko wodę. Zachowuje się normalnie, prócz tego, że nie ma apetytu. Martwię się ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Oby, o ile to to. Może wieczorem uprę się na badania krwi tak na wszelki wypadek. Zresztą zobaczymy co powiedzą.
Tak mi go szkoda, biedaczek tak się boi na każdej wizycie, dopiero co go męczyli na kastracji. Za dwa tygodnie będzie rocznica odejścia Grubcia i znowu sobie wkręcam jakieś choróbsko i boję się tułaczki po klinikach, gdzie i tak nic konkretnego nie powiedzą. ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj znać na bieżąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
daktylek, oby przeszło! Trzymam kciuki!
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Nadal walczę z pchłami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
a są już po kastracji? jeśli tak, to kontrolnie można mocz przebadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
|
Na szczęście ogólnie w porządku
![]() Psy ok, koty również, jak pisałam, Persilla na razie na przeglądzie. Wygoliłam go u weta, grzbiet tylko, bo nie mogłam sobie poradzić ze sierścią . Figiel waży 6 kg, je wszystko* bez problemu. Królik i papugi również ok. * wszystko w granicach rozsądku ![]() Te kociska są takie pocieszne ![]() Ostatnio dałam psom mokrą karmę do misek. Figiel podszedł do Melmana i próbował wepchać łeb do miski, ale Melman mu to uniemożliwił. No to ta gadzina wsadziła mu łapę do środka i zabierała miskę spod pyska ![]() ![]() Mama mówiła, że jak daje Chamowi coś do jedzenia na szafkę, to Figiel wyciąga łapę i maca tak po szafce, dopóki mu tego nie zwinie spod pyska ![]() Wczoraj, godzina 10.30. Wyleguje się na łóżku, Cham wtulony we mnie. Pytam: - Chamie, wstajemy? Spojrzał na mnie jednym okiem, wyciągnął łapę i położył na moich ustach ![]() Nie, to nie. Nie będę się sprzeciwiać kotu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
No ładnie: 6kg to kawał kota! Niezły z niego żarłok. Ptyś waży 5,2. Niedługo będziesz go musiała zamykać na czas karmienia
![]() Chamiątko to słodziak ![]()
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Hej planujecie jutro zakupy internetowe dla swoich kotów w ramach darmowej dostawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Kahoko hino - tak, juz po kastracji
![]() ![]() Zmontowałem chłopakom niwa wędkę do zabawy. To co jest tu w sklepach to jakaś tragedia. Tani plastik i łamie sie po 1 użyciu. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
a ja trochę poszalałam na DDD
![]() dla kota na Telekarmie kupiłam parę puszek Animondy, saszetki Applawsa i duużo myszek bo moja Ryśka wręcz uwielbia ![]() a na Krakvecie Orijena za 15,49 za małe op (najtaniej ze wszystkich tych sklepów) i jeszcze myszki a z innych to piżamki dla dziecka dobrze mieć swoje oszczędności hehe ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Ja dostalam paczke z zoo z karmami purizon. Bobek rzucil sie na ryba a buka na ta z jagniecina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
no właśnie ja widziałam na jednej ze stron DDD 300gr Farminy N&D grain free (czyli purizona) i się tak zastanawiam;/
z resztą z chęcią bym t zamówiła Acane i Applawsa też ale Ryśka by kręćka dostała od tych karm i tylu bym nie schowała przed mężem a on jest trochę ignorantem w kwestii żywienia kotów i tego nie rozumie (on by Ryśkę najlepiej karmił resztkami z obiadu, wędlinami i mlekiem) więc zostanę przy Orijenie a mam jeszcze brita carni love |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a męża edukuj! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Kocia mama
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam parę pytań, czy czeszecie swoje koty może szczotką tangle teezer? Sprawdza się? Mam dwa persy i one strasznie nie lubią się czesać... Mamy furminator ale one jak go widzą to uciekają... Moje kociska możecie zobaczyć na stronie flatcat . eu bo są modelami ![]() I czy ubieracie może swoim zwierzakom na zimę ubranka? Niedługo czeka nas podróż i się zastanawiam...
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.