|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
A u mnie jak nie urok to s.....a
Przed wczoraj zalana piwnica, a wczoraj łazienka ![]() ![]() K się śmiał już wczoraj, że w takim tępie to nam sę ściany do świąt przewrócą. Cytat:
Ja jak jestem w Płocku to wchdzę do Cubusa i mi się podobają rzeczy. Cytat:
Wyobrażam sobie jak tęsknisz za Szymonkiem, ba ja Antosia jak nie widzę dwie, trzy godziny to już strasznie tęsknie. Powrót do pracy to napewno ja bardziej przeżyje niż on ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Bry
ja półśpiochy kupowałam albo w zwykłych sklepach z ubrankami dziecięcymi albo u mnie na targu. Kurczę, wypełniałam ankietę w szpitalu i do mnie teraz jakaś babka dzwoniła z reader's digest odnośnie książek dla Adasia, całą litanię wypowiedziała chyba z 10 minut a ja do niej, że dziękuję bardzo, ale nie skorzystam a ona dalej, że święta, że prezent, no to ja znów, że dziękuję, ale nie skorzystam z jej oferty to ona znów, ze okładki takie, srakie, że trwałe, że dobre itp i że wysyła na mój adres!! Wkurzyla mnie, no jakbym rozmawiała z chińczykiem! W końcu po raz kolejny powiedziałam, że NIE! i się rozłączyłam. Kurde, chciałam być miła ale się nie dało. |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Szymonek na pewno będzie dzielny i poczeka na Was. no i dobrze że kazałaś mężowi uciekać na leczenie ![]() Cytat:
witam się z rana jak zwykle z jogurtem z musli ![]() dziewczyny ile wasze dzieci zjadają zupki i owocków? Cały słoiczek/ok 120g? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie nie ma, mieszkam w małej miejscowości i są 2 typowo dziecięce sklepy i w jednym same śpiochy a w drugim półśpiochy tylko w małych rozmiarach. Na bazarze też nie ma ![]() Anulka jeszcze raz dużo dużo zdrowia dla całej waszej rodziny ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za komplementy ![]() Mamy znowu problem. Ostatnie trzy noce były ciężkie ale dziś była masakra! Nie spaliśmy prawie wogóle ![]() ![]()
![]() |
#875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałyście o jedzeniu, o ile mój jadł przez pierwsze jakieś 2 miesiace bardzo dużo tzn potrafił mojego ściągniętego mleka zjeść 190 ml naraz, z piersi po 40-50 min, dokarmiany był trochę mm,bo wiecznie głodny, tak teraz je bardzo mało U nas to wygląda tak że je co jakieś 3 godziny w ciągu dnia po 5-10 min, jedynie po kapieli pije z butelki około 90-120 ml. Miesiąc temu mieliśmy szczepienie i wczoraj Adasia ważyliśmy to przybrał koło 800g, dla mnie to mało biorąc pod uwagę, ze wcześniej w 1,5 miesiaca potrafił ponad 2 kg przybrać. Może wreszcie zacznie sie mieścic w siatce centylowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze odnośnie smoczka, czy jak dajecie dziecku do spania smoczka to jak zaśnie to wyjmujecie czy śpi tak całą noc? Mój zasypia nieraz ze smoczkiem, nieraz bez, ale jak zaśnie ze smoczkiem to zaraz mu wyjmuję i w nocy nie ma czegoś takiego, ze on szuka smoczka, szuka jedynie baniaczka z mlekiem co najwyżej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja znowu jakoś w tyle jestem, mam duuużo zaznaczone do cytowania, ale nie mam na razie czasu na dłuższe pisanie, więc donoszę tylko, że u nas powoli lepiej. Wreszcie wychodzimy na spacery ![]() ![]() ![]() Poza tym tż nie ma 4 dni, jest na szkoleniu ![]() ![]() ![]() Odpowiem jeszcze na szybko o półśpiochach. Już kiedyś dawno pisałam o sprzedającym daras5665 z allegro. Półśpiochów od niego co prawda nie miałam, ale kilka razy różne rzeczy u niego kupowałam, o tu pisałam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post31864456 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post33935526 (na końcu postu) Trzymam mocno kciuki za wszystkich chorujących, zdrowiejących, zalewanych, itd. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Rozeznanie
|
Hej!
benka słodkiego masz synka! ![]() Współczuję wszystkim nieprzespanych nocy. Mierzyłam Hani dziś gorączkę- 37,7 dałam czopek, teraz ok. Nie wiem czy to od kataru? Ma taki średnio intensywny. Kaszlu nie ma, tylko katarek i kichanie. Myślicie że w związku z tą gorączką nie powinnam wychodzić na spacer? Jest taka ładna pogoda, słoneczko bez wiatru, 10 stopni. No aż żal nie wychodzić. Poza tym Hania tak się przyzwyczaiła że w drugą drzemkę nie umie zasnąć w domu- musi być na spacerze. I wiecie co Wam powiem? Codziennie wychodzę z Hanią na dwór, nieważne jaka pogoda. Wczoraj z racji odwiedzin nie byłyśmy i od razu katar. ![]()
#880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do dzisiejszej nocy moge miec przypuszczenia czemu miala taka.. chyba nie podeszly jej brokuly... bo wybudzala sie i prezyla, napinala brzuszek- mysle, ze tu tkwi problem. Narazie brokuly odstawiamy, heh. Jeszcze co do spania... czasami mysle, ze moze ona w dzien za duzo spi i w nocy ma problemy.. ale przeciez nie zabronie jej spac. Ogolnie to jest tak, ze spi od 21 do 6/7 rano ( zazwyczaj ma 2/3 pobudki, zeby dac smoczka, potrzymac za raczke). Rano wstaje, dostaje butle chwile pobuszuje i jest mega zmeczona.. zasypia na srednio 1/1,5h.. pozniej 2-3 h aktywnosci, w miedzy czasie jedzenie.. i znowu zasypia zazwyczaj na 1h... i pozniej znowu.. tak kolo 17 spi 0,5-1h. Tylko w sumie... na nia nie ma patentu.. bo czasami byly dni, ze bardzo malo spala w dzien.. np. 2x0,5h i w nocy bylo srednio.. a czasami spala w dzien 3x1,5 h i przesypiala cala noc. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- wlasnie zmacalam glowke mojej terrorystki i ma zapadniete ciemiaczko... chyba musze jej wiecej plynow podawac. Poobserwuje ja, w pt idziemy do lekarza na szczepienie to przy okazji zbadamy. Ktoras sie pytala ile dzieci jedza sloiczkow... mam wrazenie, ze jakbym Oliwce dala nawet z takiego wielkiego sloika po ogorkach to by to zjadla i dalej byloby jej malo. Zazwyczaj je na obiad ponad 200g i jak sie konczy to jest placz, owocow troche mniej, 125g plus kaszka jaglana . Mleka z butli je zazwyczaj ok. 180/210 ml, ale potrafila blisko 300ml wypic ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-19 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupuję tylko półśpiochy w cubusie. Jakoś tak inne rzeczy mnie nie zachwycają. Wolę h&m. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- A Ja dzisiaj byłam na spacerze až nagle patrzę kapeć ,wjechałam w pineske i koło przebite.Poszłam do rowerowego i mi zamontował nową opone ![]()
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-11-19 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Wtajemniczenie
|
a takie
http://ddkweglin.pl/2012/10/24/tanie...-i-eko-plotki/ Generalnie było przyjemnie. Najbardziej mnie interesowały "konsultacje" dot. wiązania chusty. Potańczyłyśmy trochę do przyjemnej, południowej muzyki jakąś taką podstawową niby-salsę ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
nadrabiam i nadrobić nie umiem
mam ostatnio mało czasu, bo chodzimy na długie spacery z rana, potem jakieś porządki, obiad i jak mąż przychodzi to on okupuje kompa. wczoraj Malwina z tatą była sama prawie 6 godz. ja byłam na maratonie z aerobiku - 2 godz w wodzie, 2 na sali. do tego jeszcze przerwa i nawet w ramach maratonu załapałam się na hennę ![]() Młoda w tym czasie pospała 2 godz. zjadła trochę deserku, potem obiad. |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- dziewczyny któraś z was wstawiała gazetke którą można zamówić na necie ze szydełkowaniem.Można prosić o tego linka bo nie mogę go znaleść. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- co myślicie o tym foteliku http://allegro.pl/fotelik-pluszowy-p...789067299.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://bpv.pl/pl/gazeta/1398/Mala_Diana_Extra_3_2012 archiwalne numery http://bpv.pl/pl/gazeta/1173/Mala_Diana_Extra_3_2011 http://bpv.pl/pl/gazeta/678/Sabrina_..._2009/?from=97 Zamawiałam u nich archiwalne numery Hobby i jeszcze nie przyszły ![]() ![]() Edytowane przez sweetjoy Czas edycji: 2012-11-19 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
my dziś pierwszy raz jedliśmy marchewkę
![]() ![]() ![]() i bardzo mnie zaskoczył bo przed chwilą zasną sam pod włączoną karuzelą - zawsze krzyczał i się darł żeby ją wyłączyć i wtedy zasypiał a dziś taka niespodzianka ![]() wygina się na wszystkie strony i ćwiczy obroty na boczki - choć w tym czasem delikatnie mu pomagam i nie wiem czy dobrze robię ![]() aaa i przypadkiem nauczyłam Krystianka dawać cześć podchodzę wyciągam prawą rękę i mówię głośno "cześć" i on wyciąga prawą rękę i ją podaje.. czasem sama łapię ale rozkłada paluszki i się wita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połspiochy kupowałam w pepco. Cytat:
![]() Dałam Mai dzisiaj jabłko z bananem, nie smakowało jej, jabłko wcina ale samo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dzisiaj Domino pierwszy raz przespal cala noc ( bez budzenia sie o 3-4 na mleczko ) . Obudzil sie dopiero o 6 , wzielam go do lozka i jeszcze zasnal ![]() Wczoraj kupilismy krzeselko do karmienia dzisiaj juz jadl w nim kaszke jestem bardzo zadowolona. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też lubię h&m i reserved ![]() Cytat:
![]() Ja już nie wiem co jest małemu, dzień też bez rewelacji. Jest śpiący ale jak chcę go uśpić to jest ryk aż w końcu się męczy i zasypia. Boję sie nocy ![]() Co do smoka, to zasypia ze smoczkiem, potem przeważnie wypluwa ale jak sobie o nim w nocy przypomni to płacze i tylko smok pomaga. Używamy smoczka lovi, tego najmniejszego 0-3 bo większego nie chce. Wogóle ten 3-6 wydaje mi się bardzo duży...z innych firm smoczków też nie chce. Dziś w dzień chciałam go uśpić bez albo z tym większym to darł się ponad godz, dałam mały smoczek i zasnął w sekundę. Tż mówi, że może ten smoczek jest za mały i wypada mu z buzi na spaniu... sama już nie wiem. Niepokoi mnie to, że tak macha rękami jakby coś odganiał, drapie się ale tylko w nocy tak robi. Jak dzieci śpią w nocy to świecicie jakieś lampki czy jest całkiem ciemno?
![]() |
#891 |
Rozeznanie
|
Podbijam pytanie _agaty o łóżeczko turystyczne. Taki wątek zakupowy nam się robi
![]() ![]() http://allegro.pl/milly-mally-lozecz...774957524.html Tak wizualnie te mi się podobają. ![]() No i z racji rozszerzania diety przydałoby się krzesełko do karmienia. Co myślicie? Póki co karmiłam na leżaczku-bujaczku ale chyba przydałoby się rozejrzeć za czymś porządniejszym. Co myślicie o tym: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...86046962.html? Jeśli macie chwilkę pokażcie proszę jakie Wy kupiłyście. ![]()
#892 | |
Wtajemniczenie
|
My dostaliśymy krzesełko do karmienia o takie http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...783597071.html
Raz posiadziłąm Hanie, ale się jeszcze bujała na boki. Póki co wygodnie mi się ją karmi w nosidełku lub na kolanach. Qrde, musimy obnizyc Hani łózeczko na najnoższy poziom o już się wspina, właśnie siedzi uchachana po pachy w łóżeczku - na kolanach. Ona mi za miesiąc już chyba wstanie i pobiegnie ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z niego zadowolona, chociaz stolik osobny na żywo nie podoba mi się, mam nadzieje ze Maja bedzie korzystac z niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dwa dni temu dalam nowy smoczek powyżej 6 miesiaca-my uzywamy avent- na poczatku ciagle wypluwala, ale jak zobaczyla, ze innego nie ma to nie miala wyjscia i zaczela dziumgac tego ![]() ![]() ladybird_1987 , _agata Ja kupowalam tanie lozeczko turystyczne, zeby wstawic do domu mojej mamy i jestem zadowolona. ma kolka, mozna doczepic plozy zeby bujac, 2 poziomy i turystyczny przewijak ( nie uzywam, jakis taki dziwny jest). BEde w domu w najblizszy weekend to sprawdze jakiej to firmy i napisze. Krzeselko do karmienia juz pokazywalam, karmimy Oliwke w nim- jestem zadowolona ![]() A mam to, ktore ladybird_1987 pokazujesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-19 o 18:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę że Wasze dzieciaki się podnoszą ![]() moja robi brzuszki i ani myśli się za coś chwycić żeby sie podciągnąć ![]() w ogóle już ładnie się podpierała na rączkach w leżeniu na brzuchu a ostatnio pupa do góry a ręce lecą na boki i szamota się jak sardynka ![]() a przy kąpieli znowu był okres że pływaliśmy- tak chlapała a teraz cały czas pożera swoje stopy- nie zdążę jej włożyć do wanienki a ona już bach i duży palec do buzi i ma gdzieś że jest woda i można się pociapać ![]() aha, kupiłam ostatni taką zabawkę w tesco http://www.tesco.pl/produkty/artykul...-muzyczne-kolo i jestem zadowolona jakby któraś szukała jakiejś "tańszej" zabawki do raczkowania - koszt to 45 zł a wszystkie inne turlające- grajace widziałam po min 80zł. nie widać ale z drugiej strony ma lusterko a pod spodem pozytywkę. nie wiem czy Wasze dzieci ale moja się śmieje do lusterek że hej no i ta zabawka zachęca ją do trzymania głowy wysoko na brzuchu bo akurat tak ustawione jest lusterko że musi się podnieśc żeby się zobaczyć ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-11-19 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
Martula007 -są też inne zwierzątka ,ten dałam przykładowo.Liwka wogòle Nie wkłada nòżek do buzi bo brzuch jej przeszkadza hehe.
#897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Antoś zjada cały duży słoiczek zupki - tam jest 190g albo jak mu coś ugotuje to zje troche ponad 200ml bo mam takie pojemniczki co wchodzi 250 ale tyle nie daje rady, a owoców nie wiem ile z reguły dwa jabłka takie średnie jak zblenduje albo zetre to zje, czasem zostawia, a czasem mu brakuje. Mleka on bardzo mało pije ostatnio bo 120-150ml i tylko raz i czasem się zdaży że zje dwa razy mleko. Wogóle on je mi tylko 4 posiłki dziennie, chyba że właśnie chce więcej mleka to wtedy 5. Dobrze, że w nocy się budzi często na jedzenie to się nie martwię że w dzień mało mleka je. Właśnie sobie rozpuściłam 6 czekoladek z bombonierki i zalałam mlekiem.......ale pycha było Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-11-19 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() spróbuj wyciągnąć smoczek jak tylko zaśnie. ja staram się nie dawać ale jak już nie może zasnąć to daję i zaraz zabieram jak tylko Marcia uśnie. Cytat:
Cytat:
brawa za nockę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() któraś ma krzesełko co potem może przeobrazić się w stoliczek. do czego wykorzystacie ten stolik później? do jedzenia? bo ja do malowania i innych zabaw to kupię stolik z ikei. ten średnio mi się podoba. zresztą dziecko chyba dość długo może jeść z takiego krzesełka i podnosić go potem też już nie trzeba bo samo wsiądzie więc po co ten stolik? Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#899 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... wszystkie te łóżeczka turystyczne są chyba do 15 kg, więc nie wiem jak długo Maciek w takim pośpi
![]() Jednak wolę jakieś firmowe, Arti albo Caretero. Mieliśmy od znajomych na wakacjach używane jakieś no name, tragedia była. Skończyło się na tym, że Maciek spał w wózku. ![]() Krzesełko mamy Antilopa z Ikei, ale jeszcze nie używamy. Póki Maciek nie siedzi to będzie jadł w leżaczku, dobrze mu idzie, kuchnia matki zaczyna smakować ![]() ![]() Mój syn przechodzi samego siebie. Wychodzimy na spacer, pojeździ, porozgląda się i po mniej więcej 30 minutach kima. Śpi ok. 30 minut, przebudzi się, porozgląda się z 10 minut i dalej idzie spać. Śpi i śpi... dzisiaj tak spał, że od chodzenia nogi mi w dupę właziły... dobrze, że mamy w domu wi-fi i internet sięga nam pod balkon. To się kręciłam pod blokiem i czytałam ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- U nas ciemno jak w d00pie... jak trzeba to mam lampkę przy łóżku, ale to w razie jakiejś większej akcji. A tak to jak trzeba to zapalam światło w przedpokoju i uchylam drzwi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.