|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
Pokaż wyniki sondy: Ilu partnerów seksualnych miałaś do tej pory? | |||
jeszcze nie miałam żadnego |
![]() ![]() ![]() ![]() |
807 | 14,68% |
jednego |
1 979 | 36,01% |
dwóch |
841 | 15,30% |
trzech |
517 | 9,41% |
czterech |
332 | 6,04% |
pięciu |
188 | 3,42% |
sześciu |
142 | 2,58% |
powyżej sześciu |
690 | 12,55% |
Głosujący: 5496. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ilu partnerów seksualnych miałaś/eś?
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zadomowienie
|
Ja miałam trzech
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Rozeznanie
|
Masz rację, Pati, ja po prostu nie rozumiem celowości umieszczania takiego artykułu w modnym czasopiśmie dla kobiet i to cała historia.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-10-11 o 00:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
Po dłuższej dyskusji, w której brałem tutaj udział i kilku nowych doświadczeniach życiowych, stwierdzam, że...
nie chcę kobiety, która miała dużo partnerów seksualnych, bo zwyczajnie brzydzę się takimi osobami. Dlaczego? Bo tak czuję ![]() Inna sprawa dotyczy tego, że nie szanuję osób, które oddzielają seks od uczuć i są w tzw. 'układach', lub zdarzały im się numerki na jeden raz. Tak samo jak nie szanuję kobiet, które mają sponsorów, facetów, którzy płacą za seks, oszustów, kłamców, narkomanów, nawiedzonych feministko-singielek itd. Uważam, że osoby, które oddzielają seks od miłości, powinny się pogodzić z tym, że niektórzy ludzie nie tolerują ich podejścia i przestać próbować zmuszać do siebie, uzasadniać swoją lepszość, albo rzekomą zaściankowość tym, którzy wiodą zwyczajne życie seksualne. Z tego co piszecie tutaj wyłania się obraz, przekonanie, że duży temperament seksualny i wysokie libido mają bezpośrednie przełożenie na ilość partnerów seksualnych i styl, w którym się to życie wiedzie. Otóż wysokie libido nie ma bezpośredniego wpływu na klasę życia seksualnego, bo można dobrać sobie stałego partnera, który ma podobne potrzeby. Akceptacja ludzi, którzy łatwo decydują się na seks to jedno, a bycie z taką osobą to drugie. Akceptuję istnienie niektórych ludzi, ale jakiekolwiek z zachowań, które opisałem wyżej, powoduje wywalenie przeze mnie takiej osoby z mojego najbliższego otoczenia. Dlaczego miałbym zbliżać się do kobiety, która miała wielu partnerów, skoro tego nie chcę? W imię jakiejś durnej 'tolerancji', udowodnienia liberalności poglądów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() "Przepraszam nie możesz należeć do grona moich znajomych, miałaś za wielu partnerów" (czułbym się strasznie niepewnie gdybym był 35 na 40)
„Bądźcie dobrzy dla kobiet, gdyż one są u was brankami(…). Jeśli one czynią nieposłuszeństwo widoczne, to pozostawiajcie je w łożach i bijcie je w sposób nieszkodliwy.” (Sahih Ibnu Huzejma, Hadis Nr 2809) Edytowane przez feelsotight Czas edycji: 2012-11-01 o 07:06 Powód: ponieważ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
"Przepraszam nie możesz należeć do grona moich znajomych, ponieważ miałaś za wielu partnerów" (czułbym się strasznie niepewnie gdybym był 35 na 40)
![]() nie chcę kobiety, która miała dużo partnerów seksualnych, bo zwyczajnie brzydzę się takimi osobami. Dlaczego? Bo tak czuję . To mnie odpycha. Tylko, że nie każda kobieta Ci się przyzna do tego, że jesteś 20, czy 30 na jej liście ![]() Możesz napisać, w czym przejawia się Twój brak szacunku wobec takich osób? A tak poza tym to porównywanie oszusta (osoby, która wyrządza komuś krzywdę) do osób, które w własnej sypialni (lub innym miejscu ![]() ![]() Że też niektórzy lubią robić komuś za prześcieradło. Szczerze, mnie nie obchodzi kto z kim, ile razy i dlaczego. I jestem bardzo zdziwiona, że komuś może przeszkadzać cudze życie seksualne ![]() Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Dopamine99, dobrze że się tak otwarcie i bez skrępowania przyznajesz że brzydzisz się osobami które miały dużo partnerów seksualnych, że nie szanujesz takich osób, że wywalasz takie osoby z swojego najbliższego otoczenia. Przynajmniej wiem z kim mam do czynienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Rozeznanie
|
Wypinanie dupy na lewo i prawo to nie jest żadna sztuka żeby się tym chwalić i dorabiać ideologię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, toleruję np. homoseksualistów, bo są to ludzie, którzy mają taką orientację seksualną jaką mają, nie mieli wyboru. Natomiast zachowania które opisuję to już kwestia wewnętrznych wartości, albo ich braku. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
Jak facet chodzi do prostytutki w tajemnicy przed żoną, to też nikogo nie krzywdzi, bo nikt o tym nie wie. Pomimo tego, jak dla mnie, jest to przejaw braku kręgosłupa moralnego i nie widzę powodów do tolerancji wobec takich zachowań.
Miałam na myśli osoby, które nie są w związkach. Nie powiedziałabym, że fakt chodzenia męża do prostytutki nie jest krzywdzący dla jego żony tylko dlatego, że ona o tym nie wie. ![]() Ależ moja droga, kobiety są często bardzo otwarte jeśli chodzi o mówienie o swojej przeszłości seksualnej. Najczęściej też dla inteligentnego człowieka nie jest trudne wykrycie kłamstwa. Zawsze myślałam, że to faceci są bardziej otwarci jeśli chodzi o rozmowy na temat ilości partnerek seksualnych. Bo nie jesteś mężczyzną i nie wiesz jaki odczuwa się niesmak, gdy jest się z łatwą kobietą. Rozumiem, że Ty na taką kobietę trafiłeś. W sumie, każdy może być w związku z kim chce. Jedni wolą doświadczonych partnerów, drudzy bez żadnego doświadczenia a jeszcze inni z umiarkowanym doświadczeniem. ![]() Może też bym nie potrafiła być 30-ta, czy 60-ta na liście. Ale raczej bym nie przestała szanować kogoś z tego powodu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do obrzydzenia, braku szacunku i wywalania z życia doszła łatwa kobieta. Twoje bogate słownictwo, Dopamine99 już mnie nie potrafi niczym zadziwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą, naprawdę nie czaję o co wam chodzi w tej rozmowie. Typ stwierdza, że coś go brzydzi, że uważa kobiety z dużą liczbą partnerów na koncie za łatwe. No i tyle, to jego subiektywne odczucia i opinia. A najbardziej zacietrzewione są te, które odbierają to osobiście ze względu na prowadzony tryb życia. To trochę żałosne, że zaczynacie się bronić, o wiele godniej byłoby po prostu olać to czyjeś zdanie albo stwierdzić - "spoko, uważam że to co mówisz jest kretyńskie" i koniec. Ja pieprzę, gość chyba ma prawo czuć niechęć (w hipotetycznej sytuacji) do np. bycia w związku z panną która miała 50 penisów w ustach, tak po prostu, typ nie musi się przed nikim tłumaczyć i podawać argumentów. Ma święte prawo do swoich odczuć i formułowania opinii na czyiś temat (błędnych, poprawnych, whatever, jego broszka). Bo jakby jakaś laska założyła temat, że kompletnie ją załamuje fakt, że jej facet miał dużo jednonocnych przygód z pannami z barów, a także kilka układów FF i że przez to czuje do niego niechęć i nie ma ochoty na zbliżenia, to 95% odpowiedzi wizażanek brzmiałoby - "to nie jest facet dla Ciebie, skoro tak czujesz to się nie dopasowaliście, nic na to nie poradzisz, blablabla". Ale w analogicznej sytuacji proszę, oburzenie, bo ktoś po przekroczeniu pewnej bariery ma czelność (!) uważać ludzi za "łatwych". A niech se uważa, kogo to obchodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Seks oralny również w kondomie?
Wątpie. Jak Dopamine określił,że nie chciałby mieć do czynienia z łatwą kobietą, tak samo niektóre kobiety nie chciałyby mieć do czynienia z facetem który zaliczył połowę miasta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Jednego i tak już zostanie
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
A w jaki sposób jest to krzywdzące, skoro żona o tym nie wie?
W taki, że jest przez faceta oszukiwana. Nie ma też możliwości odpowiednio zareagować na daną sytuację. Nie każda kobieta ma ochotę być z kimś, kto bzyka jeszcze inne na boku. I pewnie by faceta kopnęła w tyłek, gdyby się przyznał. Chyba mi nie napiszesz, że zdrada nie jest zła jeśli partner o niej nie wie ![]() Powiem Ci, że nie zauważyłem różnicy między jednymi a drugimi. Akurat w dzisiejszych czasach kobiety mają mało oporów w tych kwestiach. Też prawda. A ilu konkretnie znasz mężczyzn, którzy wolą bardzo doświadczone partnerki? Mówię o takich partnerkach na poważnie. Jeden na pewno. Kilku lubi się zabawić na jedną noc, ale jak przyjdzie co do czego to może zapragną ślubu z dziewicą. Nie wiem ![]() Z drugiej strony, nie interesuję się przeszłością seksualną kobiet moich kolegów/znajomych ![]() Jednego i tak już zostanie Jeśli o mnie chodzi, mój obecny jest moim drugiem. Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2012-11-02 o 00:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest przezabawne jak za przeproszeniem nieruchana lub ruchana dupa może być wyznacznikiem tego czy człowiek jest dobry lub czy człowiek jest zły - wszyscy zdrowi? O jakich wartościach Ty piszesz? uważasz że jak dasz jednemu, to będziesz bardziej wartościowa niż ta co da dwóm? Jeżeli Tobie się nie podoba taki czy inny styl życia rozumiem, masz swoje w głowie, ale nie masz prawa oceniać czegoś czego nie spróbowałaś, może narkotyki by ci się spodobały, może jakbyś dostała klapsa w dupę też by Ci się spodobał, a seks za kasę by Cię wystrzelił tak żebyś pobiła rekord swobodnego lotu - jak nie spróbujesz nie masz prawa oceniać. Pomijam, że wielu osobom ktoś pomógł się "sk...ić" (taka Twoja nomenklatura), nie mieli wsparcia, nikt nie wyciągnął do nich ręki, pewne rzeczy po prostu są normalne. Według Ciebie ostoi prawości te osoby nie zasługują na szacunek. Nawet Jezus wybaczał, św. Maria Magdalena - ta co ją od ukamieniowania uratował, była ☠☠☠☠ą. Ale rozumiem nie jesteś przecież Jezusem - on może wybaczyć, Ty jesteś po prostu kobietą z zasadami - co za moralność kalego. Ani tych co dają(kobiet/mężczyzn) z własnego wyboru, ani tych co ich życie pokierowało tak czy inaczej, nie masz prawa oceniać. Oceniać można kogoś kto szkodzi innym, do czasu kiedy tego nie robi, to moraliści niech się zajmują sobą i własną dupą
„Bądźcie dobrzy dla kobiet, gdyż one są u was brankami(…). Jeśli one czynią nieposłuszeństwo widoczne, to pozostawiajcie je w łożach i bijcie je w sposób nieszkodliwy.” (Sahih Ibnu Huzejma, Hadis Nr 2809) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
dla mnie żadna tajemnica - 2.
Za pierwszym i drugim razem, myślałam, że to ten jedyny. Ale rozstanie z moim pierwszym, poważnym partnerem trochę przywołało mnie do rozsądku. Do średniej krajowej (jak to brzmi w odniesieniu to partenów seksualnych ![]() ![]()
Miła, piękna, uprzejma, wrażliwa, skromna. Cała ja ![]() Otwarta na nowe, niezobowiązujące e-znajomości zapraszam na nowo-powstający wątek o wszystkim, co francuskie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658982 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To jeszcze do piszmy, że nie wolno kochać się z mamą, kopać zwłok itd. Nie miksujmy różnych aspektów życia (tak jak zrobił to Dopamine), nie można porównywać sytuacji gdzie ktoś "szkodzi" sobie i tylko sobie z sytuacjami gdzie ktoś krzywdzi innych. Dlaczego? j.w. w takich sytuacjach tzn. gdy komuś dzieje się krzywda, dobry człowiek powinien reagować, aby reagować musi ocenić. Jeżeli Dopamine99 jest facetem, to to co pisze to już herezje. Niech powie, że nie ma kolegi, znajomego czy przyjaciela który całowałby się/spotykał/ czy umawiał na seks z kobietą której nie kocha? Jeżeli nie ma takich znajomych, to albo żyje w inkubatorze, albo ma 10 lat.
„Bądźcie dobrzy dla kobiet, gdyż one są u was brankami(…). Jeśli one czynią nieposłuszeństwo widoczne, to pozostawiajcie je w łożach i bijcie je w sposób nieszkodliwy.” (Sahih Ibnu Huzejma, Hadis Nr 2809) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I my przecież nie mówimy tutaj o żadnym reagowaniu, a o samym ocenianiu. To, że oceniamy cudze zachowanie, nie znaczy, że musimy od razu reagować… Inna sprawa, że często reaguje się nawet w przypadku, gdy ktoś sam sobie szkodzi – np. chce popełnić samobójstwo albo wpadł w jakiś nałóg ![]()
![]() |
![]() |
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wy tak poważnie? no ludzie, co wam do tego jak żyją inni? Dopamine większość aktorów/ek, piosenkarzy/ek, sportowców itd miała partnerów powyżej średniej, mało tego są z tego dumni, często to podkreślają, czy przestajesz ich szanować czyli: słuchać, oglądać, dopingować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrozum, to, że zdrada jest zła bierzemy jako normę i obiektywny fakt. Postrzegamy to jako złe, jeszcze zanim żona dowie się o zdradach męża i zostanie skrzywdzona, odczuje to skrzywdzenie. Ba, uważamy za złe nawet myśli o tym. Ta krzywda jest tutaj abstrakcyjnym faktem, który może się wydarzyć, a nie faktem dokonanym. A relacja jest zawsze z drugą osobą, która ma własną wrażliwość - i jeśli twierdzi, że zraniłoby, lub odepchnęło to, że kobieta miała wielu partnerów, to nie sposób z tym dyskutować. Nie oznacza to, że nie ma kobiet, które potrafiłyby zaakceptować zdrady partnera. Oznacza to, że istnieją pewne normy, które uznajemy za złe, lub dobre, a podobne hierarchie wartości decydują o tym, czy chcemy być z kimś blisko, czy wolimy go unikać. I te normy niezupełnie są czysto subiektywne, kwestia dyskusyjna czy w ogóle mogą takie być. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz, to co piszesz, to takie brnięcie w zaparte w schematy 'ocenianie jest złe', każdy ma prawo... coś tam', 'każdy ma swoje zdanie' itp. Rozumiem, że w kolejnej wypowiedzi będziesz je znowu powtarzał? Tylko czy pod tym kryją się jakieś Twoje przemyślenia, czy tylko lęk przed byciem ocenianym i uczenie ludzi, że nie powinni tego robić? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam się czego lękać, jestem w stanie zrozumieć skrajności, dlaczego podjąłem temat? bo nie trawię hipokryzji i nie rozumiem jak ilość partnerów może przekładać się na wartość człowieka. Nie będe powtarzał, tylko na to pytanie mi odpowiedz. Cytat:
Di Caprio, Sheen, Russel Crowe, Nicholson, Gibson itd NBA, NFL, NHL, pilkarze, kierowcy, Sullivan, Woods, Ali, Chamberlein i inni Z pisarzy to Nietzschego kojarzę ;-) Artyści ćpali, bili, rżnęli, sportowcy siłą rzeczy rżnęli, bo używki by ich poza obieg wyprowadziły wyjątek Sullivan- większość z nich to ikony Przecież jakbyś był konsekwentny i tych co piszesz, że nie szanujesz byś zlał to nie oglądałbyś tv, nie słuchałbyś muzyki i nie czytałbyś książek. Skąd wiem że nie byłeś na pielgrzymce? - bzdur byś nie pisał bober, Ty mi chyba gdzieś mignąłeś w temacie o penisach, jak możesz pisać o czymś czego nie znasz i boisz się poznać? - pytanie retoryczne, nie odpisuj, na pewno nie ma to związku. Dorobiłeś sobie ideologie, że Ci co mają sporo to są źli i rozwięźli, można i tak, na pewno jest zdecydowanie łatwiej.
„Bądźcie dobrzy dla kobiet, gdyż one są u was brankami(…). Jeśli one czynią nieposłuszeństwo widoczne, to pozostawiajcie je w łożach i bijcie je w sposób nieszkodliwy.” (Sahih Ibnu Huzejma, Hadis Nr 2809) Edytowane przez feelsotight Czas edycji: 2012-11-02 o 18:53 Powód: dodałem bobra |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.