|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
jestem padnieta...
Synek się rano walnął w ścianę i rozbił nos... dobrze w sumie że święto i mąż w domku, to nie musiałam się sama martwić, pojechaliśmy wszyscy do szpitala, bo nas tam wysłali z pomocy doraźnej... zrobili prześwietlenie i na szczęście nie jest złamany, tylko stłuczony (ma na nim takie fioletowo-czerwone pręgi i jest wyraźnie spuchnięty), pani doktor nie dopatrzyła się też objawów wstrząsu mózgu - w sumie tego nie podejrzewalam nawet, bo po zachowaniu było widać że raczej ok, no i z tego co mówił, to bolały go usta i nos, czyli że jakoś centralnie (bardziej od dołu niż od góry) w tą ścianę uderzył (mąż z nim był w pokoju, ale samego momentu uderzenia nie widział), górną część pozostawiając nietkniętą, pewnie nos zamortyzował uderzenie... ale baliśmy się czy nie złamany, bo na początku nie mógł przez nos oddychać (pani dr mówiła że to pewnie z bólu, krwi i opuchnięcia)
#842 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() No a w temacie matki rodzicielki widzę że mamy podobny typ... dziś znów miałam z nią spiecie o ☠☠☠☠☠☠☠e, zwrocilam jej uwagę.. uwazam ze słusznie... jest na mnie tak zła że cieszę się że wzrokiem nie można zabijać ![]() ![]() Ehhh nie mam już siły na nic ode spać, do jutra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzę Synkowi szybciutkiego powrotu do zdrowia i żeby nosek już nie bolał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Rozeznanie
|
2 w nocy a ja nie spie,
![]() ![]() Z poruszanych tematow: Mamusie z problemami szyjkowymi - trzeba leżeć i to jest bardzo ważne, działa na nas siłą grawitacji i w pozycji chodzacej powoduje duzy nacisk dziecka na macice. Lepiej poprzeć, szyjka odpocznie a jej stan się poprawi Smoczek- jestem zdania jak debesciara, dziecko ma tak silny odruch ssania ze smocze po ok miesiacu się przydaje. My z Wojtim mielismy, przydal się, łatwiej oduczyc, mieliśmy do zasypiania i w chwilach kryzysu. Po roku oduczylismy, synus ma ładne ząbki. Sama w dziecinstwie cycalam palec, jestem na to bardzo uczulona bo oduczyc się było tragedią. A efektem jest krzywy zgryz. Lepiej wyrzucic smoczek niż oduczyc palca w buzi bo uciac się nie da ![]() Gąbka do kąpieli jest wstrętny. Przy wojtku mama kupila, uzylam 2 razy, schnela dlugo i zaraz zaczęło z niej smierdziec. Teraz kupie lezaczek z flanelka, życie trzeba sobie ulatwiac a pokrowiec materialowy się nie slizga jak plastik i przyjemniejszy w dotyku. Butelka- mimo ze mam zamiar kp to trzeba mieć, np do odciagnietego pokarmu. Ja zakupie TT. Podgrzewacz może się przydac ale na zakup jest czas później, wiadomo ze można podgrzac w garnuszku, ale wygodniej mieć mleko gotowe o odpowiedniej temp zaraz przy łóżku. Edytowane przez robaczek-85 Czas edycji: 2014-05-02 o 01:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piękne słońce za oknem, ale temperatura mrozi krew w żyłach, +3 stopnie ![]()
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Ja ostatnio piłam piwo bezalkoholowe Krzepiak ![]() ![]() ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Agatka dużo zdrowia dla synka ![]() Robaczek witaj w klubie , ja również spać nie moge a biodra bolą okrutnie podczas snu , co moze być tego przyczyną ![]() U mnie dziś brzydko ale za to wczoraj pięknie było i cały dzien na polku tz spędzilismy ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Melduję się z rańca. Pogoda nie wygląda zachęcająco, ale trzeba będzie coś porobić. A popołudniu zajęcia szkoły rodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Rozeznanie
|
Ja też witam się z rana
![]() Mamaya dzięki za info o rożku! Aga_tka ale mieliście przeżycia, z synusiem już lepiej? Robaczek mam takie samo zdanie nt gąbki i smoczka, mój synek też dostaje smoczek do zasypiania, ale tylko jak go potrzebuje. Przynosił mu ulgę podczas ząbkowania i skoków rozwojowych, zawsze ma wtedy silną potrzebę ssania. Za kilka miesięcy max pół roku chcemy odstawić, żeby nie było problemów z ząbkami. Znajoma, która jest przeciwniczką smoczków, ma teraz kłopot bo jej synek ssie uszy swojej przytulance z którą zasypia, a bez przytulanki ani rusz. |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
Witam i ja, nadaję z łoża za oknem słonecznie ale nie wiem co z temperaturą.
Jestem dziś cały dzień sama z małą, chciałam ją zawieźć do przedszkola, żeby móc więcej poleżeć a tu śpioch śpi. Nie budzę jej niech się wyśpi ile chce. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Co do smoka, Nadia miała i myślę że nawet za często go używała bo to straszna płaczka. Ale miałam sposób na ukojenie jej bólu czy marudzenia. O dziwo szybko się oduczyła. Jak miała półtora roczku babcia powiedziała że piesek zjadł i po sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | ||
Zadomowienie
|
agatka współczuję wypadku
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---- Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj odwaliłam kawał dobrej roboty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Agatka biedny synio
![]() ![]() Hej! Co do pogody to u mnie pochmurno, ale może to i lepiej, bo nie będę łazić bez potrzeby tak jak wczoraj ![]() Od dzisiaj znowu leżenie ![]() ![]() ![]() Dzisiaj muszę tylko skoczyć do miasta, ale tylko na chwilę... Wczoraj mnie sąsiadka wkur..... ![]() Poszłam do sklepu po czekoladę, bo mnie naleciało, a ona stojąc za mną w kolejce zapodała tekstem: "Nie jedz czekolady, bo dziewczynka będzie" ![]() Odpowiedziałam, że właśnie ma być dziewczynka i się bardzo z tego cieszę, bo zawsze marzyłam o córeczce. W sumie to specjalnie tak powiedziałam, żeby ją zgasić, bo mnie wkurzyła. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe... Nie rozumiem jednak takiego zwyczaju, że kobieta jak jest w ciąży z chłopcem to jest lepiej "postrzegana" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zadomowienie
|
Fame pilnuj się kochana, widać nie ma żartów, organizm sam strajkuje jak za dużo się kszątasz.. Co do sąsiadki, to wybitnie głupi i chamski tekst...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Witam szczesliwe Mamusie
![]() Dzisiaj wychodze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W przypadku mamus szyjkowych lezenie jest najlepszym lekarstwem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki
![]() To dziś sobie pospałam... ![]() Karolinek witaj w domku.. ![]() Agatka biedactwo ![]() Fame dzis obydwie dupy na kanape i leżymy! ![]() Ja dziś leże z poducha ood tyłkiem żeby szyjkę odciążyć i zobaczymy jak będę się czuła.. Jak mi po majówce nie przejdzie to pójdę do swojego gin sprawdzić ![]() Mam nadzieję że jednak będę mogła normalnie funkcjonować.. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
i like it, taki ból to może być też rozchodzenie się bioder
![]() Fame, a ta sąsiadka to jakaś idiotka czy co? ![]() ![]()
![]() |
#857 |
Wtajemniczenie
|
Witam się piątkowo
![]() Wpadłam na chwilkę życzyć Wam miłego dnia, nawet nie mam czasu Was nadrabiać bo tż wymienia 3 szt drzwi i jest trochę roboty ![]() ![]() W Szczecinie + 6 stopni i totalne zaćmienie słońca ![]() ![]() Miłego brzuchatki ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() aha! jeszcze mi się przypomniało, na wizycie lekarz mówił, żeby liczyć te ruchy dziecka i powiedział, żeby było 10 ruchów dziennie- więc jak widać, co lekarz to inny sposób chyba... ![]()
![]() |
#859 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie
![]() ![]() Na ewentualne bóle dostałam nospę i wsio. Gestoza odchodzi w daaaal ![]() ![]() Agatka mam nadzieję, że synek szybko dojdzie do siebie. Fame... No brak słów na sąsiadkę, mi wszystkie baby mówią, że fajnie i że więcej nas będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
Karolinek gratulacje powrotu do domu
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Raczkowanie
|
Witam,
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ![]() Ostatnio u diabetologa usłyszałam że dziewczynki są silniejsze od chłopców. Więc jestem dobrej myśli że solidarność dwóch pokoleń (matka - córka) pozwoli nam dobrnąć zdrowo do końca ciąży i że finał z wyjściem do domku będzie na 10pkt. ![]() Co do stwierdzenia jednej z was że lepiej sie patrzy na matki z chłopcami. Myślę że nie bo ludzi jest wielu i wiele opini zależy na kogo się trafi, a sąsiadka ta przy kasie to mogła być zazdrosna lub palneła bez zastanowienia niewiedząc jaki to skutek odniesie. Ja bym się nie przejmowała. Jak to śmiejemy się z mężem będziemy mieć w domu dmuchawca i latawca ![]() ![]() Grunt że zdrowe choc przy 2 ciąży w naszym przypadku juz sie mysli płciowo. I chce albo jedno albo 2 ale tak naprawde im wiecej problemow i blizej konca to mysli ida w stronę tego żeby wszystko było dobrze i tegoooo Wam i sobie życze. Dziś smutna wiadomośc mnie w pracy zaskoczyła pokazując jak kruche i nie do przewidzenia jest życie. Zmarł "kolega " z pracy (stoisko z kluczami) miał białaczke był po chemiach i złapał zapalenie płuc , śpiączka nie odratowano go a miał napewno niewiecej nie mniej niz 40 lat +-. I był dusza nie człowiek, taki zawsze cieszący się życiem i przekazującym te radośc. Więc dziewczyny warto życ teraz i tu niż tym co było. Cieszyc sie małymi sprawami ![]() Choc wiatr po nogach mi hula grrr hehe i po kuciu farelke włącze musze tu wytrzymac do 20 w pracy i pewnie mnie zaraz znielubicie ale mam nadzieje że dziś będzie lało a jutro i pojutrze temperaturka skoczy i bedzie duzo słońca, bo mam wolne ![]()
GABRYŚ ![]() 17. 08.2009 ALICJA ![]() 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-05-02 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
fame haha co za nawiedzona baba mnie kol w pracy pocieszyl ze lepiej miec pierwsza corke bo pomoze matce przy kolejnych dzieciach haha nie przewidzial ze mu odpowiem ze nie planuje kolejnego potomstwa
![]() Super ze do wiesci z frontow szpitalno gabinetowych przynosicie dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, fame głupia sąsiadka...
U nas na wiosce od rana leje ... co do płci, my przy drugim chyba już nie będziemy chcieli wiedziec, zwłaszcza po ostatnim przemienieniu się radzia w oliwke hehe. Ja już bym chciala połowę czerwca... z dnia na dzień nie mogę się doczekać żeby mieć już dziecko przy sobie. Dzisiaj śniła mi się oliwka, taka malutka leżała w wanience i jak ją wzięłam na rączki to miała śliczna buzke - taka jak noworodki z reklamy i się ślicznie usmiechala... teraz się rozmarzylam Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- No i jak tylko wrócimy do domu to biorę się za ostatnie zakupy... tesciowie dali nam pieniądze na "wózek" i dzięki temu mogę zaszalec i kupić fotelik z bazą, wanienke - może kosmetyki i inne ☠☠☠☠☠☠☠y do szpitala i koszule nocne, hmmm i jeszcze pościel do lozeczka i cała wyprawka bedzie gotowa ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
#867 |
Rozeznanie
|
Malwiska moja teściowa to samo... uwielbia wciskać mi na siłę jedzenie ( sama waży tonę i chciałaby żebym i ja tyle ważyła jak przytyłam kiedyś to aż pokraśniała z radości jak mnie zobaczyła i skomentowała to złośliwie) jej jedno słowo " nie dziękuję"nie starcza... w I trymestrze wciskała mi bigos -lubię bigos ale po nim wymiotowałam zawsze a ona a może jednak a zjedz a dobry jest a nałóż tlyko 1 łyżkę... w końcu nie wytrzymałam i podniosłam głos " Chcesz żebym wymitowała? to mi nie wciskaj!
A co do nadgorsliwości- zawsze jak przyjeżdzają to przywozi ze sobą gołąbki ona myśli że ja nie umiem zrobić i przywozi swoje mimo że ja jej przez telefon mówię " wszystko mam, obiad już na was czeka, słodkie też nic nie przywoź bo nie zjemy i szkoda wyrzucać. Zawsze przywozi gar gołąbków i spleśniały placek- albo sernik, którego nienawidzę albo jabłecznik -npiecze to w starej niedopranej blaszcze i po 1 dniu ja już wyczuwam w smaku pleśń pod spodem... dltego jej wypieków nie jem bo nie domywa blaszek do pieczenia FUJ Agatka - dzięki różek faktycznie konieczny... a to zakrywanie pieluszką buzi? to co jak jakaś woalka czy jak? jak by teście smarowali mi małą swoją śliną przy całowaniu buźki to chyba odbiorę i NIgdy im nie dam dziecka. FUJ
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lillian_ Czas edycji: 2014-05-02 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Rozeznanie
|
Mam dzisiaj jakis schylek emocjonalny:-( prawie poklocilam sie z Tż, oczywiście sie poplakalam:-( termin na koniec lipca, remont poddasza na mojej glowie bo on w pracy od rana do wieczora, wynajmujemy mieszkanie do konca maja i nie wiem co bedzie bo remont napewno nie bedzie skonczony
![]() ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
z teściowymi różnie bywa, moja zawsze lepiej wie kiedy jestem glodna i o ktorej chce isc spac, a wczoraj to nawet Tżtowi tłumaczyła jak sie poziomuje podłoge ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zadomowienie
|
Ja zaraz do małego jadę pije już mleko z butelki waga trochę spadła ale to przez zmianę z kroplówki na butelkę ale ważne że za 3tyg do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.