Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 12:31   #61
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Kobietki meldujemy się po połówkowym, całe 500g szczęścia 😍 na 90% dziewczynka, ale mój lekarz powiedział, że on nigdy nie mówi na 100% nawet po porodzie bo są atrakcje typu XY0 itd... W takim razie zdrowa dziewczynka potwierdzona Tylko u mnie tętnice maciczne mają odrobinę podwyższony opór, do obserwacji... Hmmm... Zobaczymy co powiedzą w poniedziałek na połówkowym nr 2

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gratuluje polowkowych

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
W którym tygodniu robicie krzywą cukrową? Ja planuję na początek listopada (25 tydzień).

Przeraża mnie bardziej czekanie niż picie glukozy.

Plus: czy macie jakieś zalecenie do powtórzenia badań na toksoplazmozę? U mnie w pierwszych badaniach wszystko było ok, a teraz dostałam info, żeby je powtórzyć. Czy to standard?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja w zwiazku z tym, że nie przechodziłam wg jednego lekarza mam robić co 6-8 tygodni, wg drugiego powtorzyc po 24 tyg. robie co 6-8 tygodni.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
uwaga melduje: H&M Mama nie wiem gdzie... bylam, mierzylam spodnie... zabij nie wiem... chyba wlasnie na bielanach.. potrzebowalam rozeznac sie w rozmiarach spodni wiec tyle o ile mnie asortyment interesował. za to bylam bardzo zdziwiona ze na rynku nie ma... 3 pietra (czy 4?) h&m a mamy niet
z tego co mowi pani w jednym C&A to dział mama jest w magnolii..ale nie bylam wiec nie daje glowy
musze obczaic arkady, wydaje mi sie, że tam były ciążowe rzeczy.

Cytat:
Ja mam ciśnienie chomika 100/60 ale od dziś popołudnia będę miała na 24 Holter i sprawdzimy czy coś się dowiem czemu puls mi tak skacze....

a jaki masz puls? ja mam skierowanie do kardiologa z podejrzeniem czestoskurczu. troche o tym poczytałam i jakoś mi to nie pasi, bo moj puls max 90 byl. czuje czasami takie kołatania jednak
Stary 2016-10-13, 12:33   #62
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Wlazłam na twojego insta, ale piękne zdjęcia ze ślubu macie, i jakie ty masz piękne oczy
Stary 2016-10-13, 12:34   #63
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wlazłam na twojego insta, ale piękne zdjęcia ze ślubu macie, i jakie ty masz piękne oczy
Dzięki. Oczy to akurat dłuuuuga praca wizażystki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-13, 12:35   #64
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
gratuluje polowkowych

ja w zwiazku z tym, że nie przechodziłam wg jednego lekarza mam robić co 6-8 tygodni, wg drugiego powtorzyc po 24 tyg. robie co 6-8 tygodni.

a jaki masz puls? ja mam skierowanie do kardiologa z podejrzeniem czestoskurczu. troche o tym poczytałam i jakoś mi to nie pasi, bo moj puls max 90 byl. czuje czasami takie kołatania jednak
Dziękuję

Puls przy skoku 100-120 😔

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 12:39   #65
keepsmil3
Zadomowienie

Czy to jest możliwe, że czuje ruchy nad pępkiem? Nie za szybko?
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 12:40   #66
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olinekwroc Pokaż wiadomość
Osobiście byłam nawet wczoraj w działach ciążowych H&M oraz C&A w Magnolii. Do tego odkryłam dział ciążowy w LC Waikiki, też w Magnolii. Ale tak jak przewijała się opinia już wcześniej - zaopatrzenie raczej średnie, na stronie mają dużo większy wybór. Nic ciekawego nie znalazłam

dzięki

zuzka to faktycznie puls spory. zobaczymy co mi kardio powie
Stary 2016-10-13, 12:41   #67
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Liczę na to w sumie mamy wskazania do cesarki... Czuję strach😯 w poniedziałek mam połówkowe raz jeszcze w klinice na rzekomo lepszym sprzęcie to ciekawa jestem co powiedzą...

Rozumiem Cię, bo się naczytałam kilka dni temu, że wskazaniem do cesarki jest ból spojenia łonowego, więc trochę mam cykora, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze

Stary 2016-10-13, 12:50   #68
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
nowy watek urlopik
ja toksoplazmozy dalej nie mam

co do testu obciazenia glukoza robi sie go pom. 24-28 t ciąży.
doczytam jeszcze co naskrobałyscie w starym watku
potwierdzam i jak pytalam lekarza czy na tą wizyte brac (to bedzie 24tc) to powiedzial ze nie ma co sie spieszyc, pozniej lepiej jak wczesniej. to ok

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ciekawe kto zacznie rozpakowywanie, chociaz znajac zycie pewnie ktores z blizniakow...

oby tka u nas bylo.. u pazdziernikowek jedna mam w lipcu urodziła :O

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Na ten moment wszystko mam już załatwione według pani z ZUSu to powinno być wszystko.

U mnie po 33 dniach L4 przejal mnie ZUS i tak już bedzie do końca macierzyńskiego. Pracuje w małej firmie, wiec to pewnie z tego wynika. Zanim minęły 33 dni płacił mój pracodawca.
a) super ze wszystko super!
b) ah dzieki za wyjasnienie. to wiem ze taka zasada jest, ale chcialam sie upewnić czy nie daj Borze lisciasty jest cos na zasadzie "placi pracodawca, a jak wchodzi kontrola to juz ZUS"

Cytat:
Osobiście byłam nawet wczoraj w działach ciążowych H&M oraz C&A w Magnolii. Do tego odkryłam dział ciążowy w LC Waikiki, też w Magnolii. Ale tak jak przewijała się opinia już wcześniej - zaopatrzenie raczej średnie, na stronie mają dużo większy wybór. Nic ciekawego nie znalazłam
a to mama mi mowila o tyl waikiki...znalazlas strone ich PL? ja fakt, tylko na tel probowalam...ale szło mi jak po grudzie..jakaś niedostosowana do telefonu;/ musze tam pojechac...

Cytat:

tez tak myslalam. poki w ogole nie zaszlam w ciaze bylam przekonana ze w kazdym są bo czesto widze.... pani mnie uswiadomila ze nie w kazdym wiec po laboratorium w arkadach mowie lece do h&m, bo skoro mialam tak opatrzone ze byc powinno to tylko tam bo dlugo mieszkalam blisko i czesto gesto idac pieszo do miasta przechodzilam przez arkady i zachodzilam na minut 5... no nie ma

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
ja tez czuje (23tc)

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

ostatnio maly tak walnął że rykoszetem drgania przeszły az pod żebra i sie przeraziłam, że to niedługo...że juz niedlugo sponiewiera matke w całej okazalości ładując girki pod żebra....
Stary 2016-10-13, 12:52   #69
keepsmil3
Zadomowienie

No ja jestem mega zdziwiona, że już czuje tak wysoko ;o co to będzie potem ? :P
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 12:57   #70
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jestem mega zdziwiona, że już czuje tak wysoko ;o co to będzie potem ? :P
potem bedzie rósł Ci brzuch i w poziomie dziecko bedzie mialo miejsce
Stary 2016-10-13, 12:59   #71
monika 1985
Wtajemniczenie

Witam w nowym wątku jako mama z doskoku

OMG tutaj tyle gaduł, że chyba wątek nowy w miesiąc , super, tylko dużo czytania i nadrabiania stron

dziewczyny troche mnie mało tutaj, ale teraz co moje dziecko spi to ja z nim tak mi się ciągle spać chce , a w nocy mam później problem , bo potrafię sie obudzić w środku nocy i nie spać po 2-3 godziny czasem i to chyba ze względu na te moje drzemki z synem , a jak nie śpię to trzeba ogarnąć te moje żywe złoto
wczoraj i dzisiaj byłam na pobraniu krwi , wczoraj na mina przeciwciał , aby zobaczyć czy rosną, ale wynik dopiero jutro odbiore, a dzisiaj ogóle badania moczu i krwi to może już pod wieczór będę miała na portalu dostępne , jutro mam takie późne połówkowe z badaniem przepływów i to jest moje najważniejsze badanie, bo to ono mi będzie wskazywać w jakim stanie jest aktualnie dziecko i czy potrzebuje hospitalizacji , bardzo was proszę o kciuki , mam nadzieję, że wszystko będzie ok , ostatnio miałam takie obawy, że coś jest nie tak , bo kiepsko czułam ruchy , albo w ogóle i juz się martwię czy z dzieckiem jest wszystko ok , na szczęście chyba był leniwy przez ten czas, bo już jest ok , gdybym nie miała zrealizowanego konfliktu to bym się tak nie martwiła a tak teraz to całą ciążę jestem w stresie , dam znać co tam jutro po wizycie, mam na 14:40 i zobaczymy czy chłopiec dalej pozostanie chłopcem , bo to też różnie bywa
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 13:02   #72
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość

OMG tutaj tyle gaduł, że chyba wątek nowy w miesiąc , super, tylko dużo czytania i nadrabiania stron

dziewczyny troche mnie mało tutaj, ale teraz co moje dziecko spi to ja z nim tak mi się ciągle spać chce , a w nocy mam później problem , bo potrafię sie obudzić w środku nocy i nie spać po 2-3 godziny czasem i to chyba ze względu na te moje drzemki z synem , a jak nie śpię to trzeba ogarnąć te moje żywe złoto
wczoraj i dzisiaj byłam na pobraniu krwi , wczoraj na mina przeciwciał , aby zobaczyć czy rosną, ale wynik dopiero jutro odbiore, a dzisiaj ogóle badania moczu i krwi to może już pod wieczór będę miała na portalu dostępne , jutro mam takie późne połówkowe z badaniem przepływów i to jest moje najważniejsze badanie, bo to ono mi będzie wskazywać w jakim stanie jest aktualnie dziecko i czy potrzebuje hospitalizacji , bardzo was proszę o kciuki , mam nadzieję, że wszystko będzie ok , ostatnio miałam takie obawy, że coś jest nie tak , bo kiepsko czułam ruchy , albo w ogóle i juz się martwię czy z dzieckiem jest wszystko ok , na szczęście chyba był leniwy przez ten czas, bo już jest ok , gdybym nie miała zrealizowanego konfliktu to bym się tak nie martwiła a tak teraz to całą ciążę jestem w stresie , dam znać co tam jutro po wizycie, mam na 14:40 i zobaczymy czy chłopiec dalej pozostanie chłopcem , bo to też różnie bywa
Na pewno wszystko będzie w porządku Trzymam kciuki

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 13:21   #73
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Wiem, że na pewno są różne zdania jak na wiele tematów ale mi lekarz zabronił soku malinowego w ciąży pozwoliłam sobie napisać bo sama jestem przeziębiona ale soku z malin nie tykam (chyba chodzi o rozgrzanie organizmu). Samej mi się nie chce w to wierzyć, ale jak nie wolno to nie tykam

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

A to nie wolno? Nie wiedziałam

Pozdrowienia od marcóweczki
Nie ma co się bać malin, ponoć nawet zalecane jest picie liści malin, bo działają tonizująco (jak nospa) na mięsień macicy Tu pierwszy z brzegu artykuł http://www.mjakmama24.pl/ciaza/dieta...,540_5636.html

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Jestem niepocieszona, myślałam że dziś w 100 % potwierdzi, i naprawdę się starał ale najprawdopodobniej ona miała pępowine między nóżkami i nie było nic widać We wtorek mam połówkowe, to dla mnie kolejna szansa, do tego jeszcze się denerwuje, czy oby napewno wszystko dobrze
80%to dużo Nie denerwuj się.

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Z takich ciekawostek - moja kuzynka urodzila wczoraj bliznieta, dwie dziewczynki. Jestem w szoku, bo duze jak na bliznieta Jedna 3500 druga 3200 A kuzynka przytyla 30 kg...Nie wiem jak ona dala rade ale podobno ostatni miesiac to spala na siedzaco w fotelu. Tak swoja droga tez mam ostatnio problemy ze snem. Milion mysli w glowie, planuje z zamknietymi oczami;/ Potem pobudka na siku, potem wstaje z mezem robic mu sniadanie.
Mój jeden mniej ważył

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja własnie wczoraj wyczaiłam, ze jeszcze ze dwa tyg i sie nie dopnę w swojej. A w rozpiętej na tutejsze wiatry to ja dziekuje. I mam rozkminkę czy kupować coś czy nie, bo mi normalnie szkoda kasy :/

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Jeszcze 10!

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ja dzisiaj juz konkretnie, glut do pasa :/ Kuruje sie domowymi sposobami, ale czuje, ze to po prostu musi minąc.
Zdróweczka!! Ja w poprzedniej ciąży rodziłam w styczniu, udało mi się w swojej zimówce zapiąć (co prawda na guziki, zamka nie mogłam zasunąć Dobrze że ją zostawiłam.

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Nie zjadłabym gotowego ze słoika co sama nie robiłam bo ja dziwak jestem i miliona rzeczy nie jem Mam obokbloku pierogarnie, taka doooobrą, pierogi jak domowe. Zaraz kurier z zamówieniemz gemini ma przyjść a potem ide po pierogi.

To u mnie tylko jedna jedyna żyła nadaje się do pobierania Jestem pewna, że samadałbym radę bo w nocy o północy pokaże gdzie ona jest U mnie żadnych żył nie widać i jak idę do pobrania krwi i jakaś nowa pielęgniarka jest to widzę jej minę, taką pełną rezygnacji
Ale bym zjadła pierogów ze szpinakiem Mam tak samo z żyłami

Cytat:
o koleżanko z miasta zamelduj mi prosze, gdzie są te działy

ja melduję, ze dział, a raczej kąt, bo działem to cięzko nazwać ciązowy H&M jest na bielanach

i ponawiam moje pytanko z poprzedniego wątku:

Za 2 tyg mam połowkowe, niestety bez możliwości nagrania na płytę. Trochę mi smutno, ale nie wiem czy jest sens płacić za drugie połówkowe żeby miec płytkę? Jak myslicie?
To mam bezpłatne na usg 3d
To zależy, czy nie żal ci kasy, i nie wolisz czegoś dla dziecka kupić. Ja nie poszła bym na drugie.

Cytat:
Oooo masz takie ciśnienie jak ja.

A co mierze ciśnienie to puls mam taki sam lub podobny. A Tobie mocno skacze?

No mi skacze ciśnienie, od 90/60 do 130/70 A puls to masakra, od 90 do 110. Jak mam 110 to straszne kołatania czuję.

Cytat:
Skacze mi do 100-120 nawet i to tak bardzo nagle bez powodu, trwa różnie, kilka minut czasem dłużej i od tak wraca do normy. Na ekg wszystko idealnie ale puls 115 też miałam...

Nie pogratulowałam córci

Cytat:

Myślę często co u was, trzymam kciuki za to, żeby maluszek miał taką grupę krwi, żeby konfliktu nie było

Najadłam się frytek (z piekarnika) i nie mogę się ruszyć Zaraz idę po Michasia. Wczoraj upieklam ciasto marchewkowe, jej jakie pyszne. Ja ciągle o jedzeniu
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 13:21   #74
olinekwroc
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to olinekwroc

Cytat:

a to mama mi mowila o tyl waikiki...znalazlas strone ich PL? ja fakt, tylko na tel probowalam...ale szło mi jak po grudzie..jakaś niedostosowana do telefonu;/ musze tam pojechac...
Znalazłam właśnie taką stronę:

http://www.lcwaikiki.com/en-US/PL/ca...omen/maternity

ale nie wiem jak z zamawianiem online do Poski to wygląda. Sklep jest turecki, ceny niższe niż w H&M/C&A. Tylko znowu nie za bogato z wyborem stacjonarnie.

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
olinekwroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 13:24   #75
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku nadrobię potem bo teraz po córkę jadę a od rana znów latam. W lumpku byłam

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-13, 13:24   #76
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko będzie w porządku Trzymam kciuki

bardzo dziękuję za kciuki , przydadzą się

LAURKA 23 dziękuję jesteś kochana , fajnie, że ktoś o mnie myśli
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 13:27   #77
zuzkka
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje mam nadzieję, że te 90% to już zostanie dziewczynka ja tam swoje widziałam 😃

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 13:34   #78
sQuaara
Zakorzenienie

ha! zapisali mnie na listopad na projekt zdalnie!! uda sie do 1.12 dociagnac bez L4 ) (przeliczy mi sie wtedy nowa, wyzsza srednia))
Stary 2016-10-13, 13:35   #79
Mojra87
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku

Straszycie tu tym pysznym "soczkiem glukozowym" ja się właśnie zastanawiam, kiedy się wybrać... Zaczęłam właśnie 22tc, więc jeszcze chwilę mam do tego badania toxo też mam powtórzyć, bo w pierwszym badaniu wyszło, że nie mam odporności...

Zuzkka - gratulacje

Monika 1985
- kciuki!

Wkurzona jestem na Lux Med - 3 lekarzy mi tam powiedziało, że się szyjki nie da zmierzyć przy pessarze... Poszłam prywatnie i się jednak dało... Jak tylko moja gin, która prowadziła prywatnie poprzednią ciążę wróci z urlopu dłuuugiego, to od razu się do niej zapisuję i olewam LM...
Na szczęście z szyjką ok pessar pomaga, oszczędzanie się też nie rozumiem zatem, czemu doktor z LM wystawił mi zwolnienie leżące skoro - jak to sam określił - mam "polegiwać" ale mogę się ruszać...

Co do kurtek zimowych, to nie wiem co zrobić... Może jak przestanę się dopinać w moje kurtki (obie dopasowane i taliowane ), to poszukam używki na all albo olx, albo wyciągnę taką luźniejszą grubaśną pikowaną kurtałkę, którą mam na mega mrozy

Co do działów ciążowych, to mam to szczęście, że rzut beretem ode mnie mam h&m z działem mama nawet zajrzałam tam po spodnie (bo jest teraz wyprzedaż) i co? I akurat na dziale mama nic nie ma na wyprzedaży
W wawie oprócz Promenady jest jeszcze dział Mama chyba w Reducie i Ferio Wawer. W Blue City jest też sklep Kiabe (czy jakoś tak ) i tam też mają ciuszki ciążowe Więc jakiś tam wybór jest
Zamówiłam też wreszcie leginsy ciążowe, ciekawa jestem, jakiej jakości będą - kupić takie stacjonarnie to chyba niemożliwe albo ja nie wiem, gdzie szukać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 13:36   #80
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam właśnie taką stronę:

http://www.lcwaikiki.com/en-US/PL/ca...omen/maternity

ale nie wiem jak z zamawianiem online do Poski to wygląda. Sklep jest turecki, ceny niższe niż w H&M/C&A. Tylko znowu nie za bogato z wyborem stacjonarnie.
znalzlam na stronie ze do PL wysylka 9,90, a powyzej 200zł za darmoszke ogarnac jakie sie ma rozmiary i mozna zamawiac
http://www.lcwaikiki.com/en-US/PL/help/7
Stary 2016-10-13, 13:44   #81
paulinka009
Zadomowienie

Witam sie w nowej czesci
Byłam dzisiaj w h&m u mnie kącik ubogi nic ciepłego na zimę nie wiem gdzie ja swetry kupię.

Toxo mialam raz i cytomegalie nie muszę bo byłam szczepiona. Pewnie pod koniec ciąży będę musiała jeszcze raz Toxo zrobic.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 13:57   #82
minula
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam kciuki za wizyte

Też śpię z synkiem w dzień jak jestem w domu
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 13:59   #83
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za gratulacje mam nadzieję, że te 90% to już zostanie dziewczynka ja tam swoje widziałam 😃

Matczyna intuicja

Laurka, a lekarz coś Ci poradził na to ciśnienie?

Ja się zbieram, umówiłam się z koleżanką, bo ma dla mnie rzeczy dla maluszka i do porodu
Stary 2016-10-13, 14:12   #84
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię, bo się naczytałam kilka dni temu, że wskazaniem do cesarki jest ból spojenia łonowego, więc trochę mam cykora, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze

Moja siostra miala cc ze względu na spojenie, ale ona pod koniec ciąży chodzic nie mogła z bólu. 😐

18/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Monika1985 kciuki za synka. 🖒✊

18/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:14   #85
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Straszycie tu tym pysznym "soczkiem glukozowym" ja się właśnie zastanawiam, kiedy się wybrać... Zaczęłam właśnie 22tc, więc jeszcze chwilę mam do tego badania toxo też mam powtórzyć, bo w pierwszym badaniu wyszło, że nie mam odporności...

Zuzkka - gratulacje

Monika 1985
- kciuki!

Wkurzona jestem na Lux Med - 3 lekarzy mi tam powiedziało, że się szyjki nie da zmierzyć przy pessarze... Poszłam prywatnie i się jednak dało... Jak tylko moja gin, która prowadziła prywatnie poprzednią ciążę wróci z urlopu dłuuugiego, to od razu się do niej zapisuję i olewam LM...
Na szczęście z szyjką ok pessar pomaga, oszczędzanie się też nie rozumiem zatem, czemu doktor z LM wystawił mi zwolnienie leżące skoro - jak to sam określił - mam "polegiwać" ale mogę się ruszać...

Co do kurtek zimowych, to nie wiem co zrobić... Może jak przestanę się dopinać w moje kurtki (obie dopasowane i taliowane ), to poszukam używki na all albo olx, albo wyciągnę taką luźniejszą grubaśną pikowaną kurtałkę, którą mam na mega mrozy

Co do działów ciążowych, to mam to szczęście, że rzut beretem ode mnie mam h&m z działem mama nawet zajrzałam tam po spodnie (bo jest teraz wyprzedaż) i co? I akurat na dziale mama nic nie ma na wyprzedaży
W wawie oprócz Promenady jest jeszcze dział Mama chyba w Reducie i Ferio Wawer. W Blue City jest też sklep Kiabe (czy jakoś tak ) i tam też mają ciuszki ciążowe Więc jakiś tam wybór jest
Zamówiłam też wreszcie leginsy ciążowe, ciekawa jestem, jakiej jakości będą - kupić takie stacjonarnie to chyba niemożliwe albo ja nie wiem, gdzie szukać...

W Łomiankach jest dział MAMA. I legginsów jest mnóstwooooo.
Polecam.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:20   #86
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Trzymam kciuki
Stary 2016-10-13, 14:46   #87
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki meldujemy się po połówkowym, całe 500g szczęścia 😍 na 90% dziewczynka, ale mój lekarz powiedział, że on nigdy nie mówi na 100% nawet po porodzie bo są atrakcje typu XY0 itd... W takim razie zdrowa dziewczynka potwierdzona Tylko u mnie tętnice maciczne mają odrobinę podwyższony opór, do obserwacji... Hmmm... Zobaczymy co powiedzą w poniedziałek na połówkowym nr 2

Super moja lekarka tez 100% pewności nigdy nie daje

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
W którym tygodniu robicie krzywą cukrową? Ja planuję na początek listopada (25 tydzień).

Przeraża mnie bardziej czekanie niż picie glukozy.

Plus: czy macie jakieś zalecenie do powtórzenia badań na toksoplazmozę? U mnie w pierwszych badaniach wszystko było ok, a teraz dostałam info, żeby je powtórzyć. Czy to standard?

W 25 tygodniu ide na wizytę i zastanawiam sie czy zrobic krzywa juz na wizytę czy poczekać co mi lekarka powie...

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Ja też robię w 25 tygodniu, tak zalecił mi ginekolog. A na toksoplazmoze wypisal mi skierowanie raz w pierwszym trymestrze. W drugim trymestrze sama robiłam na własną rękę, wszystko jest ok. Jeszcze raz powtórzę w trzecim trymestrze

Ja toxo robie raz na trymestr. Robiłam z miesiac temu i było ok, teraz moze w listopadzie/grudniu zrobie i mysle ze jeszcze jakos w styczniu.

Cytat:
Możliwe ja tez juz tam czuje
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 14:47   #88
sQuaara
Zakorzenienie

a czy jak ktos ma odpornosc na toxo to jest sens robic tak czesto?
tzn ja wiem ze wiele z nas nie ma ale jak no ktos ma to po co? (wnioskuje z wypowiedzi Ila ktora pytała, że pierwsza "było ok"...bo moj brak odpornosci to "nie jest ok" )
Stary 2016-10-13, 14:57   #89
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
tzn ja wiem ze wiele z nas nie ma ale jak no ktos ma to po co? (wnioskuje z wypowiedzi Ila ktora pytała, że pierwsza "było ok"...bo moj brak odpornosci to "nie jest ok" )
No jak masz odpornosc to nie robi sie wiecej. Ja np. mam odpornosc na rozyczke i mialam robione tylko raz. Ale nie mam na tokso ani cytomegalie wiec to powtarzane jest co wizyte.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:59   #90
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
Ja mam odporność tylko na cytomelagie i nie muszę już więcej robić badań. Powtarzam tylko toxo w każdym trymestrze

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości