Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 10:44   #871
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
No faktycznie, poza tym pościel rozłożyłam tylko do zdjęcia żeby pokazać, bo na początku to pewnie rożek i kocyk wystarczy
No właśnie, na początku pościel pewnie będzie schowana

Pierwsza bardzo w moim stylu Druga ani ciut - ani fason, ani kolor

Dziewczyny, to teraz ja potrzebuję rady. Umówiłam się wstępnie ze znajomymi na przyszły weekend - w sierpniu urodziła im się druga córeczka i do dziś nie byliśmy
Tej małej kupimy paczkę pieluch i jakiegoś gryzaka/grzechotkę, ale wypada też kupić coś tej większej. 1 kwietnia skończy 5 latek, i mam zagwozdkę Chciałabym jakiś drobiazg, niedrogi, za paręnaście zł, ale może coś twórczego - książeczka? Kolorowanka?
Doradźcie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:46   #872
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Cześć

Weszłam wczoraj na wizaż, pięknie pocytowałam, zaczęlam odpisywać i poszłam zrobić herbatę, a w tym czasie tż usiadł do kompa i mi wyłączył Tak, że musicie mi wybaczyć że nie poodpisuję

Dziś nie śpię od 4.30 ręka jak zwykle i do tego brzuch mnie zbudził, takie bóle jak przy @ mam ale falami przychodzą....: rolleyes:

Dlatego wykąpałam się, umyłam włosy, pomalowałam paznokcie u nóg i tak sobie siedzę

A! i łożeczko mamy złożone
Bidulkajuz niedługo

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Brawa dla synka!

Cytat:
Pokazuję Narazie to tylko złożone łóżeczko, kącikiem tego nie można nazwać bo jeszcze kombinujemy z ustawieniem
slicznie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
zaraz Was nadrobię opisze tylko moją wizytę, którą dzisiaj miałam na 8,30. Pani doktor spóźniła się trochę i okazało się, ze nowa dziewczyna z recepcji umówiła 3 osoby na tą samą godzinę i wielka obsuwa, co popsuło na pewno trochę humor Pani doktor, nie dziwię się jej zresztą. Dlatego usg było bardzo szybkie, z dzidzią ok, rośnie szybko i zrównał mi się termin porodu z om i z u usg. Dzidzia ma 3,41 cm ładnie się ruszała, serduszko biło. Oczywiście za duże ciśnienie mam, na razie laków nie mam brać ale już w kartę wpisała nadciśnienie tętnicze no i największy szok, dostałam skierowanie na usg prenatalne razem z testem Pappa, które będzie refundowane na szczęście ja mam brata z zespołem Downa więc dlatego. Ciesze się, chociaż muszę jechać do innego miasta bo u nas nikt tego nie robi. No i mam porobić badania, mocz, toxo, hiv, hbs i coś tam jeszcze co nie mogę rozszyfrować. Martwi mnie tylko to, że mam małego mięśniaka, który jednak nie zagraża zupełnie ciąży. Już kiedyś podejrzewali u mnie mięśniaki- po mamie to mam. Następna wizyta 01,02
super wiesci

Dzien dobry

Spalismy dzis do 9.30, takze czeka mnie dlugi dzien, bo Seba juz dzis nie bedzie spal po poludniuMoze przejdziemy sie do fotografa, ale jakos niechce mi sie ruszac z domu dzis...mam lenia

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Dziewczyny, to teraz ja potrzebuję rady. Umówiłam się wstępnie ze znajomymi na przyszły weekend - w sierpniu urodziła im się druga córeczka i do dziś nie byliśmy
Tej małej kupimy paczkę pieluch i jakiegoś gryzaka/grzechotkę, ale wypada też kupić coś tej większej. 1 kwietnia skończy 5 latek, i mam zagwozdkę Chciałabym jakiś drobiazg, niedrogi, za paręnaście zł, ale może coś twórczego - książeczka? Kolorowanka?
Doradźcie
mi tez pierwsza zdecydowanie bardziej odpowiada

Ja mysle,z e ksiazeczka czy kolorowanka to bedzie dobry pomysł, a moze cos do wlosow(jakies kolorowe gumki, spineczki?), dziewczynki lubia takie rzeczy
Stary 2013-01-03, 10:55   #873
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Doradźcie
no wlasnie ta pierwsza to tez "cala ja" ale ta druga...jakos tak o wiosnie pomyslalam jak ja zobaczylam hahah a coooo raz sie zyje

a co do prezentu to ja zawsze ide w ksiazeczki no bo ani nie wiesz czym sie bawi ani co lubi a ksiazeczka to jakos tak zawsze wydaje mi sie trafionym pomyslem

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

a ja tak troche wyskocze jak guma z majtek ale moja mama bedzie robila spoznione imieniny i szukamy salatek ale takich bez majonezu (cos jak grecka ale wlasnie inna bo grecka/wloska/cesar to wszyscy znaja)

jedna w sumie juz mam (mix salat, pomirodki, ogorek, papryka i piers usmazona i pokrojona w plasterki i do tego sos miodowo-musztardowy)
bedzie ok??

jaka jeszcze??

macie pomysly na jakies lekkie przekaski wlasnie bez majo??
na Sylwestra zrobilysmy kanapeczki z serkiem i lososiem i zniknely w ciagu godziny (takie male wycinane kieliszkiem_

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:56   #874
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Doradźcie [/FONT]
Aaby, książeczka będzie super. Coś dziewczynkowego, na pewno się spodoba Albo właś nie coś do włosów, czy jakiś pierścionek, koraliki. Dziewczynki w tym wieku aż pieją z zachwytu na takie prezenciki. Możesz dopytać rodziców o jej ulubiony motyw...czy Hello Kitty, czy jakieś inne badziewia

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:58   #875
kotekk81
Zakorzenienie

Ooooo Butterek przyszl!!!! na bank mi podpowie

ps. mialam nie wchodzic na Twojego bloga ale.....nie moglam sie powstrzymac i wlazalam!!!!!i oslinilam sie!!!!!!!!!

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:08   #876
Gucia0987
Zakorzenienie

Kotek ja na Sylwestra robiłam koreczki (chyba nigdy nie wychodzą z mody - wbiłam je w kapuste, tzn połowę kapusty owinęłam folią) i wyszły jeże

I robiłam tortilki - tortilkę posmarowałam serkiem (albo śmietankowy, albo szczypiorkowy), dałam sałatę lodową i do jednych łososia wędzonego, do drugich szynkę i ogórka. Zwinęłam w rulonik i pokroiłam na niewielkie kawałki, zeby były na raz - rewelacyjne wyszły

możesz też zrobić jajka faszerowane, mogą być małe placuszki ziemniaczane z serkiem chrzanowym i łososiem wędzonym, tartaletki (ciasto francuskie pokrojone w niewielkie kwadraty - posmarowane oliwą na 6 min do piekarnika, wyciągasz i układasz co tam chcesz sypiesz serem i na 7min do piekarnika) i nie wiem co jeszcze

co do sałatki to może rukola, kiełki, ser lazur złocisty, gruszka i wszystko skropione oliwą i sosem balsamicznym

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:09   #877
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Ooooo Butterek przyszl!!!! na bank mi podpowie

ps. mialam nie wchodzic na Twojego bloga ale.....nie moglam sie powstrzymac i wlazalam!!!!!i oslinilam sie!!!!!!!!!
Kiciusiu, ale cóż ja Ci mogę podpowiedzieć. Wiesz jaki mam dziś durny humor...co oznacza brak pomysłów

Ja ostatnio pokochałam pastę z cieciorki i suszonych pomidorów, a do tego małe kromeczki.
Tartletki małe zawsze są dobre. Kanapeczki z serkiem, łososiem i kaparem, parówki w cieście...

Hania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 11:20   #878
Malensstfo
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Która mnie zastrzeli?
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:21   #879
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

Doradźcie [/FONT]

Ja bym poszła w książeczki

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Bidulkajuz niedługo

slicznie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no wlasnie ta pierwsza to tez "cala ja" ale ta druga...jakos tak o wiosnie pomyslalam jak ja zobaczylam hahah a coooo raz sie zyje
Ta druga boska!!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Aaby, książeczka będzie super. Coś dziewczynkowego, na pewno się spodoba Albo właś nie coś do włosów, czy jakiś pierścionek, koraliki. Dziewczynki w tym wieku aż pieją z zachwytu na takie prezenciki. Możesz dopytać rodziców o jej ulubiony motyw...czy Hello Kitty, czy jakieś inne badziewia
Albo Monster High

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:25   #880
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Która mnie zastrzeli?
co sie dzieje?
Stary 2013-01-03, 11:27   #881
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Albo Monster High
Oooo
Kurcze, przestała wyskakiwać reklama Bebiko, to wyskakuje mi Nikon

Hania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 11:30   #882
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
co sie dzieje?
Najwidoczniej mi ciągle mało

Dziś mi coś strzeliło w boku...i też nie wiem jak, bo nie zrobiłam żadnego gwałtownego ruchu...a efekt jest taki, że nie mogę się ruszyć...jakikolwiek ruch powoduje ból....

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Oooo
Kurcze, przestała wyskakiwać reklama Bebiko, to wyskakuje mi Nikon
A mnie Samsung...

Onyks super kącik i łóżeczko!

Stokrotko
fajnie, że wszystko u was ok! Oby tak dalej!
Stary 2013-01-03, 11:31   #883
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie Samsung...
Mi też Samsung - pomyrdało mi się...

Hania

Stary 2013-01-03, 11:34   #884
metkaa
Zakorzenienie

kasia co do torebek to pierwsza mi sie bardziej podoba,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:43   #885
Ana***
Zakorzenienie

Nie mam już siły do tych egzaminów pół biedy to się nauczyć, tylko najpierw trzeba wiedzieć z czego... grr nie lubię jak wykładowcy się nie określą, tak na prawdę to sami nie wiedza czego chcą... ;/
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:43   #886
malamaluczka87
Zadomowienie

Halo dziewczynki, ja tylko w locie, choć przeczytałam was od dechy do dechy.

Bika- to mała śpi teraz jak ja;D

Butter-ja też tak się czułam, a potem się okazało, że to chyba nie Clo tylko ten dobry efekt po niej;D tak się czujesz, ale może dzięki temu tak szybko się torbiel wchłonęła. Czasem warto to przetrwać. I nie przejmuj się - mnei w ciąży głowa boli nieustannie;P Będzie dobrzze;-* A pęcherzyki mogą ci dłużej dojrzewać, a owulacji to wcale nie wyklucza, po prostu będzie później.

Maleństwo - ....;-* A miałaś mieć wizytę u lekarza?

Onyks- super, że Nataszka już się bierze!!! Kącik słodki, mnie tam się pościel podoba;-)

A ja dziś dzień w domu nad papierami firmowymi i praniem;-);P

Mrowinko
- razem będziemy miały Adasia;-* Ale widzę, że trochę wolnego było to i humorek lepszy;-)

Aaby-? idę do k....

A ja mam dziwne objawy...non stop chce mi się jeść. Budzę sie tak głodna, że aż mi niedobrze...Wczoraj jechałam po pomidorówce na korepetycje z angielskiego i po drodze musiałam kupić dwie drożdżówy, tak mnie cisło! Ale zaczęłam się wysypiać. Śpię jak dziecko teraz;-)

Ale co mnie doprowadza do szału...jak ja mam dbać o siebie, jak mi chorzy uczniowie na zajęcia przychodzą. Szlak mnie trafi normalnie. Ludzie nie mają za grosz wyobraźni...

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:48   #887
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Weszłam wczoraj na wizaż, pięknie pocytowałam, zaczęlam odpisywać i poszłam zrobić herbatę, a w tym czasie tż usiadł do kompa i mi wyłączył Tak, że musicie mi wybaczyć że nie poodpisuję

Dziś nie śpię od 4.30 ręka jak zwykle i do tego brzuch mnie zbudził, takie bóle jak przy @ mam ale falami przychodzą....: rolleyes:

Dlatego wykąpałam się, umyłam włosy, pomalowałam paznokcie u nóg i tak sobie siedzę

A! i łożeczko mamy złożone
wypoczywaj jak najwięcej, ja sie staram jak moge ale przy Wojtusiu to nie zabardzo jest jak

u nas też paznokci pomalowanych miec nie wolno

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Nie, nie pisałam...
Torbiel zniknęła, na clo wyhodowałam kilka pęcherzyków, ale gin powiedział, że żaden nie wygląda na chętny do pęknięcia, więc tym razem nic z tego. Więc, mimo tego, że czuję się fatalnie, muszę dalej brać Clo. Co więcej, okazało się, ze mam za niski poziom estradiolu, więc dodatkowo muszę brać leki wyrównujące poziom estradiolu....no i to tyle mniej więcej.
tulam

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Jej nie wiedziałam, że tak jest.
A wychowawczy nie jest płatny? bo coś koleżanki w pracy mówiły, że czasem jest ale to chyba od dochodów zależy?

?
tak, dochód nie na członka rodziny nie oże przekroczyć 540zł czy jakoś tak. wtedy sie dostaje jakies 420zł (ale kwoty strzelam tak na oko, coś koło tego ale dokładnie ile nie pamietam). ja nie dostaje nic
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:51   #888
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Butter-ja też tak się czułam, a potem się okazało, że to chyba nie Clo tylko ten dobry efekt po niej;D tak się czujesz, ale może dzięki temu tak szybko się torbiel wchłonęła. Czasem warto to przetrwać. I nie przejmuj się - mnei w ciąży głowa boli nieustannie;P Będzie dobrzze;-* A pęcherzyki mogą ci dłużej dojrzewać, a owulacji to wcale nie wyklucza, po prostu będzie później.
Mala, cześć.
Nie, to nie tak, że przez Clo wchłonęła się torbiel. Torbiel się wchłonęła, dostałam @, a potem dopiero zaczęłam brać Clo.
Myślę sobie, że jak mój gin mówi, że nie będzie, to wie co mówi. Widzi co tam się dzieje...
Czasem warto to przetrwać oczywiście...ale nie za wszelką cenę!

Hania

Stary 2013-01-03, 11:56   #889
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
zaraz Was nadrobię opisze tylko moją wizytę, którą dzisiaj miałam na 8,30. Pani doktor spóźniła się trochę i okazało się, ze nowa dziewczyna z recepcji umówiła 3 osoby na tą samą godzinę i wielka obsuwa, co popsuło na pewno trochę humor Pani doktor, nie dziwię się jej zresztą. Dlatego usg było bardzo szybkie, z dzidzią ok, rośnie szybko i zrównał mi się termin porodu z om i z u usg. Dzidzia ma 3,41 cm ładnie się ruszała, serduszko biło. Oczywiście za duże ciśnienie mam, na razie laków nie mam brać ale już w kartę wpisała nadciśnienie tętnicze no i największy szok, dostałam skierowanie na usg prenatalne razem z testem Pappa, które będzie refundowane na szczęście ja mam brata z zespołem Downa więc dlatego. Ciesze się, chociaż muszę jechać do innego miasta bo u nas nikt tego nie robi. No i mam porobić badania, mocz, toxo, hiv, hbs i coś tam jeszcze co nie mogę rozszyfrować. Martwi mnie tylko to, że mam małego mięśniaka, który jednak nie zagraża zupełnie ciąży. Już kiedyś podejrzewali u mnie mięśniaki- po mamie to mam. Następna wizyta 01,02
no to super

ja wreszcie sie dogadałam w przychodni z położną, nowa lekarka jest od wtorku, wiec we wtorek wizyta u niej, nazwisko mi coś mówi wiec coss o niej słyszałam, nie wiem tylko co no ale to pewnie i tak ostatnia wizyta wiec mi to wisi u kogo

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Doradźcie
książeczka - zawsze się sprawdza
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:57   #890
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Kotek ja mam tę drugą torebkę

Onyks super łóżeczko i pościel bardzo mi się podoba
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:59   #891
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Mala, cześć.
Nie, to nie tak, że przez Clo wchłonęła się torbiel. Torbiel się wchłonęła, dostałam @, a potem dopiero zaczęłam brać Clo.
Myślę sobie, że jak mój gin mówi, że nie będzie, to wie co mówi. Widzi co tam się dzieje...
No tak, tu masz rację. Chociaż lekarze nie mogą aż tak przewidywać co się wydarzy- zwłaszcza że pęcherzyki są. A czemu ci tak mówię? Bo mój lekarz nie dowierzał w moje zajście w ciążę nawet jak już w niej byłam;D Przy mojej chorobie graniczyło to na tym etapie z cudem, a mój widok usg był fatalny na miesiąc przed zajściem. Trzymam za ciebie kochana tak mocno, mocno!!!! Ale bardziej za twoją wrażliwość i dogadanie się, a reszta sama przyjdzie;-)

Stary 2013-01-03, 12:02   #892
Malensstfo
Zakorzenienie

Mala mam wizytę, ale dopiero o 17
Stary 2013-01-03, 12:03   #893
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
tak, dochód nie na członka rodziny nie oże przekroczyć 540zł czy jakoś tak. wtedy sie dostaje jakies 420zł (ale kwoty strzelam tak na oko, coś koło tego ale dokładnie ile nie pamietam). ja nie dostaje nic
a ten wychowawczy to z pracy się dostaje?

ciekawe jak w przypadku gdy ktoś nie pracuje? i np. jest w up jako bezrobotny, dostaje zasiłek, to czy jedno drugiego nie wyklucza o ile w ogóle możliwy jest wychowawczy dla niepracującej osoby.

Cytat:
Mala, cześć.
Nie będzie w najbliższym czasie... cykl może się wydłużyć, choćby przez stres... ale wiem, że nie o to chodzi... Bidulko

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2013-01-03 o 12:05
Stary 2013-01-03, 12:05   #894
malamaluczka87
Zadomowienie

;-*

Stary 2013-01-03, 12:05   #895
(t)asia
Zadomowienie

Dzisiaj jakiś leniwy dzień mam.. Niby się wyspałam ale jakoś nie mogę się odnaleźć.
A onyks na którą ma wizytę? Bo też chyba dzisiaj, tak? Czy już po?

Napiszę wam coś zaraz w k.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:24   #896
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Doradźcie
ja bym książeczkę kupiła albo jakieś fajne mazaki kolorowe, może z żelem, lub modelinę

Cytat:

Dziś mi coś strzeliło w boku...i też nie wiem jak, bo nie zrobiłam żadnego gwałtownego ruchu...a efekt jest taki, że nie mogę się ruszyć...jakikolwiek ruch powoduje ból....

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Onyks super kącik i łóżeczko!

Stokrotko
fajnie, że wszystko u was ok! Oby tak dalej!
oj biedulko, ciągle coś ostatnio się Ciebie czepia, powodzenia za wizytę

Cytat:
Nie mam już siły do tych egzaminów pół biedy to się nauczyć, tylko najpierw trzeba wiedzieć z czego... grr nie lubię jak wykładowcy się nie określą, tak na prawdę to sami nie wiedza czego chcą... ;/
u nas zawsze zagadnienia podają ale nic z nich nie wynika, teraz babka podała nam pytania to było latwiej

Cytat:

A ja mam dziwne objawy...non stop chce mi się jeść. Budzę sie tak głodna, że aż mi niedobrze...Wczoraj jechałam po pomidorówce na korepetycje z angielskiego i po drodze musiałam kupić dwie drożdżówy, tak mnie cisło! Ale zaczęłam się wysypiać. Śpię jak dziecko teraz;-)

Ale co mnie doprowadza do szału...jak ja mam dbać o siebie, jak mi chorzy uczniowie na zajęcia przychodzą. Szlak mnie trafi normalnie. Ludzie nie mają za grosz wyobraźni...
zaczynają się objawy jedz więcej jak organizm potrzebuje

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no to super

ja wreszcie sie dogadałam w przychodni z położną, nowa lekarka jest od wtorku, wiec we wtorek wizyta u niej, nazwisko mi coś mówi wiec coss o niej słyszałam, nie wiem tylko co no ale to pewnie i tak ostatnia wizyta wiec mi to wisi u kogo

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------
ostatnia wizyta, łal i już niedługo Ewcia będzie z wami

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
za wizytę. Super , ze z dzidziolkiem dobrze. I super, ze cześć badan chociaz refudnowana bedzie - zawsze troche kasy zostanie w kieszeni.
A z cisnieniem to ja mam tak, ze jak mierzy mi mama albo tata w domu to ma 90/60 a u lekarza zawsze wyższe.. chyba ze strachu
to fakt, zawsze tak jest, ze u lekarza jest ciśnienie większe. Tylko ja i w domu mam nieraz podwyższone niestety

Cytat:
Jej wieści super! Tylko takie proszę
Najważniejsze, ze dzidzia rozwija się dobrze.
A te testy to są jakąś większa ingerencja w ciało?
nie to tylko krew pobierają

Cytat:
C
Więcej takich wieści prosimy!
Super, że badania są refundowane - na pewno znajdziecie przeznaczenie zaoszczędzonej $

tym bardziej, że ich nie mamy
Cytat:

To miło, że Ci się podoba

Stokrotko, cieszę się że z dzidzią wszystko dobrze. I fajnie, że za pappa nie musisz płacić My dawaliśmy 300 zł A kiedy robisz?
19 stycznia mam jedno i drugie, a do tego testu byłaś na czczo? Bo ja mam na 12,20 i raczej tyle bez jedzenia nie wytrzymam, nie ma szansy.
Śliczne łóżeczko i pościel pewnie to jest super uczucie jak wszystko już stoi i czeka na nowego lokatora

Cytat:
Nie, nie pisałam...
Torbiel zniknęła, na clo wyhodowałam kilka pęcherzyków, ale gin powiedział, że żaden nie wygląda na chętny do pęknięcia, więc tym razem nic z tego. Więc, mimo tego, że czuję się fatalnie, muszę dalej brać Clo. Co więcej, okazało się, ze mam za niski poziom estradiolu, więc dodatkowo muszę brać leki wyrównujące poziom estradiolu....no i to tyle mniej więcej.
Butterku Ty się tak nie martw, nie załamuj się, prawie każda z nas ma "coś" nie tak, a to taki wynik zły, a to inny, a mimo to kilku z nam udało się zajść w ciążę. Wiem, ze to jest dołujące ale musisz zacząć pozytywnie się nastawiać, że będzie dobrze. Jesteś pod opieką lekarzy i oni będą robili co w ich mocy aby poprowadzić cię do ciąży. Wiem, ze to nie łatwe, ale popatrz na pozytywy, torbiel zniknęła więc to połowa sukcesu. A to że żaden pęcherzyk nie wygląda na to aby pękną to nie znaczy, że nie pęknie. Działajcie normalnie, bo lekarze się też mylą. Głowa do góry, będzie dobrze, dasz radę bo jesteś silną kobietą

Dziękuje wszystkim, że się tak cieszycie z mojej wizyty ja też jestem podjarana robię w między czasie obiad, bo mąż mi z głodu padnie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:31   #897
malamaluczka87
Zadomowienie

ooo, wiedziałam, że komuś zapomniałam odpisać. Stokrotko!!!! Cudownie, że jest w porządku i że udało się te badania załatwić. I podpisuję się w 100% pod tym co Butterkowi napisałaś!

Tasiu- mam dziś to samo. Aż nie wiem, jak mam do siebie przemówić by wziąść się do roboty!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 13:39   #898
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś mi coś strzeliło w boku...i też nie wiem jak, bo nie zrobiłam żadnego gwałtownego ruchu...a efekt jest taki, że nie mogę się ruszyć...jakikolwiek ruch powoduje ból....[COLOR="Silver"]
wspołczuje

Udało mi sie zrobic Sebie zdjecie do paszportu:jup i:
Nie znam jeszcze terminu kiedy pojedziemy, ale po przejsciach z zeszłego roku obiecalam sobie ze zajme sie zdjeciami znacznie szybciej niz kilka dni przedI udalo sieCo prawda bylo kilka prób,pozycji, ale tylko u jednego fotografa
Stary 2013-01-03, 13:43   #899
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, wiedziałam, że komuś zapomniałam odpisać. Stokrotko!!!! Cudownie, że jest w porządku i że udało się te badania załatwić. I podpisuję się w 100% pod tym co Butterkowi napisałaś!

Tasiu- mam dziś to samo. Aż nie wiem, jak mam do siebie przemówić by wziąść się do roboty!
powiem ci, ze nawet nie spodziewałam się tych badań, nie mam jakiejś wewnętrznej potrzeby ich robić, no ale jak dała skierowanie to pojadę lekarz, który mnie rejestrował telefonicznie był tak miły i zabawny, ze aż chce się badania robić

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:48   #900
Ana***
Zakorzenienie

Stokrotko no zagadnienia może podają, ale co z tego jak nikt ich nie rozumie... mało! nawet nie wiadomo skąd to wziąć

że jesteś podjarana to ja się nie dziwię

Blonde fajnie, że macie już paszport
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości