![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Cytat:
seks w trakcie blistra czy w przerwie niczym się nie różni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Przyczajenie
|
z innych wypowiedzi dziewczyn seks bez zabezpieczenia nawet podczas brania tabletek (i w czasie przerwy, ku ścisłości) nie jest bezpieczny, bo jak to mówią zawsze jest jakas szansa na zajscie w ciąże. myslalam ze pomozecie mi na swoim przykładnie a nie bedziecie kazaly odnoscic sie do ulotki......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mówi się, że seks bez dodatkowego zabezpieczenia jest bezpieczny przy prawidłowym braniu (łykam tabsy 1,5roku, nigdy nie używaliśmy prezerwatyw.... mamą nie jestem) te 0,2% to głównie wpadki przy zapomnieniu tabletek, zażywaniu leków obniżających skuteczność - czyli ogółem niestosowanie się do ulotki lepiej odnieść się do ulotki bo masz pewność że ona Cię nie oszuka - według niej jesteś zabezpieczona nieprzerwanie od pierwszej tabletki wziętej w pierwszy dzień miesiączki i inne metody antykoncepcji nie są potrzebne jeśli bierzesz prawidłowo Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-05-09 o 10:51 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Przyczajenie
|
Właśnie na takiej odpowiedzi mi zalezalo, bo oparłaś sie na własnym doświadczeniu. Dziękuję.
To co napisalas poza tym to dokladnie wiem. Wszystko jest napisane w ulotce, ktora naprawde nie raz czytalam. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke to stwierdzenie mi sie nie trzyma kupy... seks bez zabezpieczenia przy tab ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no o to mi chodziło - może troszkę źle to sformułowałam - tzn zjadłam 'dodatkowego' ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
Eh nie rozumiem tu czegos:/ Poszlam do ginekologa zapisal mi tabletki na ktorych jak byk pisze by zaczac opakowanie w pierszym dniu cyklu. Ale lekarz powiedzial mi iz powinnam zaczac dnia piatego -tak tez uczynilam bo to wybitnej klasy specjalista. Kochalam sie z chlopakiem w 8 dniu zazywania tabletek. Dosc ze pierwszy raz skonczyl we mnie to jeszcze mialam wtedy dni plodne:/i co? i teraz sie zadreczam - weszlam na forum a tu jak sie okazuje wszystko zrobilam zle choc staralam sie postapic dokladnie z zaleceniami gina:/
Zastanawiam sie czemu nie powiedzial mi o tym ze powinnam odczekac jakis czas zanim zaczne sie kochac tylko z zabezpieczeniem tabletkami:/a jeszcze dodal ze mam pewne zabezpieczenie bo on nie chce jeszcze mego dzidziusia ogladac eh sama nie wiem czy sie zmartwiac na zapas ale jestesm wsciekla i na niego i na siebie;( Tymbrdziej ze tabletki biore regularnie zawsze o tejsamej porze:/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przypadku gdy zaczęłaś stosować antykoncepcję w 5tym dniu cyklu, zabezpieczenie uzyskałaś po 7 dniach łykania tabsów - a więc ten stosunek był już bezpieczny, nie było żadnych dni płodnych (których nie ma przy tabletkach ![]() lekarz faktycznie powinien Cię o tym powiadomić, ale ulotka też od czegoś jest i taka informacja powinna się tam znajdować ![]() nie masz powodów do obaw |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Zapisal mi Minisiston i niestety na ulotce nie ma ani slowa o zaczeciu opakownia w 5 dniu zato o pierwszym jak najbardziej:/eh no obys miala racje dzieki ale do krwawienia na ktore jeszcze poczekam to sie chyba skoncze:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
czy jeśli jakimś cudem podczas brania tabletek zajdzie się w ciążę, to czy wtedy nie wystąpi krwawienie z odstawienia w przerwie??? ![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Przyczajenie
|
ja tez zaczelam brac 5 dnia okresu dlatego ze ginekolog powiedziala ze jesli zaczelabym pierwszego dnia okresu to krwawienie mogloby trwac duzo dłuzej czyli oprocz okresu mogloby ci sie przedluzyc o kilka lub kilkanascie dni jakies plamienie.i dlatego kazal ci zaczac brac 5 dnia bo wtedy nie wystepuje takie plamienie. ale o tym ze powinnas stosowac antykoncepcje przez 7 dni odkad zaczniesz brac pierwsza tabletke to powinien cie poinformowac bo wtedy wlasnie nie ma tego zabezpieczenia. skoro kochalas sie z chlopakiem 8 dnia to pewnie juz trafilas w dni zabezpieczone tabletkami, wiec nie masz sie co martwic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Przyczajenie
|
ja mam własnie taki problem.skonczyłam 1 opakowanie tabletek Cilest i jestem połowie 2.Ale nie dostałam normalnego okresu było to lekkie plamienie,starczyłaby wkladka co trwało 2-3dni.skonczyła mi sie przerwa 7dniowa wiec zaczełam brac 2 opakowanie ale ja sie stasznie dziwnie czuje,czesto siusiam mam bolace piersi zasinione sutki i boli mnie brzuch jak na okres,mam mdłosci (na poczatku myslałam ze moze z głodu rano ale po jedzeniu mam to samo),juz pare razy sie zdazyło ze mało nie zwymiotowałam.Czy moge byc w ciąży? Prosze co tym myslicie??????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
słuchajcie dziewczyny ja znam takie przypadki ![]() ![]() więc nic nie daje nam 100% pewności co do zabezpieczenia... ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Czy jeśli brałam wszystkie tabletki jak należy i dostałam okres jak zawsze, a mam ciągłe mdłości to moge być w ciąży??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#887 |
Przyczajenie
|
DawEwe a jak sie dowiedziałas ze jestes w ciąży? Miałas jakis objawy??
Edytowane przez koza23 Czas edycji: 2009-06-01 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
czy tabletki działają od wzięcia pierwszej ?
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
przeczytaj ulotkę albo użyj wyszukiwarki...
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
nabijasz sobie liczbę postów takimi odpowiedziami ?
![]() nie biorę jeszcze tabletek, więc ulotki nie mam, a w google jak to w google milion różnych odpowiedzi.
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=101925 nie nabijam sobie postów tylko dbam o przestrzeganie Regulaminu i niezaśmiecanie forum.
![]() |
![]() |
#892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakie pigułki brałaś? Zdarzył się błąd przy przyjmowaniu czy co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie czytaj takich historii tylko przeczytaj ulotkę, przeanalizuj jak działają tabletki i do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
![]() A Ty nabijasz sobie posty, zadając pytania, na które odpowiedź znajdziesz bez większego wysiłku? ![]()
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
ja jak zaczynlam brac tabsy zapytalam moja ginekolog jak to jestczy jestem zabezpieczona od pierwszej tabletki ona powiedzala ze nie moze mi tak powiedziec ze tak roznie to bywa i ze nie zdarzylo sie jej w juz odsc dlugie karierze ginekologicznej zeby jakas ziewczyna zaszla w ciaze pryz regularnym braniu ze zawsze jednak cos bylo pominiecie lub za pozne wziecie tabletki, jakies leki pzreszkadzajace np antybiotyki ale wizelam juz 1 opakowaie i powiem szczerze mam jeszcze obawe zeby w 100% zaufac tej "malutkiej tabletce"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Przyczajenie
|
oj..
na początku witam wszystkie gorąco! przeczytałam wątek uważnie, ale nie znalazlam nic w swoim temacie, więc liczę na waszą opinię... bolą mnie piersi!!! oczywiście tylko przy dotyku, nie brodawki, ale raczej "z boku". co w takiej sytuacji pomyśli prawdziwa panikara ? ciąża !! i tu pojawia się cała lawina pytań - jak to jest możliwe skoro biorę tabletki? na 100% wszystkie, bez poślizgów (większych niż 3-4 h), żadnych antybiotyków, dziurawców, wymiotów, rozwolnień.. no dobra - zjadłam raz mango i wypiłam raz wódkę. oszaleć można, wiem.. ale stres jest... ![]() co poza tym - biorę yasminelle - od pół roku, ale nie są to moje pierwsze tabsy (w sumie biorę od 4 lat z przerwami). hmm.. ostatnio przytyłam ale jakieś 2 kg (mam nadzieję że ocena przyjaciółki jest obiektywna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Frutella - nie jesteś w ciąży.
Po drugie - piersi mogą Cię boleć właśnie ze względu na brak przerwy. Jeśli ból nie ustanie przez dłuższy czas - wybierz się do ginekologa.
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Kup sobie test ciążowy
![]()
![]() |
![]() |
#899 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Przyczajenie
|
hej, mam takie pytanko, bo się zakręciłam już sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.