Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-01, 22:12   #841
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

jestem padnieta...
Synek się rano walnął w ścianę i rozbił nos... dobrze w sumie że święto i mąż w domku, to nie musiałam się sama martwić, pojechaliśmy wszyscy do szpitala, bo nas tam wysłali z pomocy doraźnej... zrobili prześwietlenie i na szczęście nie jest złamany, tylko stłuczony (ma na nim takie fioletowo-czerwone pręgi i jest wyraźnie spuchnięty), pani doktor nie dopatrzyła się też objawów wstrząsu mózgu - w sumie tego nie podejrzewalam nawet, bo po zachowaniu było widać że raczej ok, no i z tego co mówił, to bolały go usta i nos, czyli że jakoś centralnie (bardziej od dołu niż od góry) w tą ścianę uderzył (mąż z nim był w pokoju, ale samego momentu uderzenia nie widział), górną część pozostawiając nietkniętą, pewnie nos zamortyzował uderzenie... ale baliśmy się czy nie złamany, bo na początku nie mógł przez nos oddychać (pani dr mówiła że to pewnie z bólu, krwi i opuchnięcia)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 22:52   #842
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Hejka Ja po wczorajszej wizycie i usg uspokojona dziecię ok nic złego się nie dzieje jesli chodzi o tą toxo a waga w 28 tc 1200 myślałam że będzie kilo no moze 1100 prawie bo skoro nic nie przybyłam to jak dziecko przybyło. No ale jednak ciałka nabiera . Z szyjką wporzo. I ogólnie szybko szły wizyty u specjalistów w luxmedzie bo narwane babki były trzy ( w tym ja i żadnej niechciało sie czekac wiec włazilismy na złość spużnialskim ).

Dziś siorka przyrodnia z dzieciakami czyt młodzieżą przyjeżdza 5 lat jej niewidziałam. Od ciąży do ciąży więc Gabrysia poza brzuchem pierwszy raz zobaczy. Ale jutro mam prace od 9-20 na swoje życzenie bo bida z nędzą. Boooosze jak ja wysiedze tyle to niewiem hehe .
Dobra zmykam sie połozyc chwile i dalej sie pieknic bo bez makijazu cały dzień. Papatki.

A tak jeszcze na marginesie moja mama tez taka sama nie da mi posiedziec zawsze opierdziela jak mnie przy necie zobaczy. A mieszkamy dwa kroki przez klatke schodową więc czasami mam wizyty gorsza rodzona od teściowej ehhhh.
Gratulacje wizyty, niepotrzebnie się martwilas
No a w temacie matki rodzicielki widzę że mamy podobny typ... dziś znów miałam z nią spiecie o ☠☠☠☠☠☠☠e, zwrocilam jej uwagę.. uwazam ze słusznie... jest na mnie tak zła że cieszę się że wzrokiem nie można zabijać Nie możemy się dogadać ostatnio, widzę że średnio jej się podoba ze w pewnych sprawach mam swoje zdanie i nie chcę ustąpić, a już najgorzej jak myślę tak jak tż, a nie trzymam jej strony... jak to mówią troje (doroslych w tym przypadku) to już tłok.....

Ehhh nie mam już siły na nic ode spać, do jutra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 22:54   #843
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
jestem padnieta...
Synek się rano walnął w ścianę i rozbił nos... dobrze w sumie że święto i mąż w domku, to nie musiałam się sama martwić, pojechaliśmy wszyscy do szpitala, bo nas tam wysłali z pomocy doraźnej... zrobili prześwietlenie i na szczęście nie jest złamany, tylko stłuczony (ma na nim takie fioletowo-czerwone pręgi i jest wyraźnie spuchnięty), pani doktor nie dopatrzyła się też objawów wstrząsu mózgu - w sumie tego nie podejrzewalam nawet, bo po zachowaniu było widać że raczej ok, no i z tego co mówił, to bolały go usta i nos, czyli że jakoś centralnie (bardziej od dołu niż od góry) w tą ścianę uderzył (mąż z nim był w pokoju, ale samego momentu uderzenia nie widział), górną część pozostawiając nietkniętą, pewnie nos zamortyzował uderzenie... ale baliśmy się czy nie złamany, bo na początku nie mógł przez nos oddychać (pani dr mówiła że to pewnie z bólu, krwi i opuchnięcia)
O rany! Biedny
Życzę Synkowi szybciutkiego powrotu do zdrowia i żeby nosek już nie bolał
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 01:19   #844
robaczek-85
Rozeznanie

2 w nocy a ja nie spie, coraz gorzej obrac dobra pozycje, a nad ranem to tak bolą mnie biodra ze wolę wstać wcześniej

Z poruszanych tematow:
Mamusie z problemami szyjkowymi - trzeba leżeć i to jest bardzo ważne, działa na nas siłą grawitacji i w pozycji chodzacej powoduje duzy nacisk dziecka na macice.
Lepiej poprzeć, szyjka odpocznie a jej stan się poprawi

Smoczek- jestem zdania jak debesciara, dziecko ma tak silny odruch ssania ze smocze po ok miesiacu się przydaje. My z Wojtim mielismy, przydal się, łatwiej oduczyc, mieliśmy do zasypiania i w chwilach kryzysu. Po roku oduczylismy, synus ma ładne ząbki. Sama w dziecinstwie cycalam palec, jestem na to bardzo uczulona bo oduczyc się było tragedią. A efektem jest krzywy zgryz. Lepiej wyrzucic smoczek niż oduczyc palca w buzi bo uciac się nie da

Gąbka do kąpieli jest wstrętny. Przy wojtku mama kupila, uzylam 2 razy, schnela dlugo i zaraz zaczęło z niej smierdziec. Teraz kupie lezaczek z flanelka, życie trzeba sobie ulatwiac a pokrowiec materialowy się nie slizga jak plastik i przyjemniejszy w dotyku.

Butelka- mimo ze mam zamiar kp to trzeba mieć, np do odciagnietego pokarmu. Ja zakupie TT. Podgrzewacz może się przydac ale na zakup jest czas później, wiadomo ze można podgrzac w garnuszku, ale wygodniej mieć mleko gotowe o odpowiedniej temp zaraz przy łóżku.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie

Edytowane przez robaczek-85
Czas edycji: 2014-05-02 o 01:35
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 05:51   #845
mamaya
Zakorzenienie

Dzień dobry
Piękne słońce za oknem, ale temperatura mrozi krew w żyłach, +3 stopnie
Stary 2014-05-02, 06:13   #846
Iris1988
Rozeznanie

Witam z rana wczoraj mialam ciezki dzien Tż wrócił z pępkowego kolo 3 ja spać nie mogłam co godzine sie budzilam:-( po sniadaniu pojechaliśmy do teściowej rwać podłogę na poddaszu, tżtowi pomagał mój brat i kolega a ja obsługiwałam cały dzień bufet. Wieczorem padłam na twarz:-( zaraz musze jechać do budowlanego po materiały żeby mieli co robić do końca wekendu oby udało mi sie to załatwić. Tż w pracy a ja latam po budowlanych :-(

Ja ostatnio piłam piwo bezalkoholowe Krzepiak to dokładnie napój słodowy bezalkoholowy 0.0% smak dobry bez sztucznych dodatkow smakowych milego dnia:-D

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 06:39   #847
i like it
Rozeznanie

Dzien dobry
Agatka dużo zdrowia dla synka
Robaczek witaj w klubie , ja również spać nie moge a biodra bolą okrutnie podczas snu , co moze być tego przyczyną ?
U mnie dziś brzydko ale za to wczoraj pięknie było i cały dzien na polku tz spędzilismy
Miłego dzionka
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 06:45   #848
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
jestem padnieta...
Oooj bidulek Nieźle zasadził. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.

Melduję się z rańca. Pogoda nie wygląda zachęcająco, ale trzeba będzie coś porobić. A popołudniu zajęcia szkoły rodzenia.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 06:49   #849
Caramel 85
Rozeznanie

Ja też witam się z rana

Mamaya dzięki za info o rożku!
Aga_tka ale mieliście przeżycia, z synusiem już lepiej?
Robaczek mam takie samo zdanie nt gąbki i smoczka, mój synek też dostaje smoczek do zasypiania, ale tylko jak go potrzebuje. Przynosił mu ulgę podczas ząbkowania i skoków rozwojowych, zawsze ma wtedy silną potrzebę ssania. Za kilka miesięcy max pół roku chcemy odstawić, żeby nie było problemów z ząbkami. Znajoma, która jest przeciwniczką smoczków, ma teraz kłopot bo jej synek ssie uszy swojej przytulance z którą zasypia, a bez przytulanki ani rusz.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 06:57   #850
elcia_
Raczkowanie

Witam i ja, nadaję z łoża za oknem słonecznie ale nie wiem co z temperaturą.
Jestem dziś cały dzień sama z małą, chciałam ją zawieźć do przedszkola, żeby móc więcej poleżeć a tu śpioch śpi. Nie budzę jej niech się wyśpi ile chce.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Co do smoka, Nadia miała i myślę że nawet za często go używała bo to straszna płaczka. Ale miałam sposób na ukojenie jej bólu czy marudzenia. O dziwo szybko się oduczyła. Jak miała półtora roczku babcia powiedziała że piesek zjadł i po sprawie.
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 07:16   #851
debesciara
Zadomowienie

agatka współczuję wypadku ucałuj od nas synia.. dobrze że na siniakach się skończy
Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Agatka dużo zdrowia dla synka
Robaczek witaj w klubie , ja również spać nie moge a biodra bolą okrutnie podczas snu , co moze być tego przyczyną ?
U mnie dziś brzydko ale za to wczoraj pięknie było i cały dzien na polku tz spędzilismy
Miłego dzionka
Ja miałam ten problem w szpitalu.. nie do wytrzymania wręcz. W domu jest ok, więc wydaje mi się że to kwestia albo jakości materaca, albo tego że w domu śpię z motherhoodowską poduchą.. ale wydaje mi się że raczej to pierwsze. Poza tym normalnie śpimy w różnych pozycjach, teraz w ciąży tylko na bokach, dlatego są najbardziej dociążone i bolą...
Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Robaczek mam takie samo zdanie nt gąbki i smoczka, mój synek też dostaje smoczek do zasypiania, ale tylko jak go potrzebuje. Przynosił mu ulgę podczas ząbkowania i skoków rozwojowych, zawsze ma wtedy silną potrzebę ssania. Za kilka miesięcy max pół roku chcemy odstawić, żeby nie było problemów z ząbkami. Znajoma, która jest przeciwniczką smoczków, ma teraz kłopot bo jej synek ssie uszy swojej przytulance z którą zasypia, a bez przytulanki ani rusz.
U nas do spania smoczek i przytulasek to must have.. nie wiem czy to źle, córcia te dwie rzeczy kojarzy ze spaniem, jak wstanie grzecznie odnosi do łóżeczka. Z drugiej strony wiem że już czas na odrzucenie smoczka, ale po przygodach mojej szwagierki, zdecydowałam jeszcze się wstrzymać.. Chodzi o to, że pojawi się braciszek.. który będzie dostawał smoczek.. i jeśli teraz córci zabiorę smoka, później brat go dostanie.. może być problem. Właśnie u szwagierki był, starsza córka wyrywała smoczka młodszej siostrze, bo skoro ona nie może to ta mała też nie... Z drugiej strony wiem, że im dłużej tym gorzej.. dziecko bardziej się przywiązuje, muszę poszukać w necie.. może są jakieś za i przeciw...

----
Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj odwaliłam kawał dobrej roboty Wyciągnęłam wszystkie ubranka i akcesoria po córci, przebrałam wg płci Podzieliłam rozmiarami, no i co najważniejsze uprałam pierwszą turę Szkoda że pogoda się zepsuła, ładnie by dziś wyschło, ale i tak wystawię na dwór bo mimo wszystko nie pada, zawsze to będą świeższe te ciuszki, w końcu prane bez płynu do prania, więc pachną niczym... Stwierdziałam też, że w 1szej ciąży byłam dużo rozsądniejsza przy zakupach dzieciowych.. Mam mniej ubranek córy niż teraz dla syna .. może też dlatego, że teraz nie ma poważniejszych wydatków.. W każdym razie, jakoś tak lepiej, pewniej się poczułam jak zaczęłam przygotowywanie wyprawki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 07:18   #852
Fame
Zakorzenienie

Agatka biedny synio dużo zdrówka życzę!

Hej!
Co do pogody to u mnie pochmurno, ale może to i lepiej, bo nie będę łazić bez potrzeby tak jak wczoraj
Od dzisiaj znowu leżenie wczoraj wieczorem było mi strasznie niedobrze no! nie ma już żartów! jak trzeba to trzeba

Dzisiaj muszę tylko skoczyć do miasta, ale tylko na chwilę...

Wczoraj mnie sąsiadka wkur.....
Poszłam do sklepu po czekoladę, bo mnie naleciało, a ona stojąc za mną w kolejce zapodała tekstem: "Nie jedz czekolady, bo dziewczynka będzie"
Odpowiedziałam, że właśnie ma być dziewczynka i się bardzo z tego cieszę, bo zawsze marzyłam o córeczce. W sumie to specjalnie tak powiedziałam, żeby ją zgasić, bo mnie wkurzyła. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe...
Nie rozumiem jednak takiego zwyczaju, że kobieta jak jest w ciąży z chłopcem to jest lepiej "postrzegana"
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 07:52   #853
debesciara
Zadomowienie

Fame pilnuj się kochana, widać nie ma żartów, organizm sam strajkuje jak za dużo się kszątasz.. Co do sąsiadki, to wybitnie głupi i chamski tekst... dobrze że jej się odgadałaś I faktycznie jest takie postrzeganie, zwłaszcza na wsi, że syn jest lepszy.. Wydaje mi się (po twierdzeniach mojej mamy), że wynika to z tego, że syn to gospodarz.. pole uprawi.. itd Ale żeby "straszyć" córką to gruba przesada... Olej babę, może kompleksy leczy...
Stary 2014-05-02, 08:38   #854
Karolinek_
Raczkowanie

Witam szczesliwe Mamusie

Dzisiaj wychodze jestem juz po badaniu, dalej nospa i luteina w domu lezenie sama sobie zaaplikuje czekam juz tylko na wypis wracam do domu i zaczne dyrygowac tztem, co ma prac, znosic ze strychu i gotowac na obiad
W przypadku mamus szyjkowych lezenie jest najlepszym lekarstwem
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 08:57   #855
simka234
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki
To dziś sobie pospałam...
Karolinek witaj w domku.. gratki za leżenie..
Agatka biedactwo ten twój maluch..

Fame dzis obydwie dupy na kanape i leżymy!

Ja dziś leże z poducha ood tyłkiem żeby szyjkę odciążyć i zobaczymy jak będę się czuła..
Jak mi po majówce nie przejdzie to pójdę do swojego gin sprawdzić
Mam nadzieję że jednak będę mogła normalnie funkcjonować..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 09:03   #856
mamaya
Zakorzenienie

i like it, taki ból to może być też rozchodzenie się bioder

Fame, a ta sąsiadka to jakaś idiotka czy co? No ludzie, aż brak słów
Stary 2014-05-02, 09:34   #857
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się piątkowo
Wpadłam na chwilkę życzyć Wam miłego dnia, nawet nie mam czasu Was nadrabiać bo tż wymienia 3 szt drzwi i jest trochę roboty . Postaram się być na bieżąco ale nie będę odpisywała i proszę o wybaczenie .
W Szczecinie + 6 stopni i totalne zaćmienie słońca oby nie zaczęło padać
Miłego brzuchatki
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:36   #858
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Niedawno dopiero wygrzebałam się z łóżka i teraz mam lenia. Zarobiłam ciasto na pizze i czekam aż wyrośnie Pogoda u mnie niby ładna, ale jakaś podejrzana. Coś czuję, że później będzie padać.
Wiecie co- narobiłyście mi ochoty na radlera. Jest bezalkoholowy? Nie wiedziałam nawet. Szkoda, że nie mam gdzie go teraz kupić
Svelta na to samo wyjdzie jak kupisz sobie mirindę mi zupełnie ten radler nie smakuje (piłam warkę 0,0%) i jest dokładnie jak mirinda cytrynowa (kiedyś takie były)

aha! jeszcze mi się przypomniało, na wizycie lekarz mówił, żeby liczyć te ruchy dziecka i powiedział, żeby było 10 ruchów dziennie- więc jak widać, co lekarz to inny sposób chyba...
Stary 2014-05-02, 09:41   #859
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Melduję się po wizycie Szyjka ok twarda uformowana zamknięta Ufff

Na ewentualne bóle dostałam nospę i wsio. Gestoza odchodzi w daaaal

Agatka mam nadzieję, że synek szybko dojdzie do siebie.

Fame... No brak słów na sąsiadkę, mi wszystkie baby mówią, że fajnie i że więcej nas będzie Aczkolwiek dziś mało co mnie starsze kolejkowiczki nie zlinczowały. Babka w piekarni mnie poza kolejką obsłużyła, no myślałam że piana furii to się wyleje na ulicę...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 09:51   #860
debesciara
Zadomowienie

Karolinek gratulacje powrotu do domu , ja po powrocie od razu odzylam

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Svelta na to samo wyjdzie jak kupisz sobie mirindę mi zupełnie ten radler nie smakuje (piłam warkę 0,0%) i jest dokładnie jak mirinda cytrynowa (kiedyś takie były)
A mnie ten bezalkoholowy radlerek bardzo smakuje Fakt faktem że to taka oranzadka, umówmy się "Mocny Full" to to nie jest ale mi osobiście takie piwka bardzo odpowiadają Podczas poprzedniej ciąży i karmienia pilam namiętnie Karmi, czy wspomagalo laktacje jakoś nie zauważyłam... no ale ja generalnie miałam z tym problem. No ale to bardzo słodkie piwo, raczej nie orzeźwiające, stanowczo wolę Radlera. Mam jeszcze porównanie z belgijskimi bezalkoholowymi piwami.. tego po prostu nie dało się pić, fuj. Kupiłam sobie ba sylwestra, otworzylam jedno napilam się i wydałam. Także jak dla mnie Warka odwalila kawał dobrej roboty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-02, 10:04   #861
elcia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Poszłam do sklepu po czekoladę, bo mnie naleciało, a ona stojąc za mną w kolejce zapodała tekstem: "Nie jedz czekolady, bo dziewczynka będzie"
Odpowiedziałam, że właśnie ma być dziewczynka i się bardzo z tego cieszę, bo zawsze marzyłam o córeczce. W sumie to specjalnie tak powiedziałam, żeby ją zgasić, bo mnie wkurzyła. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe...
Nie rozumiem jednak takiego zwyczaju, że kobieta jak jest w ciąży z chłopcem to jest lepiej "postrzegana"
ja kilka razy usłyszałam "oj druga dziewczynka, to pewnie będziecie próbować jeszcze raz"

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Szyjka ok twarda uformowana zamknięta Ufff

Na ewentualne bóle dostałam nospę i wsio. Gestoza odchodzi w daaaal
za wizytę
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:10   #862
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
ja kilka razy usłyszałam "oj druga dziewczynka, to pewnie będziecie próbować jeszcze raz"
za wizytę

Dzięki! Mi mąż powiedział, że skoro jest dziewczynka to już drugiego nie musimy
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:12   #863
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Witam,
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi .
Ostatnio u diabetologa usłyszałam że dziewczynki są silniejsze od chłopców. Więc jestem dobrej myśli że solidarność dwóch pokoleń (matka - córka) pozwoli nam dobrnąć zdrowo do końca ciąży i że finał z wyjściem do domku będzie na 10pkt.
Co do stwierdzenia jednej z was że lepiej sie patrzy na matki z chłopcami. Myślę że nie bo ludzi jest wielu i wiele opini zależy na kogo się trafi, a sąsiadka ta przy kasie to mogła być zazdrosna lub palneła bez zastanowienia niewiedząc jaki to skutek odniesie. Ja bym się nie przejmowała. Jak to śmiejemy się z mężem będziemy mieć w domu dmuchawca i latawca . (bez obrazy my tak sobie żartujemy). W sumie wszyscy mówią że fajnie że parka. Gabryś też już do myśli o siostrze przywykł ale co bozia by nie dała to będzie dobrze. Ja to zawsze na usg pytam czy cos urosło a ost pyta sie mnie lekarz czy wiem co bedzie ja tak ale nie powiem - drocze się- a lekarz to ja też nie ale najazd juz zrobił pare sekund wczesniej- ja sie śmieje że pan doktor 2 razy mówił ze dziewczyna wiec i pewnie teraz tez - uśmiechnął się tylko.

Grunt że zdrowe choc przy 2 ciąży w naszym przypadku juz sie mysli płciowo. I chce albo jedno albo 2 ale tak naprawde im wiecej problemow i blizej konca to mysli ida w stronę tego żeby wszystko było dobrze i tegoooo Wam i sobie życze.

Dziś smutna wiadomośc mnie w pracy zaskoczyła pokazując jak kruche i nie do przewidzenia jest życie. Zmarł "kolega " z pracy (stoisko z kluczami) miał białaczke był po chemiach i złapał zapalenie płuc , śpiączka nie odratowano go a miał napewno niewiecej nie mniej niz 40 lat +-. I był dusza nie człowiek, taki zawsze cieszący się życiem i przekazującym te radośc.

Więc dziewczyny warto życ teraz i tu niż tym co było. Cieszyc sie małymi sprawami .

Choc wiatr po nogach mi hula grrr hehe i po kuciu farelke włącze musze tu wytrzymac do 20 w pracy i pewnie mnie zaraz znielubicie ale mam nadzieje że dziś będzie lało a jutro i pojutrze temperaturka skoczy i bedzie duzo słońca, bo mam wolne

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2014-05-02 o 10:15
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:14   #864
agnes208
Zakorzenienie

fame haha co za nawiedzona baba mnie kol w pracy pocieszyl ze lepiej miec pierwsza corke bo pomoze matce przy kolejnych dzieciach haha nie przewidzial ze mu odpowiem ze nie planuje kolejnego potomstwa mina bezcenna on ma 5 ale to muzulmanin i pierwsze 4 to corki a oni musza miec syna wiec robil do oporu az syn sie 5 urodzil.

Super ze do wiesci z frontow szpitalno gabinetowych przynosicie dobre.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:44   #865
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie, fame głupia sąsiadka...
U nas na wiosce od rana leje ... co do płci, my przy drugim chyba już nie będziemy chcieli wiedziec, zwłaszcza po ostatnim przemienieniu się radzia w oliwke hehe.
Ja już bym chciala połowę czerwca... z dnia na dzień nie mogę się doczekać żeby mieć już dziecko przy sobie. Dzisiaj śniła mi się oliwka, taka malutka leżała w wanience i jak ją wzięłam na rączki to miała śliczna buzke - taka jak noworodki z reklamy i się ślicznie usmiechala... teraz się rozmarzylam

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

No i jak tylko wrócimy do domu to biorę się za ostatnie zakupy... tesciowie dali nam pieniądze na "wózek" i dzięki temu mogę zaszalec i kupić fotelik z bazą, wanienke - może kosmetyki i inne ☠☠☠☠☠☠☠y do szpitala i koszule nocne, hmmm i jeszcze pościel do lozeczka i cała wyprawka bedzie gotowa zauważyłam ze już sama myśl o zakupach poprawia mi humor

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-02, 11:15   #866
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

wiedzma jestem na lubelszczyźnie pada (albo niebo płacze ).

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 11:27   #867
Lillian_
Rozeznanie

Malwiska moja teściowa to samo... uwielbia wciskać mi na siłę jedzenie ( sama waży tonę i chciałaby żebym i ja tyle ważyła jak przytyłam kiedyś to aż pokraśniała z radości jak mnie zobaczyła i skomentowała to złośliwie) jej jedno słowo " nie dziękuję"nie starcza... w I trymestrze wciskała mi bigos -lubię bigos ale po nim wymiotowałam zawsze a ona a może jednak a zjedz a dobry jest a nałóż tlyko 1 łyżkę... w końcu nie wytrzymałam i podniosłam głos " Chcesz żebym wymitowała? to mi nie wciskaj!

A co do nadgorsliwości- zawsze jak przyjeżdzają to przywozi ze sobą gołąbki ona myśli że ja nie umiem zrobić i przywozi swoje mimo że ja jej przez telefon mówię " wszystko mam, obiad już na was czeka, słodkie też nic nie przywoź bo nie zjemy i szkoda wyrzucać. Zawsze przywozi gar gołąbków i spleśniały placek- albo sernik, którego nienawidzę albo jabłecznik -npiecze to w starej niedopranej blaszcze i po 1 dniu ja już wyczuwam w smaku pleśń pod spodem... dltego jej wypieków nie jem bo nie domywa blaszek do pieczenia FUJ

Agatka - dzięki różek faktycznie konieczny... a to zakrywanie pieluszką buzi? to co jak jakaś woalka czy jak? jak by teście smarowali mi małą swoją śliną przy całowaniu buźki to chyba odbiorę i NIgdy im nie dam dziecka. FUJ
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !

Edytowane przez Lillian_
Czas edycji: 2014-05-02 o 11:28
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 11:45   #868
Iris1988
Rozeznanie

Mam dzisiaj jakis schylek emocjonalny:-( prawie poklocilam sie z Tż, oczywiście sie poplakalam:-( termin na koniec lipca, remont poddasza na mojej glowie bo on w pracy od rana do wieczora, wynajmujemy mieszkanie do konca maja i nie wiem co bedzie bo remont napewno nie bedzie skonczony chyba przekoczuje u mamy do czasu az wszystko bedzie zrobione. Szczerze mowiac nie sadze aby to sie udalo mam dola i rycze bo ta koncówka ciąży jest za bardzo stresująca:-( gdyby tak dało sie przelozyc termin ehh

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Malwiska moja teściowa to samo... uwielbia wciskać mi na siłę jedzenie ( sama waży tonę i chciałaby żebym i ja tyle ważyła jak przytyłam kiedyś to aż pokraśniała z radości jak mnie zobaczyła i skomentowała to złośliwie) jej jedno słowo " nie dziękuję"nie starcza... w I trymestrze wciskała mi bigos -lubię bigos ale po nim wymiotowałam zawsze a ona a może jednak a zjedz a dobry jest a nałóż tlyko 1 łyżkę... w końcu nie wytrzymałam i podniosłam głos " Chcesz żebym wymitowała? to mi nie wciskaj!

z teściowymi różnie bywa, moja zawsze lepiej wie kiedy jestem glodna i o ktorej chce isc spac, a wczoraj to nawet Tżtowi tłumaczyła jak sie poziomuje podłoge

Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 11:46   #869
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja zaraz do małego jadę pije już mleko z butelki waga trochę spadła ale to przez zmianę z kroplówki na butelkę ale ważne że za 3tyg do domu
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 11:49   #870
Lillian_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Agatka biedny synio dużo zdrówka życzę!

Hej!
Co do pogody to u mnie pochmurno, ale może to i lepiej, bo nie będę łazić bez potrzeby tak jak wczoraj
Od dzisiaj znowu leżenie wczoraj wieczorem było mi strasznie niedobrze no! nie ma już żartów! jak trzeba to trzeba

Dzisiaj muszę tylko skoczyć do miasta, ale tylko na chwilę...

też mnie to wkurza. Jak powiedziałam że bedę miała dziewczynkę, to niektóre osoby mi sie pytały " a co mąż na to? " noż Ku$$$ zrobił dziewczynkę to ma dziewczynkę - my akurat oboje marzyliśmy o dziewczynce - chociaż mąż już się przyzwyczajał do myśli że może być też chłopiec i już mu LEGO wybierał,... to się zdwił że będzie dziewczynka a reszta świata się zachwywała tak jakby dziewczynka to było dziecko gorszego Boga normalnie jakaś Azja u nas czy jak? moi rodzice też byli lekko zawiedzeni... tylko siostra jak zwykle na wysokości zadania już kocha małą jak by była jej własną córką
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości