Świece zapachowe - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-30, 22:05   #61
Lynn
Zakorzenienie

Dot.: Świece zapachowe

Jakiś czas temu udałam się do Reala po świeczki w kolorze czerwonym. Akurat były zapachowe za jakieś smieszne pieniądze (około złotówki za sztukę). W domu okazało się, że pachną niemal identycznie jak HP. Nie wiem czy one są w stałej sprzedaży, ale amatorką tego zapachu polecam poszukać
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:20   #62
pettiteAngel
Raczkowanie

w tym roku na pewno zakupię kilka zapachowych świec czaję się na jakąś o zapachu kokosa..
Stary 2011-02-13, 14:46   #63
201703061208
Konto usunięte

Mysle ze Was to zainteresuje, wiec teraz w Oriflame sa trzy nowe piekne zapaszki w wersji swieca, dyfuzor i saszetka do szafy. St. Moritz o zapachu cynamonu, kakao i modrzewia Baden Baden czekolada, głog i wanilia i 1001 Nights mandarynka, jasmin i paczula. Ja sie skusilam na Baden z poprzedniej serii Home Collection mam swiece Autumn Walk in Toscany czyli toskanska bergamotka, cyprys i liscie figowe i jest po prostu...ahh a i takze ostatnio odkrylam, bedac w Karpaczu cudowne polskie swiece Bartek. Kupilam sobie taka trojkolorowa, o zapachu w gornej czesci konwalia, posrodku frezja i na koncu piwonia pachnie jak pewne megadrogie i przepiekne, przywiezione z Francji perfumy mojej mamy i to tak mocno, ze nawet jak lezala zawinieta w folie w opakowaniu jej zapachem przeszly wszystkie rzeczy lezace obok I nawet nie pamietam ile za nia dalam, ale jakos ok. 20 zl, a jest duza wiec to baaardzo tanio jak za taka jakosc. Polecam Kobietki, otaczajcie sie takimi pieknymi zapachami bo one wprowadzaja magie do kazdego domu ja sie od nich uzaleznilam

Edytowane przez 201703061208
Czas edycji: 2011-02-13 o 15:02
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 18:47   #64
201703061208
Konto usunięte

dzisiaj w jednym sklepie wyczaiłam nowe piekne zapaszki, swiece Brise zrobione z naturalnych olejkow-Italian Summer owoce lesne, Vanilla, Japanese Garden-lotos i kwitnace owocowe drzewka i Indian Dreams korzenno waniliowe
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 09:40   #65
mrs_layla
Raczkowanie

Dla mnie świeca oprócz zapachu, musi wyglądać elegancko. Bardzo lubię wszystkie te nowatorskie kryształy, w których mieści się kolorowy wosk.
mrs_layla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 17:19   #66
NAtasha44
Raczkowanie

Próbowała może któraś z was świec Kringle candle ? Bardzo podoba mi się opakowanie, pod względem zapachu ponoć jedne z lepszych. Nie wiem tylko czy można dostać je w Polsce.
NAtasha44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:30   #67
NAtasha44
Raczkowanie

Dziewczyny chcące zamówić Yankee Candle! Wiem, że strona bibeloty.pl jest dość popularna i mają duży wybór, ale ceny są wyższe niż na SwiatZapachow czy ZapachDomu. Na tartach jest to różnica tylko 5 groszy, ale na samplerach już 35 groszy, w przypadku świec parę złotych!

Warto też zwrócić uwagę na promocje na bibelotach - niektóre są naprawdę korzystne, świece w promocji są czasem nawet 10 zł tańsze od regularnej ceny innych sklepów. Niestety, na niektórych produktach oszukują.
3pak "Auto Gel" w innych sklepach internetowych kosztuje 38 zł, na bibelotach NIBY jest w promocji 38.11 ("stara" cena niby przed promocja 57.17!!)
Każdy kto spojrzy na te ceny pomyśli, że to niezła okazja, a tak naprawdę przepłaci! Ok, tylko 11 groszy ale sam fakt....

Jakie wy macie doświadczenia ze sklepami internetowymi? Który najbardziej lubicie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 17:53   #68
OlaVS
Zadomowienie

Niestety, ja nic o tych sklepach nie wiem - mam sklep Yankee Candle blisko siebie, z ciekawości sprawdzę, jak się mają ceny stacjonarne do internetowych, ale nie wiem, jak szybko, bo ten tydzień mam zapracowany.

Ale popatrzcie, na co przypadkiem natrafiłam na All poszukując naturalnego olejku lawendowego - cały zestaw naturalnych składników żywcznych do palenia! Próbował ktoś?... Bo mnie strasznie korci, żeby spróbować, jak taka naturalna paczula czy mirra pachną...

Frankincense
Mirra
Paczula
Opoponax
i inne u tego samego Sprzedawcy.

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2011-08-10 o 19:53
OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 19:48   #69
NAtasha44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Niestety, ja nic o tych sklepach nie wiem - mam sklep Yankee Candle blisko siebie, z ciekawości sprawdzę, jak się mają ceny stacjonarne do internetowych, ale nie wiem, jak szybko, bo ten tydzień mam zapracowany.
O, a można spytać skąd jesteś? Myślałam, że tylko w Warszawie jest sklep stacjonarny. U mnie jest przedstawiciel na Polskę - "Grupa Zachodnia" ale nie orientowałam się czy można u nich kupować detalicznie, czy oni tylko zaopatrują inne sklepy. Przeglądam sobie amerykańską stronę i jej... Ile tam jest zapachów u nas niedostępnych... W Polsce też blisko setki ale wiadomo - najbardziej kuszą te, których w Polsce nie ma. Słyszałam, że nasze sklepy chyba zaopatrują się angielskim YC. (A nie wszystkie amerykańskie zapachy są wprowadzane również w Anglii).

Chyba pozostaje mi wybrać się do Stanów Któraś chętna? Tam mają nawet Outlety YC! Gdzie można kupić wycofane zapachy! I promocje, masę promocji np. niedługo mają być tarty za 1$
Stary 2011-08-10, 19:57   #70
OlaVS
Zadomowienie

Ja jestem "prawie" z Warszawy, bo wynieśliśmy się z niej kilka lat temu do podwarszawskiego Konstancina i to właśnie w Konstancinie jest sklep Yankee Candle, który znam. A jeśli jest w Konstancinie, to pewnie jest ich więcej w Polsce - bo Konstancin to naprawdę malutkie miasto.

Stary 2011-08-10, 21:52   #71
Ewa_Ch
Zadomowienie

Gdzie dokladnie w Konstancinie bo mieszkam obok.
?

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 22:04   #72
NAtasha44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Ja jestem "prawie" z Warszawy, bo wynieśliśmy się z niej kilka lat temu do podwarszawskiego Konstancina i to właśnie w Konstancinie jest sklep Yankee Candle, który znam. A jeśli jest w Konstancinie, to pewnie jest ich więcej w Polsce - bo Konstancin to naprawdę malutkie miasto.
O, dzięki za odpowiedź. Znalazłam nawet stronę Twojego sklepu(link).

Ja mieszkam w Poznaniu, więc GDZIEŚ na pewno są.... Widziałam w 2 sklepach z artykułami do wystroju wnętrz, ale tylko duże słoiki, 3-4 zapachy... Wiem, że w Ameryce YC są też dostępne w TK Maxx, może i u nas będą? Muszę się wybrać

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewa_Ch Pokaż wiadomość
Gdzie dokladnie w Konstancinie bo mieszkam obok.
?
Ewa_Ch: Adres z ich strony to Centrum Handlowe "Stara Papiernia"
Al. Wojska Polskiego 3 05-520 Konstancin-Jeziorna
Stary 2011-08-10, 22:08   #73
Ewa_Ch
Zadomowienie

aaaa w Papierni. Tyle razy tam przeciez bylam i nic takiego nie widzialam
Ale i nie patrzylam.

Wlasnie - piekne swiece mozna kupic w TK Maxx. I zapachy do szaf, i wody do pomieszczen. Firm nie znam ale wszystkie jakie mialam (a mialam juz calkiem sporo) pachna przepieknie i dlugo.

Stary 2011-08-10, 22:48   #74
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_Ch Pokaż wiadomość
aaaa w Papierni. Tyle razy tam przeciez bylam i nic takiego nie widzialam
Ale i nie patrzylam.

Wlasnie - piekne swiece mozna kupic w TK Maxx. I zapachy do szaf, i wody do pomieszczen. Firm nie znam ale wszystkie jakie mialam (a mialam juz calkiem sporo) pachna przepieknie i dlugo.
Tak tak, w Papierni, na parterze w tym skrzydle, gdzie jest sklep z butami. Tam kiedyś coś innego było, nie pamiętam co, jakaś może galanteria albo co, a ten sklep ze świecami jest chyba niecały rok, w kaźdym razie był na pewno w grudniu.

Stary 2011-08-12, 22:29   #75
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez NAtasha44 Pokaż wiadomość
Wiem, że w Ameryce YC są też dostępne w TK Maxx, może i u nas będą? Muszę się wybrać
W krakowskim TK Maxx nie ma.
Stary 2011-08-19, 18:03   #76
primavera
Zakorzenienie

orientujecie się może, czy świece/woski Yankee Candle można dostać we Wrocławiu?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 20:19   #77
Quentin
Raczkowanie

Czy ktoś z Was używał tych świec? Jeśli tak to co o nich sądzicie? Cena wyjątkowo niska jak na 300 gram .
http://www.mojekosmetyki.pl/index.ph...t&prod_id=5340
Quentin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 14:24   #78
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska0806 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy we Wrocławiu jest jakiś sklep, ale zawsze można zamówić interneto
zamówiłam, tylko ze z innej strony
Akurat była promocja - 10 wosków w cenei 8
Potwierdzam, ze o wiele lepsze niż dotąd mi znane świece zapachowe
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 00:28   #79
NAtasha44
Raczkowanie

Też zamówiłam w Internecie - wczoraj otrzymałam zamówienie 20 wosków w cenie 16 Najchętniej wypróbowałabym wszystkie od razu.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Jeszcze nawiązując do mojego postu odnośnie cen w sklepach internetowych - przyznaję, że na "bibelotach" np. spraye do pomieszczeń są parę złotych tańsze niż w pozostałych sklepach. Wcześniej nie zauważyłam, bo sprayami się nie interesowałam. Czyli po prostu warto porównać ceny, sprawdzić promocje na paru stronach bo w zależności od tego co zamawiamy różnica może być zauważalna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 00:43   #80
Ewa_Ch
Zadomowienie

a jak sie uzywa tych woskow?
czy podobnie jak swiece maja knot,ktory sie zapala?

Stary 2011-08-28, 08:10   #81
lara252
Raczkowanie

GG do lara252

Wosk kładziemy na góre kominka a w kominku zapalamy tea light. Wosk jest powoli roztapiany i uwalnia zapach. Natomiast żeby usunąć zastygnięty wosk kominek należy włożyć na pare minut do zamrażarki. Ja zamawiam woski Yankee candle z Ebay'a.
lara252 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:50   #82
Ewa_Ch
Zadomowienie

acha czyli trzeba kupic tez kominek)
dziekuje

Stary 2011-08-28, 13:38   #83
NAtasha44
Raczkowanie

Dokładnie tak. Oczywiście są specjalne kominki sygnowane przez YC, ale może być też zwykły, aromaterapeutyczny, ważne tylko, żeby "miseczka" była na tyle duża by wosk po rozpuszczeniu się nie wylał.
Tutaj możesz obejrzeć "z czym się je" woski (od 8:50, nawet jak nie znasz niemieckiego to bez trudu się połapiesz). Ja osobiście podobnie jak autor filmiku nie topię całego wosku od razu, tylko dzielę na kilka części. Jeszcze ważna rzecz - woski można topić wiele razy, dopóki mają w sobie zapach.

Edytowane przez NAtasha44
Czas edycji: 2011-08-28 o 13:45
Stary 2011-08-28, 14:22   #84
NAtasha44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aska0806 Pokaż wiadomość
W ogóle jakie zapachy wosków polecacie?
A jakie zapachy lubisz? Świeże, "żywnościowe"(cyna mon, ciasteczka, wanilia itd), kwiatowe?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Co do usuwania wosku preferuje taki sposób jak lara252.
Stary 2011-08-28, 16:52   #85
lara252
Raczkowanie

GG do lara252

Ja lubię zapachy świeże i owocowe. Przez całe lato paliłam wosk Bahama breeze, cudny...owocowy
Stary 2011-08-28, 17:34   #86
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

muszę poczynić zakupy na jesień/zimę....

czy ktoś kupował w sklepie zapachdomu.pl ??

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 07:29   #87
lara252
Raczkowanie

GG do lara252

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
muszę poczynić zakupy na jesień/zimę....

czy ktoś kupował w sklepie zapachdomu.pl ??

W tym akurat nie, ale kupowałam w sklepach magiczne świece oraz bibeloty i wszystko było ok więc te sklepy polecam.
Stary 2011-08-29, 21:43   #88
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Ok. Złożyłam zamówienie.
Zainspirowałam się opowiadaniem Wohnprinza z filmu z yt poprzedniej strony zamówiłam kominek, kilka wosków i 1 świecę w słoiku.
Zobaczymy czy zostanę fanką YC

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:26   #89
Ewa_Ch
Zadomowienie

kupilam kominek i ide szalec z woskami zapachowymi.Wchodze zaraz do sklepu z linku i wybiore pare. Dzieki za inspiracje.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

kupilam 7 woskow i 3 swiece.Bede szalala

Stary 2011-08-30, 14:12   #90
lily0
Raczkowanie

osatnio dostałam takie czyste gładkie, kwadratowe świece o zapachach markowych perfum (męskie Hugo, a damskie nie pamietam) - rewelacja, niestety nie wiem gdzie ta osoba je kupiła. Moze któraś z was zna takie sklepiki?
lily0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości