Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 21:06   #871
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
karbie a selera to już można? bo myślałam że po 7 m-cu
jaki masz kubek niekapek?
ja mięsko już daje od tego miesiąca (Karola skończyła 5)

Innocence ręce opadają na taką lekarkę

komiksowa podziel się słoiczkami

Co do prezentów, wiem że to za wcześnie ale myślałyście już o prezentach na dzień dziadka/babci? myślicie że kubek ze zdjęciem + podkładka ze zdjęciem będą ok. Zaznaczam że będę musiała kupić 9 takich prezentów.

zaciekawiłyście mnie z tymi słoiczkami z samym mięsem

Magiusia wkleisz mi zdjęcie tej kaszki?
fajny pomysł z prezentem ło matko sporo tych dziadków i babć .Jakim cudem Twoje dziecko ma tyle babć i dzidków moje ma tylko 4:brzyd al: ja myślałam o fotoobrazie na płótnie 30x40 trzy dyszki.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:07   #872
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Dobry wieczór
Wpadła do Was na moment coś podczytać
Innocence - niezła ta lekarka. Dobrze, że przeczytaliście ulotkę przed użyciem! Koleżanka mi opowiadała jak kiedyś w aptece pomylili jej leki, też szkodliwie by podziałały na dziecko, na szczęście sprawdziła przed użyciem.

Pisałyście o pogodzie - u nas pięknie, pozazdrościłam Wam i byliśmy dzisiaj na 2godzinnym spacerze - a wypędzić mojego męża z domu to nie lada wyczyn.
Stary 2013-10-12, 21:10   #873
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Innocence poka łazienkę zazdroszczę DOMU

Magiusia brawa dla Darusia za 4 m-ce

biedna cynamonowa biedny Adaś

banka mały już jest zainteresowany tą książeczką?

Justi widzę że u was cieplutko
Jutro postaram się porobić jakieś zdjęcia Dom jest ale jeszcze mase rzeczy do wyremontowania czeka żeby było po naszemu
Musiałabym w totka wygrać żeby to wszystko zrobić no ale cóżcałe życie przed nami

Stary 2013-10-12, 21:13   #874
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
U nas pogoda byla piekna dzis, do teraz, dobrze, ze zalapalysmy sie na spacer. Zlote liscie frunace z drzew, slonce, wiewiorki.. Cudnie!

U mlodej to chyba nie zeby bo dzis spokoj, albo juz nie bola bo wczoraj masc przynosila ulge, dzis wszystko ok

Robie liste prezentów dla Z na swieta bym się ogarnęła ze wszystkim do grudnia hehe

Postaram się nadrobić poki spi.
Zdazylam zrobic pizze, 2blachy pyyyszczych kokosanek, byc na spacerze, posprzątać i zaliczyc kawke i jakies male cwiczenia na orbitku wszystko by nie myslec
Buziaki weekendowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Podrzuć listę jak skończysz może coś zgapię ja bym chciała ładny komplet do jedzonka - podobają mi się ze skip hop, ale teraz też coś muszę kupić no i nie wiem co, wypadałoby coś tańszego.

Kiedy Ty zdążyłaś to zrobić? Ja przez dodatkowe zajęcia od 3 dni nie zmyłam podłogi, od tygodnia nic nie upiekłam, strasznie mnie to wkurza

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Diabli pytałas czy podnosimy w gondolce oparcie czy coś tam.. U mnie nie ma takiej opcji. Ale ostatnio na tym mega długim spacerze jakies 4 km od domu już Wojtus miał serdecznie dość jechania i się rozmarudzil.. A niesc go taki kawał to masakra- chuste zostawilam u rodziców.. Wiec zrobiłam mu z kocyka oparcie i jechal w gondoli jak w spacerowce... Wyglądał prześmiesznie... Ale taki byl zadowolony i zdziwiniony ze tyle rzeczy ciekawych dookola..
U mnie w gondolce też nie ma takiej opcji. Helenka na razie cieszy się z samego tego że jej budę opuściłam w zeszłym tygodniu zdarzyło jej się rozpłakać i musiałam ją nieść - ale to było chyba z głodu
Stary 2013-10-12, 21:13   #875
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Chętnie obejrze zdjęcia, uwielbiam oglądać cudze domu

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

My odkładamy odkąd pamietam, jeszcze za kawalersko/panienskich czasów, a że ja mam 30 lat a mąż 36 to troszkę się uzbierało. Co prawda nie tyle żeby postawic i wykonczyc dom, ale postawimy i bedziemy sie zastanawiac dalej Tesciu jest budowlancem, wiec duzo oszczedzamy na robociznie. Mąż tez kazda wolna chwile spedza na budowie. Wiec coś za cos - przez to mało czasu spedza z nami ale oboje boimy sie brac tak duzego kredytu wiec radzimy sobie jak mozemy

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

U mnie w gondoli jest tylko jeden poziom podniesienia i jest on na calkiem siedzaco:/ I tak mysle na holere ktos wymyslil takie cos? Co oni zakladali ze dziecko jezdzace w gondoli bedzie siedziało?:/
ja też
wykończycie sobie zczasem co byście robili całe życie jakbyście od razu wszystko wykończyli ( ja sobie tak zawsze tłumacze)i tak duże barwa że obyliście się bez kredytu

Stary 2013-10-12, 21:15   #876
deb
Zakorzenienie

Cytat:
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
Ja nie ćwicze nie raz robię kołyskę jedynie. Ogólnie mam wrażenie że takie ćwiczenia niewiele dają i dziecko jak będzie gotowe to samo się obróci i już. Jak mojej coś pokazuje to jakoś nie widzę by szybciej to rozumiała. Dzisiaj drugi dzień obracała się ciągle na brzuch z prawego ramienia. Pokazywałam jej z lewego też ale ma mnie w nosie No i obracać tak zaczęła się z dnia na dzień, ja ją kładłam po prostu na brzuszku.
Stary 2013-10-12, 21:16   #877
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Innocence pokaż łazienkę Ale mojej projektować nie będziesz, bo nie moja półka cenowa
Moja też nie była:P i trafiało mnie jak Panowie co nam to robili przynosili kolejne faktury do zapłaty i tak oto uzbieraliśmy z Tż talie kart......kredytowych na szczęście powoli wyszliśmy na prostą:P a łazienka została

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 21:17   #878
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku, fajny tytuł

Przez cały tydzień praktycznie nie wychodziłam z kuchni - efekt - 82 słoiczki przecierów warzywnych, owocowych i warzywno-owocowych i 30 słoiczków soku z winogron, a jeszcze zostało mi pół dyni, ziemniaki i marchewka Pretenduję do tytułu Matka Polka roku 2013

Młody śpi 4 godzinę, to może nadrobię ze 2 strony
Nie wstyd Ci? Nie dość że dołujesz tymi słoikami to jeszcze dziecko Ci 4 godziny śpi pod rząd
Stary 2013-10-12, 21:18   #879
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
pewnie masz za duzy rozmiar tych zdjec

u nas to samo, szukanie najtanzych zamiennikow, kompromisy i TZ z moim tata robili wszystko sami od elektryki po kafelki
pfff to ja na sklad nie parzylam

kurde jakos bardziej jesiennie te 10 km dalej ładnie

hehe ja zawsze robie tak, ze mam zdjecia wnetrz ktore mi sie podobaja i zwalam co sie da teraz robie ta lazienke http://www.urzadzamy.pl/lazienka/laz...y,72_6819.html, a zreszta ze mnie taki projektant, ze wszystko bym na bialo pomalowala i pozawieszała obrazy druga strona salonu :
piękne mieszkanie kiedy ja bede tak miała wszystko wykończone....

Stary 2013-10-12, 21:20   #880
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo odkurzania... Ja odkurzam jakies 3-4 razy dziennie..... Głównie w sypialni i zazwyczaj są to gile z noska W. hehe
Jak to

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
stwierdzam, że niezły leń ze mnie
W śpi, a ja leżę z kompem na tapczanie, mogłabym w tym czasie np sprzątać ,coś ugotować, poćwiczyć, albo chociażby poczytać książkę

chyba muszę zrobić pierwszy krok i wyłączyć komputer

no to miłego popołudnia życzę
Hihi też muszę tak sobie mówić to dom może doprowadzę do ładu
Stary 2013-10-12, 21:20   #881
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja próbowałam dzisiaj wody z niekapka po jabłuszku (pasuje młodemu zdecydowanie bardziej niż marchewka ) i był wrzask bo zgłodniał, więc był cyc
jakąś godzinę później mu chciałam dać soczek jabłkowy na spróbowanie z niekapka, i łapie, chwyta do buzi i gryze ustnik jak sophie i nie kuma to dla ułatwienia zamieniłam mu ustnik na smoczek butelkowy a zostawiłam uchwyty to już ogarniał ale soczek mu nie smakował oj ciężko widzę to rozszerzanie mojego cycoholika

u nas to był początek ząbkowania-wrzask przy jedzeniu zaczęłam podejrzewać zęby jak gryzł łapkę albo zabawki ze złością i się nie pomyliłam

my mamy ten z TT i fajny jest

miś z H&M?

nie, gips na stopę i kostkę (pięta na wierzchu) ale pierdzielę, na noc go tylko zakładam, to samo mówiła pediatra jak byłam z młodym, że na mały palec się nie zakłada gipsu oczywiście zabandażuje i żadnych butów oraz minimum chodzenia po domu i mam nadzieję, że będzie ok
ze Smyka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 21:21   #882
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My nie ćwiczymy, tzn, tak jak Wy, raz na ruski rok coś z Sofią pomodzę. A tak ona sama sie wygina na wszystkie strony

Kusi mnie, żeby pod koniec listopada przyleciec do PL i zostać do stycznia... Tylko musiałybyśmy biednego TZa samego na taki kawał czasu zostawić... hmmmmmmmmm....... nie wiem, nie wiem....
Mój mąż by się w życiu nie zgodził na tak długie rozstanie... mnie może i by przeżył ale rozstanie z takim maleństwem
Stary 2013-10-12, 21:21   #883
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Justi, piękne widoki macie my dziś byliśmy w lesie na spacerku, aż żal że to ostatnie dni takiej pięknej pogody, mogłoby nie być zimy
oj dokładnie po jesieni mogłaby być piękna, zielona, kwitnąca wiosna

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:22   #884
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O...to daj znać jak Wam nocka poszła
Ja już w 3cim mies. z woombie zrezygnowałam, a właściwie wyjęłam mu rączki- tak że teraz jak w śpiworku śpi

Konkretnie używam tej
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx

Napisali mi z Nestle że mam 1 płaską łyżkę stołową mieszać z 1 łyżką ciepłej wody. I tak robię ( a cała łyżka, a nie pół łyżeczki dlatego, że akurat w ich produkcie ta 1 łyżka odpowiada tym 2-3 gramom)

Jej, dziewczyny TŻ mi pokazał filmiki, które nagrywał na kamerę jak byłam w ciąży i w sumie są super, bo od momentu gdy robiłam test, poprzez wyniki z betaHCG, przez te miesiące leżenia, później jak brzuch coraz większy i później jak Daro taki maciupeńki przyjechał..jaki on był minaturkowy
ale super piękna pamiątka

Stary 2013-10-12, 21:22   #885
vil84
Wtajemniczenie

dobra ryzykuje Ergo z allegro, różnica 150 zł w porównaniu z tym ze strony, wszystko niby pasi, jak przyjdzie porównam z tym od kuzynki bo będzie jeszcze tydzień i najwyżej zareklamuje

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:28   #886
deb
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy motylka co ma szeleszczące skrzydełka i czasami mała pacnie i dzwoni a ostatnio tarmosiła skrzydełka a później wpychała do buzi
Macie jakieś zabawki co mają dużo szeleszczącego? Woreczek po pampersie był hitem, więc szukam takiej tylko szeleszczącej zabawki
Helcia jak ją przewijam uwielbia brać w łapki woreczek z wacikami (taki mały). Zamykam go wtedy a ona chce go zjeść

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
ta pszczoła ma szeleszczące skrzydełka a poza tym pałąk ma szeleszczące rzeczy ale nie duzo dla mojego opakowanie po chusteczkach pampers to hit

Ostatnio odkryłam co zrobić żeby Synek chciał dłużej siedzieć w huśtawce postawiłam ją obok okna balkonowego siedział z pół godziny zasunełam firanke znowu pół godziny później zasłone znowu pół godziny

dobra poszprzątałam w domu, poprałam poprasowałam poskładałam uff lecimy na spacer w końcu

Aha i musze sie pochwalić że wszystkie rzeczy do jedzenia dla Mateuszka mam w 100% ekologiczne. Marchewka, pietruszka, ziemniaczki seler z własnej hodowli, Kury 30 szt mamusia wyhodowała, kaczki i wieprzowinka od tesciowej i nawet królik w 100% ekologiczny od wujka tż, oprócz tego mam zamrożone z 20 paczek swoich malinek, cukinie i ostatnio nawet upolowaliśmy 3 skrzynki zdrowych zimowych jabłuszek a oprócz tego mnóstwo soczków i kompotów z truskawek, malin, winogron, mirabelek, agrestu, porzeczek czarnych i czerwonych, wiśni i czereśni też z własnej hodowli i moja Mama zrobiła jeszcze dużo słoików z soczkie z pomidorów takim z kawałkami pomidorów

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Na mojej jest :pchacz i krzesełko od babci i dziadka (pieniążki już dali)
a od nas narazie:skoczek i kubuś puchatek śpiewający i opowiadający bajki
Po pierwsze zazdroszczę ekologicznych produktów.
Po drugie próbowałam z oknem u Helenki ale i tak na leżaczek po 10 minutach mówi nie...chyba że nad nią stoję i zabawiam
Po trzecie: a jaki to Kubuś? daj zgapić
I ostatnie mi się ciągle wydaje że moja ma mało zabawek, chciałabym jej coś kupić takiego to bawienia i gryzienia, ale tyle tego że nie wiem co wybrać

Dobra, ja też muszę wyłączyć się z tego netowego świata już dobranoc dziewczyny
Stary 2013-10-12, 21:29   #887
modro
Rozeznanie

Cytat:
dobra ryzykuje Ergo z allegro, różnica 150 zł w porównaniu z tym ze strony, wszystko niby pasi, jak przyjdzie porównam z tym od kuzynki bo będzie jeszcze tydzień i najwyżej zareklamuje
Dasz znać, od którego sprzedawcy bierzesz?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:29   #888
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Co do prezentów, wiem że to za wcześnie ale myślałyście już o prezentach na dzień dziadka/babci? myślicie że kubek ze zdjęciem + podkładka ze zdjęciem będą ok. Zaznaczam że będę musiała kupić 9 takich prezentów.

fajny prezent, moja mama pewnie do pracy zabrałaby taki kubek i chwaliła się ja myślałam o rączce czy nóżce odbitej w gipsie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no to tak jak moj ale mojego to irytowalo a po chwili probowalam dac m to jak tylko zobaczyl to ryk heheh

hahahhah

tak podoba mu sie ze jak przesuwa gwiazdke i te inne rzeczy to zaczyna spiewac albo skupia sie n lampkach i jak pacnie kotka to kotek sie sieci hehe

ja do listy prezentowej dodam kule hule

http://www.smyk.com/vtech-migoczaca-...y-dla-dzieci-p
o hule kule też chcę

ja wszystko chcę
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:30   #889
Innocence_89
Rozeznanie

hahah udało się Mateuszek w dwu częściowym kombinezonie:P

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-28 o 09:30
Stary 2013-10-12, 21:35   #890
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Helcia jak ją przewijam uwielbia brać w łapki woreczek z wacikami (taki mały). Zamykam go wtedy a ona chce go zjeść

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Po pierwsze zazdroszczę ekologicznych produktów.
Po drugie próbowałam z oknem u Helenki ale i tak na leżaczek po 10 minutach mówi nie...chyba że nad nią stoję i zabawiam
Po trzecie: a jaki to Kubuś? daj zgapić
I ostatnie mi się ciągle wydaje że moja ma mało zabawek, chciałabym jej coś kupić takiego to bawienia i gryzienia, ale tyle tego że nie wiem co wybrać

Dobra, ja też muszę wyłączyć się z tego netowego świata już dobranoc dziewczyny
hehe uroki mieszkania na wsi .Mieszkać na wsi i nie mieć ekologicznych rzeczy to wstyd
takihttp://www.youtube.com/watch?v=A1-8TAbVJAE
i ostatnie:P mam tak samo

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

uwielbiam wszystkie ubranka które mają uszy

Stary 2013-10-12, 21:38   #891
Innocence_89
Rozeznanie

i na brzuszku

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-28 o 09:29
Stary 2013-10-12, 21:50   #892
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyciągałam, wtedy obydwie leżały, z czego Nela spała grzecznie a Paulinka miala kręćka. Wyciągałam dopiero w domu na amciu.
.
fakt, ale wydawalo mi się, ze jak się krecila to mialas ja na raczkach a to taki patent żeby się nie przyzwyczajala, czy chronisz przed wiatrem czy co? i dzięki za fotki śpiworka

przetrwaliśmy kinder party - matko!!! jeśli kiedyś zachce nam się urzadzac impezke dla Nelci to zabierzemy dzieciaki do figloparku albo na jakas lake i niech sobie dzicza odbierzemy po 3 godzinach... glowa mi peka, a było tylko pięcioro szesciolatkow, Nela i miesięczny kolega. czuje się jakbym tyrala w kamieniołomie - średniaki wariowaly, Nela nie mogla zasnąć, a to była pora jej drzemki...tylko maluszek spal i miał wszystko w nosie kurcze, wiecie, ze nasze dzieci sa już wieeeelkieeee?
pochwale jeszcze siostre za szymkowy tort 7 godzin zabawy...modelina ale miała być wywrotka i spychacz.
i baczyslawa w drodze na impre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (85,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (74,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie1.jpg (71,0 KB, 48 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:50   #893
karota11
Zadomowienie

Cytat:
i na brzuszku
Jaki przystojniak

Wafle śmietankowe:
-1margaryna
-6łyżek cukru
-6łyżek wody
-300gram śmietanki do kawy w proszku

margarynę rozpuścić z cukrem, dodać wodę, lekko przestudzić, wsypać śmietankę , wymieszać i nakładać n wafle
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:03   #894
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hehe, miał być jeden krok, zrobiłam 3
to były nasze szóste zajęcia, za tydzień uczymy się siedzieć pod wodą sami, później z dzieckiem i na ostatnich zajęciach będą zdjęcia
super. ciekawe jak to u nas rozwiaza. jutro może podpytam.

Cytat:
wg mnie im dłużej będzie jeździła na płasko tym lepiej, zwłaszcza, że śpi i się nie buntuje a to podniesienie też nie do końca mi się podoba bo nie jest płynne takie
u nas jest plynne, mam taka "korbke", krece nia, a zaglowek podnosi się do góry.

Cytat:
a co do zdjęć... w zamkniętych wątkach nie da się
o widzisz, to nie wiedziałam i jestem skazana na wieczne udostepnienie, wiec jedno zdjecie w te czy wewte nie zrobi roznicy

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ponoć te kaszki Holle można kupić w Piotrze i Pawle, ale piszę ponoć, bo sama tego jeszcze nie sprawdzilam
wycaluje Cie kochana po stopach. sklep mam calkiem niedaleko, wiec już wiem gdzie trzeba się wybrać.

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Chyba rzeczywiście są, bo właśnie weszłam na ich sklep internetowy z opcją dostawy do domu i są w asortymencie, przynajmniej w warszawie:
https://www.e-piotripawel.pl/zakupyw...holle+&Szukaj=
Tylko u mnie w mieście nie ma tego sklepu Musiałabym poprosić męża żeby zajechał tam w tygodniu po pracy, ale muszę sprawdzić, czy ma jeden z ich sklepów w pobliżu, bo przez pół warszawy pewnie nie będzie mu się chciało jechać
sprawdziłam i u mnie tez sa
Stary 2013-10-12, 22:06   #895
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
daj znać no i masz rację, najwyżej zwrócisz i tyle

Cytat:
hahah udało się Mateuszek w dwu częściowym kombinezonie:P
siema Mati
Cytat:
i na brzuszku
słodki jest

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fakt, ale wydawalo mi się, ze jak się krecila to mialas ja na raczkach a to taki patent żeby się nie przyzwyczajala, czy chronisz przed wiatrem czy co? i dzięki za fotki śpiworka

przetrwaliśmy kinder party - matko!!! jeśli kiedyś zachce nam się urzadzac impezke dla Nelci to zabierzemy dzieciaki do figloparku albo na jakas lake i niech sobie dzicza odbierzemy po 3 godzinach... glowa mi peka, a było tylko pięcioro szesciolatkow, Nela i miesięczny kolega. czuje się jakbym tyrala w kamieniołomie - średniaki wariowaly, Nela nie mogla zasnąć, a to była pora jej drzemki...tylko maluszek spal i miał wszystko w nosie kurcze, wiecie, ze nasze dzieci sa już wieeeelkieeee?
pochwale jeszcze siostre za szymkowy tort 7 godzin zabawy...modelina ale miała być wywrotka i spychacz.
i baczyslawa w drodze na impre
no to nieźle tort super, Nela świetna i faktycznie... mamy duże dzieci

czy tylko ja wyciągam dziecię na spacerze po to aby pooglądało sobie świat?
Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Jaki przystojniak

Wafle śmietankowe:
-1margaryna
-6łyżek cukru
-6łyżek wody
-300gram śmietanki do kawy w proszku

margarynę rozpuścić z cukrem, dodać wodę, lekko przestudzić, wsypać śmietankę , wymieszać i nakładać n wafle

czas spać

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u nas jest plynne, mam taka "korbke", krece nia, a zaglowek podnosi się do góry.
pokaż na zdjęciu bez Neli jak to wygląda podniesione

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:11   #896
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
po okolo 2 tyg warzywnych, zakladajac oczywiscie ze wszystko jest ok, wprowadzamy miesko. a jakie kawalki to ja nie wiem, na sloikach jade. jak bys nie miala dojscia do dobrego miesa, to hipp ma sloiczki z samym miesem - mozna je domieszac do wlasnych zupek warzywnych lub do sloiczkow bezmiesnych, ktorych nie zdazylo sie zuzyc.

tak se mysle teraz... w sumie nie wiem, czy w polsce te sloiki sa no ale u nas sa... balabym sie na poczatku sama bawic w papki miesne... pozniej to juz inna sprawa, mlody bedzie musial sie oswoic z wszelkim zlem tego swiata
.
nie ma, chyba ze w tym dodomku.pl jako produkt promocyjny. widziałam az raz

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
nie załamujcie mnie też chce spać do 8
my czasem spimy...do 11

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ale mnie Nikoś zaskoczyl
właśnie po raz pierwszy zrobił sam obroty z plecków na brzuch i z brzucha na plecy, teraz leży i się próbuje dalej turlać
my pekalismy z dumy po pierwszym obrocie, a teraz już tylko ciesza nam się buzie, bo fika non stop. tz ma zabawe i specjalnie odwraca ja na plecy, a ona fik i uśmiech jakby mu zrobila najlepszy zart swiata.

Cytat:
Diabli, ja akurat wole dicoflor w proszku. nie musisz zuzyc calego opakowania na raz , nie ma obawy, ze sie zepsuje. poza tym Sofii bardziej smakowal ten w proszku niz w kropelkach.
w czym go rozpuszczasz? dodajesz do odciągniętego mleka, na lyzeczce z woda, czy jak? kropelki były o tyle fajne (mielismy biogaie), ze dalam na lyzeczce i już. a teraz musze kombinować.
Stary 2013-10-12, 22:12   #897
karbie1984
Raczkowanie

Cytat:

seler po 7 miesiącu ? ale mnie zastrzeliłaś
mama stwierdziła, że potroszeczku można wprowadzać i jej posłuchałam. małej nic nie było.
nie kapek dostała taki : http://www.babyono.com/produkty/karm...anym-ustnikiem
nie będę przesadzać, że nic jej z buźki nie wylatuje. ale uważam, że na możliwości malucha ( 5 października skończyła 5 miesięcy ) pije bardzo ładnie . zresztą jest na cycu i do butelki jej za bardzo nie ciągnie.
dzisiaj otworzyłam słoiczek : warzywa z kurczakiem ( czy jakoś tak ) - jak dla mnie w smaku okropne i małej też średnio przypadło do gustu.
deserki pochłania bardzo ładnie.

u nas spacer jest możliwy jedynie jak mała śpi. ostatnio włożyłam ją do nosidełka, ale posiedziała chwilę i jednak u mamy na rękach najlepiej.
wasze bobasy śpią na boku? moja ostatnio sobie upodobała
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:17   #898
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
diabli o tórej pisałaś
a ten must have to
do naszego karmienia a później idziemy spac i uważamy nocke za przespana bez pobudek ale spimy do 9, czasem 10

Vil - dzięki za puzzle. fajne wygrzebalas. i jak tu zdecydować się na jakiś konkret?! wczoraj w nocy myslalam, ze kupie te
http://puzzle-piankowe.pl/index.php?...emart&Itemid=2
lub tansze, jeśli budżet nas nie pusci
http://puzzle-piankowe.pl/index.php?...emart&Itemid=2

Cytat:

To mi przypomnialo:
Sofia lezala na macie na brzuszku, mata miala postawione boki. i tak zostawilam ja w pokoju na jakies 10 min. Tz znalazl ja poza mata, obrocona o 180° do tego na pleckach
Nele ostatnio znalazłam prawie pod stolem nie wiem jak ona to zrobila, to niewykonalne! krzesła stanowią solidna barykadę.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
no i też się ugięłaś, ach ten oddech wizażowych rad na plecach .
u nas to to raczej widmo biegunki
Stary 2013-10-12, 22:20   #899
karbie1984
Raczkowanie

zapomniałam zapytać czy ma któraś z was mercedesa a klasę? chce wiedzieć jak się sprawuje taki samochodzik
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:21   #900
diabli
Zakorzenienie

znalazłam takie w necie

http://www.mimisk.sk/imagesfck/image...hovanie_cb.jpg

http://dzieciecawyspa.pl/zdj_big/tako_city_move5.jpg

jutro mogę zrobić swoje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości