|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Twórczość własna. Kto dołączy?
Cytat:
ale nie tak jak proponujesz zbyt okroiłaś w Twojej wersji nie wiadomo o co ten człek tak krzyczy
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
Jak dzisiaj albo jutro coś naskrobię, to od razu wkleję
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
A ja piszę juz od kilku lat. Ostatnio nie piszę prawie wcale bo chyba w końcu jestem szczęśliwa. Zamieszczam tutaj dwa z moich wierszy.
ATONOMICZNA GALA 19.07.2004 W przekłamaniu narodziła się Niepewność... Osuszona kropla wiary na twarzy, Wytchnienie zmęczone wątpliwością- Wszystko to DZIŚ – atonomicznie złożone I rozbite... Kuli ziemskiej klony Skłębione wokół myślącego ciała. Małe całości w każdym odbiciu globu, Niepowtarzalnego... Wydawało się... Dopasuję się do siebie, Ułożę obraz na podobieństwo niewiadome. Spośród zarośli słów Wybiorę te najmniej pewne, Zamknięte w pudełku pachnącym różami, Kolcami... Kropla po kropli... Do wypełnienia nicości. ************************* ************************* ** KARA ZA WINĘ 26.02.2004 Młodzi, tylko w ukryciu Jak pąki świeże, doskonałe i niesplamione. Uczciwi, za zasłoną intrygi W pustym, obcym ogrodzie Gdzie można nic nie mówić. Kłamstwo smakuje jak miód, Błoto- słodkie niebiańsko. Po czym Cię mam rozpoznać? Po ustach, po dłoniach, po sercach? Czy po bezkształtnej obojętności Spalanej z gwałtownością? Sen upiorów niesiony przez ciepło ogrodów, Spowity mgłą fantazji. To przeraża. Palcami zbadam Twą twarz zakłamaną, Scałuję z Ciebie każdą krople nienawiści, Odkupię Twe winy, rozniosę pogardę, Trwogę rzucę w niepamięć. Zatrzymaj się przy mnie jeszcze... Nim słońce wzejdzie, zapłacz po raz pierwszy.
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie czasem zdzazy cos naskrobac.... zazwyczaj na lekcji
![]() Oto 2 ostatnie: "Okno" Maleńkie Okno Na świat otwarte z Falującą zasłoną Utkaną z Twego snu Migocząca blaskiem Złudzeń w Kłamstwie "Życie" Pewien starszy pan W tweedowym Założonym na Bakier kapeluszu Powiedział mi Kiedyś Że życie To tylko Chwile ulotne Słodko pachnące Czekoladą Lecz Gorzko smakujące Mocną kawą |
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedys probowalam i grafomanilam, nawet do tego stopnia ze probowalam cos wepchnac redaktorce dzialu z poezja w Filipince, bywaly tam naprawde dobre wiersze
Potem chcialam umiec pisac haiku, albo chociaz zabawne limeryki Jednak najbardziej lubie poznawac poezje,ktora wyszla spod piora innej osoby, miec dreszcze gdy bardzo wzrusza,"wiersze czyta sie plecami jak to mawial Eliot". niezwykli w tym fachu sa faceci, bo poezja jest strefa w ktorej moga wyrazic bez strachu swoje uczucia o poezji "nad brzegiem sekwany siedzial slepiec z kartka u szyi na ktorej bylo napisane: jestem slepy od urodzenia. nie wiele osob przechodzacych obok wrzucalo mu grosik do kapelusza. ktoregos dnia jeden z paryskich artysow zawiesil mu na szyi tabliczke z napisem "przyjdzie wiosna a ja jej nie zobacze' po calym dniu kapelusz slepca byl pelen" ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.