Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-07, 21:33   #871
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Wy tu śmiechy chichy, mi się w sercu strach włącza, a Łukasz zaraz zejdzie na tamten świat

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 21:35   #872
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

dzidza - jutro powinnaś go powtórzyć no i zrobić nam foto i chyba załapiesz się na mamusie lipcowo- sierpniowe 2011 no i nie będziesz musiała do pracy wracać
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 21:39   #873
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
dzidza - jutro powinnaś go powtórzyć no i zrobić nam foto i chyba załapiesz się na mamusie lipcowo- sierpniowe 2011 no i nie będziesz musiała do pracy wracać
wlasnie jak to jest. jesli konczy sie macierzynski to trzeba wrocic do pracy nie. no chyba ze zwolnienie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 21:44   #874
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wy tu śmiechy chichy, mi się w sercu strach włącza, a Łukasz zaraz zejdzie na tamten świat
Czemu sie boisz a miny Lukasza to ciekawa jestem

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 21:44   #875
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wlasnie jak to jest. jesli konczy sie macierzynski to trzeba wrocic do pracy nie. no chyba ze zwolnienie
Dokładnie tak Aniu
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 21:44   #876
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli jesteś znów w ciąży przynosisz zwolnienie no i dalej nie mogą cię zwolnić bo jesteś chroniona możesz wrócić jak chcesz, ale po co w takiej sytuacji...kiedyś mówili o tym w DDTVN że kobiety po macierzyńskim jak przyniosą zwolnienie nic nie mogą zrobić, prawo zabrania

niezawsze - mina Łukasza bezcenna

Stary 2010-11-07, 21:46   #877
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
U mojego murowany zawał na miejscu byłby
Stary 2010-11-07, 21:52   #878
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
my sie tez cykamy troche bo @ nie ma i nie wiem czy to przez tabletki ktore odstawilam dawno juz czy co
Stary 2010-11-07, 21:55   #879
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
my sie tez cykamy troche bo @ nie ma i nie wiem czy to przez tabletki ktore odstawilam dawno juz czy co
Oj laseczki ja mam dostać 15, ale ostatnio posucha u nas więc

Stary 2010-11-07, 21:59   #880
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Oj laseczki ja mam dostać 15, ale ostatnio posucha u nas więc
my troche poszalelismy ostatnio wiec w sumie sama nie wiem. objawow jak narazie nie zauwazylam i chyba nie chce sie doszukiwac bo sobie cos zaraz wkrece.
Stary 2010-11-07, 22:03   #881
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Ja jak zaczęłam Was czytać to też zaczęłam się bać..ja ominęłam jedną tabletkę (też poszaleliśmy) i tydz temu powinnam dostać @,a nie ma..ale nie mam żadnych objawów i mam nadzieję,że jednak jeszcze nie teraz jestem w ciąży

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2010-11-07 o 22:04
Stary 2010-11-07, 22:06   #882
bajka1807
Zakorzenienie

noooo to teraz bedzie masowe wkrecanie sobie ja to bym sobie chyba w łeb strzelila
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 22:12   #883
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wiecie co... ja teraz siedze jak ten rusek na stronce EDM i spisuje kolory kosmetykow ktore mogly by do mnie pasowac... aczkolwiek nie potrafie okreslic swojego typu urody czy potrzebuje cieplych czy chlodnych kolorow ehhhhh masakra. ale pedzle juz zakupilam, takie jak ma olakola teraz bede szukac na allegro probek zamiast mezem sie cieszyc to ja kosmetykow szukam
hahah to ja tak przez tydzień siedziałam przeglądałam wątki i szukałam
a kolory wzięłam z każdego po 2 tzn z beży, z chłodnych i płowożółtych bo że złota nie jestem to wiedziałam na stówę
i znalazłam 1 kolor co mi najbardziej pasuje ale w sumie to nawet źle dobrany nie widać praktycznie różnicy tak jakby to było w przypadku zwykłego podkładu

Cytat:
Hehe, nie nastawiam się. Co ma być to będzie. Teraz jak się zastanowić, to parę rzeczy się pozmieniało w ciągu ostatnich dwóch tygodni- znowu chce mi się więcej spać, przestały włosy wypadać...Ale wcale nie wiem, czy po prostu sobie nie wkręcam.

Hehe, już mi belunia napisała . Ja trochę też jestem ciekawa

Ach nic mi nie mów, właśnie kurde wiem no... :P. U mnie przy negatywach też nic się nie pojawiało nawet po jakimś czasie

Ciekawe jak papi i Adaś...
hahaha TROCHĘ
a my się u na forum zesrajtamy z niecierpliwości !!! :P

Cytat:
hmm mi mówiła kupić coś takiego,tylko od 3 miesiąca życia ja wzięłam zestaw:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...pol-2-421.html

i używać tej pierwszej,właśnie rozpakowałam i jest twarda...
o dziękuję to zakupie bo niedrogie

Cytat:
Cytat:
Dokładnie tak Aniu
Cytat:
Jeśli jesteś znów w ciąży przynosisz zwolnienie no i dalej nie mogą cię zwolnić bo jesteś chroniona możesz wrócić jak chcesz, ale po co w takiej sytuacji...kiedyś mówili o tym w DDTVN że kobiety po macierzyńskim jak przyniosą zwolnienie nic nie mogą zrobić, prawo zabrania

niezawsze - mina Łukasza bezcenna

hmmm a ja mam bardziej skomplikowaną sytuacje i ciekawa jestem czy mi ktoś umie pomóc
bo umowę mam do listopada 2011 roku. więc w lutym po macierzyńskim idę na wychowawczy do listopada właśnie.
no i w przypadku gdybym do tego listopada zaszła w ciążę będąc na urlopie wychowawczym to jakie świadczenia mi się należą ?
czytałam, że żeby pójść na chorobowe musiałabym pisać pismo o rezygnacji z wychowawczego po czym wrócić chociaż na 1 dzień do pracy i przynieść chorobowe, wtedy pracodawca płaci za 30 dni a dalej zus.
tyle, że u mnie znowu nie mialabym jak wrócić do pracy bo stanowisko mojej pracy zostało zlikwidowane już w styczniu jak byłam w tej ciąży- to był sklep i szef go zamkną w moim miasteczku ale firma dalej istnieje dlatego mam świadczenia teraz.
czyli pewnie z chorobowym bym nie wykombinowała
a jak to się ma do macierzyńskiego ? bo niby jest się chronionym w ciąży i nie może być się zwolnionym a w przypadku końca umowy jest chyba ona przedłuzona do dnia porodu i wtedy macierzyński się należy ? no nie wiem pogubilam się i jak by to najlepiej rozegrać ?
zna się ktoś na tak skomplikowanym przypadku ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 22:12   #884
aniaa22
Zakorzenienie

dobra bo spac nie bede mogla

prosimy bardzo o kciuki bo jutro rano jedziemy do laryngologa zbadac wreszcie uszko. boje sie wyniku odezwe sie jak wrocimy

spokojnej nocki
dobranoc
Stary 2010-11-07, 22:13   #885
martysek
Zadomowienie

Jeny, dziewczyny, ale temat macie Ja nie wiem, co bym zrobiła, jakbym znowu była w ciąży - depresja i załamanie nerwowe murowane.

Ogólnie to w moim otoczeniu plaga ciąż, którą ja zapoczątkowałam - siostra, 2 najbliższe kuzynki, dalsza kuzynka, 3 sąsiadki, 3 koleżanki z pracy i dziewczyna najlepszego kolegi

Jedna koleżanka z pracy urodziła wczoraj syna - 53 cm i 2900. Napisała mi dziś smsa, cytuję: "Marta, nie myślałam, że to aż tak będzie bolało".
Chyba żadna z nas nie przewidywała skali tego bólu.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 22:14   #886
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i tak nie pracowałam.
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Czemu sie boisz a miny Lukasza to ciekawa jestem
Ach...bo tak jak sama kiedyś pisałaś- nie wyobrażam sobie musieć się ograniczać dla ciąży na niekorzyść Małej... Tego się boję... No i nie ukrywam, że nie wiem, czy stać nas na dwójkę z rzędu.
Cytat:
Zanim do nas dołączyłaś, to pisałam, że mój Ł. ostatnio stwierdził, że gdyby się teraz okazało, to cieszy się, że mieszkamy w kamienicy o wysokich stropach i to na drugim piętrze...Bo jak skoczy, to szanse ma marne

Cytat:
No widzisz- to może się przyłączysz?

Cytat:
Ja jak zaczęłam Was czytać to też zaczęłam się bać..ja ominęłam jedną tabletkę (też poszaleliśmy) i tydz temu powinnam dostać @,a nie ma..ale nie mam żadnych objawów i mam nadzieję,że jednak jeszcze nie teraz jestem w ciąży
Karmisz piersią? Mój gin mówił, że przy tych hormonach, które się bierze przy karmieniu dokładność brania tabletki jest kluczowa i powinna wręcz być co do godziny. Opuszczenie jednej tabletki to już całkowicie stracona skuteczność antykoncepcji w tym cyklu.

Cytat:
noooo to teraz bedzie masowe wkrecanie sobie ja to bym sobie chyba w łeb strzelila
Hehe... Tak jak mówiłam- szkoda by mi było małej, no i ta kasa... Planowaliśmy za rok kupować dobre auto i mieszkanie, ale jak będę w ciąży, to trza będzie poczekać...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 22:15   #887
aniaa22
Zakorzenienie

wiolek nie mam pojecia
Stary 2010-11-07, 22:20   #888
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:

prosimy bardzo o kciuki bo jutro rano jedziemy do laryngologa zbadac wreszcie uszko. boje sie wyniku odezwe sie jak wrocimy

spokojnej nocki
dobranoc
Aniu kciuki murowaneJestem pewna,że będzie wszystko ok!Słodkich snów

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Karmisz piersią? Mój gin mówił, że przy tych hormonach, które się bierze przy karmieniu dokładność brania tabletki jest kluczowa i powinna wręcz być co do godziny. Opuszczenie jednej tabletki to już całkowicie stracona skuteczność antykoncepcji w tym cyklu.
już nie karmię piersią (długa historia z żółtaczką pokarmową-kazali mi odstawić pierś)ale biorę jeszcze tabletki,te które brałam jak karmiłam piersią (jednoskładnikowe-Cerazette) i właśnie takiej tabletki zapomniałam...ehh zaczynam się bać...
Stary 2010-11-07, 22:22   #889
martysek
Zadomowienie

Ja tak się boję kolejnej ciąży, że po pierwszym poporodowym seksie (brałam już pigułki) śniło mi się, że jak rano zadzwonił budzik na pigułkę biorę opakowanie, patrzę a tam 3 zapomniane pigułki - pierwsza myśl: "O k***a!"
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 22:28   #890
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
hmmm a ja mam bardziej skomplikowaną sytuacje i ciekawa jestem czy mi ktoś umie pomóc
bo umowę mam do listopada 2011 roku. więc w lutym po macierzyńskim idę na wychowawczy do listopada właśnie.
no i w przypadku gdybym do tego listopada zaszła w ciążę będąc na urlopie wychowawczym to jakie świadczenia mi się należą ?
czytałam, że żeby pójść na chorobowe musiałabym pisać pismo o rezygnacji z wychowawczego po czym wrócić chociaż na 1 dzień do pracy i przynieść chorobowe, wtedy pracodawca płaci za 30 dni a dalej zus.
tyle, że u mnie znowu nie mialabym jak wrócić do pracy bo stanowisko mojej pracy zostało zlikwidowane już w styczniu jak byłam w tej ciąży- to był sklep i szef go zamkną w moim miasteczku ale firma dalej istnieje dlatego mam świadczenia teraz.
czyli pewnie z chorobowym bym nie wykombinowała
a jak to się ma do macierzyńskiego ? bo niby jest się chronionym w ciąży i nie może być się zwolnionym a w przypadku końca umowy jest chyba ona przedłuzona do dnia porodu i wtedy macierzyński się należy ? no nie wiem pogubilam się i jak by to najlepiej rozegrać ?
zna się ktoś na tak skomplikowanym przypadku ?
hmm z tego co mi mówiła kadrowa to jak jesteś na wychowawczym i zaszłaś w kolejną ciążę to tak jak pisałaś musisz złożyć wniosek o przerwanie urlopu wychowawczego i od nastepnego dnia (od zakończenia urlopu wychowawczego) isc juz na chorobowe (nie musisz iść na 1 dzień do pracy)-aby to zrobić musisz być nadal zatrudniona..potem normalnie przysługuje Ci urlop lub zasiłek macierzyński (nie pamiętam)..tylko tyle wiem..Czyli jak umowę masz do listopada 2011 ,to przed końcem tej umowy,przerywasz wychowawczy -dajmy 28 października-wcześniej złożywszy wniosek do pracodawcy i 29 przynieść zwolnienie chorobowe...

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2010-11-07 o 22:39
Stary 2010-11-07, 22:39   #891
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
hahah to ja tak przez tydzień siedziałam przeglądałam wątki i szukałam
a kolory wzięłam z każdego po 2 tzn z beży, z chłodnych i płowożółtych bo że złota nie jestem to wiedziałam na stówę
i znalazłam 1 kolor co mi najbardziej pasuje ale w sumie to nawet źle dobrany nie widać praktycznie różnicy tak jakby to było w przypadku zwykłego podkładu
kurcze ja też zaczęłam dziś czytać ale nie wiem czy dobrze trafię jak w końcu się zdecyduje na konkretne kosmetyki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ja tak się boję kolejnej ciąży, że po pierwszym poporodowym seksie (brałam już pigułki) śniło mi się, że jak rano zadzwonił budzik na pigułkę biorę opakowanie, patrzę a tam 3 zapomniane pigułki - pierwsza myśl: "O k***a!"
hihihi no ja bym chyba też tak zaaregowała ale nie ma tego złego, jakoś trzeba by było sobie poradzić.

dzidzia jaki by wynik nie wyszedł będzie dobrze, nie może być inaczej

Dobranoc laseczki

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 22:52   #892
aneciaslonko
Raczkowanie

Mykam spaćDobranoc dziewczyny
Stary 2010-11-08, 00:57   #893
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki sa!

Cytat:
Ja i tak nie pracowałam.

Ach...bo tak jak sama kiedyś pisałaś- nie wyobrażam sobie musieć się ograniczać dla ciąży na niekorzyść Małej... Tego się boję... No i nie ukrywam, że nie wiem, czy stać nas na dwójkę z rzędu.
Zanim do nas dołączyłaś, to pisałam, że mój Ł. ostatnio stwierdził, że gdyby się teraz okazało, to cieszy się, że mieszkamy w kamienicy o wysokich stropach i to na drugim piętrze...Bo jak skoczy, to szanse ma marne
noo ta mysl jest straszna odbierac siebie dziecko tak malemu

Cytat:

hehe ale by bylo jakby wiecej nas bylo w ciazy, watek lipcowo sierpniowy teraz murowany

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:05 ----------

Siala jak sie szpital w ktorym rodzilas nazywal?

Maciuś
Stary 2010-11-08, 05:51   #894
alutka78
Rozeznanie

Cytat:

aaa zapomniałam Wam napisać,że dziś widziałam się z moją kuzynką-ona jest jednym z najlepszych stomatologów i chirurgów szczękowych w Polsce i poradziła mi abym kupiła taką specjalną szczoteczkę do zębów dla maluszków od 3 miesiąca życia i masowala Patrycji dziąsełka każdego wieczoru lub ranka około 3min,wtedy dziąsła będą zbite i jak będą wychodzić ząbki,to nie będzie jej bolałoWięc dziś zakupiłam z canapola (niedrogie)
http://allegro.pl/szczoteczka-do-myc...302637827.html
Ja mam taka.

Dziewczyny, chce kupic kojec dla malej. Nie wiem jaki wybrac, czy kwadratowy czy prostokatny, po prostu nie wiem, ktory jest bardziej funkcjonalny. Moze ktoras z Was ma juz jakies doswiadczenie. Chetnie poslucham rad.
Jeszcze troche to nie bede mogla zostawiac Dagusi na sofie, bo fiknie mi na podloge.

Edytowane przez alutka78
Czas edycji: 2010-11-08 o 05:57
alutka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 07:03   #895
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak papi i Adaś...

Bylismy u rodzicow i maly ciekawski chodzil z babcia po mieszkaniu i rozgladal sie z zaciekawieniem tylko glowa mu latala na wszystkie strony ...po poludniu jednak zaczelo go bolec i byl niespokojny do samego wieczora zasnal mi na rekach, kolo 19:00 tzw snem nocnym (i tak budzi sie na karmienie regularnie co 2 h ) wiec juz go nie kapalismy w obawie ze nam nie bedzie chcial pozniej spac tym bardziej ze zanim zasnal prezyl sie i mostki robil
Noc w miare spokojna do 4:00 .Po 4:00 poszła kupa zielona (dałam smecte wczoraj) i zasnał ...na chwile a teraz poszła druga kupa ale jeszcze nie zajrzałam w pieluche ..nawet dobrze ze zrobil druga bo bedzie swiezsza na posiew...TZ niedługo zawiezie

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Cytat:
no wiecie co... ja teraz siedze jak ten rusek na stronce EDM i spisuje kolory kosmetykow ktore mogly by do mnie pasowac... aczkolwiek nie potrafie okreslic swojego typu urody czy potrzebuje cieplych czy chlodnych kolorow ehhhhh masakra. ale pedzle juz zakupilam, takie jak ma olakola teraz bede szukac na allegro probek zamiast mezem sie cieszyc to ja kosmetykow szukam
Super sa te pedzle mam nadzieje ze bedziesz zadowolona...a to chyba ola_k kupiła a nie olakola
powiem ci ze ja tez nie umialam okreslic jakim typem jestem ale probowalam " kilka " probek i w koncu trafilam...moglabym i pomoc w doborze koloru ale kazdy ma inne ustawienia monitora i kolory moga byc przeklamane.A pedzle sa na prawde swietne mnie podklady edm nie spasowaly a moze inaczej...znalazlam lepsze dla siebie ale od nich zaczynalam no ale ile ludzi tyle opinii....od jakiegos czasu edm jest niestety drozszy bo jest utrudnione sprowadzanie ze stanow a polski dystrybutor chce za to krocie....kiedys na wspolnym zakupowym podforum mineralnym mozna bylo zamowic ale teraz edm nikt nie organizuje bo sie nie oplaci po prostu a i dziewczyny na mineralnym w wiekszosci po przerzucaly sie na inne firmy bo na szczescie alternatywa jest mnostwo innych firm mineralnych
Proponuje ci sprawdzac kolorek malujac polowe twarzy przy oknie i chodzeniem troszke z tym po domu...bedziesz widziała czy coś się wybija nieporządanego z podkładu np różowe tony, czy jest za ciemny czy jasny(nawet jezeli nalozymy punkcik na twarzy i wydaje nam sie ze to zly kolor to na polowie twarzy ten sam kolor moze sie okazac strzalem w 10 tke ) , ale jak juz chyba wiolek wspomniała nawet jezeli zle dobierzemy podklad mineralny to roznica w porownaniu do zle dobranego drogeryjnego jest na tyle subtelna ze probke mozna wykorzystac , nie zmarnuje sie no ale najlepiej znalezc podklad ktory bedzie idealny tym samym nie bedzie widac ze mamy go na sobie a ukryje niedoskonalosci i chodzi wlasnie o ten make up no make up ja czasem jeszcze spryskuje termalka ( choc mozna i zwykla woda lub tonikiem, hydrolatem co tam mamy po reka) ....i odciskam recznikiem papierowym....wtedy jeszcze ladniej sie wtapia
sorki za te maly off i przynudzanie niezainteresowanych ale moze tym zainteresowanym cos nieco rozjasni (bajka, bajka9, alutka, ola, i reszta zainteresownych kobietek...)
btw zdaje sie vette i itakasia (ktora gdzies nam zaginela )tez uzywaja mineralow

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-11-08 o 07:08
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 07:14   #896
niezawsze
Zakorzenienie

Ja wczesniej jak pisalyscie o mineralach to po prostu tego nie czytala, teraz zaczelam ;P i mysle, ze coraz wiecej dziewczyn jest ciekawych.

Papi a jaki Ty masz typ urody? Bo Ty blondynka i chyba z ciemniejszza karnacja troche?

Maciuś
Stary 2010-11-08, 08:25   #897
entertete
Rozeznanie

Cytat:

Jedna koleżanka z pracy urodziła wczoraj syna - 53 cm i 2900. Napisała mi dziś smsa, cytuję: "Marta, nie myślałam, że to aż tak będzie bolało".
Chyba żadna z nas nie przewidywała skali tego bólu.
a wiesz, że ja rodziłam bez znieczulenia i bolało bardzo, małż mówił że w wannie przy 8 cm wygladałam podczas skurczu jakbym miala zejść (to się napatrzył), ale ogólnie myślałam, że boli jeszcze bardziej

aneciaslonko czy tę olejuszkę stosowałaś tak jak na opakowniu na 24 godz i potem zmyć szamponem i wyczesać??? wczoraj naniosłam na głowę - dziś takie totalnie żółte skorupy są - mam czekać do wieczora z wyczesaniem???

Udało mi się zapisać na środę do dermatologa jupi, jeszcze tylko skombinować podwózkę, bo autobusem musiałabym z przesiadkami a małż w pracy. No i mam rmua z sierpnia chyba czy września, mam nadzieję, że uznają.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-11-08 o 08:26
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:34   #898
karolcia228
Zakorzenienie

Witam, my dopiero wstałyśmy
No ja wczoraj coś tam się po przytulałam hehe

wiolek - tak jak piszą dziewczyny, i w tedy zatrudnienie musi być do dnia rozwiązania a po tem zus ci będzie płacił.

Stary 2010-11-08, 08:49   #899
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki sa
Cytat:
Ogólnie to w moim otoczeniu plaga ciąż, którą ja zapoczątkowałam - siostra, 2 najbliższe kuzynki, dalsza kuzynka, 3 sąsiadki, 3 koleżanki z pracy i dziewczyna najlepszego kolegi
u mnie to samo 2 najblizsze kuzynki ,sasiadka, 3 kolezanki

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A to myyy pierwszy raz wcinaliśmy marcheweę
super
Cytat:
Zobaczymy czy jutro też powitam dzień nad sedesem
o rety .....

ha ha tak piszecie wszystkie o tych waszych objawach i dolegliwosciach a mnie ostatnio zbieralo na wymioty i mialam straszne smaki i mowie to TZ towi a on ze moze w ciazy jestem ...dodam ze my jeszcze nic w "tych" sprawach wiec to raczej niemozliwe
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ad2. a je trzeba po każdym użyciu prać?
ad3. no tak czytałam na forum co dziewczyny używają i sobie zapisywałam a potem kupiłam nie wiem czy mi podpasują i czy kolory dobre bo strzelałam
ad5. w razie czego będę pytać
noooooooooooo bo na pedzlu zostawiasz sebum i bakterie z buzki..jak cie np wysypie to mozesz myslec ze to wina mineralow ( btw czasem na poczatku uzywania moze wysypac jest to tzw oczyszczanie ) a moze byc przez brudny pedzel(ja susze wieszajac na suszarce owijajac trzonek gumka recepturka i wisi rozczapierzonym wlosiem do dolu ....
daj znac jak kolorki i pytaj pytaj...
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Papi - ja maluje sie codziennie, uzywam tradycyjnego podkladu Vichy Dermablend 35, bardzo chcialabym sprobowac tych mineralnych kosmetykow, ale nie mam pjecia jaki odcien podkladu zamowic, jaki korektor itp.
pisałam pare postow wyzej ja tez nie trafilam od razu a metoda prob i bledow ale uwazam ze efekt jest tego wart
fajnie ze chrzciny udane
bajka9 j.w. ale pytajcie smialo jak juz bedziecie chcialy cos kupic moze doradze lub odradze....choc z kolorystyka przez neta ciezko...
martysek jak twoje kolory ?
karolcia Nastka super dama
dzidzia za to co chcesz

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 09:00   #900
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

My po chrzcinach. Dagusia nie plakala, ksiadz wylal jej na glowe tyle wody, a ona tylko zrobila duze oczka. Moja coreczka kochana.
W kosciele skonczylo sie o 19, pozniej pojechalismy do restauracji. Mala z wrazenia prawie nic nie jadla. Imprezka skonczyla sie o polnocy. Dagmara wytrzymala do konca, moze spala z 20 min. Przez sobote spala moze z pol godziny. W domu padla o 1:30, obudzila sie o 8:30, zjadla. godzinke sie pobawila i spi do teraz.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Masakra z tymi testami, ciekawe kiedy dostanę @
a już miałaś pierwszą ? ja tez jestem strasznie ciekawa kiedy ja dostane już 4 m-ce i nic po Bastku od razu po 2 tygodniach od plamienia dostałam tez karmiłam oczywiście piersia

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dla mnie to będzie bardzo trudna decyzja. Nie wiem czemu się tak w sobie zawzięłam na to karmienie piersią.
Na samym początku jak miałam mało mleka a Jagódka była głodna to aż się kłóciłam z moją mamą bo ona chciała podać mm a ja nie i cały czas z Małą na cycku coby pobudzić laktację.
Po za tym każdy mi mówi: karm piersią najdłużej jak się da.
Ja tez chce jak najdłuzej ale wprowadziłam już raz dziennie słoiczek i mm pije juz od dłuzszego czasu na "kolacje" po 2 cycach 90 ml mm i spi po tym 7-8 h

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
jestem ciekawa jak tam z testami i trzymam kciuki

Ja test robiłam 10.12 a @ miałam 28.10,do dziś test mam
I swoją drogą też jestem ciekawa kiedy będzie ten mój pierwszy @ po ciąży - lekarka uświadomiła mnie że można oczekiwać nawet do roku czasu, moja mama miała po 9 miesiącach
fajnie tak żyć bez @

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A to myyy pierwszy raz wcinaliśmy marcheweę
słodziachny hehehe aż chce się go wycałować z tej marchewki

Cytat:

U mnie była śmieszna historia, bo sporo się staraliśmy o dzidzię i mój mąż miał dość kupowania testów.Więc jak kolejny raz powiedziałam,że mi się okres spóźnia i aby kupić test,to stwierdził,że to strata kasy i jeszcze poczekamy...ja nie wytrzymałam i oczywiście kupiłam test i zrobiłam rano ,jak TŻ poszedł do sklepu po bułki na śniadanie i wyszła taka ledwo,ledwo widoczna kreska..niby tylko ja ją widziałam Więc pojechaliśmy szybko na badanie krwi,ale się mineliśmy w drzwiach z facetem co zabiera próbki do laboratorium,więc babka pobrała mi krew i z tą probówką goniliśmy tego gościa przez całe miasto,aż do laboratorium.Tam go wyprosiłam aby przyjął ode mnie tę probówkę krwi i takim sposobem już 3godz później wiedzieliśmy,że będziemy rodzicami
rzeczywiście historia fajna nawet mi łzy poleciały ze wzruszenia tak na marginesie dalej mam takie jakieś zachwiania uczuciowe nie raz zobacze coś w reklamie smutnego lub radosnego tzn maluszki to mi łzy lecą jakas taka wrażliwa jestem

Cytat:

Karolcia teraz to już i tak po ptokach, bo minęło sporo czasu (kreska jest widoczna teraz, ale słabo).
Dzidzia gratki mam nadzieję że wszystko będzie wporzątku po cc, mój test z Sara też był taki jak by nie było ciąży nic by nie było w tym polu widac, a więc jeszcze raz gratulacje kochana!!!!! ( i znowu się wzruszyłam)

Cytat:

spokojnej nocki
dobranoc
za wyniczki

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

papeteria hmm zaczełam czytac o tych kosmetykach powiedz czy one sa drogie bardzo?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A na Wasza prosbe zaraz wkleje dzisiejsza Milenke
Ona jest po prostu BOSKA !!!! jak ładnie siedzi
Karolcia
a z Nastki kawał Baby slicznotka duża jest młodsza o tydzień od Sary ale jak tak patrzę na nia to wygląda jak by z miecha starsza była
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości