![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Twórczość własna. Kto dołączy?
ten człowiek
który zwykle we mnie krzyczy - czasem nawet wbrew rozsądkowi - że jeszcze czas że spełnią się nadzieje że będzie tak jak w marzeniach - ten człowiek właśnie śpi - - - kto szepcze że umarł? Napisalam to ponad 10 lat temu, ale wlaśnie dziś wyraża co w mojej duszy gra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Twórczość własna. Kto dołączy?
nie skonsumowane marzenia
zamknęłam za drzwiami przeszłości - - - porzucenie przypieczętowałam żelazną kłódką milczenia podpisałam odciskami na czterech spustach fotografii obwieściłam stukotem kroków odchodzącego serca a mimo to ciągle je słyszę - wyją jak zbity pies wyrzucony za próg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Panie
napinasz moje struny do granic istnienia uderzasz w nie Bożym palcem - nie umiem stłumić bolesnego drżenia - - - Panie dlaczego mnie szarpiesz? ja zagram jak zechcesz ale nie umiem śpiewać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
rzeso ładne te twoje wiersze ale byl juz watek o własnej tworzosci i to jeszcze nie dawno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
sorki, nie znalazłam
już milknę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() Może i taki wątek już był,ale ja kontynuuję ten. Oto moje bazgrołki: Na tym świecie jest pewna osoba, Która strasznie mi się podoba. Gdy go widzę czuję skrępowanie, Jego wzrok wprawia mnie w zakłopotanie. Mam w pamięci jego piękne oczy..., Miłość mnie już nie zaskoczy, Bo ona już tu przybyła, I mi w głowie zawróciła. Ten ktoś ciągle jest w mojej głowie, Ale on nigdy się o tym nie dowie... „Jan Paweł II” Gdy zasiadł na Piotrowym tronie, Wszyscy Polacy klaskali w dłonie, Każdy był szczęśliwy, zaskoczony, I bardzo wzruszony. Przez cały okres panowania swego, Kochał wszystkich ludzi od staruszka do dziecka małego. Przejechał prawie cały świat, Każdy człowiek był dla Niego jak brat. Był bardzo chory, Ale do uśmiechu skory. Gdy odszedł do nieba, w dal, Na ziemi zapanowały smutek i żal. Mimo to wciąż o Nim pamiętamy, I z całego serca Go kochamy. I co może być?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kola, bardzo ładnie, pisz dalej. Ja dawno temu zarzuciłam i ... szkoda. Zawsze to trochę duszy ulżyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie wiem czy nie za dużo rymów,bo się nie znam na poezji i literaturze
![]() The Magus myślisz,że powinnam nie używać rymów lub zmniejszyć ich ilość?Chętnie przeczytam Twoją opinię,bo nikomu wcześniej ich nie pokazywłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeśli już coś piszę, to zwykle prozę. Wiersze baaaardzo rzadko. A ten poniżej, jak widać niezwykle króciutka forma, ma ponad 10 lat
![]() "Piękne... Nogi Oczy Włosy Usta A w środku nic Pustka"
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Miałam się już nie odzywać, ale widzę, że nie tylko ja mam ochotę się "wypisać". Bardzo mnie cieszy, że wątek się rozwija! Piszcie!
Nastrój już mi się poprawił, więc uderzam z innej nuty. dzisiaj nie czuję ciężaru ciała i nie pamiętam jego wymiarów znam tylko kształt ust wykrojonych w różu na uśmiechy DEDYKUJĘ WSZYSTKIM WIZAŻANKOM BĘDĄCYM NA DIECIE ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a więc.. uważam, że te rymy psują Twoje wiersze, przez nie przypominają proste rymowanki. a mają przesłanie, więc nie powinny tak wyglądać. ale to może moje osobiste odczucie, bo osobiście lubię wiersze białe i nie rymowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje że ten temat nie dotyczy tylko poezji. Jak nie to na dole zamieszczam moje dzisiejsze mazjaje w photoshopie
![]() wiedziałam że przyjdziesz otulisz mnie całą aksamitnym szalem szeptem ogrzejesz moją spragnioną skórę która pragnie twych słodkich pocałunków niczym kropli ciepłego letniego deszczu czuję się tak szczęśliwa gdy tonę w twych ramionach jak mała dziewczynka pragnę tańczyć na łące pełnej kwiatów i uśmiechać się do żółtego słonka gonić barwne motyle i powiedzieć Ci tyle pięknych słów bo zwykłe Kocham nie wystarczy niepowie tego co czuje serce które drży na myśl o spotkaniu Ciebie mocno bije w mojej piersi gdy jesteś juz przy mnie biegnie szalone gdy nasze ciała są splecione czekam... aby nasze usta nienasycone powiedziały TAK przed Panem Bogiem a serca stały się na zawsze zespolone. Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2006-01-27 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (Tylko nie pytajcie mnie, ile twarzy widzę na tym obrazku. Taki wątek już był, a ja chyba widzę ich zbyt wiele ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dzieki sabi, trzeba trochę rozchmurzyć ten watek piszecie tu o śmierci i samotności itd. a moze dla odmiany coś o miłości o słońcu nadzieji na lepsze jutro itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze, po dłuuugiej pustej przerwie.
poezja? już dawno zgubiłam wieczne pióro skurczył się czas na zadumę serce stwardniało o dekadę no i ta skorupa świata pełnego ludzi o martwych twarzach sprowadza pospieszny świt do poziomu prozy choć słońce wstaje równie pięknie jak wtedy gdy żyli poeci Edytowane przez rzęsa Czas edycji: 2006-01-27 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A to moje wierszydła
![]() *** Nie uwierzysz jak bardzo jest cicho bez twojego milczenia. Szczęście opada powoli- płatek po płatku i szeleści pod stopami. Wiem, że nic nie wraca i nie wróci- chciałabym tylko, żebys wiedział, jak bardzo jest cicho bez twojego milczenia. GWIAZDA Trzepotała się w dłoni jak motyl- gwiazdka z nieba. Ty kochałeś gwiazdy, mówiłeś, że prócz nich nic ci nie potrzeba. Proszę- to dla ciebie. Ależ nie, nie dziękuj, to drobiazg przecież! Skąd, żaden kłopot, co też ty pleciesz! Pilnuj ja tylko, nie zapomnij karmić, na sznureczku za okno wystawiać, troszczyć się o nią, pieścić, zabawiać. Całuj ją, cały swój świat jej pokaż Kochaj tę gwiazdę tak mocno jak mnie nie kochasz.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Łaaadne, zwłaszcza ten pierwszy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
oj rzeso to nie mialo tak zabrzmiec, ze masz siedziec cicho
![]() to ja tez przesle swoje wiersze, juz to tu robilam.ale co mi szkodzi ![]() Złoty snieg w moich snach puch, ktory zmienia spojrzenie jestem lekka lecę w przestrzeni jestem aniołem spadam na ziemi jestem człowiekiem tak bardzo cie kochałam, ze dzis sie nie znamy zycie toczy sie dalej całujesz me usta jestem w niebie szepczesz słowka jestem w niebie mowisz, ze odchodzisz jestem na ziemi juz sie nie znamy jestem w piekle dam rade jestem w swoim swiecie gdybys mogł znow dotknac mnie swymi ustami serce bez wachania zadrżaloby gdybys powiedzial znow, ze kochasz mnie usta bez watpliwosci powiedzialyby ze tez cie kocham moje mysli to tylko ty. to bol przepraszam, ze jestem dzieckiem w marzeniach nieskonczonych ja i ty.. kocham cie. stłuczone szkło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
LIST ZIMOWY
moje myśli ustawiłam w szeregach i teraz stoją ciemne na śniegu bezlistne drzewa a ja czekam TAKA SOBIE MYŚL Kanciastość trójwymiarowej rzeczywistości kłuje zaokrąglone do ideału marzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Podciągam wątek, bo po Walentynkach znów złapałam nastrój
![]() Te Wasze wiersze często są o miłości, więc może jeszcze coś wpiszecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
błękitne oczy
mroźne spojrzenie, lecz pełne ciepła patrzą na mnie na każdy centymetr mojego ciała topię się dzień po dniu mija czekam na jego spragnione oczy jeszcze godzina zegar tyka powoli bo tylko przy nim moje serce bije szybko i wolno zarazem jego ramiona zamknięte ciasno wokół mnie jego ciepła ręka w mojej ręce kropla jego miłości moje serce jest w ekstazie chcę więcej chcę rzeki, chcę oceanu wypełnia miejsce pustkę wokół mnie gdy widzi me roześmiane usta śmieje się miłość nigdy nie była tak szalona aż do teraz uległam i kto ma czas na łzy? ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ten też mój, z tym, że zainspirowany innym utworem
![]() rzeczy które kochasz (...) ja rzeczy które kocham herbata poezja ty i twoje oczy z lodu ale te rzeczy zaczynają nam się gubić tobie ja mnie twoje oczy odchodzisz ze smyczą w ręce wróć leżysz wpatrzony w telewizor tracę nadzieję na dywan kapie łza pies drapie drzwi słowa drapią serce nie chcę wróć Ty sprzed miesięcy
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
uhmmm... ja też się topię i rozpływam
......................... jak czytam ![]() lubię poczytać takie rozczulackie wierszydła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze "dzieło" :
Chcę mieć kogoś kto sprawi,że poczuję się bezpieczna i nie będę obawiać się niczego na tym okrutnym świecie,bo ON mnie zawsze obroni. Chcę mieć kogoś kto przytuli mnie i pocieszy nawet w najgorszych chwilach,gdy moje serce i dusza będą w rozdarciu. Chcę mieć kogoś kto pokaże mi co znaczy żyć pełnią życia. Chcę mieć kogoś kto sprawi,że na mojej twarzy znów zagości uśmiech,a do mojego życia powróci szczęście. Chcę mieć kogoś kto obdarzy mnie uczuciem szczerym i czystym. Chcę mieć kogoś kto nauczy mnie kochać i pokaże co znaczy prawdziwa miłość... Tylko gdzie jest ten "ktoś"...?! Ale właściwie ja wiem gdzie ON jest,w szarej codzienności... Widzę Go często,bardzo często... Jest tak blisko,bardzo blisko,a za razem tak daleko... Niedostępny,jak gwiazda na granatowym płaszczu nocnego nieba... Co noc mogę tylko podziwiać jej blask,ale nie potrafię jej dosięgnąć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem coś mnie wzięło i napisałam drugi wiersz w swoim życiu.
![]() edit - Wycinam, bo jednak się rozmyśliłam. ![]() Edytowane przez Joey Czas edycji: 2006-04-22 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dołączam się
![]() przypomniałam sobie mały barek na plaży powietrze tak ciężkie i gorący piasek pod bosymi stopami lekki wiatr przyprawiał mnie o dreszcze *** szlochając cicho raz po raz zaciskasz ręce w pięść tykanie zegara uspokaja Tylko tyle, reszta jeszcze nie w komputerze ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
ładne wiersze piszecie dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Coś (wena) mnie naszło i napisałam:
Czasem czuję się jak upadły anioł,który opadł z sił i zleciał z nieboskłonu... Ktoś okrutnie podciął mi skrzydła,nie pozwolił wzbić się wysoko,ponad horyzont problemów i trosk. Dlatego spadłam,niczym mitologiczny Ikar. Ale ja nie utonęłam w mrocznej otchłani wody,ostatkiem sił dopłynęłam do brzegu... Teraz jestem silniejsza...Zmieniłam się;dojrzałam jak jabłko w rajskim ogrodzie. Mam w sobie ogień i wodę,ziemię i powietrzę... Moje JA to ciągła walka dobra ze złem... Jestem pełna kontrastów i przeciwieństw... Sama do końca siebie nie poznałam,mimo że trwam ze sobą od zawsze. Moje serce jest stworzone do miłości... Niestety często jest tak,że miłość to cierpienie,które rozrywa duszę na miliony kawałków... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Wczoraj usłyszałam jak moja 5-cio letnia wnuczka mówi do swojej mamy;
_________________________ _________________________ ____________ Kocham cię i odnajduję w obłokach Gdy wszystkie psy pójdą do nieba ja zostanę sama w środku dnia. _________________________ _________________________ ____________ Poczułam ciepełko koło serca.Czy słusznie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.