Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 20:16   #871
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
to my z mezem oboje z tych co lubia sobie poleniuchowac, choc np w wakacje jak ciepło to uwielbiamy gdzies na wycieczki jezdzic, w tym roku młodego powozimy gdzieniegdzie he

a o kondycji nic nie mów ja tez musiałabym, sie jakos rozruszac no i zbede kilogramy zrzucic
ja zrzucam i zrzucam. Jeszcze 8 do zamierzonego celu, choc przydaloby sie 13 kg. Ale powiem ci szczerze ze przed ciaza mialam gorsza kondycje. Po ciazy mam o niebo lepsza - mysle ze jest to spowodowane tym iz w ciazy wazylam prawie 100 kgi jakos dawalam rade, wiec nabralam jako takiej kondycji

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 20:27   #872
lullaby_ml
Zakorzenienie

Elo a gdzie reszta? chyba padł jak nic
Stary 2012-05-07, 20:39   #873
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja zrzucam i zrzucam. Jeszcze 8 do zamierzonego celu, choc przydaloby sie 13 kg. Ale powiem ci szczerze ze przed ciaza mialam gorsza kondycje. Po ciazy mam o niebo lepsza - mysle ze jest to spowodowane tym iz w ciazy wazylam prawie 100 kgi jakos dawalam rade, wiec nabralam jako takiej kondycji
no ja z 8-10 bym tez chciała ale jakos silnej woli na jakas diete brak hehehe

Lu to pisz pisz bedziemy ratowac hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 20:42   #874
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
no ja z 8-10 bym tez chciała ale jakos silnej woli na jakas diete brak hehehe

Lu to pisz pisz bedziemy ratowac hehe
no wlasnie z ta silna wola, ja pierwszy raz sie zawzielam na SB i wytrwalam, choc teraz juz ograniczam tylko jedzenie, nie do konca sie stosuje diety

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-07, 21:27   #875
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie z ta silna wola, ja pierwszy raz sie zawzielam na SB i wytrwalam, choc teraz juz ograniczam tylko jedzenie, nie do konca sie stosuje diety
musze o tym SB poczytac hehe moze i mi pomoże
Stary 2012-05-07, 21:45   #876
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Matko, hej dziewczyny! cale wieki minely od razu mowie ze nie udzielałam sie na innych watkach zaraz ponadrabiam i napisze co u nas

Helooo no wieki wieki.....
Fajnie , ze jestes

za Mikusiowe pelzanie

Cytat:
heja
wiecie co od wczoraj jak napisałam to czekam i czekam az coś ktoś napisze i nic.......myśle se watek chyba padł!!! i co ??? coś mnie dziś -teraz tchneło i patrze i nie mam go w subskrypcji no kurde no
dobrze ze poszukałam

oj współczuje bólu kolan, mam nadzieje ze pomogą ćwiczenia
a jak masz depresyjna pogode to pakuj mała i wpadaj do nas-było słonecznie i z checią was ugoszcze

my wczoraj bylismy na mega długim spacerku, a potem w domku ja z małym na balkoniku posiedziałam i jakoś zleciało
małemu zdecydowanie podoba sie lezenie na kocyku na balkonie krzyczał z radości że hejjjj (tylko ciekawe co na to sąsiedzi, dziś co prawda spotkałam sasiadke i ona ze maego nic nie słychać a ja sie śmiałam ze chyba głucha jest hehe)

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

u nas przy filtrze 50 małego nic nei złapało chyba przestane go smarowac
Asiu z checia bym wpadla na odrobine slonca....

I moze ja zaczne wietrzyc pupine mojej malej

Cytat:
aa2 przewesola jestes moja zlapalo, spieklo na raczka a teraz jest brazowiutka
chwale sie "PRZEBIL NAM SIE PIERWSZY ZABEK" PRAWIE 9 MIESIECY I DOPIERO PIERWSZY ZAB

Nie wiem czy wam pisalam - kupilismy Marysi fotelik na rower i kask. I wczoraj bylismy na rowereku, pol drogi plakala (mysle ze o zeba) bo w sobote jak bylismy ani razu nie plakala, a wczoraj drugie pol drogi spala wygladala jak alkoholik na lawce spiacy - glowa jej sie kiwala na boki.

za pierwszego zabka....

O foteliku juz wiem podczytalam sobie
Fajnie ze aktywnie spedzacie czas

Cytat:
heja
moje dziecie śpi na podłodze-jak zwykle padło przy zabawie spał z nim mąż ale po dłuzszej chwili obudził sie i mówi że nei wygodnie i poszedł na łóżko

potem wam moze fote zapodam ja se spiocha

za ząbek-podejrzewam ze u nas podobni ebedzie bo jakos nic nie wyłazi

rowerowej wyprawy zazdroszcze my to najpierw rower musielibyśmy kupic a i tak nei wiem ja z naszym lenistwem-czy bysmy go uzywali

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

eeeeeeeeeejjjjjjj juz po 18 a on nadal śpi a zawsze ju zna noc zasypia po 19-o rajuu

Dawaj fote

Cytat:
musze o tym SB poczytac hehe moze i mi pomoże

Mnie na odchudzanie pomaga stres

Mialam dzisiaj jechac i kupic cos malej do ubrania na chrzest ale ogarnal mnie len.... wiec musze to przelozyc na nastepny wekeend.
Stary 2012-05-07, 21:50   #877
aa2
Zakorzenienie

aa zapomniałam o focie) wkleje tylko młodego bo mąż to potem mnie sciga jak jego foty daje hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaa.jpg (102,8 KB, 24 załadowań)
Stary 2012-05-08, 07:22   #878
Wuwka
Raczkowanie

Odmeldowuję się, że wracam do świata żywych. Jakoś ostatnie tygodnie miałam wyjęte z życiorysu, ze względu na zajęcie w ciągu dnia i małą marudkę (noce też fatalne). Przyrzekam odzywać się częściej w czasie pracy tęskniłam, troszeczkę podczytywałam ale o pisaniu mowy nie było idę czytać!

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

chciałam się pochwalić że tydzień temu się rozpakowałam o 19.47 Ania przyszła na świat ważyła 2950 mierzyła 52 cm i dostała 10 punktów. Wczoraj wyszłam ze szpitala bo miała żółtaczkę i musiała leżeć na lampach. Taka młoda a już jej sie chciało solarium
Ogromne GRATULACJE! Piękna!

Cytat:
Witam i przedstawiam moja Marysierozpisze sie jutro bo dzis padam
Ale urocza! uwielbiam zdjęcia Maluchów oglądać!

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
Nowaken- sliczna Ania! az sie chce miec kolejnego bobaska jak sie patrzy na takie malenkie cudo (ale nie ,jeszcze nie teraz...)

A moje corenka za 4 dni konczy rok! Boze jak ten czas pedzi, normalnie mając dziecko dopiero zauwazam ze ja sie starzeje..wczesniej jakos na to nie zwracalam uwagi...

pozdrawiam Was matki-wariatki!
Wow, już rok. Faktycznie strasznie szybko leci ten czas.... kiedy one były takie maleńkie... eh

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? Szukam dla siebie miejsca wsrod wizazowych mam
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Moje dziecko raczkuje

Wpadłam się pochwalić
Zapraszamy (trochę późno Ci o tym piszę ale dopiero dotarłam po przerwie!) i gratuluję raczków

No i w sumie, ja też chętnie bym coś zrzuciła... nie czuję się strasznie źle ale ten zwis skóry na brzuchu jest po prostu nieestetyczny i podczas siedzenia jest bleeee także może jakoś grupowo się zmobilizujemy? ja mam w domku hula hop takie fittnessowe i może w końcu się do niego przekonam!

A i chciałam się pochwalić, że byliśmy z Lenką i znajomymi nad morzem podczas majówki - było świetnie chociaż pogoda mogłaby być ciut lepsza - tzn. cieplej. Ale i tak się nachodziliśmy a Mały Szkrab spał całymi dniami - chyba ją męczyło to powietrze - nie wiedzieliśmy, czy z dzieckiem czy bez przyjechaliśmy.

Edytowane przez Wuwka
Czas edycji: 2012-05-08 o 07:28
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 20:23   #879
kasiulka99
Raczkowanie

Witam
po długim weekendzie, my spędziliśmy go w domku, ale że mieszkamy w domku jednorodzinnym przy lesie to spędzaliśmy całe dzionki na dworzu - mała wyspała się w wózku za wszystkie czasy

Moja Lencia kończy dzisiaj 3 miesiące

jutro idziemy na szczepienie trzymajcie kciuki

idę nadrabiać

zauważyłam że jak ja chce popisać to nikogo nie ma

Cytat:
aa zapomniałam o focie) wkleje tylko młodego bo mąż to potem mnie sciga jak jego foty daje hehe
słodziak
Stary 2012-05-08, 20:42   #880
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
slodziak kocham male dzieci

monia wiem ze ty akurat w niektorych sprawach jestes na biezaco u mnie.
Padam laski, caly dzien na nogach, tata w szpitalu i jakos tak bieganiny. Rozpisze sie jutro, bo dzis ledwo dycham

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-09, 12:23   #881
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witam
po długim weekendzie, my spędziliśmy go w domku, ale że mieszkamy w domku jednorodzinnym przy lesie to spędzaliśmy całe dzionki na dworzu - mała wyspała się w wózku za wszystkie czasy

Moja Lencia kończy dzisiaj 3 miesiące

jutro idziemy na szczepienie trzymajcie kciuki

idę nadrabiać

zauważyłam że jak ja chce popisać to nikogo nie ma

słodziak

Heejjjj

dla Lenki za 3 msce

a my dzisiaj konczymy 8mscy

Kochana ja o tej porze co piszesz albo mala szykuje do spania albo ogladam tv, albo spie

Cytat:
slodziak kocham male dzieci

monia wiem ze ty akurat w niektorych sprawach jestes na biezaco u mnie.
Padam laski, caly dzien na nogach, tata w szpitalu i jakos tak bieganiny. Rozpisze sie jutro, bo dzis ledwo dycham

dla taty

A mnie sie dzisiaj snilo ze jestem w ciazy. Ten sen byl taki realistyczny. Czulam jak sie dotykam po brzuszku a on juz byl taki zaokraglony

A ja juz odliczam dni do przyjazdu mojej rodzinki i chrztu Olivki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 18:29   #882
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam się i ja

my na długi weekeend w rozjazdach- działki itepe, odwiedziny, szkoda w taka pogodew w domu siedziec

GRATULUJE wszystkim maluszkom nowych umiejętności oraz zęboli... my dwie plamy na dziasłach mamy przeszło miesiąc, ale nadal nic się nie dzieje, chociaż ostatnio młoda bardziej wrazliwa i nie da się posmarować żelem... nic... czekamy

poza tym co... hmmm... zaraz konczy sie macierzynski - ach... jak to mineło... a potem ... nie wiem ... przyznam sie ze nie mam szans na prace, bo nie mam z kim zostawic młodej :/ a na nianie mnie nie stac... wiec musze polatac po MOPSach i poszukac w necie cos jeszce, nie wiem PUP ? i podowiadywac sie co tam mi przysługuje... - chyba że któras z Was wie co za przywileje ma samotna matka? to moze na pw zeby nie zasmiecac

pozdrawiam serdecznie, piszmy piszmy, bo kicha zeby taki super watek padł :P

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 20:39   #883
mik23
Rozeznanie

i ja sie zamelduję
myslalam ze dzis oszaleje z moją młodą... odkąd skonczyla rok to zrobila sie taka dranna a zrazaem kochana
dzis prosilam tyle razy ze nie wolno tego czy tamtego, ale nie bo ona musi sciagnac cos z polek, zrobilam jej obiad-to co lubi (kotlecika, ziemniaczki i fasolke zielona, a ona pojadla pare kesow zaczela pluc a jak ją wyjelam z krzeselka do karmienia do poraczkowala do miski dla psa i wyjęła jego karmę i juz by sprobowala- ale na szcescie w pore jej zabralam, po calym dniu jestem tak padnieta ze szok
PS. bylysmy wczoraj na szczepieniu i moje dziecko nawet nie zaplakało-taką mam dzielną córenkę jeszcze zeby zaczela sama chodzic to by bylo lux (narazie chodzi trzymana za 2 raczki a od kilku dni probuje trzymana za 1 reke)
pozdrawiam
Stary 2012-05-09, 20:44   #884
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Heejjjj

dla Lenki za 3 msce

a my dzisiaj konczymy 8mscy

Kochana ja o tej porze co piszesz albo mala szykuje do spania albo ogladam tv, albo spie

dla taty

A mnie sie dzisiaj snilo ze jestem w ciazy. Ten sen byl taki realistyczny. Czulam jak sie dotykam po brzuszku a on juz byl taki zaokraglony

A ja juz odliczam dni do przyjazdu mojej rodzinki i chrztu Olivki
za 8 meisiecy

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witam się i ja

my na długi weekeend w rozjazdach- działki itepe, odwiedziny, szkoda w taka pogodew w domu siedziec

