Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 19:55   #841
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
hehe bez przesady kąpać się nie kąpiemy pracujemy i zawsze coś się odkłada Mąż całkiem nieźle zarabia, ale też duzo go to kosztuje wysiłku i rodzice też czasem pomagają oczywiście nie finansowo,mimo że często chceli ale nie śmiałabym brać od nich pieniędzy
ehh trochę zazdroszczę

\my też odkładamy ile się da...ale niestety to za mało...

na razie jesteśmy skazani na wynajem

===
aaa super, że lepiej z Adasiem cynamonowej
i oby z każdym dniem była widoczna poprawa
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:56   #842
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Ciekae czy sie da dodac fote

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381604177088.jpg (69,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1381604190085.jpg (58,7 KB, 21 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:57   #843
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
justi- zaginiona siostro

też bym dzisiaj dłużej pochodziła na dworze,ale niestety strasznie wiało i było mi zimno no i W nie współpracował za bardzo, skończyło noszeniem W na rękach

to w tym słoiczku jest tylko 60% mięcha?? LIPA... w takim razie tego nie kupię
myślałam, że to czyste 100% mięsko....

nie gadaj ? boskooo ,też bym tak chciała
moje cycki ciągle mają niezłą nadprodukcję....:rolleyes :
U nas było boooosko dziś

no a co do słoiczka to specjalnie oglądałam, 60% i coś tam jeszcze ale nie powiem Ci co....

i też bym tak chciała, ja to mam nie nadprodukcję a nieszczelne cyce

a jak było pięknie pokazuję w załączniku

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:00   #844
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

może teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA120423.jpg (242,1 KB, 47 załadowań)

Stary 2013-10-12, 20:03   #845
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

ale ładnie ogląda

u mojego nie ma takiej opcji od razu rzuca się na zabawki, książeczki jak szalony i "gryzie" ,dzisiaj jak leżał na puzzlach to najpierw wyjął literkę"O" i ją intensywnie eksploatował, jeździł dziąsłami, aż było słychać piszczenie, a potem wyrwał pozostałą dużą część puzzla i na niej się wyżywał

oczywiście cała zabawa zakończyła się wielkim płaczem

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
może teraz
nieszczelne cyce?

ooooo jak pięknie i jaki słodziak sobie śpi w wózku <przypomina mi trochę Wojtka>

ale to niesprawiedliwe, u mnie dzisiaj tylko same chmury ,wiatr i zimno Małego musiałam nieźle opatulać
Stary 2013-10-12, 20:04   #846
sharpnowaja
Zakorzenienie

marchewka ja też się zastanawiałam nam kołderką. Ale teraz już grzeją i śpiworek wystarcza. A poduszki nie używam, mała cały czas śpi na klinie.

diabli do to sobie można gadać i gadać.
Ja też miałam zamiar pousuwać zdjęcia z wcześniejszych wątków. Ale chyba już na to za późno i nie można edytować.

A co mnie skłoniło do gotowania?:
1) w swoim życiu bawiłam dużo dzieciaków, część była na słoiczkach i jak dla mnie są one okropne w smaku.
2) strasznie "boli" mnie to że mała jest na mm a nie kp. I chyba chce jej w jakiś sposób to zrekompensować.
3) samemu taniej
4) lubię gotować, a jak widzę jak mała się zajada to czegoż chcieć więcej

i mam pytanie do was w spacerówce mam 4 wysokości siedzenia- na płasko, półleżąco, półsiedząco, i siedząco. Mała dziś marudziła i marudziła i dopiero jak ją dałam na półsiedząco (czyt. kiedy wszystko widziała) to była happy. Tylko właśnie nie wiem czy już tak mogę/powinnam.
Stary 2013-10-12, 20:11   #847
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
marchewka ja też się zastanawiałam nam kołderką. Ale teraz już grzeją i śpiworek wystarcza. A poduszki nie używam, mała cały czas śpi na klinie.

diabli do to sobie można gadać i gadać.
Ja też miałam zamiar pousuwać zdjęcia z wcześniejszych wątków. Ale chyba już na to za późno i nie można edytować.

A co mnie skłoniło do gotowania?:
1) w swoim życiu bawiłam dużo dzieciaków, część była na słoiczkach i jak dla mnie są one okropne w smaku.
2) strasznie "boli" mnie to że mała jest na mm a nie kp. I chyba chce jej w jakiś sposób to zrekompensować.
3) samemu taniej
4) lubię gotować, a jak widzę jak mała się zajada to czegoż chcieć więcej

i mam pytanie do was w spacerówce mam 4 wysokości siedzenia- na płasko, półleżąco, półsiedząco, i siedząco. Mała dziś marudziła i marudziła i dopiero jak ją dałam na półsiedząco (czyt. kiedy wszystko widziała) to była happy. Tylko właśnie nie wiem czy już tak mogę/powinnam.
spoko, myślę, że czasami możesz ją dać na półsiedząco

np moja koleżanka ze spacerów swoją półroczną Nel wozi w wózku w pozycji całkowicie siedzącej....;/ to uważam już za przesadę... przecież to dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi, no ale każdy robi to co uważa za dobre dla swojego dziecka

===

lecę,
dobrej nocki życzę
Stary 2013-10-12, 20:14   #848
xal
Zakorzenienie

Salviae zaprojektujesz mi resztę jeszcze niewyremontowaną mieszkania?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:15   #849
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurde, wychodzi na to, ze tylko mi cyce nie kapia to chyba cos nie tak? ale mlody sie najada pod korek, nawet mu sie ulewa czesciej...
mi też się nie leje, ale przy karmieniu jak czuje mrowienie to kilka kropelek poleci więc noszę wkładki bo to niehigieniczne żeby mi się do stanika przyklejały sutki, ale w sumie nie przemokłyby miseczki

Cytat:
Nie mogę załadować zdjęcia nie wiem czemu ...już od dłuższego czasu...:/

Miałam Wam opowiedzieć jakie cyrki były jak poszliśmy z małym do przychodni . Otóż pewnego wieczoru zauważyłam że Mały ma zaczeriwniony czubek suisiaczka więc mówimy z Tż że trzeb iść do pediatry bo niewiadomo czy to nie jakaś infekcja i żeby njie przerodziło się w coś gorszego. Więc następnego dnia dzwon ie do przychodni żeby nas zapisać okazuje się że nasza Pani pediatra na urlopie ... ale chwila...jest na jej miejsce zastępczyni..no cóż myśle skoro zastępuje pediatre to musi się znać przecież na takich rzeczach. Pojechaliśmy kobieta koło 70 poprosiła jak jej powiedziałam że chodzi o siusiaka to zaczeła przeżywać więc sobie myśle super ... chciała go badać w foteliku aż ja nie zaproponowałam że może go wyjme....więc ona mówi że super pomysł rozebrałam go a ona pomacała mu tego siusiaka nawet nie doszła do miejsca gdzie się zaczynało to czerwone i mówi mi że mi przepisze antybiotyk na to który ma w sobie 3 antybiotyki bo ONA NIE WIE CO TO JEST (mogła mi od razu pół apteki przepisać może akurat by trafiła) i ona mi da skierowanie do urologa dziecięcego no to Tż kupił tą maść dał mi ją ja siedze i myśle sobie przeczytam co piszą na opakowaniu i jest Dzieci: NIE STOSOWAĆ U DZIECI PONIŻEJ 12 ROKU ŻYCIA Z POWODU USZADZAJĄCEGO SŁUCH I NERKI DZIAŁANIA LEKU!!! jak się wkur...am . Nie posmarowaliśmy mu tego siusiaka tą maścią i na następny dzień pojechaliśmy do Szpitala Dziecięcego w prokocimiu do urologa dziecięcego . Pół dnia spędziliśmy tam po to żeby Pan doktor wyśmiał Panią Doktor która nas skierowała do niego i powiedział nam że nie ma żadnej infekcji i Synek jest całkowicie zdrowy tylko smarować kremkiem siusiaczka jak jest zaczerwienienie.:mur :
Tak więc zmieniam pediatre bo Pani pediatr z tej samej przychodni ani raz nie zmierzyła Synka ani obwodu główki ani ciemiączka więc ja dziękuje teraz będziemy jeździć na prywat

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Idziemy na spacer Przestało troche wiać do później
o matko :/ która to przychodnia? jakbyś szła do luxmedu to Ci mogę fajną pediatrę polecić jak nogę ogarnę to może dołączysz do mnie i Hump w kinie to wreszcie się poznamy

Cytat:
Kupiłam M. Ostatnio pszczółke z Bright Starts mówie Wam dziewczyny jak mu sie spodobała jak ją zaczął boksować to umieraliśmy z Tż ze śmiechu. I nabył nową umiejętność oprócz łaoania zabawek dwoma raczkami i władania do buzi to teraz umiejętnie nimi potrząsa
też ją mamy, chyba, że to motylek

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
ja ćwiczę obroty, tak, że mały łąpie stópki rękami, albo daje mu stópki do buzi, niestety się nie 0obraca, ale bardzo się interesuje stopami, nie wiem czy to zasługa ćwiczeń czy zbieg czasowy

przeglądnęłam ciuszki młodego i stwierdzam, że mnie posrało młody ma 9 bluz na 74 a na 80 całe 2 w sumie 74 mam wyprawkę ogromną nie ma tylko półśpiochów, w 80 brakuje w sumie bluz i dresów, 86 też już prawie mam to zaczynam z 92

młody śpi w śpiworku bez woombie, ciekawe czy prześpi noc

a ja ściągnęłam gips bo mi cisnął ten palen i mi lepiej, na noc go tylko założę, w poniedziałek pójdę do innej lekarki, bo mi się ten cąły gips głupim pomysłem wydaje
Stary 2013-10-12, 20:17   #850
sharpnowaja
Zakorzenienie

karbie a selera to już można? bo myślałam że po 7 m-cu
jaki masz kubek niekapek?
ja mięsko już daje od tego miesiąca (Karola skończyła 5)

Innocence ręce opadają na taką lekarkę

komiksowa podziel się słoiczkami

Co do prezentów, wiem że to za wcześnie ale myślałyście już o prezentach na dzień dziadka/babci? myślicie że kubek ze zdjęciem + podkładka ze zdjęciem będą ok. Zaznaczam że będę musiała kupić 9 takich prezentów.

zaciekawiłyście mnie z tymi słoiczkami z samym mięsem

Magiusia wkleisz mi zdjęcie tej kaszki?
Stary 2013-10-12, 20:20   #851
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
dla silnego szkraba

i łoł, niezła sumka chociaż w sumie... ja też tyle pewnie wydaję ale nie na raz
tragedia

Ja rzadko, Bartek do wszystkiego doszedł sam!

Szacun

jesteś moją zaginioną siostrą?? dlatego ja już wolę się ubrać i wyjść z domu, chociaż dziecko przewietrzę bo w domu pożytek ze mnie żaden
coś w ten deseń: Załącznik 5443155
jeśli dacie radę w święta to ja bym przyjechała... ale wiem, że ja bym nie dała rady

dajesz

ale super

ja dziś też, 60% mięsa i jakieś papki do tego

My dziś byliśmy na spacerku od 11:00 do 16:30
Kupiłam dla Młodego bodziaki gładkie w hm i taki golf/komin
za zakupy

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 20:23   #852
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mi też się nie leje, ale przy karmieniu jak czuje mrowienie to kilka kropelek poleci więc noszę wkładki bo to niehigieniczne żeby mi się do stanika przyklejały sutki, ale w sumie nie przemokłyby miseczki

o matko :/ która to przychodnia? jakbyś szła do luxmedu to Ci mogę fajną pediatrę polecić jak nogę ogarnę to może dołączysz do mnie i Hump w kinie to wreszcie się poznamy

ja ćwiczę obroty, tak, że mały łąpie stópki rękami, albo daje mu stópki do buzi, niestety się nie 0obraca, ale bardzo się interesuje stopami, nie wiem czy to zasługa ćwiczeń czy zbieg czasowy

przeglądnęłam ciuszki młodego i stwierdzam, że mnie posrało młody ma 9 bluz na 74 a na 80 całe 2 w sumie 74 mam wyprawkę ogromną nie ma tylko półśpiochów, w 80 brakuje w sumie bluz i dresów, 86 też już prawie mam to zaczynam z 92

a ja ściągnęłam gips bo mi cisnął ten palen i mi lepiej, na noc go tylko założę, w poniedziałek pójdę do innej lekarki, bo mi się ten cąły gips głupim pomysłem wydaje
A to szyne masz?

hehe ja mam do 92 -98 i potem od 110 hwhe
Cytat:
może teraz

Stary 2013-10-12, 20:23   #853
sharpnowaja
Zakorzenienie

Innocence poka łazienkę zazdroszczę DOMU

Magiusia brawa dla Darusia za 4 m-ce

biedna cynamonowa biedny Adaś

banka mały już jest zainteresowany tą książeczką?

Justi widzę że u was cieplutko
Stary 2013-10-12, 20:31   #854
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

łazienka moich marzeń sama ją zaprojektowałam. też myśleliśmy ze się w 25 zmieścimy łazienka ma 3,5 na 4,5 m więc za same płytki poszło 13 tys sprzęty około 10 tys panowie co to wszystko robili 13 tys założenie wody i odpływy 10 tys bo tam wczesniej był pokój i inne pierdoły które sobie wymyśliłam uzbierało się np kabine prysznicową mamy 120 x 200 zrobioną na płytkach z odpływem liniowym wanne z hydro zabudowaną płytkami , 2 umywalki i gigantyczne lustro. Jak dokupie reszte dodatków to porobie zdjęcia, brakuje koszyczków wiklinowych i takich tam
Chętnie obejrze zdjęcia, uwielbiam oglądać cudze domu

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
padam... nie wiem co jest grane ale tak od 16 nie ma z Sofia zycia. Marudzi na potege az pojdzie spac (bujanie na kolanach przy piersi). I tak od jakiegos tygodnia czy dwoch. Do tego mamy alergie... tylko pytanie na co? nozki i klatka piersiowa wysypane krosteczkami do tego za uszami i miedzy paluszkami takie suche czerwone placki... i jutro niedziela wiec musimy czekac do pon z lekarzem... nic nowego nie jadlam. proszku tez nie zmienialam...

Salviae nasz ewentualny wyjazd do pl wiazalby sie z tym , ze tz sam zostanie na swieta ale niestety on w swieta pracuje wiec i tak bysmy go prawie nie widzialy... ale to wzystko jeszcze do przemyslenia...

Innocense, Salviae, Agnes i wszystkie majace wlasne domki dxiewczeta - zazdroszcze... moze kiedys i my sie doczekamy.
W ogole jak mlodym ludziom sie wiedzie na tyle dobrze, ze bez pomocy rodzicow i bez kredytu stsc ich na mieszkanie/dom to czapki z glow! podziwiam za przedsiebiorczosc i zaradnosc. Ja cale zycie ciulam i jakos nie moge nic uciulac , nie mowiac o wielozerowych kwotach potrzebnych na zakup/wybudowanie nieruchomosci. Moze na emeryturze w RPA bedziemy na swoim ( w szalasie nad brzegiem oceanu )
My odkładamy odkąd pamietam, jeszcze za kawalersko/panienskich czasów, a że ja mam 30 lat a mąż 36 to troszkę się uzbierało. Co prawda nie tyle żeby postawic i wykonczyc dom, ale postawimy i bedziemy sie zastanawiac dalej Tesciu jest budowlancem, wiec duzo oszczedzamy na robociznie. Mąż tez kazda wolna chwile spedza na budowie. Wiec coś za cos - przez to mało czasu spedza z nami ale oboje boimy sie brac tak duzego kredytu wiec radzimy sobie jak mozemy

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

U mnie w gondoli jest tylko jeden poziom podniesienia i jest on na calkiem siedzaco:/ I tak mysle na holere ktos wymyslil takie cos? Co oni zakladali ze dziecko jezdzace w gondoli bedzie siedziało?:/

Edytowane przez NoBoTak
Czas edycji: 2013-10-12 o 20:33
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:38   #855
xal
Zakorzenienie

Innocence pokaż łazienkę Ale mojej projektować nie będziesz, bo nie moja półka cenowa

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 20:40   #856
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ale że co, że te z all to coś nie teges? Kurcze, bo się czaję na nosidło, no muszę kupić dziś lub jutro, żeby mieć je w przyszłym tygodniu. Młoda tak mi daje popalić, że sobie nie wyobrażam dłużej wytrzymać bez nosidła.
z allegro nie, ze sprzedawcami
popatrz sobie na oryginalne Ergo, a porównaj z tymi na all. na pierwszy rzut oka logo inne
tutaj masz stronkę jak rozpoznać podróbki:
http://thehumbledoula.wordpress.com/...-baby-carrier/

chociaż sugerując się zdjęciami to i tak ciężko ...

ja się nad tym zastanawiam:
http://aktywnyurwis.pl/sklep/nosidel...inal?TreeId=13
ale też coś mało kosztują w porównaniu z tymi na ebay'u na przykład, tam za niecałe 300 używki są ... waham się właśnie, chciałabym mieć pewność kuzynka może mi z Niemiec przesłać jak znajdzie jakieś używane ale to pewnie z miesiąc potrwa a ja chcę już.

Cytat:
fajna książeczka

Cytat:

ja czasami ustawiam lekko siedząco. ale nie na długo. rehabilitantka mówiła że spoko, byle nie miał główki przygiętej do klatki piersiowej a tak się zdarza jak za bardzo zjeżdża.

Cytat:

Co do prezentów, wiem że to za wcześnie ale myślałyście już o prezentach na dzień dziadka/babci? myślicie że kubek ze zdjęciem + podkładka ze zdjęciem będą ok. Zaznaczam że będę musiała kupić 9 takich prezentów.
nasze fundusze pozwolą na co najwyżej telefon z życzeniami
nie wiem jak ze świętami będzie w ogóle. zawsze starałam się fajne prezenty kupować a tu się chyba skończy na drobiazgu dla każdego. mamy do obdarowania 13 osób rodzina + dwie moje przyjaciółki, bo jedna przylatuje do Polski na święta więc prezent świąteczno-urodzinowy, bo ma chwilę wcześniej, a z drugą się jakoś utarło że w wigilię się spotykamy koło południa i wymieniamy drobiazgami

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:41   #857
salviae
Zadomowienie

Cytat:
W końcu udało mi się ustawić podpis

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

we wtorek na 11 pediatra a wczwrtek 12:15 szczepienie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

czemu nie mogę wstawić zdjęć???
pewnie masz za duzy rozmiar tych zdjec
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
My też mamy dom, bez kredytu ale wszystko w nim raczej niskobudżetowe, większość robił mąż sam, ja pomagałam i dużo pracy i wyrzeczeń nas to kosztowało. A i bez pomocy rodziców nie dalibyśmy sobie rady. Gratuluję że w tak młodym wieku jesteście tak dobrze ustawieni i niezależni
u nas to samo, szukanie najtanzych zamiennikow, kompromisy i TZ z moim tata robili wszystko sami od elektryki po kafelki
Cytat:
ja dziś też, 60% mięsa i jakieś papki
pfff to ja na sklad nie parzylam
Cytat:
może teraz
kurde jakos bardziej jesiennie te 10 km dalej ładnie
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Salviae zaprojektujesz mi resztę jeszcze niewyremontowaną mieszkania?
hehe ja zawsze robie tak, ze mam zdjecia wnetrz ktore mi sie podobaja i zwalam co sie da teraz robie ta lazienke http://www.urzadzamy.pl/lazienka/laz...y,72_6819.html, a zreszta ze mnie taki projektant, ze wszystko bym na bialo pomalowala i pozawieszała obrazy druga strona salonu :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1030.jpg (81,9 KB, 40 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-12 o 20:45
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:42   #858
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
i też bym tak chciała, ja to mam nie nadprodukcję a nieszczelne cyce

to zupelnie jak ja!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
spoko, myślę, że czasami możesz ją dać na półsiedząco

np moja koleżanka ze spacerów swoją półroczną Nel wozi w wózku w pozycji całkowicie siedzącej....;/ to uważam już za przesadę... przecież to dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi, no ale każdy robi to co uważa za dobre dla swojego dziecka

===

lecę,
dobrej nocki życzę
to ta kolezanka od zle dociagnietej chusty?
Widac kregoslup jej dziecka nie stanowi dla niej specjalnej wartosci
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:46   #859
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsza proba picia z niekapka zakonczona placzem hee za cholere nie wie co zrobic z ustnikiem hee
M. Wypil 180 ml pierwszy raz
Godzine go usypiam i nic:banghead:
A smoczus tez pasuje
ja próbowałam dzisiaj wody z niekapka po jabłuszku (pasuje młodemu zdecydowanie bardziej niż marchewka ) i był wrzask bo zgłodniał, więc był cyc
jakąś godzinę później mu chciałam dać soczek jabłkowy na spróbowanie z niekapka, i łapie, chwyta do buzi i gryze ustnik jak sophie i nie kuma to dla ułatwienia zamieniłam mu ustnik na smoczek butelkowy a zostawiłam uchwyty to już ogarniał ale soczek mu nie smakował oj ciężko widzę to rozszerzanie mojego cycoholika

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Ale za to trochę się awanturuje przy cycku, kiedy to mówiłyście, że dziecko zaczyna kojarzyć, że mama i on to nie jedność?

Idziemy się razem kąpać teraz
u nas to był początek ząbkowania-wrzask przy jedzeniu zaczęłam podejrzewać zęby jak gryzł łapkę albo zabawki ze złością i się nie pomyliłam

Cytat:
hehe ja też myślałam o niekapku widziałam takie z TT od 4 miesiąca. Mateuszek też na brzuszku już jakiś czas pupa do góra na kolanach i nawet łokciami do przodu czasem udaje mu sie przesunąć

My już po spacerze Malutki był w niedźwiedzim kombinezonie
my mamy ten z TT i fajny jest

miś z H&M?

Cytat:
A to szyne masz?

hehe ja mam do 92 -98 i potem od 110 hwhe

nie, gips na stopę i kostkę (pięta na wierzchu) ale pierdzielę, na noc go tylko zakładam, to samo mówiła pediatra jak byłam z młodym, że na mały palec się nie zakłada gipsu oczywiście zabandażuje i żadnych butów oraz minimum chodzenia po domu i mam nadzieję, że będzie ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 20:53   #860
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
pewnie masz za duzy rozmiar tych zdjec

u nas to samo, szukanie najtanzych zamiennikow, kompromisy i TZ z moim tata robili wszystko sami od elektryki po kafelki
pfff to ja na sklad nie parzylam

hehe ja zawsze robie tak, ze mam zdjecia wnetrz ktore mi sie podobaja i zwalam co sie da teraz robie ta lazienke http://www.urzadzamy.pl/lazienka/laz...y,72_6819.html, a zreszta ze mnie taki projektant, ze wszystko bym na bialo pomalowala i pozawieszała obrazy druga strona salonu :
Faajnaaa :-D gdybym taka miała to chyba bym w niej spala:-P
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:55   #861
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

O...to daj znać jak Wam nocka poszła
Ja już w 3cim mies. z woombie zrezygnowałam, a właściwie wyjęłam mu rączki- tak że teraz jak w śpiworku śpi

Cytat:

Magiusia wkleisz mi zdjęcie tej kaszki?
Konkretnie używam tej
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx

Napisali mi z Nestle że mam 1 płaską łyżkę stołową mieszać z 1 łyżką ciepłej wody. I tak robię ( a cała łyżka, a nie pół łyżeczki dlatego, że akurat w ich produkcie ta 1 łyżka odpowiada tym 2-3 gramom)

Jej, dziewczyny TŻ mi pokazał filmiki, które nagrywał na kamerę jak byłam w ciąży i w sumie są super, bo od momentu gdy robiłam test, poprzez wyniki z betaHCG, przez te miesiące leżenia, później jak brzuch coraz większy i później jak Daro taki maciupeńki przyjechał..jaki on był minaturkowy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:58   #862
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
może teraz
cudnie

Stary 2013-10-12, 20:59   #863
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja próbowałam dzisiaj wody z niekapka po jabłuszku (pasuje młodemu zdecydowanie bardziej niż marchewka ) i był wrzask bo zgłodniał, więc był cyc
jakąś godzinę później mu chciałam dać soczek jabłkowy na spróbowanie z niekapka, i łapie, chwyta do buzi i gryze ustnik jak sophie i nie kuma to dla ułatwienia zamieniłam mu ustnik na smoczek butelkowy a zostawiłam uchwyty to już ogarniał ale soczek mu nie smakował oj ciężko widzę to rozszerzanie mojego cycoholika

u nas to był początek ząbkowania-wrzask przy jedzeniu zaczęłam podejrzewać zęby jak gryzł łapkę albo zabawki ze złością i się nie pomyliłam

my mamy ten z TT i fajny jest

miś z H&M?

nie, gips na stopę i kostkę (pięta na wierzchu) ale pierdzielę, na noc go tylko zakładam, to samo mówiła pediatra jak byłam z młodym, że na mały palec się nie zakłada gipsu oczywiście zabandażuje i żadnych butów oraz minimum chodzenia po domu i mam nadzieję, że będzie ok
no to tak jak moj ale mojego to irytowalo a po chwili probowalam dac m to jak tylko zobaczyl to ryk heheh
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Innocence pokaż łazienkę Ale mojej projektować nie będziesz, bo nie moja półka cenowa
hahahhah
Cytat:
Innocence poka łazienkę zazdroszczę DOMU

Magiusia brawa dla Darusia za 4 m-ce

biedna cynamonowa biedny Adaś

banka mały już jest zainteresowany tą książeczką?

Justi widzę że u was cieplutko
tak podoba mu sie ze jak przesuwa gwiazdke i te inne rzeczy to zaczyna spiewac albo skupia sie n lampkach i jak pacnie kotka to kotek sie sieci hehe

ja do listy prezentowej dodam kule hule

http://www.smyk.com/vtech-migoczaca-...y-dla-dzieci-p
Stary 2013-10-12, 21:00   #864
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
z allegro nie, ze sprzedawcami
popatrz sobie na oryginalne Ergo, a porównaj z tymi na all. na pierwszy rzut oka logo inne
tutaj masz stronkę jak rozpoznać podróbki:
http://thehumbledoula.wordpress.com/...-baby-carrier/

chociaż sugerując się zdjęciami to i tak ciężko ...

ja się nad tym zastanawiam:
http://aktywnyurwis.pl/sklep/nosidel...inal?TreeId=13
ale też coś mało kosztują w porównaniu z tymi na ebay'u na przykład, tam za niecałe 300 używki są ... waham się właśnie, chciałabym mieć pewność kuzynka może mi z Niemiec przesłać jak znajdzie jakieś używane ale to pewnie z miesiąc potrwa a ja chcę już.
No to teraz jestem w czarnej d. Na all ergo są poniżej 3 stówek. Po zdjęciach w życiu nie pokapuję, czy jest ok.Chyba wezmę eco...

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:00   #865
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byś może taka cena używanych bo dobre nosidła nie tracą na wartości (jak chusty!)

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

zapraszamy na spacer

super ta łazienka i nie mów, że to Wasz salon, nie poznałabym hehe, za mało się rozglądałam
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jej, dziewczyny TŻ mi pokazał filmiki, które nagrywał na kamerę jak byłam w ciąży i w sumie są super, bo od momentu gdy robiłam test, poprzez wyniki z betaHCG, przez te miesiące leżenia, później jak brzuch coraz większy i później jak Daro taki maciupeńki przyjechał..jaki on był minaturkowy
to musi być cudowna pamiątka

Stary 2013-10-12, 21:01   #866
vil84
Wtajemniczenie

Salviae piękny salon cudo!

Justi, piękne widoki macie my dziś byliśmy w lesie na spacerku, aż żal że to ostatnie dni takiej pięknej pogody, mogłoby nie być zimy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:02   #867
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
padam... nie wiem co jest grane ale tak od 16 nie ma z Sofia zycia. Marudzi na potege az pojdzie spac (bujanie na kolanach przy piersi). I tak od jakiegos tygodnia czy dwoch. Do tego mamy alergie... tylko pytanie na co? nozki i klatka piersiowa wysypane krosteczkami do tego za uszami i miedzy paluszkami takie suche czerwone placki... i jutro niedziela wiec musimy czekac do pon z lekarzem... nic nowego nie jadlam. proszku tez nie zmienialam...

Salviae nasz ewentualny wyjazd do pl wiazalby sie z tym , ze tz sam zostanie na swieta ale niestety on w swieta pracuje wiec i tak bysmy go prawie nie widzialy... ale to wzystko jeszcze do przemyslenia...

Innocense, Salviae, Agnes i wszystkie majace wlasne domki dxiewczeta - zazdroszcze... moze kiedys i my sie doczekamy.
W ogole jak mlodym ludziom sie wiedzie na tyle dobrze, ze bez pomocy rodzicow i bez kredytu stsc ich na mieszkanie/dom to czapki z glow! podziwiam za przedsiebiorczosc i zaradnosc. Ja cale zycie ciulam i jakos nie moge nic uciulac , nie mowiac o wielozerowych kwotach potrzebnych na zakup/wybudowanie nieruchomosci. Moze na emeryturze w RPA bedziemy na swoim ( w szalasie nad brzegiem oceanu )
nooo tam to i szalas wystarczy do szczescia!
tak sobie myslalam, czy Sofcia ma gorsze dni znowu czy co, bo cisza taka... oby sie poprawil humorek. moze wlasnie z powodu alergii taka marudna? tylko teraz wspolczuje poszukiwan winowajcy

czytalam wiesci od cynamonowej. nooo duzy krok juz, skoro mlody sam oddycha. trwalo to naprawde dlugo, ja po 4 dniach po pierwszej operacji sie okropnie stresowalam, bo mowili, ze mlody leniwy i nie chce mu sie jeszcze calkiem samemu oddychac. a to duzo mniejszy byl wtedy Florek od Adasia... czyli operacja Adasia strasznie wymeczyla ale kazdy niech ma swoje tempo. niech kazdy nabiera sil stopniowo i w swoim czasie. okropnie jest tak czekac, ale przeciez warto!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:03   #868
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuje za zaproszenie ja w sumie godzine drogi od Krakowa mieszkam, ale może kiedyś uda się spotkać a przychodnia niedaleko moje miasteczka , bo ja na wsi mieszkam a do pediatry idziemy do Bogusł,awy Jodłowskiej Też myślałam że to motyl ale okazało się że pszczoła

Stary 2013-10-12, 21:03   #869
salviae
Zadomowienie

Cytat:
byś może taka cena używanych bo dobre nosidła nie tracą na wartości (jak chusty!)

zapraszamy na spacer

super ta łazienka i nie mów, że to Wasz salon, nie poznałabym hehe, za mało się rozglądałam

to musi być cudowna pamiątka
noo, bez maty, kocykow, zabawek, pieluszek tak wyglada czyli teraz juz prawie nigdy
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:05   #870
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze miałam napisać: Cloche! Ty się ciesz, że nic nie kapie, nie marnujesz mleczka chociaż! mojej szwagierce też nic nie kapało :P ani jednej wkładki nie użyła podczas 8 miesięcznego kp
no ja wlasnie czytam, ze jest nas wiecej, czyli ze to nic zlego nie znaczy. i od razu spokojniejsza jestem, ufff dzieki dziewczyny za pocieszenie!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości