![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sama już nie wiem.
Dziewczyny tutaj dobrze prawią. Wygląd to nie wszystko, a czasem nawet może przeszkodzić, bo masz problem z znalezieniem kogoś wartościowego.
Abyś mogła zebrać to sobie w pigułce - znajdź na chomikuj lub po prostu kup książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Jakkolwiek tytuł książki brzmi dziwnie i na niektóre rady trzeba patrzeć przez palce (bo nie każdy mężczyzna chociażby jest typem przedstawianym w książce), ale autorka podkreśla jedno - najważniejszy jest Twoja postawa, charakter, a nie "twarz". Naprawdę polecam, bez usilnych namów koleżanki nie tknęłabym tej książki (bo myślałam, że jest to totalny chłam i populizm), a jednak coś mi dała w zmianie myślenia na plus, nawet jeśli nie bierze się wszystkiego z niej na serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Możesz bardziej przybliżyć o co chodzi z tymi proporcjonalnymi rysami twarzy ? Wiele razy moją twarz przekładałam przez PS i zastanawiało mnie to - czym jest ta proporcjonalność ? W sensie, że jeśli "narysuje" przez środek twarzy prostą kreskę to lewa strona będzie lustrzanym odbiciem prawej czy jak ? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja powtórzę jeszcze raz to, co było mówione wcześniej - masz problem, ale nie ze swoją twarzą, a swoim wnętrzem (szeroko rozumianym, bo i podstawowe prawidła są Ci obce i masz problem z samooceną, który bierze się ze wzorców przekazanych przez ojca) i powinnaś nad tym popracować, a nie dawać się pod nóż. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2016-03-30 o 07:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Bardzo wygodne jest pominięcie buziek roześmianych i ironii, aby móc zmanipulować czyjąś wypowiedź, przekręcić i nadać jej innego znaczenia. Brawo. Jesteś miszczem ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Coraz bardziej mam wrażenie, że ten wątek to jakiś żart. Nie sądzę, że każdy facet tak Ci powiedział, skupiłaś się na tych wypowiedziach, które potwierdzały Twoje poglądy, resztę zignorowałaś. Przecież żyjesz wśród ludzi i masz ochy i widzisz ludzi na ulicy. Niedoskonałe kobiety z chłopakami, kobiety z nadwagą po ciąży, z małym biustem, niskie, z fatalnymi włosami - dla swoich facetów są idealne, ukochane i jedyne. Ktoś może Ci gadać farmazony, ale przecież masz swój rozum i oczy i nie tłumacz wszystkiego, bo coś przeczytałaś, bo ktoś Ci powiedział. My też różne rzeczy słyszymy, co nie znaczy, że wierzymy we wszystko. No weź... Moim zdaniem ten wątek to prowokacja. Krewet, to Twoja sprawka?
![]() |
![]() |
#65 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli nie miałaś żadnych konsultacji, chociaż mailowych? Tak jak napisałam, sporo da się zmienić za pomocą zastrzyków, sprawdzałaś to? Tobie się wydaje, że to kości są za szerokie, ale duży udział biorą mięśnie i to one to powodują. Musiałabyś się udać do dobrego specjalisty od medycyny estetycznej, a niestety w Polsce wielu nie będzie wiedziało, o czym mówisz i uczyło od pacjenta. Ale da się znaleźć. Zagranicą tym bardziej. Cytat:
![]() Po takiej operacji, jaką opisujesz, możesz wyglądać jak inna osoba. Z Twoją samooceną i wizją świata bałabym się, że może być jeszcze gorzej. Opierasz swoją wartość na opinii innych i jeśli ktoś się skrzywi jak Cię zobaczy (większość ludzi jest przeciwna jakimkolwiek poprawkom chyba, że ktoś jest naprawdę zdeformowany) czy będzie inaczej patrzeć, to odbierzesz to jako krytykę swojego wyglądu i możesz się załamać. Chcesz się wpasować w panujące standardy, żeby się podobać ludziom, nie sobie. Tobie się w ogóle nie podoba ten kształt twarzy czy po prostu doszłaś do wniosku, że jak go zmienisz, to więcej ludzi będzie Cię uważać za atrakcyjną? Właściwie już na to odpowiedziałaś. Myślałaś o wizycie u psychologa? Widzę, że nie jesteś całkowicie pewna tej decyzji, więc to byłby dobry pomysł. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BLACK&WHITE
|
Jak tak Autorko napisałaś o tym,ze po operacji miałabyś idealną twarz, to przypomniał mi sie artykuł o jakiejs aktorce, ktorej kariera zaczynała sie dosc dobrze,ale postanowiła poprawić sobie nos co poskutkowało tym,ze przestała dostawać oferty, rezyserzy uznali,ze jest nijaka, bez charakteru. Poprostu zabrakło tego czegoś w jej twarzy.
No i jeszcze kiedys natknęłam sie na jakies badania,gdzie dano grupie męzczyzn do oceny twarze kobiet, takich zwykłych i wyretuszowanych- idealnie proporcjonalnych. Mieli wybrać te najpiękniejsze według nich. Wybierali zwykłe twarze bez retuszu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A co zrobisz jak lekarz odmówi Ci operacji? Brałaś taką ewentualność pod uwagę? Cytat:
Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2016-03-30 o 12:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Autorko życzę udanej operacji... dalsza dyskusja nie ma sensu....szkoda czasu i tak uważasz że operacja twarzy na owalną zmieni Twoje życie a przepowiadając -tak nie będzie.
![]() Cytat:
Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-03-30 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58111181]
Ale kogo obchodzą badania czy statystyki? ![]() [/QUOTE] Na czymś statystyki się opierają. Wyniki ankiet nie biorą się z kosmosu. Poza tym z tego co widzę to bardzo duża część mężczyzn zwraca uwagę na wygląd u kobiet. I chyba najwięcej decyduje twarz bo widzę w swojej okolicy dziewczyny z dużą nadwagą, z ciuchami z lumpeksu a jednak branie mają. I chyba to zasługa twarzy bo czego innego ? Nie wiem czy mają ładną twarz - nie umiem określić twarzy ładnej oraz brzydkiej jeśli dziewczyna nie jest otyła z pryszczami lub nie ma deformacji. Cytat:
Cytat:
Chirurdzy orzekli, że nie posiadam żadnych deformacji. Posiadam jedynie większą ilość kości w bródce oraz na zakrzywieniach żuchwy, gdzie kąt tego zakrzywienia jest prawie prosty (jest mało rozwarty = 105 stopni) i generalnie mogę jedynie zaprzestać na operacjach bródki i żuchwy. Natomiast jeśli chcę uzyskać owal i proporcje o których wspomniałaś (za co Ci dziękuje) to powinnam skrócić nos o 1 cm oraz obniżyć linię włosów o 1 cm + pomyśleć o powiększeniu ust gdyż wtedy na mojej twarzy zaistnieją idealne proporcje twarzy. Mój chirurg dodatkowo polecił malarplastykę, ale kości policzkowe z tego co wiem są sexy ![]() Także w zależności od tego ile zabiegów wykonam to mogę z mojego prostokątnego łba uzyskać twarz albo trójkątną (sama chirurga bródki oraz żuchwy) albo owalną (całość). Cena: 20 000 zł(opcja pierwsza) - 70 000 zł(opcja full) Cytat:
Co do higieny twarzy po operacjach to sprawa tyczy się opuchlizny pooperacyjnej oraz mikrodermambrazji związanej z szybszym gojeniem się blizn (chociaż mój chirurg potrafi wykonać te wszystkie zabiegi metodą nacięć w jamie ustnej oraz laparoskopii). No i dochodzi do tego jeszcze mezoterapia. ----------------------------------------------------------- Ogólnie to chcę sprecyzować bardziej po co robię te operacje. Dwie rzeczy: 1) Łatwiejsze znalezienie stałego partnera. 2) Lepszy odbiór Chirurdzy stan mojej twarzy uznali za OK - jedynie chodzi tutaj o to, że nie chcę mieć ostrych rysy twarzy i tej twarzy prostokątnej ![]() Edytowane przez MadameGoth Czas edycji: 2016-03-30 o 13:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale po co to generalizowanie, że ładna musi być pusta? To jest niepotrzebne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Rozumiem operacje nosa, czy piersi ale całej twarzy???
Poza tym każdy kształt twarzy może być atrakcyjny, sama mam prostokątny kształt twarzy i jestem atrakcyjna. Poza tym wlasnie taka męska , rozbudowana zuchwa dodaje często twarzy charakteru. Angelina Jolie, Margot Robbie, Olivia Wilde, Salma Hayek, Natalia Siwiec, Demi Moore, Alicja Bachleda-Curuś Przeciez to są piękne kobiety , a mają wlasnie prostokątny kształt twarzy Żaden normalny facet nie spojrzy na Ciebie poważnie jeżeli dowie się że przerobilas sobie całą twarzą, albo wstawilas sobie wielkie implanty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58132521]Przepraszam, ale co jest złego w ciuchach z lumpeksu? Może jaśnie królewna się nie zniżyła nigdy do postawienia tam nogi, ale już dawno minęły czasy, kiedy w lumpie się ubierały tylko ubogie starsze panie
![]() [/QUOTE] Cóż - jeśli czasy się zmieniły. Ja po lumpeksach nie chodzę głównie dlatego, że patrzę na jakość ubrań oraz ich wytrzymałość. Kupienie nowego ciucha nie jest równoznaczne z 100% pewnikiem, że się rozwali po jakimś czasie (przekonałam się o tym na kurtkach z H&M oraz CROPP) ale nowy ciuch to jednak nowy ciuch i starcza na dłużej. To tak samo jak z telefonem komórkowym. Nowy prawie zawsze starcza na dłużej i dłużej nam posłuży (co prawda 2-3 lata ale to coś) a taki z lombardu używany już na starcie ma zaniżoną wydajność i po roku czy nawet pół jest niezdolny do użytkowania. Cytat:
A wracając do tego typu szczęk oraz twarzy. Mogłam przesadzić z tym stwierdzeniem ponieważ będąc za granicą faceci ten typ urody nie uważali za jakiś mało kobiecy albo męski ale atrakcyjny. Z takimi opiniami spotkałam się w naszym kraju, gdzie kobieta musi być full kobieca bo jak nie jest to jest brzydka/męska albo coś gorszego. Z implantami ukrywać się nie zamierzam bo się tego ukryć nie da. Współczesna technika wykonania nadal nie zapewnia 100% odwzorowania naturalnych piersi (chodzi o dotyk i inne szczegóły). Natomiast jeśli chodzi o twarz to nic mówić nie trzeba jeśli bierzemy pod uwagę operacje na tkankach chrzęstno-kostnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-30 o 14:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Angelina poprawiła nos i brodę. Siwieć oprócz piersi i ust, rownież zmieniła dół twarzy. Porównaj jej zdjęcia z Euro do obecnych. Zupełnie inny owal. Salma ma implanty piersi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że jest to ironia. Jeśli jednak nie to moim zdaniem totalnie głupie jest rozmyślanie nad tym, czy moje dziecko będzie brzydkie czy ładne bo rodzic taki był. Zwłaszcza, że fenotyp po pierwsze jest dziedziczony w połowie po ojcu a w połowie od matki a po drugie duże też dziedziczymy po dziadkach lub nawet dalszych przodkach co tłumaczy przypadki wysokich dzieci rodziców o wzroście średnim lub niższym (przykład ja i moje rodzeństwo).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Czyli według Ciebie wszystkie kobiety , które nie mają owalnych twarzy są według polskich facetów nieatrakcyjne?
Zdajesz sobie wogole sprawę jak mało kobiet ma owalne twarze? Zadajmy sobie wogole pytanie czy faceci rozróżniają kształty twarzy?! Uwazasz, że te Panie które podałam powyżej nie miałyby powodzenia na polskich ulicach? Masz wogole jakiś swój ulubiony typ urody , czy tylko naczytalas się artykułów z cyklu ''amerykańscy naukowcy odkryli, że....'' i chcesz jak najbardziej sfeminizować swoją twarz i figure? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kontynuując.... Cytat:
Z kolei gdy widzieli dziewczyne o ostrych rysach twarzy i kwadratowej twarzy to mówili: brzydka/wygląda męsko. W obu przypadkach gdy pytano ich czemu uważaj tak a nie inaczej. Nie umieli odpowiedzieć na pytanie. Mówili: nie wiem, ale mówię to co czuję.... Potem "odkryto" czemu tak jest |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-30 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
To i tak wyjdzie - wystarczy, że się facet zetknie z jakimiś ludźmi sprzed operacji, nie wierzę, że to nie wypłynie w pewnym momencie.
Natomiast autorko, Tobie mam coś do pokazania: ![]() Renee Zellweger, bogata aktorka, operacji na pewno nie robiła byle gdzie i za jakieś grosze - miała okrągłą/prostokątną twarz, małe oczy i wyglądała oryginalnie i uroczo, po przerobieniu oczu na większe i twarzy na owalną (co PODOBNO jest ładniejsze) wygląda źle, a przede wszystkim jest kompletnie nie podobna do siebie, utraciła całkowicie swoją oryginalność i charakter. Ideałem wcześniej byś jej na pewno nie nazwała, a jednak zdecydowanej większości spodoba się "przed" operacjami, a nie "po". I to bynajmniej nie dlatego, że wtedy była młodsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejna sprawa po pierwsze po co komu gadać o takich rzeczach ? To tak samo jak gadanie facetowi o swoich dawnych chorobach, wypadkach, ilości partnerów seksualnych, co się jadło kiedyś...totalny bezsens. O ile kogoś się wcześniej nie zabiło, nie zmieniło się płci, nie jest się zakażonym wirusem HIV to nie widzę sensu specjalnego informowania faceta o takich sprawach. Edytowane przez MadameGoth Czas edycji: 2016-03-30 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2016-03-30 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Jeśli chcesz mieć faceta, który będzie Cię kochał nie tylko za wygląd, to po kiego licha chcesz ten wygląd zmieniać? Moim zdaniem szczęście z facetami odnajdują kobiety pewne siebie, a nie te najpiękniejsze.
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Tak właśnie jest. I na nic się zdadzą operacje, gdy w głowie zakorzenione są takie smutne schematy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Angeliny, nie wiem czy poprawiala brode, Siwiec rzeczywiście ostatnio wyszczuplila sobie twarz botoksem (wstrzykuje się go w żwacze) , co nie zmienia faktu że nadal obie mają kanciaste szczęki a nie owalne twarze! I tak, są atrakcyjne.Unbelievable |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ja też nic nie mam do operacji, ba nawet sama już jedną przeszłam
![]() Ale podałaś jej przykłady pięknych kobiet. Owszem, pięknych, ale poprawionych ![]() Również nie popieram poprawianie sobie całej twarzy, ale autorka jest zdecydowana na zabieg. Angelina- http://www.beautywingman.com/wp-cont...-and-after.jpg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Renee Zellweger, bogata aktorka, operacji na pewno nie robiła byle gdzie i za jakieś grosze - miała okrągłą/prostokątną twarz, małe oczy i wyglądała oryginalnie i uroczo, po przerobieniu oczu na większe i twarzy na owalną (co PODOBNO jest ładniejsze) wygląda źle, a przede wszystkim jest kompletnie nie podobna do siebie, utraciła całkowicie swoją oryginalność i charakter.[/QUOTE]Znalazłaś oczywiście przykład nieudanej zmiany, a ile znajdziesz udanych, o których nawet nie myślisz, że są po operacjach? Zresztą strasznie spaloną ma skórę, inną fryzurę, nie wiem, na ile tutaj winne były operacje.[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58136301]Ideałem wcześniej byś jej na pewno nie nazwała, a jednak zdecydowanej większości spodoba się "przed" operacjami, a nie "po". I to bynajmniej nie dlatego, że wtedy była młodsza.[/QUOTE]Oczywiście, że (głównie) dlatego. Właśnie to jest irytujące, że często na zdjęciu przed jest ta osoba >10 lat temu. Oczywiście, że wyglądała lepiej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Mogę znaleźć takie rok/dwa przed operacją i będzie dokładnie to samo. Ja nie mówię, że operacje są złe, fuj i w ogóle (choć sama bym sobie nie zrobiła). Po prostu autorce taka operacja nie pomoże, a motywacja za tym stojąca jest po prostu nawet nie kulejąca, tylko bez rąk, bez nóg i zakopana dziesięć metrów w ziemi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.