|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
stokrotko wielkie dzięki. już sobie wszystko zapisałam
![]() ![]() aha a kaweę gdzie do niego kupujesz?? normalnie w sklepach czy przez net?? |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja marzę o Jurze ,ale cena mnie zabija :/ http://www.allegro.pl/item770675408_...syjura_pl.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
to mi co nieco rozjasniłyscie
![]() (przyznam się, ze ja od tygodnia na sniadanko codziennie sobie robię kawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tej chwili od dłuzszego czasu mam tę http://www.allegro.pl/item786065911_...ista_kawa.html Według mnie niezła jest illy http://www.allegro.pl/item790806646_...iej_f_vat.html Kawę spokojnie mozna kupić w sklepie ,tylko trzeba poszukac ![]() Poza i;;y moge polecić Lavazzę ,Segafredo tez nie jest zła ![]() a pozniej tylko dobry ekspres ,imbir,kardamon,wanilia ,moze jeszcze jakis alkohol ![]() ![]() Mozliwosci jest 1000 albo i więcje ![]() Przepisy moge podrzucać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czyli rozumiem, ze w kazdym sklepie mozna kupic takie kawy aby była nie mielona ?? tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie masz wyjścia tylko podrzucać faktycznie te przepisy - jestem bardzo zainteresowana, mam sporo różnych gadżetów, syropów, więc czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
wiesz,czy w kazdym to nie wiem,ale w kazdym wiekszym powinna być
![]() Pisz smiało jak będziesz coś chciała wiedziec, ja o kawie mogę gadac godzinami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy cos ostrzejszego? Jakich smaków nie akceptujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() tylko L_V mi znikła a nurtuje mnie bardzo pytanie które wczesniej napisałam na temat kosmetyków |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja ci odpowiem zamiast L_V kremy dobrze jest zmieniać co jakiś czas, bo się skóra po prostu przyzwyczaja. Ale jesli nie masz większych problemów z cerą i nie kupujesz jakichś specjalistycznych kremów, to nie musisz zmieniać, jeśli krem ci służy. Także można, ale wcale nie trzeba. Co innego, gdybyś używała np. jakiegoś kremu z jakimś specjalnym składnikiem na trądzik powiedzmy, po jakimś czasie skóra się przyzwyczaja i on jakby przestaje działać tak dobrze, wtedy zmieniasz go na inny i po jakims czasie wracasz, wtedy działa znów lepiej. Nie wiem, czy to zrozumiałe ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Akceptuję wszystko i jestem otwarta na propozycję. Nie lubię tylko mocnej i czarnej kawy. Lubię wszelkiego rodzaju przyprawy, alkohol akceptuję, chociaż czuje się potem zawsze mega podpita, bo ciepły alkohol nieźle grzeje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- ściągam 5 odcinek dextera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj wynalazek na zimne dni : robię espresso ,spieniam mleko , na dno szklanki leję syrop malinowy (ilosc zalezy od tego,jak bardzo ma byc słodko i malinowo ![]() ![]() wynalazek dla łasuchów : do szklanki wrzucam łyzkę nutelli ,dolewam odorbinę syropu orzechowego (bez niego tez jest ok ![]() kawa z miodem: na dno szklanki daje pół łyzki miodu ,dosypuje troche mielonych gożdzików ,mieszam,zalewam spienionym mlekiem ,dolewam espresso ,wierzch posypuje cynamonem ![]() kawa "After eight" Nutella (ok łyzki) + syrop miętowy (zalezy jak bardzo kawa ma byc mietowa -ja daje ok 3 łyzek) zalewam spienionym mlekiem,dolewam espresso ,na wierzch kakao Kawa bananowa ![]() do szklanki wlewam syrop czekoladowy ,pol banana miksuje z espresso ,wlewam do szklanki,dopełniam mlekiem ,posypuje startą czekoladą ![]() to takie moje sprawdzone na ludziach przepisy ![]() Moi znajomi uwielbiaja tez latte z syropem curacao ,z amaretto albo z ciemnym rumem ![]() Mnie najbardziej smakuja syropy Fabri ,ale rioba tez ma niezłe ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2009-10-26 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś piękny dzionek ![]()
#885 |
Zakorzenienie
|
stokrotka napisze jedno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, szczególnie ta bananowa i malinowa, albo z nutellą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny słyszalyscie może o tym filmie??
tu jest trailer http://www.youtube.com/watch?v=fMNq8o-DBKM muszę na to iść do kina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka: ale ty pyszności robisz!
Też bym chciała, ale na razie to za duży wydatek by był, może kiedyś ![]() A ja czekam na bardzo ważny telefon, wyjaśni się w ciągu 2 godzin czy właściciel przystał na nasze warunki i jeśli tak to dziś podpisujemy umowę. Trzymajcie kciuki.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko boskie przepisy na kawę !!!!!!
![]() Aż się rozmarzyłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Madlen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Widzę że jako jedyna nie lubię takich wymyślnych kaw..a już na słodko to nie znoszę wręcz
![]() Ja lubię po prostu dobra kawę z mlekiem i espresso. Cytat:
![]()
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
No to jeszcze kawa z jajami
![]() 2 espresso (to trzeba zrobic jako pierwszej,zeby lekko ostygło) 6 żółtek,3/4 szklanki cukru pudru,likieru pomarańczowego Najpierw robie espresso i odstawiam,pozniej ucieram zółtka z cukrem na gęstą pianę,dodaję espresso i likier (ja wlewam ok 100-150 ml ).Wlewam mase jajowo-kawową do szklanek i dopelniam bitą smietaną ![]() Tego niestety nie chce mi sie robić dla siebie samej ![]() Jak będe miec chwilę to jeszcze podrzuce parę przepisów. Kawy z malinami mrozonymi tez probowalam,i mnie smakuje bardzo,ale znajomym "za kwasna" ![]() Uwielbiam też normalna dobrą kawę ,czarną + odrobinka brązowego cukru. Tylko to musi byc naprawde dobra kawa,żeby nie zalatywało żadnym kasem :/ Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2009-10-26 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Nie lubisz, nie możesz, czy uważasz że jest niezdrowa i nie pijesz??
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam w domu na stałe 4 syropy takie typowo do kawy ,a takimi "bardziej nienormalnymi" jak mowi moj TZ (czyli np.miętowy) dziele się z koleznką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię w ogóle słodkiego picia..piwo musi być mocne, a najlepiej to ciemne, palone itp. Wino tylko wytrawne, herbata niesłodzona, kawa niesłodzona, jak juz mam ochotę na sok to tylko taki niesłodzony wymieszany poł na pół z wodą ![]() Babskich drinów nie znoszę....jak już piję mocne trunki to gin z tonikiem albo whisky na lodzie. Martini tylko wytrawne z oliwką. Za to słodycze w postaci jedzenia kocham ![]()
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
a ja mam te syropy i często je też wykorzystuję do drinków. Czasem fajniej się napić czegoś bardziej kombinowanego niż standardowych rzeczy, zawsze część odlewam mamie czy bratu i jakoś schodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Lubię właśnie, ale tak strasznie mi skacze ciśnienie po kawie, że rece mi sie trzęsą, serce wali, jak oszalałe...czuję się jakbym była strasznie pijana... jeszcze kiedyś, jak mogłam mleko, to robiłam b. słabą kawę i dawałam dużo chudego mleczka..mniam, cynamon, kardamon itp...a teraz, jak nie moge, to taka sama czarna kawa, to dla mnie zabójca
![]() Piję za to hurtowe ilości herbaty...bardzo różne, urozmaicone z róznymi dodatkami... ostatnio np. kupiłam sam susz owocowy do zaparzania... Dodaję też soki (dostałam od teściowej sok z winogron, sama robię sok z pigwy)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.