|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hopea - zamówienie
A sprawdzałam
i przegapiłam ![]() Dzięki, racja.
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Nagaly to rozumiem, że mam dopłacic na koniec, jak coś się zmieni to krzycz.
|
|
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
I naprrrawdę tylko ja chcę spinki do mankietów? No niemożliwe...
Ktoś się przecież jeszcze na pewno skusi (są w dziale z zapięciami, jak coś )
|
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
A ja bym prosiła o przesłanie numeru konta wraz z informacją ile dokładnie mam zapłacić.
Podziwiam Was za rozkładanie tego całego towaru po zamawiających i z góry oczywiście dziękuję
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Informuję / przypominam, że wysyłam tylko pocztą ALE nie wspomniałam, że oczywiście - można - wysłać do mnie swojego kuriera, który tylko zjawia się po przesyłkę nie wymagając drukowania listu [bo ja nie mam jak] - jednak wtedy trzeba się liczyć z tym, że bez uzgodnienia godziny - może być problem z dorwaniem mnie w domu. Najbezpieczniej będzie zawsze po 11 [już nie zrzucam ze schodów za obudzenie] a przed 15 [jeszcze nie jeżdżę po mieście], Oczywiście i od tych godzin mogą być wyjątki, więc warto mnie o wizycie kuriera uprzedzić
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Wybiła godzina "zero"
![]() Informuję, że tabeli nie można już edytować, jest tylko prawo do wyświetlania, czyli nie ma możliwości wprowadzenia jakichkolwiek zmian. Taka wersja jak jest teraz - zostanie zamówiona w poniedziałek / wtorek, ew. zmiany możliwe jedynie w sytuacjach awaryjnych przed złożeniem zamówienia. Kontakt przez PW. Teraz zbieram się za ostatnią aktualizację cen, za ok 10 minut tabela będzie tip top zaktualizowana. Jak zapowiadałam, dla przypomnienia: - pierwsza zapłata "tabelkowa" dopiero po otrzymaniu faktury pro-forma (nie wcześniej jak 12 września - ale w okolicy 12-14), poinformuję Was w tym wątku po wprowadzenia ew. korekt na ceny i braki - druga zapłata po otrzymaniu towaru i rzeczywistym doliczeniu kwoty za przesyłki (hopeowa przesyłka dzielona przez ilosć osób w tabeli + przesyłka do Ciebie) i ewentualne zwroty, jeśli ktoś się zamachnie i postanowi sobie wyalkulować koszty przesyłki a wyjdą one niższe itp PYTANIE O SPINKI DO MANKIETÓW (poz. 63) - wzięte 34 gramy, w poz. 64"do kompletu" dobrane jeszcze 4,48g innych spinek wliczających się do rabatu - brakuje do dobrania 8 sztuk [4 pary] poz 63: ZAP-925-MAN-2. Można się jeszcze zdecydować pisząc w temacie albo do mnie na PW - do nocy z niedzieli na poniedziałek, czyli macie dobę. Obecnie cena wprowadzona przez Mari (optymistycznie) z rabatem: 12,94 zł/szt Bez rabatu cena wyniesie 17,26 zł / szt. więc różnica jest. Ktoś chętny? Marisella - jeśli nie dobijemy do rabatu, mimo wszystko będziesz brała te 20 szt. po cenie bez rabatu?
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-09-11 o 00:36 |
|
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli się nikt nie zdecyduje na jeszcze i nie będzie rabatu to nie będę brała, bo po tyle samo mam na miejscu w Szafirze i mogę kupować w miarę potrzeby
Ale może ktoś jeszcze będzie chciał? Różnica jest naprawdę znacząca i jest taniej nawet niż w Silveksie z tego co jakiś czas temu patrzyłam...---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- I przepraszam za zamieszanie, Nagaly, z tymi spinkami Jak się wybiorę w Twoje okolice to będziesz mi mogła nakopać do tyłka
|
|
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
O kurde przegapiłam edycję swojego zamówienia!!!!
Zajrzę i zobaczę co ja tam nawyprawiałam
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Mari spoko, żaden problem
![]() Kasia jeśli coś chcesz zmienić to dziś do wieczora pisz
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Powyzej 400zł przesyłka powinna być gratis pocztą polską, pow. 1000zł-gratis kurier
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weź no się opanuj! Zorganizuj coś takiego, potem podziel całość i jeszcze ludziom za darmo wyślij - a co, jak lubisz pracę charytatywną.. pomijając fakt, że jeśli mówisz o hopei - to nie masz racji, srebro to materiał ścisłego zarachowania i oni MUSZĄ wysyłać go w określony sposób. Jak chcesz mieć wysyłkę za darmo, to skieruj swe kroki do sklepów internetowych, które oferują coś takiego. Aniu - wybacz, poniosło mnie! Ale jak widzę takie coś.... heh jeszcze parę godzin i znikam
|
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
Asi chyba chodziło o to, że:
a) Wartość zamówienia do 500 zł – koszt wysyłki 20 zł netto/24,60 zł brutto b) Wartość zamówienia powyżej 500 zł – wysyłka gratis (na koszt Sklepu) 2) Zamówienia wysyłane przy płatności „przelewem” – kurier UPS sp. z o. o. (opcja standard): a) Wartość zamówienia do 1500 zł – koszt wysyłki 30 zł netto/36,90 zł brutto b) Wartość zamówienia powyżej 1500 zł – wysyłka gratis (na koszt Sklepu) (Skopiowane z regulaminu hopei) |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie tak, do mnie wysyłali zamówienie kurierem za darmo
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Killa, spokojnie, asiapimplasia z pewnością nie miała na myśli tego bym dopłacała
Pewnie chodziło Jej o ten zapis w tabeli [wiersz 112, kolumna B] w którym zostawiłam miejsce na rozdzielenie kosztów wysyłki z Hopei.Faktycznie nie wiedziałam, że powyżej jakiegoś_tam_pułapu jest darmowy kurier [darmowa wysyłka w ogóle]
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
NagaLy - mnie się ciśnienie bardzo łatwo podnosi ostatnio... a wypowiedź asipimplasi można różnie interpretować
![]() ja naprawdę potrzebuję tego urlopu... heh
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#886 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eee... opad szczęki właśnie zaliczyłam.... Na szczescie ktos juz wkleił cennik hopei-chodzi mi o koszt dostawy. A że sama ostatnio miałam zamówienie za ok 2000zł i mi omyłkowo wysłali normalną pocztą (wówczas wystarczyło do kuriera 1000) i za pobraniem (a to dla mnie dodatkowy kłopot, bo muszę ze wsi zasuwać do banku po pieniądze). No to jak sprawdziłam w regulaminie, że od 1000 jest a)kurier gratis b) płatność przelewem z domku to wielkimi wołami im napisałam w komciu: proszę o darmowego kuriera i płatność będzie przelewem. Swoją drogą naprawdę ci Państwo mają anielską cierpliwość, jako że połączyli mi z 10 zamówień razem, bo robiłam jedno na raty ;-)) ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówienie złożone. Czekam teraz na pro-formę.
Kurcze, oby się udało zgrać wszystko do piątku...
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdź proszę konto. Może trochę za szybko, ale kasa wysłana
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Sunflower55 Czas edycji: 2011-09-13 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecali podesłać pro-formę jak najszybciej i że prawdopodobnie jeszcze dziś.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-09-13 o 13:54 |
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihihi dobre. kiedy Ci przelewiki robić maleństwo?
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Z przelewem spokojnie, jak otrzymam fakturę pro-frma to naniosę zmianę do tabeli i wtedy będą kwoty do wpłacenia. Podam w tym temacie co i jak
I gdzie
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Musieli się nieźle zszokować kwotą
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
No i pro-formy nie ma... Trudno. Będę się spinać jutro ale i tak "dostępna" będę dopiero od popołudnia [chyba, że stanie się cud...]. Jeśli się cud nie zdarzy, to przelew będzie można wykonać dopiero w środę, tak myślę.
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA ![]() Przyszła faktura pro-forma. Siedziałam 5 godzin i nie zrobiłam nawet 1/4 więc skapitulowałam. Nie ma sensu tak liczyć jeśli i tak przyjdą braki. Po otrzymaniu faktury skontroluje towar i po prostu wprowadzę ręcznie kwoty każdemu z osobna, zgodnie z faktycznym przelicznikiem z faktury oraz koszty przesyłki zgodnie z wagą. Każdemu dodam odpowiedni koszt wysyłki plus złotówkę, w złotówce mieszczą się takie magiczne sprawy jak koszt koperty bąbelkowej, woreczków strunowych i moje piwo A serio – bez piwa. Bardziej serio – możliwe, że zostanie mi na piwo Jedni dostają mniejsze koperty a inni większe, jedni mało woreczków inni więcej – mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów [kwotę tę uśredniłam i zaokrągliłam] - ale gdyby były to proszę pisać. Podsumowując: wpłacamy tę kwotę, która podana jest w tabeli. W TYTULE PRZELEWU KONIECZNIE PROSZĘ UMIEŚCIĆ NICK WIZAŻOWY! JUŻ WPŁACAMY Bardzo proszę o wzięcie pod uwagę wszystkiego co poniżej, inaczej nie ogarnę i padnę a potem przepadnę [z Waszą kasą, oczywiście ] . Poza tym moja skrzynka wizażowi nie przeżyje zmasowanych poprawek. Mam mało miejsca ![]() WSZYSTKIE OSOBY PROSZONE SĄ O WYSŁANIE DO MNIE PW ZAWIERAJĄCĄ: - Pełen adres do wysyłki - Adres e-mail - Numer konta ORAZ DANE OSOBY, NA KTÓRĄ ZAEJESTROWANE JEST KONTO wraz adresem tej osoby, jeśli dane są inne niż do wysyłki – inaczej żaden przelew ode mnie nie wyjdzie bo system bankowy nie zaakceptuje braku danych a przy błędnych dostanę zwrot przelewu [jeśli będę musiała dokonać zwrotu to nr konta mam od razu w zasięgu ręki i znacznie przyspieszy to moją pracę] FAKTURY [tym, którzy wpisali „tak” w okienku fakturowym – faktury rozesłane zostaną drogą mailową]: - Do wiadomości proszę dodać dane, na które ma być wystawiona faktura, wraz z nip-em. Dopiero w odpowiedzi na Waszą PW – dostarczam Wam nr konta i dane niezbędne do wykonania przelewu. Taka forma [odpowiedz] jest dla mnie łatwiejsza, niż tworzenie nowych wiadomości w liczbie mnogiej. Jeśli ktoś nie wyśle danych do piątku, to automatycznie wysyłam PW z danymi ale wolałabym to jednak jakoś szybciej zgrać, dlatego proszę Was o wiadomości. Przypomnienie: wszelkie dopłaty i zwroty regulowane będą po dotarciu towaru. Bo dopiero wtedy okaże się czego jest za dużo a czego za mało [podana waga w tabelach H. często jest wagą orientacyjną]. Poprosiłam, by w ramach możliwości zaokrąglali do sztuk ale tylko większe elementy – w tym także obowiązkowo bigle w parach – ale już o metrach drutu nie pisałam, bo by mnie zabili śmiechem [zamówienie składa się w gramach]. Mała informacja: 1) Osobom które poprosiły o fakturę, doliczam VAT do wysyłki 2) Z uwagi na to, że jest sporo braków (na jakieś 700 zł!) muszę wyłapać czego nie ma i czy gramy się zgadzają – co opóźni przelew – zaczyna mi się w głowie kreować wizja dotarcia towaru dopiero w piątek. Poniedziałku nie przyjmuję do wiadomości ale łazi za mną ten scenariusz jak cień ![]() Dziękuję za uwagę
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-09-14 o 17:00 |
|
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu żeby nie zaśmiecać skrzynki
mam pytanie (a właściwie informację) odnośnie nas trzech: Eilo, mnie i Marty... prześlę Ci dane za siebie i Martę i Eilo w jednej wiadomości i porozsyłam dane do przeleewu dziewczynom
Edytowane przez lwica83 Czas edycji: 2011-09-14 o 17:13 Powód: edit |
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jetem po nieprzespanej nocy. Zbijałam dziecku 40to stopniową gorączkę. Zapchany nos plus bolące gardło, więc... zaraz odwołuję dzielenie weekendowe niestety, ponadto też wiele wskazuje na to, że paczka i tak dotrze po weekendzie bo musiałam wczoraj domawiać towar - tabele sumujące nie zliczyły 3 ostatnich osób i nie dostałam jeszcze ostatecznej faktury pro-forma
No niestety, siła wyższa, mam nadzieję, że mnie nie zjecie. Postaram się mimo wszystko jak najszybciej rozdzielić towar i wysłać przesyłki tak, by dotarły do Was przed końcem przyszłego tygodnia.
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu zdrówka dla dziecka!! to jest wazniejsze niż sreberko!!
|
|
|
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
Ach nie wiem co się dzieje z tymi dziećmi ostatnio
Z moją Laurą leżałyśmy już 2 razy w szpitalu w ciągu miesiąca-ciągle zapchany nos,mega katar i kaszel-diagnoza astma Wpłata poleciała. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

i przegapiłam 

Ktoś się przecież jeszcze na pewno skusi
(są w dziale z zapięciami, jak coś
Ale może ktoś jeszcze będzie chciał? Różnica jest naprawdę znacząca i jest taniej nawet niż w Silveksie z tego co jakiś czas temu patrzyłam...

] . Poza tym moja skrzynka wizażowi nie przeżyje zmasowanych poprawek. Mam mało miejsca