Tampony i podpaski - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-17, 21:14   #61
bemolka
Zakorzenienie

Dot.: Tampony i podpaski

ekhm...tak spytam.. skoro tyle z Was uzywa o.b. to moze ma ktos na zbyciu taki pojemniczek na tampony, czasem dodawane do opakowań. osobiscie nie lubie ob i szkoda mi kupic tylko z powodu pojemniczka, a cholewka przydałby się

jakby ktos mial na zbyciu to prosiłabym o PW, a prześle linki na targowisko, moze cos kogos zainteresuje wzamian
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 21:20   #62
allicjaa
Zakorzenienie

Heh, ja mam, ale kupione przez przypadek razem z tamponami. Powiem szczerze, że sama chciałabym kupić sobie nowy, bo ten troszkę już popękał w rogach Ale się trzyma twardo Nie rozleciał się Z tym, że jakoś przez ostatni rok nie dodają do tamponów...
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 21:25   #63
tootsie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66
ja uzywam tylko tamponow z rosmana. jestem bardzo zadowolona. sa zupelnie jak Ob tylko o wiele tansze. a uzywam ich przez caly okres. tylko na noc podpaski. sa rowniez rozne "rozmiary". ja mam wyprobowane mini oraz normal. polecam! warto wyprobowac
ja równiez polecam używam ich zarówno w dzień jak i w nocy i znakomicie spełniaja swoje zadanie

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 21:26   #64
Martiq:)
Zadomowienie

przede wszytskim o.b. pare razy kupiłam również subtelle (co do pisowni nie jestem pewna). czasami na noc podpaski ( różne.najczęściej belle. w always z siateczką czułam się jakbym miała ceratę między nogami)
Stary 2005-12-18, 09:01   #65
barbi20
BAN stały

Ja używałam tamponów do czasu kiedy lekarz nie stwierdził u mnie nadżerki i teraz używam tylko podpasek belli choć nie powiem, że nie tęskni mi się do tamponów, gdyż używając ich zamiast podpasek było mi wygodniej i czułam większy komfort
barbi20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 09:33   #66
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Nadżerka to nie od tamponów przecież. Choć ja od czasu serii różnych wypowiedzi lekarzy trochę zmieniłam swoje nastawienie do nich - jednak mogą się przyczyniać do rozwoju róznych infekcji i niektóre kobiety skłonne do stan ow zapalnych powinny się przerzucić na podpaski. Ja używam i jednego i drugiego. W pracy tamponów (OB albo Bella), w domu i nocy podpasek (Bella - nie wiem czemu ale Always źle na mnie działa - mam wrażenie, że lekko podrażnia i powoduje lekkie odparzenia).

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 09:58   #67
jessy
Zakorzenienie

Ja od jakiegoś 1,5 roku tylko tampony i tylko O.B. Podpasek teraz w zasadzie nie używam. Jestem dumna i blada, że w końcu przełamałam strach przed tamponami. Zgadzam się, ze to jeden z bardziej miluśkich wynalzaków dla kobiet. A podpaski to bella perfecta jeśli już.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-18, 11:34   #68
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Nie wyobrażam sobie życia bez tamponów podpasek niecierpię,ani tych grubych ani cienkich.Zdarza mi się użyć podpaski ale tylko i wyłącznie na noc,ja po prostu nie umiem chodzić z podpaską w majtkach
Stary 2005-12-18, 12:03   #69
201707171556
Konto usunięte

Ja używam podasek Bella ze skrzydełkami, ale planuje podczas najbliższego okresu wypróbować jakieś tampony. Piszecie o jakichś rozmiarach itd. a ja się na tym kompletnie nie znam i właśnie tu jest moje pytanie : Jaki rozmiar tamponu najlepiej kupić na pierwszy raz? Jak czesto je zmieniać? Ile sztuk mieści się w jednym opakowaniu? Czy jest tam instrukcja jak je założyć? Może to głupie pytania ale ja nigdy nie miałam w rękach nawet opakowania od tamponów to nie wiem co i jak
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 12:34   #70
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Używam tamponów, nie mam jakiejś ulubionej firmy-wszystkie takie same, no może różne rozmiary . Najczęściej kupuję jakieś rossmana, albo tampaxy, podpasek używam bardzo rzadko, a jak już to bella zielone . Nie lubię allwaysów-bo jakieś takie sztywne i niewygodne są , naturella są za grube . Nie lubię też tych zwykłych grubych podpasek, bo są niewygodne

Cytat:
Napisane przez Durga
Jaki rozmiar tamponu najlepiej kupić na pierwszy raz? Jak czesto je zmieniać? Ile sztuk mieści się w jednym opakowaniu? Czy jest tam instrukcja jak je założyć? Może to głupie pytania ale ja nigdy nie miałam w rękach nawet opakowania od tamponów to nie wiem co i jak
Za pierwszym razem, to najlepiej jak najmniejsze-mini-łatwiej Ci będzie włożyć . Sztuk w opakowaniu jest 8/16/32 . Najczęściej 8 jest w opakowaniu. Jest instrukcja jak założyć . A i łatwiec Ci będzie chyba użyć tamponu z aplikatorem-łatwiej je włożyć, że tak powiem

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 13:35   #71
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Jak to pierwszy raz to tylko mini

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-18, 13:53   #72
jessy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Durga
Piszecie o jakichś rozmiarach itd. a ja się na tym kompletnie nie znam i właśnie tu jest moje pytanie : Jaki rozmiar tamponu najlepiej kupić na pierwszy raz? Jak czesto je zmieniać? Ile sztuk mieści się w jednym opakowaniu? Czy jest tam instrukcja jak je założyć? Może to głupie pytania ale ja nigdy nie miałam w rękach nawet opakowania od tamponów to nie wiem co i jak
Proponuję, żebyś kupiła sobie zestaw "Moje pierwsze O.B.". Znajdziesz tam szczegółową instrukcję zakładania, książeczkę wyjaśniającą wszystkie pytania i budowę ciała (ale to już na pewno znasz ) oraz 8 tamponów mini Silk Touch wraz z pudełexzkiem. Może Ci pomóc . Przyjemnego użytkowania
Stary 2005-12-18, 14:57   #73
Camilla
Zakorzenienie

Kiedyś używałam podpasek Always ale tych cieniutkich (3mm), chociaż jak zaczełam miesiączkowac to jeszcze ich na rynku nie było (tylko te grube jak pieluchy blehh..).
Teraz nie wyobrażam sobie nosić podpaski, jade od paru lat na samych tamponach, uzywam ich też w nocy. Obecnie są to Tampo Bella, ale używam też O.B oraz Subtelle.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 15:58   #74
AalutkaA
Raczkowanie

Tampony - OB lub z belli
Podpaski - Always ultra te łososiowe
Ale musze zauwazyc, ze jakos nie przepadam za tamponami, nie moge normalnei w nich usiedziec, czuje sie taka zakorkowana, blee okropne uczucie. Moze powinnam glebiej je wkladac? probowalam, ale jakos nie wychodzi mi to :P
AalutkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 16:16   #75
Justyś
Raczkowanie

GG do Justyś

Ja słyszałam,że tampony żle służa kobiecie i to jest prawda sama sie przekonałam Teraz jedna paczke nam na ok. 1/2 roku lub wiecej!
Używam podpasek BELLA PERFEKTA zielonych i naturalsa rumiankowe
Justyś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 16:20   #76
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klarnet
w ciagu dnia tampaxy compak (nie lubie tamponow bez aplikatora,a te sa swietnie,nawet opakowania maja sliczne!,wkurza mnie tylko,ze w polsce nie ma multipakow jak na zachodzie i musze kupowac trzy rozne opakowania,bo zmieniam rozmiary w zaleznosci od krwawienia)plus wkladka.na noc always night.jesli nie wychodze albo mam dosc tamponow-always sensitive,ewentualnie bella medica.
Podpisuę się pod tym postem rękami i nogami. Tampaxy są rewelacyjne. Aplikator zapewnia 100% higieny. I też zaluje ze nie ma multipaków Ja to w ogóle nie mam wyboru - zwykłe podpaski mają w składzie xza dużo plastiku i odparzają mi skórę. a te w wersji "sensitive" zawierają rumianke, na który mam uczulenie
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 16:41   #77
barbi20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Nadżerka to nie od tamponów przecież. Choć ja od czasu serii różnych wypowiedzi lekarzy trochę zmieniłam swoje nastawienie do nich - jednak mogą się przyczyniać do rozwoju róznych infekcji i niektóre kobiety skłonne do stan ow zapalnych powinny się przerzucić na podpaski. Ja używam i jednego i drugiego. W pracy tamponów (OB albo Bella), w domu i nocy podpasek (Bella - nie wiem czemu ale Always źle na mnie działa - mam wrażenie, że lekko podrażnia i powoduje lekkie odparzenia).

Smoczyco ale ja nie mówię, że nadżerka jest od uywania tamponów. Poprostu zrezygnowałam z nich ze względu właśnie na możliwość wystąpienia stanów zapalnych, itp.
barbi20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 17:32   #78
agulla
Zakorzenienie

Zgadzam sie co do tampaxów z aplikatorem są super, uzywam ich juz od paru lat i nie zmienie na żadne inne, chociaz próbowalam przez jeden miesiąc tamponów z rosmana. Jednak tampaxy the best . Aplikator daje mi poprostu wieksze poczucie higieny. Na noc używam podpasek always.
agulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 17:59   #79
Midi
Zakorzenienie

Ja używam głównie tamponów OB, Bella, Rossman (te ostatnie są równie dobre, jak wszystkie inne, nie widzę żadnej różnicy). Bella lubię za te woreczki dołączone do opakowania, chociaż czasem trudno je oderwać bez pomocy nożyczek...
Na noc od niedawna używam podpasek (przekonały mnie opinie, że zdrowiej [właśnie ze względu na możliwość infekcji], chociaż nie lubię) - Always Night.
Jak ja zaczynałam miesiączkować, to nawet takie zwykłe grube papierowe podpaski z klejem były w miarę nowe na rynku - wcześniej można było sobie kupić taką watę w siateczce z nylonowych nitek, żadnego kleju tam nie było, a wata szybko zbijała się w gluty w tej siateczce... Oczywiście podpaska miała ok. 5 cm. grubości, o ile dobrze pamiętam
Chyba mamy szczęście, że nie urodziłyśmy się te 20 lat wcześniej, przynajmniej pod względem różnych "wygód higienicznych"
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 18:11   #80
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

Ja uzywam tampony Rossman - moim zdaniem niczym nie roznia sie od np OB czy Bella a sa w bardzo przystepnej cenie i duzych opakowankach, dzieki czemu nie musze za kazdym razem pamietac aby kupic pudelko.

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 18:43   #81
Ladzia_15
Wtajemniczenie

GG do Ladzia_15

ja od mniej wiecej pol roku uzywam tamponow ob.
na noc i po domu uzywam podpasek roznego typu.. bella, always, naturella... tylko musza byc ze skrzydelkami!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

<--------Moja kreskówkowa idolka.
Ladzia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 18:55   #82
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja uzywam tamponow ale tylko w najobfitszych dniach.. nie wiem czemu, ale pozniej mam straszny problem zeby je zaaplikowac, i chociaz gleboko je wsadzam to je czuje (moze wiecie skad ten bol?) wiec pozniej rezygnuje i uzywam always'ow tych sensitive.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 18:59   #83
the magus
Wtajemniczenie

na zmianę - podpaski always sensitive i tampony tampax, bo mają aplikator.
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-18, 19:14   #84
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez ufcio
(moze wiecie skad ten bol?)
Może po prostu za płytko go wkładasz-wypróbuj tampony z aplikatorem, dzięki aplikatorowi włożysz tampon na taką głębokość na jakiej powinien się znajdować , albo za duży rozmiar

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 19:15   #85
mala77
Zakorzenienie

podpasek uzywałam tylko przez pierwszy rok. potem wypróbowałam tampony i przy nich już zostałam. tampony ob normal albo mini /zależnie od dnia/ ewentualnie bella. bez aplikatora /raz kupiłam z aplikatorem i sie musiałam bardzo nameczyć żeby go prawidłowo umieścić/
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 19:47   #86
iwciunia
Zakorzenienie

Podpaski Always ze skrzydełkami W lecie Tampaxy (Nie wyobrażam sobie podpasek latem, a tamponów zimą hehhe)
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-19, 08:41   #87
Aranka
Zakorzenienie

Kiedyś niestety z powodu powaznych problemów z nerkami pani nefrolog kazała mi pożegnać się z podpaskami bo sprzyjają infekcjom układu moczowego. Sięgnęłam więc po tampony OB mini i jestem "z nimi" już 10 lat! Czasem próbowałam Subtelle i są fajne, dobrej jakości, sznureczek się nie urywał, fajne łatwo otwierane opakowanko-wystarczy przekręcić folie w dwóch różnych kierunkach. Natomiast mam złe wsomnienia z tamponami z Temp czy TZM (tych od perfecty)- przy wyciąganiu się rozpadały, rozwijały, sznurek się urywał - makabra.
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-19, 11:52   #88
margolci@
Zadomowienie

Ja długo żyłam na tampaxach z aplikatorem, ale teraz wolę OB - przy margolciowym podróżniczym stylu życia są po prostu wygodniejsze
Na szczęście nie mam żadnych problemów związanych ze stosowaniem tamponów, bo za podpaskami nie przepadam i używam ich tylko o d czasu do czasu.

No i w żadnym wypadku nie Allwaysów - one odparzają potwornie
Stary 2005-12-19, 13:13   #89
acaderek
Raczkowanie

Nienawidzę podpasek i staram się wogóle ich nie używać, tylko tampony o.b. w podpaskach czuje się okropnie..
Stary 2005-12-19, 16:51   #90
dore
Rozeznanie

naturella, i rzadko ale uzywam - OB.
moja mama tak samo.
od kiedy weszla ta rumiankowa naturella przerzucilysmy sie z mama wlasnie na nia. przynajmniej zapach ladniejszy
dore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości