ślub w meczecie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 06:22   #61
stewardesa
BAN stały

Dot.: ślub w meczecie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Nic nie ma do rzeczy, ale skoro każda okazja jest dobra do wprowadzenia dygresji, to wprowadziłam i swoje.
Niepodobna do Ciebie ta dygresja. To tak, jakby jakiś mąż napisał, że jego żona przytyła i w związku z tym on zamknął lodówkę na kłódkę i wydziela jej tylko zdrowe jedzenie, a Twoim jedynym komentarzem byłoby "Ale co? Ona źle na tym wyjdzie?".
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 08:09   #62
Armageddonis
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o procedury ślubne to wypowiadać się nie mogę bo wiedzy nie mam. Ale uważaj koleżanko czy czasem nie każe ci ichni Muffi wypowiedzieć szahady jako części obrządku. Szahada to muzułmańskie wyznanie wiary, i wypowiedzenie jej traktują jako przyjęcie Allaha jako zbawcy. Więc radziłbym się 10 razy zastanowić, pouczyć się trochę arabskiego, chociażby najważniejszych religijnych formułek a przede wszystkim zastanowienie się, czy ślub z gościem którego ziomkowie na co dzień wywożą żony na drugi koniec świata a potem je gwałcą i kamienują, jest dobrym pomysłem.
Stary 2016-03-14, 11:20   #63
pannajoanna71
Zakorzenienie

Wywiązała się jakaś dziwna dyskusja na temat wartości religii i wagi którą lepsza. A to nie o to przecież chodzi? Niech każdy robi to, na co ma ochotę.

1. Muzulmanin nie równa się Arab. To na marginesie.
2. Nie każdy muzulmanin to zboczeniec i terrorysta jak pokazują wam media.
4. Każdy ma prawo do samodzielnego decydowania o swojej wierze.
5. Jest kilka odlamow islamu, w tym dwa największe i ich wyznawcy różnie interpretują Koran. Również w każdym państwie gdzie przeważa islam prawo jest respektowane inaczej. Bez porównania szariat w Arabii Saudyjskiej i Turcji czy Emiratach arabskich.

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 11:31   #64
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Aha. To świeżo wprowadzone i nie działające jeszcze zbyt dobrze przepisy chroniące kobiety w Europie świadczą o troskliwości rządów, ale świeżo wprowadzone i nie działające jeszcze zbyt dobrze przepisy chroniące kobiety w Egipcie świadczą o tym, że nic nawet nie próbują robić.
Twierdzisz, ze obrzezanie kobiet w Egipcie nie ma miejsca, zrodla natomiast podaja, ze "podziemie" dziala tam calkiem preznie.

Cytat:
Nie "muzułmanów" tylko oszołomów. Oszołomom się nie ustępuje.
Nie? Jakos ustepuje sie im na kazdym kroku.

Cytat:
Ach, to teraz głodny mężczyzna w BUSIE nie w autobusie?
Jak łzawych szczegółów byś do tego nie dodała, to się nie wydarzyło i wymyśliłaś tę historię, albo powtarzasz coś, co usłyszałaś w głuchym telefonie .
Tak w BUSIE, uzywam tego slowa na okreslenie autobusu juz od lat bo w PL nie mieszkam, ale masz dowod na to, ze klamie bo nie napisalam AUTOBUS
Ckliwych historyjek nie musze wymyslac, moge wkleic linki do dziesiatek artykulow na temat pobic/gwaltow/pedofilii i innych przestepstw dokonywanych na europejczykach przez muzulmanow.
A jak znajde link do artykulu, o ktorym wspomnialam, to nie martw sie, wkleje go tu.

Cytat:
To, że kurczak jest halal znaczy tyle, że mięso nie jest stare, a kurczak nie może być pobity. I że musi być indywidualnie ścięty, a nie mielony przez automatyczną gilotynę.
Widziałaś jak wygląda standardowy ubój kurczaków, za którym tak tęsknisz?
no wiedze to masz, nie ma co. Dziwne tylko, ze zakazuje sie uboju rytualnego w niektorych krajach bo to niehumanitarne. Wole standardowy uboj ogluszonych kurczakow, niz mordowanie "na zywca".

"W krajach, gdzie występują duże skupiska muzułmanów, lokalne organizacje religijne wydają certyfikaty uboju zwierząt według reguł „halal”. Ubój zgodny z regułami halal musi spełniać m.in. następujące warunki:

zwierzę powinno być zwrócone w kierunku modlitwy muzułmańskiej (al-kibla), czyli miasta Mekka,
podczas uboju należy wypowiedzieć formułę „bismillah”,
uboju musi dokonywać muzułmanin,

Uboju halal (podobnie jak szechity w judaizmie) dokonuje się na zwierzęciu przytomnym (niedopuszczalne jest jego ogłuszenie). Z tego powodu uważa się go, głównie w Europie, za niehumanitarny."
https://pl.wikipedia.org/wiki/Halal

No jak nic chodzi tylko o swieze miesko.

Cytat:
Napisane przez adeedra;57302121[B
]Jakie działania podjęli rodzice dzieci lokalnych i katolickich celem zmiany niewłaściwego sposobu żywienia dzieci?[/B]
I w jaki sposób spożywanie niepadłego kurczaka jest sprzeczne z religią katolicką?
Moja corka chodzi do szkoly katolickiej. Dzieci maja zakaz przynoszenia do szkoly slodyczy, chipsow, slodkich napoi.
Moga przyniesc na przerwe sniadaniowa tylko warzywo lub owoc a do picia moga miec tylko wode. Jest opcja oplacenia w szkole mleka.
Na obiady dostaja normalne posilki, zadnych burgerow, frytek czy innych tego typu. Sa zupy, ziemniaki, makarony, ryz. Do tego mieso- wieprzowina wolowina, drob i oczywiscie warzywa. Bodaj raz na dwa tyg maja w menu kawalek pizzy.

Jak widac katolicy potrafia zadbac o zdrowe zywienie w szkolach.

Co do halal i religii katolickiej: nie mam choty jest miesa nad ktorym ktos sie modli moze i do samego szatana.
Ja nie kaze jesc muzulmanom chleba poblogoslawionego przez ksiedza.

Cytat:
Czym to się objawia i kto wymyślił, że zachęcanie do mordowania muzułmanów to najlepszy sposób na rozwiązanie tego problemu?
Prosze bardzo: objawy dyskryminacji brytyjskich dzieci w ICH szkolach

http://www.polishexpress.co.uk/pozba...ce-w-natarciu/

http://natemat.pl/99271,sledztwo-w-b...atycy-al-kaidy

Chcesz wiecej linkow? Podam, nie ma problemu.

Ja nie zachecam do mordowania kogokolwiek. Nie wiem czy wiesz, ale sformulowanie "zrobic komus jesien sredniowiecza" uzywane jest czesto jako przenosnia. Ja nie uwazam, ze europejczycy powinni zwalic im sie do kraju i wysadzac w powietrze, tak jak oni wysadzaja europejczykow, gwalcic ich kobiety i dzieci. Ale nie mialabym nic przeciwko, zeby Europejczycy wybrali sie do ich krajow w celu pokazania im jak to jest, gdy rozwala sie kulture gospodarza.
Cytat:
Niczym się nie różnisz od oszołomów, postulujących wprowadzenie szariatu w Europie, skoro nie o ratowanie dziewczynek czy prawa kobiet Ci chodzi, ale o "urządzanie jesieni średniowiecza i zmuszania do jedzenia wieprzowinki".
A ja zmuszam kogos do jedzenia wieprzowinki? Mnie tam wisi kto co je. Muzulmanie natomiast z moja kochana wieprzowinka maja problem.

Prawa kobiet? Powinno pomagac sie tym kobietom, ktore chca sie uwolnic z tej chorej kultury a te, ktorym to pasuje niech sobie zyja wedlug zasad koranu nie mieszajac w to innych.

Dziewczynki mozna w jeden sposob uratowac- izolacja od rodzicow.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2016-03-14 o 12:39
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 11:38   #65
pannajoanna71
Zakorzenienie

martynka89 a skąd w tobie tyle nienawiści?

Stary 2016-03-14, 11:42   #66
Zilka
Rozeznanie

adeedra, Ty masz chłopaka muzułmanina prawda? Nie chcę Cię urazić, bo w innym tematach bardzo lubię Twoje wypowiedzi, tak w tym widać, że traktujesz to bardzo osobiście i Cię ponosi.
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 11:58   #67
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannajoanna71 Pokaż wiadomość
Strasznie mnie denerwuje taka argumentacja.
NIKT nie poznał wszystkich i oczywistym jest, że NIKT nie zakłada: każdy muzułmanin = terrorysta.
Takie twierdzenia to robienie z rozmówcy idioty.

Nie wiem co jest niezrozumiałego w tym, że nie czepiając terrorystów i zboczeńców, mimo wszystko kultura muzułmańska jest inna niż nasza.
Różnice to między innymi podejście do kobiet, dzieci i religii. I niezależnie, czy facet biega obwieszony granatami, czy jest przykładnym obywatelem, czy nawet całkiem luzackim nowoczesnym chłopem - pewne fundamentalne różnice w podejściu do świata, w wymaganiach co do kobiet, w wizji rodziny, w traktowaniu małżonki będą. A że różnice te są w naszej kulturze nie do zrozumienia i nie do przyjęcia, to związki z wyznawcami Islamu są odradzane. Bo są ryzykowne, bo kobietom się wydaje, że misiaczek jest już taki europejski a potem płacz i zgrzytanie zębów, bo jak to uderzył, jak to nie wolno iść do pracy, jak to mam nie pokazywać włosów. No tak to, bo to jest dla niego dobre, naturalne i zrozumiałe. Dla nas nie. I dlatego przychodzi rozczarowanie. Tu się pojawiają konflikty.

Bo pannon z Europy się wmawia: nie patrz na stereotypy, dobry człowiek do dobry człowiek, nie każdy Muzułmanim to terrorysta! I lecą, bo ich misiaczek inny, bo ich misiaczek z europy, bo ich misiaczek to nie zboczeniec.
To wszystko prawda, natomiast prawdą jest też to, że mamy inne definicje dobra, dbania o kobietę. On jest dobrym człowiekiem - ale jego dobro nie odpowiada naszemu. I albo wchodzisz w związek z nastawieniem, że wchodzisz w kulturę, która jest odmienna i niekoniecznie dla Ciebie fajna - spoko. Ale hajtać się z muzułmaninem z myślą, że on taki nowoczesny i na pewno będzie jak każdy inny europejczyk - pakowanie się na minę.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2016-03-14 o 12:00
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 12:06   #68
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Czego?
Nastepna ofiara poprawnosci politycznej?

We mnie nie ma nienawisci, zyje w Europie w 21 wieku i uwazam, ze kazdy ma prawo do wolnosci. A jak komus nie pasuje, to niech zostanie tam, skad przyjechal. Jak by mi nie odpowiadala kultura kraju, w ktorym mieszkam, to zostalabym w Polsce zamiast narzucac tubylcom swoje zasady. Nie przeszkadza mi, ze mam sasiadow protestantow i nie przeszloby mi przez mysl nawracac ich na katolicyzm. Mam gdzies co jedza inni a jak maja taki kaprys to moga chodzic po ulicy w samych majtkach- nie moja sprawa. I tak samo zadnego muzulmanina/muzulmanki nie powinno obchodzic moje zycie. A juz mialam taka sytuacje, ze muzulmanki darly sie do mnie w swoim jezyku (przeciez angielski im niepotrzebny ) bo w upal mialam na sobie spodenki przed kolana i bluzke na ramiaczkach. No ale one maja prawo wylewac swoj jad na ludzi nawet gdy ida ulica.
To ja w sobie mam nienawisc a nie muzulmanie
Stary 2016-03-14, 12:10   #69
hoacynka
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie u niej nienawiść? Ja widzę tylko stwierdzanie faktów .
Tak, tak, ja wiem - miejmy nastawienie do muzułmanów jak Merkel, na pewno dobrze się to dla nas skończy .
Udawajmy, że wcale ich kultura się od naszej nie różni, że się asymilują i porzucają swoje dziwne przekonania przenosząc się do Europy.
Aha, no i oczywiście islam to religia pokoju i miłości, wcale nie nawołują do mordowania niewiernych, gwałcenia niewiernych kobiet i nie pozwalają na małżeństwa z dziećmi.
A jak to kiedyś przeczytałam gdzieś na wizażu 'przecież ich obrzezanie dziewczynek to prawie jak obrzezanie żydowskich chłopców!1!!!!oneone!!!' No faktycznie, zero różnic, śmiertelność po zabiegu też prawie taka sama, o konsekwencjach dla życia nie wspominając

hoacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 13:47   #70
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulka1980 Pokaż wiadomość
adeedra widze, ze tutaj jest rozmowa głównie z Twoimi poglądami, a nie z autorką wątku
myślisz, iż muzułmanin POZWOLIŁBY wychować swoje dzieci w innej religii aniżeli islam???
Osobiscie mam w rodzinie zwiazek gdzie syn po ojcu jest muzulmaninem, corka po matce katoliczka Jak widac pan "pozwolil" i nigdy z tym problemu nie mial.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-14, 14:40   #71
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Osobiscie mam w rodzinie zwiazek gdzie syn po ojcu jest muzulmaninem, corka po matce katoliczka Jak widac pan "pozwolil" i nigdy z tym problemu nie mial.
Ja mam ojca muzulmanina i siostre chrzescijanke.
Obrzezanie dziewczynek nie wzięło sie z Islamu. Saudyjek czy Afganek raczej nikt nie obrzeza. Proceder ma miejsce głownie w Afryce i kroją wszystkie dziewczynki niezależnie od wyznania. Koptyjki tez sa obrzezane. Problem w tym ze Koran czy Sunna nic nie mowi o tym obrzezaniu a jeżeli cos nie jest zabronione to uważa sie to za dozwolone. Wielu uczonych głosi ze jest to okaleczanie ciała i powinno byc zakazane a nawet karane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 03:34   #72
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Twierdzisz, ze obrzezanie kobiet w Egipcie nie ma miejsca, zrodla natomiast podaja, ze "podziemie" dziala tam calkiem preznie.
Napisałam, że jest zakazane. A Ty kłamiesz po raz kolejny wciskając mi coś, czego nie napisałam.
Cytat:
Tak w BUSIE, uzywam tego slowa na okreslenie autobusu juz od lat bo w PL nie mieszkam, ale masz dowod na to, ze klamie bo nie napisalam AUTOBUS
Aha. I tak się od przedwczoraj zasiedziałaś w tym nie PL, że "autobus" o którym pisałaś stał się "busem".
Mam dowód, że kłamiesz, bo to był tramwaj we Francji, nie bus czy autobus w UK.
Cytat:
Ckliwych historyjek nie musze wymyslac, moge wkleic linki do dziesiatek artykulow na temat pobic/gwaltow/pedofilii i innych przestepstw dokonywanych na europejczykach przez muzulmanow.
A jak znajde link do artykulu, o ktorym wspomnialam, to nie martw sie, wkleje go tu.
Gdybyś nie musiała, to przywołałabyś jedną z prawdziwych historii. Opowiedziałaś i ubarwiłaś wymyśloną.
Cytat:
no wiedze to masz, nie ma co. Dziwne tylko, ze zakazuje sie uboju rytualnego w niektorych krajach bo to niehumanitarne. Wole standardowy uboj ogluszonych kurczakow, niz mordowanie "na zywca".
Spoko, że wolisz. Tylko, że w przypadku kurczaków żadne ogłuszanie nigdy nie istniało. Na żywca obcina im się palce i dzioby, żeby nie mogły się zadeptać, żywe jednodniowe koguciki wrzuca się na przemiał, a nierytualny ubój to gilotyna.
Ewidentnie nie masz o tym pojęcia, więc po co o tym piszesz?
Cytat:
Moja corka chodzi do szkoly katolickiej. Dzieci maja zakaz przynoszenia do szkoly slodyczy, chipsow, slodkich napoi.
Moga przyniesc na przerwe sniadaniowa tylko warzywo lub owoc a do picia moga miec tylko wode. Jest opcja oplacenia w szkole mleka.
Na obiady dostaja normalne posilki, zadnych burgerow, frytek czy innych tego typu. Sa zupy, ziemniaki, makarony, ryz. Do tego mieso- wieprzowina wolowina, drob i oczywiscie warzywa. Bodaj raz na dwa tyg maja w menu kawalek pizzy.

Jak widac katolicy potrafia zadbac o zdrowe zywienie w szkolach.
Cieszę się, że dzieci zdrowo jedzą.
Cytat:
Chcesz wiecej linkow? Podam, nie ma problemu.
A chętnie. Ale z bardziej wiarygodnych źródeł poproszę.
Cytat:
Ale nie mialabym nic przeciwko, zeby Europejczycy wybrali sie do ich krajow w celu pokazania im jak to jest, gdy rozwala sie kulture gospodarza.
A więc Twoja wiedza historyczna też jest niezwykle rozległa.
Terroryzm wyrósł właśnie na rozwalaniu ich krajów amerykańską i radziecką polityką, przy wsparciu i aktywnym udziale Europy.
Cytat:
A juz mialam taka sytuacje, ze muzulmanki darly sie do mnie w swoim jezyku (przeciez angielski im niepotrzebny ) bo w upal mialam na sobie spodenki przed kolana i bluzke na ramiaczkach. No ale one maja prawo wylewac swoj jad na ludzi nawet gdy ida ulica.
To ja w sobie mam nienawisc a nie muzulmanie
A ja miałam tuzin sytuacji, w których w swoim języku darły się na mnie w podobnej sprawie polskie katoliczki. I co?
Ani jedne ani drugie nie miały prawa i Ty też nie masz.
Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
Ty masz chłopaka muzułmanina prawda? Nie chcę Cię urazić, bo w innym tematach bardzo lubię Twoje wypowiedzi, tak w tym widać, że traktujesz to bardzo osobiście i Cię ponosi.
Już nie mam, ale znajomych mam. Odkąd się zapoznałam z kilkoma fanpejdżami na fb to widok tych samych słów w dokładnie tej samej kolejności mnie drażni.
Poza tym nie "osobiście" tylko "z zaangażowaniem".
Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Strasznie mnie denerwuje taka argumentacja.
NIKT nie poznał wszystkich i oczywistym jest, że NIKT nie zakłada: każdy muzułmanin = terrorysta.
Takie twierdzenia to robienie z rozmówcy idioty.
Otóż nie. Są ludzie, którzy dokładnie to zakładają i głoszą.
Przeceniasz ludzi i nie doceniasz idiotów.
Z resztą się zgadzam.
Cytat:
Nie wiem co jest niezrozumiałego w tym, że nie czepiając terrorystów i zboczeńców, mimo wszystko kultura muzułmańska jest inna niż nasza.
Różnice to między innymi podejście do kobiet, dzieci i religii. I niezależnie, czy facet biega obwieszony granatami, czy jest przykładnym obywatelem, czy nawet całkiem luzackim nowoczesnym chłopem - pewne fundamentalne różnice w podejściu do świata, w wymaganiach co do kobiet, w wizji rodziny, w traktowaniu małżonki będą. A że różnice te są w naszej kulturze nie do zrozumienia i nie do przyjęcia, to związki z wyznawcami Islamu są odradzane. Bo są ryzykowne, bo kobietom się wydaje, że misiaczek jest już taki europejski a potem płacz i zgrzytanie zębów, bo jak to uderzył, jak to nie wolno iść do pracy, jak to mam nie pokazywać włosów. No tak to, bo to jest dla niego dobre, naturalne i zrozumiałe. Dla nas nie. I dlatego przychodzi rozczarowanie. Tu się pojawiają konflikty.

Bo pannon z Europy się wmawia: nie patrz na stereotypy, dobry człowiek do dobry człowiek, nie każdy Muzułmanim to terrorysta! I lecą, bo ich misiaczek inny, bo ich misiaczek z europy, bo ich misiaczek to nie zboczeniec.
To wszystko prawda, natomiast prawdą jest też to, że mamy inne definicje dobra, dbania o kobietę. On jest dobrym człowiekiem - ale jego dobro nie odpowiada naszemu. I albo wchodzisz w związek z nastawieniem, że wchodzisz w kulturę, która jest odmienna i niekoniecznie dla Ciebie fajna - spoko. Ale hajtać się z muzułmaninem z myślą, że on taki nowoczesny i na pewno będzie jak każdy inny europejczyk - pakowanie się na minę.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 08:11   #73
atimaF
Raczkowanie

Takich dyskusji byly juz miliony.Nie mozna porownac, ktora kultura jest dla kobiety lepsza.Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Tak samo nie mozna powiedziec, ktory kolor jest ladniejszy.Czarny, czy bialy.Dla jednego czarny, a dla innego bialy.
Muzulmanki maja lepiej, bo nie musza sie troszczyc o zapewnienie bylu rodzinie, do pracy moze isc, albo i nie.A jak pojdzie, to kasa jest tylko dla niej.A u nas ? Kobieta pracuje na dwoch etatach, a maz po pracy siedzi i odpoczywa.
Jak muzulmanski maz nie potrafi utrzymac rodziny, albo bije, pije,zdradza, taka muzulmanka latwo moze uzyskac rozwod.
I jeszcze kase z tego mahru, czy jak to sie nazywa zostawia przy sobie.
Ale zaobserwowalam, ze muzulmanie maja czesto zaburzenia psychiczne.Powody ? Sa zmuszani do malzenstw z kuzynami, bez milosci.Muzulmanki w takich malzenstwach bez milosci rodza dzieci, te dzieci nie dostaja uczuc od rodzicow.Maja co jesc i w co sie ubrac, ale uczuc brak.Kolejne pokolenie rosnie niedojrzale emocjonalnie i tak w kolo.Muzulmanie - mezczyzni sa zenieni z kuzynkami,bez uczuc.I tych uczuc szukaja gdzie indziej.Ich zony o tym wiedza i sie z tym godza.
Paroletni chlopcy sa uczeni, zeby byc mezczyznami.Tez nie moga okazywac uczuc, bo to niemeskie.Rosna kalecy emocjonalni.
To sa takie moje obserwacje i przemyslenia.
atimaF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 08:58   #74
OrdynatMichorowski
Raczkowanie

Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.

Cytat:
Napisane przez atimaF Pokaż wiadomość
Takich dyskusji byly juz miliony.Nie mozna porownac, ktora kultura jest dla kobiety lepsza.Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Tak samo nie mozna powiedziec, ktory kolor jest ladniejszy.Czarny, czy bialy.Dla jednego czarny, a dla innego bialy.
Muzulmanki maja lepiej, bo nie musza sie troszczyc o zapewnienie bylu rodzinie, do pracy moze isc, albo i nie.A jak pojdzie, to kasa jest tylko dla niej.A u nas ? Kobieta pracuje na dwoch etatach, a maz po pracy siedzi i odpoczywa.
Jak muzulmanski maz nie potrafi utrzymac rodziny, albo bije, pije,zdradza, taka muzulmanka latwo moze uzyskac rozwod.
I jeszcze kase z tego mahru, czy jak to sie nazywa zostawia przy sobie.
Ale zaobserwowalam, ze muzulmanie maja czesto zaburzenia psychiczne.Powody ? Sa zmuszani do malzenstw z kuzynami, bez milosci.Muzulmanki w takich malzenstwach bez milosci rodza dzieci, te dzieci nie dostaja uczuc od rodzicow.Maja co jesc i w co sie ubrac, ale uczuc brak.Kolejne pokolenie rosnie niedojrzale emocjonalnie i tak w kolo.Muzulmanie - mezczyzni sa zenieni z kuzynkami,bez uczuc.I tych uczuc szukaja gdzie indziej.Ich zony o tym wiedza i sie z tym godza.
Paroletni chlopcy sa uczeni, zeby byc mezczyznami.Tez nie moga okazywac uczuc, bo to niemeskie.Rosna kalecy emocjonalni.
To sa takie moje obserwacje i przemyslenia.
I sama sobie odpowiedziałaś jaki jest system wartości i który jest lepszy.
3/4 muzułmanów to analfabeci zatrzymani w epoce średniowiecza i to jest fakt niezaprzeczalny.
Więc pomyśl jakie są rzeczywiste prawa kobiet w tych krajach a nie posługujesz się tylko teorią.
Stary 2016-03-15, 09:47   #75
atimaF
Raczkowanie

Tak, ale to co napisalam, wynika nie z ich religii, tylko zwyczajow.
A sytuacja ktorej kobiety jest lepsza ? Polki urobionej po lokcie, zeby zwiazac koniec z koncem, czy takiej muzulmanki obwieszonej zlotem i robiacej coraz to mocniejszy makijaz ?
Moim zdaniem ani to, ani to nie jest dobre.I ani jedno, ani drugie nie wynika z religii.
Stary 2016-03-15, 10:20   #76
OrdynatMichorowski
Raczkowanie

Cytat:
Tak, ale to co napisalam, wynika nie z ich religii, tylko zwyczajow.
A sytuacja ktorej kobiety jest lepsza ? Polki urobionej po lokcie, zeby zwiazac koniec z koncem, czy takiej muzulmanki obwieszonej zlotem i robiacej coraz to mocniejszy makijaz ?
Moim zdaniem ani to, ani to nie jest dobre.I ani jedno, ani drugie nie wynika z religii.
Polek obwieszonych złotem nigdy oczywiście nie widziałaś hmm
same bidulki urobione po łokcie tylko czemu tych jubilerów coraz więcej?
Tak widzę ten ostry makijaż zza podziurkowanego wziernika na pewno wygląda imponująco.
I żadna arabka ciężko nigdy nie pracuje bo jej panu i władcy nigdy by na to nie pozwoliła ambicja,ma przecież willę z wielbłądziego budulca.Najdalej była na targu ma piątkę dzieci do ogarnięcia i na pewno jest szczęśliwa bo kupił ja sobie 60-tek.
Trochę obiektywizmu.
Stary 2016-03-15, 11:25   #77
Ulka1980
Raczkowanie

Cytat:
1. Muzulmanin nie równa się Arab. To na marginesie.
4. Każdy ma prawo do samodzielnego decydowania o swojej wierze.
ad1 to oczywiste, Arabami są osoby mieszkające w Arabii
ad2 oczywiste ze nie kazdy muzułmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to muzułmanin!
ad3 Fajnie, ze Ty tak uważasz... ale fajnie by było gdyby i muzułmanie tak uważali..... :/
Ulka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 11:37   #78
BeMyLil
Raczkowanie

Cytat:
Spoko, że wolisz. Tylko, że w przypadku kurczaków żadne ogłuszanie nigdy nie istniało. Na żywca obcina im się palce i dzioby, żeby nie mogły się zadeptać, żywe jednodniowe koguciki wrzuca się na przemiał, a nierytualny ubój to gilotyna.

Rany co za bzdury. Zanim zaczniesz się wymądrzać i innych strofować, to najpierw chociaż się troszkę zapoznaj z tematyką, bo piszesz jakbyś zęby zjadła na hodowli i uboju kurczaków, tylko nijak to się ma do rzeczywistości. Chyba, że masz doświadczenie z fermą / rzeźnią prowadzoną przez psychopatów, to lepiej to gdzieś zgłoś, bo takie procedury jakie opisałaś są absolutnie niezgodne z prawem i w cywilizowanych fermach i ubojniach nie mają miejsca. Wiem, bo znam temat dogłębnie, zwiedziłam wiele ferm, ubój widziałam. Więc nie pleć bzdur.

Sorry za offtop, ale się zagotowałam na ten przemądrzały ton przy takich bzdrunych tezach
BeMyLil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 12:13   #79
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeMyLil Pokaż wiadomość

Rany co za bzdury. Zanim zaczniesz się wymądrzać i innych strofować, to najpierw chociaż się troszkę zapoznaj z tematyką, bo piszesz jakbyś zęby zjadła na hodowli i uboju kurczaków, tylko nijak to się ma do rzeczywistości. Chyba, że masz doświadczenie z fermą / rzeźnią prowadzoną przez psychopatów, to lepiej to gdzieś zgłoś, bo takie procedury jakie opisałaś są absolutnie niezgodne z prawem i w cywilizowanych fermach i ubojniach nie mają miejsca. Wiem, bo znam temat dogłębnie, zwiedziłam wiele ferm, ubój widziałam. Więc nie pleć bzdur.

Sorry za offtop, ale się zagotowałam na ten przemądrzały ton przy takich bzdrunych tezach

Walka z wiatrakami, produkcja zwierzęca na zawsze pozostanie owiana legendą latających flaków i krwi Ludzie nie dadzą sobie wytłumaczyć, że mamy 21w i generalnie wszelkie fermy, hodowle, ubojnie muszą przestrzegać ścisłych zasad, nie pojmą faktu istnienia 'dobrostanu' czy innych kwestii. Oczywiście są patologie, ale nie są one regułą, ludzie podchwytują i lecą w świat z rozpaczą
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-15, 13:06   #80
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
ad2 oczywiste ze nie kazdy muzułmanin to terrorysta, ale kazdy terrorysta to muzułmanin!
ad3 Fajnie, ze Ty tak uważasz... ale fajnie by było gdyby i muzułmanie tak uważali..... :/
Bredzisz.
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 13:42   #81
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam, że jest zakazane. A Ty kłamiesz po raz kolejny wciskając mi coś, czego nie napisałam.

Aha. I tak się od przedwczoraj zasiedziałaś w tym nie PL, że "autobus" o którym pisałaś stał się "busem".
Mam dowód, że kłamiesz, bo to był tramwaj we Francji, nie bus czy autobus w UK.

Gdybyś nie musiała, to przywołałabyś jedną z prawdziwych historii. Opowiedziałaś i ubarwiłaś wymyśloną.

Cieszę się, że dzieci zdrowo jedzą.

A chętnie. Ale z bardziej wiarygodnych źródeł poproszę.

A więc Twoja wiedza historyczna też jest niezwykle rozległa.
Terroryzm wyrósł właśnie na rozwalaniu ich krajów amerykańską i radziecką polityką, przy wsparciu i aktywnym udziale Europy.

A ja miałam tuzin sytuacji, w których w swoim języku darły się na mnie w podobnej sprawie polskie katoliczki. I co?
Ani jedne ani drugie nie miały prawa i Ty też nie masz.
.
Koncze dyskusje z Toba bo nie widze w niej zadnego sensu. Robisz gownoburze nawet z tego, ze zamiast autobus napisalam bus a dla mnie miedzy tymi slowami nie ma roznicy bo tak sie przyzwyczailam.

Sama piszesz w niektorych kwestiach takie glupoty, ze az oczy bola.

Ja nie mam zamiaru nawracac ani Ciebie ani nikogo innego, swoja opinie wyrazilam i zdania w tym temacie nigdy nie zmienie bo zetknelam sie z ta kultura nie raz.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

Walka z wiatrakami, produkcja zwierzęca na zawsze pozostanie owiana legendą latających flaków i krwi Ludzie nie dadzą sobie wytłumaczyć, że mamy 21w i generalnie wszelkie fermy, hodowle, ubojnie muszą przestrzegać ścisłych zasad, nie pojmą faktu istnienia 'dobrostanu' czy innych kwestii. Oczywiście są patologie, ale nie są one regułą, ludzie podchwytują i lecą w świat z rozpaczą
Ja mieszkalam kiedys na wsi i nawet w malych gospodarstwach, czy "przydomowych ogrodkach" kurczaki zabijalo sie w sposob humanitarny, bo przed smiercia byly ogluszane.
Stary 2016-03-15, 15:08   #82
atimaF
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OrdynatMichorowski Pokaż wiadomość
Polek obwieszonych złotem nigdy oczywiście nie widziałaś hmm
same bidulki urobione po łokcie tylko czemu tych jubilerów coraz więcej?
Tak widzę ten ostry makijaż zza podziurkowanego wziernika na pewno wygląda imponująco.
I żadna arabka ciężko nigdy nie pracuje bo jej panu i władcy nigdy by na to nie pozwoliła ambicja,ma przecież willę z wielbłądziego budulca.Najdalej była na targu ma piątkę dzieci do ogarnięcia i na pewno jest szczęśliwa bo kupił ja sobie 60-tek.
Trochę obiektywizmu.

A gdzie te podziurkowane wzierniki widziales ? Ja co prawda z krajow arabskich tylko w Maroku bylam,a tam panny w wiekszych miastach bardziej rozneglizowane chodza niz europejki.
Nie slyszalam, zeby mezatki ciezko pracowaly.Od tego jest facet.Zreszta biedny nie ozeni sie, bo nie ma kasy na rzeczony mahr.
Stary 2016-03-15, 15:18   #83
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Zreszta biedny nie ozeni sie, bo nie ma kasy na rzeczony mahr.
Jasne. Oni są wszyscy tak bogaci, że od tego dobrobytu w głowach im się miesza i uciekają do Niemiec po socjal...
Skończ już.
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 16:27   #84
OrdynatMichorowski
Raczkowanie

Cytat:
A gdzie te podziurkowane wzierniki widziales ? Ja co prawda z krajow arabskich tylko w Maroku bylam,a tam panny w wiekszych miastach bardziej rozneglizowane chodza niz europejki.
Nie slyszalam, zeby mezatki ciezko pracowaly.Od tego jest facet.Zreszta biedny nie ozeni sie, bo nie ma kasy na rzeczony mahr.
Afganistan,Irak,Iran,Pale styna itd ale pal sześć jeszcze niedawno we Francji tak paradowały i rzeczywiście nie musiały pracować ale ich mężowie też nie pracowali żyli z socjalu.Dopiero rząd francuski zakazał noszenia burek.Maroko tak jak Algieria,Libia itd to byłe kolonie więc jakąś cywilizację liznęli.Ale nie bój nic jeszcze kilka lat i jak bumerang wrócą też tak zakwefione kobiety daj chłopakom trochę czasu.

Ps na wakacje europejczycy przestali jeździć do Libii,Tunezji zaraz nie będzie ich w Maroku zobaczymy jak piaskowi "bogole"będą obsypywać swoje panny.Chyba,że kamieniami z tym się zgodzę.

Kiedyś w poprzednim systemie jeśli w danej wiosce był jakiś mądry arab to cała wiocha robiła zrzutę na jego studia.Nie jechał do GB,Niemiec tylko do krajów demokracji ludowej gdzie za 400 dolarów miesięcznie miał wszystkiego w bród.Zdobywali tytuły lekarzy inżynierów a bratnia pomoc pozwalała na dostęp do nowych technologii ale czasy te bezpowrotnie minęły.Dziś nikt ich nie chce wiesz czemu?Bo są jak szarańcza niereformowalna nieintegracyjna.Ci którzy ich przyjęli dziś nie wiedzą co z nimi tak naprawdę zrobić.I takie kukułcze jajo chcą wepchnąć innym.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
Jasne. Oni są wszyscy tak bogaci, że od tego dobrobytu w głowach im się miesza i uciekają do Niemiec po socjal...
Skończ już.
No ma fantazję dziewczyna

Edytowane przez OrdynatMichorowski
Czas edycji: 2016-03-15 o 16:24
OrdynatMichorowski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 19:55   #85
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:

ad.1 nie skomentuję
ad. 2 no tak, tylko muzułmanie to terroryści, a jakże! Gdzie takie rzeczy mówią? Bo od dawna TV nie oglądam, chyba zacznę oglądać Wiadomości
ad.3 Każdy ma prawo do wyznawania czego chce, a przypadki kiedy jest to w jakikolwiek sposób narzucone są na całym świecie BEZ WZGLĘDU na religie.

Dyskusja ewoluuje w kiepskim kierunku.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości