![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Ajriszowa wersja wymywania farby: pół buteleczki utleniacza z Garnier Color Naturals zmieszane z Hegronem
SLS maska: torebka drożdży zalana pół filiżanki ciepłej wody, do tego łyżeczka Waxa Avocado, łyżka Bingo shea i kropla shea+słonecznik na godzinkę pod folię i pieluchę ;] Płukanka z cytryną, żelem aloesowym i żelem lnianym Spodziewałam się kolejnego smalcu roku ale jest całkiem nieźle ![]() Podkręcone na całości, sypkie i miękkie w dotyku bez efektu gumy, lekki puszek ale to wina oleju avocado i humektantów ;] Przez noc się uklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Mycie: Hipp szampon + Potter's ginko i keratyna, kubeczkowo
Odżywianie: 4 łyżeczki Alterry morelowej+1 łyżeczka Garniera karite+10 kropli owsa hydr. + 10 kropli keratyny hydr. +1 chlup hydrolatu aloesowego na 15' (zakonotowane-nieco za duża i za rzadka porcja, ale dała radę) Czesanie na ociekające Joaśka lniana b/s płukanka lniana plunking harmonijkowanie/ugniatanie koszulką i dłońmi podsuszenie z głową w dół (bardzo delikatne, żeby nie marznąć) na razie dosychają Edit: było zadowalająco ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-11-05 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Wielka Pani ;)
|
Na noc olej alterra pomarańcza - granat
m: eva natura pokrzywa (sls) - czas najwyższy - 2 miesiące bez sls ![]() O: artiste zielona + garnier avokado + miód + oliwa z oliwek + jedwab na godzinę b/s: joanna apteczka babuni styl.: żel artiste + odrobina kremu do rąk, dyfuzor ![]()
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
![]()
O: Na wilgotne włosy maska Alterra z granatem 0,5h
M: Mrs Potters ginko O: Garnier Żurawina na krótko Z: żel lniany z jojoba, Garnier Mango Efekty moich dzisiejszych starań na zdjęciach.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Mycie: potters z aloesem
Odżywianie: garnier karite+keratyna+jeżyna Płukanka: lniano-cytrynowa Zabezpieczanie: joanna pokrzywa zielona herbata Stylizacja: żel isana Skręcono, ładnie, bez puchu, trochę za miękko, jak to u mnie po garnierze. Nadal czuję zapach garniera na włosach, trzymałam go około godziny ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-31 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
28.10.11
Ok, to jest ten dzien kiedy szczerze załuję cieniowania... ![]() cięzko mi wysuszyć włosy z tyłu zeby jakoś wyglądały, mam wrażenie ze zrobiło się ich dziwnie mało... wiem wiem, skręt od góry ale co z tego jak w przestrzeniach miedzy włosami mam jakieś proste pasma... (a skręto od góry bywał i przed cięciem), nie miałam tak wczesniej, albo nie az tak to było widać. wyżaliłam się a teraz co zrobiłam Kokos na 3h przed myciem mycie hegronem b/s maska bingo shea i algi jako d/s z kapką oleju sezamowego b/s joasla len z żelem lnianym odciskanie w mikrofibrę dokładka żelu Artiste fioletowego harmonijkowanie w podkoszulkę i dyfuzor na koneic podpięcie spinkami na trochę, odgniecenie i kapka oleju sezamowego jeszcze zdaje się na koniec - chronię się przed puszakiem (tylko nie wiem czy olej sezamowy to najlepsza opcja)... 1zdj zaraz po odgnieceniu 2zdj dołozyłam chyba trochę lnianego, wygniotłam i olej 3 zdj przod - jedyne z czego jestem zadowolona, nieskromnie powiem ze slicznie po ścięciu...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-10-29 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
1.
Olej lniany na całą noc. Mycie Scandic z proteinami jedwabiu. Bingo z shea na 15 minut. Płukanka lniana, krem z biedry wymieszany z Joanną lnianą, plunking odwrócony. Potem wgnieciony przy harmonijkowaniu żel Isana czarno-pomarańczowy. ![]() 2. Shea z winogronowym i rycynowym na całą noc i pół dnia, na godzinę przed myciem dołożona maska na skalp z drożdży. Mycie - Szampon z sls Pollena Savona Trzy Zioła. Artiste keratynowa wymieszana z Bingo Shea na godzinę - dużo było. Płukanka lniana, krem z biedry z Joanną lnianą, plunking odwrócony, przy harmonijkowaniu dużo żelu Isana czarno-pomarańczowego. ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-10-30 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Na noc jak zwykle Palmers - Cocoa Butter Moisturizing Body Oil
mycie: odzywka ds Carino Professional Volume Conditioner (z Aldiego, swietnie myje, zmyla olej, to mam juz zamiennik do Tresemme) odzywka ds: Hibiscus&Banana CJ (na 5 minut) odzywka bs - odzywka ds Garnier Fructis Strength & Shine stylizacja - zel z Bootsa (fioletowy) + dyfuzor efekt: krecono i objetosc (jak mi ten glupi aparat telefoniczny sie naladuje to postaram sie dac fotki)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-10-30 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Na kilka godzin przed myciem- kokos.
Mycie- Isana z babassu. Odżywianie- garnier karite i avokado na 30 min Na koniec płukanka lniana i jaośka miód i cytryna na ociekające. efekt: szału nie ma, ale puch mniejszy. Rulony też się porobiły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Leniwie
M: szampon Biovax do blond (saszetka) O: Hegron zwykły na chwilkę b/s: żel lniany Nowość: suszarka. bez dyfuzora. Ciepły nawiew wzdłuż włosów, kilka pasm pogniecionych i suszonych w garści ![]() Chyba są lepsze niż wilgotne ![]() 1,2 przed, reszta po --------- i łupież jak stąd na Madagaskar ;] Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-31 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: wiesiołek na kilka godzin
Mycie: potters z aloesem Odżywianie: maska alterra+malina+jeżyna+mle czko pszczele Płukanka: lniano-octowa Zabezpieczanie: joanna pokrzywa zielona herbata Stylizacja: żel isana Trochę za dużo żelu dałam, bo są takie sztywniejsze, mimo odgniecenia. I odciskałam żel w bawełniany podkoszulek pierwszy raz, przez co jest trochę puchu - zawsze odciskałam rękami, podkoszulek się nie sprawdza. Jutro chyba będzie makabra i pójdą do spięcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Wtajemniczenie
|
31.10 (mycie w ciągu dnia)
m/o: Cocomask Scandic Line grzebień d/s: Alterra morela + Artiste różowa w proporcji 1:1 (na 45 min. pod czepek i w turban z mikrofibry) b/s: Joanna mleko i miód z apteczki Babuni styl: żel Isana czarno-pomarańczowy suszenie dyfuzorem, podpięcie dla objętości po ok. 4,5h odgniecenie sucharków w koszulkę + 5złotówka garnier karite (na sam koniec, po fotce, dokładka 2zł żelu Isany) efekt na foto1 reanimacja 01.11 odrobina Garniera karite zmieszana z odrobiną Alterry maski z granatem (razem 2złotówka + dodatkowo połowa tego na sam tył) wgnieciona w suche włosy (miejscami wilgotnawe lub zaparowane po prysznicu). efekt na foto2, zadowolona ![]() reanimacja 02.11 lekkie ugniecenie i podpięcie żabkami włosów na czubku głowy, włosy uprzednio zaparowane (niezwiązane pod prysznicem) efekt na foto3, jak na 3 dzień jest OK ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-11-02 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się umieścić swoje zdjęcia w codzienniku
![]() Zdjęcia są z ostatnich dni po intensywnie olejowym tygodniu. Mycie i stylizacja w obu przypadkach niemal taka sama więc zapiszę jedną wersję. Przed myciem olej z pestek winogron z odrobiną odżywki artiste różowej i łyżeczką keratyny hydrolizowanej. Mycie - Alterra perfumfrei Odżywka d/s na godzinę: alterra morela + artiste różowa (tu: grzebień, plopping) Płukanie, odciśnięcie w arafatkę. Odżywka b/s: Joanna mleko i miód Stylizacja: żel artiste zielony. Harmonikjowanie, spineczkowanie, suszenie naturalne. Po wyschnięciu odgniatanie ![]() I mogę powiedzieć, że wreszcie zaczynam lubić moje włosy ![]() 1 - 3 - zdjęcia z 30.10 4 - 6 - z 01.11. jeszcze trochę wilgotne - przed odgnieceniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Dziś pewny zestaw, dzięki któremu wiem, co zastanę na głowie i mogę wyjść do ludzi, choć eksperymenty kusiły, ale nie chciałam na cmentarzach straszyć
![]() Mycie: Isana babassu metodą kubeczkową (a raczej słoiczkową) ![]() Odżywka d/s: Garnier awokado&shea Odżywka b/s: apteczka babuni proteiny mleka i miód Stylizacja: niebieski artiste i nivea flaxible curls. Efekt: mały puszak (pod koniec dnia większy), ale dziś suszarka pracowała na największym nawiewie z powodu braku czasu ![]()
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
drożdże, glinka żółta, Hegron ciemny - wmasowane, potrzymane, jak się okazało umyło włosy i wystarczyło
żel lniany, keratyna Plunking, o dziwo skuteczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Wielka Pani ;)
|
na noc oliwa z oliwek
m: potters gingko o: artiste różowa + zielona w proporcjach 1:1 + keratyna 5 kropli b/s: krem do rąk z biedry styl. żel artiste fioletowy, harmonijkowanie, dyfuzor efekt: przy skalpie przyklap, a na długości puch :/ chyba za dużo humektantów a za mało emolientów...
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
Wczoraj wieczorem:
Maska: żółtko, łyżeczka miodu,łyżeczka oleju rycynowego, łyżeczka oleju lnianego, trochę soku z cytryny(nie wiem ile, wcisnęłam wprost do miseczki) i trochę maski Gloria dla lepszego nakładania i zmycia(i tak dość trudno się nakłada i jest jakby za malo, miałam wrazenie ,ze nie wszytskie włosy pod spodem pokryte). Na ok. godzinę pod folię i czapkę. Mycie: kubeczkowa babydream Odżywka d/s: maska Gloria z 10 kroplami keratyny i 2kroplami NMF z mazideł(pierwszy raz użyty, wiem,ze humektant i trzeba uważać, ale musiałam wypróbować ![]() Płukanka lniana, odżywka d/s Joaśka miód i cytryna na ociekające(pierwszy raz)-chyba dzięki temy nie porozbijaly sie na takie cienkie pojedyncze wloski. Ugniatanie w pozycji pionowej(efekt-mały przyklap dzisiaj). Dyfuzor. Chustka jedwabna na noc(niby 100% silk, ale chyba sztuczny - nie jest taki chłodny i śliski w dotyku) Jest świetnie! :nieskromna:
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
olejowanie: awokado na całą noc
mycie: kubeczkowo barwa lniana odżywianie: biovax blond+pół łyżeczki frakcji sojowej+keratyna płukanka: lniano-miodowa zabezpieczanie: joanna pokrzywa zielona herbata stylizacja: żel męski isana Bardzo fajnie się pokręciły, przód też, testuję frakcję sojową, zobaczymy, czy następnym razem też będzie tak fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Na bogato
![]() O: mój krem z shea i różowa Artiste PW: Hegron zwykły M: Hipp O: Organicum na skalp, Wax avocado na całość P: płukanka mocno lniana (żel się starzeje) z cytryną Plunking pieluchą Znowu zapomniałam się rozczesać ![]() Ciągle mokre ale efekt mi się bardzo podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Strażnik Wizażu
|
03.11.2011
- Sesa na 2h pod czepek - na długość Joaśka z miodem - mycie rozcieńczony Hipp - dosłownie na chwilę Alterra morela d/s - płukanka lniana [jak może mi się nie chcieć jej gotować ![]() - Joaśka z miodem b/s - jeszcze trochę żelu lnianego - podpięcie + dyfuzor. Fajnie, zakręcono, mięsiście [na zdjęciach jeszcze mokrawe] ![]() ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-11-04 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
O; olej kokosowy 3h
M; szampon rumiankowy O; Isana do włosów kręconych harmonijkowanie żel lniany może potem zrobię zdjęcie. ale się za tym olejem nachodziłam i w końcu znalazłam ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2011-11-05 o 07:43 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Wtajemniczenie
|
03.11. (wieczorne mycie)
m/o: Cocomask Scandic Line (grzebień) d/s: Alterra morela (ok.2 min.) b/s: Joanna mleko i miód (2/3 tego co zwykle) plunking w koszulkę 25min. żel Isana czarno-pomarańcz. (mniej - ok. 2 łyżki) dyfuzor (dłużej w pojedynczym miejscu i zmianny nawiew ciepły/chłodny) podpięcie żabkami i spać rano 04.11. odgniecenie sucharków suchymi rękami (na koniec przez chwilę w koszulkę), potem odrobina (ok. 2zł lub mniej) Garniera karite wgnieciona w końcówki i lekko po wierzchu efekt na foto1 - bardzo zadowolona, włosy bardziej miękkie, praktycznie zero puchu cały dzień ![]() byłam dziś u fryzjera i jak je zobaczył powiedział, że są mięsiste ![]() foto2 - po fryzjerze 04.11, zadowolona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
mycie: balsam aloesowy Mrs Potters
odżywka d/s: Garnier awokado i masło shea (15 min) odżywka b/s: balsam Nivea FC na ociekające stylizacja: żel lniany odgniotłam nieco wilgotne, więc pojawiło się trochę puchu. Podoba mi się za to prawy bok - jeszcze w życiu nie miałam takich loko - fal. To chyba zasługa garniera - użyłam go po raz pierwszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Rozeznanie
|
O: olej lniany + olej rycynowy + isana z olejkiem babasu + artiste różowa (1,5h)
M: Joaśka z miodem i cytryną O: Isana Haarkur, Liquid Silk (pierwszy raz) Płukanka lniana ![]() B/s: joaśka z wrzosem + garnier avokado Efekt: fajny, jeszcze troszkę wilgotny pierdzielnik ![]() Edit: jeszcze zdjęcie po całkowitym wyschnięciu ![]() ![]() Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-11-05 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Wielka Pani ;)
|
na noc kokos + jojoba
m: potters arnika d/s: garnier avokado+alterra granat+artiste różowa+keratyna 5 kropli+owies 5 kropli+miód+5 kropli oleju jojoba b/s: joanna naturia miod i cytryna (wreszcie udało mi się znaleźć ![]() styl.: artiste fioletowy, dyfuzor Dawno nie miałam tak miękkich i błyszczących włosów ![]() ![]()
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
olejowanie: winogrono na całą noc
mycie: potters z arniką odżywianie: alterra morelka+pół łyżeczki frakcji sojowej+o,3ml all in one płukanka: octowa zabezpieczanie: joanna miód i cytryna stylizacja: żel isana Świetnie się pokręciło, frakcja bardzo zaczyna mi pasować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
O: mój kremik z shea + gliceryna z wit. A D E i mentolem (płukanka na gardło
![]() PW: Hegron zwykły M: Hipp O: Bingo w skalp, Isana babassu + 5kropli keratyny na długość - pod folię na czas robienia OCM płukanka z prawoślazu Plunking pieluchą Znowu zapomniałam się uczesać ![]() Zadowolona, chyba pokocham plunking ![]() Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-11-05 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
na całą noc - olej Alterra Granat i Awokado
mycie: Alterra Mendel&Jojoba d/s: Garnier Awokado i Masło Karite + Artiste różowa (tak 1:1) na 30min b/s: Joanna, Z apteczki babuni, Balsam regenerujący z miodem i proteinami mlecznymi Nivea Flexible Curls plunking przed suszeniem: guma Artiste + żel Artiste fioletowy (dosłownie wielkości ziarna fasoli Jaś - tak testowo) dyfuzor z ciepłym powietrzem wyszły trochę sztywne, ale odgniotlam żeli nie jest źle skręt zdecydowanie słabszy niż ostatnio (było bez oleju i Garniera Awokado&Karite), szczególnie z tyłu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zadomowienie
|
Na noc: olej rycynowy (skalp), olej konopny (długość)
Mycie: Potters aloesowy, żel Intimelle z korą dębu, Potters aloesowy (troszkę) O: Alterra morela + kilka kropli keratyny B/S: Joanna len i rumianek S: żel lniany (sporo..) zero układania na mokro Puch! żelu lnianego w ogóle nie czuć, nie ma co odgniatać. Poplątanie z pomieszaniem, coś nie zagrało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Dziś zrobiłam wyjątek i myłam włosy wieczorem z powodu farbowani(L'Oreal Casting Creme Gloss, kolor mroźne kakao).
-Olej lniany na niecałą godzinę - mycie Mrs. Potter's z aloesem - ds Alterra morelowa z dodatkiem oleju rycynowego na pół godziny - bs Ziaja odżywka intensywna odbudowa do włosów zniszczonych - stylizacja: krem Nivea Flexible Curls i niebieski Artiste. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać. Po raz pierwszy użyłam Ziaji i dodatkowo najprawdopodobniej przeholowałam z ilością morelki i rycyny ![]() Moje odczucia: - kolor taki, jakiego oczekiwałam: ciemny chłodny brąz, ciekawe jak będzie wyglądał w świetle dziennym - za mało stylizatora, choć dałam go tyle, ile zwykle - włosy zdecydowanie za miękkie i takie... sypkie? - "słabsza" strona pokręciła się w końcu w miarę fajnie - i cała góra również - reszta średnia, nic specjalnego
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-12-01 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.