|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Farbka L'oeral MAJIREL - wątek zbiorczy
buahhot dzieki, juz widzialam te zdjecia, mialam nadzieje na opinie kolejnych wizazanek.
dopytuje poniewaz zdjecia przedtawiaja ten sam odcien farby a na wlosach Pań, wyszly calkiem inne kolory ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Marcelover ♥♥♥
|
wyszły inaczej, bo każda ma inną naturę i prawdopodobnie co innego na długości miały wcześniej
![]() ![]() chyba inne panie z wątku nie robiły, w innym wypadku mam nadzieję, że pochwaliłyby się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
buahhot - dlaczego majireli na poziomie 10 nie uzyjesz?
![]() ja mam juz za soba zabawe z niemal wszystkimi popularnymi na wizazu blond farbami sklepowymi i za kazdym razem wychodzilo nieciekawie, a po 2 tyg robilo sie rudo-zolto przy odrostach. wrocilam do majirel 10,21 i jednak jakosciowo bez porowania na korzyść wlasnie tej farby. odcien tez jest calkiem znosny, z tym ze w kazdym swietle wyglada inaczej - od popielu po sloneczny blond. mysle nad 10 1/2.1 - jeden Pani ze zdjecia wyszedl slicznie - taki czysty jasny blond o jakim marze. mam nadzieje ze skoro 10,21 dal rade z odrostem to rowniez 10 1/2.1 jakos sobie poradzi.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Deserku ja Ci odpowiem ze jak kupisz 6% to rozjasnisz wlosy o 1-1,5 tonu jak wezmiesz 9% wode to mozesz rozjasnic 2-3 tony , wydaje mi sie ze 6% bardzo nie rozjasni wlosow a zeby nie wyszly na zolto
![]() Jezeli masz widoczny odrost to najpierw dokladnie na odrost przeczesujac pasma zeby ladnie sie rozjasnil ( zanim nalozysz to minie na pewno troche czasu ) potem na reszte ,na koncowki na samym koncu jezeli masz zniszczone ( tak na 5-10 mninut) mam nadzieje ze pomoglam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Tym razem postawie na alfaparf 9,21- na poczatku myslalam o bardzo jasnym blondzie, cos z poziomu 11, ale stwierdzilam ze jednak troche przyciemnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() ![]() aaa no i ja będę robić z 9% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Vea Czas edycji: 2012-02-25 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() to teraz już sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
hej drogie wizazanki
a jak wyglada sprawa uzyskania jasnego blondu w ogole blond farbami - nie rozjasniaczem? moze ja mam zludne oczekiwania ze blond farba rozjasnie do tego stopnia, ze wlosy beda koloru jasnego, czystego blondu. sama mam odcien na poziomie 7-8 -> sredni szatyn dodaje zdjecie o jaki efekt mi chodzi pozdrowienia Edytowane przez zuzaankaaa Czas edycji: 2012-02-25 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
halo, czy ktoś tu jeszcze zagląda???
![]() ![]() ( włoski będą po kąpieli rozjaśniającej... ) myślę nad 8.30 albo 8.33 ? co sądzicie? boje się żółtych włosów ale nie chcę też ciemnych! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
a mi pomożecie?
![]() mam włosy z natury ciemny blond, ale teraz są rozjaśnione rozjaśniaczem ( ![]() nie wyglądam jakoś strasznie sztucznie, ale ja widzę taką nieładną żółć po tym rozjaśnianiu... chciałabym teraz pierwszy raz pofarbować trwałą farbą, tylko nie wiem jaki odcień ![]() i ile % ma mieć utleniacz skoro chce uzyskać troszkę ciemniejsze włosy na tych rozjaśnionych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja na twoim miejscu zaczęła bym od czegoś z poziomu 9. Właśnie w piątek zafarbowałam włosy 8,31 - (też miałam rozjaśniane włosy i też teraz bardzo żałuję, nie rozjaśniam już od zeszłego roku). Farba 8,31 chwyciłam mi bardzo ciemno - na początku byłam w szoku bo miałam poz zmyciu ciemno brązowe włosy. Nie spodziewałam się, że poziom 8 chwyci mi jak jasny blond ale chociaż jak jakikolwiek blond a nie brąz ale chyba rozjaśniane włosy tak mają, że szybko przyjmują kolor ale ten kolor się na nich nie trzyma.Teraz po dwóch myciach trochę się rozjaśniły a na dodatek widzę, że farba szybciej wypłukuje mi się z tych rozjaśnionych włosów i nie wygląda to zbyt dobrze. Następnym raze zafarbuję kolorem 9,31 i zobaczę co mi wyjdzie. Już sama nie wiem co mam z tymi włosami robić - jedno jest pewne - NIGDY WIĘCEJ ROZJAŚNIACZA!!! ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- zapomniałam dodać, ża robiłam z oxydantem 6% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
Po około dwóch tygodniach od farbowania 8,31 mogę stwierdzić, że kolor zdecydowanie bardziej przypomina jasny blond niż zaraz po farbowaniu - teraz przypomina kolor z próbnika. Jest to bardzo naturalny kolor ale nie wiem czy znowu nin pofarbuję włosy bo pamiętam jakie były ciemne (nawet bardzo ciemne) zaraz po zmyciu farby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
BAN stały
|
Farba czy wyjdzie zieleń WAŻNE!
,
Edytowane przez Ametys Czas edycji: 2013-02-11 o 03:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Przyczajenie
|
Dot.: Farba czy wyjdzie zieleń WAŻNE!
Hej Dziewczyny!
![]() mam prośbę, czy mogłaby któraś z Was napisac mi jak mieszac majirela, żeby było lepsze pokrycie siwych? wiem, że na ulotce było info w tym temacie ale niestety jej nie posiadam a chciałąbym zakupić farby w sklepie internetowym ![]() bardzo ładnie poszę o pomoc i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy któraś farbiła majirel kolor 7,40 i jak on wyjdzie na rudych włosach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, pomóżcie... miałam ciemnobrązowe włosy farbowane, chciałąm rozjaśnić, fryzjerka położyła mi dekoloryzator, potem majirel 8,2. Wyszedł ciemny blond/jasny brąz RUDY, ciepły i błyszczący, masakra. Ciepłe odcienie są nie dla mnie, poza tym kolor zbyt ciemny, jak na całe to zawracanie głowy, chciałabym dojść do czegoś jak 9, 13 tutaj: http://images.doctissimo.fr/1/private/private-category/photo/hd/0856918085/14683174b16/private-category-majirel-marrons-jpg_1-big.jpg,
jak to zrobić? da się wogóle...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę pomóżcie. Jakim odcieniem osiągnę ten kolor na zdjęciu? Dodam, że farbowałam już 7.3 i wyszedł mi po myciu strasznie ciemny kiedyś. Obecnie mam cos w stylu 9.34
Ktos doradzi? I żeby nie był zielonkawy?
![]() |
#891 |
Rozeznanie
|
8,30 jak i 8.33 wyjdą Ci ciemniej niż na próbniku, naprawdę. Lepiej weź coś z poziomu 9-ego - np. 9.03.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny , którego kolorku użyć , aby otrzymać ładny głęboki brąz z poziomu 5? zamówiłam 5.12 chłodny brąz , ale nie wiem czy nie wymieszać go jeszcze z jakimś kolorkiem? Proszę o radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
Drogie wielbicielki MAJIREL'aa potrzebuje waszej rady, schodzę z bardzo ciemnego brązu do średniego brązu, najlepiej złocistego. interesują mnie kolory takie jak na zdjęciach dołączonych poniżej. Czy którejś z Was wyszedł podobny kolor jak Paniom na którymś ze zdjęć? Polećcie mi który odcień jest najbardziej zbliżony do tych kolorów. Z góry WIELKIE DZIĘKI
![]() ![]() http://www.google.pl/imgres?start=26...r:16,s:26,i:54 http://www.google.pl/imgres?hl=pl&bi...:29,s:44,i:296 http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
obecnie, bardzo ciemne wręcz czarne włosy rozjaśniałam sprayem z joanny dwa czy trzy razy no i tak w odleglosci 20 cm od glowy mam taki właśnie jasny złoty brąz przechodzący następnie w średni no i przy końcówkach bardzo ciemny. teraz zamierzam juz tylko farbować jasnymi brazami albo ciemnymi blondami, ale mniejsza z tym. nie chodzi mi o to zeby uzyskać teraz taki kolor na włosach, lecz po długoterminowym odrastaniu i wielorazowym farbowaniu. po prostu zalezy mi żeby odnaleźć kolor zbliżony do któregoś ze zdjęcia w gamie majirel zeby po prostu od poczatku się go trzymać. wiem też, że mój wymarzony kolor znajduję sie gdzieś miedzy miedzianym a złotym ale prosiłabym o konkretne numerki jeśli można
Edytowane przez datlies Czas edycji: 2012-06-11 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
co to za kolor?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() Farbka leży już u mnie na biurku i czeka aż znajdzie się na włosach, tylko mam pytanie: nakłada się ją na wilgotne i umyte czy na suche włosy? Z góry dziękuję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłam jak mówiłaś (tylko włosy umyłam dzisiaj rano a farbę nakładałam przed chwilą na dwa pasemka - nie jestem w stanie chodzic przez parę dni z tłustymi włosami...), ale mam inny problem ![]() Nałożyłam ją, oczywiście wcześniej mieszając z oxydanntem, na pasemko próbne, owinęłam je w sreberko i zostawiłam na 35 minut. Chciałam rozjaśnić włosy o 1 ton, z siódemki na 8.31 i po umyciu szamponem zamykającym łuski włosa i wysuszeniu pasemko w ogóle się nie różni od reszty włosów. Spróbowałam jeszcze raz, na innym pasemku i znowu to samo ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.