|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Wy tu śmiechy chichy, mi się w sercu strach włącza, a Łukasz zaraz zejdzie na tamten świat
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
dzidza - jutro powinnaś go powtórzyć no i zrobić nam foto i chyba załapiesz się na mamusie lipcowo- sierpniowe 2011
no i nie będziesz musiała do pracy wracać
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie jak to jest. jesli konczy sie macierzynski to trzeba wrocic do pracy nie. no chyba ze zwolnienie
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz wrócić jak chcesz, ale po co w takiej sytuacji...kiedyś mówili o tym w DDTVN że kobiety po macierzyńskim jak przyniosą zwolnienie nic nie mogą zrobić, prawo zabrania![]() niezawsze - mina Łukasza bezcenna
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
my sie tez cykamy troche bo @ nie ma i nie wiem czy to przez tabletki ktore odstawilam dawno juz czy co
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
my troche poszalelismy ostatnio wiec w sumie sama nie wiem. objawow jak narazie nie zauwazylam i chyba nie chce sie doszukiwac bo sobie cos zaraz wkrece.
|
|
|
|
#881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/relgzbmh3hq94hl6.png Edytowane przez aneciaslonko Czas edycji: 2010-11-07 o 22:04 |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
noooo to teraz bedzie masowe wkrecanie sobie
ja to bym sobie chyba w łeb strzelila
|
|
|
|
#883 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kolory wzięłam z każdego po 2 tzn z beży, z chłodnych i płowożółtych bo że złota nie jestem to wiedziałam na stówę ![]() i znalazłam 1 kolor co mi najbardziej pasuje ale w sumie to nawet źle dobrany nie widać praktycznie różnicy tak jakby to było w przypadku zwykłego podkładu ![]() Cytat:
a my się u na forum zesrajtamy z niecierpliwości !!! :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmmm a ja mam bardziej skomplikowaną sytuacje i ciekawa jestem czy mi ktoś umie pomóc bo umowę mam do listopada 2011 roku. więc w lutym po macierzyńskim idę na wychowawczy do listopada właśnie. no i w przypadku gdybym do tego listopada zaszła w ciążę będąc na urlopie wychowawczym to jakie świadczenia mi się należą ? czytałam, że żeby pójść na chorobowe musiałabym pisać pismo o rezygnacji z wychowawczego po czym wrócić chociaż na 1 dzień do pracy i przynieść chorobowe, wtedy pracodawca płaci za 30 dni a dalej zus. tyle, że u mnie znowu nie mialabym jak wrócić do pracy bo stanowisko mojej pracy zostało zlikwidowane już w styczniu jak byłam w tej ciąży- to był sklep i szef go zamkną w moim miasteczku ale firma dalej istnieje dlatego mam świadczenia teraz. czyli pewnie z chorobowym bym nie wykombinowała ![]() a jak to się ma do macierzyńskiego ? bo niby jest się chronionym w ciąży i nie może być się zwolnionym a w przypadku końca umowy jest chyba ona przedłuzona do dnia porodu i wtedy macierzyński się należy ? no nie wiem pogubilam się i jak by to najlepiej rozegrać ? zna się ktoś na tak skomplikowanym przypadku ? |
|||||
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
dobra bo spac nie bede mogla
![]() prosimy bardzo o kciuki bo jutro rano jedziemy do laryngologa zbadac wreszcie uszko. boje sie wyniku odezwe sie jak wrocimyspokojnej nocki dobranoc |
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Jeny, dziewczyny, ale temat macie
Ja nie wiem, co bym zrobiła, jakbym znowu była w ciąży - depresja i załamanie nerwowe murowane. Ogólnie to w moim otoczeniu plaga ciąż, którą ja zapoczątkowałam - siostra, 2 najbliższe kuzynki, dalsza kuzynka, 3 sąsiadki, 3 koleżanki z pracy i dziewczyna najlepszego kolegi Jedna koleżanka z pracy urodziła wczoraj syna - 53 cm i 2900. Napisała mi dziś smsa, cytuję: "Marta, nie myślałam, że to aż tak będzie bolało". Chyba żadna z nas nie przewidywała skali tego bólu. |
|
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach...bo tak jak sama kiedyś pisałaś- nie wyobrażam sobie musieć się ograniczać dla ciąży na niekorzyść Małej... Tego się boję... No i nie ukrywam, że nie wiem, czy stać nas na dwójkę z rzędu. Zanim do nas dołączyłaś, to pisałam, że mój Ł. ostatnio stwierdził, że gdyby się teraz okazało, to cieszy się, że mieszkamy w kamienicy o wysokich stropach i to na drugim piętrze...Bo jak skoczy, to szanse ma marne ![]() Cytat:
Cytat:
Hehe... Tak jak mówiłam- szkoda by mi było małej, no i ta kasa... Planowaliśmy za rok kupować dobre auto i mieszkanie, ale jak będę w ciąży, to trza będzie poczekać...
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek nie mam pojecia
|
|
|
|
#888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- już nie karmię piersią (długa historia z żółtaczką pokarmową-kazali mi odstawić pierś)ale biorę jeszcze tabletki,te które brałam jak karmiłam piersią (jednoskładnikowe-Cerazette) i właśnie takiej tabletki zapomniałam...ehh zaczynam się bać...
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak się boję kolejnej ciąży, że po pierwszym poporodowym seksie (brałam już pigułki) śniło mi się, że jak rano zadzwonił budzik na pigułkę biorę opakowanie, patrzę a tam 3 zapomniane pigułki - pierwsza myśl: "O k***a!"
|
|
|
|
#890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/relgzbmh3hq94hl6.png Edytowane przez aneciaslonko Czas edycji: 2010-11-07 o 22:39 |
|
|
|
|
#891 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie wiem czy dobrze trafię jak w końcu się zdecyduje na konkretne kosmetykiCytat:
![]() Cytat:
ale nie ma tego złego, jakoś trzeba by było sobie poradzić. dzidzia jaki by wynik nie wyszedł będzie dobrze, nie może być inaczej ![]() Dobranoc laseczki
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Mykam spać
Dobranoc dziewczyny
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe ale by bylo jakby wiecej nas bylo w ciazy, watek lipcowo sierpniowy teraz murowany ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:05 ---------- Siala jak sie szpital w ktorym rodzilas nazywal? |
|||
|
|
|
#894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam taka. Dziewczyny, chce kupic kojec dla malej. Nie wiem jaki wybrac, czy kwadratowy czy prostokatny, po prostu nie wiem, ktory jest bardziej funkcjonalny. Moze ktoras z Was ma juz jakies doswiadczenie. Chetnie poslucham rad. Jeszcze troche to nie bede mogla zostawiac Dagusi na sofie, bo fiknie mi na podloge.
25.02.1997 24.12.2006 20.06.2009 10.08.2010http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv734rjke2qp.pngEdytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-11-08 o 05:57 |
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy u rodzicow i maly ciekawski chodzil z babcia po mieszkaniu i rozgladal sie z zaciekawieniem tylko glowa mu latala na wszystkie strony ...po poludniu jednak zaczelo go bolec i byl niespokojny do samego wieczora zasnal mi na rekach, kolo 19:00 tzw snem nocnym (i tak budzi sie na karmienie regularnie co 2 h ) wiec juz go nie kapalismy w obawie ze nam nie bedzie chcial pozniej spac tym bardziej ze zanim zasnal prezyl sie i mostki robil ![]() Noc w miare spokojna do 4:00 .Po 4:00 poszła kupa zielona (dałam smecte wczoraj) i zasnał ...na chwile a teraz poszła druga kupa ale jeszcze nie zajrzałam w pieluche ..nawet dobrze ze zrobil druga bo bedzie swiezsza na posiew...TZ niedługo zawiezie---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
![]() powiem ci ze ja tez nie umialam okreslic jakim typem jestem ale probowalam " kilka " probek i w koncu trafilam...moglabym i pomoc w doborze koloru ale kazdy ma inne ustawienia monitora i kolory moga byc przeklamane.A pedzle sa na prawde swietne ale od nich zaczynalam no ale ile ludzi tyle opinii....od jakiegos czasu edm jest niestety drozszy bo jest utrudnione sprowadzanie ze stanow a polski dystrybutor chce za to krocie....kiedys na wspolnym zakupowym podforum mineralnym mozna bylo zamowic ale teraz edm nikt nie organizuje bo sie nie oplaci po prostu a i dziewczyny na mineralnym w wiekszosci po przerzucaly sie na inne firmy bo na szczescie alternatywa jest mnostwo innych firm mineralnych Proponuje ci sprawdzac kolorek malujac polowe twarzy przy oknie i chodzeniem troszke z tym po domu...bedziesz widziała czy coś się wybija nieporządanego z podkładu np różowe tony, czy jest za ciemny czy jasny(nawet jezeli nalozymy punkcik na twarzy i wydaje nam sie ze to zly kolor to na polowie twarzy ten sam kolor moze sie okazac strzalem w 10 tke ) , ale jak juz chyba wiolek wspomniała nawet jezeli zle dobierzemy podklad mineralny to roznica w porownaniu do zle dobranego drogeryjnego jest na tyle subtelna ze probke mozna wykorzystac , nie zmarnuje sie no ale najlepiej znalezc podklad ktory bedzie idealny tym samym nie bedzie widac ze mamy go na sobie a ukryje niedoskonalosci i chodzi wlasnie o ten make up no make up ja czasem jeszcze spryskuje termalka ( choc mozna i zwykla woda lub tonikiem, hydrolatem co tam mamy po reka) ....i odciskam recznikiem papierowym....wtedy jeszcze ladniej sie wtapia sorki za te maly off i przynudzanie niezainteresowanych ale moze tym zainteresowanym cos nieco rozjasni (bajka, bajka9, alutka, ola, i reszta zainteresownych kobietek... btw zdaje sie vette i itakasia (ktora gdzies nam zaginela )tez uzywaja mineralow
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-11-08 o 07:08 |
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczesniej jak pisalyscie o mineralach to po prostu tego nie czytala, teraz zaczelam ;P i mysle, ze coraz wiecej dziewczyn jest ciekawych.
Papi a jaki Ty masz typ urody? Bo Ty blondynka i chyba z ciemniejszza karnacja troche? |
|
|
|
#897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale ogólnie myślałam, że boli jeszcze bardziej![]() aneciaslonko czy tę olejuszkę stosowałaś tak jak na opakowniu na 24 godz i potem zmyć szamponem i wyczesać??? wczoraj naniosłam na głowę - dziś takie totalnie żółte skorupy są - mam czekać do wieczora z wyczesaniem??? Udało mi się zapisać na środę do dermatologa jupi, jeszcze tylko skombinować podwózkę, bo autobusem musiałabym z przesiadkami a małż w pracy. No i mam rmua z sierpnia chyba czy września, mam nadzieję, że uznają. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-11-08 o 08:26 |
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, my dopiero wstałyśmy
![]() No ja wczoraj coś tam się po przytulałam hehe wiolek - tak jak piszą dziewczyny, i w tedy zatrudnienie musi być do dnia rozwiązania a po tem zus ci będzie płacił.
|
|
|
#899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super o rety ..... ![]() ha ha tak piszecie wszystkie o tych waszych objawach i dolegliwosciach a mnie ostatnio zbieralo na wymioty i mialam straszne smaki i mowie to TZ towi a on ze moze w ciazy jestem ...dodam ze my jeszcze nic w "tych" sprawach wiec to raczej niemozliwe Cytat:
daj znac jak kolorki i pytaj pytaj... Cytat:
fajnie ze chrzciny udane bajka9 j.w. martysek jak twoje kolory ? karolcia Nastka super dama dzidzia za to co chcesz
|
||||
|
|
|
#900 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a już miałaś pierwszą ? ja tez jestem strasznie ciekawa kiedy ja dostane już 4 m-ce i nic po Bastku od razu po 2 tygodniach od plamienia dostałam tez karmiłam oczywiście piersia ![]() Cytat:
Cytat:
słodziachny hehehe aż chce się go wycałować z tej marchewki ![]() Cytat:
nawet mi łzy poleciały ze wzruszenia tak na marginesie dalej mam takie jakieś zachwiania uczuciowe nie raz zobacze coś w reklamie smutnego lub radosnego tzn maluszki to mi łzy lecą jakas taka wrażliwa jestemCytat:
mam nadzieję że wszystko będzie wporzątku po cc, mój test z Sara też był taki jak by nie było ciąży nic by nie było w tym polu widac, a więc jeszcze raz gratulacje kochana !!!!!Cytat:
za wyniczki![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- papeteria hmm zaczełam czytac o tych kosmetykach powiedz czy one sa drogie bardzo?![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Ona jest po prostu BOSKA !!!! ![]() ![]() Karolcia a z Nastki kawał Baby slicznotka duża jest młodsza o tydzień od Sary ale jak tak patrzę na nia to wygląda jak by z miecha starsza była
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

no i nie będziesz musiała do pracy wracać

zamiast mezem sie cieszyc to ja kosmetykow szukam 

odezwe sie jak wrocimy

a polski dystrybutor chce za to krocie....kiedys na wspolnym zakupowym podforum mineralnym mozna bylo zamowic ale teraz edm nikt nie organizuje bo sie nie oplaci po prostu a i dziewczyny na mineralnym w wiekszosci po przerzucaly sie na inne firmy