| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-11-10, 20:50 | #872 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Między marzeniem, a jego spełnieniem. 
				 | 

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2013-11-10, 20:51 | #873 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: z domku 
				 | 

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat: 
   och ta Neni niewdzieczna. Kot sie stara a tu zero podziękowania   
				__________________ MAJA🍼 23.08.2013 | |
|     | 
|  2013-11-10, 20:54 | #874 | 
| Zakorzenienie | 

KOCUR również wszystkiego najlepszego!! KAROLAJN dzięki za link. Skorzystam i zrobię książkowe zakupy. Wczoraj jak pisałam Igi poszedł spać bez kąpieli. Dzisiaj rano jak go trzymałam do odbicia to obesral się po kark. Nie wiem jak to wyszło ze kupa poszła mu w plecy,może ręką przyblokowalam jej zejście w dół,wiec zaliczył kąpiel  ) Sent from my Lumia 800 using Tapatalk 
				__________________ Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 | 
|     | 
|  2013-11-10, 20:54 | #875 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Marcelek by podziękował, ale słodko śpi..i się śmieje przez sen  Oby pospał grzecznie do 4     | 
|     | 
|  2013-11-10, 21:04 | #876 | 
| Zakorzenienie | 

To niech Marcelek śpi,podziekuje jutro rano  Sent from my Lumia 800 using Tapatalk 
				__________________ Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 | 
|     | 
|  2013-11-10, 21:13 | #877 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

EN- wiedz ze tak po polsku zazdroszcze Ci powrotu do wagi   Czy jeszcze komus  zostaly kg po ciazy? Mnie jeszcze 6,5 kg  LACHRYMA- jesli jest zimno to albo wywijam rekawki (takie specjalne przeszycie w kombinezonie) i Ola ma.zkakryte rece, albo drugi kombinezon jekat jeszcze troche za duzy i raczki sa schowane w rekawach  JAKIERKA- super.ze w koncu udalo Wam.sie znalesc cos co dziala na Edziowa wygsypke  CYNAMONKU- bije od Ciebie pozytywna energia  Super ze Adas.coraz lepiej. Ciekawa jestem co jeszcze robisz pod nosem lekarzy  SAM- ciesze sie ze.uw Was lepiej  To kiedy siostrzyczka dla.Alexa?  DZOAN-  jak bedziesz miala potrzebe to sluzymy ramieniem, chusteczka albo postawieniem do pionu w rqzie potrzeby  MAGDA- zdrowka  MELA- humor Ci sie nie poprawil na koniach?  MISIACZKA- co za baba ! WSZYSTKIM SKOKOM MOWIMY STANOWCZE NIE! 
				__________________ OLCIA  WOJTUŚ   | 
|     | 
|  2013-11-10, 21:16 | #878 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Dziewczyny czy Wasze dzieci tez reagują płaczem na widok " nowych osób"?? Mój zobaczył dziś moja mamę i podkówkę robi i ryk. To samo z teściową. Do tego płacze jak usypia Go Tż. Jak ja wezmę na ręce, to odlatuje w sekundę  Już się śmieją, że cycek mamusi... i z jednej strony fajnie, ale z drugiej to ja nie mogę Go samego z nikim prócz Tż zostawić   | 
|     | 
|  2013-11-10, 21:19 | #879 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Kejt- odpowiedzialabym ze tak i to mnoga   Elaine- a widzisz taki maly a juz wie jak podporzadkowac sobie rodzicow  A nie powiedzial przy tym- "no i niech to mi bedzie ostatni raz kiedy nie bylo kapieli wieqczorem "  Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 
				__________________ OLCIA  WOJTUŚ   | 
|     | 
|  2013-11-10, 21:20 | #880 | 
				 | 

Wykończył mnie dzisiejszy dzień. W sumie nawet nie wiem czemu   Maja od 1,5 godz śpi. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z popoludniowego spaceru. Mamy dwa. Jeden do południa a drugi około 16:30. Maja dobrze zasypia na noc gdy ją przewietrze o tej porze. Ale już kolejny raz widze że gdy ja wychodzę z Maja z domu to sąsiadki z dziećmi wracają. A ich dzieci starsze. Do tego ciemno i zimno. Po parku nie chce chodzić w taką ciemnice, pozostają chodniki przy ulicach. Ech mam zagwozdke. A wy chodzicie na spacery jak jest już szaro-ciemno?   
				__________________ MAJA🍼 23.08.2013 | 
|     | 
|  2013-11-10, 21:40 | #881 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-11 
				 | 

Cytat: 
  Także bez względu na pogodę laze po ciemku  Skylie- ja tez mam jeszcze sporo kg :banghead: Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A poza tym moje dziecko jak juz spi w dzień to tylko na spacerze wiec popołudniowy musi być, bo inaczej jest marudna Wysłane z mojego GT-I9300 
				__________________ 23.06.2013    Hanulka  | |
|     | 
|  2013-11-10, 21:43 | #882 | |
				 | 

Cytat: 
  co mi akurat pasi hehe, potem sie do niej uśmiecha i znowu podkówka. Nie wiem czemu taka zmienna jest. Została by przy tej podkówce i byłby git  Lachryma długo spacerujecie  4 godziny to wyczyn. Mi by nogi wbiły się w kręgol   
				__________________ MAJA🍼 23.08.2013 | |
|     | 
|  2013-11-10, 21:59 | #883 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

jakierka oby któryś z zamówionych kremów wreszcie pomógł Edziowi   Cytat: 
   za wagę Śliczny zestaw dla Tomusia  Łyżeczkę sprzedajcie na allegro  Teściów też  katarzynkajg, kocurku  dla solenizantów Cytat: 
   misiaczka teściowa wymiata  a serio to współczuję..nie przegadasz takiej  Cytat: 
  za przygotowania Cytat: 
  Olkowi zdarzało się robić kilka w ciągu dnia, a ostatnio robi jedną co 2-3 dni i to też mnie martwi, bo wolałabym, żeby zaczął przynajmniej jedną na dzień robić. Cytat: 
  oby ból szybko przeszedł Nie wiedziałam, że można porzygać się z radości na czyjś widok  Cytat: 
  ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Oluś skończył wczoraj 14 tygodni  A więc czas najwyższy na jakiś skok  ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Idę do łóżka.. Mały śpi, to już nie mam do kogo gęby otworzyć  Dobranoc   | ||||||
|     | 
|  2013-11-10, 22:09 | #884 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Fajnie, że mam w coś takiego wgląd, znalazłoby się jeszcze parę takich smaczków  Cytat: 
  bardzo mi przykro... straszne są te burze w związkach i trudności w porozumieniu jak pojawia się mały szkrab  Mam nadzieję, że niedługo kryzys u Was minie   za tygodnie. Ostatni skok chyba łagodny był, tak jak u nas, co? Mi Fiś zaczyna wariować na razie przy jedzeniu i marudny się zrobił, ale do wytrzymania. Będziemy się trzymać razem!  w końcu to tylko 2 dni różnicy  A otwieraj "gębę" do nas   | ||
|     | 
|  2013-11-10, 22:17 | #885 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Dublin 
				 | 

U nas tez maly spi Xawek sie kapie a tz' dzis ma dwa kursy na lotnisko - czyli extra zarobek Ja od stycznia zaczynam od nowa edukacje  na poczatek angielski a potem sie zobaczy bo na dzien dzisiejszy stawiam na ksiegowosc....trzeba kombinowac niestety Czemu caly swiat sie opiera na pieniadzach??? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 
				__________________ Xawery mały zbój ale mój - 24.03.2010 Leon kochany klusek - 22.08.2013 | 
|     | 
|  2013-11-10, 22:25 | #886 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Hej dziewczny, ja melduje, ze zyje, ale ostatnio doba mi sie znacznie skrocila i szczerze mowiac po raz pierwszy od roku nawet nie wchodzilam na wizaz  Dzisiaj Alik skonczył 10tyg i chyba tylko z tej okazji zasnal mi grzecznie w lozeczku  Bo generalnie chyba puka do nas skok  Mam do was pytanko, Alika mecza okropne wzdecia, juz nie wiem co z tym robic, co wieczor podaje mu w kilku karmieniach ok 30kropli espumisanu, ale szału nie ma  cos polecacie? Najchętniej w ogole nie podawalabym zadnych lekarstw  Aaa no i czy sa wsrod was te po cc, ktore przymierzaja sie do cwiczen? Czaje sie na nie jak kot na ...  Ale co jakis czas pobolewa mnie blizna, sama nie wiem czy to znak zeby dac sobie spokoj czy to pobolewanie m.in. na zmiane pogody o ktorym czytałam  Musze cos ze soba zrobic, bo ta wiszaca wszedzie skora doprowadza mnie do szewskiej pasji, a spacery dla mnie pod cwiczenia nie podchodza  Musze sie zmeczyc tak, zeby wyciskac koszulke i zeskrobywac siebie z podlogi, a nie spacerowac   
				__________________ Alek   | 
|     | 
|  2013-11-10, 22:26 | #887 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Pabianice/k. Łodzi 
				 | 

Skylie poprawilby sie humor tylko byl tam jeden burak ktory nie rozumie prosby ignorujmy sie i zawsze komentuje obrazajac mnie lub tak jak dzis mojego konia. Do tej pory podchodzilam z klasa i nie reagowalam zeby innym nie psuc atmosfery, ale dzis nie wytrzymalam. Jelop jeden. Dziewczyny co do srebrnych lyzeczek to jest to taka tradycja. Poza tym same sprawdzcie jak dzieci przy zebach zaczna marudzic to taka srebrna lyzeczka ulge przynosi gdy sie nia po dziaslach jezdzi. Ja gdzies zgubilam lyzeczke Malgosi i bardzo zaluje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png | 
|     | 
|  2013-11-10, 22:32 | #888 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: dość bliskie okolice Warszawy 
				 | 

Hej,melduje że podczytuję,ale nie mam jakoś weny na pisanie dziś.  Chciałam się tylko pochwalić,że Gabrysia wreszcie zaczęła głowę podnosić podciągana za rączki  No i usypianie stało się niemożliwe na rękach,ponieważ jak tylko jest na rękach (pozycja półleżąca na łokciu) to się zrywa do siadania i nie ma zmiłuj,nawet jak zmęczona jest. Chyba przestanę ją tak nosić i trzymać,bo boję się czy to nie za wześnie jak na aż tyle siadania? Ona by najchętniej nonstop siedziała teraz,a jak ją kładę to się złości  ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- tweed może częściej kładz na brzuszku?u nas pomagało to się wypierdzieć małej 
				__________________ a ja rosnę i rosnę...   | 
|     | 
|  2013-11-10, 22:37 | #889 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 Lokalizacja: Zamość 
				 | 

Dobry wieczorek   Poczytałam Was ale nie mam czasu cytowac bo mamy gosci  Wczoraj tez mielismy,obżarłam sie sajgonkami a dzis plackiem po węgiersku  Kiedy ja schudne?????????  Moje dziecko nie reaguje płaczem na obcych lub mało widzianych...wręcz przeciwnie-ma zaciesz na twarzy i w ten sposób zaczepia ludzi swoim usmiechem  ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat: 
  dla Gałganka  Cytat: 
  dla Gabi Wspolczuje skoków,gratuluje tygodni i miesiecy  Jakierkooby w koncu skonczyły sie Edziowe problemy  Cynamonku czasem mama najlepiej intuiucyjnie czuje jak moze swojemu dziecku pomoc  nadal trzymam  za Was Nenia jak kocicho sie czuje???? En fajnie ze sie pojawilas  Tomcia skoczek męczy chyba jak juz buziak od matki go drażni   
				__________________ Najukochańszy skarb-LAURA   | ||
|     | 
|  2013-11-10, 22:42 | #890 | 
| Zakorzenienie | 

Czy ja wam pisałam że u mnie lepiej? Dupa nie lepiej Od 3 godzin nie umiem uśpić sary, niech to szlak. Nic tylko sie pociac, takie wredne dziecko mi sie trafiło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2013-11-10, 22:45 | #891 | |
				 | 

Cytat: 
  Co do wzdęć to Mai pomaga picie wody. Po chwili bąki lecą salwami  Ostatnio zrobiłam podejście do herbatki koperkowej (kiedyś nawet nie chciała powąchać tego  ) i wypila 100 ml  Ja podawałam przez 3 tyg infacol ale woda daje ten sam rezultat. A co do ćwiczeń...kurcze chcę i boję sie. Mam dni gdy nie czuje rany a czasem jak gwałtownie wstane to zaboli ostro  Od jutra nie jem słodyczy w tygodniu tylko w weekend i tylko swojego wyrobu   
				__________________ MAJA🍼 23.08.2013 Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-11-10 o 22:47 | |
|     | 
|  2013-11-10, 22:49 | #892 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Dublin 
				 | 

Cytat: 
 Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 
				__________________ Xawery mały zbój ale mój - 24.03.2010 Leon kochany klusek - 22.08.2013 | |
|     | 
|  2013-11-10, 22:49 | #893 | 
				 | 

En  uśmiałam się z tej lyżeczki  to Tomuś jak panisko będzie wsuwał zblendowanego kartofla łyżeczką za trzy stówy   
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-11-10, 22:51 | #894 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

dziewczyny, a wy te kombinezony na zime to jakie macie? takie z polaru czy inne? przymierzam sie juz mojej kupic, ale kompletnie nie wiem jakie sa dobre?

| 
|     | 
|  2013-11-10, 22:55 | #895 | 
| Zakorzenienie | 

Ita Juz mi sie pisać nie chce nawet Paul na teraz tydzień nocek. Właśnie poszedł do roboty, a ja sama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2013-11-10, 23:05 | #896 | 
				 | 

kocooor mój też się  boi ludzi ostatnio.wystraszył sie tż kolegi, którego zna, widok mojej mamy też doprowadził do płaczu, u ojca też płacz i wychodzi na to że najlepiej u mamy tweed ja się jeszcze noje ćwiczyć i też czasami boli okolica blizny idę spać,ciekawe ile mi będzie dane pospać | 
|     | 
|  2013-11-10, 23:08 | #897 | ||
				 | 

Cytat: 
 My mamy coś podobnego tylko kaptur obszyty białym kożuszkiem  Cytat: 
  TZ by się przydał na noc, ale cóż praca jest ważna. Oby Sara nie była dziś zbyt wymagająca   
				__________________ MAJA🍼 23.08.2013 Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-11-10 o 23:24 | ||
|     | 
|  2013-11-10, 23:09 | #898 | 
				 | 

materiał jak kurtka z polare.m w środku lub zwykłą podszewką

| 
|     | 
|  2013-11-10, 23:21 | #899 | 
				 | 

A najlepszy wynalazek wg mnie to taki śpiworek. Uwielbiam bo jadąc w odwiedziny z Maja moge założyć sukienkę, a co ważniejsze wkłada sie do tego dziecko w sekundę (ja sie zawsze trochę umęcze z kombinezonem bo Maja czesto nie chce współpracować i nie zegnie nogi czy ręki koniec kropka  ) Także mam w planach lupić jeszcze jeden bo z tego wyrasta i baaardzo przydałaby sie kurtka. Musze sie za jakąś rozejrzeć   
|     | 
|  2013-11-10, 23:33 | #900 | ||||||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: woj. mazowieckie 
				 | 

[1=ecd9a68db8379fc22aec146  35aa2645aca7c721b_6070dc9  9c9f91;43647210]Pierwsze... Od 20. Maluch mi dorasta... Katerine a nie możesz z nią ostrzej? Co za bezczelny typek... Misia nie podobają mi sie wątki miesięczne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A pamiętam jakie mialas ciężkie początki Artusia ze spaniem tzn spal ale na brzuszku i na Tobie a teraz proszę jak pięknie daje mamusi odpocząć  A co tej ci.py to powiem ze ja bym może i potrafila ostrzej ale mogłabym trochę przegiac bo ja z tych co jak wnerwiona to co drugie slowo przeklinają a ja bym jakos z klasa chciała jej objasnic ze jest niemile widziana żeby jej nie dac satysfakcji ze mnie rozwalila emocjonalnie. Na pewno jutro znowu przyjedzie. Co noc obmyślam rozne strategie zakończenia tych odwiedzin  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Spokojna staram się być ale szlak mnie trafia już. A maz on tak nie potrafi rozegrać sytuacji jakos dobitniej tzn nawet od niego tego nie wymagam bo widze ze to nic nie daje bo przecież probowal. Ona bez honoru i bez mózgu jest. Daje jej odczuc jak mi się placze po domu ze mam jej dość zabijam wzrokiem i się nie odzywam unikam jak tylko się da ale ona nienormalna jest. A wiem ze jak się postawie wkoncu to obraza majestatu będzie i wszyscy będą się gniewac. Trudno już nie raz tak było i jak widać jeszcze zyje  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  i niekoniecznie nowych po prostu wyraz twarzy czasem jej nie pasuje w niektórych osobach chyba ale jak na zlosc na moja mame także tak z dystansem się patrzy a dziadek ma wasy i ja to chyba przeraza  Cytat: 
  Cytat: 
  Brawa dla Olusia za skończone tygodnie   
				__________________ Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png | ||||||||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.