![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: ślub w meczecie
Niepodobna do Ciebie ta dygresja. To tak, jakby jakiś mąż napisał, że jego żona przytyła i w związku z tym on zamknął lodówkę na kłódkę i wydziela jej tylko zdrowe jedzenie, a Twoim jedynym komentarzem byłoby "Ale co? Ona źle na tym wyjdzie?".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o procedury ślubne to wypowiadać się nie mogę bo wiedzy nie mam. Ale uważaj koleżanko czy czasem nie każe ci ichni Muffi wypowiedzieć szahady jako części obrządku. Szahada to muzułmańskie wyznanie wiary, i wypowiedzenie jej traktują jako przyjęcie Allaha jako zbawcy. Więc radziłbym się 10 razy zastanowić, pouczyć się trochę arabskiego, chociażby najważniejszych religijnych formułek a przede wszystkim zastanowienie się, czy ślub z gościem którego ziomkowie na co dzień wywożą żony na drugi koniec świata a potem je gwałcą i kamienują, jest dobrym pomysłem.
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Wywiązała się jakaś dziwna dyskusja na temat wartości religii i wagi którą lepsza. A to nie o to przecież chodzi? Niech każdy robi to, na co ma ochotę.
1. Muzulmanin nie równa się Arab. To na marginesie. 2. Nie każdy muzulmanin to zboczeniec i terrorysta jak pokazują wam media. 4. Każdy ma prawo do samodzielnego decydowania o swojej wierze. 5. Jest kilka odlamow islamu, w tym dwa największe i ich wyznawcy różnie interpretują Koran. Również w każdym państwie gdzie przeważa islam prawo jest respektowane inaczej. Bez porównania szariat w Arabii Saudyjskiej i Turcji czy Emiratach arabskich.
![]() |
![]() |
#64 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie? Jakos ustepuje sie im na kazdym kroku. Cytat:
![]() Ckliwych historyjek nie musze wymyslac, moge wkleic linki do dziesiatek artykulow na temat pobic/gwaltow/pedofilii i innych przestepstw dokonywanych na europejczykach przez muzulmanow. A jak znajde link do artykulu, o ktorym wspomnialam, to nie martw sie, wkleje go tu. Cytat:
![]() "W krajach, gdzie występują duże skupiska muzułmanów, lokalne organizacje religijne wydają certyfikaty uboju zwierząt według reguł âhalalâ. Ubój zgodny z regułami halal musi spełniać m.in. następujące warunki: zwierzę powinno być zwrócone w kierunku modlitwy muzułmańskiej (al-kibla), czyli miasta Mekka, podczas uboju należy wypowiedzieć formułę âbismillahâ, uboju musi dokonywać muzułmanin, Uboju halal (podobnie jak szechity w judaizmie) dokonuje się na zwierzęciu przytomnym (niedopuszczalne jest jego ogłuszenie). Z tego powodu uważa się go, głównie w Europie, za niehumanitarny." https://pl.wikipedia.org/wiki/Halal No jak nic chodzi tylko o swieze miesko. ![]() Cytat:
Moga przyniesc na przerwe sniadaniowa tylko warzywo lub owoc a do picia moga miec tylko wode. Jest opcja oplacenia w szkole mleka. Na obiady dostaja normalne posilki, zadnych burgerow, frytek czy innych tego typu. Sa zupy, ziemniaki, makarony, ryz. Do tego mieso- wieprzowina wolowina, drob i oczywiscie warzywa. Bodaj raz na dwa tyg maja w menu kawalek pizzy. Jak widac katolicy potrafia zadbac o zdrowe zywienie w szkolach. ![]() Co do halal i religii katolickiej: nie mam choty jest miesa nad ktorym ktos sie modli moze i do samego szatana. Ja nie kaze jesc muzulmanom chleba poblogoslawionego przez ksiedza. Cytat:
http://www.polishexpress.co.uk/pozba...ce-w-natarciu/ http://natemat.pl/99271,sledztwo-w-b...atycy-al-kaidy Chcesz wiecej linkow? Podam, nie ma problemu. Ja nie zachecam do mordowania kogokolwiek. Nie wiem czy wiesz, ale sformulowanie "zrobic komus jesien sredniowiecza" uzywane jest czesto jako przenosnia. Ja nie uwazam, ze europejczycy powinni zwalic im sie do kraju i wysadzac w powietrze, tak jak oni wysadzaja europejczykow, gwalcic ich kobiety i dzieci. Ale nie mialabym nic przeciwko, zeby Europejczycy wybrali sie do ich krajow w celu pokazania im jak to jest, gdy rozwala sie kulture gospodarza. Cytat:
Prawa kobiet? Powinno pomagac sie tym kobietom, ktore chca sie uwolnic z tej chorej kultury a te, ktorym to pasuje niech sobie zyja wedlug zasad koranu nie mieszajac w to innych. Dziewczynki mozna w jeden sposob uratowac- izolacja od rodzicow.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2016-03-14 o 12:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
martynka89 a skąd w tobie tyle nienawiści?
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
adeedra, Ty masz chłopaka muzułmanina prawda? Nie chcę Cię urazić, bo w innym tematach bardzo lubię Twoje wypowiedzi, tak w tym widać, że traktujesz to bardzo osobiście i Cię ponosi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIKT nie poznał wszystkich i oczywistym jest, że NIKT nie zakłada: każdy muzułmanin = terrorysta. Takie twierdzenia to robienie z rozmówcy idioty. Nie wiem co jest niezrozumiałego w tym, że nie czepiając terrorystów i zboczeńców, mimo wszystko kultura muzułmańska jest inna niż nasza. Różnice to między innymi podejście do kobiet, dzieci i religii. I niezależnie, czy facet biega obwieszony granatami, czy jest przykładnym obywatelem, czy nawet całkiem luzackim nowoczesnym chłopem - pewne fundamentalne różnice w podejściu do świata, w wymaganiach co do kobiet, w wizji rodziny, w traktowaniu małżonki będą. A że różnice te są w naszej kulturze nie do zrozumienia i nie do przyjęcia, to związki z wyznawcami Islamu są odradzane. Bo są ryzykowne, bo kobietom się wydaje, że misiaczek jest już taki europejski a potem płacz i zgrzytanie zębów, bo jak to uderzył, jak to nie wolno iść do pracy, jak to mam nie pokazywać włosów. No tak to, bo to jest dla niego dobre, naturalne i zrozumiałe. Dla nas nie. I dlatego przychodzi rozczarowanie. Tu się pojawiają konflikty. Bo pannon z Europy się wmawia: nie patrz na stereotypy, dobry człowiek do dobry człowiek, nie każdy Muzułmanim to terrorysta! I lecą, bo ich misiaczek inny, bo ich misiaczek z europy, bo ich misiaczek to nie zboczeniec. To wszystko prawda, natomiast prawdą jest też to, że mamy inne definicje dobra, dbania o kobietę. On jest dobrym człowiekiem - ale jego dobro nie odpowiada naszemu. I albo wchodzisz w związek z nastawieniem, że wchodzisz w kulturę, która jest odmienna i niekoniecznie dla Ciebie fajna - spoko. Ale hajtać się z muzułmaninem z myślą, że on taki nowoczesny i na pewno będzie jak każdy inny europejczyk - pakowanie się na minę. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2016-03-14 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Czego?
![]() Nastepna ofiara poprawnosci politycznej? We mnie nie ma nienawisci, zyje w Europie w 21 wieku i uwazam, ze kazdy ma prawo do wolnosci. A jak komus nie pasuje, to niech zostanie tam, skad przyjechal. Jak by mi nie odpowiadala kultura kraju, w ktorym mieszkam, to zostalabym w Polsce zamiast narzucac tubylcom swoje zasady. Nie przeszkadza mi, ze mam sasiadow protestantow i nie przeszloby mi przez mysl nawracac ich na katolicyzm. Mam gdzies co jedza inni a jak maja taki kaprys to moga chodzic po ulicy w samych majtkach- nie moja sprawa. I tak samo zadnego muzulmanina/muzulmanki nie powinno obchodzic moje zycie. A juz mialam taka sytuacje, ze muzulmanki darly sie do mnie w swoim jezyku (przeciez angielski im niepotrzebny ![]() To ja w sobie mam nienawisc a nie muzulmanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Gdzie u niej nienawiść? Ja widzę tylko stwierdzanie faktów
![]() Tak, tak, ja wiem - miejmy nastawienie do muzułmanów jak Merkel, na pewno dobrze się to dla nas skończy ![]() Udawajmy, że wcale ich kultura się od naszej nie różni, że się asymilują i porzucają swoje dziwne przekonania przenosząc się do Europy. Aha, no i oczywiście islam to religia pokoju i miłości, wcale nie nawołują do mordowania niewiernych, gwałcenia niewiernych kobiet i nie pozwalają na małżeństwa z dziećmi. A jak to kiedyś przeczytałam gdzieś na wizażu 'przecież ich obrzezanie dziewczynek to prawie jak obrzezanie żydowskich chłopców!1!!!!oneone!!!' No faktycznie, zero różnic, śmiertelność po zabiegu też prawie taka sama, o konsekwencjach dla życia nie wspominając ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Obrzezanie dziewczynek nie wzięło sie z Islamu. Saudyjek czy Afganek raczej nikt nie obrzeza. Proceder ma miejsce głownie w Afryce i kroją wszystkie dziewczynki niezależnie od wyznania. Koptyjki tez sa obrzezane. Problem w tym ze Koran czy Sunna nic nie mowi o tym obrzezaniu a jeżeli cos nie jest zabronione to uważa sie to za dozwolone. Wielu uczonych głosi ze jest to okaleczanie ciała i powinno byc zakazane a nawet karane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mam dowód, że kłamiesz, bo to był tramwaj we Francji, nie bus czy autobus w UK. Cytat:
Cytat:
Ewidentnie nie masz o tym pojęcia, więc po co o tym piszesz? Cytat:
A chętnie. Ale z bardziej wiarygodnych źródeł poproszę. Cytat:
Terroryzm wyrósł właśnie na rozwalaniu ich krajów amerykańską i radziecką polityką, przy wsparciu i aktywnym udziale Europy. Cytat:
Ani jedne ani drugie nie miały prawa i Ty też nie masz. Cytat:
Poza tym nie "osobiście" tylko "z zaangażowaniem". Cytat:
Przeceniasz ludzi i nie doceniasz idiotów. Z resztą się zgadzam. Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Takich dyskusji byly juz miliony.Nie mozna porownac, ktora kultura jest dla kobiety lepsza.Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Tak samo nie mozna powiedziec, ktory kolor jest ladniejszy.Czarny, czy bialy.Dla jednego czarny, a dla innego bialy. Muzulmanki maja lepiej, bo nie musza sie troszczyc o zapewnienie bylu rodzinie, do pracy moze isc, albo i nie.A jak pojdzie, to kasa jest tylko dla niej.A u nas ? Kobieta pracuje na dwoch etatach, a maz po pracy siedzi i odpoczywa. Jak muzulmanski maz nie potrafi utrzymac rodziny, albo bije, pije,zdradza, taka muzulmanka latwo moze uzyskac rozwod. I jeszcze kase z tego mahru, czy jak to sie nazywa zostawia przy sobie. Ale zaobserwowalam, ze muzulmanie maja czesto zaburzenia psychiczne.Powody ? Sa zmuszani do malzenstw z kuzynami, bez milosci.Muzulmanki w takich malzenstwach bez milosci rodza dzieci, te dzieci nie dostaja uczuc od rodzicow.Maja co jesc i w co sie ubrac, ale uczuc brak.Kolejne pokolenie rosnie niedojrzale emocjonalnie i tak w kolo.Muzulmanie - mezczyzni sa zenieni z kuzynkami,bez uczuc.I tych uczuc szukaja gdzie indziej.Ich zony o tym wiedza i sie z tym godza. Paroletni chlopcy sa uczeni, zeby byc mezczyznami.Tez nie moga okazywac uczuc, bo to niemeskie.Rosna kalecy emocjonalni. To sa takie moje obserwacje i przemyslenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Cytat:
3/4 muzułmanów to analfabeci zatrzymani w epoce średniowiecza i to jest fakt niezaprzeczalny. Więc pomyśl jakie są rzeczywiste prawa kobiet w tych krajach a nie posługujesz się tylko teorią.
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Tak, ale to co napisalam, wynika nie z ich religii, tylko zwyczajow.
A sytuacja ktorej kobiety jest lepsza ? Polki urobionej po lokcie, zeby zwiazac koniec z koncem, czy takiej muzulmanki obwieszonej zlotem i robiacej coraz to mocniejszy makijaz ? Moim zdaniem ani to, ani to nie jest dobre.I ani jedno, ani drugie nie wynika z religii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
same bidulki urobione po łokcie tylko czemu tych jubilerów coraz więcej? Tak widzę ten ostry makijaż zza podziurkowanego wziernika na pewno wygląda imponująco. I żadna arabka ciężko nigdy nie pracuje bo jej panu i władcy nigdy by na to nie pozwoliła ambicja,ma przecież willę z wielbłądziego budulca.Najdalej była na targu ma piątkę dzieci do ogarnięcia i na pewno jest szczęśliwa bo kupił ja sobie 60-tek. Trochę obiektywizmu.
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ad2 oczywiste ze nie kazdy muzułmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to muzułmanin! ad3 Fajnie, ze Ty tak uważasz... ale fajnie by było gdyby i muzułmanie tak uważali..... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rany co za bzdury. Zanim zaczniesz się wymądrzać i innych strofować, to najpierw chociaż się troszkę zapoznaj z tematyką, bo piszesz jakbyś zęby zjadła na hodowli i uboju kurczaków, tylko nijak to się ma do rzeczywistości. Chyba, że masz doświadczenie z fermą / rzeźnią prowadzoną przez psychopatów, to lepiej to gdzieś zgłoś, bo takie procedury jakie opisałaś są absolutnie niezgodne z prawem i w cywilizowanych fermach i ubojniach nie mają miejsca. Wiem, bo znam temat dogłębnie, zwiedziłam wiele ferm, ubój widziałam. Więc nie pleć bzdur. Sorry za offtop, ale się zagotowałam na ten przemądrzały ton przy takich bzdrunych tezach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walka z wiatrakami, produkcja zwierzęca na zawsze pozostanie owiana legendą latających flaków i krwi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama piszesz w niektorych kwestiach takie glupoty, ze az oczy bola. Ja nie mam zamiaru nawracac ani Ciebie ani nikogo innego, swoja opinie wyrazilam i zdania w tym temacie nigdy nie zmienie bo zetknelam sie z ta kultura nie raz. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie te podziurkowane wzierniki widziales ? Ja co prawda z krajow arabskich tylko w Maroku bylam,a tam panny w wiekszych miastach bardziej rozneglizowane chodza niz europejki. Nie slyszalam, zeby mezatki ciezko pracowaly.Od tego jest facet.Zreszta biedny nie ozeni sie, bo nie ma kasy na rzeczony mahr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps na wakacje europejczycy przestali jeździć do Libii,Tunezji zaraz nie będzie ich w Maroku zobaczymy jak piaskowi "bogole"będą obsypywać swoje panny.Chyba,że kamieniami z tym się zgodzę. Kiedyś w poprzednim systemie jeśli w danej wiosce był jakiś mądry arab to cała wiocha robiła zrzutę na jego studia.Nie jechał do GB,Niemiec tylko do krajów demokracji ludowej gdzie za 400 dolarów miesięcznie miał wszystkiego w bród.Zdobywali tytuły lekarzy inżynierów a bratnia pomoc pozwalała na dostęp do nowych technologii ale czasy te bezpowrotnie minęły.Dziś nikt ich nie chce wiesz czemu?Bo są jak szarańcza niereformowalna nieintegracyjna.Ci którzy ich przyjęli dziś nie wiedzą co z nimi tak naprawdę zrobić.I takie kukułcze jajo chcą wepchnąć innym. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]()
Idę swoją drogą łapię od życia więcej,idę swoją drogą łapię marzenia za ręce,idę swoją nie tracę ani chwili,pozory mylą serce się nie myli ![]() "Sachiel" Edytowane przez OrdynatMichorowski Czas edycji: 2016-03-15 o 16:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.1 nie skomentuję ad. 2 no tak, tylko muzułmanie to terroryści, a jakże! Gdzie takie rzeczy mówią? Bo od dawna TV nie oglądam, chyba zacznę oglądać Wiadomości ad.3 Każdy ma prawo do wyznawania czego chce, a przypadki kiedy jest to w jakikolwiek sposób narzucone są na całym świecie BEZ WZGLĘDU na religie. Dyskusja ewoluuje w kiepskim kierunku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.