![]() |
#61 |
Kobieta z klasą
|
Dot.: Niespodziewane zaręczyny
Podobno jesteście zgraną parą, a nie wie, że estetyka jest dla Ciebie ważna?
I wcale nie musi być pierścionek, ja chciałam bransoletkę zaręczynową i dostałam. Mam wątpliwości czy serio chodzi o czas, czy bardziej o ten drewniany symbol, którym nie można się pochwalić ludziom. W każdym poście o tym wspominasz, czyli jest coś na rzeczy. Skoro za szybko, to co za różnica jaki prezent, skoro nie przyjęłaś? Może chłopak się naczytał o romantycznych gestach i trochę mu nie wyszło. ![]()
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Bez przesady
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59576951]teraz pewnie zajmie mu kilka lar zanim znowu sie odwazy ;-) ja nie dostalam zadnego pierscionka zegarka wisiorka itp nie uwazam ze moj maz mnie kocha mniej w zwiazku z tym decyzje o slubie podjelismy razem nie mialam typowych zareczyn .kiedy powiedzialam rodzica ze biore slub nikt nie zapytal ile wydal na pierscionek ani nie chcial go ogladac dziwi mnie ze ludzie ciagle mierza milosc do dziewczyny cena pierscionka albo orginalnoscia zareczyn dla mnie taki pierscionek to wywalanie kasy w bloto wolalabym na wycieczke za ta kase pojechac albo jak ktos wspomnial dolozyc do lepszego samochodu[/QUOTE] Hmm nigdy nie wiadomo, w sumie stawiam, że szybciej niż później. ![]() Wiesz no każdy ma jakieś tam swoje wizje zaręczyn/estetyki/ślubu. Dla mnie symbolika jest ważna, jestem takim detalowcem i nie ważne są pieniądze tylko to jak to coś dla mnie wygląda. Musi się podobać MI, a nie znajomym/rodzinie. A to niestety się nie podobało. I szczerze mówiąc to jest pierwszy i jedyny prezent, co do którego miałam obiekcje więc wolałam powiedzieć szczerze, żeby potem nie rosło rozczarowanie. Jeśli chodzi o wycieczki to często podróżujemy i jednak w związku z ewentualnymi zaręczynami wolałabym coś, co nie byłoby tylko takim dopełnieniem codzienności, typu dołożenie do wycieczki itp. Wolałabym właśnie żeby to był taki konkretny symbol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Oj tam. Są kobiety, które marzą o romantycznych zaręczynach, przy świecach, na jachcie, w górach, samolocie, plaży....
A są takie które zaręczyn w ogóle nie chcą. I takie, które potrafią sobie wybrać kiedy facet ma się oświadczyć. Jak dla mnie autorka jest tradycjonalistką, która na myśl o zaręczynach przed oczami widziała jak facet klęka i daje pierścionek. Sam fakt, że nie zrobił to po roku czasu i jeszcze w taki sposób może powodować, że Autorka jest zawiedziona i zaskoczona... Przecież ma do tego prawo. I wcale nie znaczy, że go nie kocha albo liczy na drogie rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59576951]teraz pewnie zajmie mu kilka lar zanim znowu sie odwazy ;-)
ja nie dostalam zadnego pierscionka zegarka wisiorka itp nie uwazam ze moj maz mnie kocha mniej w zwiazku z tym decyzje o slubie podjelismy razem nie mialam typowych zareczyn .kiedy powiedzialam rodzica ze biore slub nikt nie zapytal ile wydal na pierscionek ani nie chcial go ogladac dziwi mnie ze ludzie ciagle mierza milosc do dziewczyny cena pierscionka albo orginalnoscia zareczyn dla mnie taki pierscionek to wywalanie kasy w bloto wolalabym na wycieczke za ta kase pojechac albo jak ktos wspomnial dolozyc do lepszego samochodu[/QUOTE] 100% xfrida. Biedne te chłopaki , nigdy nie wiadomo ,czy uklęknął na właściwe kolanko i czy w ogóle powinien.Oraz czy rzeczony pierścionek nie jest zbyt ...albo za mało...A są to symbole ,które nijak się maja do późniejszego pożycia .Niemniej jednak życzę autorce ,żeby następne zareczyny były takie jak sobie wymarzyła a wspólne życie jak z bajki ![]() Edytowane przez robcia Czas edycji: 2016-04-27 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wspominam o tym, bo zaznaczam, że to musi być coś co podoba się mnie ![]() Nie mam nic przeciwko oświadczeniu się z dokładnie tym samym przedmiotem/tym samym sposobem w momencie, gdy po prostu jest ładny. I tak jak mówiłam, to dla mnie trochę za wcześnie, ale gdyby się postarał i powtórzył aż obydwoje trochę zaznamy takiej codzienności razem, pomieszkamy, raczej nie miałabym obiekcji. Nie chodzi o cenę ani chwalenie się ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
To tak jakby oświadczyć się z pierścionkiem za 10 tysięcy w oborze. No wszystko fajnie, ale jednak coś nie gra. Chodzi właśnie o szczegóły ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Dzięki za życzenia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Z Niemiec, ogladalam u paru dziewczyn i ogladalam katalogii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
ja tam nie lubie zadnych prezentow lubie kase
![]() wtedy moge kupic sobie prezent jaki mi sie podoba mysle ze nie trafione prezenty nic nie mowia o zwiazku,ciezko jest wybrac cos dla kogos moj maz nie raz kupil mi cos ale np kolor byl nie zupelnie taki jak ja chce itp rozmiar nie zupelnie dobry(niby wlasciwy a na mnie wyglada jak kupa;-) poprostu nie znosze prezentow niespodzianek i sama tez takich nie robie no chyba ze mi ktos palcem pokazal : "o to bym chcial" to wtedy jestem pewna ze to dobry wybor w innym przypadku wole dac kase niz wywalac kase na nietrafiony prezent Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-04-27 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59578891]ja tam nie lubie zadnych prezentow lubie kase
![]() wtedy moge kupic sobie prezent jaki mi sie podoba mysle ze nie trafione prezenty nic nie mowia o zwiazku,ciezko jest wybrac cos dla kogos moj maz nie raz kupil mi cos ale np kolor byl nie zupelnie taki jak ja chce itp rozmiar nie zupelnie dobry(niby wlasciwy a na mnie wyglada jak kupa;-) poprostu nie znosze prezentow niespodzianek i sama tez takich nie robie no chyba ze mi ktos palcem pokazal : "o to bym chcial" to wtedy jestem pewna ze to dobry wybor w innym przypadku wole dac kase niz wywalac kase na nietrafiony prezent[/QUOTE] No ale zaręczyny z plikiem banknotów i powiedzeniem ,,kup sobie pierścionek" też raczej byłyby śmiechu wart ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59578891]ja tam nie lubie zadnych prezentow lubie kase
![]() wtedy moge kupic sobie prezent jaki mi sie podoba mysle ze nie trafione prezenty nic nie mowia o zwiazku,ciezko jest wybrac cos dla kogos moj maz nie raz kupil mi cos ale np kolor byl nie zupelnie taki jak ja chce itp rozmiar nie zupelnie dobry(niby wlasciwy a na mnie wyglada jak kupa;-) poprostu nie znosze prezentow niespodzianek i sama tez takich nie robie no chyba ze mi ktos palcem pokazal : "o to bym chcial" to wtedy jestem pewna ze to dobry wybor w innym przypadku wole dac kase niz wywalac kase na nietrafiony prezent[/QUOTE] Lubię się mimochodem przejść z mężem koło jubilera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
nie no to by było głupie przyznaje
mi się wydaje że jakby ci dał jakiś ładny pierścionek to byś wzięła i nie wykrecala się ale ze nie trafił w gust z tym Drewienkiem i nie zabrał cie do Paryża to mu odmówiłas jak dobrze ze nie jestem facetem po takiej wtopie to by mi się odechcialo zaręczyn na zawsze Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-04-27 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
zuy mod
|
1000€ w Niemczech znaczy co innego niż 4000 zł w Polsce. Just sayin.
![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i po drugie- dla mnie ślub to ślub, a nie ''chajtanie się''. Ja jestem po środku. Wiem że mojego faceta na wielokrotność pensji na pierścionek nie stać, zresztą- nawet gdyby miał to długo odkładać (bo przecież za coś musimy żyć!) to nie zamierzam na tę ''wielokrotność'' czekać paru lat. Po drugie- też wolałabym tańszy pierścionek a za resztę -super wycieczkę na wakacje. Można kupić jakościowo dobry pierścionek za parę stówek który nie wstyd pokazać rodzinie bo właśnie- jakby mi facet wyskoczył z romantycznym spontanem na molo i oświadczył by się plastikowym pierścionkiem z bazaru- to potraktowałabym to ze śmiechem, a nie na poważnie. To samo- jakby mi klękał i się oświadczał bez pierscionka ;P dla mnie to jest niepoważne, raczej taki romantyczny zryw ale nie żadne zaręczyny. ''Biedny facet'' ''kiedy się znowu odważy''?? poważnie? oni się podobno znają i dobrze dogadują. Nie wierzę że nie zdaje sobie sprawy że jego dziewczyna jest w tym temacie tradycjonalistką. Tu wcale nie chodzi o to żeby pierścionek był wypasiony, tylko żeby to był symbol że on się w ogóle postarał! odłożył trochę więcej złotych, zastanowił się co się jej spodoba.. wyobraźcie sobie; jest wizja że wasz facet zabierze was na wakacje życia (zaręczyny też są tylko RAZ w życiu-przynajmniej z tym samym facetem :P ) . Więc snujecie plany gdzie byście chciały być zabrane, prawda? ktoś tu wyżej wspomniał o Tajlandii, jakieś ciepłe kraje, super. Ja osobiście- MARZĘ o polskim morzu nad którym nie byłam z 15 lat. Tylko raz w życiu, to musi być coś wyjątkowego. Czekacie, zastanawiacie się czym was zaskoczy i co? .....zabiera was na ''wakacje'' 40 km dalej, samochodem nad jezioro które jest brudne, zarośnięte,dookoła trawa po pas, bzyczą komary a wy układacie się do snu na cienkim materacu pod namiotem. Na obiad- przyrządzona przez waszego faceta kiełbasa z musztardą znad gazowego palnika. I w zasadzie jak nocą wystawicie głowę z namiotu żeby popatrzeć na niebo pełne gwiazd- to jest w sumie romantycznie. No ale- takie wakacje można spędzać każdego roku, nie wymagają za dużo nakładów, prawda? ![]() no dla mnie ten facet się nie postarał. Albo autorka ściemnia i oni się naprawdę bardzo bardzo słabo znają. Albo on ma gdzieś co się jej podoba i czego ona by chciała.
''Bóg ustanowił granice ludzkiej mądrości, nie zakreślił jedynie granic jej głupocie - a to nie jest uczciwe'' - Konrad Adenauer Edytowane przez HealthOne Czas edycji: 2016-04-27 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Wystarczy wygooglować i pojawiają się ceny pierścionków zaręczynowych które są śliczne, a ceny nie są wygórowane:
199 zł http://galeriajubilerska.pl/pl_PL/p/...VOshoCJN3w_wcB 279 zł http://galeriajubilerska.pl/pl_PL/p/...JP7xoCic3w_wcB A jak ktoś chce markowy i elegancki to z Apartu za 400 zł można kupić. http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...eczynowe,15074 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||||||||||
BAN stały
|
@Arsonist
Cytat:
@Rozalie92 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@eevone Cytat:
@xfrida Cytat:
@Rozalie92 Cytat:
@robcia Cytat:
|
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
mi by nie odpowiadało jakby dał kasę i powiedział kup sobie pierścionek
to tak jakby dał kasę żeby zamknąć mi buzię bo mu jeczalam o pierścionku na zareczyny mi by nie przeszkadzały zaręczyny w namiocie z kiełbasa pieczona nad butla z gazem serio jedli byłabym zakochana po uszy każda deklaracje miłości i chęć ozenku przyjęła bym entuzjastycznie w tym wątku nie ma tego szalenczego zakochania więc są rozkminy że drewienko nie w jej stylu taka jest prawda Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-04-27 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;59584266]mi by nie odpowiadało jakby dał kasę i powiedział kup sobie pierścionek
to tak jakby dał kasę żeby zamknąć mi buzię bo mu jeczalam o pierścionku na zareczyny mi by nie przeszkadzały zaręczyny w namiocie z kiełbasa pieczona nad butla z gazem serio jedli byłabym zakochana po uszy każda deklaracje miłości i chęć ozenku przyjęła bym entuzjastycznie w tym wątku nie ma tego szalenczego zakochania więc są rozkminy że drewienko nie w jej stylu taka jest prawda[/QUOTE] Ciezko mi sobie wyobrazic ta szalona milosc na odleglosc non stop. Plus osobiscie uznaje ze takie deklaracje powinno sie podejmowac na nieco dalszym etapie znajomosci, gdy juz opadna te rozowe okulary i nie kupujemy wszystkiego slepo. I szczerze? Fajnie ze dziewczyna potrafi jasno okreslac swoje potrzeby. Oswiadczyny to nie laska od boga, zeby z dozgonna wdziecznoscia przyjmowac w kazdej formie. Ma prawo miec jakies podstawowe marzenia i oczekiwania i dziwnym jest, ze facet ich kompletnie nie zna albo zwyczajnie je olewa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
oświadczyny to nie łaska od Boga ale jeśli kochasz i jesteś pewna ze chcesz być z kimś to moim zdaniem nie ważne czy będzie pierścionek czy nie czy to będzie namiot czy 5 *hotel tak samo powinno to cieszyć.
ja nie mówię że ona powinna przyjąć te drewienko i całować go po stopach mówię że takie teksty jak pierścionek nie był w moim stylu albo miejsce było do du.y to są tylko bzdurne wymówki bo dla kogoś kto chce spędzić z kimś resztę życia to są mało istotne rzeczy ok przynajmniej dla mnie takie rzeczy nie mają znaczenia dla mnie bardziej ważna jest deklaracja z jego strony i chęć bycia razem |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie jest tak że skoro TY jedna tak podchodzisz to dziewczyna powinna się czuć pusta,próżna bo chce i oczekuje pierścionka.
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
żaden. Wszystkie są słabej próby - 333. Na lata (a taki ma chyba być pierścionek zaręczynowy?) musi być dobrej próby- standardowej 585. Tu jest taki o klasycznym wyglądzie. https://hosa.com.pl/pl/p/PN2092-Zlot...-proba-585/485 nawet studenta (który przez kilka miesięcy na niego pooszczędza, trochę gdzieś popracuje dorywczo) na niego stać, o ile traktuje zaręczyny poważnie a nie robi to na łapu capu w krzakach, drewienkiem. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- są bardzo ładne (chodzi mi o wzory) ale próba złota jest ważna. Próba 333 jest tańsza w gramie bo zawiera więcej domieszek innych metali-w tym srebra- przez to po jakimś czasie może zachowywać się jak srebro- nabierać rysek/ciemnieć/matowieć. 14stka (585) nosi się dobrze, to standardowa próba z jakiej robi się obrączki, a jak obrączki to wiadomo- jakość na lata. Na to warto zwracać uwagę, także kupując sobie jakąś biżuterię ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ok, 650 zł to jeszcze nie majątek, biorąc pod uwagę fakt, że chłopak jest dorosły i chce wstąpić w związek małżeński. W tym momencie już chyba lepiej żeby po prostu ustalili, że biorą ślub i koniec, niż żeby wygłupiał się z drewienkami.
My tu gadamy o próbach złota, a koleś daje kawałek drewna, który zjedzą korniki xDD
Edytowane przez ALL for LOVE Czas edycji: 2016-04-27 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Autorko, nie będe się wypowiadać w kwestii samego pomysłu zaręczania się. Dla mnie bez wspólnego mieszkania, bez dyskusji o konkretach na ten temat byłoby to ciężkie do ogarnięcia i doskonale Cię rozumiem.
Co do pierścionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
no właśnie i chyba o tym pisze autorka. Wie jaki jest status materialny jej faceta, nie cuduje przecież z tymi pierścionkami za 40 tyś :P i oczekiwałaby czegoś jakościowo sensownego w normalnej cenie. Normalne podejście tradycjonalistki w tym temacie.
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
no tak, już zaczyna się wizażowy konkurs pt. "a ja potrzebuję mniej i jestem taka niekonwencjonalna"
a ja nie potrzebowałam pierścionka, bo jestem taka wrażliwa i jestem zaprzeczeniem materializmu, moja miłość jest dojrzalsza, bo nie potrzebowałam pierścionka a ja nie potrzebowałam nawet ani jednego prezentu przez cały związek, nic nie chciałam, bo nie potrzebowałam a ja nie chciałam nawet kawy w kawiarni, bo nie o kawiarnie w miłości chodzi ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
BAN stały
|
Jako facet stwierdzam, że to co odstawił ten gościu to jest z serii "nie wiadomo czy się śmiać czy płakać". Jeśli to faktycznie miały być zaręczyny to umówmy się, ale to jest bardzo wyjątkowy, a wręcz przełomowy moment w związku, kiedy to facet oficjalnie deklaruje chęć związania się na stałe ze swoją dziewczyną, zwieńczając ów fakt pierścionek, najlepiej podczas jakiegoś zaplanowanego wydarzenia. Ot taka mała ceremonia. Przynajmniej ja tak to widzę.
A tu zero przygotowania, a to drewienko na sznurku to jest po prostu żal i nazywajmy rzeczy po imieniu. Kompletnie niepoważne. Kupiłby nawet taki pierścionek za te 400-600 zł i już by to inaczej wyglądało. Kolega kupił swojej za około 1300 zł, zabrał ją tam w jakieś ładne miejsce i całkiem ładnie to wyglądało. Tak pewnie do 2000 zł to jeszcze sensowna cena myślę, chociaż ja mam tak że jak już coś kupuję, to musi robić wrażenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też to bawi ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
on tired little feet
|
No ale nikt tu się tym nie podnieca, dziewczyny po prostu pisaly jak one to widza. Co w tym zabawnego.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.