![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
![]() Ja podchodzę do tych wszystkich badań ze strachem, a mój Tż to cieszy sie za nas oboje, uważa że wszystko będzie dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Ja mam w planach nosić normalne ciuchy tak długo jak będę mogła, ale dla wygody kupiłam ciążowe legginsy w większym rozmiarze
![]() ![]() Głównie będę pewnie latem latać w sukienkach które już mam bo wydaje mi się ze się spokojnie zmieszcze. Jak się nie zmieszczę w jeansy to jedne kupię ale zobaczę jak będzie po drodze. Cytat:
U mnie są lepsze i gorsze dni ale mogę ogólnie więcej zjesc. Zauważyłam ze jest lepiej jak jem często ale male porcje. Ale może to tez być dlatego ze już jest po prostu trochę później ![]() Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-03-15 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
A ja dalej czekam na mamusie w trzeciej ciąży xp ciekawe czy się doczekam.
Oj tak sukienki i legginsy żadnych jeansów ciążowych nie przewiduje. Z poprzednich ciąż nic nie mam. Zaraziłam się od dzieci i boli mnie gardło :/ z córką wieczorem było tak źle, że o mały włos nie pojechalibyśmy na pogotowie ale od 20 przestała wymiotować i zaczęła pić. Jedyny kontakt jaki z nią był to przez podniesienie ręki wstawać z łóżka nie miała sił od północy zaczęła już dużo pić i się rozgadala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Konto usunięte
|
Ja w tamtej ciąży kupiłam jedynie jedne spodnie ciążowe z h&m i rajtuzy. Dużo chodziłam w sukienkach. Większość rzeczy prócz spodni miałam dobre.nawet kurtki zimowej nie kupiłam,tylko chodziłam w rozpiętej i pod nią gruby sweter.
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Wtajemniczenie
|
LadyWhisper zazdroszczę ja mam cały tydzień do prenatalnych. Dokładnie w poniedziałek następny mam o 12.10. Nie mogę się już doczekać. I wariuje troszkę. Ale w czwartek idę do ginexa więc liczę na podgląd USG, bo już nie mogę.
Ogólnie na prenatalnych chce poprosić o możliwość albo nagrania na kom albo wideorozmowy z tż. Mam nadzieję, że się zgodzą... To jest najfajniejsze USG bo widać całego malucha a w poprzedniej mój tż też był tego niestety pozbawiony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Wtajemniczenie
|
Ja mam jakieś spodnie i legginsy ciążowe jeszcze z pierwszej ciąży. Ale słyszałam że te ciążowe z Hm są super więc na pewno jedna parę sobie kupie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie panikuj ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Konto usunięte
|
Ja słyszałam ze ciążowe jeansy z h&m są spoko, ale ja potrzebuje długie wiec nie dla mnie. Ale jak jesteście standardowych rozmiarów i potrzebujecie to zerknijcie
![]() Ja póki co zamówiłam większy stanik, bo kurczę nie tyle o miseczkę się rozchodzi niestety ![]() ![]() ![]() Planuje nosić normalne ciuchy i co najwyżej kupić rozmiar większe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj! ![]() Cytat:
A nie ma możliwości, żeby Ci nagrali badanie na płytę? U mnie tak robią z prenatalnymi i połówkowymi. Dziewczyny, piszecie w superlatywach o spodniach z H&M, a czy mają (bardzo) miękki i elastyczny pas? W poprzedniej ciąży zaopatrywałam się w Lidlu i na Allegro i niestety wszystkie musiałam przerabiać - odpruwałam pas i wszywałam własny. Mam okropnie wrażliwy brzuch i wszystko mnie ciśnie. Nie wiem kiedy otworzą nam galerie, żebym mogła pójść i przymierzyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
mariaa 15 witaj
![]() Co do ciuchów to w poprzedniej ciąży dostałam w spadku po siostrze parę bluzek ciążowych, spodenki, sukienkę i spodnie. Ale spodnie to jeszcze były takie rozszerzane na dole więc nie nosiłam. A tak naprawdę jeśli o spodnie chodzi to całą ciążę udało mi się oblatac właśnie we własnych legginsach. Nie miałam typowo ciążowych. Teraz te ciuchy mam schowane, zaraz będę wyciągać i prać. I jeśli uda się tak jak ostatnio to chciałabym przechodzić w tym co mam. Szkoda mi kasy na ciuchy typowo ciążowe, bo prawda jest taka że to tylko na chwilkę jest. No ale wiadomo jak będzie trzeba to kupię coś. Ostatnio nie kupiłam ani jednej rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |||
Raczkowanie
|
Cześć, witamy się w 10t1d
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Będzie dobrze, u mnie raz z objawami mocniej raz słabiej, jak pochwaliłam się że lepiej się czuję i napanikowałam mężowi, to po dwóch dniach wróciło ze zdwojoną siłą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli idzie o spodnie to mam dwie pary z h&m i bardzo mi pasowały. Mam t z kilka par legginsów z Lidla. Nie planuje kupować nic więcej jeśli idzie o spodnie. Reszta zobaczy się co będzie dalej. Sukienki kupuje takie żebym mogła nosić też po ciąży i dobrze wyglądać.
Super jak nagrają na płytę albo pena. Ale nie wiem jak jest tam a wolę mieć opcje zapasową ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Przyczajenie
|
Cześć Wam
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Objawy czasami są czasami mniej, ale ogólnie czuje że jestem w ciąży. Za to ostatnio zaczynam wyczuwać koniec pierwszego trymestru. Troszkę więcej życia w sobie mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Konto usunięte
|
Ja planuje pracować do tygodnia przed porodem
![]() No i nie chce zaczynać macierzyńskiego wczesniej a zwolnienie nie chodzi w grę raczej tym bardziej w ostatnim miesiscu. Zobaczę jeszcze czy uda mi się zostawić trochę urlopu na ten czas i jak się uda wezmę go sobie pod koniec września. |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88578017]Ja planuje pracować do tygodnia przed porodem
![]() No i nie chce zaczynać macierzyńskiego wczesniej a zwolnienie nie chodzi w grę raczej tym bardziej w ostatnim miesiscu. Zobaczę jeszcze czy uda mi się zostawić trochę urlopu na ten czas i jak się uda wezmę go sobie pod koniec września.[/QUOTE]Przy tobie to wychodzę na lenia ![]() A ile jest macierzyńskiego w UK? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Macierzyńskiego jest rok teoretycznie, ale płatny 90% 6tygodni a potem grosze w porównaniu z wypłata kolejne 33tyg. Reszta nie płatna wiec często się wraca po tym czasie do pracy bo nie każdy może sobie na to pozwolić by zostać w domu po prostu. A jak miałabym chorobowe w ostatnich 4tyg do porodu to automatycznie macierzyński się zaczyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88578017]Ja planuje pracować do tygodnia przed porodem
![]() No i nie chce zaczynać macierzyńskiego wczesniej a zwolnienie nie chodzi w grę raczej tym bardziej w ostatnim miesiscu. Zobaczę jeszcze czy uda mi się zostawić trochę urlopu na ten czas i jak się uda wezmę go sobie pod koniec września.[/QUOTE] Ja tez pracuje z domu, cale szczęście, bo co raz robie małe przerwy na drzemkę, jak wszystko będzie ok to chce dopiero lipiec/sierpien juz wziac wolne. Na początku ciąży miałam nerwówkę z szefem, ktory strasznie sie na mnie wydarł, ze wzgledow na które w ogóle nie miałam wpływu, tego samego dnia wylądowałam na IP z większymi plamieniami. Jezeli sie taka atmosfera powtorzy to nie mam wyjścia, nie będę ryzykować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez mam drzemki w czasie lunchu często ![]() Ja w pracy powiem po 12tyg USG dopiero ale nie przewiduje żadnych problemów bo spoko są jesli chodzi o wszystko - chociaż i tak to nic nie zmieni w sumie jeśli chodzi o prace u mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zmęczona ciagle, nieprzerwanie od początku ciąży, spie kilka razy dziennie nawet. W 9tc bylo ciut mniej zmeczenia, ale w 11 znowu pełną parą. Z tymi objawami to dzisiaj np mniej mnie bola piersi i trochę mnie to zmartwilo, ale sobie mowie ze inne mam normalnie, w toalecie juz bylam ponad 15 razy dzisiaj ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście praca z domu daje trochę spokoju i drzemki (właśnie pisze z łóżka podczas małej przerwy). Ale mam takie dni, że biorę kompa właśnie do łóżka i tak cały dzień klikam. Ale to przez nudności. Jak leżę jest mi lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Przyczajenie
|
Jednak sporo z was zdalnie pracuje, w tej naszej ciążowej sytuacji taka opcja wiele ulatwia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Od kwietnia zmienia mi się szef na znacznie milszą osobę, więc poki co jeszcze pogrzeje miejsce. Ale jak tylko znowu bede musiala sie czymś stresować, to koniec i l4. Ja niestety pracuje przy stacjonarce, ale mam kanape obok, wiec co raz sie klade, bo a to spanie, a to mnie brzuch pobolewa. I do lazienki blisko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj tak nie trzeba się chować z niedogodnościami w biurze, mówić wcześniej niż by się chciało o ciąży, można zle się czuć w domu i zawsze blisko do łazienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
HO to jest to
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Konto usunięte
|
Ja się cieszę z jednej strony bo te okoliczności niestety nie sprzyjające udowodniły ze jak się chce to można pracować zdalnie na wielu stanowiskach. Mi to bardzo odpowiada chociaż wiem ze są osoby które czekają na powrót do biura. Chyba zależy tez od warunków w domu, nie każdy ma osobny pokój na biuro do pracy z domu itd.
Cieszę się bo moja firma jest akurat bardzo elastyczna i praca z domu lub tryb hybrydowy będzie już na długi czas normalnością. Na pewno się to przyda jak będę musiała wrócić po macierzyńskim do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
To podejście mojej firmy do tematu ciąży.....średniowiecze. Powiedziałam bardzo wcześnie (mamy braki kadrowe z racji zwolnień przed covid i moje L4 dla nich to grafikowe zabojstwo) chciałam być w porządku a między słowami dali mi do zrozumienia ze najlepiej jakbym dała znać w momencie kiedy zaczęliśmy się starać
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#897 |
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88578329]Ja się cieszę z jednej strony bo te okoliczności niestety nie sprzyjające udowodniły ze jak się chce to można pracować zdalnie na wielu stanowiskach. Mi to bardzo odpowiada chociaż wiem ze są osoby które czekają na powrót do biura. Chyba zależy tez od warunków w domu, nie każdy ma osobny pokój na biuro do pracy z domu itd.
Cieszę się bo moja firma jest akurat bardzo elastyczna i praca z domu lub tryb hybrydowy będzie już na długi czas normalnością. Na pewno się to przyda jak będę musiała wrócić po macierzyńskim do pracy ![]() Jeśli idzie o warunki to mam pokój biurowy co nie zmienia faktu, że mam też prawie 3 letnie dziecko które wejdzie wszędzie gdzie tylko chce. Ale i tak w danej sytuacji wolę pracować z domu nawet z tym małym potworkiem obok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Konto usunięte
|
Ja mam stanowisko biurowe w kuchni na blacie. I większość rzeczy na komputerze robię dopiero jak mały śpi czyli po 20.
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
Moja córeczką chodzi do żłobka i już sobie życia inaczej nie wyobrażam, zwłaszcza jak drugie się urodzi. Od 1 września opuściła tylko 7 dni w sumie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.