|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
A wiecie ze mnie też sie pytają co tz na to ze bedzie dziewczynka ... każdy uważa ze facet chce chłopaka...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie. Otóż usłyszałam dziś teorię na temat wcześniaków. Podobno lepiej urodzić w 7 niż w 8 miesiącu... Słyszałyście o czymś takim? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Wtajemniczenie
|
Ale zimnoooooo
![]() ![]() ![]() 12-go USG i zobaczymy jak tam masa... I zaraz się okaże, że mam za dużo ciuszków małych tylko trzeba było od razu od 68 kupować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki!
![]() Byłam w środę u gina, szyjka długa i twarda, więc wszystko ok. Córunia waży 1380g ![]() A tak poza tym to mam teraz dużo roboty w pracy i nie mam czasu na bieżąco odpisywać, ale staram się regularnie podczytywać, więc proszę nie gniewajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry ! tyle naytowałam i większość i znikła :/
smoczek - mój mały, że karmiłam go piersią to na smoczek nawet patrzeć nie chciał i używał ok pól roku jak przeszedł na butelkę a potem symbolicznie wyrzucił do morza i koniec ![]() aga__tka - strasznie współczuję -dobrz, że trafiliście na normalną lekarkę a nie jakąś/kiegoś niemilucha wstrętnego - wiem coś o tym bo mój mały jak miał trochę ponad rok miał zderzenie z szafką na tv i rozciął sobie łuk brwiowy ale dla pewności pojechaliśmy na ip (skończyło się na plasterku) i był taki cham nie lekarz, że na bardzo długo zraził mi dziecko do lekarzy wogóle Fame -jaka głupia ta sąsiadka ![]() Karolinek - nareszcie ! ![]() ![]() joanna - współczuję kurzu Cytat:
a u nas będzie drugi chłopczyk i zwłaszcza na początku jak ludzie jeszzce nie wiedzieli co będzie to wiele razy odczułam, że mi współczują, że drugi chłopczyk a nie dziewczynka .... ![]() malwiska - szkoda, że moi teściowie nie są na tyle domyślni żeby teraz nam coś dać ![]() dusia - super, że u Was wszystko idzie w dobrym kierunku i trzymam kciuki za powrót do domu ![]() robię kluski śląskie -pierwszy raz ![]() ![]() ![]() nareszcie Jasiul nie ma temp. i bez antybiotyku się udało ![]() jeszcze coś miałam chyba Debeściarze odpisać ale już nie pamiętam ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
ja slyszałam ale jeśli się nie mylę to pogląd chyba z 10 lat do tyłu bo teraz każdy dzień dłużej w brzuszku się liczy i to chyba o rozwój płuc chodziło czy coś |
||
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I brawa dla Jasia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
dusiasuper ze maly silny, zanim my porodzimy to twoj synus bedzie chlopak duzy
svelta co do rodzenia w 7-8m podobno chodzi o to ze w 8m rozwijaja sie pecherzyki plucne i jest najlepiej gdy rozwijaja sie one w jednych warunkach albo w srodku albo na zewnatrz, a nie tak troche tu troche tu. Moze kiedys bylo to bardziej niebezpieczne teraz lekarze dysponuja lekami na rozwoj pluc. Moim zdaniem im dluzej dziec w brzuszku tym lepiej dla niego. Jesli by byla to prawda to lekarze nie zakladali by kobietom pessarow nie kladli do szpitali tylko konczyli ciaze w 7m skoro ten 8 bylby taki niebezpieczny a gwarancji na dotrzymanie do 9 nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja zapraszam do siebie ![]() ![]() ![]() ![]() a jaki sos mam do nich zrobić najlepiej ? za synusia dziękuję ![]() aaa i mąkę to tylko ziemniaczaną czy trochę pszennej też ??? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-05-02 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
Kularek super ze Jasio już bez medykamentow
![]() ![]() Może chciałaś mi napisać kiedy odstawić smoczka? ![]() ![]() Svelta słyszałam o tym ze lepiej w 7 niz 8 ale w sumie do końca nie wiem czemu tak jest, jesli dobrze pamiętam w 8 miesiącu zaczyna się jakiś etap rozwoju malucha, którego nie powinno się przerywać. Tzn równie dobrze może to się odbyć w łonie matki lub inkubatorze, ale nie trochę tu, trochę tu. Kiedyś mi to ktoś tłumaczył, ale dokładnie nie pamiętam, bo to było dawno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-02 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też nie wiem jak to bedzie jak mi do dzidzi bedą sie lepić.. Cytat:
![]() Cały czas myślami z wami ![]() Cytat:
Tak mówili a ile w tym prawdy? Cytat:
![]() Moj 1800 ma juz ![]() Cytat:
A ja dodaje tez pszenną bo inaczej to za twarde są klski śląskie.. Tak dla odmany upiekłam sernik dla diabetyków pycha.. I po kawalku sporym cukier 108 więc od czasu do czasu można sobie pozwolić.. A dziś na obiad grill...i zobaczymy jaki cuker będzie ![]() Leże i odpoczywam i w sumie lepiej sie czuje ![]() Ale poducha jest pod tyłkiem.. Musze leżeć bo mi tż dziś ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
O Boziu... Kocham normalnie jak TŻ gotuje. Mniam
![]() ![]() ![]() Dusia - kciuki cały czas trzymamy cieszę się, że idzie ku dobremu. Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-05-02 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Karolinek ![]() Krucze biodra to chyba mi się faktycznie rozchodzą bo materace i u siebie i u rodziców mam mega wygodne, kojec pomaga ale nie w 100 procentach. To dobry czy zły omen z tymi biodrami?? I takkkk zakupy pomagają na wszelkie smutki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Dusia. Odciągasz swoje mleko do karmienia Areczka?
Svelta. Co do porodów 7 czy 8 m-c to zabobony. Ostatnio o tym czytałam. Dzidzia jak najdłużej musi pozostać w brzuchu mamy, bo tam ma najlepsze warunki do rozwoju i wzrostu. Jestem po wizycie-szyjka dłuuuuga i zwarta, można się sexić. Żelazo dalej mam brać, w razie czego. Poza tym usg nie robił, za dwa tygodnie zajrzy. Uspokoiłam się, do kolejnej wizyty. Paskudnie dziś-słońce, ale tylko 12 st i jakiś okropny, polarny wiatr. |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Ja coraz lepiej stabilizator mi przeszkadza trochę i wyprostować nie mogę ale ważny jest tylko arek dziewczynki musiały dowiedzieć bo lena mimo że ma 5lat to od razu spytała co się stało z moim brzuszkiem i gdzie Arek ale teraz prostuje się wszystko a co do porodu wcześniejszego lepiej urodzić w 8 niż w 7 bo ja jak bym nie dostała sterydów to wole nie myśleć jakie piekło musiał by mój szkrabek przejść Niestety dostaje modyfikowane mleko
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-02 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Rozeznanie
|
pomyślałam sobie że warto by było w łózku podłożyć sobie podkład pod prześcieradło w 8 miesiącu, takie podkład jak mają starsi ludzie co robią w pampersy, w razie wypływu wód płodowych - co by nie wsiąknęło w materac, tylko prześcieradło do prania i po krzyku co wy na to? czy to dobry pomysł?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Lilian. Pomysł chyba dobry. Tylko nie wiem jak by to było jakby wody odrazu całe chlusnęły. To przecież ok. 2 litrów. A podkłady nie są duże. He he
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Rozeznanie
|
no racja - chlustają ale chyba tylko jak się stoi nie? Bo szkoda materaca.. bo mi się wydaje że najczęściej wody odchodzą w nocy w czasie snu... robi się mokro... nie wiem dziewczyny które już rodziły jak to jest?
P.s mogą wody odejść we wannie? tego się boję że niezauważę ![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta..
![]() Wolę nie rodzić wcześniej niż w 9mc ale już jestem przygotowana na wszystko ![]() Poza tym kupiłam patyczki dla niemowląt, termometr do wody i zestaw do pielęgnacji paznokci z Canpola. ponadto chusteczki nawilżane w dwupaku bo w promocji były i opaskę na uszy taką malusieńką ![]() w trzech sklepach patrzyłam też za Pampersami New Baby 1, ale nigdzie też nie było ![]() ![]() Resztę z mojej listy będę zamawiać przez internet bo wiele taniej wychodzi jak sobie porównałam ceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
Pewnie mogą i w wannie. Ogólnie to w każdej pozycji wylecą, bo to woda. U mnie worek położna przebijała dopiero na porodówce, więc nie mam doświadczenia w tym temacie. Napewno nie zawsze chlusną jak na filmach, czasami się normalnie sączą po trochę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Byłam też na ciuchach ale nic nie było fajnego. A to opaska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Fame a ty nie miałas leżeć? Chyba bardzo chcesz urodzić za 3tyg... wiem ze ciężko jest trzymać się wytycznych zwłaszcza jak czegoś nie można... mnie o dziwo nie ciągnie do słodyczy ale za to do chipsów bardzo ...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle to nikt jej nie lubi ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdzie pada? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fame gratulacje zakupów, takie rzekłabym konkretne i z tych mniej przyjemnych ![]() Uciekam do tesciow na trochę, uspic małą i do znajomych na mini parapetówe, chyba tam usne... Pewnie do jutra mnie nie będzie, więc ciao dziewczyny ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.