|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
o matko! to już? ale zleciało.. ![]() ![]() Nerola - dużo siły, cierpliwości i już za chwilę Izka będzie z Wami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
nie no dziewczyny jak czytam co potrafią księża to utwierdzam się w swoim przekonaniu
![]() Dla mnie kościół to biznes jak każdy inny tylko księża podatków za to nie płacą jak normalni ludzie ![]() ech nie będe sobie cisnienia podnosic, to takie święte krowy a na wsiach to już w ogóle Pan i Władca ![]() Oni się w ogóle powinni cieszyć że ludzie chca kolejnego członka do tzw Wspólnoty wprowadzić a nie cudować z kasą ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#873 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny co do chrzcin to ja tez intensywnie o tym mysle bo wiem ze bedzie mnie czekala przeprawa z tesciowa bedzie chciala naspraszac wszystkich pociotakow jakim ma i ich dobrych znajomych wyjdzie nam ludzi jak na wesele ale juz do meza powiedzialam ze jak tam wyduma to ma jej powiedziec ze bedzie za nich placic albo ja powiem,ale jak on to zrobi to nie bedzie takiej afery,noi napewno bedzie afera bo niechce szwagierki zapraszac niecierpie jej...........ja bym chciala chrzciny zrobic dosc szybkko zeby jezcze w miare cieplo bylo.
nerola super ze bedziesz miala malutka juz przy sobie troszke ci zazdroszcze (najwazniejsze zeby wszystko bylo dobrze zebysie z malutka byly zdrowe) ja swojej ksiezniczki niemoge sie juz doczekac kocham ja na zaboj ja wrocilam dopiero ze spaceru bylam z mama na cmentarzu zmachalam sie troche na tym skwarze Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2011-05-12 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
BAN stały
|
Cytat:
no w kancu dobre wiesci ![]() bedziemy trzymac kciuki oczywiscie, ale dawaj nam Nerolka znać jeszcze co i jak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to Ci sie udała pogoda na wyjazd do Rzeszowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Księzyca chyba powaliło ![]() My ani razu nie zapytaliśmy ile ![]() ![]() ![]() Też będę piekła dla teściowej tort ![]() Ja chrzciny chę pod koniec sierpnia, albo początek września. I raczej będzie to restauracja bo pewnie będzie coś koło 20 osób bo rodzice, rodzeństwo z rodzinami i tyle wychodzi. W domu nie mamy gdzie zmieścić tylu osób a poza tym zeby coś dla tylu osób przygotować to jednak troche trzeba postać przy garach a potem zmywanie, sprzatanie ![]() Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
kurcze ale jestem głodna
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dam jakoś radę dziewczyny, muszę. Dzięki za dobre słowa ![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
no dlatego wczesniej pisalam ze mialam szmaciaka z allegro, co pod biustem za szeroki był... a tak najczesciej jednak mialam poczatkowo koszulke na ramiaczkach i w to tetre...
zanka, karolinee, meszsares i vaniliowa - doszla, sorki, dawno nei sprawdzalam... zmalowana - ja wykrzyczalam sie na dziecko bo mnie dzis wnerwia, chyba pogoda dzis na złośników... wodaqua - nununu jak mowi moje dziecie ![]() ![]() kurcze, budzi sie, koniec czytania... |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Editka jak dla mnie beż najlepszy! nawet ładnie wygląda, musiałabym zobaczyć, czy taki krój mi osobiście pasuje
![]() Madziulka nie raz się niestety czeka tak długo w kolejce, na szczęście jest ta że ludzie wchodzą i wychodzą więc coś się dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
Zbiorowo dziękuję wszystkim Wam kochane za życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#884 |
Zakorzenienie
|
Oj kobietki produktywne dziś jesteście!
Ale udało mi się i pięknie Was nadrobiłam. Teraz tylko pamiętać, co której z Was odpisać ![]() (swoją drogą, Wy tak fajnie odpisujecie, cytując fragmenty wypowiedzi, ale nie chodzi mi o jedną, ale wypowiedzi kilku z Was- ja tak nie umiem ![]() Yyyy więc tak : Brumek ![]() ![]() moniczka łazienka i kuchnia - rewelacja sygnie 100 lat 100 lat! Beatka ale już poważny tydzień masz skończony! teraz będzie już z górki, pamiętam jak kończyłam 30, a teraz w trakcie 35... Zakupki cudowne, oglądałam wszystko, każde zdjęcie. I sypialnia- mmm duże łoże ![]() A w busiku to myślałam, że padnę autentycznie;/ Jutro i w weekend tez mnie czeka ta wątpliwa ,,przyjemność"... I za każdy nowy zaczęty tydzień i za każdy skończony dziewczynki ![]() nerola dziękuję za zainteresowanie moim problemem, błahym przy Tym co przechodzisz Ty kochana! ![]() I mieszkanie prawdopodobnie będzie już nasze, jeszcze dziś mąż pojechał po jakieś dokładniejsze info, bo wczoraj już nie dorwał kolegi... Nerola już za 1,5 tyg będziesz tulić Izę w ramionach...Nie chce mi się w to wierzyć, będziesz miała już małą na zewnątrz... Dojdziesz do siebie, i wszystko będzie tak jak powinno... Dobrze, że ciąża nie trwa wiecznie ![]() Dobrze, że mamy pieleszke ! ![]() żaneta fajna ta karuzelka! Ja jeszcze nie mam nic takiego, pewnie trzeba będzie się kiedyś rozejrzeć. I jedna z Was kochane, pokazywała też kołyskę- cudna, taka słodka... Ja też czytam tą książkę ,,Język niemowląt" i podoba mi się podejście autorki do dzieci. Na razie skończyłam dopiero 1 rozdział, ale zapowiada się ciekawie. madziulka będzie dobrze, dasz radę ! A jeśli chodzi o chrzest... Ja tez jestem po cywilnym i myśleliśmy własnie o takiej opcji, o której pisała jedna z Was, czyli kościelny + chrzest...No ale to wszystko wyjdzie w ,,praniu" A impreza, hmm ostatnio byliśmy na chrzcie u synka brata Tżta w lokalu ( mały miał 6 tyg) i było fajnie, młoda mama nie musiałam martwić się o gości, podawać, przynosić itp... Mogła w pełni zająć się małym i ogólnie rozmowie z gośćmi... Ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam zbyt.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
jej..... jakos mi sie zasiedzialo przed kompem ide troche niech mi slepka odpoczna zajrze wieczorem......
tylko prosze przystopujcie troche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Marina1 wystarczy jak będziesz przy tych postach zaznaczać ten znaczek w rogu przy cytuj (wielo-cytuj), a potem odpowiedz i znajdziesz wszystkie posty na które chcesz odpowiedzieć i między nimi pisujesz swoje myśli
![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-12 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Marina byłam w tamtym roku na weselu, w sobotę ślub i wesele, w niedzielę chrzest i poprawiny wesela
![]() ![]() Sygine 100 latek kochana!! ![]() ![]() ![]() ![]() No i zapomniałam kompletnie co miałam jeszcze pisać.... Tak teraz myślę.... wiadomo do chrzcin kuuupa czasu, ale zaczynam się zastanawiać czy lepiej rodzinkę wziąć do lokalu..... kurde narobię się jak głupia, bo to obiad, deser, tort, ciasta, jakieś sałatki pierdoły, napoje i nie dość że robota to wszystko przecież i tak trzeba kupić! a w nosie mam jeszcze za obsługę robić w dzień chrztu... a tak to na 3 godz do lokalu i do widzenia wszystkim ![]() ![]() Wysprzątałam cały dom, pranie zrobione i ledwo żyje taki upał.... jeszcze musimy skoczyć do biedronki i rozlewni po pare zgrzewek wody mineralnej i prasowanie wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
brunetka - jak ja robie wielocytuj to mi sie i tak jako jeden cytat kazde otwiera. pewnie cos nie tak robie...
ide na rowerek (znaczy sie ide zajezdzic dzieciaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
BAN stały
|
na pierwsze pranie ja bym radzila jednak dac 60 stopni, nowe a tym bardziej uzywane ciuchy, no chyba ze jest jakis material bardzo delikatny na wysoką temperature... nie bez powodu noworodkom i malym dzieciom prasuje się wszystkie rzeczy. Dzięki temu dziecko jest zdrowsze, poniewaz temperatura powyzej 60 stopni zabija roztocza i niektore bakterie.
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-12 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie z Wami dziewczyny ![]() ![]() Sygine wszystkiego najlepszego kochana ![]() ![]() ![]() Nerolka już tak blisko ![]() ![]() Madziulka biedulko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
No to próbuje brunetko, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie. W każdym razie dziękuję za instrukcję
![]() I tu próbuję zacytować agulebaar ![]() no fajnie fajnie pomyśleli! kurde nie udało się ![]() ciemna masa ze mnie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Nerolka dużo zdrowia i siły i powodzenia oczywiście. I niech łobuziara Iza zdrowiutko i leciutko na ten świat zawita.
![]() Temat księży to niekończąca się historia - ja osobiście zrezygnowałam z chodzenia do kościoła, bo i tak ich zdaniem żyję w grzechu. i na spowiedzi przerabialiśmy ten temat z księdzem, który uparcie tłumaczył mi, że żaden nie-mąż nie zajmie się mną tak jak mąż. I to nic, że facet poznany 6 miesięcy wcześniej dowiedziawszy się o mojeje endometriozie, nie uciekł, a wręcz przeciwnie wspierał i przeżył ze mną 8 miesięczną kurację hormonami. aj... ale ja żyję w grzechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Nerolko to świetne wieści
![]() ![]() Trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze i żeby Was szybko do domu wypuścili ![]()
#894 |
Zadomowienie
|
Z tym prasowaniem rzeczy nowordków to ostatnio położna z SR powiedziala nam, że to bujda na resorach. Że takie prasowanie miało sens, jak kobiety kiedyś w rzekach prały
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
ja prasować będę tylko ze względów estetycznych, jak coś będzie wymięte to wyprasuję
![]()
#896 |
Zakorzenienie
|
Lilka jesteś?? jak brzuszek? uspokoiło się trochę???
Co do prasowania to coś w tym chyba jest ![]() ![]() Teraz może przeprasuję za pierwszym razem, potem mi się już nie będzie pewnie chciało ![]()
#897 | |
BAN stały
|
Cytat:
jak kobiety w rzekach praly to raczej nie mialy jeszcze zelazek ![]() oglądałam ostatnio program na tvn style o proszkach dla dzieci, noworodkow i wlasnie takich poradach dotyczących prania, gdzie wypowiadali sie lekarze. moim zdaniem teraz jest duzo wiecej zarazkow niz kiedys i tym bardziej powinnysmy dbac o nasze dzieci, ale to tylko moje zdanie. ![]() no a względy estetyczne swoją drogą ![]() ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-12 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zadomowienie
|
Też prawda ![]() Ja myślę, że zawsze znajdzie się lekarz, który potwierdzi bądź obali jakąś teorię. Co tu dużo gadać w kwestii macierzyństwa i opieki nad maleństwem jest mnóstwo sprzecznych informacji, myślę, że każda z nas będzie musiała wybrać z tej garści wielu informacji to, co uważa w/g siebie za słuszne ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-12 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
BAN stały
|
a i jeszcze ubranka po wyprasowaniu są dużo bardziej miękkie i nie podrażniają delikatnej skóry niemowlęcej tak jak nie prasowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Właśnie rozwiesiłam pierwszą turę upranych ubranek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.