Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 09:36   #871
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
alekaz ostrzegam przed tym rozmiarem świeczek http://3.bp.blogspot.com/-92qzvhBL8L...ide+treats.JPG
Kupiłam, bo takie małe i myślałam, że akurat na kilka razy i zapach mi się nie znudzi wiec wzięłam chyba 5 różnych. Niestety w ogóle ich nie czuć. TZ wraca z pracy i pytam czy czuje jakąś świeczkę i zawsze mówi, że nie jak odpalam te małe g..no

ja mam na oku woski

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Woski i swiece Yc sa genialne ale uwaga uzależniają ja juz nie umiem przejść obok sklepu i chociaz jednego wosku nie dokupić do kolekcji. Teraz wyszlo 5 nowych zapachow jesiennych i sa oblędne. Wczoraj właśnie testowałam w domku. Ah cudo
Ps. Co do tych malych swieczek (samplerow) one faktycznie jako zapalona swieczka pachna slabo ale juz ucieta lub ukruszona roztopiona w kominku jak wosk pachnie intensywnie.

ja sie tez boje ze zagine w tym i zamiast wyprawki bede szalec z woskami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Super dzięki niestety będę musiała zamówić przez internet możesz mi polecić jakiś fajny zapach? Zależy mi na czymś co byłoby czuć po wejściu do mieszkania świece, wosk? Laik ze mnie w tym temacie
ja tez przez neta bo u siebie nie widzalam nigdy tego

ostatnio malowalam sciany w przedpokoju do polowy bo plamy byly musze pomalowac do konca bo tz przyniusl mi inny pomarancz z piwnicy ciemniejszy i tera sciany smiesznie wygladaja.
Stary 2014-08-27, 09:46   #872
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Dzień dobry Właśnie za to Lubie jesień i zimę, za świeczki, gruby koc i ciepła herbatę a i gorąca zupa tez nie pogardze. Co do spania z dzieckiem to u nas odpada, ma własne łóżeczko i własny pokój. Jedynie zastanawiam się czy na początek nie postawić obok naszego łóżka koszyka mojzeszowego, będzie mi łatwiej karmić w nocy? Jak myślicie? Czy wy od samego początku będziecie uczyć spać we własnym pokoju (o ile się taki ma oczywiście)?
Od początku będę uczyła spać w swoim pokoju żeby nie przyzwyczaiło się do naszej obecności. Wyrodna ze mnie matka ale cóż dla mnie dziecko to "dodatek" do naszego związku, jego zwieńczenie a nie sens także nie chcę dziecka w swojej sypialni co nie oznacza że nie będę go kochać.

Cytat:
Sasia wystarczy kominek ceramiczny, tealighty i wosk tylko wosk palcie jakies 1.5 h max żeby byl zapach bo potem po zbyt długim paleniu olejki eteryczne sie ulotnia i zostaje zapach samego wosku co nie kazdemu sie podoba. Kwestia prob

Cytat:
Paulinkus wosk to te okrągłe plaskie do roztopienia w kominku bez knota swieczki to takie jak chyba sasia wstawila ale tak jak pisalysmy rozpalone przez knot pachna slabo ale skruszone w kominku daja czadu woski sa lepsze tylko nir wrzucaj calych od razu tylko krusz po kawalku na dluzej wystarcza z zapachow takich uniwersalnych delikatnych polecam clean cotton zapach swiezo wypranych ubran bardzo fajny, baby powder tak w naszym klimacie tez delikatny, z owocowych super jest black cherry pachnie jak lizak chuppa chups wisniowy uwielbiamy go z Tz ; p black plum blossom zapach kwiatu czarnej sliwki bardzo interrsujacy. Z kwiatowych honey blossom i gardenia sweet pea. Boskie sa tez lake sunset, pink sands, black coconut, november rain, i teraz z jesiennych z nowej limitowanki troche korzenne ale po rozpaleniu sa bardzo fajne amber moon, ginger dusk, honey glow i wild figg mowilam ze mam swira na ich punkcie tego jest tyle ze na mizna by w nieskończoność pisac wymienilam Ci takie ktore sama mam w domu i ktore juz sprawdzilam mam nadzieje ze na cos sie zdecydujesz

Na pewno coś sobie wybiorę z tegoco zaproponowałaś. Jeszcze raz dziękuję za porady
Stary 2014-08-27, 09:48   #873
sofia_the_first
Raczkowanie

hejjj dziewczyny

Co do zwierzĄT... mam 9 mies. seterkę która ma adhd.. jak wcvhodzimy do domu to z radości skacze po wszystkich sofach, fotelach, robi "susły" i skacze na nas, szczeka.. taki taniec radości trwa z 2 minuty... więc też zatsnawiam się co będzie gdy wejdziemy z małą po 3 dniach... ale kocham ją straszliwie, dzięki temu że ją kupiliśmy zaszłam w ciążę ;]

Zastanawiam się nad torbą baby ono, któraś z Was pokazywała- jakbyście ją kupiły to wklejcie fotkę

A co do teściów- co to za fenomen że często udają że nie ma tematu u nas też tak było z 1 córką i teraz też rzadko pytają... teść jeszcze jeszcze ale teściowa....

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:50   #874
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
ja tez przez neta bo u siebie nie widzalam nigdy tego
W Szczecinie masz YC w Kaskadzie w sklepie Organique i na Wojska Polskiego w Starej Mydlarni. Niestety ja tam się wybieram dopiero na jesieni więc wolę zamówić przez internet, ale ty możesz się przejść i powąchać sobie wybrane zapachy
Stary 2014-08-27, 09:51   #875
basiabasia989
Rozeznanie

Witam się znowu jesiennie, mokro i ponuro. Też lubię ciepłe wieczory z herbatką, grubym kocem...ale chyba jednak wolę wiosnę i lato, można gdzieś z domu wyjść, ubierać się tyle nie trzeba, czas na powietrzu spędzić, a teraz to tylko do pracy i do domu i tak w kółko...

alekaz
znając mnie, to pewnie bym strzeliła jakiś wzorek w poprzek na łączeniu kolorów chociaż nie wiem jak to tam wygląda u Ciebie

a co do zapachów, to ja też jednak (jak Basjenia chyba) wolę jak jest w domu przewietrzone, czuć świeże powietrze, albo w lecie świeżo skoszoną trawę wszelkie zapaszki odświeżacze itp to mnie mdli a szczególnie teraz w ciąży
Stary 2014-08-27, 09:53   #876
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Właśnie nie dawno wstałam, okropna ta pogoda pochmurno i zimno i ze wstaniem z łóżka było ciężko
Ja uwielbiam zapachy w mieszkaniu ale mój Mąż nie cierpi bo zawsze go potem głowa boli i mi marudzi żeby to zgasiła ale jak jest okazja to zwłaszcza jesienią i zimą zapalam sobie kominek Nie miałam nigdy tych wosków z YC ale słyszałam o nich że są bardzo fajne i chyba w tym roku się na nie skuszę Jak dotąd to używałam olejków z The Body Shop.
Jeżeli chodzi o spanie dziecka to moja mała będzie miała swój pokoik ale na początku chyba damy jej łóżeczko albo jakiś kosz do naszej sypialni bo trochę się boję takie maleństwo zostawić same w pokoju bo bym miała schizy i ciągle bym pewnie nad nią wisiała i patrzyła czy oddycha a tak to będę miała ja blisko przy sobie i zawsze do karmienia będzie lepiej.

Edytowane przez Kasiulka07
Czas edycji: 2014-08-27 o 09:54
Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:55   #877
basiabasia989
Rozeznanie

a co do spania...będę uczyła dziecko spać w łóżeczku, bo tam jego miejsce , a później podrośnie i z łóżka nam nie będzie chciało wyjść jak będzie przyzwyczajone do spania z nami. Łóżeczko będziemy mieć zaraz koło naszego więc jakoś przeżyję wstawanie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 09:56   #878
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej
Właśnie nie dawno wstałam, okropna ta pogoda pochmurno i zimno i ze wstaniem z łóżka było ciężko
Zapraszam na Pomorze u nas słońce daje czadu od samego rana aż się lepiej wstaje i nie ma takiego drastycznego przeskoku z lata do pochmurnej, ciemnej, deszczowej jesieni. U nas to bardziej babie lato się zaczęło a nie jesień
Stary 2014-08-27, 09:57   #879
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
W Szczecinie masz YC w Kaskadzie w sklepie Organique i na Wojska Polskiego w Starej Mydlarni. Niestety ja tam się wybieram dopiero na jesieni więc wolę zamówić przez internet, ale ty możesz się przejść i powąchać sobie wybrane zapachy
dzieki kochana nie mialam pojecia
Stary 2014-08-27, 09:59   #880
19Inka90
Wtajemniczenie

Dzien Dobry Kochane

Lolcia Dobrze za jestes juz spokojniejsza Jezeli chcesz jakis odmozdzajacy film to polecam "Niezgodna" dosc fajnie sie oglada i do tego ten aktor !!!

Madziaqqq Kochana dziewczyny chyba maja racje,objawy masz dosc niepokojace,moze lepiej skonsultowac sie najpierw z lekarzem ??

SweetOlcia
super ze wizyta udana Moze polecisz jakis zapach z tych woskow ?? Tez cos bym sobie chetnie zamowila

Justysia ach Ci Twoii tesciowie to sa !! Zeby nawet nie zapytac...

A teraz ogolnie .... KOMODA przyszla najchetniej sama bym ja skrecila ale tz by mi glowe urwal
Moja tesciowa strasznie od samego poczatku przezywala ze jest ws Anglii i nie moze poczuc jak mala kopie,ze nie moze na usg z nami isc,i caly czas szukala jakis fajnych okazji cen biletowych zeby przyjechac do Nas i w pazdzierniku bedzie Ciesze sie bardzo
A znowu tato mojego tz wczoraj mnie zaskoczyl i to bardzo !! Powiedzial ze zle sie czuje ze mowie do niego per Pan i mam mowic albo tato albo po imieniu... Po imieniu odpada,chocbym chciala jestem tak wychowana ze poprostu nie potrafilabym...a mowienie Tato...zawsze mi sie wydawalo ze to po slubie I tez jakos czuje sie nie pewnie...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:02   #881
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Zapraszam na Pomorze u nas słońce daje czadu od samego rana aż się lepiej wstaje i nie ma takiego drastycznego przeskoku z lata do pochmurnej, ciemnej, deszczowej jesieni. U nas to bardziej babie lato się zaczęło a nie jesień
Trochę dla mnie za daleko jakieś 7h jazdy samochodem

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:04   #882
iwona_1987
Zadomowienie

Inka jak skręcicie tą komodę to wstaw proszę jakieś foto, jak te komody wyglądają faktycznie, bo też przymierzamy się do kupna z tej firmy komody tylko takiej: http://olx.pl/oferta/komoda-szafka-p...tml#c026d7b299
i nie wiem jak z jakością, bo ceny są super
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:09   #883
miskowa
Zakorzenienie

cześć,
Mam dziś wisielczy nastrój, częściowo pewnie dlatego, że jutro idę do szpitala, muszę powtórzyć kolposkopię, bo wyszły mi złe wyniki za pierwszym razem. Nienawidzę szpitali.

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość

Wiedziałam, ze kobiety w ciąży mają humory, ale myślałam, że na początku i że nie aż takie, normalnie miotam piorunami
ja też, w dodatku tż mnie porządnie wkurzył a raczej jego poddaństwo wobec rodziców, którzy wspaniałomyślnie zaangażowali go w swój remont teraz. U nas też remont - rozgrzebany od dawna, ale przecież to rodzice tż mają teraz pierwszeństwo

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Oj mamy humory czasem nad soba nie nadarzam raz wesola zaraz bym poplakala i tak caly czas

bylam na pogrzebie obiecalam sobie ze sie nie rozplacze ale na koncu jak graja na trabce to lzy same lecialy.
ja też zawsze wymiękam przy trąbce

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
A jak zamierzacie spać na początku. Kupujecie łóżeczka bo niby to oczywista sprawa ale jak zaczęłam się sama rozglądać to zgłupiałam. Chcę być blisko dziecka a nie z daleka w osobnych łóżkach (chociażby po to żeby nie wstawać w nocy). W łóżku z dzieckiem spać się boję więc to nie wchodzi w grę. Łóżeczka dostawne niby są spoko ale są małe więc na krótko i cholernie drogie zwykle, poza tym jak nie będzie przymocowane na stałe do łóżka naszego to jeszcze dziecko spadnie... Kosz mojżesza może? Ale on też nie dość że drogi to w sumie nie wiem czym się różni od tego żeby dziecko kolo łóżka w wózku w gondoli miało spać... HELP !
często mi uzmysławiacie, że jest wiele kwestii, nad którymi się jeszcze nie zastanawiałam.
Ale myślałam już też, co by tu wykombinować, żeby zrobić jakieś miejsce do spania na dole dla małej, żebym nie musiała latać co chwilę góra-dół. Oglądałam też te kosze i kołyski na kółkach albo te kojce składane. Sama na razie nie wiem, co by się najlepiej sprawdziło. Wszystkie te kołyski i kosze są chyba małe i wystarczają na krótko, więc pewnie to łóżko turystyczne lepiej się sprawdzi, ale nie wiem
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:24   #884
19Inka90
Wtajemniczenie

Iwona Jak tylko skrece to zasypie was pewnie zdjeciami i opinia na temat komody,wiec spokojnie

Lolcia zapomnialam jeszcze dopisac ze tez ogladalam ten film "Dziewczyna z sasiedztwa" Jest straszny....

I jeszcze co do zwierzat,Ja mam kotke ktora ma strasznie wredny charakter,i martwie sie co bedzie jezeli uzna mala za konkurencje ...

Emilka
Stary 2014-08-27, 10:27   #885
Suqub
Zakorzenienie

Jakby któraś robiła już zapasy to w Kauflandzie będzie promocja na Pampersy Sleep&Play za 39,99. W sumie za ten najmniejszy rozmiar wychodzi za sztukę tyle co za Dada.

U mnir teściowa się interesuje. Jak wtedy przeziebiłam się to dzwoniła i pytała się jak sprawa się ma.
Oczywiście inaczej podchodzila do ciąży córki, to normalne choć na początku wcale radości z przyszłego wnuka nie było.

U mnie dziś brzydka pogoda, zimno i deszcz pada. Muszę u rodziców siedzieć bo mi Panowie rurę kanalizacyjną wymieniaja czyli bałagan mi robią
U mnie dziecko będzie spało w swoim łóżeczku jakieś 1,5 metra od naszego łóżka. Będę robiła tak aby się nie przyzwyczailo do spania z nami. U mojego brata syn w nocy przychodzi do nich i szczerze przeraża mnie to

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:45   #886
Basjenia
Zadomowienie

ehhh wydepilowanie nóg zaczyna być wyzwaniema nijak się ścisnąć bo bobo sobie nie pozwala zmniejszać metraż...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:46   #887
jusssi
Rozeznanie

U mnie, jeżeli chodzi o miejsce do spania Hani, to będzie całkowicie odwrotnie. My nie planujemy małej w naszej sypialni, ale za to wprowadzamy się z łóżkiem do jej pokoiku. Skubana ma większy :P Myślę, że po pół roku odważę się zostawić ją samą. Kto wie, może wcześniej...

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
hejjj dziewczyny

Co do zwierzĄT... mam 9 mies. seterkę która ma adhd.. jak wcvhodzimy do domu to z radości skacze po wszystkich sofach, fotelach, robi "susły" i skacze na nas, szczeka.. taki taniec radości trwa z 2 minuty... więc też zatsnawiam się co będzie gdy wejdziemy z małą po 3 dniach... ale kocham ją straszliwie, dzięki temu że ją kupiliśmy zaszłam w ciążę ;]

No to możemy sobie przybić piątkę. U mnie jest to samo. Tylko razy dwa Taki urok młodych , szczęśliwych i trochę rozpieszczonych psów.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:54   #888
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ehhh wydepilowanie nóg zaczyna być wyzwaniema nijak się ścisnąć bo bobo sobie nie pozwala zmniejszać metraż...
nogi jeszcze jako tako, ale miejsca intymne to już jest gimnastyka artystyczna
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 11:01   #889
basiabasia989
Rozeznanie

zgadzam się z Miskowa z nogami spoko jeszcze jakoś radzę sobie

w nocy taki skurcz łydki mnie złapał, jak zapiszczałam to aż mąż się obudził wystraszony co się dzieje. W związku z tym kupiła dzisiaj ten magnezin bo to mega dawka magnezu i myślę że będzie git jak pytałam moją gin o magnez to powiedziała żeby nie brać więcej niż na opakowaniu pisze ona chyba coś nie kumata?? i tak magne b6 max brałam po 1 tabletce i mamy skutki...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 11:01   #890
Ollliwka
Zakorzenienie

Hej
u nas rano słońca trochę było a teraz nic...ale zimno bardzo nie jest.

My mamy psa dużego bo owczarka n. i jest bardzo ułożoną, grzeczną sunią. Przygarniętą zresztą 5 lat temu z lasu bo ktoś ją wyrzucił a miała wtedy 10 miesięcy.
Narodziny Zuzi przeżyła bardzo. Nie chciała jeść, bała się jakoś i nie wiedziała generalnie co jest grane. Stres ją dopadł, ale po dwóch tyg. już było lepiej. Dostała od lekarza nawet tabletki stress out . Oswoiła się już z sytuacją dawno temu i pilnuje Zuzki.
Więc mam nadzieję, że teraz będzie też ok jak się Młody urodzi.

inka ale zrobiłaś tej firmie od mebli reklamę też podoba mi się od nich komoda tylko ta z 6 szufladami szersza czekamy na fotki bo na pewno będą

lolcia to przynajmniej ulga dla portfela już jesteś dobrze zabezpieczona więc będzie git.

sofia jak te ciuszki z c&a co zakupiłaś ostatnio wyglądają?? fajne te tuniki?
Stary 2014-08-27, 11:07   #891
TheN4ti
Rozeznanie

A u nas cudne wieści, w rodzinie będzie kolejny dzidzius Taki wyczekany, wiec i tym większa radość. Udało się in vitro i nie mogę przestać płakać ze wzruszenia i skupić się na pracy. Trzymajcie proszę kciuki za nich, wszystkie dobre myśli się przydadzą
Stary 2014-08-27, 11:10   #892
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jade szukać kurtki dla mnie bo ciagle pada a ja nie mam co wlozyc na siebie, ale obawiam sie ze i tak nic nie kupie bo będę szukac w lumpku kompletnie nie mam kasy zeby kupic teraz kurtke za 100zł czy wiecej 3mcie kciuki za udane łowy
Oj mam ten sam problem i też dziś jadę na łowy. Mam nadzieję, że znajdę to o czym myślę i nie zbankrutuję
Dla Młodego za to w lumpku dzis udało mi sie pare rzeczy dorwać za grosze.

Byłam dziś na krzywej cukrowej...myslałam ,że tyłek mi odpadnie od siedzenia...Ale o dziwo samą glukozę wypiłam bez problemu i nawet mnie nie mdliło, tak jak poprzednim razem z córką. Co nie zmienia faktu, że to obrzydlistwo Ciekawa też jestem jaki mi mocz wyjdzie, bo robiłam posiew i morfologia...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 11:19   #893
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
nogi jeszcze jako tako, ale miejsca intymne to już jest gimnastyka artystyczna
Nie mam brzucha wszyscy mi mówią że powinnam się cieszyć i teraz w 6 miesiącu powinien mi w końcu "wywalić" ale jak dotąd mam taką małą oponkę która dla nie wtajemniczonych wygląda jakbym po prostu przytyła. Pożyjemy zobaczymy nie narzekam bo mogę wszystkie czynności wykonywać jak na razie bez żadnych większych problemów.

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
A u nas cudne wieści, w rodzinie będzie kolejny dzidzius Taki wyczekany, wiec i tym większa radość. Udało się in vitro i nie mogę przestać płakać ze wzruszenia i skupić się na pracy. Trzymajcie proszę kciuki za nich, wszystkie dobre myśli się przydadzą
wspaniała wiadomość!

Dziewczyny któraś z Was pisała że nie można siedzieć skrzyżnie w ciąży ani zakładać nogi na nogę to prawda? Ostatnio coś mnie kłuje brzuch i zaczęłam się zastanawiać czy nie jest to właśnie od tego że często siedzę na łóżku w siadzie skrzyżnym
Stary 2014-08-27, 11:27   #894
mysza88
Rozeznanie

Inka moi teściowie jakis czas temu też zażyczyli sobie mówienia mamo i tato lub po imieniu. ja tak jak i Ty nie wyobrażam sobie wołać: Andrzej cho no tu! wybrałam opcję mamo, tato ale powiem Ci szczerze że od tego momentu jak się do nich zwracam to używam formy bezosobowej, jakoś nie może mi przejść przez gardło mamo, albo tato. może jeszcze się naucze... ciężej mi powiedziec tato bo mój tata 4 lata temu zmarł i bardzo to przezyliśmy i jak teraz do kogoś innego mam się tak zwracać to normalnie blokada.
na zdjęcia komody też czekam bo wyglądają super
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 11:30   #895
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam brzucha wszyscy mi mówią że powinnam się cieszyć i teraz w 6 miesiącu powinien mi w końcu "wywalić" ale jak dotąd mam taką małą oponkę która dla nie wtajemniczonych wygląda jakbym po prostu przytyła. Pożyjemy zobaczymy nie narzekam bo mogę wszystkie czynności wykonywać jak na razie bez żadnych większych problemów.

wspaniała wiadomość!

Dziewczyny któraś z Was pisała że nie można siedzieć skrzyżnie w ciąży ani zakładać nogi na nogę to prawda? Ostatnio coś mnie kłuje brzuch i zaczęłam się zastanawiać czy nie jest to właśnie od tego że często siedzę na łóżku w siadzie skrzyżnym
Tez nie mam brzucha. Jak ubiore sie w rzeczy do biegania to ludzie nawet nie przypuszczaja, ze w ciazy jestem. Wcześniej myślałam, że może Młoda jest drobna no ale wymiary ma prawidłowe, w normie.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 11:40   #896
19Inka90
Wtajemniczenie

Hahahah Ja musze chyba napisac do tej firmy zeby mi cos odstrzelili chociaz gratis za reklame

Mysza wlasnie przypuszczam ze to sie tak skonczy,ze powiem ze bede mowila tato ale pewnie dlugo mi to przez gardlo nie przejdzie Z drugiej strony co Emilka bedzie mowila dziadku a Ja prosze Pana... to chyba bedzie jeszcze dziwniej wygladac...Ehhh niech ten moj facet sie cholera jasna chociaz oswiadczy moze wtedy bedzie mi latwiej

Emilka
Stary 2014-08-27, 11:45   #897
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też brzuszka ciążowego nie mam takiego typowego, więcej tłuszczu mam wrażenie. Chyba, że młody ułoży się tak u góry to wtedy jak jeszcze coś zjem to widać i jest twardy ten brzuch. Tż ostatnio rano powiedział, że u mnie to nie widać ciąży no i mam wrażenie, że ludzie dookoła czasami widzą, a czasami nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 12:01   #898
basiabasia989
Rozeznanie

Inka ja do mojej teściowej ani raz nie powiedziałam mamo, mimo, że jesteśmy tyle lat ze sobą i rok po ślubie. Zwracam się do niej bezosobowo. A jak mówię do kogoś o niej to albo mama Dawida albo teściowa albo czasem mama ale to jak z mężem rozmawiam Mamę się ma jedną a nie mamy jakiegoś super kontaktu ze sobą...
Stary 2014-08-27, 12:09   #899
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Mamę się ma jedną a nie mamy jakiegoś super kontaktu ze sobą...
My też nie. Nie jesteśmy z tż po ślubie więc mówię do niej Pani i nawet jeżeli kiedyś postanowimy się pobrać to wolałabym zostać przy formie bezosobowej albo przy formie pani. W ogóle mi to nie przeszkadza że mały będzie do niej mówił babciu a ja proszę Pani. Zresztą mam nadzieję że rzadko tam będziemy jeździli więc nie będzie problemu bo mieszka w innym mieście
Stary 2014-08-27, 12:19   #900
Ollliwka
Zakorzenienie

Do teściowej mówię "mamo" od jakiegoś już czasu bo był czas, że trochę się czepiali czemu tak nie mówię mimo ślubu z ich synem.
Aczkolwiek to "mamo" to sztuczne takie trochę bo jak rozmawiam z nią to "niech mama posłucha...niech mama zobaczy... itd." więc do własnej mamy nie mówię tak wiadomo chyba o co chodzi.
Ja to się oswoiłam z tymi słowami do teściów, ale mój tż to komicznie brzmi jak do moich rodziców tak mówi bo rzadziej z nimi rozmawia i dlatego tak.

Ale jak już komuś coś opowiadam np. mojej mamie czy babci to mówię "teściowa" albo mama "tż".

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości