|
|
#871 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
mamy córkę jego siostry która kp i ona wiecie normalnie wywala cyca przy wszystkich tak że wszystko widać więc oni przyzwyczajeni i uważają ze to normalne ale dla nie nor jest to fajny widok bo nawet nie wiem jak z nią rozmawiać gdy karmi ![]() Okrywanie się napewno jest pomysłem tylko jak narazie to ja całą rozebrana ledwo mu umiem dać te pierś haha, mam nadzieję że to przychodzi z czasem że się poprostu umie zrobić tak że jest dobrze ![]() To w większości zasługa małego, gdyby nie jego utrzymanie umiejętności zassania się to bym się na ten laktator chyba skazała no i wy mnie motywujecie. Pomyśl Faith był świetny. Leżałam z nim do teraz tak jak pisała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
o dziwo tż rozumie ![]() O to właśnie tak bym chciała umieć jak ta kobieta zeby się nawet nikt nie zorientował ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja się całą do tego rozbieram bo te mleko wszędzie później jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie przy mojej mamie bym się nie krępowała, ale przy teściowej tak.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszędzie piszą, że to ból jak podczas miesiączki ale to w ogóle nie jest to, po prostu takie nagłe mocne kłucie.
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za wasza opinie bo już myślałam że to ja jakas wstydliwa czy co
przy mamie ściągałam bo i tak była u nas na noc i przy swojej większego problemu nie miałam, po mieszkaniu chodzę jak jest tż prawie cały czas z wywalonymi cyckami żeby nie tarły o koszule ![]() Nairobi powiem Ci ze jak jestem sama z małym to mi najlepiej mam czas na wszystko, nawet pospaliśmy dwie godziny tyle że później właśnie teściowa przyszła i godzinę była ale bez spięć się obyło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
No to ja jestem dziwna, bo karmilam wszędzie i przy wszystkich
nawet w Kościele mi się zdarzyło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jak już będę w tym dłużej to też będę karmić wszędzie, wszystko zależy od tego czy jest się w sytuacji jakiejś czy tylko się to sobie wyobraża i żeby nie było że mam problem do matek karmiących, bo nie mam tylko nie umiem rozmawiać twarzą w twarz jak cycki są na wierzchu ![]() ![]() A no i w szpitalu to moje cycki chyba każdy już widział łącznie z sprzątaczkami i facetami którzy coś w łazience naprawiali. Tam cały czas byłam pod laktatorem a jak ktoś wchodził to trudno.. Nie było nawet kiedy myśleć żeby się osłonić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2021-01-13 o 21:41 |
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię, że u teściów, u rodziny, u znajomych czy na dworze nie będę karmić. Chodziło mi o sytuację, o której mówi Paulina, że do wywalenia jest cały bufet na wierzch.
![]() Myślę, że to będzie dla nas kwestia czasu i wprawy, żeby karmić dyskretnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#880 |
|
💑🐱📚👶
|
Ja tez bym nie chciala wywalac cyca przy tesciowej, chociaz mam ja naprawdę w porządku
Przy mojej mamie czy tacie to bez krępacji ![]() ![]() Powiem szczerze, ze z kazdym dniem juz mam coraz bardziej dość tej ciąży, coraz bardziej mi ten brzuch ciąży
|
|
|
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Francesca super ze z mała wszystko OK
teraz spokojnie czekać do terminu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe, że z czasem traci się zahamowanie i tak jak pisze adhoc, karmi się wszędzie.Niektórzy polecają właśnie karmienie w łazience czy pod pieluszką i od razu padają kontrargumenty: "A ty chciałbyś jeść w kiblu?" albo "A lubisz jeść ze szmatą na głowie?" i nie mogę odmówić temu słuszności ![]() Dlatego uważam, że jedynym kryterium jest komfort mamy. Sama kiedy rozmawiam z niezbyt bliską koleżanką, która przy mnie karmi, trochę nie wiem, gdzie oczy podziać, ale moim zdaniem to mój problem, a nie jej Jak dla mnie dziecko ma prawo zjeść, kiedy tego potrzebuje, a mama ma prawo je nakarmić tak, żeby ona czuła się z tym komfortowo ![]() Cytat:
wiem, że to nie ma sensu, ale zakładam, że z czasem robi się łatwiej.Echme, trudno mi powiedzieć ja czasami czuję takie minimalne ćmienie w dole brzucha, jak na okres, tylko dużo, dużo słabsze - nie wiem, czy to przepowiadacze, czy się doszukuję Kłuje mnie zazwyczaj przy chodzeniu i do tej pory nie myślałam o tym jako o skurczach (ale może powinnam...?)
|
||
|
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz zamówiłam sobie właśnie takie muślinowe pieluszki 30x30 żeby cyca zakryć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ważne, żeby mamie byko komfortowo.Co do przepowiadaczy to ja myślałam że te twardnienia to są codziennie je mam: robi mi się cieplej, brzuch twardnieje i czasami jest tak że zaczyna sie na górze i po kilkunastu sekundach kończy na dole. Bole jak na okres też mam. 🤷🏻☠♀️ Oraz czasami takie prądy przechodzące po szyjce - jakby mała jakiś nerw ucisnęła czy coś. Ale wychodzi na to, ze to nie skurcze? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Widze tu ostre przygotowania na finiszu
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się w ogóle nie znam na przepowiadaczach twardnień brzucha to nie mam w ogóle, ale to by się zgadzało z tym, co mówiła położna środowiskowa, kiedy ją pytałam, czy rozpoznam skurcz że to właśnie takie idące ku dołowi twardnienie brzucha.Już się skarżyłam i podtrzymuję skargę: moja macica to leniwa bestia i najwyraźniej w ogóle nie trenuje ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Oooo, pisałyśmy niedawno, że coś nie ma od Ciebie wieści. Jak się masz, jak maluszki? |
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Francesca super ze jest wszystko ok!
![]() Co do karmienia to ja jednak nie jestem zwolenniczką karmienia przy wszystkich, wolę mieć swoją i dziecka intymność akurat w tym temacie także na pewno będę wychodzić do innego pokoju czy zakrywać się pieluszka jeśli karmiłabym gdzies publicznie wyjątek to moja mama i teściowa która jest moja położna ale teść? Mój brat? O nie never ![]() Także Paulina nie jesteś dziwna to normalne i teściowa powinna to zrozumieć jednak. Brawo dla Ciebie za ta walkę o kp! Podziwiam! Mega się poświęciłaś ale teraz są tego efekty i myślę że będzie coraz lepiej zaoszczędzisz dużo czasu i siły kiedy nie będziesz musiała wisieć na laktatorze, trzymam kciuki cały czas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby każdy miał takie podejście ![]() Mi to na początku już gadali ze mama cyca nie chce dać. I ile pytań padło czy kp.. Co ich to tak wszystkich obchodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
cieszę się że jednak nie jestem jakąś szurnięta dziękuję ️ wlasnie jesteśmy po kolejnym karmieniu i zasnal, chyba głodny nie jest ![]() Ale trochę mnie bolą piersi od niego, laktator był delikatniejszy. Cieszę się tylko że nic się nie dzieje, w sensie krwawień czy coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo, pewnie, że obchodzi. Zaraz będą pytać kiedy drugie dziecko, a czemu tak ubierasz, a że powinnaś pomyśleć o sobie, a jak będziesz myśleć trochę o sobie to że jesteś egoistka itd. Ile u mnie było kręcenia nosem że nagle trzecie dziecko, że nam się "zachciało", że zaniedbamy starsze dzieci. Po prostu Polska. Jakoś nasi rodacy lubią się tak wchrzaniać bliźnim w życie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie urodziłam a teść już mówi żeby od razu się starać o drugie, nie ma co czekać! Wkurza mnie to niesamowicie.
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj wieczorem byliśmy na spacerze, noc miałam przez to straszna. Okropne bole w kroku od chodzenia.. Co do karmienia, ja nie zamierzam karmić przy nikim innym oprócz męża.. W nosie mam czy to się komuś spodoba czy nie, ważny jest też mój komfort psychiczny. ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane! U mnie noc z przepowiadaczami i co godzinę równo na siku. Od 23 do 6 wrrr Teraz bym spala ale o 10 lekarz.
Szoszo nie martw się, całą pierwszą ciążę moja macica była leniwa i jak teraz o tym myślę to tak było lepiej Mniej stresów że to "jużKinga podpinam się pod pytanie dziewczyn- co z maluszkami? Co u Ciebie??? |
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my dzisiaj donoszeni ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#896 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas tez ze strony teściów teksty o drugie, a my nawet nie planujemy Mimo ze mąż ma starsze rodzeństwo które nie ma dzieci to czepiają się nas.Hej dziewczyny, ja zaraz się zbieram na badania krwi. Oczywiście jak siedziałam w domu to śnieg padał i topniał a jak muszę jechać to wszystko zasypane wiec czeka mnie odśnieżanie auta i dłuższa droga Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę temat karmienia. Ja karmiłam piersią pierwsza córkę i jak byliśmy gdzieś to po prostu szłam do drugiego pokoju. Z reguły nikt nie przychodził, z reguły...bo najczęściej teściowa wlazila stała nad głową i się gapiła ![]() ![]() co mnie doprowadzało do szału. W końcu powiedziałam mężowi żeby jej zwrócił uwagę. To trochę się ogarnęła.Moja mama nie była lepsza w tym temacie. Jakby mogła to by na nas wlazła ![]() kiedyś się zapytałam czy chce się do drugiego cycka przyssać i wyjeść małej bo tak siedzi mi prawie na głowie. Też trochę poskutkowało.Ogólnie zauważyłam że jak kobieta karmi to według niektórych jej piersi stają się mniej osobiste czy jak to nazwać do mnie z tekstem któraś z szacownych mamuś że "jesteś matką to nie ma wstydu". Na co powiedziałam że jestem też kobieta i nie muszę chcieć aby wszyscy się gapili na moje piersi. W miejscach publicznych raczej nie karmiłam a jeśli już to korzystałam z łazienek dla mam z dziećmi. Moja spacerów nie lubiła bo wózek ja parzył w tyłek więc chodzilysmy po jedzeniu na krótko jak spała. A tak po prostu na podwórku. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za wizytę
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie miesiąc po porodzie spytano kiedy następne, myślałam że pogryze ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

mamy córkę jego siostry która kp i ona wiecie normalnie wywala cyca przy wszystkich tak że wszystko widać więc oni przyzwyczajeni i uważają ze to normalne ale dla nie nor jest to fajny widok bo nawet nie wiem jak z nią rozmawiać gdy karmi 
no i wy mnie motywujecie. Pomyśl Faith był świetny. Leżałam z nim do teraz tak jak pisała
a na dworze tez da sie nakarmic tak by nikt nie widzial, trzeba tylko to poćwiczyć 

możliwe, że z czasem traci się zahamowanie i tak jak pisze adhoc, karmi się wszędzie.
ja czasami czuję takie minimalne ćmienie w dole brzucha, jak na okres, tylko dużo, dużo słabsze - nie wiem, czy to przepowiadacze, czy się doszukuję 

️ wlasnie jesteśmy po kolejnym karmieniu i zasnal, chyba głodny nie jest 

♀️ ale sugestie ze źle ubieram to też już były albo żebym go tak nie pilnowała bo nigdzie nie pójdzie itp. Tu masz swieta rację 

Mimo ze mąż ma starsze rodzeństwo które nie ma dzieci to czepiają się nas.