Co na pierwszy taniec? - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-07, 16:41   #871
Lupetita
Raczkowanie

Dot.: Co na pierwszy taniec?

Dziewczyny a co myślicie o piosence Sary May "Nie odejdę"?? Dla mnie jest ona przepiękna i tworzy idealny klimat U mojej koleżanki na weselu wokalistka cudnie ją zaśpiewała na pierwszy taniec, wszyscy byli wzuszeni a Pani Młoda sie popłakała podczas tańca!!!
Lupetita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 17:05   #872
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Bardzo romantyczna
My tańczymy walca angielskiego do melodii "Oczarowanie" Układ mamy już gotowy teraz trzeba tylko wytanczyc
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 12:40   #873
naranja85
Przyczajenie

http://www.wrzuta.pl/audio/f6rskJOdk...y_eyes_off_yo u czy można do tego zatańczyć jakiś układ z tańca towarzyskiego?
naranja85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 13:05   #874
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
proszę bardzo, "Cant take my eyes off of you" w wykonaniu Mortena Harketa
http://www.wrzuta.pl/audio/f6rskJOdk...y_eyes_off_you

co prawda jest tam napisane, ze to Frank Sinatra, jest to jednak wersja w wykonaniu Mortena Harketa
Świetna piosenka A jak ktoś ma ochotę zatańczyć do niej nieco szybciej, genialna jest wersja Glorii Gaynor - chyba moja ulubiona wersja

http://pl.youtube.com/watch?v=7L0R9cOysKA
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 15:20   #875
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naranja85 Pokaż wiadomość
http://www.wrzuta.pl/audio/f6rskJOdk...y_eyes_off_yo u czy można do tego zatańczyć jakiś układ z tańca towarzyskiego?
my 3 tygodnie temu tańczyliśmy do tej piosenki przećwiczony układ Sami się nauczyliśmy wzorując na linku z internetu. Polecam przeglądniecie na you tubie pierwszych tańców można coś podgapić
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 17:43   #876
karolinapop
Raczkowanie

Mi się strasznie podoba piosenka I can't help falling in love ELVISA. Czy do tego można tańczyć walca? Niestety w tańcu jestem laikiem. W tym miesiącu idę z narzeczonym na kurs. ha!
karolinapop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 18:24   #877
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinapop Pokaż wiadomość
Mi się strasznie podoba piosenka I can't help falling in love ELVISA. Czy do tego można tańczyć walca? Niestety w tańcu jestem laikiem. W tym miesiącu idę z narzeczonym na kurs. ha!
pewnie, ze mozna, moj kolega tanczyl z zona swoj pierwszy taniec wlasnie przy tej piosence

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 20:46   #878
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Zaczęło nam się podobać: Bajm "Być z Tobą"
Stary 2008-02-09, 20:59   #879
beatka880509
Raczkowanie

Edytowane przez beatka880509
Czas edycji: 2011-01-03 o 22:44
beatka880509 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 22:41   #880
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatka880509 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! przepraszam ze nie na temat ale nurtuje mnie to a widze ze o tancu dzisiaj slychac tylko w tym watku. chodze na kust tanca towarzyskiego. czy ktoras z was uczeszcza juz dlugo na taki kurs? moja instruktorka pokuzuje nam jedynie kroki i sprawdza czy dobrze wykonujemy, nie zwraca uwgi na nasza postawe, prace roznych czesci ciala, czy to normalne na poczatku? czy najpierw chce nas wprowadzic w kroki? prosze napiszcie cos o tym. ona zajmuje sie profesjonalnie tylko jedna para ale slyszalam ze oni uczeszczaja na te zajecia dluzej niz reszta, blagam, odpisucie dziewczyny! buziaki dla was i pozdrowienia
My też chodzimy na kurs tańca, ale mamy indywidualne lekcje.
Na grupowych zajęciach (zalezy ile jest par), głównie zwraaca się uwagę na kroki, ale każda instruktorka powinna równiez korygować postawę.
My na lekcjach indywidualnych zaczeliśmy od walca angielskiego i tam nie tylko mamy zwrócona uwage na kroki, ale opadania, unoszenia; ramę - układ rąk, dłoni a nawet palców, no i oczywiście głowę. Mieliśmy trzy lecke a umiemy wlaca angielskiego w zakresie (konkretne wejście, rozpoczęcie tańca, krok podstawowy, po kwadracie, krok po kole, krok wahadłowy, zakończenie z obrotem, ukłon i zejście), poza tym nauczyliśmy się disco samby z obrotami damskim i męskim. To owoce trzech lekcji, więc chyba nieźle.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 09:50   #881
beatka880509
Raczkowanie

czy myslisz, ze jesli ja poprosze abyzwracala na to uwage u nas to sie zgodzi? kurcze nie wiem jak ona to odbierze...
beatka880509 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 11:05   #882
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
czy myslisz, ze jesli ja poprosze abyzwracala na to uwage u nas to sie zgodzi? kurcze nie wiem jak ona to odbierze...
postawa w tańcu jest niemniej ważna od kroków...
myślę, że możesz, a nawet musisz zwrócić jej na to uwagę... jak na to zareaguje? Myślę, że dobrze, bo w końcu chcesz się dobrze nauczyć, a za lekcje pewnie płacisz, to wymagasz, żeby ktoś nauczył Cię DOBRZE tańczyć, a nie tylko stawiać kroki.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 23:02   #883
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że możesz porpostu zpaytać co ona sądzi o waszej postawie w tańcu, czy jest poprawna itp.
Niesttey fakt jest faktem, ze przy dużych grupach nie czesto gdzieś ta uwaga umyka
Stary 2008-02-11, 07:36   #884
maruda7
Raczkowanie

Najwazniejsza jest postawa,a potem kroki
Co do unoszen w walcu angielskim do slubu srednio polecam,gdyz pozniej w slubnej sukni (przewaznie dlugiej) i wysokich obcasach haczy sie o suknie. Polecam cwiczenie w halce i butach do slubu.Naprawde duzo wyjasnia
Pozdrawiam
Stary 2008-02-11, 17:16   #885
bbasia23
Raczkowanie

A co sądzicie o tym tancu???
http://youtube.com/watch?v=fIWjW10-OYY

Zobaczyłam i zakochałam sie Slicznie zatanczone Wszystko tak ładnie pasuje, a i suknia panny młodej "jak z bajki"
bbasia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 07:05   #886
kodeina
Zakorzenienie

Średnio mi się podoba:/
Taki bardzo sztuczny ten taniec...wybrałabym zdecydowanie coś innego
Stary 2008-02-13, 12:15   #887
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bbasia23 Pokaż wiadomość

Zobaczyłam i zakochałam sie Slicznie zatanczone Wszystko tak ładnie pasuje, a i suknia panny młodej "jak z bajki"
Ja nie wybrałabym takiego tańca.
Poza tym jestem zwolenniczka, jak goście tańczą w kółku, a nie siedzą za stołami i jedzą schabowego ;-)
Poza tym jak chodziłam na kurs to nasza instruktorka zwracała uwagę na różne szczegóły i tutaj przyjrzałam sie temu co mówiła i i miała rację.
pan Młody trzymając rękę na plecach ma mieć złączone palce. Panna Młoda zamkniętą dłoń i również złączone palce i co najważniejsze, jak mężczyzna trzyma za rękę kobietę to musi mieć zamknięty kciuk, a nie wskazywać jest OK. ktoś może powiedzieć, ze instruktorka się czepia, ale nam się podoba, że zwraca uwagę na szczegóły.
Mam jeszcze do Was pytanie - podpinacie tren na pierwszy taniec??
Stary 2008-02-13, 13:23   #888
kasiamarkiewicz
Przyczajenie

Dot.: pierwsza piosenka na weselu

Jeśli planujecie tańczyć walca na pierwszy taniec, to rewelacyjną piosenką jest "You light up my life"- najlepsza wersja w wykonaniu Bianci Ryan, ale W. Houston też niezła. Ja zmusiłam swój zespół do nauczenia się tej piosenki (w zespole były dwie kobiety śpiewające) i wyszło naprawdę rewelacyjnie, mielismy ułożony układ- dosyc łatwy, bo mój mąż raczej nie jest tańczący, ale do tej piosenki bardzo pasował. Słowa piosenki też ok. Niepbieska piosenka- piękna, ale nie jestem pewna, czy odpowiednia na tę chwilę, bo słowa trochę nie pasują. Jako ostatni taniec wybraliśmy "Szukaj mnie" E. Geppert, ale moim zdaniem na pierwszy taniec też pasuje- a piosenka jest przecież niesamowita. Jak do niej tańczyliśmy, to wszyscy mieli łzy w oczach- my również
kasiamarkiewicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 13:24   #889
kodeina
Zakorzenienie

tiffi myślę że zależy to od długości trenu i rodzaju tańca. Jeśli tren jest niewielki a pierwszy taniec będzie powolny ( tzw. przytulaniec) to może warto zostawić tren. Ale jeśli taniec jest bardziej skoczny i obrotowy ( walc itp) to bez podpięcia trenu się nie obejdzie. w niektórych sukniach tren można zawiesić na dłoni..musi to pięknie wyglądać podczas walca
Reasumując..jeśli Twój tren jest okazały a taniec wychodzi poza granicię chwiania się z nogi na nogę to nie ryzykowałabym z odpiętym trenem.

A jeśli chodzi o sam taniec...to nie sądzę aby "zwykli" goście zwracali uwagę na takie szczegóły jak ułożenie palca ale zgadzam się z Tobą że piękno tkwi w szczegółach. Ja zrezygnowałam z klasycznego tańca ze względu na TŻ dla którego taniec to pięta Achillesowa:/ Zatańczyliśmy coś innego..nie był to żaden taniec klasyczny...goście nie widzieli jak to wygląda w orginale więc nasze błędy i niedociągnięca też były niewidoczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 13:33   #890
kasiamarkiewicz
Przyczajenie

Uważam, że na pierwszy taniec powinno się przygotować coś specjalnego, bo i gościom będzie milej i samej młodej parze jakoś tak szczególnie. Walc angielski jest chyba najbardziej widowiskowy i wcale nie trzeba mieć bardzo skomplikowanego układu, wystarczy, że dobrze opanuje się trzy czy cztery kroki i połączy je dopasowując do muzyki. A w długiej sukni podnoszenie i opadanie jest tak samo możliwe jak i w krótkiej, nie można po prostu się śpieszyć. A poza tym jak przymierzacie sukienki, to zwracajcie również uwagę, czy możecie się w niej swobodnie poruszać, bo co za przyjemność nie móc tańczyć na własnym weselu???
kasiamarkiewicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 14:29   #891
betty_wawa
Raczkowanie

<usunięte przez moderatora>

upsss... to tak jest jak się nie przeczyta regulaminu.

Edytowane przez betty_wawa
Czas edycji: 2008-02-13 o 14:39 Powód: złamany 6 pkt regulaminu
betty_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-14, 15:11   #892
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
tiffi myślę że zależy to od długości trenu i rodzaju tańca. Jeśli tren jest niewielki a pierwszy taniec będzie powolny ( tzw. przytulaniec) to może warto zostawić tren. Ale jeśli taniec jest bardziej skoczny i obrotowy ( walc itp) to bez podpięcia trenu się nie obejdzie. w niektórych sukniach tren można zawiesić na dłoni..musi to pięknie wyglądać podczas walca
Reasumując..jeśli Twój tren jest okazały a taniec wychodzi poza granicię chwiania się z nogi na nogę to nie ryzykowałabym z odpiętym trenem.

A jeśli chodzi o sam taniec...to nie sądzę aby "zwykli" goście zwracali uwagę na takie szczegóły jak ułożenie palca ale zgadzam się z Tobą że piękno tkwi w szczegółach. Ja zrezygnowałam z klasycznego tańca ze względu na TŻ dla którego taniec to pięta Achillesowa:/ Zatańczyliśmy coś innego..nie był to żaden taniec klasyczny...goście nie widzieli jak to wygląda w orginale więc nasze błędy i niedociągnięca też były niewidoczne
Wklejam moją sukienkę, tren może nie jest ogromny, ale jest, na rękę nie da się go zarzucić, więc chyba będę musiała podpiąć. Chcemy zatańczyć walca angielskiego, ewentualnie wiedeńskiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka - tył.jpg (117,9 KB, 121 załadowań)
Stary 2008-02-14, 18:00   #893
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bbasia23 Pokaż wiadomość

Nie w moim stylu, przez pierwszą minutę Panna Młoda zachowuje się jak laleczka z pozytywki W ogole nie przypadl mi do gustu, za to ten od Kodeiny baaardzo. Nawet moj narzeczony chce sie nauczyc!
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 21:57   #894
KittyKitty_BangBang
Raczkowanie

GG do KittyKitty_BangBang

ja piosenke już mam
biały latawiec..... mój typ od zawsze
KittyKitty_BangBang jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 07:13   #895
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Wklejam moją sukienkę, tren może nie jest ogromny, ale jest, na rękę nie da się go zarzucić, więc chyba będę musiała podpiąć. Chcemy zatańczyć walca angielskiego, ewentualnie wiedeńskiego

Rzeczywiście tren jest nie duży ale w walcu będzie przeszkadzał..lepiej nie ryzykować i podpiąć go
Tiffi masz jakieś zdjęcie w sukni...ale musisz bosko wyglądać!

Ps. suknia cudowna...zresztą też na nią chorowałam ale cenowo mnie znokautowała
Stary 2008-02-19, 07:35   #896
katarzynka123
Raczkowanie

Co na pierwszy taniec?

Cześć, a co myślicie o piosence " zawsze tam gdzie ty" LadyPank?

Myślałam raczej o tańcu w szybszym tempie jak piosenka Bruca Springsteena Hungry Heart ( szczerze - to bardzo mi się ona podoba)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-02-19 o 16:03 Powód: post pod postem
katarzynka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 10:03   #897
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka123 Pokaż wiadomość
Cześć, a co myślicie o piosence " zawsze tam gdzie ty" LadyPank?
BArdzo lubię tą piosenkę i gdybym miała w planach zatańczyć przytulanca to mogłaby być ta piosenka. Słowa są świetne.
Stary 2008-02-19, 11:26   #898
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
Rzeczywiście tren jest nie duży ale w walcu będzie przeszkadzał..lepiej nie ryzykować i podpiąć go
Tiffi masz jakieś zdjęcie w sukni...ale musisz bosko wyglądać!

Ps. suknia cudowna...zresztą też na nią chorowałam ale cenowo mnie znokautowała
Dziękuję,
Jeszcze nie mam swoich zdjęć w tej sukience poneiważ jestem przed miarą.
Stary 2008-02-20, 12:37   #899
justyna_t
Zadomowienie

My już wybraliśmy. Będzie to "Niebieska piosenka" jak ją pierwszy raz usłyszałam to prawie sie w niej zakochałam Teraz tylko na lekcje tańca
Stary 2008-02-22, 10:52   #900
Kasia26072008
Przyczajenie

Smile Dot.: Co na pierwszy taniec?

witam wszystkich
poszukuję tytułu do piosenki poniżej

bardzo prosze o odpowiedź
meil: kaskaroza@wp.pl

http://pl.youtube.com/watch?v=fIWjW10-OYY

pozdrawiam
Kasia26072008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości