Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 14:40   #871
rozgwiazda
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez czystytlen Pokaż wiadomość
no to mnie zdołowałyście,teraz się zastanawiam czy w ogóle zacząć to leczyć. nie chcę wystąpić na własnym ślubie z drutami na zębach...:/
a kiedy ten ślub

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez domiluk Pokaż wiadomość
zęby miałam prawie proste, ale tyłozgryz -niestety ząbków dolnych nie było widać i "zjadałam je"
wieczorem poproszę męża żeby mi popstrykał zdjęcia i zamieszczę Wam moje zębiska po prawie 3 letnim leczeniu- góry i 2 letnim dołu

dziś byłam i na dole mam już przed ostatni drut, ale i tak myślę że 6-8 miesięcy jeszcze ( u góry już ostatni)
czyli rozumiem, że jak ostatni drut.. to chyba niedługo ściągasz, tak?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

CatchyKathy... "szpara"!! hahah.. uśmiałam się jak nie wiem.. bo rzeczywiście jak ktoś nie siedzi i nie czyta o tych naszych problemach, czyli szpary, druty to sobie może pomyśleć co nieco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!:rotf l:
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 14:53   #872
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
a kiedy ten ślub

CatchyKathy... "szpara"!! hahah.. uśmiałam się jak nie wiem.. bo rzeczywiście jak ktoś nie siedzi i nie czyta o tych naszych problemach, czyli szpary, druty to sobie może pomyśleć co nieco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!:rotf l:
Rozgwiazda,
Czasami jak czytam to też mam brzydkie skojarzenia

ps. Brzydal powinien zostać naszą ikoną topicu Te jego zęby
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 15:20   #873
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Rozgwiazda,
Czasami jak czytam to też mam brzydkie skojarzenia

ps. Brzydal powinien zostać naszą ikoną topicu Te jego zęby
hiih.. zgadzam się, możemy sobie zaklepać jako aparaciaża hihi..
Stary 2009-09-03, 15:31   #874
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Chodziło mi o to jak bardzo miałaś dolne zęby cofnięte w stosunku do górnych Jasne, że przypiłują pięknie Ci ząbki
Widzisz już poprawę w układzie ust, dolnej wargi?
jeśli chodzi o cofnięcie dolnej szczęki to ja (szczerze) tego nie widziałam- chyba przyzwyczaiłam się do swojego wyglądu i myslałam że tak musi być- taki mój urok , bo szpary nie miałam ja miałam strasznie nachodzące górne zęby na dolne to tyle
a jeśli chodzi o jakieś efekty, zmiany to musi coś w tym być chyba - bo jak założyli mi górę to odciski miałam pod dolna wargą tak mi nachodziły, a teraz czuję drut już pod górną.
mąż mi zrobił zdjęcia ale kurrcze bateria mi teraz padła w aparacie, a że go nie ma i że ma jakiś dziwny aparat (fot) to nie mogę go podładować żeby wrzucić, no i mam nadzieję że nie przestraszycie się mojego uzębienia- bo zaznaczam że amerykańskiej bieli niestety nie mam

edit: chodzi o szparę w zębach hehe bo inna no to jest

Edytowane przez domiluk
Czas edycji: 2009-09-03 o 15:33
domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 15:48   #875
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
edit: chodzi o szparę w zębach hehe bo inna no to jest
hihi
Stary 2009-09-03, 16:16   #876
milutek
Wtajemniczenie

ach i na mnie przyszła pora. jak juz wcześniej pisałam miałam usuwane dziś górne 5. byłam zestresowana, ale wmawiałam sobie że będzie szybko i bezboleśnie. i tak też było. wyrywała mi dentystka, bardzo miła. z wyrywaniem poradziła sobie super. najgorsze z tego wszystkiego było znieczulenie w podniebienie no i waciki - było mi niedobrze no ale to już za mną. teraz siedzę ze szparami (słynne szpary ) jak taki

poza tym mam wymieniony drut na taki zaje... gruby tak przynajmniej mi się wydaje - w porównaniu z poprzednim. to chyba ten krawężny czy krawężnikowy... prościej będzie kwadratowy gumeczki znowu niebieściutkie. no i takie same jak gumeczki - łańcuszki od szóstek do czwórek.

zapłaciłam 200 zł za wyrywanie, i 70 zł za wizytę. wiem, wiem, trzeba było robić na nfz, ale same rozumiecie ... to i tamto... cieszy mnie jednak to, że za wymianę drutu nie muszę płacić nic dodatkowo, czyli za każdą wizytę będę płacić 70 zł.

aha i jeszcze jedno. drut tak gruby, że ortodonta z trudnością zakładała gumki na zamki no i niestety jeden zamek uszkodziła (na górnej 2). nie jest to jednak bardzo poważne uszkodzenie - brak 1 górnego skrzydełka - i wymieni mi ten zameczek na następnej wizycie, bo dziś już mnie nie chciała męczyć.

no to tyle pozdrawiam was kochane aparatki

p.s. Kejt - zdaje się że ktoś tu miał odpocząć od aparatkowa
Stary 2009-09-03, 17:12   #877
domiluk
Zadomowienie

zanim wkleję zdjęcia to powiem Wam, że ja mam aparat bez gumek, taki ten zatrzaskowy

no i na moje szczęście- nie miałam wyrywanych żadnych zębów, bo ósemek (mądrości)- nie miałam- a tak nawiasem mówiąc mam nadzieję że ich brak nie wpłynie na mój ewentualny dalszy rozwój intelektualny hehe), a reszty zębów nie było potrzeby ruszać

Edytowane przez domiluk
Czas edycji: 2009-09-03 o 17:15

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 17:32   #878
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
zanim wkleję zdjęcia to powiem Wam, że ja mam aparat bez gumek, taki ten zatrzaskowy

no i na moje szczęście- nie miałam wyrywanych żadnych zębów, bo ósemek (mądrości)- nie miałam- a tak nawiasem mówiąc mam nadzieję że ich brak nie wpłynie na mój ewentualny dalszy rozwój intelektualny hehe), a reszty zębów nie było potrzeby ruszać
ja też bez gumek, daj fotki!
no ale ja nie mam damona. Bardzo podobny system ale jednak nie Damon
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 17:51   #879
domiluk
Zadomowienie

dobra daję fotki ale wiecie co jak je zobaczyłam to się przestraszyłam
ohydne mam te zęby
proszę nie patrzcie na plomby- bo mam każdy plombowany niestety słabiutkie są te moje ząbki- ale to chyba rodzinne
no i na kolor nie patrzcie bo do bieli mi daleko
aaaa i niestety zdjęć z przed nie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8220.jpg (27,1 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8221.jpg (34,7 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8223.jpg (32,5 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8224.jpg (39,0 KB, 97 załadowań)

Stary 2009-09-03, 17:54   #880
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cześć wszystkim,

Od lat borykam się z krzywymi zębami i wreszcie będę mieć zakładany stały aparat. Dosłownie nie mogę się doczekać aż mnie zadrutują.

Chociaż mam pewien problem. Moja orto zaplanowała leczenie tak:
- Góra łuk podniebienny na 4 miesiące (chyba Hass) + aparat na dół
- Za cztery miesiące po zdjęciu Hassa aparat na górę

Zaczęłam czytać o tym Hassie w internecie i to co ludzie z nim przeżywają przestraszyło mnie nie na żarty. Ból jeszcze jakoś zniosę (chociaż perspektywa krwawiącego podniebienia nie jest miła), ale mam od dziecka wadę wymowy, nie wymawiam R i boję się, że jak zacznę jeszcze seplenić to już nikt mnie nie zrozumie. Narodziło mi się sporo pytań i umówiłam się już do orto na dodatkową "rozwiewającą wątpliwości" wizytę na poniedziałek.

Pomyślałam jednak, że zasięgnę waszej opinii. W końcu nie jedna z Was się borykała z gorszymi problemami tutaj. Bo oprócz wspomnianego leczenia alternatywą jest leczenie samej góry. Od razu zwykłym aparatem bez żadnego Hassa. Orto jest temu przeciwna, jedynie "na życzenie pacjenta i jego odpowiedzialność". Z początku byłam skłonna wybrać właśnie wariant prostszy, musiałam nawet podpisać oświadczenie, że wiem co robię i jestem świadoma, że w takim wypadku wada może powrócić, a noszenie aparatu retencyjnego czeka mnie do końca życia. Teraz jednak czuje, że lepiej byłoby się jednak zdecydować na wariant hassowy. Ale sama nie wiem. Przeraża mnie poszerzanie podniebienia, zwłaszcza, że mam 23 lata, a podobno w tym wieku nie zawsze jest to skuteczne bez zabiegu chirurgicznego.

Eh... i takie mam rozterki... Jeśli komuś chciało się je przeczytać to podziwiam za determinację i będę wdzięczna za każde słowo.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 17:57   #881
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
ohydne mam te zęby
proszę nie patrzcie na plomby- bo mam każdy plombowany niestety słabiutkie są te moje ząbki- ale to chyba rodzinne
hmm.. szczerze to ja nie wiem co jest nie tak z tymi ząbkami naprawdę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 18:00   #882
domiluk
Zadomowienie

Kochana K@siu masz dopiero 23 lata a ja mam już 30 i noszę , fakt nie lubię mojego aparatu ale to chyba z racji wieku i może wykonywanego zawodu (nauczyciel) ale w Twoim wieku- naprawdę załóż!!! i będziesz miała z głowy.

Co do tego Hayraxu- to nie pomogę Ci bo nie nosiłam - także nie wiem jak to jest a nawet jeśli trochę poseplenisz to co z tego

Stary 2009-09-03, 18:00   #883
rozgwiazda
Rozeznanie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14061624]Cześć wszystkim,

Od lat borykam się z krzywymi zębami i wreszcie będę mieć zakładany stały aparat. Dosłownie nie mogę się doczekać aż mnie zadrutują.

Zaczęłam czytać o tym Hassie w internecie i to co ludzie z nim przeżywają przestraszyło mnie nie na żarty. Ból jeszcze jakoś zniosę (chociaż perspektywa krwawiącego podniebienia nie jest miła), ale mam od dziecka wadę wymowy, nie wymawiam R i boję się, że jak zacznę jeszcze seplenić to już nikt mnie nie zrozumie. Narodziło mi się sporo pytań i umówiłam się już do orto na dodatkową "rozwiewającą wątpliwości" wizytę na poniedziałek.

Pomyślałam jednak, że zasięgnę waszej opinii. W końcu nie jedna z Was się borykała z gorszymi problemami tutaj. Bo oprócz wspomnianego leczenia alternatywą jest leczenie samej góry. Od razu zwykłym aparatem bez żadnego Hassa. Orto jest temu przeciwna, jedynie "na życzenie pacjenta i jego odpowiedzialność". Z początku byłam skłonna wybrać właśnie wariant prostszy, musiałam nawet podpisać oświadczenie, że wiem co robię i jestem świadoma, że w takim wypadku wada może powrócić, a noszenie aparatu retencyjnego czeka mnie do końca życia. Teraz jednak czuje, że lepiej byłoby się jednak zdecydować na wariant hassowy. Ale sama nie wiem. Przeraża mnie poszerzanie podniebienia, zwłaszcza, że mam 23 lata, a podobno w tym wieku nie zawsze jest to skuteczne bez zabiegu chirurgicznego.

Eh... i takie mam rozterki... Jeśli komuś chciało się je przeczytać to podziwiam za determinację i będę wdzięczna za każde słowo.[/QUOTE]
ja niestety nie miałam Hassa ale zaraz pewnie wpadną na forum aparatki co miały. Moim zdaniem jeśli orto rzeczywiście mówi, że ten hass będzie skuteczniejszy to bym się zdecydowała.. bo te 4 miesiące zlecą ci raz dwa, naprawdę!!
Stary 2009-09-03, 18:02   #884
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
hmm.. szczerze to ja nie wiem co jest nie tak z tymi ząbkami naprawdę

no ja się śmieję że mojemu orto schody z marmuru funduję

Stary 2009-09-03, 18:11   #885
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
ohydne mam te zęby
Ja mam podobnie, zęby szare, niezbyt mocne po ojcu..

Czy mi sie wydaje ale Twoje jedynki górne nie stykają się z dolnymi?

Tutaj mam zdjecia 40letniej tyłozgryzowiczki - byłej Ostatnie zdjęcie po zakończeniu leczenia - taki powinien być efekt.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1f.jpg (17,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1l.jpg (16,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1r.jpg (16,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3f.jpg (17,1 KB, 70 załadowań)
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 18:18   #886
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
Nom, 750zl kosztował a potem górny i dony łuk każdy po 1500zł...

chcialabym dodać zdjęcia efektów noszenia hyraxa, ale jakos nie mogę ich wgrać chyba się udało... i jak, hehe chyba widać zmiany?

Gorzalkaa
a jak u Ciebie? Jest przerwa między zebami??? I ile dni juz nosisz??
Morfinko u mnie nie widac zadnych szpan oprocz jednej minimalnej miedzy jedynka a dwojka ;/ miedzy jednykami nic sie nie dzieje dzis mija 9 dzien noszenia mam nosic i rozkrecac 14 dni a pozniej przez tydzien nie rozkrecac )

aha dzis bylam u denstysty wszystkie zeby wyleczone i powiedziala mi magiczne ' zapraszam za pol roku'
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 18:31   #887
Fibbi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yoggobela Pokaż wiadomość
Tak, ja też się zgadzam z dziewczynami, że zawsze warto iść na konsultacje do innego ortodonty..

Ale chciałam zapytać, co robiłyście w pierwszy dzień z aparatem z bólem? Tzn tabletki jakieś działają, albo coś? Bo dzisiaj miałam założony i tak mnie boli, że już mam dość tego metalu. :P Nawet jak dotykam językiem tych zębów to bolą, a co dopiero coś gryźć:/ I tak średnio, długo taki ból jest? Ciekawa jak będzie jutro. oO'
hmm..no to możemy sie złączyć w bólu, bo ja mam aparat dwa tygodnie i wciąż nie moge gryźć
niektórzy biorą ketonal. może zapytaj o niego orto

Cytat:
Napisane przez czystytlen Pokaż wiadomość
no to mnie zdołowałyście,teraz się zastanawiam czy w ogóle zacząć to leczyć. nie chcę wystąpić na własnym ślubie z drutami na zębach...:/
przecież aparat to żaden wstyd weźmiesz sobie gumki do koloru sukni i będzie pięknie

Cytat:
ohydne mam te zęby
masz bardzo ładne zęby

a u mnie nic nowego, nie mam co jeść, bo nadal nie mogę gryźć, dlatego pije jogurty a w mojej nowej szkole jest starszy chłopak który ma aparat i wygląda w nim ślicznie w ogóle pełno jest w szkole aparaciaków bałam sie że będe sama

fajne te nowe emotki
jutro... lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień!

aparatka, góra i dół 21.08.2009
Fibbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 19:43   #888
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam podobnie, zęby szare, niezbyt mocne po ojcu..

Czy mi sie wydaje ale Twoje jedynki górne nie stykają się z dolnymi?

Tutaj mam zdjecia 40letniej tyłozgryzowiczki - byłej Ostatnie zdjęcie po zakończeniu leczenia - taki powinien być efekt.

górne jedynki stykają mi się z dolnymi , tylko niby chcą jeszcze wyciągnąć dolną szczękę

a jeśli chodzi o tą 40-latkę to ja nie miałam takich zębów
Zamieszczę Wam moje zdjęcia przed - słaba jakość i mało widać te zęby ale jakoś nie mogę znaleźć z całą szczeną
czyli poniżej tak wyglądałam przed aparatem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07029.jpg (6,8 KB, 99 załadowań)

Edytowane przez domiluk
Czas edycji: 2009-09-03 o 19:51
Stary 2009-09-03, 19:56   #889
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość

p.s. Kejt - zdaje się że ktoś tu miał odpocząć od aparatkowa
ech, nie mam serca was opóscic bo wiem ze beze mnie sobie nie poradzicie atak btw to czekam na szynkę która przyjdzie jutro i na wytyczne w sprawie jej noszenia

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14061624]Cześć wszystkim,

Eh... i takie mam rozterki... Jeśli komuś chciało się je przeczytać to podziwiam za determinację i będę wdzięczna za każde słowo.[/QUOTE]

hmm... ja nie miałam hassa, bo moja orto takim nie leczy, ale jak miałam za 50% ceny zakłądac drugi raz to brałam co dawała ale nie o tym teraz. ja mam waską szczeke, nawet teraz po sciagnieciu aparatu i nie miałam hassa ale i tak w zwykłym aparacie musiałam nosic 3 rodzaje mask twarzowych, które montowało sie do pierscieni na górnych zębach i chodziło sie tak w dzien po domu i sie w tym spało. podniebienie bolało i to mocno gdyż tez sie rozszerzało ale nie tak fajnie jak za pomoca hassa. ale tez było czuć ból i rozszczepianie, ale ja meczyłąm sie z tymi maskami z pierwszym aparatem z jakos z rok czasu a teraz przy drugim kilka miesiecy. Tak nosiłąm dwa razy, gdyż przy zwykłym aparacie wada mi powróciła- nie wiem czy to od tego zwykłego , czy od moich cieżkich zębów czy od ósemek, ale wada była ponownie. wiec ja bym brała hassa i bym sie nie zastanawiała bo te 4 miechy cie nie zbawią, a meczyc sie z maskami przez rok czy nawet 1,5 to jest różnica

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 20:01   #890
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ty nie musisz widziec efektów, orto je widzi
a to ze ty chcesz grubszy drut to jest mało ważne, bo ważne jest leczenie a co z tego ze nic nie widac jak w środku może jednak cos sie przesówa albo prostuje? orto ma opracowany plan działania i nie bedzie zmienic leczenie tylko dlatego ze ty chcesz grubszy drut
Z tym grubszym łukiem to był tylko taki przykład;P Hmm raczej gdyby się coś działo to albo bym to czuła albo byłoby po prostu widać. Niepokoi mnie to, ponieważ jest jeszcze troche do zrobienia a przewidziany czas leczenia mam 1,5 roku i nie chce zeby sie to wydluzylo. Z reszta nie widze takiej potrzeby, zeby czas leczenia sie wydluzyl, bo nie mam takiej duzej wady.

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 20:26   #891
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

A ja mam takie pytanie, bo te zeby dolne jedynki, dwojki i trojki mam tak jakby wyzej od reszty. Czy aparat tez to wyrowna?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 20:27   #892
mclilu
Rozeznanie

Cze wszystkim
Dawno się nie odzywałam ale czytam regularnie ...choć z Waszym tempem nie jest to łatwe
Z każdym dniem coraz więcej nowych i coraz więcej pozytywnych efektów Ekaterina cudne masz ząbki! Pozazdrościć!
Czekam na zdjęcia reszty, która też wkrótce ściąga - to super motywacja jest

Ja dziś miałam wizytę i zabralam ze soba perłowe gumeczki, ale orto bez pytania zalożył mi swoje (nawet nie wiem kiedy więc bylam przekonana, że nie będzie tym razem kolorków tyko sam drucik) - jakież bylo moje zdziwienie jak spojrzałam w lustro
Ale co tam... od poniedziałku mam urlop - 3 tygodnie laby i wszystko mi jedno! ...oby tylko przestało boleć!
Załączam fotki mojej bordowo-metalicznycznej nowości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie014.jpg (65,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie019.jpg (73,1 KB, 75 załadowań)
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 20:27   #893
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Kochana K@siu masz dopiero 23 lata a ja mam już 30 i noszę , fakt nie lubię mojego aparatu ale to chyba z racji wieku i może wykonywanego zawodu (nauczyciel) ale w Twoim wieku- naprawdę załóż!!! i będziesz miała z głowy.
Chodziło mi o wiek do poszerzania podniebienia... bo gdzieś czytałam, że po 20. jest to trudniejsze, i czasami możliwe dopiero po zabiegu chirurgicznym. Bo do zakładania aparatu to chyba każdy wiek dobry, nigdy nie jest zły czas, żeby lepiej wyglądać

Cytat:
Co do tego Hayraxu- to nie pomogę Ci bo nie nosiłam - także nie wiem jak to jest a nawet jeśli trochę poseplenisz to co z tego
Trochę by mi nie przeszkadzało. Ale ja już teraz bez żadnych gadżetów w buzi mówię niewyraźnie. Ludzie często każą mi powtarzać, bo nie rozumieją. Więc jak do mojej wady wymowy zacznę jeszcze seplenić to już w ogóle chyba będę się porozumiewać za pomocą karteczek.

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja mam waską szczeke, nawet teraz po sciagnieciu aparatu i nie miałam hassa ale i tak w zwykłym aparacie musiałam nosic 3 rodzaje mask twarzowych, które montowało sie do pierscieni na górnych zębach i chodziło sie tak w dzien po domu i sie w tym spało. podniebienie bolało i to mocno gdyż tez sie rozszerzało ale nie tak fajnie jak za pomoca hassa. ale tez było czuć ból i rozszczepianie, ale ja meczyłąm sie z tymi maskami z pierwszym aparatem z jakos z rok czasu a teraz przy drugim kilka miesiecy.
Aż mi głupio teraz narzekać jaki ten hass może być straszny... Ale fakt faktem muszę i tak pogadać z orto, bo zapomniałam jej powiedzieć o tym, że mi stawy żuchwowe przeskakują. I nie wiem czy można rozszerzać cokolwiek jak już teraz zawiasy się zawieszają.

Tak w sumie to ta wersja prostszego leczenia mi początkowo przypasowała, bo szybciej i wygodniej by mi ząbki wyprostowało. Ale po pierwszym odruchu "hurra" dotarło do mnie, że szybciej nie znaczy lepiej. W sumie jak już się mam pomęczyć to raz a dobrze i żeby efekty się nie odwróciły. Nic przyjemnego taki efekt jo-jo na zębach.

Teraz siedzę sobie z gumkami między górnymi 5 i 6, chyba fachowo się to separacją nazywa. Też czytałam, że to boli, a samo zakładanie raz-dwa bez żadnego bólu, teraz odczuwam, że coś tam mam, ale nie nazwałabym tego bólem, raczej "dziwnym uczuciem". Więc zaczynam podejrzewać, że nie taki diabeł straszny jak go malują. I może z tym hassem też nie będzie tak źle.

Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Czas edycji: 2009-09-03 o 20:33
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 20:44   #894
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

mclilu ładne masz już ząbki

i kształt ząbków śliczny

PM 7-5-2011

skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 22:01   #895
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
ohydne mam te zęby
hehe a mi sie Twoje ząbki prościutkie wydają

ja wybrałam wariant z hyraxem nosze juz prawie miesiąc a zlecialo jakby to bylo wczoraj...warto poswięcić te 3-4 miesiące i miec potem trwaly efekt do konca zycia a nie bac sie, ze ząbki sie w kazdym momencie potem moga poprzemieszczac...

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
Morfinko u mnie nie widac zadnych szpan oprocz jednej minimalnej miedzy jedynka a dwojka ;/ miedzy jednykami nic sie nie dzieje dzis mija 9 dzien noszenia mam nosic i rozkrecac 14 dni a pozniej przez tydzien nie rozkrecac )

aha dzis bylam u denstysty wszystkie zeby wyleczone i powiedziala mi magiczne ' zapraszam za pol roku'
pewnie niedługo Ci sie pojawi a bolą Cie zeby przy rozkręcaniu aparatu??? bo mnie bolaly coraz bardziej az coś "strzelilo" i teraz nic a nic nie boli

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 22:15   #896
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, bo te zeby dolne jedynki, dwojki i trojki mam tak jakby wyzej od reszty. Czy aparat tez to wyrowna?

exAparatka
Stary 2009-09-03, 22:23   #897
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Cze wszystkim
Dawno się nie odzywałam ale czytam regularnie ...choć z Waszym tempem nie jest to łatwe
Z każdym dniem coraz więcej nowych i coraz więcej pozytywnych efektów Ekaterina cudne masz ząbki! Pozazdrościć!
Czekam na zdjęcia reszty, która też wkrótce ściąga - to super motywacja jest

Ja dziś miałam wizytę i zabralam ze soba perłowe gumeczki, ale orto bez pytania zalożył mi swoje (nawet nie wiem kiedy więc bylam przekonana, że nie będzie tym razem kolorków tyko sam drucik) - jakież bylo moje zdziwienie jak spojrzałam w lustro
Ale co tam... od poniedziałku mam urlop - 3 tygodnie laby i wszystko mi jedno! ...oby tylko przestało boleć!
Załączam fotki mojej bordowo-metalicznycznej nowości
Nie mogę z tego Twojego orto Ale ładny kolorek Ci wybrał Mój mnie urządził zamkami beligaturowymi, więc już mi takiego numeru nie wywinie
A ja też mam urlop - tyle, że od dziś do 21go
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 22:28   #898
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
moim zdaniem tak.. u mnie kiedys byly krzywo przyklejone zamki i normalnie dolne zęby leciał "w górę" i jak przekleiliśmy zamki z nowym orto to już jest super!! więc u Ciebie bez problemu pewnie orto to skoryguje
Stary 2009-09-03, 22:36   #899
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem tak.. u mnie kiedys byly krzywo przyklejone zamki i normalnie dolne zęby leciał "w górę" i jak przekleiliśmy zamki z nowym orto to już jest super!! więc u Ciebie bez problemu pewnie orto to skoryguje
dzieki

exAparatka
Stary 2009-09-04, 01:11   #900
belineaa
BAN stały

tiruriru...miesiąc... okrągły miesiąc z tej okazji wrzucam zdjęcie (obecny stan)
p.s. jak ten czas leci :O
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzień 31 (1).jpg (12,5 KB, 78 załadowań)
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości