Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 23:04   #871
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Gorgulek, Czaszka, Nephelim Ciężko jak cholera, za słabą mam psyche na takie przejścia. No ale co poradzę , NIC. Tak sobie będą mijały dni i jakoś będzie się żyło.
3mam kciuki zeby sie ulozylo i zebys miala siłę

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hmmm tz powrócił z imprezy... i teraz pilnuję dwójki dzieci, nawalonego chłopa i pieca... masakra... Jeszcze żeby było mało to mi wcześniej wywaliło korki w głównej skrzynce na dworze i sąsiada musiałam prosić o pomoc...
no tak bo mezczyzni to gorzej jak dzieci

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Pytacie ile spi??ciezko stwierdzic hm...u nas dzien wyglada tak:

Julka się budzi z placzem to ja przebiore nakarmie odbije i od rana jak tylko bym ją odlozyla na lozko/do kolyski/gdziekolwiek to bedzie plakac, nie zasnie sama ani sie sama nie zabawi wiec probuje ją zabawiac mowic do niej spiewac przytulac chodzic po domu jej pokazywac wszystko itd....i to wystarcza na 30 min.Pozniej juz jej nic nie pasuje cokolwiek bym zrobila wiec zaczyna plakac i placze caly czas wiec po kolei jest bujanie jest smoczek suszarka itd a najbardziej dziala jak sie poloze, ją na boku obok mnie i jej glowe poloze na mojej rece i ją bujam(wiem ze to niezdrowe na jej kregoslupa ale tak przynajmniej zasypia)gorzej bo jak przestane bujac albo wezme ręke albo wstane to zaraz sie budzi i placze wiec jestem uwiazana.I jak przetrwam do nastepnego karmienia to po karmieniu to samo, oczy jak 5zł nie zamierza spac, zajmę ją czyms chwile zaraz marudzenie a potem placz więc idziemy na spacer a na spacerze owszem spi ale jak tylko stane wozkiem to się wybudza wierci –ogolnie ma strasznie slaby sen:/ po spacerze wracamy to od razu placz, nie raz myślałam ze ja zostawie w wozku żeby pospala dalej ale nie…bo Julka od razu się budzi i od razu placze…i tak ogolnie do wieczora,a wieczorem już gorszy placz ale to widze ze brzuszek twardy i podkurcza nozki i ja boli to wtedy masuje jej brzuszek bujam i szybko się uspokaja ale tak jak przez caly dzien jak tylko przestane od razu otwiera oczy i placz. Pozniej kapiel i jej się podoba nawet przy toalecie jest w miare grzeczna,po kapieli znowu karmienie i po zamiast usnąć to ona nie ma zamiaru i zaraz placze. Dopiero po tym karmieniu ok. 23/24 zasypia(ale tylko w otulaczku scisnieta), ale nie zdarzę nawet dobrze zasnąć i niedlugo pobudka na karmienie około 2/3 i wtedy tez zasnie w otulaczku i ja wsadze do kolyski i spi do okolo 6/7 i już pozniej nie chce spac i od nowa się zaczyna ze marudzi a potem placze.Wiec u nas ciezko stwierdzic tak naprawde ile spi J

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 23:05   #872
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Gdyby nie to forum to niedługo wylądowałabym w psychiatryku, bo poza tym nie mam nikogo. Siedzę 24 na dobe sama z dzieckiem w pustym mieszkaniu. Z nudów sprzątam i oglądam po 3 razy powtórki programów na national geographic co 5 minut spoglądając na telefon czy przypadkiem ktoś nie napisał wiadomości..
Nie znam dokladnie Twojej historii z tz'tem, wiem tylko ze ciagle jakies przeboje z nim mialas, ale wydaje mi sie ze co by nie bylo to lepiej Wam bedzie we dwojke (tzn. Ty i Antos).

A moze zamiast spogladac co chwile na telefon sama napiszesz czy zadzwonisz do znajomych pewnie chetnie by poznali Twojego synka, a moze sami sie nie odzywaja bo nie chca przeszkadzac.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

no smoczek działa, ze przestaje plakac ale go jeszcze dobrze nie trzyma wiec jej musze podtrzymywac palcem, jak tylko wypadnie to placz
a w usypianiu czasem dziala smoczek plus bujanie ale to trwa okolo 1,5h caly czas bujanie i trzymanie smoczka wiec ciezko mi

a na spacerze spi ale caly czas trzeba jechac bo wyobrazcie sobie ze jak nawet stane na chwile np na pasach albo jak spotkam kolezanke to Julka od razu się budzi i zaczyna marudzic
Moja smoczek zasysa ale tez czesto wypada i trzeba wsadzic, ale czesto tez jak wypadnie to ona juz spi

A na spacerkach jak sie zatrzymam to tez kweka odrazu. Sprytne te dzieci nasze Ostatnio siedzialam na lawce w parku, a ze byl lekki spadek w kierunku lawki to tylko noga delikatnie wozek odpychalam a on wracal

Moje dziecko dzisiaj kochane jest Wysciskane przez tesciowa wykapane, zjadlo i poszlo spac usnela sama przy karuzelce, pokrzyczala troche bo kupa po pachy, ale po przebraniu 5 min i spi Mam nadzieje ze w nocy tez pospi

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 23:09   #873
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

A na spacerkach jak sie zatrzymam to tez kweka odrazu. Sprytne te dzieci nasze Ostatnio siedzialam na lawce w parku, a ze byl lekki spadek w kierunku lawki to tylko noga delikatnie wozek odpychalam a on wracal
no ja widze ze dzieci strasznie cwane...moja nie ma 2 miesiecy a juz calkiem się jej podporządkowalam

Stary 2013-11-22, 23:16   #874
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
no ja widze ze dzieci strasznie cwane...moja nie ma 2 miesiecy a juz calkiem się jej podporządkowalam
A co bedzie pozniej? :P Ja tez dla Amelki wszystko Czasami jak spi to ja zamiast cos porobic w domu i wykorzystac czas wolny to sie patrze na nia i mysle sobie ze jest najfajniejsza na swiecie

Byla u nas chrzestna tz'ta dzisiaj w odwiedzinach i przy okazji dowiedzielismy sie co by chcial od mikolaja jej wnuczek - chrzesniak tz'ta lat 5. Otoz laptopa albo tableta... Nawet sie nie odezwalam.. Ja wiem ze czasy sie zmienily ale ja w tym wieku to o lalce marzylam. A nie chce nawet myslec co bedzie jak przyjdzie u niego czas komunii.. Na 18 to chyba auto sobie zazyczy, albo jakies mieszkanko... Masakra

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2013-11-22 o 23:18
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 23:28   #875
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
u nas w diecezji biskup sobie wprowadził nawet swoje wytyczne, dzięki nim i innym swoim wymysłom został zawieszony przez papieża
ludzie skargi do Watykanu słali
i bardzo dobrze zrobili

Cytat:
Był i pojechał.. a ja zrobiłam z siebie błazna i się przy nim rozpłakałam.
Był dobry dla Antka, bawił się z nim i wykąpał go ze mną.
Zamieniliśmy ze sobą może 3 zdania..

Tęsknie za tym dobrym nim. Z dnia na dzień coraz bardziej boli mnie, że muszę nauczyć się żyć sama.
jesteśmy tu wszystkie z Tobą

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Bilety dla t. wydrukowane. Jeszcze 2 dni niecałe
Powiedzcie mi dziewczyny z jakiej firmy polecacie nosidełka dla maluchów? Lecę w marcu sama do Polski i przydałaby mi się bardzo. No i na ciężkie dni (skoki itp) jak się z niego robi przylepa. Mieliśmy chrzcic w marcu małego, ale TŻ wymyślil żebyśmy chrzcili na wakacje i z Polski polecieli gdzieś na wczasy za granicę. Więc w marcu do Polski wybiorę się bez niego.
tula jest polecana i manduca ja za tymi patrzę na allegro

Cytat:
Hmmm tz powrócił z imprezy... i teraz pilnuję dwójki dzieci, nawalonego chłopa i pieca... masakra... Jeszcze żeby było mało to mi wcześniej wywaliło korki w głównej skrzynce na dworze i sąsiada musiałam prosić o pomoc...
taaaaa...
tak to jest z tymi tżtami...
Stary 2013-11-22, 23:49   #876
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kochana ja w pon jestem w Warszawie ale we wtorek no problem
Ty jak jesteś tak często w Wawie, to mów, kiedy się spotykamy! Wisisz mi piwo

Wracam do domu, lekko wesoła spotkanie mega udane, kocham tych ludzi tak samo, jak 7 lat temu w grudniu robimy wigilię może namówie rodziców, żeby ogarneli dzieci i pójdziemy razem z tz, niech pozna ludzi, z którymi spędziłam tyle lat

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 23:56   #877
Larysa88
Zakorzenienie

moje dziecko samo sobie włącza/wyłącza karuzelkę oczywiście wyłączenie wiążę się z kwękaniem że już misie nie dyndają i nie gra muzyczka ;p
a w nocy?! nie budzi mnie Ola, tylko włączona przez nią karuzelka i czasem aż podskoczę ;p

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Wracam do domu, lekko wesoła spotkanie mega udane, kocham tych ludzi tak samo, jak 7 lat temu w grudniu robimy wigilię może namówie rodziców, żeby ogarneli dzieci i pójdziemy razem z tz, niech pozna ludzi, z którymi spędziłam tyle lat
to super że spotkanie udane !
Stary 2013-11-22, 23:57   #878
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp Poczekamy aż Tusia będzie pewniej trzymać głowę. Jedyie martwi mnie to,że to będzie zima:/
moja kolezanka chodzila na ten basen o ktorym.piszesz i byla bardzo zadowolona
i chodzila jak mala skonczyla wlasnie 3miesiace

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 00:00   #879
kama1987
Rozeznanie

Dzięki Matal i Papuga za ćwiczenia. Właśnie od jutra zamierzam ćwiczyć i chyba będę robić Skalpel i może coś jeszcze A dzisiaj bezkarnie się obżarłam czekoladą i ptasim mleczkiem Bo od jutra się będę starać ograniczać, bo jem normalnie ale wieczorem słodycze podjadam i chciałabym się ograniczyć A ćwiczycie codziennie czy nie??

Cytat:

Nie moge sie wypisac z newslettera z hm wyskakuje mi "Przepraszamy, wystąpił błąd techniczny – rezygnacja z subskrypcji nie powiodła się. " A chcialam kuponik znizkowy nowy
A nie możesz się zapisać na maila TZ?? Ja tak planuje zrobić

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sniło mi sie że Janej wypowiedział pierwsze słowa i było to "ja pierd****"

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A dlaczego tak? Ściągaj tyle ile chcesz, ile możesz. Mleczko możesz zawsze przechowywać w lodówce/zamrażarce.
Dlatego że czuję że mam mniej mleka, a wcześniej 7-5-3 pomagało. Na początku mogłam ściągnąć 120 ml bez problemu a teraz.... Muszę jakoś zwiększyć ilość swojego mleka, bo o ile w dzień się najada i jej wystarcza, to wieczorem muszę jej dawać mm. Różne ilości, bo dziś jej dałam 40 ml tylko, ale wczoraj to było 90 ml A chciałabym je wyeliminować zupełnie.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wysmiejecie mnie, ale znalazłam sposób na swoje dziecko.

Włączam mu akumulator z medeli, i tak sobie buczy, a Kornel zasypia.

Obejrzałam BOD, ale ta Małgosia jest gooopia.
Zuzia też usnęła przy medeli

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
tassia, maharet1092- dziękuję za odpowiedź tassia masz rację muszę czasem stanąć z boku i dać chłopakom luzu, żeby sami sobie poradzili z usypianiem.
Moja leniwa kluska do niedawna też nie podnosiła główki leżąc na brzuszku i zaczynałam się nieco martwić bo wolał zjadać koc wczoraj jak go położyłam to nagle głowę wziął i to tak pewnie i wysoko widocznie nie lubi się uczyć na spokojnie, woli wszystko od razu robić w swoim czasie
Cytat:
Antek nie podnosi główki gdy lezy na brzuchu, powinnam sie martwic? w niedziele skonczy 11 tygodni

Moja też lubi koc albo matę ale lekarka jej sprawdzała czy główkę podnosi nie na brzuszku tylko jak na pleckach leżała i jak ją za rączki wzięłam to miała trzymać głowę. A żeby dźwigała głowę to mi powiedziała, że jak będzie na brzuchu leżała to żebym jej ręce układała centralnie pod głowę tak na wysokości nosa mniej więcej, że się nauczy że się może podnosić i potem do raczkowania jej będzie podobno łatwiej,

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
u mnie to samo, u tż na rękach kima w 5 minut

Byłam na kontroli i dostałam tablety, no i tak się zastanawiam, bo mi lekarka powiedział, że mam zacząć brać od razu bez czekania na @ no i tak zrobiłam. A z tego co widzę na forum to wy zazwyczaj czekacie na @ ale jak ja kp to mi ta @ może przyjść dość późno... ale mam rozkminę
Zuzia też czasem od razu u TZ usypia, a ja się męcze długi czas

jak kp to nie musisz na @ czekać, zaczynasz brać kiedy chcesz, tylko jest 1 minus, że @ nie da się przesunąć i niewiadomo kiedy będzie. Ja od wczoraj mam jakieś lekkie plamienie ale to podobno normalne, tak mi lekarz mówił

Cytat:

uwaga chwalę się:
załatwiliśmy becikowe za 1 podejściem

Cytat:
Zastanawiam się od kiedy można z dzieciem chodzić na basen?I czy trzeba majteczki kąpielowe, czy wystarczy pielucha kąpielowa?
Mam basen 5 minut od domu ale jakoś zapomniałam podejść i zapytać:/
Mi mówiła lekarka że jak skończy 3 mies to bez problemu można iść. I wystarczą te pieluchy takie do wody Tylko nie widziałam nigdzie takich małych, tylko 4 i 5. Wiecie może z jakiej firmy i gdzie są 3?? W rossmannie będą??
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 00:03   #880
tassia
Zakorzenienie

snow white gratuluje silowni

logoasia ja tez dzis w pracy szkolenie prowadzilam a stresa mialam jakbym.robila to pierwszy raz

ms lullaby kolezanka.moja ma to nosidelko tula czy baby tula jakos tak i powiem ci ze odjazdowe jest. jakbym.miala kapuste to napewno bym.kupila

mlody spi od 21 z kawalkiem. ciekawe kiedy wstanie, ale odkrylam ze nie wem.po co kupilam tyle.pizam.do karmienia skoro cala noc spie a nie karmie

a wlasnie w tchibo sa fajne pizamy jak ktos lubi dlugie spodnie i dlugi rekaw i sa rozpinane wiec super do karmienia

[/RIGHT]
Stary 2013-11-23, 00:10   #881
Madziuchna27
Zakorzenienie

Julian w końcu padł Ale choć popłakiwał już ze zmęczenia w łóżeczku to i tak sam nie usnął. Musiałam wziąć go na ręce i chwilę pobujać Mam nadzieję, że będzie spał do rana.
Tak w ogóle to obudził się ni stąd ni zowąd po 1,5 h od wieczornej wyżerki. Matka pół Karmi zdążyła wydudnić, więc musiała dać mm. Julek wypił 200 ml Ja nie wiem, co z tym dzieckiem. Tyle je Jutro może będą wyniki testu, który mam nadzieję wykluczy nietolerancję laktozy, a jeśli nie to idziemy do dobrego pediatry.

Cytat:
agravka Kornel też z pielusią śpi, ale on ma między rączkami, bo spi na boczku i rączki zawsze koło głowy, a między rączkami pieluszka.

Tetra przepuszcza powietrze, nie martw się.
Mój chyba tego triku nie lubi, bo nawet przed chwilą ze zniecierpliwieniem zrywał pieluchę z główki

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a moja wlasnie na wznak od wczoraj...
Mój śpi tylko tak. Od kilku tygodni. Nie śpi na brzuszku, na boczkach też nie, choć wiem, że powinnam go kłaść

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
dziewczyny, kiedy płaci się księdzu za chrzest? Czy w momencie kiedy pójdziemy ustalić datę, czy przed albo po mszy w dniu chrztu? Druga sprawa, to ile "dać w kopertę", jeśli obowiązuje zasada "co łaska". Nie chciałabym przegiąć w żadną stronę z pieniędzmi, ale nie mam pojęcia ile się daje? Podpowiedzcie coś proszę
My - co łaska - daliśmy 150 zł. Płaciliśmy tydzień przed uroczystością jak poszliśmy załatwić formalności, ale w dzień chrztu widziałam, że ludzie dawali w zakrystii tuż przed mszą.

Cytat:

Zawsze powtarzam, że to cud.

Cytat:
Antek nie podnosi główki gdy lezy na brzuchu, powinnam sie martwic? w niedziele skonczy 11 tygodni
Kładź go częściej na brzuszku. Pilnuj, żeby rączki były przy ciałku, nie rozjeżdżały się, a łokietki pod barkami.

Cytat:
Hmmm...
Tusia podnosi główkę leżąc na brzuszku wysoko, jeszcze się podnosi na ramionkach.No i dzisiaj wyczaiła,że jak się dobrze podniesie i przekręci to przewróci się na brzuszek/plecki. Przy pierwszym podejściu myślałam,że to przypadek, ale robiła to kilkakrotnie,za każdym razem jak ją obróciliśmy na brzuch. To prawidłowe czy może mieć coś wspólnego z tym złym napięciem mięśniowym?
Julek też tak potrafi Pochwaliłam go przy naszej rehabilitance, ale ona ostudziła radość mówiąc, że w tym wieku to zwykła utrata równowagi Pisałam już dziś o tym.

Cytat:
Był i pojechał.. a ja zrobiłam z siebie błazna i się przy nim rozpłakałam.
Był dobry dla Antka, bawił się z nim i wykąpał go ze mną.
Zamieniliśmy ze sobą może 3 zdania..

Tęsknie za tym dobrym nim. Z dnia na dzień coraz bardziej boli mnie, że muszę nauczyć się żyć sama.
Papuga, musisz! Zapomnij o nim Dałaś mu już wystarczająco wiele szans. Z żadnej nie skorzystał.

Cytat:
Gdyby nie to forum to niedługo wylądowałabym w psychiatryku, bo poza tym nie mam nikogo. Siedzę 24 na dobe sama z dzieckiem w pustym mieszkaniu. Z nudów sprzątam i oglądam po 3 razy powtórki programów na national geographic co 5 minut spoglądając na telefon czy przypadkiem ktoś nie napisał wiadomości..
Nie wierzę, że nie masz żadnej kumpeli?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 00:18   #882
tassia
Zakorzenienie

teraz czas na moje przechwalki
wlasnie dzis skonczylismy kryzys
byl to mega wyrazny czas inny niz pozostale dni
kryzys trwal 7 dni w trakcie ktorych chodzilam.jak zombi wykonczona karmieniem.co 1.5godz w ciagu dnia, odciaganiem miniaturowych ilosci pokarmu, bujania synka co 20minut itp.

w efekcie dzis Maciej po calej przespanej nocy spal ze mna do 10 30w lozku a reszte dnia zajmowal sie karuzelka, zabawkami, spaniem
wieczorem troche pomarudzil.jak zwykle i poszedl ladnie spac
mleka wieczorem.odciagnelam 240ml

pisalam tez wam.ostatnio o tym ze sie nie usmiecha itp
g.w.no prawda! !! juz umie wszystko to czego nie umial i sie martwilam
patrzy sie ze mna, interesuje sie zabawkami, wpycha sobie grzechotke.do buzi, smieje sie do.mnie i generalnie jest cudowny i kumaty

ufff ale na.kolejny skok psychicznie.nie jestem.gotowa

[/RIGHT]
Stary 2013-11-23, 00:26   #883
Madziuchna27
Zakorzenienie

Tassia, Maciek ->
Mój jeszcze nie wpycha grzechotek do buzi
I jestem pod wrażeniem 240 ml! Ja dziś między karmieniami ściągnęłam marne 125 ml Ale wiem, że Julek się najada, bo przybiera bardzo dobrze na wadze. Kosztem nieraz i 30 min. na obu cycach.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 00:55   #884
matallewar
Zakorzenienie

A ja tylko powiem, ze było fajnie dopóki nie wróciłam. Kto się zajmuje dzieckiem? Ja!! Kto strzelil focha i poszedł spać? Tz!! Kto jutro wychodzi i ma prawo iść spać jak wróci? Tz!! Jeeeeej, nie ma to jak równosc w związku...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-23, 07:52   #885
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tylko powiem, ze było fajnie dopóki nie wróciłam. Kto się zajmuje dzieckiem? Ja!! Kto strzelil focha i poszedł spać? Tz!! Kto jutro wychodzi i ma prawo iść spać jak wróci? Tz!! Jeeeeej, nie ma to jak równosc w związku...
matal - skad ja to znam...

Ostatnio ok 16robimy sobie spacerek. Natalka mimo wszystko czesto o tej porze sie drze zamiast spac a ja chce dac odpoczac mezowi skoro siedzi o nicavh nad zleceniami... No i wczoraj kinia pyta kiedy tata z nami pojdzie na spacer od miesiaca czuje sie jak samotna matka 3 dzieci

natalia przechodzi siebie i nie wiem dlaczego. Do 24 wyła, o 3 znowu i chyba zwyczajnie sie nie najadla chociaz wypluwala cycka poczatkowo. Pierdzi jak szalona do tego. Nie wiem co jest bo moja dieta juz coraz ubozsza jest...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:02   #886
misia332
Zakorzenienie

Nie wiem, ktoś mi męża podmienił.

Młody zasnął o 19.30, obudził się 23.30, zasnął i pobudka o 3, ja nie słyszałam, ale TŻ uparcie wkładał mu smoczka i usypiał, w końcu mówi, że weźmie go do nas, ja wstaję, patrzę na godzinę i mówię, że Kornel jest głodny... Biorę dziecko na ręce, a on cały przesikany. Zapytałam TŻ czy po tym jak próbował go uśpic smoczkiem, wpadł na pomysł, żeby go przebrać...

Wstałam, przebrałam, nakarmiłam, odbiłam.... I nie spałam do 5 rano, bo Kornel był już tak rozbudzony.

Potem godzinka drzemki i od 6 jestem na nogach. Idę sprzątać, pranie zrobić itp.

A młodzież śpi przy medeli.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:40   #887
ladanseuse14
Zakorzenienie

matall teraz moze byc ciezko bo do 19 mam zajecia na sali w zkole baletowej, wracam padnieta na nocleg a pozniej od rana do 17 zajecia na uczelni i bieguem na pociag ale pod koniec stycznia/poczatek lutego jestem ponad tydzien na sesji wiec z pewnoscia sie spotkamy

ps.
nie wiem jak tyle wytrzymam bez Julii
Stary 2013-11-23, 08:53   #888
tassia
Zakorzenienie

tz jest daremny

oddam.w.dobre.rece chlopa-nieroba

wczoraj oczywiscie palcem.nie kiwnal.bo trzeba sie wyspacpo robocie i.mowi: ale.jestem.wyspany to wieczorem posprzatam
oczywiscie nastal.pozny wieczor i powiedzial ze posprzata rano
to mu mowie
ok ale rano tzn ze trzeba wstac o 7 bo skonczy sie jak zwykle ze wstaniesz o 11 zaczniesz o 13 i bedzie ciemno.i dupa
a trzeba jechac do castoramy jakies kontakty ponaprawiac auto unyc plaplapla
musi.byc jasno

i zgadnicie.co?
spi! i ani mysli wstawac

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
Stary 2013-11-23, 09:45   #889
83monia
Zakorzenienie

tassia = mi sie wydaje ze inne egzemplarze chlopow nie istnieja bo jakos sami tacy mnie otaczaja, wylaczajac jednak mojego ojca (wyjatek od reguly?)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 09:52   #890
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
[/COLOR]bosz coraz mniej czasu na wizaz mam
ale ale bylam dzis w pracy na 4h czuję że żyję
:
wow
Ja bym chyba padła jakbym miała iść do pracy.Odpowiada mi rola kury domowej
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 10:46   #891
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

moje dziecko dzisiaj przeszło samo siebie- spał od 21:00-8:00 szczerze to zaczynam się martwić bo tyle śpi, chyba zacznę go budzić ok 3-4 jak myślicie?

Motyl ja bym brała malinowy albo czekoladowy- ale moje dziecko na czekoladę odporne truskawek bym się bała

Amelka o masakra jaka noc

Natala ja też uwielbiam pepco i.... też mi otwierają pod nosem więc w centrum tutaj niedaleko domu mam h&m, reserved, roska i pepco

i kupiłam dzisiaj Miśkowi 3 bandytki w h&m
http://www.hm.com/pl/product/16533?article=16533-A
u nas taka nocka to prawie zawsze i takie są dobre bo bywają gorsze

tej nocy od 23-2 było jedzenie i lulanie, najpierw z piersi później mm bo mojego pokarmu już zabrakło, z butli ciumkał 2 h i wypił ok 130ml,zasypiałam na siedząco
pobudka o 7 na jedzenie i tu juz było ok , później spanie i o 10 wstaliśmy

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-11-23 o 10:48
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:06   #892
tassia
Zakorzenienie

ufff tz sprzata s ja dopiero zjadlam sniafanie z mackiem na reku bo dzis duzo ueagi mu potrzeba

[/RIGHT]
Stary 2013-11-23, 11:11   #893
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
A co bedzie pozniej? :P Ja tez dla Amelki wszystko Czasami jak spi to ja zamiast cos porobic w domu i wykorzystac czas wolny to sie patrze na nia i mysle sobie ze jest najfajniejsza na swiecie

Byla u nas chrzestna tz'ta dzisiaj w odwiedzinach i przy okazji dowiedzielismy sie co by chcial od mikolaja jej wnuczek - chrzesniak tz'ta lat 5. Otoz laptopa albo tableta... Nawet sie nie odezwalam.. Ja wiem ze czasy sie zmienily ale ja w tym wieku to o lalce marzylam. A nie chce nawet myslec co bedzie jak przyjdzie u niego czas komunii.. Na 18 to chyba auto sobie zazyczy, albo jakies mieszkanko... Masakra
laptopa albo tableta?? w doopach sie ludziom poprzewracalo...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ufff tz sprzata s ja dopiero zjadlam sniafanie z mackiem na reku bo dzis duzo ueagi mu potrzeba

ja jem codziennie w akompaniamencie placzu i z dzieckiem na rekach

Stary 2013-11-23, 11:11   #894
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matall teraz moze byc ciezko bo do 19 mam zajecia na sali w zkole baletowej, wracam padnieta na nocleg a pozniej od rana do 17 zajecia na uczelni i bieguem na pociag ale pod koniec stycznia/poczatek lutego jestem ponad tydzien na sesji wiec z pewnoscia sie spotkamy

ps.
nie wiem jak tyle wytrzymam bez Julii
Dasz radę, chociaż pewnie się zatesknisz...
To dawaj znać, jak będziesz wiedzieć kiedy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-23, 11:45   #895
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że spotkanie udane
Ja też chciałabym się spotkać z ludźmi z liceum czy nawet z podstawówki
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tassia = mi sie wydaje ze inne egzemplarze chlopow nie istnieja bo jakos sami tacy mnie otaczaja, wylaczajac jednak mojego ojca (wyjatek od reguly?)
Są wyjątki
Cytat:
laptopa albo tableta?? w doopach sie ludziom poprzewracalo...
Dokładnie. I to jeszcze na mikołaja
Cytat:
Dasz radę, chociaż pewnie się zatesknisz...
To dawaj znać, jak będziesz wiedzieć kiedy
Fajnie, że możecie się tak spotkać
Ja mogłabym jedynie w Krakowie jak mam zjazd

Mój tż na budowie sprząta. Wróci i będziemy gdzieś przed 15 zbierać się na urodziny bratanicy męża.
A ja muszę teraz dokończyć ściągi na jutrzejszy egzamin.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:48   #896
ladanseuse14
Zakorzenienie

kahunia to ja też tableta albo laptopa poproszę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

moje dziecko leży w bujaku obok mnie i gdy spojrzę na laptopa zaczepia mnie dźwiękami a gdy popatrzę na nią to się śmieje i do mnie gada nie będę jej 2 dni widzieć
Stary 2013-11-23, 11:58   #897
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja już nie wiem co robić. Dzień w dzień mały się budzi między 7 a 8 rano, wpierw marudzi a później to się zamienia w płacz. Myślę że to gazy, bo później gdy zje to baczy przez sen i przy tym pojekuje. Bywają też kolki jelitowe ale to rzadziej. Nie wiem już jak mu pomóc

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:59   #898
butterfly20
Zakorzenienie

Witam

Nie wiem kiedy zrobię te zdjęcia na zaproszenia, ciągle jest brzydka pogoda i marne światło A sztuczne to nie to samo

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie martw się moje dziecko dzień młodsze i też średnio mu to wychodzi poza tym wytrzymuje na brzuchu max 5minut i awantura

Rozumiem cię kochana doskonale, wiem co czujesz. Wszystko się ułoży zobaczysz.

Bilety dla t. wydrukowane. Jeszcze 2 dni niecałe
Powiedzcie mi dziewczyny z jakiej firmy polecacie nosidełka dla maluchów? Lecę w marcu sama do Polski i przydałaby mi się bardzo. No i na ciężkie dni (skoki itp) jak się z niego robi przylepa. Mieliśmy chrzcic w marcu małego, ale TŻ wymyślil żebyśmy chrzcili na wakacje i z Polski polecieli gdzieś na wczasy za granicę. Więc w marcu do Polski wybiorę się bez niego.
Matal dobrej zabawy!

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Tula,Manduca. Ktoś tu wymieniał Babybjorn,ale podobno to wisiadełka?Trzeba zweryfikować

Cytat:
Super Jak on sobie dawał radę jak był w domu bez Ciebie z dzieckiem?

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
moje dziecko samo sobie włącza/wyłącza karuzelkę oczywiście wyłączenie wiążę się z kwękaniem że już misie nie dyndają i nie gra muzyczka ;p
a w nocy?! nie budzi mnie Ola, tylko włączona przez nią karuzelka i czasem aż podskoczę ;p

to super że spotkanie udane !
No moja wyczaiła ten system od początku kiedy ma karuzelkę. Śmiałam się,że splajtuję na baterie, bo co się wyłącza karuzelka to ona stęka i trzeba włączać A uwielbia ją strasznie Rano jak ją położę do łóżeczka i włączę karuzelkę to potrafi pół godziny leżeć, patrzeć i się cieszyć, a ja mam czas na poranną toaletę

Cytat:
moja kolezanka chodzila na ten basen o ktorym.piszesz i byla bardzo zadowolona
i chodzila jak mala skonczyla wlasnie 3miesiace

Ale,że jak?Na mój osiedlowy basen?

Cytat:
snow white gratuluje silowni

logoasia ja tez dzis w pracy szkolenie prowadzilam a stresa mialam jakbym.robila to pierwszy raz

ms lullaby kolezanka.moja ma to nosidelko tula czy baby tula jakos tak i powiem ci ze odjazdowe jest. jakbym.miala kapuste to napewno bym.kupila

mlody spi od 21 z kawalkiem. ciekawe kiedy wstanie, ale odkrylam ze nie wem.po co kupilam tyle.pizam.do karmienia skoro cala noc spie a nie karmie

a wlasnie w tchibo sa fajne pizamy jak ktos lubi dlugie spodnie i dlugi rekaw i sa rozpinane wiec super do karmienia

My dostaliśmy od kuzynki męża body z Tchibo-4 sztuki rozmiar 74 Są super jakościowo,naprawdę W dodatku długie i wąskie, jak na naszą Tuśkę

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Julek też tak potrafi Pochwaliłam go przy naszej rehabilitance, ale ona ostudziła radość mówiąc, że w tym wieku to zwykła utrata równowagi Pisałam już dziś o tym.

Papuga, musisz! Zapomnij o nim Dałaś mu już wystarczająco wiele szans. Z żadnej nie skorzystał.

Nie wierzę, że nie masz żadnej kumpeli?
No widzisz, to może jednak to Tylko kurczaki dzisiaj robi to samo i myślałam,że ina tak świadomie Ale mówiła,że to niebezpieczne dla rozwoju albo coś?

Cytat:
Nie wiem, ktoś mi męża podmienił.

Młody zasnął o 19.30, obudził się 23.30, zasnął i pobudka o 3, ja nie słyszałam, ale TŻ uparcie wkładał mu smoczka i usypiał, w końcu mówi, że weźmie go do nas, ja wstaję, patrzę na godzinę i mówię, że Kornel jest głodny... Biorę dziecko na ręce, a on cały przesikany. Zapytałam TŻ czy po tym jak próbował go uśpic smoczkiem, wpadł na pomysł, żeby go przebrać...

Wstałam, przebrałam, nakarmiłam, odbiłam.... I nie spałam do 5 rano, bo Kornel był już tak rozbudzony.

Potem godzinka drzemki i od 6 jestem na nogach. Idę sprzątać, pranie zrobić itp.

A młodzież śpi przy medeli.
Hahaha u nas ostatnio to samo Byłam w łazience i słyszę,że Tusia tak troszkę popłakuje, potem ucicha, potem znowu popłakuje i tak kilka razy.wyszłam z łazienki i co widzę?Mąż uwieszony na łóżeczku wkłada jej smoka a ona wypluwa i tak ciągle. To go opieprzyłam,że przecież nasze dziecko nie płacze bez powodu, a najedzona na pewno była, więc trzeba jej zmienić pieluchę.
Nie wiem czy to wynika z braku znajomości własnego dziecka- bo przecież spędzają z nimi o wiele mniej czasu niż my- czy może z lenistwa
Mąż mojej koleżanki jest na tyle bezczelny,że jak wie,że trzeba zmienić pieluchę to czeka z tym na mamusię i jeszcze przykleja dziecku karteczkę na tyłek pt "KUPA" albo "SIKU"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 12:07   #899
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tz jest daremny

oddam.w.dobre.rece chlopa-nieroba

wczoraj oczywiscie palcem.nie kiwnal.bo trzeba sie wyspacpo robocie i.mowi: ale.jestem.wyspany to wieczorem posprzatam
oczywiscie nastal.pozny wieczor i powiedzial ze posprzata rano
to mu mowie
ok ale rano tzn ze trzeba wstac o 7 bo skonczy sie jak zwykle ze wstaniesz o 11 zaczniesz o 13 i bedzie ciemno.i dupa
a trzeba jechac do castoramy jakies kontakty ponaprawiac auto unyc plaplapla
musi.byc jasno

i zgadnicie.co?
spi! i ani mysli wstawac

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
są, są mój sam bez mówienia np dziś poodkurzał pomył podłogi, starł kurze z mebli, zmielił baton na bułkę tartą, zrobił nam śniadanie a co żona robiła w tym czasie? leżała jak foka w łóżku do 11:00 ciekawe kiedy mnie pogoni
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
u nas taka nocka to prawie zawsze i takie są dobre bo bywają gorsze
o kurczaki, dla mnie to nieznane

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 12:10   #900
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Super, że spotkanie udane
Ja też chciałabym się spotkać z ludźmi z liceum czy nawet z podstawówki

Fajnie, że możecie się tak spotkać
Ja mogłabym jedynie w Krakowie jak mam zjazd
No to byli ludzie z czasów LO, ale nie z samego LO, tylko z wolontariatu PCK Byłam tam instruktorem pierwszej pomocy i spędziłam z nimi 3 lata

Wiesz, ja z tych, co najczęściej spotykała się z mamami ze śląska Jak mam gdzie przenocować, to wszędzie pojadę Byłam z Edim w Poznaniu, Wrocławiu, Tychach, Sosnowcu, Iławie, Lublinie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości