Matura 2011 - część IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 13:10   #871
Adus_
Zadomowienie

Dot.: Matura 2011 - część IV

my dzisiaj pisaliśmy tylko czytanie.. zawsze miałam min 70%, ale teraz to jak będę miala 9 pkt to będzie dobrze ...
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:40   #872
Jamajka007
Zakorzenienie

Ja strasznie nie lubię czytania ze zrozumieniem.. nie wiem kto te pytania układa, ale zawsze wydają mi się strasznie zawikłane

Oczywiście wypracowanie pisałam ze Zbrodni i Kary. Oczywiście, bo jak widzę poezję to automatycznie sobie odpuszczam. Ogólnie jestem średnio zadowolona, no ale cieszę się, że nie był to Potop.

Jakie jest dobre repetytorium do ang ze słuchankami?

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:52   #873
musiacek
Raczkowanie

Tekst i pytania w części pierwszej to PARANOJA
Temat do wypracowania do przejścia, przyjemny, heh wyszłam prawie ostatnia 15 minut przed końcem ...

musiacek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:05   #874
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Hej. Ja Wam powiem, że mam mieszane uczucia co do tej matury z polskiego. Tekst i pytania do tekstu były dla mnie trudne. A w wypracowaniu wybrałam temat 1, gdyż Zbrodni i Kary jeszcze nie mieliśmy w szkole, a z tego tekstu jak na moje niewiele można było wywnioskować.

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Nasza myśli, że każdy chce iść na AWF i będziemy zawodowymi gimnastyczkami ewentualnie świetne w jakiejś innej dziedzinie. Zwolnienia lekarskie uznaję, ale nie za długo bo zaraz kręci nosem, że coś nie tak. Nienawidzę wf. Na szczęście mam zwolnienie z niektórych męczących ćwiczeń bo inaczej byłoby tragicznie.
Uwierz mi, że w 1 klasie to ja też miałąm niezaciekawie. Ale na szczęście to się zmieniło i teraz lubię wf.

Cytat:
Napisane przez baboo Pokaż wiadomość
u nas jest tak: w czwartek język i zdaje się go albo na podstawie, albo na rozszerzeniu, zależy jak się zadeklarowałaś. w piątek za to przedmiot dodatkowy i, z tego co wiem, może to być też język polski. ale angielski już nie. pokręcone to. chyba tak jest wszędzie, ale się dopytaj lepiej.
Nie no, ja nie muszę się pytać, bo ja nie zdaję języka obcego w rozszerzeniu. Bardziej z ciekawości chciałabym wiedzieć.

Cytat:
Napisane przez tysia_15 Pokaż wiadomość
a co do tych pytań z terminami i poziomami...
wystarczy wejść na stronę próbnej matury:
No właśnie - Ty podajesz coś innego, ktoś inny co innego, a w szkole mówią co innego. Więc podejrzewam, że to może być tak jak Rosiek pisała.

Bziu, na 100% jest minimum 250 słów, możesz pisać ile chcesz. Nie odejmują punktów za to, że jest za długie wypracowanie.
Stary 2010-11-23, 15:09   #875
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

tam bylo napisane minimum 250słów lub minimum 2 strony zapisane
Stary 2010-11-23, 15:33   #876
alice333
Rozeznanie

Ja pisałam ze Zbrodni i Kary. To była moja ulubiona l;lektura więc wybór oczywisty. Mam nadzieję, że za dużo nie odwoływałam się do całości i wpasuję się w klucz. Ja szybko napisałam maturę, ale siedziałam prawie do końca bo nie lubię wychodzić wcześniej z żadnych egzaminów, a tak miałam potem lekcje. Ja zajęłam prawie całe wyznaczone miejsce, została mi chyba jedna linijka. Teksty czytania ze zrozumieniem zwykle idą mi dobrze, ale ten według mnie był trudny.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:40   #877
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

ja sie właśnie obawiam, że za duzo odnosiłam sie do całosci lektury, niż do fragmentu...ale zobaczymy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 15:42   #878
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

cieszę się, że nie pisałam dzisiaj polskiego

u nas jutro piszemy matematkę, pojutrze język na podstawie a w piątek dodatkowy przedmiot, rozszerzony polski lub rozszerzony angielski
i tylko w piątek mamy lekcje, bo nie wszyscy zdają dodatkowe przedmioty.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:48   #879
kaja_92
Wtajemniczenie

To my jutro matmę- przez 90 minut, w czwartek angielski P i R, no i w piątek wszystkie rozszerzenia. Tylko, że u mnie jest tak, że jeśli na deklaracji wpisałam dany przedmiot dodatkowy, to muszę go pisać. Więc niektórzy piszą w piątek wos, historię i polski.
kaja_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:19   #880
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
Bziu, na 100% jest minimum 250 słów, możesz pisać ile chcesz. Nie odejmują punktów za to, że jest za długie wypracowanie.
zabije kiedyś moją babe od pol, kiedyś znalazłam to na necie że min 250 słów potem ta mówi że około trzeba, a dziś na arkuszu też pisało około więc ja głupia napisałam ok300 chyba wrrrr

ja jutro nie pisze matmy, niestety

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:22   #881
MadlenK
Rozeznanie

Jeśli chodzi o maturę to tak sobie. Jutro kupię Wyborczą, żeby zobaczyć przykładowe odpowiedzi. W tym tygodniu piszę jeszcze angielski
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 16:43   #882
Lavi92
Zakorzenienie

Czytanie ze zrozumieniem do łatwych nie należało wg mnie.
Wypracowanie o ZiK napisałam na ok. 4 strony więc źle nie jest... Tylko jedno mnie zastanawia bo u mnie sporo osób prawie cały czas odwoływało się do całej książki a ja skupiłam się głównie za zbrodni i tym fragmencie i wydaje mi się, że mało zgarne za to pkt
Stary 2010-11-23, 16:54   #883
Jamajka007
Zakorzenienie

Wiecie... nigdy nie wiadomo czy w kluczu jest więcej pkt z fragmentu czy z pozostałej części książki... Ja na wszelki wypadem pisałam wszystko, co wiedziałam (na szczęście byłam wyczulona, bo ostatnio pisaliśmy wypracowanie pod klucz), ogólnie marnie to widzę.

Stary 2010-11-23, 17:18   #884
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cześć! Powracam na to forum do tego temat

Nie pisaliśmy polskiego, nasza polonistka stwierdziła, że Operon ma za niski poziom i sama nam skonstruuje "test maturalny", jak ona to mówi.

Jutro matma! Nie mogę się doczekać!!!
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:27   #885
Sylvviiaa
Zakorzenienie

tylko przez chwilę mnie nie było a tu już nowy temat i tyyyyle stron.
no pięknie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 17:27   #886
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Wiecie... nigdy nie wiadomo czy w kluczu jest więcej pkt z fragmentu czy z pozostałej części książki... Ja na wszelki wypadem pisałam wszystko, co wiedziałam (na szczęście byłam wyczulona, bo ostatnio pisaliśmy wypracowanie pod klucz), ogólnie marnie to widzę.
Ja również wyznawałam podobną teorię i takim sposobem zahaczyłam jeszcze o filozofię Nitschego. Zobaczymy, w końcu to tylko próbna. Według mnie z tego fragmentu nie dużo można było napisać, a na pewno już o konsekwencjach dla Raskolnikowa z popełnionej zbrodni.
Stary 2010-11-23, 17:46   #887
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja również wyznawałam podobną teorię i takim sposobem zahaczyłam jeszcze o filozofię Nitschego.
Alice- ja też! Jeszcze coś wplotłam o Machiavelli'm i sporo o samym przesłaniu książki. Temat fajny, dało się dużo napisać, tylko ciekawe jaki klucz do tego wymyślili...
Stary 2010-11-23, 17:50   #888
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

ale jestem zła robię w sobotę osiemnastkę w pubie, moja babcia była dzisiaj potwierdzić termin i babsko powiedziało, że impreza będzie bez muzyki, bo nie DJa! -.- wyobrażacie sobie imprezę bez muzyki? nie wiem co teraz zrobić
Stary 2010-11-23, 17:58   #889
kaja_92
Wtajemniczenie

Rosiek, spokojnie Niech Ci zejdą z ceny to po pierwsze. I negocjuj ile się da. Nagraj muzykę, weź laptopa, głośniki chyba jakieś czy coś mają. Dasz radę!
Stary 2010-11-23, 18:04   #890
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Rosiek, spokojnie Niech Ci zejdą z ceny to po pierwsze. I negocjuj ile się da. Nagraj muzykę, weź laptopa, głośniki chyba jakieś czy coś mają. Dasz radę!
Najlepsze jest to, że oni bez DJa nie mają sprzętu a ja nie mogę wnieść laptopa ani przyprowadzić własnej osoby do gry. Mogą mi najwyżej z telewizora na głośnikach puścić Vivę. Szał ciał

dobrze, że stracę 'tylko' 100 zł zadatku.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

tylko ciekawe, czy znajdę wolne miejsca w lokalu przed andrzejkami...
Stary 2010-11-23, 18:18   #891
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że oni bez DJa nie mają sprzętu a ja nie mogę wnieść laptopa ani przyprowadzić własnej osoby do gry. Mogą mi najwyżej z telewizora na głośnikach puścić Vivę. Szał ciał

dobrze, że stracę 'tylko' 100 zł zadatku.
to są chyba kpiny...
a poza tym wpłacając 100zł umawiałaś się na coś innego, skoro oni nie wywiązują się z umowy powinni oddać Ci pieniądze, ja na pewno bym tak tego nie zostawiła

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:37   #892
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
to są chyba kpiny...
a poza tym wpłacając 100zł umawiałaś się na coś innego, skoro oni nie wywiązują się z umowy powinni oddać Ci pieniądze, ja na pewno bym tak tego nie zostawiła
problem jest ten, że dzisiaj miała być podpisana oficjalna umowa, więc do tej pory wszystko było dogadane ustnie - i do swojej racji tam nie dojdę pewnie ale już załatwiłam sobie inny lokal, z którego mam od domu około 1,5 minuty drogi, sama się sobie dziwie, ze wcześniej o nim nie pomyślałam.
o stówkę jeszcze będziemy się kłócić, ale wątpię, że coś wskóramy.
Stary 2010-11-23, 18:45   #893
chococabana
Rozeznanie

Mi czytanie ze zrozumieniem poszło dobrze, choć na początku bylam przerażona. Wypracowanie pisałam o ZiK ale jestem strasznie zła! Temat rzeka, a ja nawet połowy nie napisałam ;/

A wypracowanie można pisac jak długie się chce. Można nawet wykorzystać pole do brudnopisu ale należy na górze zaznaczyć, że jest to dalszy ciąg
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:13   #894
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Alice- ja też! Jeszcze coś wplotłam o Machiavelli'm i sporo o samym przesłaniu książki. Temat fajny, dało się dużo napisać, tylko ciekawe jaki klucz do tego wymyślili...
Właśnie, może to uznają za specjalne walory tekstu Też miałam napisać o Machiavelli'm ale bałam się że za bardzo będzie to odbiegać i nie pasować i w końcu napisałam o tym, że cel nie uświęca środków. Jak dla mnie za mało czasu by dobrze napisać, więc nie mam za bardzo szczegółowo.
Ja nie umiem pisać pod klucz, ale może egzaminatorzy znajdą coś w moich wypocinach.

Rosiek, ale ustna umowa chyba też coś znaczy. Czy to, że nie można własnych głośników i laptopa mają jakoś zapisane w regulaminie umów czy coś?
Stary 2010-11-23, 19:21   #895
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Właśnie, może to uznają za specjalne walory tekstu Też miałam napisać o Machiavelli'm ale bałam się że za bardzo będzie to odbiegać i nie pasować i w końcu napisałam o tym, że cel nie uświęca środków. Jak dla mnie za mało czasu by dobrze napisać, więc nie mam za bardzo szczegółowo.
Ja nie umiem pisać pod klucz, ale może egzaminatorzy znajdą coś w moich wypocinach.

Rosiek, ale ustna umowa chyba też coś znaczy. Czy to, że nie można własnych głośników i laptopa mają jakoś zapisane w regulaminie umów czy coś?
Teoretycznie świadczy, ale na upartego: jak jej udowodnię?

a co do pogrubionego - to już nie jest dla mnie istotne.
Stary 2010-11-23, 19:45   #896
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Skąd ja to znam? Tematy niby umiem, lekture przeczytam a wypracowania katastrofa. Nigdy nie mogę się w klucz wstrzelić, niby o to samo mi chodzi, ale inaczej ujmę i już mi nie uznaje:/
Stary 2010-11-23, 21:11   #897
Jamajka007
Zakorzenienie

Ja zawsze przeglądając klucze mam wrażenie, że wypracowanie ma być zupełnie o czym innym, niż mówi jego temat...

Stary 2010-11-23, 21:24   #898
diotorka
Raczkowanie

Jestem taka zła na siebie ! Wczoraj przeglądałam streszczenia i tak przeglądam przeglądam , patrzę zbrodnia i machnelam ręką ,mówię napewno nie będzie bo to trudna książki..a dziś...mało pamiętałam co tam dalej się działo po dokonaniu zbrodni i lałam taka wodę ,oby do 250słów i na dodatek...zrobiłam taki wielki błąd rzeczowy...Napisałam że pochodzi z młodej polski.ale to jakoś napisałam przez nie uwagę bo wcześniej napisałam że to powieść realistyczna...czyli oczywiste że to pozytywizm.taka gapa to z pośpiechu i w ogóle stresu,wkurzala mnie taka z komisji.siedziałam w 1ławce i ciągle na rękę mi się patrzyła :/ Najgorsze się strzelić w klucz.u mnie od polaka baba zawsze ocenia według klucza i zawsze mam 2 lub 3 max 3plus ale wale takimi szczegółami...a dziś lałam wodę że cho cho bo nie przypomniałam sobie treści... a tekst ze zrozumieniem to wrrr..-nie lubię :p taki docs trudny był..wczoraj powtarzałam te funkcję ale mówię napewno nie będzie i masz ci los było... jutro matma :-( najgorsze...:/ po przedniej z cke napewno na 30procent nie napisałam...
diotorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 21:39   #899
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diotorka Pokaż wiadomość
Jestem taka zła na siebie ! Wczoraj przeglądałam streszczenia i tak przeglądam przeglądam , patrzę zbrodnia i machnelam ręką ,mówię napewno nie będzie bo to trudna książki..a dziś...mało pamiętałam co tam dalej się działo po dokonaniu zbrodni i lałam taka wodę ,oby do 250słów i na dodatek...zrobiłam taki wielki błąd rzeczowy...Napisałam że pochodzi z młodej polski.ale to jakoś napisałam przez nie uwagę bo wcześniej napisałam że to powieść realistyczna...czyli oczywiste że to pozytywizm.taka gapa to z pośpiechu i w ogóle stresu,wkurzala mnie taka z komisji.siedziałam w 1ławce i ciągle na rękę mi się patrzyła :/ Najgorsze się strzelić w klucz.u mnie od polaka baba zawsze ocenia według klucza i zawsze mam 2 lub 3 max 3plus ale wale takimi szczegółami...a dziś lałam wodę że cho cho bo nie przypomniałam sobie treści... a tekst ze zrozumieniem to wrrr..-nie lubię :p taki docs trudny był..wczoraj powtarzałam te funkcję ale mówię napewno nie będzie i masz ci los było... jutro matma :-( najgorsze...:/ po przedniej z cke napewno na 30procent nie napisałam...
Ojj... ja też wczoraj przeglądałam i "Zbrodnię.." ominęłam..
ale za epokę chyba duzo pkt nie odejmą

Stary 2010-11-24, 07:13   #900
monakaja
Raczkowanie

heeejja dziś nie ide do szkoły bo mamy normalne lekcje i nie piszemy matmy P, więc sobie odpuściłam,

biore sie za matmę R

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości