![]() |
#871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda "plus size"
Cytat:
Przede wszystkim poczytaj wypowiedzi dot. odpowiedniego rozmiaru stanika na poprzednich bodajże dwóch stronach, ja też myślałam, że nie mam biustu... Po drugie - z tego co opisujesz masz typową figurę jabłka więc powyszukuj jakie fasony Ci pasują. Po trzecie: skoro nie możesz znaleźć odpowiednich rozmiarów to... zmień sklep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupilam te tunike w duze wzory.AAA raz kozie smierc. Jak bedzie niedobra to powiesze sobie i bede na nia patrzec..
A propo patrzenia to podoba mi sie ten zestawik |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Wtajemniczenie
|
Ładna była, czasem trzeba złamać jedną ze "świętych zasad" ! O! Na pewno będziesz wyglądać świetnie
![]() A teraz zmienię temat: wiele sukienek prezentowanych przez Was, Moje Drogie, jest naprawdę cudnych! Wymyśliłam sobie, żeby taką uszyć u krawcowej. Nigdy dotąd nic nie szyłam więc nie wiem jak się za to zabrać. Czy któraś mogłaby mi polecić dobrą krawcową w Warszawie? Cena nie jest aż tak istotna, zależy mi, żeby uszyte ubranie było naprawdę dobrej jakości. Pozdrawiam!
#874 |
Zakorzenienie
|
w camaieu sa duze rozmiary??? jakie?
#875 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że do 46 niektóre rzeczy. 44 jest na pewno.
#876 |
Zakorzenienie
|
nie pamietam czy mają tez 48 czy po prostu mają takie 46 niektore, ze są na mnie za duże ![]() ![]() ![]() oczywiście za długie były, ale to już inna bajka, tym bardziej, że krawcowa mi je tak skróciła, że były prawie do kostek ![]() ![]()
#877 |
Zakorzenienie
|
o kurczę, a ja zawsze unikałam jak ognia tego sklepu z przekonaniem, że tam pewnie same małe rozmiary, jak w Pimkie, Trollu czy innych takich. bo co z tego, że w niektórych sklepach jest rozmiar XL, jak biorę go do ręki do wiem, że moja siostra, nosząca na ogół S/XS ledwo się w to wciśnie :P
#878 |
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Coś czuje, że na dłużej w tym wątku zagoszczę... czeka mnie niedługo wesele i nie mam się w co ubrać.. a w moim mieście za fajnych ciuchów nie ma dla młodych puszystych dziewczyn.. Ostatnio przeglądając allegro.. znalazłam jedną osobę, która ma świetne ciuchy w dużych rozmiarach: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2323858 Polecam ![]() ![]() Muszę poszperać trochę po allegro i może coś znajdę dla siebie.. A może Wy coś mi polecicie ? Może któraś warszawianka wie czy w Warszawie jest sklep "Zizzi" ? Właśnie ta kobieta z allegro co podałam link wyżej ma dużo ubrań z tego sklepu. ![]() Na stan dzisiejszy mój rozmiar: 44 w polotach do 46.. jutro się pomierzę i podam dokładnie ile mam tu i ówdzie ![]()
#879 |
Zakorzenienie
|
Limonatka a widzisz, błąd
![]() ![]() ![]() chociaż mnie np. ostatnimi czasy baardzo zaskakuje Orsay, bo ich XL bywa naprawdę duże ![]() ![]()
#880 |
Zadomowienie
|
Witam..cieszę się,,że w wątku jest ruch.
W sklepie o ,którym piszecie faktycznie jest dużo fajnej odziezy nie tylko na chude dziewczyny. Jak były przeceny warto było tam zajrzeć.Ceny normalnie są wysokie./w typie kappahl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
A u mnie nie ma takich sklepów ;( Załamka! A ostatnio się załamałam w lumpku! 1 boska bluzka z odcięciem pod biustem była za wielka o 8 rozmiarów ;( Druga ciemno różowa o kroju tuniki - ok, ale dziwnie jakoś w niej wyglądałam. Trzeba, która świetnie wyglądała, miała fajny modny krój, miała też ogromną plamę po niewiadomo czym i "pupa"! Po zakupach
![]() Sukienki dalej nie znalazłam ;/
#882 |
Zadomowienie
|
Chilanes nie załamuj się,,na pewno jak Ci pisane to znajdziesz suknie marzeń.Ja ostatnio zrobiłam duzy bład,widziałam swietna suknie za małe pieniądze,,ale jak się zdecydowałam to inna kobitka mi podebrała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
A bo to tak zawsze jest, jak coś się spodoba, a nie kupię "bo coś tam". Po zastanowieniu się wracam, a rzeczy upatrzonej już nie ma
![]()
#884 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, niedlugo wiosna, przydalaby sie jakas lzejsza kurtka ale teraz mam problem! Co przymierze kurtke, to w biuscie albo za ciasna, albo sie rozchodzi,splaszcza itp. Normalnie nie cierpie kupowania kurtke
![]() A tak pozatym to 13ego czerwca bedzie gimbal i juz zaczynam sie zastanawiac nad sukienka. Niby czasu duzo ale zleci szybko ![]() Watpie zebym w sklepie cos znalazla dla siebie (ostatnio szukalam sukienki na wesele i nie znalazlam NIC) dlatego najlepszym rozwiazaniem bedzie szycie. Jak myslicie, jaka sukienka bylaby odpowiednia? Mam duzy biust, wystajacy brzuszek, brak tali i mala pupe. Myslalam moze o czarnej sukienkce, dekolt V a z tylu, nad pupa kokarda, np czerwona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
nie doradzę, bo nie wybrałabym sobie sukienki z kokardką nad "pupą"
![]() ale jak ramiaczka, to szersze.
#886 |
Rozeznanie
|
We wtorek polatam po sklepach.. i jeśli nic nie znajdę to chyba też się wybiorę do krawcowej.. tylko nie mam pojęcia jaką kieckę chce... bo rzadko kupuje sobie jakieś eleganckie ubrania... i jestem w tym kompletnie zielona.. :/
#887 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
hm.. ja bym się zastanawiała jaki efekt da taka kokarda - poza tym, że będzie ładnie wyglądać
![]() ![]()
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem przy klopotach z sylwetką,,,trzeba uważać na zbyt rzucające się w oczy dodatki.Kokarda nad pupą no cuż ,,Ja bym nie ryzykowała,,ale może się nie znam.Daje przykładową fotkę,,,chyba to dla chudziutkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie to bym musiala poprzegladac stronki z roznymi sukienkami. A tak wogole to gdzie moglabym znalezc taka kokarde? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
U krawcowej
![]() ![]() Ja szukam sukienki prostej, klasycznej, z dekoltem w V, najlepiej czarnej, ale nie ma takich ;( ![]() Tak jak i spódnicy o prostym kroju, bez niczego, bez rozszerzeń, bez "rozpierdaków", cekinów, kwiatów, falbanek - prostej, zwykłej czarnej spódnicy z niezbyt grubego czarnego materiału - szukam 4 miesiące już! Aa... dodam jeszcze, że nie stać mnie taką za 300 zł, ale i takowej nie widziałam ![]() Tzn widziałam idealną, ale na "pupie" koleżanki z pracy ![]() ![]() Nie tracę nadziei ! ![]() A ta ślubna suknia mnie urzekła! Pani na fotke, to tak jak ja rozm. 48 ![]() zdjęcie zaczerpnięte z jakiegoś komisu internetowego - jestem zauroczona tą suknią!
#893 |
Zakorzenienie
|
chilanes wlasnie u mnie nie mam tego problemu bo mam mala pupe a biustem nadrabiam. Dlatego lepiej jakby kokarda mialabybyc nad pupa niz na biuscie
![]() Zawsze jak czegos szukamy to tego nie ma ![]() A w second handach nie patrzalas za spodnica? |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
jeśli powtarzam to przepraszam
![]()
#895 |
Zadomowienie
|
.
#896 |
Zadomowienie
|
![]()
#897 |
Zadomowienie
|
,
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
ewelinka - witam serdecznie i dziękuję, za ciekawe propozycje
![]() Oleczka - patrzyłam już wszędzie ![]()
#899 |
Zakorzenienie
|
Chilanes to moze uszyj??
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
'''
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.