|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
![]() |
#872 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
natomaist z drugiej str moze nie bedzie tak zle. moze to fajna praca (inaczej, wiem ze to fajna praca), duzo sie naucze w branzy, zlapie nowe kontakty i faktycznie bedzie grejt ![]() ide dzis do mojego szefa i powiem o lepszej propozycji i zapytam jak mi pomoze w tym wyborze ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Kawaii strona mocy
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44861145]
ide dzis do mojego szefa i powiem o lepszej propozycji i zapytam jak mi pomoze w tym wyborze ![]() Wiem, co chcesz osiągnąć, pytać oczywiście warto, ale moim zdaniem za dużo ryzykujesz. Jeśli dobrze pamiętam, pracujesz teraz w innej branży niż dotychczas, zazwyczaj walczy się o specjalistów (to chyba Twoja pierwsza praca jako asystentka?) a osoby zajmujące się administracją nie stoją na tak uprzywilejowanym miejscu - nie ujmuję tutaj ani pracy osób wykonujących "papierkową" robotę ani temu, że jesteś dobrym pracownikiem, nic z tych rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia ![]() A teraz śmigam do pracy, zaraz się na autobus spóźnię przez to pisanie ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
BAN stały
|
Jak ubieracie się w zimie ( jak są mrozy, takie jak teraz) na rozmowy o prace by nie zamarznąć ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Rozeznanie
|
Hej, załatwiłam dziś wszystkie formalności związane ze stażem: oddałam skierowanie od pracodawcy, odebrałam skierowanie do lekarza medycyny pracy, byłam u lekarza (wizyta trwała 2 minuty, pytania: czy na coś choruję, jaki jest mój zawód, i tyle), oddałam skierowanie do UP, podpisałam umowę, i tyle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() redangels ja zawsze zakładam białą bluzkę, na to czarny sweter, czarne spodnie, czarne botki na obcasie. Ale ja jestem gorąca dziewczyna, mnie żaden mróz nie straszny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A teraz już wszystko o mnie wiedzą raz na zawsze ![]() Cytat:
![]() Jestem załamana, czuję się jakbym straciła swoją szansę w życiu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() |
#879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam dwa lata doświadczenia zanim zaczęłam staż i nie było z tym żadnych problemów...
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Raz byłam zarejestrowana, potem się wyrejestrowałam bo wyjechałam, a teraz wróciłam i się znowu zarejestrowałam.
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas trwania: Uczestnicy: do 12 miesięcy
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
No to chyba sobie muszę dziecko zrobić żeby dostać staż w zawodzie, który przez 6 lat studiowałam
![]() ![]()
#883 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
zainspirowana Waszymi propozycjami zmian i zapełniania luk w CV wzięłam się ostro za robotę. Tylko mam pytanie, czy któraś z Was mogłaby spojrzeć na moje CV swoim fachowym okiem? Czy tak może być czy coś zmienić? Więcej informacji napisałabym na prv ![]()
#884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Tusia, gratki
![]() A mi źle i smutno. Byłam w WTZ i doła jakiegoś złapałam... ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Dziewczyna po stażu dostała umowę... A ja nadal bez niczego... |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44868767]branża akurat ma niewiele wspólnego z prowadzeniem biura - jeśli ogarniasz to można skakać między branżami do woli bo szybko się nauczysz nowych rzeczy. nie jestem asystentka, jestem office managerem - to brzmi lepiej
![]() ![]() dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... ![]() gratki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2014-01-29 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w UP. Wysłali mnie do skarbówki a tam niespodzianka. Nawet nie wiedziałam, że muszę mieć ze sobą CV. Rozmowa przeszła na luzie ale teraz wiem, że mogłam dodać coś od siebie, bo nie powiedziałam kompletnie nic o sobie. Zresztą dyrektor też o to nie pytał. Nie dzwonili więc raczej wzięli kogoś innego- mam nauczkę, jeszcze został mi staż na policji może. Więc jutro wycieczka do UP part II
![]()
#892 | ||||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44868767]branża akurat ma niewiele wspólnego z prowadzeniem biura - jeśli ogarniasz to można skakać między branżami do woli bo szybko się nauczysz nowych rzeczy. nie jestem asystentka, jestem office managerem - to brzmi lepiej ![]() ![]() dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... ![]() Widać mamy inne doświadczenie, a pojęcie administracji jest szerokie, może za bardzo patrzę przez pryzmat swojej pracy, gdzie zawsze są podane konkretne wymagania i jeśli nie spełnia się któregoś punktu, cv ląduje w koszu. Nie twierdzę, że jest inaczej. No jasne, że tak, tylko możesz to powiedzieć dopiero teraz, rano nie było to tak oczywiste. Postawiłaś w sumie sprawę na ostrzu noża, nie każdy pracodawca lubi takie zagrywki i być przyciśniętym do ściany, fajnie, że masz szefa, który docenia Twoją pracę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2014-01-29 o 17:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
Tusia ja bym się nie zdecydowała. Osobiście nie wyobrażam sobie nie mieć żadnego życia poza pracą -
Heledore świetnie to podsumowała. NIe widzę sensu zaharowywać się i to jeszcze na kogoś tak naprawdę. NIkt nie odda tego straconego czasu i sił. Myślę, że dobrze zdecydujesz bo sama wiesz co dla Ciebie najlepsze i najważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
hm a może wezmą Cię na ten staż nie z UP? czy nie ma takiej możliwości?
#895 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gdyby się nie zgodził, miałam furtkę do nowej pracy, więc nic nie tracę. no prócz prywatnego życia jeślibym się na opcję nr 2 zdecydowała. pogadałam z zarzadem po czym się okazało się, że mam u siebie w pracy zajmować się nie tylko prowadzeniem biura (a mam do ogarnięcia trzy spółki, gdzie każda zajmuje się czymś innym stąd nazwa stanowiska jest odpowiednia) ale też PR i eventami, więc... show must go on! ![]() teraz moge spokojnie szukac zajecia po pracy ![]() popracuję trochę i będę szukać dalej wrażeń już w międzynarodowej firmie, mam nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#897 | |
Konto usunięte
|
ojeju... nie wszystko jest zalezne od nas.
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie to wygląda tak, że po pierwsze musi być odpowiednie wykształcenie, potem doświadczenie jeśli jest wymagane (ale czasem ktoś trochę przymknie na to oko), znajomość programów i języka (to tak bardziej ogólnie ![]() Zgadzam się z tym co pisałaś wcześniej na temat stanowisk 'administracyjnych'. Niestety nawet jak ktoś ma 20 lat doświadczenia to często nie jest bardzo doceniany (mam na myśli głównie wynagrodzenie) i też raczej firmy się o niego nie biją. Też mnie czasem śmieszą angielskie nazwy ![]() ![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-01-29 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Kawaii strona mocy
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44872970]
popracuję trochę i będę szukać dalej wrażeń już w międzynarodowej firmie, mam nadzieję ![]() Myślałam, że teraz się bardziej "ustatkujesz" z pracą ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44872970]kto nie ryzykuje, ten nie ma
![]() [/QUOTE] Ja zaryzykowałam i dalej nic nie mam ![]() Szef mnie docenia sratytaty niby, potem, twierdzi, że (parafrazując) sobie poradzi jakoś jakby co i koszty za duże.... Nawet nie mogę odejść bo potrzebuję pieniędzy:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.