GRATULUJE wszystkim maluszkom nowych umiejętności oraz zęboli... my dwie plamy na dziasłach mamy przeszło miesiąc, ale nadal nic się nie dzieje, chociaż ostatnio młoda bardziej wrazliwa i nie da się posmarować żelem... nic... czekamy

poza tym co... hmmm... zaraz konczy sie macierzynski - ach... jak to mineło... a potem ... nie wiem ... przyznam sie ze nie mam szans na prace, bo nie mam z kim zostawic młodej :/ a na nianie mnie nie stac... wiec musze polatac po MOPSach i poszukac w necie cos jeszce, nie wiem PUP ? i podowiadywac sie co tam mi przysługuje... - chyba że któras z Was wie co za przywileje ma samotna matka? to moze na pw zeby nie zasmiecac

pozdrawiam serdecznie, piszmy piszmy, bo kicha zeby taki super watek padł :P
dokladnie piszmy piszmy bo padnie i co bedzie trzymam kciuki aby ci sie udalo jednak z praca

Cytat:
i ja sie zamelduję
myslalam ze dzis oszaleje z moją młodą... odkąd skonczyla rok to zrobila sie taka dranna a zrazaem kochana
dzis prosilam tyle razy ze nie wolno tego czy tamtego, ale nie bo ona musi sciagnac cos z polek, zrobilam jej obiad-to co lubi (kotlecika, ziemniaczki i fasolke zielona, a ona pojadla pare kesow zaczela pluc a jak ją wyjelam z krzeselka do karmienia do poraczkowala do miski dla psa i wyjęła jego karmę i juz by sprobowala- ale na szcescie w pore jej zabralam, po calym dniu jestem tak padnieta ze szok
PS. bylysmy wczoraj na szczepieniu i moje dziecko nawet nie zaplakało-taką mam dzielną córenkę jeszcze zeby zaczela sama chodzic to by bylo lux (narazie chodzi trzymana za 2 raczki a od kilku dni probuje trzymana za 1 reke)
pozdrawiam
jaka dzielna dziewczynka no
Witam sie, tata juz podniesiony na duchu po rozmowie z ordynatorem na obchodzie, pobrali mu wycinek do badania i czekamy na wyniki i powiedza kiedy i jaka operacja ..... ale widac ze mu ulzylo. Wczoraj byl wystraszony. Ja nadal niezorganizowana - za duzo na glowie. Marysia raczkuje pelna para, dzis trzeba bylo ja co chwile lapac z lozka, bo chciala na podloge.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-09, 20:55   #885
aa2
Zakorzenienie

heja
Dalia jak miałaś prace, macierzyński to jak najbardziej możesz sie w PUP zarejestrowac i potem w zalezności jak została rozwiązana umowa o prace to możesz dostac jakąs kase(to tez zależy ile pracowałaś itd , musiałabys sie dopytac)

Mikka brawo za szczepienie, dzielna kochana laseczka
co do jedzonka , proszenia to chyb ataki wiek bedzie dobrze zobaczysz, tylko skadś tą cierpliwość trzeba brac hehe

MoniaZ brawo za 8 miechów ucałuj małą mocno mocno

Evewe super że tacie ciut lepiej , mam nadzieje ze z wycinka nic złego nei wyczytaja i bedzie wszytko ok-mocno trzymam kcuki
Stary 2012-05-09, 21:03   #886
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
heja
Dalia jak miałaś prace, macierzyński to jak najbardziej możesz sie w PUP zarejestrowac i potem w zalezności jak została rozwiązana umowa o prace to możesz dostac jakąs kase(to tez zależy ile pracowałaś itd , musiałabys sie dopytac)

Mikka brawo za szczepienie, dzielna kochana laseczka
co do jedzonka , proszenia to chyb ataki wiek bedzie dobrze zobaczysz, tylko skadś tą cierpliwość trzeba brac hehe

MoniaZ brawo za 8 miechów ucałuj małą mocno mocno

Evewe super że tacie ciut lepiej , mam nadzieje ze z wycinka nic złego nei wyczytaja i bedzie wszytko ok-mocno trzymam kcuki
dziekuje, ze rak wiadomo ale czy zlosliwy to jest pytanie. Oby nie..... Za dw atyg tata konczy 50 lat i mam nadzieje ze wyjdzie a nie w szpitalu bedzie, a taka imprezke mialam w planach

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-09, 21:35   #887
MoniaZ82
Wtajemniczenie

aaaaaaaaaaa znowu boli

nawet tabletki juz nie pomagaja
Stary 2012-05-09, 21:57   #888
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje, ze rak wiadomo ale czy zlosliwy to jest pytanie. Oby nie..... Za dw atyg tata konczy 50 lat i mam nadzieje ze wyjdzie a nie w szpitalu bedzie, a taka imprezke mialam w planach
to tym bardziej trzymam kciuki zeby był nie złośliwy, wiem jak to jest i nikomu nie zycze

Cytat:
aaaaaaaaaaa znowu boli

nawet tabletki juz nie pomagaja
bidulka
Stary 2012-05-10, 08:12   #889
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Witam się po dłuższej przerwie...

Ania skończyła w poniedziałek 3 tygodnie. U nas mija dzień za dniem ale dajemy radę mogłaby trochę lepiej przesypiać noce ale myślę że jeszcze chwila i to też nam się unormuje.

Ja już wróciłam do wagi z przed ciąży i jeszcze muszę pozbyć się brzuszka który został ale też z dnia na dzień jest mniejszy. Jak już tż mi mówi że jest coraz mniejszy to musi być mniejszy

Witam wszystkie nowe mamusie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 10:39   #890
mik23
Rozeznanie

Cytat:

Ania skończyła w poniedziałek 3 tygodnie. U nas mija dzień za dniem ale dajemy radę mogłaby trochę lepiej przesypiać noce ale myślę że jeszcze chwila i to też nam się unormuje.

Ja już wróciłam do wagi z przed ciąży i jeszcze muszę pozbyć się brzuszka który został ale też z dnia na dzień jest mniejszy. Jak już tż mi mówi że jest coraz mniejszy to musi być mniejszy

wow! w 3 tyg powrot do formytez tak chce!
Ja juz rok po porodzie a mi zostaly 4 kg do zrzucenia a ile przytylas w ciazy? bo ja 28 kg....
Stary 2012-05-10, 10:55   #891
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam ja juz mam 4 kg mniej niz przed ciaza. Zalozylam sukienke na przymiarke (w sobote wesele) kupilam ja miesiaca przed zajsciem w ciaze na wesele i byla opieta a tu delikatny luzik jesy Ale brzuch zostal - trzeba mobilizacji i brzuszki robic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-10, 18:52   #892
ja_dalia
Wtajemniczenie

to na pozbycie sie tej fałdy brzuszki pomogą ???? kurde bo zachodze w głowe jak tu pozbyc sie fali dunaju

gratuluje super powrotu do formy ja po 5,5 mca jeszcze 2kg do wagi wyjsciowej... ale to i tak niezle bo przytylam 13 a przy porodzie spadlo tylko 5 a potem 3 mce tylko 2 więc mi waga wooolniutko leci... a fajnie gdybym stracila 5 czułabym się ekstra ale zobaczymy co bedzie, bo wiadomo zycie pisze wlasne scenariusze

nie zapamietałam nicku maminki którą coś boli - mam nadzieje ze juz przeszło i ze juz nie bedzie bolało !!!!!!

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 20:58   #893
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
to na pozbycie sie tej fałdy brzuszki pomogą ???? kurde bo zachodze w głowe jak tu pozbyc sie fali dunaju

gratuluje super powrotu do formy ja po 5,5 mca jeszcze 2kg do wagi wyjsciowej... ale to i tak niezle bo przytylam 13 a przy porodzie spadlo tylko 5 a potem 3 mce tylko 2 więc mi waga wooolniutko leci... a fajnie gdybym stracila 5 czułabym się ekstra ale zobaczymy co bedzie, bo wiadomo zycie pisze wlasne scenariusze

nie zapamietałam nicku maminki którą coś boli - mam nadzieje ze juz przeszło i ze juz nie bedzie bolało !!!!!!
nie wiem czy pomaga mnie, ale kolezanka mowi ze pomogly jej - wiec moze my sprobujemy

WItam sie i znikam, bo.......... rano do pracy.... dobranoc

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-10, 21:01   #894
aa2
Zakorzenienie

heja heja
ja dzis pospacerowałam ptem szaleństwa podłogowe z synem, potem mąz i jestemmmmmm

Cytat:

juz 3 tyg-kurde leci to strasznie trzymam kciuki za unormowanie sie wszytkiego i ucałuj małą kruszynkę

no zazdroszcze wagi ja o swojej nic nie mówi ebo wstyd
Stary 2012-05-11, 06:52   #895
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
wow! w 3 tyg powrot do formytez tak chce!
Ja juz rok po porodzie a mi zostaly 4 kg do zrzucenia a ile przytylas w ciazy? bo ja 28 kg....
No ja tylko 10 kg więc chyba mi trochę łatwiej no i przez te 3 tygodnie karmienia piersią mało co jadłam więc może też dlatego mi tak ładnie poszło. Zostało mi tylko trochę brzuszka ale może skóra wróci na swoje miejsce

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 10:56   #896
mik23
Rozeznanie

kurde mogłam tyle nie pochłaniac w ciazy to bym nie przytyla tych 28 kg ale coz...ja nie karmilam piersią wiec nie musialam uwazac na toco jjem i tak niezbyt szybko mi schodzily te kg..ale to przeciez zadna wymowka, mam nadzieje ze szybko zruce te 4 kg ktore mi zostaly bo chcialabym miec mniej w biodrach (z brzucha to w sumie jestem zadowolona bo mialam naprawde ogroooomny-wszyscy mysleli ze bliźniaki i jakos ładnie sie wchłoną-choc wiadomo ze idealny to nie jest..)aj...
Stary 2012-05-11, 10:58   #897
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Heja

Ja waze juz tylko 2 kg wiecej niz przed ciaza ale i tak mialam niedowage wiec teraz jest ok. Tylko jeszcze biodra nie wskoczyly na odpowiednie miejsce

I wreszcie zamowilam sukienke Olivce na chrzciny

Dziewczyny pomozcie mi z menu na chrzciny
Juz coraz blizej a ja nie wiem co podac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 20:20   #898
aa2
Zakorzenienie

heja
ja o wadze to ju znie mówie hehe nie ma sie co dołowac

Monia a w domu robisz? no i na ile osób? obiad tylko i ciacho z kawą czy potem zimna płyta tez?

Ja na obiad miałam standardowo rosołek z makaronem , na drugie kluski, ziemniaki i 3 rodzaje miesa: kurczaka, schabowe i rolady, dwie surówki
jesli chodzi o drugie danie to mozna tez np: schabik faszerowany szynką pieczarkami i żótym serem w panierce , mozna tez pierś z kurczaka w panierce albo bez z przyprawami, zamiast ziemniaków mozna np dać też frytki, pieczone ziemniaki albo coś w tym stylu
z mięs mozesz podac tez schabik pieczony , albo karkówke z grila, no albo tez pieczona-zależy jakie macie gusta
Stary 2012-05-11, 21:42   #899
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
heja
ja o wadze to ju znie mówie hehe nie ma sie co dołowac

Monia a w domu robisz? no i na ile osób? obiad tylko i ciacho z kawą czy potem zimna płyta tez?

Ja na obiad miałam standardowo rosołek z makaronem , na drugie kluski, ziemniaki i 3 rodzaje miesa: kurczaka, schabowe i rolady, dwie surówki
jesli chodzi o drugie danie to mozna tez np: schabik faszerowany szynką pieczarkami i żótym serem w panierce , mozna tez pierś z kurczaka w panierce albo bez z przyprawami, zamiast ziemniaków mozna np dać też frytki, pieczone ziemniaki albo coś w tym stylu
z mięs mozesz podac tez schabik pieczony , albo karkówke z grila, no albo tez pieczona-zależy jakie macie gusta
Asiu w domu robie i bedzie 14 osob doroslych plus 4 dzieci
Chce obiad : zupa ( myslalam o pieczarkowej) , na drugie ziemniaczki ( dwie wersje: baby potatoes i normalne ) i dwa rodzaje mies.... no i chyba zrobie tak jak piszesz karkowke z piekarnika

O jakich roladach myslisz ??

No i potem zimna plyta: salatka z tortellini, szaszlyki z kabanosow sera zoltego i winogrona..... itd

jak pomysle o przygotowaniu tego wszystkiego to az w glowie mi sie kreci
Stary 2012-05-11, 22:27   #900
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu w domu robie i bedzie 14 osob doroslych plus 4 dzieci
Chce obiad : zupa ( myslalam o pieczarkowej) , na drugie ziemniaczki ( dwie wersje: baby potatoes i normalne ) i dwa rodzaje mies.... no i chyba zrobie tak jak piszesz karkowke z piekarnika

O jakich roladach myslisz ??

No i potem zimna plyta: salatka z tortellini, szaszlyki z kabanosow sera zoltego i winogrona..... itd

jak pomysle o przygotowaniu tego wszystkiego to az w glowie mi sie kreci
oo tez dobre, az sie głodna zrobiłam hehe
n karkówka z piekarnik ato mniam mniam sama bym zjadła

a rolady to wołowe z ogórkirm, marchewką boczusiem i cebula w środku
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości