Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 23:01   #871
lazada
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
9,5h zakładając ze wszyscy wyjdą do domu punktualnie. W przypadku większego biura zawsze znajdzie się ktoś kto powie "jeszcze minutkę tylko musze to skończyć", a zamykający biuro czeka jak idiota. (przerabiałam na własnej skórze )
Tusia to twoja decyzja... ale ja bym nie brała
Plusem oczywiście jest praca w zawodzie i lepsze zarobki, ale... teraz jak mam więcej informacji to chyba też bym się skłaniała ku odrzuceniu tej oferty.
Stary 2014-01-29, 06:09   #872
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
czyli 9,5h w pracy tak? hm no to faktycznie bardzo dużo. Przerwa na lunch pewnie godzinna, eh nie lubię jak w firmach są takie 'przymusowe'.
4 przesiadki to też odpada chyba, że samochodem miałabyś dość dobry dojazd i zdecydowałabyś się na kupno to może wtedy..
niom, przymusowa. co gorsze zupelnie tam nie ma gdzie isc i zjesc :/

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
ogólnie mówiąc numer ubezpieczenia zdrowotnego w Anglii, ale tak naprawdę potrzebny jest do wielu innych rzeczy. W zasadzie bez ninu tutaj nie istniejesz

jak w PL bez fb

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:

9,5h zakładając ze wszyscy wyjdą do domu punktualnie. W przypadku większego biura zawsze znajdzie się ktoś kto powie "jeszcze minutkę tylko musze to skończyć", a zamykający biuro czeka jak idiota. (przerabiałam na własnej skórze )
Tusia to twoja decyzja... ale ja bym nie brała
40 osob tam pracuje, moze byc roznie

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Tusia - przemyśl to. Może jeszcze dokładnie zapytaj jakby to wyglądało.
Osobiście raczej bym się nie zdecydowała. Praca jest ważna ale musi zostać zachowana równowaga między życiem zawodowym a osobistym.
Jesli nie miałabym czasu na własny rozwój ( jakieś dodatkowe kursy, hobby) czy nawet zwykłe zakupy i ogarnięcie mieszkania, spędzenia czasu z facetem przy kawce czy wspólnym oglądaniu filmów to dziękuje za takie życie. Czułabym się jak niewolnik.
plany nawet pouczenia sie w domu odpadaja bo chyba po obiedzie czyli po 21

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

Tusia, wiesz, wszystko ma swoje granice, myślę, że przy takim systemie wykończysz się prędzej czy później, no i jest duża szansa, że ucierpi na tym Wasz związek.
tego sie boje. i znow pozukaj innej potem szukaj ludzkiej pracy

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
najgorszy w tym jest ten dojazd i czekanie aż wszyscy wyjdą, chyba nie ma sensu.
co gorsze ze jak metro bedzie zamkniete to umarl w butach nie mam jak dojechac. na paliwo wydam z 600 zl czyli bede niewiele do przudu z tej calej super kasy

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Plusem oczywiście jest praca w zawodzie i lepsze zarobki, ale... teraz jak mam więcej informacji to chyba też bym się skłaniała ku odrzuceniu tej oferty.
to ogromny plus. zwlaszcza ze po probnym jest potem podwyzka do kwoty ktora sobie zazyczylam + premie + nadgodziny. jestem materialistka, ale boje sie wlasnie o meza. on owszem, zostaje czasem dluzej ale sporadycznie jak trzeba, a ja... nawet nie dalabym rady wlasnie z rozwojem swojej osoby, pojsciem do fryzjera czy zrobienia zakupow do domu o ludzkiej porze.

natomaist z drugiej str moze nie bedzie tak zle. moze to fajna praca (inaczej, wiem ze to fajna praca), duzo sie naucze w branzy, zlapie nowe kontakty i faktycznie bedzie grejt

ide dzis do mojego szefa i powiem o lepszej propozycji i zapytam jak mi pomoze w tym wyborze
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:08   #873
Maguda_
Kawaii strona mocy

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44861145]
ide dzis do mojego szefa i powiem o lepszej propozycji i zapytam jak mi pomoze w tym wyborze[/QUOTE]
Wiem, co chcesz osiągnąć, pytać oczywiście warto, ale moim zdaniem za dużo ryzykujesz. Jeśli dobrze pamiętam, pracujesz teraz w innej branży niż dotychczas, zazwyczaj walczy się o specjalistów (to chyba Twoja pierwsza praca jako asystentka?) a osoby zajmujące się administracją nie stoją na tak uprzywilejowanym miejscu - nie ujmuję tutaj ani pracy osób wykonujących "papierkową" robotę ani temu, że jesteś dobrym pracownikiem, nic z tych rzeczy Mam nadzieję, że Twój szef jest w porządku i nie powie Ci "no to do wiedzenia", jednak tak też może być i wtedy zostaniesz opcjonalnie z drugą pracą i mega długimi dojazdami (tak btw, do której części miasta będziesz dojeżdżać przy drugiej pracy? Może się okaże, że będziesz się pojawiać w "mojej" części Wawy ) Nie chcę prezentować tutaj czarnych scenariuszy, wolę podchodzić do życia realistycznie i potem mieć niespodziankę Najbardziej jednak za niezmienianiem pracy przemawiałby Twoje wcześniejsze posty, gdzie piszesz, że nie masz na nic czasu i energii, a godziny pracy są chyba bardziej uregulowane i krótsze niż w przypadku drugiej propozycji, więc nie chcę sobie wyobrażać jakby było po zmianie pracy, chyba tylko ciskałabyś nam tutaj gromy albo i nie, bo nie miałabyś na nie siły Wieczorne kursy z niemieckiego też potrafią dać wycisk, coś dobrze o tym wiem

Życzę powodzenia
A teraz śmigam do pracy, zaraz się na autobus spóźnię przez to pisanie

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
jak na wawe to chyba nie taki straszny ten haczyk
chyba dużo lepsza praca niż obecna hm? może zaryzykuj
Straszny, straszny, dla mnie nie do wyobrażenia
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:52   #874
redangels
BAN stały

Jak ubieracie się w zimie ( jak są mrozy, takie jak teraz) na rozmowy o prace by nie zamarznąć ? Ostatnio byłam w białym żakiecie i białej bluzce i ciepło mi nie było . I zastanawiam się w co się ubrać na kolejną rozmowę przy takim zimnie.
redangels jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:10   #875
kathy8998
Rozeznanie

Hej, załatwiłam dziś wszystkie formalności związane ze stażem: oddałam skierowanie od pracodawcy, odebrałam skierowanie do lekarza medycyny pracy, byłam u lekarza (wizyta trwała 2 minuty, pytania: czy na coś choruję, jaki jest mój zawód, i tyle), oddałam skierowanie do UP, podpisałam umowę, i tyle Wyrobiłam się w godzinę ze wszystkim Staż dostałam na pół roku Także bardzo się cieszę. Jedyne co mnie martwi, że na umowie mam wpisane tylko "referent" w Urzędzie Miasta, a nie referent ds., w wydziale... I teraz się zastanawiam czy trafię w ogóle do tego mojego wydziału, do którego aplikowałam, czy będę pracować we wszystkich wydziałach po prostu jako referent. Wolałabym w swoim, no ale... Dowiem się w poniedziałek Tak czy inaczej, bardzo się cieszę

redangels ja zawsze zakładam białą bluzkę, na to czarny sweter, czarne spodnie, czarne botki na obcasie. Ale ja jestem gorąca dziewczyna, mnie żaden mróz nie straszny Dobrą opcją wydaje mi się też koszula z kołnierzem na to sweter zakładany przez głowę, i wyciągnięcie kołnierza na sweter., żeby było elegancko i jednocześnie ciepło.
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:15   #876
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

Cytat:
Słuchajcie dziewczyny jaki przypał.
Kilka dni temu dostałam pracę. Środa i czwartek upłynął przy załatwianiu badań ( miałam mieć umowę o pracę). W piątek byłam normalnie w pracy. W tym czasie dostałam telefon z WUP w sprawie dotacji, że zostałam zaproszona na rozmowę do kolejnego etapu. Poniedziałek 27.01, godz. 12.00
Głupio tak od razu zwalniać się z pracy ale musiałam. Byłabym idiotką gdybym nie spróbowała, nawet jak nie przejdę dalej.
Przez weekend zastanawiałam się skłamać czy powiedzieć prawdę, że mam rozmowę w sprawie dotacji. Stwierdziłam, że powiem prawdę, może wyjdę na uczciwego i kompetentnego pracownika.
Dzisiaj przychodzę do pracy iiiiii do widzenia. Taka była decyzja odgórna głównego szefa. Przekazała mi informację jego zastępczyni.
Jak mogłam ośmielić się składać dotacje i szukać pracy. Przecież przez ten okres od złożenia do ostatecznej decyzji ( może pół roku może rok) powinnam siedzieć na dupie i zdychać z głodu.
Podsumowując- na tym pierd....świecie nie opłaca się być uczciwym człowiekiem. Lepiej kłamać, kręcić, oszukiwać, kraść - tacy wygrają, będę mieć pracę i jeszcze poważanie.
Ostatni raz byłam taką idiotką, teraz też będę kręcić aby tylko dla mnie było jak najlepiej.
Nawet Tż był w szoku, bo myślał, że prawda będzie lepsza. Po prostu jesteśmy jakieś ufoludki i nie powinniśmy wierzyć w prawość.
niestety taka jest prawda
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:54   #877
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tu czegoś. Jeśli wniosek jest rozpatrzony pozytywnie to znaczy ze dyrektor up wyraził i podpisał zgodę na staż więc z jakiej racji teraz jakaś urzędniczka oczekuję okazania papierów?! Na Twoim miejscu przedstawilabym jej dwie ostatnie umowy i tyle. Skoro nie ma nic w systemie to i więcej mieć też nie musi. Nie przejmuj się tym,bo ja zapisując się do up za każdym razem mówiłam że nigdy nie pracowałam i nie mam doświadczenia.
Oczywiście przez wcześniejszy okres miałam tylko umowy zlecenia. Up nie ma takiej mocy, aby to sprawdzić.
Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
A moje up ma wszystko w systemach, gdzie robiłam kiedy itp (więc ma.moc ),jak poszłam do nich drugi raz to umowy kazali pokazywać
Już za późno, bo jak zapytała o to czy pracowałam kiedyś na zlecenia/umowy o dzieło powiedziałam że tak, powiedziała mi że jak oni do tego dotrą to będę musiała zwracać koszty stażu, wystraszyłam się i im to pokazałam Myślałam że tam jest wszystko powiązane i że oni do tego mogą dotrzeć
A teraz już wszystko o mnie wiedzą raz na zawsze

Cytat:
Z jednej strony to rozumiem. Ale dotacje to loteria, nie mogłam w tym czasie siedzieć na tyłku i nie podjąć żadnej pracy. Kto wie....może trafiłabym na ciekawą i rozwojową ofertę i chętnie zostałabym.
Byłam zainteresowana w 100% pracą ale mam prawo mieć plany i dążyć do ich realizacji.
Teraz już wiem, ze trzeba siedzieć cicho i nikomu nic się nie przyznawać. Lepiej udawać durnia.
Cóż szukamy dalej Trzeba uczyć się na własnych błędach.
Szkoda, że rodzicie uczyli mnie uczciwości, jako krętacz miałabym łatwiej na tym ''świecie''
Jak widać w moim przypadku też

Jestem załamana, czuję się jakbym straciła swoją szansę w życiu
Stary 2014-01-29, 12:21   #878
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
redangels ja zawsze zakładam białą bluzkę, na to czarny sweter, czarne spodnie, czarne botki na obcasie. Ale ja jestem gorąca dziewczyna, mnie żaden mróz nie straszny Dobrą opcją wydaje mi się też koszula z kołnierzem na to sweter zakładany przez głowę, i wyciągnięcie kołnierza na sweter., żeby było elegancko i jednocześnie ciepło.
dla zmarźlaków koszula, sweterek i żakiet

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Już za późno, bo jak zapytała o to czy pracowałam kiedyś na zlecenia/umowy o dzieło powiedziałam że tak, powiedziała mi że jak oni do tego dotrą to będę musiała zwracać koszty stażu, wystraszyłam się i im to pokazałam Myślałam że tam jest wszystko powiązane i że oni do tego mogą dotrzeć
to staże z UP są tylko dla osób bez doświadczenia? myślałam, że większość bezrobotnych może korzystać z takiej formy pomocy..
Stary 2014-01-29, 12:27   #879
Doncia125
Raczkowanie

Cytat:

Jak widać w moim przypadku też

Jestem załamana, czuję się jakbym straciła swoją szansę w życiu
Trochę dziwna jest dla mnie ta sytuacja. Może byłaś zarejestrowana jako bezrobotna i nie zgłosiłaś faktu podjęcia zatrudnienia?

Cytat:
dla zmarźlaków koszula, sweterek i żakiet

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

to staże z UP są tylko dla osób bez doświadczenia? myślałam, że większość bezrobotnych może korzystać z takiej formy pomocy..
Miałam dwa lata doświadczenia zanim zaczęłam staż i nie było z tym żadnych problemów...
Stary 2014-01-29, 12:34   #880
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba też dla osób zaraz po studiach, chociaż nie jestem pewna tych co tak jak ja w czasie studiów sobie dorabiali na wszystkie możliwe sposoby.. Tylko że ja po studiach wyjechałam za granicę szlifować język i stażu wtedy nie zrobiłam. 3 m-ce temu wróciłam i bardzo źle się tu czuję

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Doncia125 Pokaż wiadomość
Trochę dziwna jest dla mnie ta sytuacja. Może byłaś zarejestrowana jako bezrobotna i nie zgłosiłaś faktu podjęcia zatrudnienia?

Miałam dwa lata doświadczenia zanim zaczęłam staż i nie było z tym żadnych problemów...
Raz byłam zarejestrowana, potem się wyrejestrowałam bo wyjechałam, a teraz wróciłam i się znowu zarejestrowałam.
Stary 2014-01-29, 12:47   #881
kluska234
Raczkowanie

Cytat:
Coś o stażach:
Czas trwania:
Uczestnicy:
do 12 miesięcy
  • bezrobotni do 25 roku życia;
  • bezrobotni do 27 roku życia jeżeli są w okresie 12 miesięcy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie lub innym dokumencie poświadczającym ukończenie szkoły wyższej;
do 6 miesięcy
  • bezrobotni długotrwale albo po zakończeniu realizacji kontraktu socjalnego, o którym mowa w art. 50 ust. 2 pkt 2, albo kobiet, które nie podjęły zatrudnienia po urodzeniu dziecka;
  • bezrobotni powyżej 50 roku życia;
  • bezrobotni bez kwalifikacji zawodowych, bez doświadczenia zawodowego lub bez wykształcenia średniego;
  • bezrobotni samotnie wychowujący co najmniej jedno dziecko do 18 roku życia;
  • bezrobotni, którzy po odbyciu kary pozbawienia wolności nie podjęli zatrudnienia;
  • bezrobotni niepełnosprawni.

kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 12:59   #882
lalaith
Zakorzenienie

No to chyba sobie muszę dziecko zrobić żeby dostać staż w zawodzie, który przez 6 lat studiowałam Teraz sobie pluję w brodę że tego stażu zaraz po studiach nie zrobiłam, ale nie wiedziałam wtedy nic, byłam kompletnie zielona i zagubiona. I zarabiałam 2800 jako niania
Stary 2014-01-29, 13:12   #883
kluska234
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
zainspirowana Waszymi propozycjami zmian i zapełniania luk w CV wzięłam się ostro za robotę. Tylko mam pytanie, czy któraś z Was mogłaby spojrzeć na moje CV swoim fachowym okiem? Czy tak może być czy coś zmienić? Więcej informacji napisałabym na prv

kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:13   #884
lazada
Zadomowienie

Cytat:
No to chyba sobie muszę dziecko zrobić żeby dostać staż w zawodzie, który przez 6 lat studiowałam Teraz sobie pluję w brodę że tego stażu zaraz po studiach nie zrobiłam, ale nie wiedziałam wtedy nic, byłam kompletnie zielona i zagubiona. I zarabiałam 2800 jako niania
a co studiowałaś? Głowa do góry, na pewno coś znajdziesz, Twoim atutem jest zapewne perfekcyjny angielski
Stary 2014-01-29, 13:36   #885
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
a co studiowałaś? Głowa do góry, na pewno coś znajdziesz, Twoim atutem jest zapewne perfekcyjny angielski
Resocjalizację. Nie muszę dodawać że staż sobie załatwiłam w więzieniu
Stary 2014-01-29, 13:43   #886
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kluska234 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
zainspirowana Waszymi propozycjami zmian i zapełniania luk w CV wzięłam się ostro za robotę. Tylko mam pytanie, czy któraś z Was mogłaby spojrzeć na moje CV swoim fachowym okiem? Czy tak może być czy coś zmienić? Więcej informacji napisałabym na prv
Możesz do mnie przesłać śmiało swoje CV
Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:45   #887
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Wiem, co chcesz osiągnąć, pytać oczywiście warto, ale moim zdaniem za dużo ryzykujesz. Jeśli dobrze pamiętam, pracujesz teraz w innej branży niż dotychczas, zazwyczaj walczy się o specjalistów (to chyba Twoja pierwsza praca jako asystentka?) a osoby zajmujące się administracją nie stoją na tak uprzywilejowanym miejscu - nie ujmuję tutaj ani pracy osób wykonujących "papierkową" robotę ani temu, że jesteś dobrym pracownikiem, nic z tych rzeczy Mam nadzieję, że Twój szef jest w porządku i nie powie Ci "no to do wiedzenia", jednak tak też może być i wtedy zostaniesz opcjonalnie z drugą pracą i mega długimi dojazdami (tak btw, do której części miasta będziesz dojeżdżać przy drugiej pracy? Może się okaże, że będziesz się pojawiać w "mojej" części Wawy ) Nie chcę prezentować tutaj czarnych scenariuszy, wolę podchodzić do życia realistycznie i potem mieć niespodziankę Najbardziej jednak za niezmienianiem pracy przemawiałby Twoje wcześniejsze posty, gdzie piszesz, że nie masz na nic czasu i energii, a godziny pracy są chyba bardziej uregulowane i krótsze niż w przypadku drugiej propozycji, więc nie chcę sobie wyobrażać jakby było po zmianie pracy, chyba tylko ciskałabyś nam tutaj gromy albo i nie, bo nie miałabyś na nie siły Wieczorne kursy z niemieckiego też potrafią dać wycisk, coś dobrze o tym wiem

Życzę powodzenia
:
branża akurat ma niewiele wspólnego z prowadzeniem biura - jeśli ogarniasz to można skakać między branżami do woli bo szybko się nauczysz nowych rzeczy. nie jestem asystentka, jestem office managerem - to brzmi lepiej a w administracji pracuje od 6 lat tak więc jestem coś warta i uważam, że jeśli ktoś Cię chce i daje więcej za Ciebie to warto to wykorzystać.

dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc...
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:55   #888
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Tusia, gratki

A mi źle i smutno. Byłam w WTZ i doła jakiegoś złapałam...

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Dziewczyna po stażu dostała umowę...
A ja nadal bez niczego...

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:11   #889
anjuta
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44868767]branża akurat ma niewiele wspólnego z prowadzeniem biura - jeśli ogarniasz to można skakać między branżami do woli bo szybko się nauczysz nowych rzeczy. nie jestem asystentka, jestem office managerem - to brzmi lepiej a w administracji pracuje od 6 lat tak więc jestem coś warta i uważam, że jeśli ktoś Cię chce i daje więcej za Ciebie to warto to wykorzystać.

dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... [/QUOTE]
gratki
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 14:16   #890
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2014-01-29 o 14:17
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:09   #891
xdeborahx
Raczkowanie

Byłam dzisiaj w UP. Wysłali mnie do skarbówki a tam niespodzianka. Nawet nie wiedziałam, że muszę mieć ze sobą CV. Rozmowa przeszła na luzie ale teraz wiem, że mogłam dodać coś od siebie, bo nie powiedziałam kompletnie nic o sobie. Zresztą dyrektor też o to nie pytał. Nie dzwonili więc raczej wzięli kogoś innego- mam nauczkę, jeszcze został mi staż na policji może. Więc jutro wycieczka do UP part II (

_________________________ ________

posiadam różne książki i kosmetyki na wymianę. Proszę pytać najlepiej w wątku z książkami
xdeborahx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:08   #892
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez redangels Pokaż wiadomość
Jak ubieracie się w zimie ( jak są mrozy, takie jak teraz) na rozmowy o prace by nie zamarznąć ? Ostatnio byłam w białym żakiecie i białej bluzce i ciepło mi nie było . I zastanawiam się w co się ubrać na kolejną rozmowę przy takim zimnie.
Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Dokładnie, jeśli sweter jest z tych bardziej eleganckich (np. w serek), nie powinno być problemu, żeby tak ubraną pójść na rozmowę, szczególnie przy takiej pogodzie

Cytat:
Nie ma co sobie pluć w brodę, było minęło, czasu się nie cofnie, a tylko się niepotrzebnie będziesz denerwować

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44868767]branża akurat ma niewiele wspólnego z prowadzeniem biura - jeśli ogarniasz to można skakać między branżami do woli bo szybko się nauczysz nowych rzeczy. nie jestem asystentka, jestem office managerem - to brzmi lepiej a w administracji pracuje od 6 lat tak więc jestem coś warta i uważam, że jeśli ktoś Cię chce i daje więcej za Ciebie to warto to wykorzystać.

dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... [/QUOTE]
Widać mamy inne doświadczenie, a pojęcie administracji jest szerokie, może za bardzo patrzę przez pryzmat swojej pracy, gdzie zawsze są podane konkretne wymagania i jeśli nie spełnia się któregoś punktu, cv ląduje w koszu. Nie twierdzę, że jest inaczej. No jasne, że tak, tylko możesz to powiedzieć dopiero teraz, rano nie było to tak oczywiste. Postawiłaś w sumie sprawę na ostrzu noża, nie każdy pracodawca lubi takie zagrywki i być przyciśniętym do ściany, fajnie, że masz szefa, który docenia Twoją pracę gratki. Jednak zostanę przy polskich nazwach, niektóre angielskie są bardzo naciągane ... ale w sumie nie tylko - ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jest analitykiem - myślałam, że padnę śmiechem, bo taki z niej analityk jak ze mnie królowa Ale ładnie brzmi, to fakt

Cytat:

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Nie jesteś do niczego, nie wolno Ci tak myśleć

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2014-01-29 o 17:16
Stary 2014-01-29, 17:12   #893
EdziaEdka
Raczkowanie

Tusia ja bym się nie zdecydowała. Osobiście nie wyobrażam sobie nie mieć żadnego życia poza pracą -
Heledore świetnie to podsumowała.

NIe widzę sensu zaharowywać się i to jeszcze na kogoś tak naprawdę.
NIkt nie odda tego straconego czasu i sił.

Myślę, że dobrze zdecydujesz bo sama wiesz co dla Ciebie najlepsze i najważniejsze
EdziaEdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:20   #894
lazada
Zadomowienie

Cytat:
hm a może wezmą Cię na ten staż nie z UP? czy nie ma takiej możliwości?
Stary 2014-01-29, 17:21   #895
Konto usunięte

Cytat:
Widać mamy inne doświadczenie, a pojęcie administracji jest szerokie, może za bardzo patrzę przez pryzmat swojej pracy, gdzie zawsze są podane konkretne wymagania i jeśli nie spełnia się któregoś punktu, cv ląduje w koszu. Nie twierdzę, że nie. No jasne, że tak, tylko możesz to powiedzieć dopiero teraz, rano nie było to tak oczywiste. Postawiłaś w sumie sprawę na ostrzu noża, nie każdy pracodawca lubi takie zagrywki i być przyciśniętym do ściany, fajnie, że masz szefa, który docenia Twoją pracę gratki. Jednak zostanę przy polskich nazwach, niektóre angielskie są bardzo naciągane ... ale w sumie nie tylko - ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jest analitykiem - myślałam, że padnę śmiechem, bo taki z niej analityk jak ze mnie królowa Ale ładnie brzmi, to fakt
kto nie ryzykuje, ten nie ma
gdyby się nie zgodził, miałam furtkę do nowej pracy, więc nic nie tracę. no prócz prywatnego życia jeślibym się na opcję nr 2 zdecydowała. pogadałam z zarzadem po czym się okazało się, że mam u siebie w pracy zajmować się nie tylko prowadzeniem biura (a mam do ogarnięcia trzy spółki, gdzie każda zajmuje się czymś innym stąd nazwa stanowiska jest odpowiednia) ale też PR i eventami, więc... show must go on!
teraz moge spokojnie szukac zajecia po pracy
popracuję trochę i będę szukać dalej wrażeń już w międzynarodowej firmie, mam nadzieję
Stary 2014-01-29, 17:21   #896
lazada
Zadomowienie

Cytat:

Gwiazdeczko cierpliwości, na pewno w końcu coś znajdziesz
Stary 2014-01-29, 17:23   #897
Konto usunięte

Cytat:

ojeju... nie wszystko jest zalezne od nas. niestety

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
zawsze chcialam zobaczyc jak jest w wiezieniu
Stary 2014-01-29, 17:29   #898
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Widać mamy inne doświadczenie, a pojęcie administracji jest szerokie, może za bardzo patrzę przez pryzmat swojej pracy, gdzie zawsze są podane konkretne wymagania i jeśli nie spełnia się któregoś punktu, cv ląduje w koszu. Nie twierdzę, że jest inaczej. No jasne, że tak, tylko możesz to powiedzieć dopiero teraz, rano nie było to tak oczywiste. Postawiłaś w sumie sprawę na ostrzu noża, nie każdy pracodawca lubi takie zagrywki i być przyciśniętym do ściany, fajnie, że masz szefa, który docenia Twoją pracę gratki. Jednak zostanę przy polskich nazwach, niektóre angielskie są bardzo naciągane ... ale w sumie nie tylko - ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jest analitykiem - myślałam, że padnę śmiechem, bo taki z niej analityk jak ze mnie królowa Ale ładnie brzmi, to fakt
z ciekawości, w jakiej branży pracujesz i jaka wielkość firmy? trochę mnie zdziwiło to co napisałaś, myślałam, że tak robią tylko agencje
U mnie to wygląda tak, że po pierwsze musi być odpowiednie wykształcenie, potem doświadczenie jeśli jest wymagane (ale czasem ktoś trochę przymknie na to oko), znajomość programów i języka (to tak bardziej ogólnie). CV raczej nie jest odrzucane dlatego, że wymagają min. 2 lata doświadczenia a ktoś ma 1,5 roku.

Zgadzam się z tym co pisałaś wcześniej na temat stanowisk 'administracyjnych'. Niestety nawet jak ktoś ma 20 lat doświadczenia to często nie jest bardzo doceniany (mam na myśli głównie wynagrodzenie) i też raczej firmy się o niego nie biją.

Też mnie czasem śmieszą angielskie nazwy ale mam wrażenie, że ludziom to imponuje, wydaje się bardziej profesjonalne i światowe

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2014-01-29 o 17:33
lazada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:40   #899
Maguda_
Kawaii strona mocy

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44872970]
popracuję trochę i będę szukać dalej wrażeń już w międzynarodowej firmie, mam nadzieję [/QUOTE]
Myślałam, że teraz się bardziej "ustatkujesz" z pracą

Cytat:
Gwiazdeczko cierpliwości, na pewno w końcu coś znajdziesz

Cytat:

Też mnie czasem śmieszą angielskie nazwy ale mam wrażenie, że ludziom to imponuje, wydaje się bardziej profesjonalne i światowe
Niom, chyba głównie o to chodzi, takie światowe, "ą,ę", nie podchodź i się bój
Stary 2014-01-29, 17:45   #900
EdziaEdka
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44872970]kto nie ryzykuje, ten nie ma
[/QUOTE]

Ja zaryzykowałam i dalej nic nie mam
Szef mnie docenia sratytaty niby, potem, twierdzi, że (parafrazując) sobie poradzi jakoś jakby co i koszty za duże....
Nawet nie mogę odejść bo potrzebuję pieniędzy:/
EdziaEdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości