![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Twórczość własna. Kto dołączy?
Cytat:
ale nie tak jak proponujesz zbyt okroiłaś w Twojej wersji nie wiadomo o co ten człek tak krzyczy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Jak dzisiaj albo jutro coś naskrobię, to od razu wkleję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
A ja piszę juz od kilku lat. Ostatnio nie piszę prawie wcale bo chyba w końcu jestem szczęśliwa. Zamieszczam tutaj dwa z moich wierszy.
ATONOMICZNA GALA 19.07.2004 W przekłamaniu narodziła się Niepewność... Osuszona kropla wiary na twarzy, Wytchnienie zmęczone wątpliwością- Wszystko to DZIŚ – atonomicznie złożone I rozbite... Kuli ziemskiej klony Skłębione wokół myślącego ciała. Małe całości w każdym odbiciu globu, Niepowtarzalnego... Wydawało się... Dopasuję się do siebie, Ułożę obraz na podobieństwo niewiadome. Spośród zarośli słów Wybiorę te najmniej pewne, Zamknięte w pudełku pachnącym różami, Kolcami... Kropla po kropli... Do wypełnienia nicości. ************************* ************************* ** KARA ZA WINĘ 26.02.2004 Młodzi, tylko w ukryciu Jak pąki świeże, doskonałe i niesplamione. Uczciwi, za zasłoną intrygi W pustym, obcym ogrodzie Gdzie można nic nie mówić. Kłamstwo smakuje jak miód, Błoto- słodkie niebiańsko. Po czym Cię mam rozpoznać? Po ustach, po dłoniach, po sercach? Czy po bezkształtnej obojętności Spalanej z gwałtownością? Sen upiorów niesiony przez ciepło ogrodów, Spowity mgłą fantazji. To przeraża. Palcami zbadam Twą twarz zakłamaną, Scałuję z Ciebie każdą krople nienawiści, Odkupię Twe winy, rozniosę pogardę, Trwogę rzucę w niepamięć. Zatrzymaj się przy mnie jeszcze... Nim słońce wzejdzie, zapłacz po raz pierwszy.
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Mi sie czasem zdzazy cos naskrobac.... zazwyczaj na lekcji
![]() Oto 2 ostatnie: "Okno" Maleńkie Okno Na świat otwarte z Falującą zasłoną Utkaną z Twego snu Migocząca blaskiem Złudzeń w Kłamstwie "Życie" Pewien starszy pan W tweedowym Założonym na Bakier kapeluszu Powiedział mi Kiedyś Że życie To tylko Chwile ulotne Słodko pachnące Czekoladą Lecz Gorzko smakujące Mocną kawą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
kiedys probowalam i grafomanilam, nawet do tego stopnia ze probowalam cos wepchnac redaktorce dzialu z poezja w Filipince, bywaly tam naprawde dobre wiersze
![]() ![]() ![]() o poezji "nad brzegiem sekwany siedzial slepiec z kartka u szyi na ktorej bylo napisane: jestem slepy od urodzenia. nie wiele osob przechodzacych obok wrzucalo mu grosik do kapelusza. ktoregos dnia jeden z paryskich artysow zawiesil mu na szyi tabliczke z napisem "przyjdzie wiosna a ja jej nie zobacze' po calym dniu kapelusz slepca byl pelen" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.