Moja autoterapia. Zycie malzenskie z tesciami w tle. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-13, 15:23   #61
Joka_Q
Raczkowanie

Dot.: Moja autoterapia. Zycie malzenskie z tesciami w tle.

Jakim cudem nada mieszkacie z teściami?!
Wszystko za nami
Joka_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:25   #62
girl600
Przyczajenie

Nigdzie nie napisalam jakie dochody ma moj maz ,wiec skad wiecie, ze nie stac nas na kredyt na dom? Dzieki temu, ze mieszkamy na kupie udalo sie troche zaoszczedzic. Jakies 1/3 wartosci malego domku. Poza tym nie zawsze tyle zarabialam. I jakas dziewczyna pisze, ze jestem bez pracy... mam prace a jestem na wychowawczym. Skladm wniosek i jestem spowrotem w pracy...

Edytowane przez girl600
Czas edycji: 2016-01-13 o 15:27
girl600 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:32   #63
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez girl600 Pokaż wiadomość
nie obcymi babami, a swoimi corkami i synowa
synowa, czyli Ty to de facto obca baba dla nich. Nie lubią Cię i nie szanują. W takim tłoku potrzebny jest wspólny wróg nr 1, teraz to jesteś Ty.

Cytat:
Przyjecie za zgoda tesciowej, ma naty le charakteru zeby odmowic jak sie jej nie podoba. Poza tym wieksza czesc to ich rodzina. Nie mam pretensji, ze mi nie pomagali, tylko ze tesc zabronil pomocy, bo krzywda by sie stala gdyby ktos np. szklanki rozstawil? Tesciowa sie deklarowala mocno a potem sie wypiela. Potem zasiadla jak gosc i nawet jak o kawe ktos zapytal to ona odpowiedziala, ze ona nic nie wie bo to nie jej impreza. Szlag ich trafial z chrzcinami, bo miesiac pozniej wyprawiali wnuczce komunie, bo corka stwierdzila ze jej nie stac i zrobili na 20osob. A coreczka mamusi nic nie pomagala tylko sama usiadla jak gosc a mamusia latala. Poza tym nie zastawili stolu jak my a oni sie lubia pokazac... Tesciowa chodzila wsciekla, jak powiedzialam ze sama sobie torty popieke. Nawet chciala ze mna jechac i pokazac mi gdzie mam zamowic. Problem w tym, ze znam ta cukiernie i robo fatalne ciasta. Z pomoca mojej mamy zrobilam potrawy miesne, salatki, ciasta i torty. Mnie udalo sie malym nakladem finansowaym wszystko zorganizowac oni wiekszosc na kupnym... Jedynie co, to ich corka tort zamowila ale w innej cukierni niz tej co trsciowa mi wskazywala. Wyszlo, ze synowa lepiej wyprawila niz tesciowa, stad gul.
już nie przesadzaj, to Twoja interpretacja i do tego pełna niechęci. Tak to teściowa zła, ale pomagać powinna? Wyprowadź się na swoje, to nie będziesz miała takich porównań.

Cytat:
Facebook to moja prywatna rzecz, ale jak wiem siadaja i komisyjnie czytaja co ja tam pisze. Tzn szwagierka czyta tesciom.
Skoro wiesz, że tak robi, to czemu jej nie ograniczysz widoczności postów albo nie przestaniesz publikować rzeczy, które są konfliktogenne. Sama nie jesteś święta, skoro wiesz, że to czytają i mogą mieć pretensje. Ciekawe, co by było, gdyby Twoja szwagierka na fb napisała, że znowu drzesz japę i spać nie można. Miło by Ci było?

Cytat:
Nie zdziwiona, ze rachunki trzeba placic, ale dziwne ze rozliczane na osobe, przeciez nie mamy 3 telewizorow, 3 lodowek, woda nie leje sie 24/h. Niemowlak nie zuzyje wiecej. Bedac na piersi i tylko do kapania?
wyprowadź się, to będziesz podliczana uczciwie, za to, co faktycznie zużyjecie.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:34   #64
girl600
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Joka_Q Pokaż wiadomość
Jakim cudem nada mieszkacie z teściami?!
Nie zawsze bylo tak zle, na poczatku tesciowa tylko dawala we znaki, tesc byl do rany przyloz, po dwoch latach cos mu odbilo, maz mowi ze to sprawka tesciowej. Poza tym wypadek meza troche nam pokrzyzowal plany.
Ogolem, maz jest dobrym czlowiekiem, a ze ma mieszane w glowie? Taka chyba rola tesciowej. Nie rozumie dlaczego dziecko jest takim problemem. Przeciez nie zyjemy w patologii, tylko zlosliwosci a to roznica.
Nie zawsze tez mieszkala jedna szwagierka a ona bardzo miesza. Gdy jej nie bylo to i tesciowa sie tez tak nie nakrecala.

Edytowane przez girl600
Czas edycji: 2016-01-28 o 13:49
Stary 2016-01-13, 15:35   #65
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Nigdzie nie napisalam jakie dochody ma moj maz ,wiec skad wiecie, ze nie stac nas na kredyt na dom? Dzieki temu, ze mieszkamy na kupie udalo sie troche zaoszczedzic. Jakies 1/3 wartosci malego domku. Poza tym nie zawsze tyle zarabialam. I jakas dziewczyna pisze, ze jestem bez pracy... mam prace a jestem na wychowawczym. Skladm wniosek i jestem spowrotem w pracy...
Tylko, że kupił za to samochód. Będziecie w samochodzie mieszkać?

Rozwiązaniem dla Was jest wyprowadzka. Teraz. Jeśli nie, to tego domku nie doczekasz się nigdy. Twojemu facetowi nie przeszkadza mieszkanie w rodziną, daje sobą manewrować na wszystkie strony. Wy kiedykolwiek mieszkaliście sami, we dwoje? Bo podejrzewam, że nie. I nawet nie wiecie, jaka to jest różnica.

Stary 2016-01-13, 15:38   #66
liselotta
lise-kotta

Cytat:
to nie rozumiem po co ten wątek?
masz życie z teściami na własne życzenie, to był twój wybór i jego konsekwencje są takie a nie inne. jak macie 1/3 wartości przez 4 lata, to jeszcze tylko 10 lat zbierania i będzie można fundamenty z tego opłacić. a gdzie reszta?

ciekawe czy będzie z kim ten dom budować, bo przy takiej atomosferze na codzień to twój związek się rozpadnie. nie mówię tego złośliwie, tylko uświadom sobie że teściów nie zmienisz, szwagierki nie zmienisz, będziecie się tak licytować kto stół "lepiej zastawi" przez lata całe,
oszalałabym nie mając żadnej intymności z mężem i trzy baby które mi w kólko w garach siedzą.
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:44   #67
girl600
Przyczajenie

Cytat:
już nie przesadzaj, to Twoja interpretacja i do tego pełna niechęci. Tak to teściowa zła, ale pomagać powinna? Wyprowadź się na swoje, to nie będziesz miała takich porównań.
Odpisujesz na ostatnie zdanie tylko. A nie zauwazylas tam opisu zachowania corki? O braku odpowiedzialnosci za swoje slowa i wystawianie do wiatru? O dziwnym zakazie pomocy? Pomocy nie mozna zakazywac... poza tym wiele rzeczy wyszlo po chrzcinach, czesc ktos nam powiedzial itd

Cytat:
Skoro wiesz, że tak robi, to czemu jej nie ograniczysz widoczności postów albo nie przestaniesz publikować rzeczy, które są konfliktogenne. Sama nie jesteś święta, skoro wiesz, że to czytają i mogą mieć pretensje. Ciekawe, co by było, gdyby Twoja szwagierka na fb napisała, że znowu drzesz japę i spać nie można. Miło by Ci było?
To wyszlo po dlugim czasie i powiedziala nam o tym szwagierka, ktora nie mieszka w domu, ktora tez swojej siostry nie trawi.
Stary 2016-01-13, 15:47   #68
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Odpisujesz na ostatnie zdanie tylko. A nie zauwazylas tam opisu zachowania corki? O braku odpowiedzialnosci za swoje slowa i wystawianie do wiatru? O dziwnym zakazie pomocy? Pomocy nie mozna zakazywac... poza tym wiele rzeczy wyszlo po chrzcinach, czesc ktos nam powiedzial itd

To wyszlo po dlugim czasie i powiedziala nam o tym szwagierka, ktora nie mieszka w domu, ktora tez swojej siostry nie trawi.
To sie wyprowadz i po problemie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 15:48   #69
girl600
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
Tylko, że kupił za to samochód. Będziecie w samochodzie mieszkać
Napisalam, ze jak jemu udalo sie zaoszczedzic to kupil samochod. A ja mam konto z innymi oszczednosciami.
Stary 2016-01-13, 15:51   #70
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
zauważyłam, ale wiem też, że ona tak samo krytycznie opisałaby Ciebie. Skoro Twoja teściowa daje się jej wykorzystywać, to jej sprawa.
Po co słuchacie plotek? Nie wiesz, że nie wszystko, co Ci ludzie gadają, to prawda?

Nie rozumiesz, że problemem nie jest teściowa, szwagierka, ale sam fakt, że tam mieszkacie? Nawet anioł by oszalał przy 3 rodzinach z małymi dziećmi. Tak się nie da żyć na dłuższą metę normalnie. Już dawno powinniście wyprowadzić się na swoje - wynajmowane, kupione czy jakie tam. Ale bez rodziców, sióstr i ich dzieci. Wy nie stworzyliście do tej pory pełnoprawnej rodziny, Tobą steruje jedna siostra, mężem rodzice i druga siostra. Normalnie, jak przedszkolaki. Brakuje jeszcze kłótni o to, kto ma ładniejsze misie.
Ja wiem, że Ty nie masz o tym pojęcia, że tak można, ale własne mieszkanie to ogromny komfort. Jak chcesz to chodzisz w pidzamie do 12 i nikt Ci nic nie powie. Jak nie chcesz, to nie myjesz dziś podłogi. Jak nie masz ochoty, to nikogo nie wpuszczasz. Powinniście z mężem dążyć do samodzielności wszelkimi drogami, a nie kisić się w jakimś pokoiku w domu, gdzie mieszka tylu ludzi.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisalam, ze jak jemu udalo sie zaoszczedzic to kupil samochod. A ja mam konto z innymi oszczednosciami.
czyli sama zaoszczędziłaś. Wasz związek jest tak udany, że nawet oszczędzać wspólnie nie umiecie...

Stary 2016-01-13, 15:51   #71
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Tylko, że realia są takie, że gierek rodzinnych, manipulacji nie zmienisz.
Mieszkasz u kogoś, kto już cię tam nie chce. Cała sytuacja ma negatywny wpływ na ciebie i twoją rodzinę. Komunikacja rodzinna leży.
Ważna jest wyprowadzka: rozsądna, wg okreslonego budżetu i zdrowie psychiczne.
Stary 2016-01-13, 16:09   #72
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Jak się szacuje koszta to się zawsze niedoszacuje, więc pewnie realnie masz może z 1/5.
Po iluś latach.
Jak tak dalej pójdzie, to związek do tego domku w ogóle nie dotrwa, rozleci się wcześniej.

Nie rozumiem czemu chcesz marnować młodość na mieszkanie w takich warunkach, ale jak tam sobie chcesz
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:12   #73
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Jak się szacuje koszta to się zawsze niedoszacuje, więc pewnie realnie masz może z 1/5.
Po iluś latach.
Jak tak dalej pójdzie, to związek do tego domku w ogóle nie dotrwa, rozleci się wcześniej.

Nie rozumiem czemu chcesz marnować młodość na mieszkanie w takich warunkach, ale jak tam sobie chcesz
no i pytanie, czy wliczają koszt działki, czy to tylko sama budowa. Bo coś czuję, że przy zarobkach 1300zł to dom będzie stał w powietrzu.

Stary 2016-01-13, 16:14   #74
liselotta
lise-kotta

dalej nie wiem po co ten wątek.
1) domek musi być
2) mają 1/3 kwoty czyli tyle co nic, a użerają się minimum 4 lata (bo wtedy powstał poprzedni wątek i już było źle wtedy)
3) życie u teściów jest koszmarem

ach, gdyby tylko tych teściów we własnym ich domu nie było, nie? wtedy to by w końcu było pięknie
Stary 2016-01-13, 16:18   #75
dorris23
Pyskatka

Juz sie zaczyNaja wędrówki ludów i dogryzanie co bylo 4lata temu itd.Zalosne.Nagle co niektorzy wiedza ile macie dochodów,ile macie odlozone.Ehhh. Od siebie powiem Ci jedno jesli dluzej tam zostaniesz to bardzo prawdopodobne, ze ucierpi na ttm mocno Twoje małżeństwo. A dziecko w tym przypadku niestety nic nie zmieni. Uciekajcie jak najszybciej na swoje.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:21   #76
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ale tu nie chodzi o to, że dziecko ma coś zmienić. Ale że dziecku się należy spokój i wychowanie w normalnych warunkach.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:30   #77
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Juz sie zaczyNaja wędrówki ludów i dogryzanie co bylo 4lata temu itd.Zalosne.Nagle co niektorzy wiedza ile macie dochodów,ile macie odlozone.Ehhh. Od siebie powiem Ci jedno jesli dluzej tam zostaniesz to bardzo prawdopodobne, ze ucierpi na ttm mocno Twoje małżeństwo. A dziecko w tym przypadku niestety nic nie zmieni. Uciekajcie jak najszybciej na swoje.
przyszłaś
długo ci to zajęło tym razem.

nie wiem co jest żałosnego w twierdzeniu, że autorka nie zmieni ani teściów ani szwagierki ani ich zachowania? ma siedzieć tam dalej na kupie, ludu jak na dworcu, każdy jej dogryza i czekać na cud przemiany? bitch, please.
Stary 2016-01-13, 16:33   #78
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
przyszłaś
długo ci to zajęło tym razem.

nie wiem co jest żałosnego w twierdzeniu, że autorka nie zmieni ani teściów ani szwagierki ani ich zachowania? ma siedzieć tam dalej na kupie, ludu jak na dworcu, każdy jej dogryza i czekać na cud przemiany? bitch, please.
No nie długo bo bylam tu już wczoraj. CZY ja napisalam, ze ma tam siedziec i czekac na cud? Doczytaj zanim sie odezwiesz.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:35   #79
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
No nie długo bo bylam tu już wczoraj. CZY ja napisalam, ze ma tam siedziec i czekac na cud? Doczytaj zanim sie odezwiesz.
tak jest, proszę pani
Stary 2016-01-13, 16:52   #80
ladymezmerize
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Dostała i zrobiła, jak chciała.
Dzisiaj znowu ma problem i dajemy rady i zrobi ponownie to, co uważa. Chyba forum nie jest od tego, by rozliczać, czy ktoś posłuchał jakichkolwiek rad?
A może Autorka widząc, że jest bardzo źle, wprowadzi w swoje życie jakieś zmiany? Więc może piszmy normalnie, a nie nabijajmy się, że miała jakieś spore problemy i zrobiła sobie dziecko. To co ona ma teraz wyrzucić te dziecko?? Mleko się rozlało i ma teraz sytuację, jaką ma.

W końcu ktoś się mądrze wypowiedział.
Lepiej wam się robi, jak ciśniecie po człowieku jak po łysej kobyle? Pogratulować.
I te straszne buledupy za ten dom. Czemu tutaj każdy się przyczepia jeżeli chodzi o dom? Nie wiecie ile zarabia facet, to nie oceniajcie.
Póki co tylko ocenianie drugiego człowieka wam wychodzi najłatwiej.

Autorko,
życie z teściami nie ma najmniejszego sensu. Wasze dziecko nie wychowa się w zgodnej i normalnej atmosferze. Nie jesteś łysą kobyłą po której można pojeżdżać. Przed ślubem mieszkaliście u Ciebie, teraz u niego, nie wnikam czemu. Pracujesz, utrzymujesz siebie, po części też męża, dziecko, płacicie rachunki. Zgodziła się przyjąć Ciebie pod swój dach, nie żerujesz na nikim, macie własne pieniądze, nie zalegacie z opłatami, więc powinni okazywać Tobie jakiś szacunek.
I tak jak napisały osoby wcześniej, musisz koniecznie porozmawiać z mężem, bo nie może być tak, że będziesz w tym domu gnojona, będzie na Ciebie nagonka i będziesz wrogiem numer jeden, Bogu ducha winna. Zdaję sobie sprawę, że jeżeli całe życie mieszkaliście w domach, ciężko jest sobie wyobrazić wyjazd do innego miasta, czy wynajęcie mieszkania, lokum w bloku, ale w tym miejscu ja myślała bym o dobru Twoim i Twojego dziecka. Mężowi wygodnie? To niech zostanie przy mamusi, a Ty spróbuj po prostu się wyprowadzić. On jak ma tyle pieniążków to powinno go stać na alimenty, więc bez grosza nie pozostaniesz.
To już dosięgło zenitu. Weź sprawy w swoje ręce i zrób to dla dziecka.
Porozmawiaj jeszcze raz z mężem. Powiedz, że tak być dłużej nie może. Chcesz mieć normalne życie i rodzine. Nie usłucha - to do widzenia. Sprawa o alimenty i zostaw to w cholerę. Życie może być piękne, możesz spełniać się w roli matki, być dobrą kobietą, pracować, spełniać siebie i korzystać z życia. Nikt nie ma prawa po Tobie jeździć, obrażać Cię, nie masz obowiązku czuć się gorszą i żyć z tym przy osobie, która za nic ma Twoje uczucia i Twoje poczucie własnej wartości. Przemyśl to. Zmień to.
Stary 2016-01-13, 17:08   #81
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
na poczatku tesciowa tylko dawala we znaki, tesc byl do rany przyloz, po dwoch latach cos mu odbilo, maz mowi ze to sprawka tesciowej. Ogolem, maz jest dobrym czlowiekiem, a ze ma mieszane w glowie? Taka chyba rola tesciowej.
Od początku wiedziałaś jaka jest teściowa i myślałaś, że jej się poprawi? Że jak jej dojdą 2 osoby do chałupy to będzie mniej znerwicowana i złośliwa? O losie.
Co do pogrubionego: padłam. Człowiek dojrzały do małżeństwa zdaje sobie sprawę, że przede wszystkim słucha tego, co mówi żona. Teściową sami wtłoczyliście w rolę 'mieszającej w głowie', bo z nią mieszkacie. Normalnie po jednym głupim tekście trzasnęlibyście drzwiami, poszli do siebie i tyle by było z tego mieszania.
I Ty chyba nie rozumiesz, że wyprowadzić musicie się serio jak najszybciej, bo inaczej możecie jako para budowy tego domu nie doczekać, zwłaszcza, że kwotę na razie macie niewielką i to wszystko trwa. Na głupie pozwolenia trzeba wydać kupę kasy i czasu stracić.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:12   #82
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez ladymezmerize Pokaż wiadomość

W końcu ktoś się mądrze wypowiedział.
Lepiej wam się robi, jak ciśniecie po człowieku jak po łysej kobyle? Pogratulować.
I te straszne buledupy za ten dom. Czemu tutaj każdy się przyczepia jeżeli chodzi o dom? Nie wiecie ile zarabia facet, to nie oceniajcie.
Póki co tylko ocenianie drugiego człowieka wam wychodzi najłatwiej.
Nie mam wrażenie, że komuś cisnę, a i o dom bólu dupy nie mam osobiście.
W temacie domu -to, że ktoś Autorce chce otworzyć oczy i pokazać, że własny dom to nie jest takie hop siup, to nic złego. Oni na razie obydwoje, razem z mężem, bujają w jakiejś odległej krainie, nie bardzo chyba zdając sobie sprawę z kosztów codziennego życia, skoro cisną się o wysokość rachunków, jakie płaci się w taaaakim domu, gdzie mieszka tyle osób. Więc co dopiero, jak dojdzie do budowy? Zwłaszcza, że wsparcie pana męża jest zerowe i akurat jego pensja idzie na rozwałkę, a to co udało mu się zaoszczędzić, to już wydał? Więc wiedza zasadniczo ile zarabia nie jest potrzebna, by wiedzieć, że nic z tego nie zostaje.

Autorka jest rozżalona, zła i nie cierpi krewnych męża, ale nie widzi, że dziękować za stan obecny powinna sobie i mężowi, bo nic nie zrobili w kierunku dojrzałego i samodzielnego życia. Szczerze wątpię, by potraktowała poważnie Twoje rady odnośnie zostawienia męża z rodzicami i zamieszkaniu samej. Mąż przecież taki niewinny, jak lilija, to ta rodzina zła nim steruje. O tym, by się od tej rodziny jakoś oddzielić to nawet Autorka się nie zająknęła.

Stary 2016-01-13, 17:22   #83
Gosiurek
Wtajemniczenie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;5411906 8]To jakiś przymus tu jest żeby się d nich dostosować?[/QUOTE]

Nie ma przymusu. Ale jaki sens w takim razie ma zakładanie wątku? Co jeszcze można pisać poza niekończącym "wyprowadź się"?
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:36   #84
pffe
BAN stały

Cytat:
Jeśli jedno z Was, czyli Ty, zarabia najniższą krajową to sorry ale Twój mąż musiałby grubą kasę zarabiać żebyście w ogóle mieli jakąkolwiek zdolność kredytową W jakiej Ty bajce żyjesz, dziewczyno.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:39   #85
drirrpl
BAN stały

Autorko, to co robi tamta rodzina to psychomanipulacja, nie dasz rady nic naprawić u nich, oni są odporni psychicznie na takie zagrywki i ty jako osoba bez doświadczenia w tej dziedzinie nie wygrasz, możesz jedynie ustalić granice lecz z niektórymi osobnika mi jest to bardzo ciężkie bo będą je ciągle testowali.
Jedyna twoja nadzieja to się wyprowadzić, oczywiście z mężem, wasze dochody wystarcza na wynajem i utrzymanie, założę się też ze twoi rodzice tobie pomogą. Nie wiem czy dobrze widziałem wzmianki jakieś o budowaniu domu, z waszymi dochodami zapomnijcie
Jak się nie wyprowadzicie to wykończysz się psychicznie.
drirrpl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:43   #86
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drirrpl Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze widziałem wzmianki jakieś o budowaniu domu, z waszymi dochodami zapomnijcie
Jak się nie wyprowadzicie to wykończysz się psychicznie.
Autorka twardo twierdzi, że mają zdolność kredytową na wybudowanie 'domku'. Nawet gdyby mieli to sorry, ale przy postawie męża, czyli 'oszczędzaj babo, ja rozwalę kasę na swoje zachcianki', czarno widzę spłacanie zaciągniętej pożyczki.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:53   #87
Devon_rose
Zakorzenienie

Jakby facet chciał się wyprowadzić od mamusi to pieniądze odkładałby a nie trwonił na głupoty.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:59   #88
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Jakby facet chciał się wyprowadzić od mamusi to pieniądze odkładałby a nie trwonił na głupoty.
na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Stary 2016-01-13, 18:10   #89
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
na jakiej podstawie tak twierdzisz?
A w jaki sposób autorka ze swojej pensji na cały dom odłoży? Sama pisała, że to ona ma tylko oszczędności na budowę.

I jakby mu na swojej rodzinie zależało to by się już dawno wyprowadzili.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 18:48   #90
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
A w jaki sposób autorka ze swojej pensji na cały dom odłoży? Sama pisała, że to ona ma tylko oszczędności na budowę.

I jakby mu na swojej rodzinie zależało to by się już dawno wyprowadzili.
Tylko, że ona twierdzi, że takowe oszczędności są jakieś duże i by starczyły na 1/3 domu. Przypuszczam, że żyje w swojej bajce w tym temacie bo kto i jak odłoży w 4 lata na 1/3 domu z 1300 miesięcznie? bo przecież jeszcze 4 lata temu nie pracowała.

A on ma wygodę, mamusię obok i jak żona będzie niedobra, będzie się kłócić to rodzice staną zawsze po jego stronie. Wygodne? Bardzo.
Ale widziały gały co brały.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości