Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-02, 12:11   #871
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

A wiecie ze mnie też sie pytają co tz na to ze bedzie dziewczynka ... każdy uważa ze facet chce chłopaka...

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-02, 12:12   #872
svelta
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witajcie, fame głupia sąsiadka...
U nas na wiosce od rana leje ... co do płci, my przy drugim chyba już nie będziemy chcieli wiedziec, zwłaszcza po ostatnim przemienieniu się radzia w oliwke hehe.
Ja już bym chciala połowę czerwca... z dnia na dzień nie mogę się doczekać żeby mieć już dziecko przy sobie. Dzisiaj śniła mi się oliwka, taka malutka leżała w wanience i jak ją wzięłam na rączki to miała śliczna buzke - taka jak noworodki z reklamy i się ślicznie usmiechala... teraz się rozmarzylam
Mi też coraz częściej śni się dzieciątko. Chciałabym móc przyspieszyć czas żeby chociaż czerwiec już był.

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Ja zaraz do małego jadę pije już mleko z butelki waga trochę spadła ale to przez zmianę z kroplówki na butelkę ale ważne że za 3tyg do domu
dla Małego Silny chłopczyk. Za 3 tyg będziesz mogła go już zabrać do domu?

Dziewczyny mam pytanie. Otóż usłyszałam dziś teorię na temat wcześniaków. Podobno lepiej urodzić w 7 niż w 8 miesiącu... Słyszałyście o czymś takim?
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:16   #873
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ale zimnoooooo TŻ jest twardy i "kociołek a'la irlandzki" robi Trochę z nim posiedziałam ale niestety wymiękłam. No nic grzeję się w domu i czekam na obiad...

12-go USG i zobaczymy jak tam masa... I zaraz się okaże, że mam za dużo ciuszków małych tylko trzeba było od razu od 68 kupować taki czarny humorek w piątek. Niech ktoś powie że jutro nie pada, bo chciałam do zoo iść... Wieki nie byłam....
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:17   #874
mulonka
Raczkowanie

Witajcie mamuśki!
Byłam w środę u gina, szyjka długa i twarda, więc wszystko ok. Córunia waży 1380g i jak na razie nie przekręciła się, ale ma czas do następnej wizyty (27.05), a jak nie to potem będziemy się martwić (słowa lekarza).
A tak poza tym to mam teraz dużo roboty w pracy i nie mam czasu na bieżąco odpisywać, ale staram się regularnie podczytywać, więc proszę nie gniewajcie się
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:22   #875
svelta
Rozeznanie

Cytat:
A wiecie ze mnie też sie pytają co tz na to ze bedzie dziewczynka ... każdy uważa ze facet chce chłopaka...

Mojemu tż chyba marzy się córeczka jako pierwsza
Stary 2014-05-02, 12:31   #876
kularek
Zadomowienie

dzień dobry ! tyle naytowałam i większość i znikła :/

smoczek - mój mały, że karmiłam go piersią to na smoczek nawet patrzeć nie chciał i używał ok pól roku jak przeszedł na butelkę a potem symbolicznie wyrzucił do morza i koniec więc poszło raczej gładko

aga__tka - strasznie współczuję -dobrz, że trafiliście na normalną lekarkę a nie jakąś/kiegoś niemilucha wstrętnego - wiem coś o tym bo mój mały jak miał trochę ponad rok miał zderzenie z szafką na tv i rozciął sobie łuk brwiowy ale dla pewności pojechaliśmy na ip (skończyło się na plasterku) i był taki cham nie lekarz, że na bardzo długo zraził mi dziecko do lekarzy wogóle

Fame -jaka głupia ta sąsiadka

Karolinek - nareszcie ! za powrót do domu

joanna - współczuję kurzu

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
ja kilka razy usłyszałam "oj druga dziewczynka, to pewnie będziecie próbować jeszcze raz"

a u nas będzie drugi chłopczyk i zwłaszcza na początku jak ludzie jeszzce nie wiedzieli co będzie to wiele razy odczułam, że mi współczują, że drugi chłopczyk a nie dziewczynka .... a dla mnie w każdą stronę to jest gupie i niemiłe takie gadanie -sami są nieszczęśliwi/niespełnieni czy jak ???

malwiska - szkoda, że moi teściowie nie są na tyle domyślni żeby teraz nam coś dać moi rodzice jacyś bardziej rozgarnięci (pierwsza rzecz dla dzidzi to była kołyska i właśnie rodzice płacili) i wiedzą, że zakupy trzeba zrobić zanim dzidzia się urodzi zresztą ciągle coś kupują i Frankowi i Jasiowi

dusia - super, że u Was wszystko idzie w dobrym kierunku i trzymam kciuki za powrót do domu a dziewczynki już wiedzą, że mają braciszka ?

robię kluski śląskie -pierwszy raz - no wiem, ze nie ma czym się chwalić -ale stwierdzam, że chyba nie jestem stworzona do gotowania -chociaż mój mąż stwierdził ostatnio, że chyba zacznie lubić zupy - moje zupy _ bo do tej pory to bardzo rzadko jadł zupę

nareszcie Jasiul nie ma temp. i bez antybiotyku się udało

jeszcze coś miałam chyba Debeściarze odpisać ale już nie pamiętam

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Otóż usłyszałam dziś teorię na temat wcześniaków. Podobno lepiej urodzić w 7 niż w 8 miesiącu... Słyszałyście o czymś takim?

ja slyszałam ale jeśli się nie mylę to pogląd chyba z 10 lat do tyłu bo teraz każdy dzień dłużej w brzuszku się liczy
i to chyba o rozwój płuc chodziło czy coś
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:32   #877
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
robię kluski śląskie -pierwszy raz - no wiem, ze nie ma czym się chwalić -ale stwierdzam, że chyba nie jestem stworzona do gotowania -chociaż mój mąż stwierdził ostatnio, że chyba zacznie lubić zupy - moje zupy _ bo do tej pory to bardzo rzadko jadł zupę

nareszcie Jasiul nie ma temp. i bez antybiotyku się udało

jeszcze coś miałam chyba Debeściarze odpisać ale już nie pamiętam
uwielbiam wszytskie kluski
I brawa dla Jasia silny organizm, radzi sobie bez zbędnej chemii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 12:33   #878
agnes208
Zakorzenienie

dusiasuper ze maly silny, zanim my porodzimy to twoj synus bedzie chlopak duzy
svelta co do rodzenia w 7-8m podobno chodzi o to ze w 8m rozwijaja sie pecherzyki plucne i jest najlepiej gdy rozwijaja sie one w jednych warunkach albo w srodku albo na zewnatrz, a nie tak troche tu troche tu.
Moze kiedys bylo to bardziej niebezpieczne teraz lekarze dysponuja lekami na rozwoj pluc. Moim zdaniem im dluzej dziec w brzuszku tym lepiej dla niego. Jesli by byla to prawda to lekarze nie zakladali by kobietom pessarow nie kladli do szpitali tylko konczyli ciaze w 7m skoro ten 8 bylby taki niebezpieczny a gwarancji na dotrzymanie do 9 nie ma.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:35   #879
kularek
Zadomowienie

Cytat:
uwielbiam wszytskie kluski
I brawa dla Jasia silny organizm, radzi sobie bez zbędnej chemii

to ja zapraszam do siebie Ty mi pomożesz a potem się kluchami podzielimy

a jaki sos mam do nich zrobić najlepiej ?

za synusia dziękuję

aaa i mąkę to tylko ziemniaczaną czy trochę pszennej też ???

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-05-02 o 12:36
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:35   #880
debesciara
Zadomowienie

Kularek super ze Jasio już bez medykamentow niech wraca do zdrowia
Może chciałaś mi napisać kiedy odstawić smoczka?

Svelta słyszałam o tym ze lepiej w 7 niz 8 ale w sumie do końca nie wiem czemu tak jest, jesli dobrze pamiętam w 8 miesiącu zaczyna się jakiś etap rozwoju malucha, którego nie powinno się przerywać. Tzn równie dobrze może to się odbyć w łonie matki lub inkubatorze, ale nie trochę tu, trochę tu. Kiedyś mi to ktoś tłumaczył, ale dokładnie nie pamiętam, bo to było dawno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-05-02 o 12:38
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:40   #881
svelta
Rozeznanie

Cytat:

za synusia dziękuję

Nigdy sama klusek śląskich nie robiłam, ale zjem pod każdą postacią- z sosem grzybowym, pieczeniowym i truskawkowym
Stary 2014-05-02, 12:52   #882
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Malwiska moja teściowa to samo... uwielbia wciskać mi na siłę jedzenie ( sama waży tonę i chciałaby żebym i ja tyle ważyła jak przytyłam kiedyś to aż pokraśniała z radości jak mnie zobaczyła i skomentowała to złośliwie) jej jedno słowo " nie dziękuję"nie starcza... w I trymestrze wciskała mi bigos -lubię bigos ale po nim wymiotowałam zawsze a ona a może jednak a zjedz a dobry jest a nałóż tlyko 1 łyżkę... w końcu nie wytrzymałam i podniosłam głos " Chcesz żebym wymitowała? to mi nie wciskaj!

A co do nadgorsliwości- zawsze jak przyjeżdzają to przywozi ze sobą gołąbki ona myśli że ja nie umiem zrobić i przywozi swoje mimo że ja jej przez telefon mówię " wszystko mam, obiad już na was czeka, słodkie też nic nie przywoź bo nie zjemy i szkoda wyrzucać. Zawsze przywozi gar gołąbków i spleśniały placek- albo sernik, którego nienawidzę albo jabłecznik -npiecze to w starej niedopranej blaszcze i po 1 dniu ja już wyczuwam w smaku pleśń pod spodem... dltego jej wypieków nie jem bo nie domywa blaszek do pieczenia FUJ

Agatka - dzięki różek faktycznie konieczny... a to zakrywanie pieluszką buzi? to co jak jakaś woalka czy jak? jak by teście smarowali mi małą swoją śliną przy całowaniu buźki to chyba odbiorę i NIgdy im nie dam dziecka. FUJ
Hehe a się uśmałam..a tak poważnie też nienawidzę ciasta ze starej blachy jest paskudne..ja zawsze papier do pieczena kłade nawet do nowej blachy..
Też nie wiem jak to bedzie jak mi do dzidzi bedą sie lepić..

Cytat:
Ja zaraz do małego jadę pije już mleko z butelki waga trochę spadła ale to przez zmianę z kroplówki na butelkę ale ważne że za 3tyg do domu
wazne że dobrze jest..Dzielny chłopak szybko udało sie butle mu włączyć..oby wszystko dobrze było..
Cały czas myślami z wami a ty jak się czujesz?

Cytat:
Mi też coraz częściej śni się dzieciątko. Chciałabym móc przyspieszyć czas żeby chociaż czerwiec już był.

dla Małego Silny chłopczyk. Za 3 tyg będziesz mogła go już zabrać do domu?

Tez czasem mam mysl żeby przytulć synka..
Tak mówili a ile w tym prawdy?

Cytat:
Napisane przez mulonka Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki!
Byłam w środę u gina, szyjka długa i twarda, więc wszystko ok. Córunia waży 1380g i jak na razie nie przekręciła się, ale ma czas do następnej wizyty (27.05), a jak nie to potem będziemy się martwić (słowa lekarza).
A tak poza tym to mam teraz dużo roboty w pracy i nie mam czasu na bieżąco odpisywać, ale staram się regularnie podczytywać, więc proszę nie gniewajcie się
A który tydzień u ciebe? spora juz
Moj 1800 ma juz

Cytat:

za synusia dziękuję

Ja robię sos albo pieczarkowy albo z męskem normalny pychotka..
A ja dodaje tez pszenną bo inaczej to za twarde są klski śląskie..

Tak dla odmany upiekłam sernik dla diabetyków pycha..
I po kawalku sporym cukier 108 więc od czasu do czasu można sobie pozwolić..
A dziś na obiad grill...i zobaczymy jaki cuker będzie
Leże i odpoczywam i w sumie lepiej sie czuje
Ale poducha jest pod tyłkiem..
Musze leżeć bo mi tż dziś jak zobaczy ze sie szwędam juz mi zapowiedział..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:13   #883
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O Boziu... Kocham normalnie jak TŻ gotuje. Mniam Jest mi ciepło i dobrze gdyby nie ta praca to już idealną majówkę bym miała.

Dusia - kciuki cały czas trzymamy cieszę się, że idzie ku dobremu.

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-05-02 o 13:28
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:19   #884
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Super! Cały czas trzymam za Was kciuki , a ty jak się czujesz kochana?
Karolinek

Krucze biodra to chyba mi się faktycznie rozchodzą bo materace i u siebie i u rodziców mam mega wygodne, kojec pomaga ale nie w 100 procentach. To dobry czy zły omen z tymi biodrami??
I takkkk zakupy pomagają na wszelkie smutki zamówiłam wczoraj na all bałdachim do lozeczka,wylicytowalam parę ciuszkow i ogolnie jak tz zobaczy ile tych paczek przyjdzie w pon to zwariuje
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:30   #885
Xelia
Raczkowanie

Dusia. Odciągasz swoje mleko do karmienia Areczka?
Svelta. Co do porodów 7 czy 8 m-c to zabobony. Ostatnio o tym czytałam. Dzidzia jak najdłużej musi pozostać w brzuchu mamy, bo tam ma najlepsze warunki do rozwoju i wzrostu.

Jestem po wizycie-szyjka dłuuuuga i zwarta, można się sexić. Żelazo dalej mam brać, w razie czego. Poza tym usg nie robił, za dwa tygodnie zajrzy. Uspokoiłam się, do kolejnej wizyty.

Paskudnie dziś-słońce, ale tylko 12 st i jakiś okropny, polarny wiatr.
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:34   #886
mulonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
A który tydzień u ciebe? spora juz
Moj 1800 ma juz
Od jutra 31! Ale ten czas zleciał.. Normalnie pamiętam jak zobaczyłam 2 kreski na teście jakby to było wczoraj
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:43   #887
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mulonka Pokaż wiadomość
Od jutra 31! Ale ten czas zleciał.. Normalnie pamiętam jak zobaczyłam 2 kreski na teście jakby to było wczoraj
Ja też cały czas mam przed oczami ten dzień kiedy się dowiedziałam:ro lleyes:
Stary 2014-05-02, 14:08   #888
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja coraz lepiej stabilizator mi przeszkadza trochę i wyprostować nie mogę ale ważny jest tylko arek dziewczynki musiały dowiedzieć bo lena mimo że ma 5lat to od razu spytała co się stało z moim brzuszkiem i gdzie Arek ale teraz prostuje się wszystko a co do porodu wcześniejszego lepiej urodzić w 8 niż w 7 bo ja jak bym nie dostała sterydów to wole nie myśleć jakie piekło musiał by mój szkrabek przejść Niestety dostaje modyfikowane mleko

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-05-02 o 14:09
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 14:15   #889
Lillian_
Rozeznanie

pomyślałam sobie że warto by było w łózku podłożyć sobie podkład pod prześcieradło w 8 miesiącu, takie podkład jak mają starsi ludzie co robią w pampersy, w razie wypływu wód płodowych - co by nie wsiąknęło w materac, tylko prześcieradło do prania i po krzyku co wy na to? czy to dobry pomysł?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 14:27   #890
Xelia
Raczkowanie

Lilian. Pomysł chyba dobry. Tylko nie wiem jak by to było jakby wody odrazu całe chlusnęły. To przecież ok. 2 litrów. A podkłady nie są duże. He he
Stary 2014-05-02, 14:30   #891
Lillian_
Rozeznanie

no racja - chlustają ale chyba tylko jak się stoi nie? Bo szkoda materaca.. bo mi się wydaje że najczęściej wody odchodzą w nocy w czasie snu... robi się mokro... nie wiem dziewczyny które już rodziły jak to jest?
P.s mogą wody odejść we wannie? tego się boję że niezauważę
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 14:48   #892
Fame
Zakorzenienie

Wróciłam z miasta..
Wolę nie rodzić wcześniej niż w 9mc ale już jestem przygotowana na wszystko Kupiłam majtki poporodowe, podkłady i wkładki laktacyjne. Pytałam w trzech aptekach i nigdzie nie było podkładów Hartmana więc kupiłam z belli, ale mam zamiar kupić sobie tamte jeszcze skoro mają być lepsze.
Poza tym kupiłam patyczki dla niemowląt, termometr do wody i zestaw do pielęgnacji paznokci z Canpola. ponadto chusteczki nawilżane w dwupaku bo w promocji były i opaskę na uszy taką malusieńką
w trzech sklepach patrzyłam też za Pampersami New Baby 1, ale nigdzie też nie było tylko rozm 2
Resztę z mojej listy będę zamawiać przez internet bo wiele taniej wychodzi jak sobie porównałam ceny
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 14:48   #893
Xelia
Raczkowanie

Pewnie mogą i w wannie. Ogólnie to w każdej pozycji wylecą, bo to woda. U mnie worek położna przebijała dopiero na porodówce, więc nie mam doświadczenia w tym temacie. Napewno nie zawsze chlusną jak na filmach, czasami się normalnie sączą po trochę.
Stary 2014-05-02, 14:57   #894
Fame
Zakorzenienie

Byłam też na ciuchach ale nic nie było fajnego. A to opaska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399038834600.jpg (81,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-05-02, 15:11   #895
malwiska
Zakorzenienie

Fame a ty nie miałas leżeć? Chyba bardzo chcesz urodzić za 3tyg... wiem ze ciężko jest trzymać się wytycznych zwłaszcza jak czegoś nie można... mnie o dziwo nie ciągnie do słodyczy ale za to do chipsów bardzo ...

Stary 2014-05-02, 15:12   #896
dusia_tcv
Zadomowienie

dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:14   #897
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Ja dziś leże z poducha ood tyłkiem żeby szyjkę odciążyć i zobaczymy jak będę się czuła..
Jak mi po majówce nie przejdzie to pójdę do swojego gin sprawdzić
Mam nadzieję że jednak będę mogła normalnie funkcjonować..
Mnie jest strasznie niewygodnie z poduchą pod tyłkiem

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Fame, a ta sąsiadka to jakaś idiotka czy co? No ludzie, aż brak słów
dokładnie
w ogóle to nikt jej nie lubi

Cytat:
[/COLOR]No i jak tylko wrócimy do domu to biorę się za ostatnie zakupy... tesciowie dali nam pieniądze na "wózek" i dzięki temu mogę zaszalec i kupić fotelik z bazą, wanienke - może kosmetyki i inne ☠☠☠☠☠☠☠y do szpitala i koszule nocne, hmmm i jeszcze pościel do lozeczka i cała wyprawka bedzie gotowa zauważyłam ze już sama myśl o zakupach poprawia mi humor
Mnie też Dzisiaj to się tak cieszę, że już "cokolwiek" mam i z czymś mogę startować w razie W

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
wiedzma jestem na lubelszczyźnie pada (albo niebo płacze ).
Gdzie pada? w południowej części nie padało i śliczna pogoda.. czasami wiatr chłodniejszy powieje tylko.

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj jakis schylek emocjonalny:-( prawie poklocilam sie z Tż, oczywiście sie poplakalam:-( termin na koniec lipca, remont poddasza na mojej glowie bo on w pracy od rana do wieczora, wynajmujemy mieszkanie do konca maja i nie wiem co bedzie bo remont napewno nie bedzie skonczony chyba przekoczuje u mamy do czasu az wszystko bedzie zrobione. Szczerze mowiac nie sadze aby to sie udalo mam dola i rycze bo ta koncówka ciąży jest za bardzo stresująca:-( gdyby tak dało sie przelozyc termin ehh
nie stresuj się.. jakoś to będzie.. wiem, że łatwo mówić, ale nie możemy się zamartwiać na tym etapie ciąży, bo i tak teraz jest coraz trudniej.. wytłumacz na spokojnie tżtowi, że te remonty to już nie na Twoje siły.. bo taka jest prawda
Stary 2014-05-02, 15:15   #898
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
no racja - chlustają ale chyba tylko jak się stoi nie? Bo szkoda materaca.. bo mi się wydaje że najczęściej wody odchodzą w nocy w czasie snu... robi się mokro... nie wiem dziewczyny które już rodziły jak to jest?
P.s mogą wody odejść we wannie? tego się boję że niezauważę
Parę dni temu o tym pisalysmy.

Fame gratulacje zakupów, takie rzekłabym konkretne i z tych mniej przyjemnych

Uciekam do tesciow na trochę, uspic małą i do znajomych na mini parapetówe, chyba tam usne... Pewnie do jutra mnie nie będzie, więc ciao dziewczyny

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:16   #899
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Karolinek gratulacje powrotu do domu , ja po powrocie od razu odzylam

A mnie ten bezalkoholowy radlerek bardzo smakuje Fakt faktem że to taka oranzadka, umówmy się "Mocny Full" to to nie jest ale mi osobiście takie piwka bardzo odpowiadają Podczas poprzedniej ciąży i karmienia pilam namiętnie Karmi, czy wspomagalo laktacje jakoś nie zauważyłam... no ale ja generalnie miałam z tym problem. No ale to bardzo słodkie piwo, raczej nie orzeźwiające, stanowczo wolę Radlera. Mam jeszcze porównanie z belgijskimi bezalkoholowymi piwami.. tego po prostu nie dało się pić, fuj. Kupiłam sobie ba sylwestra, otworzylam jedno napilam się i wydałam. Także jak dla mnie Warka odwalila kawał dobrej roboty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
właśnie zależy kto ma jakie smaki ja jednak wolę taki gorzki smak piwa

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Szyjka ok twarda uformowana zamknięta Ufff

Na ewentualne bóle dostałam nospę i wsio. Gestoza odchodzi w daaaal

Cytat:
brawo, oby tak dalej
Stary 2014-05-02, 15:16   #900
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Fame a ty nie miałas leżeć? Chyba bardzo chcesz urodzić za 3tyg... wiem ze ciężko jest trzymać się wytycznych zwłaszcza jak czegoś nie można... mnie o dziwo nie ciągnie do słodyczy ale za to do chipsów bardzo ...
od dzisiaj już tylko leżenie chciałam dzisiaj kupić szczególnie te rzeczy na połóg, bo nie chciałam obarczać tym tżta.

Cytat:
śliczny! Gratulacje! Ile teraz waży?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości