![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tampony i podpaski
ekhm...tak spytam.. skoro tyle z Was uzywa o.b. to moze ma ktos na zbyciu taki pojemniczek na tampony, czasem dodawane do opakowań. osobiscie nie lubie ob i szkoda mi kupic tylko z powodu pojemniczka, a cholewka przydałby się
![]() jakby ktos mial na zbyciu to prosiłabym o PW, a prześle linki na targowisko, moze cos kogos zainteresuje wzamian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Heh, ja mam, ale kupione przez przypadek razem z tamponami. Powiem szczerze, że sama chciałabym kupić sobie nowy, bo ten troszkę już popękał w rogach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
przede wszytskim o.b. pare razy kupiłam również subtelle (co do pisowni nie jestem pewna). czasami na noc podpaski ( różne.najczęściej belle. w always z siateczką czułam się jakbym miała ceratę między nogami
![]()
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Ja używałam tamponów do czasu kiedy lekarz nie stwierdził u mnie nadżerki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Nadżerka to nie od tamponów przecież. Choć ja od czasu serii różnych wypowiedzi lekarzy trochę zmieniłam swoje nastawienie do nich - jednak mogą się przyczyniać do rozwoju róznych infekcji i niektóre kobiety skłonne do stan ow zapalnych powinny się przerzucić na podpaski. Ja używam i jednego i drugiego. W pracy tamponów (OB albo Bella), w domu i nocy podpasek (Bella - nie wiem czemu ale Always źle na mnie działa - mam wrażenie, że lekko podrażnia i powoduje lekkie odparzenia).
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja od jakiegoś 1,5 roku tylko tampony i tylko O.B. Podpasek teraz w zasadzie nie używam. Jestem dumna i blada, że w końcu przełamałam strach przed tamponami. Zgadzam się, ze to jeden z bardziej miluśkich wynalzaków dla kobiet. A podpaski to bella perfecta jeśli już.
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie życia bez tamponów
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Ja używam podasek Bella ze skrzydełkami, ale planuje podczas najbliższego okresu wypróbować jakieś tampony. Piszecie o jakichś rozmiarach itd. a ja się na tym kompletnie nie znam i właśnie tu jest moje pytanie : Jaki rozmiar tamponu najlepiej kupić na pierwszy raz? Jak czesto je zmieniać? Ile sztuk mieści się w jednym opakowaniu? Czy jest tam instrukcja jak je założyć? Może to głupie pytania ale ja nigdy nie miałam w rękach nawet opakowania od tamponów to nie wiem co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Używam tamponów, nie mam jakiejś ulubionej firmy-wszystkie takie same, no może różne rozmiary
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Jak to pierwszy raz to tylko mini
![]()
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś używałam podpasek Always ale tych cieniutkich (3mm), chociaż jak zaczełam miesiączkowac to jeszcze ich na rynku nie było (tylko te grube jak pieluchy blehh..).
Teraz nie wyobrażam sobie nosić podpaski, jade od paru lat na samych tamponach, uzywam ich też w nocy. Obecnie są to Tampo Bella, ale używam też O.B oraz Subtelle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Tampony - OB lub z belli
Podpaski - Always ultra te łososiowe ![]() Ale musze zauwazyc, ze jakos nie przepadam za tamponami, nie moge normalnei w nich usiedziec, czuje sie taka zakorkowana, blee okropne uczucie. Moze powinnam glebiej je wkladac? probowalam, ale jakos nie wychodzi mi to :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam,że tampony żle służa kobiecie i to jest prawda sama sie przekonałam
![]() Używam podpasek BELLA PERFEKTA zielonych i naturalsa rumiankowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
Cytat:
Smoczyco ale ja nie mówię, że nadżerka jest od uywania tamponów. Poprostu zrezygnowałam z nich ze względu właśnie na możliwość wystąpienia stanów zapalnych, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie co do tampaxów z aplikatorem są super, uzywam ich juz od paru lat i nie zmienie na żadne inne, chociaz próbowalam przez jeden miesiąc tamponów z rosmana. Jednak tampaxy the best
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ja używam głównie tamponów OB, Bella, Rossman (te ostatnie są równie dobre, jak wszystkie inne, nie widzę żadnej różnicy). Bella lubię za te woreczki dołączone do opakowania, chociaż czasem trudno je oderwać bez pomocy nożyczek...
Na noc od niedawna używam podpasek (przekonały mnie opinie, że zdrowiej [właśnie ze względu na możliwość infekcji], chociaż nie lubię) - Always Night. Jak ja zaczynałam miesiączkować, to nawet takie zwykłe grube papierowe podpaski z klejem były w miarę nowe na rynku - wcześniej można było sobie kupić taką watę w siateczce z nylonowych nitek, żadnego kleju tam nie było, a wata szybko zbijała się w gluty w tej siateczce... Oczywiście podpaska miała ok. 5 cm. grubości, o ile dobrze pamiętam ![]() Chyba mamy szczęście, że nie urodziłyśmy się te 20 lat wcześniej, przynajmniej pod względem różnych "wygód higienicznych" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Ja uzywam tampony Rossman - moim zdaniem niczym nie roznia sie od np OB czy Bella a sa w bardzo przystepnej cenie i duzych opakowankach, dzieki czemu nie musze za kazdym razem pamietac aby kupic pudelko.
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
ja od mniej wiecej pol roku uzywam tamponow ob.
na noc i po domu uzywam podpasek roznego typu.. bella, always, naturella... tylko musza byc ze skrzydelkami!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja uzywam tamponow ale tylko w najobfitszych dniach.. nie wiem czemu, ale pozniej mam straszny problem zeby je zaaplikowac, i chociaz gleboko je wsadzam to je czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
na zmianę - podpaski always sensitive i tampony tampax, bo mają aplikator.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
podpasek uzywałam tylko przez pierwszy rok. potem wypróbowałam tampony i przy nich już zostałam. tampony ob normal albo mini /zależnie od dnia/ ewentualnie bella. bez aplikatora /raz kupiłam z aplikatorem i sie musiałam bardzo nameczyć żeby go prawidłowo umieścić/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Podpaski Always ze skrzydełkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś niestety z powodu powaznych problemów z nerkami pani nefrolog kazała mi pożegnać się z podpaskami bo sprzyjają infekcjom układu moczowego. Sięgnęłam więc po tampony OB mini i jestem "z nimi" już 10 lat! Czasem próbowałam Subtelle i są fajne, dobrej jakości, sznureczek się nie urywał, fajne łatwo otwierane opakowanko-wystarczy przekręcić folie w dwóch różnych kierunkach. Natomiast mam złe wsomnienia z tamponami z Temp czy TZM (tych od perfecty)- przy wyciąganiu się rozpadały, rozwijały, sznurek się urywał - makabra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Ja długo żyłam na tampaxach z aplikatorem, ale teraz wolę OB - przy margolciowym podróżniczym stylu życia są po prostu wygodniejsze
![]() Na szczęście nie mam żadnych problemów związanych ze stosowaniem tamponów, bo za podpaskami nie przepadam i używam ich tylko o d czasu do czasu. No i w żadnym wypadku nie Allwaysów - one odparzają potwornie ![]()
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Nienawidzę podpasek i staram się wogóle ich nie używać, tylko tampony o.b. w podpaskach czuje się okropnie..
![]()
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
naturella, i rzadko ale uzywam - OB.
moja mama tak samo. od kiedy weszla ta rumiankowa naturella przerzucilysmy sie z mama wlasnie na nia. przynajmniej zapach ladniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.