![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Spotykanie się za pieniądze,a nowy normalny facet
oczywiście, że zasługujesz na związek. nikomu krzywdy nie robiłaś, byłaś wolna, miałaś prawo spotykać się z kim chciałaś i na warunkach jakich chciałaś. obecnemu partnerowi nie musisz nic na ten temat mówić, jedynie przebadaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Nikomu nie robila krzywdy ale moze zrobic jak koles sie dowie od kogos. Poza tym niech przypadkiem nie mowi o powodzie dla ktorego to robiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Autorko, jeśli źle ci z tym, to idź na terapię i przepracuj to.
Jeśli nie, zapomnij i żyj od nowa. Facetowi nie mów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6238028 1]oczywiście, że zasługujesz na związek. nikomu krzywdy nie robiłaś, byłaś wolna, miałaś prawo spotykać się z kim chciałaś i na warunkach jakich chciałaś. obecnemu partnerowi nie musisz nic na ten temat mówić, jedynie przebadaj się.[/QUOTE]
Owszem była wolna, ale nie każdy chciałby mieć partnera/ partnerkę z taką przeszłością. I partner ma prawo o tym wiedzieć. Na kłamstwie związku się nie buduje. Ciekawe co zauważyłam tutaj na forum to doradzanie dziewczynom, żeby swoją przeszłość ukrywały, ale jak są już takie wątki o panach co np. korzystali z usług prostytutki następuje potępienie i mówienie, że normalna dziewczyna nie będzie takiego chciała. I ma się przyznać do tego. Jak to nazwać? Hipokryzja? Współczuje facetowi jak się dowie - bo nie będzie czego ratować jeśli chodzi o związek. Powodzenia, ale masz już problemy i nie widzę jak dalej pociągniesz z takim stanem jeszcze bez terapii i z ciągłym strachem o ukrywanie swojej przeszłości. Wszyscy piszą tak odetnij to grubą kreską. Jak ktoś jest słaby psychicznie to nie da rady. Mimo, moich szczerych uwag, życzę Ci jak najlepiej, ale sobie to przemyśl, czy ty chciałabyś być tak oszukiwana np. partner zataja przed tobą że był w wiezieniu np lub coś innego istotnego? Edytowane przez 201704110957 Czas edycji: 2016-06-29 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
ja zawsze doradzam
trzymaj swoje sekrety dla siebie unikniesz problemów tak samo jak jej doradzam nie zwiezanie się z tego co robiła tak samo doradzam facetom korzystającym z prostytutek aby również to zatrzymali to dla siebie ja bym nie chciała wiedzieć takich rzeczy szczególnie jeśli facet nie chce już tego robić dla mnie wyjawienie tej wstydliwej prawdy to kręcenie sobie sznura na szyję dlatego radzę nic nikomu nie mów to co zrobiłaś jest praktycznie nie do udowodnienia wybacz sobie i żyj jeśli zaczniesz się dzielić takimi rewelacjami z innymi to się rozniesie i zawsze będzie za tobą szło zrobiłaś coś czego zalujesz?wyciągnij z tego wnioski nie rób drugi raz tego samego błędu ale nie zaciągaj sobie piekła na głowę malo komu można dziś w 100% zaufać Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-06-29 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie każdy też chce znać dokładą historię waginy czy penisa swojego partnera. Cytat:
Cytat:
Właśnie widać, jak dobrze jej życzysz. Mam nadzieję, że po wypisywaniu tych rzeczy czujesz się chociaż trochę lepiej, ale przestań sobie poprawiać samoocenę cudzym kosztem pod płaszczykiem troski o jej dobro i sprawiedliwość społeczną. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Poza tym jesli autorka powie o tym facet moze chciec zrozumiec jej powody co ją do tego skłoniło i co powie? "Wiesz to łatwy zarobek a ja lubie zakupy!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po drugie wiele kobiet do końca nie zrywa z prostytucją. Jeśli był to świadomy ich wybór - temat co jakiś czas wraca, a nawet po latach - bo jest to opłacalny i fajny zarobek. Po drugie panowie z grona dzielą się takimi informacjami, i czasami wieść idzie w świat. Ja sama nieraz dowiedziałam się kto tak żyje. Jeśli to robiła to nie liczyłabym na milczenie świata. Lepiej jak sama powie jeśli porządnie traktuje partnera i pójdzie na dobrą terapię niż będzie żyła w ciągłym strachu i poczuciu upokorzenia. A motyw wyboru drogi życiowej świadczy jednak bardzo słabo o autorce i nie ma się z czego tłumaczyć. Edytowane przez 201704110957 Czas edycji: 2016-06-29 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
I dlatego czujesz niepohamowaną potrzebę napisać, jak Cię to brzydzi, jak źle o niej świadczy, wróżyć z fusów, że pewnie będzie ją ciągnęło do tego w przyszłości i sugerować że żaden normalny facet tego nie zaakceptuje
![]() To zwykła chęć dowalenia "puszczalskiej", nie teraz ponosi "konsekwencje", niechęć do niej aż się wylewa z Twoich postów, ale, oczywiście, wszystko to robisz żeby jej pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ocenę zostawmy jej partnerowi jak mu o tym powie oczywiście. Bo może wcale go to nie ruszy, może tak a i może nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Rozumiem, że to była próba obrażenia mnie z braku argumentów. Po mnie możesz sobie jeździć, ja sobie poradzę. Ale wyżywanie się na dziewczynie z problemami i niskim poczuciem własnej wartości jest bardzo słabe, przychodzi mi jeszcze na myśl podkładanie nóg niewidomym i głośne komentowanie bezdomnych w parku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Dobrze mówić :powiedzieć. Kiedy jest dobry moment na takie wyznanie ,jesli już? Zanim się facet zaangażuje? Za wcześnie, wiadomo ,że nawet mniej kontrowersyjne tematy poruszane są na entej randce. Kiedy już się zaangażuje? No bo może łatwiej będzie mu zrozumieć ,kiedy pojawi się uczucie i nie zechce wyjawić tego całemu światu. Albo gorzej bo od miłości do nienawiści jeden krok.
I to jest taka trochę przestroga dla dziewczyn ,które kuszą "łatwe" pieniądze a wbrew pozorom nie maja aż takiej twardej d..y ,jakby im się wydawało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie będę reagować na Twoje zaczepki bo widzę, że szukasz kłótni. Sorry omijam Cię już. Chyba nawet nie wiesz co to obrażanie. Nie każdy będzie tutaj autorce przytakiwać, skoro tutaj pisała musiała liczyć się z lekką krytyką. I tyle. Co do ostatniego zadnia to Ty właśnie mnie obraziłaś twierdząc, że przyszłam się tutaj wyżywać po ludziach. Dziewczyno zluzuj. Robisz ze mnie potwora - wybacz nikomu nóg nie podkładam, a bezdomnym jeszcze groszem sypie. Nie mieszaj jeszcze do tego niewidomych. Bo już mi ręce opadły. Dla Ciebie lekka krytyka to jeżdżenie po kimś. A wiesz co krytykuje? Postawę nie mówienia prawdy jej partnerowi. I to że ten lekki zarobek może i zyskowny jest, ale niech będzie przestrogą dla dziewczyn co nie są psychicznie przygotowane do tego. Edytowane przez 201704110957 Czas edycji: 2016-06-29 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Link do watku ,który założył mąż byłej prostytutki /forum/showthread.php?p=42784744 #post42784744
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2016-06-29 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tego posta jeszcze bym olała, ale potem się rozkręcasz: Cytat:
Wytłumacz mi, co ten post miał wnieść w dyskusję ponad poprawienie sobie samopoczucia, oraz w jaki sposób miał się przyczynić do rozwiązania problemu autorki. Załóż sobie nowy wątek na temat tego, jak to Ty się nie prostytuujesz i jak byś się brzydziła seksu za pieniądze i tam sobie pisz. Edytowane przez 201705042038 Czas edycji: 2016-06-29 o 14:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Seems legit ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Nic nie gadaj, wybacz sobie, dbaj o związek, bądź fair, a uważam, że nie będziesz miała powodów do wyrzutów sumienia. Przecież nie zdradziłaś swojego faceta, tamto to przeszłość, byłaś wolna, nikomu nie robiłaś krzywdy. To nie jest oszustwo, to po prostu nie chwalenie się z kim i po co uprawiało się seks. Uważam, że nie powinnaś wyjeżdżać z tą informacją w żadnym momencie swojego życia.
Mówisz, że nie dasz rady trzymać tego w sekrecie? Możesz wygadywać się psychologowi. Popełniłaś błędy w swoim życiu, teraz musisz z tym żyć. A przynajmniej nie będzie musiał z tym żyć Twój facet, który może ma Cię za anioła i 8my cud świata, nie musisz mu tego psuć i zwalać na barki swoją niezbyt chwalebną przeszłość. Ale to też nie zbrodnia za którą musisz się biczować i informować facetów jakbyś miała AIDS (o ile nie masz- przebadaj się na choroby weneryczne i to obowiązkowo, żebyś faktycznie nie spartoliła komuś życia). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz o egoizmie. Co jeśli facet pokocha autorkę za to, jaka jest, bez wiedzy o jej przeszłości? Czy to uczucie będzie gorsze? Oczywiście że tak. Czy czułbyś się oszukany, nie wiedząc że masz do tego powód?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Wam
Mam taki kłopot hmm.. może przejdę do rzeczy. Jestem z chłopakiem od 7 miesięcy, od jakiegoś czasu uprawiamy seks i o to właśnie chodzi. Jak się spotkamy i już coś ma być to ZAWSZE On zaczyna, w sensie grę wstępną na zmianę, ale o seks chodzi. On by chciał żebym to ja przejęła in inicjatywę. Ja po prostu nie umiem, wstydzę się ( że coś źle zrobię ) , nie wiem nawet jak to ująć. On dobrze o tym wieże taka jestem. I pytanie do Was:Jak się przełamać, albo jaki mały kroczek zrobić żeby było lepiej, żebym pokazała coś od siebie ? Pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||||||||||||||||
BAN stały
|
Dot.: Help
@wiktoriaa93
Cytat:
Tak jakoś odnoszę wrażenie, że jak na główną zainteresowaną zdajesz się olewać dyskusję. @anna87 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A o wybielaniu sobie daruj, dopisałaś własną, jak zwykle błędną, interpretację, bo tak Ci było wygodniej. Słabo. Podałem przykład uzasadnienia, niekoniecznie usprawiedliwienia. Cytat:
Cytat:
Inaczej przeformułowane pytanie: czy gdyby wybić co do jednego osobnika wszystkich chorych wenerycznie, to już więcej takie choroby by się na świecie nie pojawiły (zakładając, że cała reszta przynajmniej dba o higienę) ? Intuicja podpowiada mi, że taka wizja jest naiwna. Dlatego z troski o partnera i jego przyszłość, a więc hipotetyczne przyszłe partnerki (hehe, że też nie myśli się w ten sposób, bez założenia, że to ten ostateczny związek) oraz ich hipotetycznych kolejnych partnerów itd. itd., chyba wypadałoby ostrzec. Cytat:
@LadyDeMadeline Cytat:
@anna87 do @LadyDeMadeline Cytat:
Cytat:
@wiekanka Cytat:
@anna87 Cytat:
@kiciun Cytat:
@Leszy Cytat:
Ale gdyby Trinkie Winkie nie był takim celebrytą i zadurzyłaby się w nim nieświadoma kobitka, jak należałoby potraktować tuszowanie prawdy o chwalebnych dokonaniach sprzed 25 lat? Bardzo to względne. Cytat:
Cytat:
@maja742 Won stąd, nie widzisz, że zajęte. Kultury! |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Stwierdziłam,że powiem mu prawdę jeszcze nie teraz.Najpierw zapisuję się na terapie w przyszłym tygodniu.Przeczytałam wątek o facecie który pisał jak poznał prawdę o swojej żonie.Ja też bym chciała znać przeszłość swojego partnera,nawet tą najgorszą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
twoj wybor ,wroc tu za kilka lat i powiedz jak sie sprawy potoczyly
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;62412146]twoj wybor ,wroc tu za kilka lat i powiedz jak sie sprawy potoczyly[/QUOTE]
Jasnee opowiem ![]() Dziekuje wszystkim za wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale dalszy ciąg Twojej wypowiedzi wyjaśnił mi Twoje zdziwienie. Cytat:
Był tu swego czasu chłop z podobną obsesją, co Ty, jeszcze na etapie narzeczeństwa wyjaśniał sobie z żoną preferowaną liczbę partnerów seksualnych (dziewica też odpadała, bo twierdził, że nie zasługuje) i że nie zaakceptuje innego stanu rzeczy. Po latach się okazało, że nie było ich 3, jak twierdziła, tylko 5 (głowy nie dam, ale tego rzędu liczby). I uważam, że ona faktycznie zrobiła większe świństwo, niż prostytutka która nie uważa za słuszne dzielić się przeszłością. Jest też masa ludzi, którzy nie pytają bo i nie chcą być tą wiedzą uszczęśliwiani, dlaczego postulujesz wciskanie takich informacji na siłę komuś, kto wcale nie musi być nimi zainteresowany? Cytat:
Tak, dokładnie tak to w normalnym, zdrowym związku wygląda, że ludzie uzgadniają i pytają o pewne rzeczy. Naprawdę nie ogarniam zdziwienia. Sądziłam, że skoro niemal w każdym ze swoich przydługich postów tutaj zajmujesz się tropienie i tępieniem szeroko rozumianego ku*estwa, to nie pozwoliłbyś sobie na jakiekolwiek niedomówienie w realu. Dokładnie tak to wygląda, jak coś dla kogoś jest ważne, to pyta, nie wiem, co Ty robisz na randkach poza patrzeniem w dekolt. Chyba, że się boisz, że jak zapytasz wprost to kobitę spłoszysz. Cytat:
Cytat:
Idąc Twoim tokiem myślenia ofiara zbiorowego gwałtu też powinna odtąd już każdego ostrzegać. Cytat:
Autorko - nie przejmuj się tym trollem, on tak w każdym wpisie, dodatkowo mimo kilometrowych postów ponoć nikt go tu nie rozumie i błednie go interpretują, przynajmniej sam autor tak twierdzi. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Help
Cytat:
Zresztą, czy ja mam obowiązek informowania ew przyszłych partnerów o tym, że np kiedyś dłubałam w nosie, bo a nuż poczuliby się zgorszeni? Właśnie dlatego nie powiem, żeby nie poczuli się zgorszeni, bo nie chcę odstręczyć faceta. Moim zdaniem nie ze wszystkiego powinno się spowiadać. Czy faceci powinni informować przez reszte życia swoje przyszłe partnerki, że np w liceum opowiadali dziewczynom bajki, żeby je przelecieć? Moim zdaniem nie, jeśli nabrali rozumu i żałują, nie zrobią tego ponownie. A ona nawet nikomu nie wyrządziła żadnej szkody. Rozumiem Twój punkt widzenia, ale uważam, że informowanie o tym facetów nikomu nie przyniesie nic dobrego. Czy do końca życia ma się przedstawiać jako ta, co dawała za pieniądze? Czy do końca życia faceci mają tak na nią patrzeć? Może nawet zakochany facet to zaakceptuje ale będzie to taka zadra dla niego. Nie wiem co komu z tego przyjdzie. Edytowane przez kiciun Czas edycji: 2016-06-30 o 00:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
Tak sobie czytam ten wątek i jestem po prostu zdruzgotany upadkiem moralnym licznych osób z wypowiedziami "nic mu nie mów, trzymaj to dla siebie".
Ciekawe jak jedna z drugą zareagują jakby się dowiedziały podobnie jak tu kawa cytowała, że ich facet (lub waszym językiem: "teżet") nagle okazuje się mieć na koncie wyrok za przestępstwa i 40+ zaliczonych panienek. Co, już nagle nie jest wszystko ok, coś przeszkadza w przeszłości partnera? Oto właśnie moment, gdy hipokrytkom załączają się podwójne standardy. Nie ma, podkreślam nie ma żadnego usprawiedliwienia dla osób, które trudniły się kure*&wem (pomijam gwałt i porwania z przymuszaniem do nierządu). Tutaj przyczyna była zresztą taka jak w większości przypadków, czysto hedonistyczna: szybka i łatwa kasa, a potem mnóstwo zakupów. Nie mam absolutnie żadnej litości dla ludzi z moralnością wypaloną do cna. Tu nie ma mowy o żadnym zbłądzeniu. To był trwający 2 lata proceder, liczne puszczanie się celem łatwego zarobku. Czy zasługuje na szczęście? Może tak, może nie, nie mnie to oceniać. Ale na pewno zasługuje na poniesienie kary w postaci bujania się z konsekwencjami typu: problem ze znalezieniem dobrego faceta który to zaakceptuje, życie w obawie o własną reputację i być może zdrowie. Brzmi okrutnie? Może i tak, ale takie są konsekwencje idiotycznych wyborów pokierowanych wygodnictwem i chęcią pójścia na skróty. A już na 100% dobry i uczciwy facet nie zasługuje na to, aby zostać wpakowanym na minę i dowiedzieć się o tym po fakcie. Może to zaakceptuje (znikoma szansa), ale na pewno ma prawo wiedzieć i nie żyć w przymusowym Matrixie jak to ładnie opisal Sheev. Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-06-30 o 01:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie, gdyby facet się pytał, czy ma informować partnerke, że miał 40+ kobiet w łóżku, ale się zmienił, żałuje, chce stałego związku, to też bym mu odpisała żeby nic nie gadał, bo nikomu nic dobrego z tego nie przyjdzie. Gdyby facet się pytał, czy do końca życia ma informować kobiete, że w młodości przez 2 lata chodził na dzi*ki, ale to był wielki błąd młodości, to też bym odpisała żeby nic nie gadał. Także wypraszam sobie hipokryzje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.