![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- też nienawidzę syropu z cebuli, ale jak ma CI to oszczędzić takiej męki jak moja to radzę przełknąć ![]()
![]() |
![]() |
#872 |
Konto usunięte
|
Ja się pochorowałam tydzień po porodzie, potem mały ode mnie i wylądowaliśmy w szpitalu. Więc wolałabym być chora pod koniec ciąży. Syrop z cebuli uwielbiam
![]() Wigilia minęła przyjemnie. Trochę marudził i przy rozdawaniu prezentów zasnął. Wczoraj miał dzień śpiocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
a Gabrysi najbardziej ze wszytskich prezentów podobały się torebki od prezentów heheh zacieszała michę do nich a prezenty to eeeeeeeeeee jeszcze
![]()
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
Syrop już się robi :/ mala, twoja córkę cieszy to, co moje koty
![]() Hahahaaaaaa danae, Szymus się pewnie zmeczyl nadmiarem uwagi i podarkow :P a wy dostalyscie coś dla siebie czy raczej dla dzidziusia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
heheh bo to moja mała kiciunia
![]() Ja dostałam bransoletkę Lilou z grawerem Gabrysia i na odwrocie kończynki data urodzenia, plus zawieszka motylek i serca. Zegarek i komplet zawieszka na łańcuszek i kolczyki ![]()
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
No no na bogato :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Konto usunięte
|
Ja dostałam jeden prezent dzidziusiowy (album dziecka), a tak to Szymek swoje i ja swoje
![]() ![]() Eleo gdzie w końcu rodzisz? Może się wymienimy telefonami / fb, żebyś dała znać, że już po? Macie w ogóle fb? Może sobie grupę założymy? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam dla dzidziusia skarpeteczki i książeczke z odglosami zwierząt, z dla siebie ksiazki, perfumy, bielizne, ciuchy... Rodzinka cieszy się dzidzia więc już ją obdarowala, mimo że mała jeszcze w brzuszku hehe.
Danae, rodze u siebie w mieście. Może być i grupa i wymiana tel. Jak będę się czuła w miarę, to i tu mogę dać znać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Danae to zakładaj tajną grupę na FB i daj znać to wysle CI wiad z linkiem. Obejrzymy nasze ryjki:P
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
Ja też się piszę :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Konto usunięte
|
Założę w nocy podczas karmienia na spokojnie, bo teraz korzystam, że mały zasypia i idę spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
A gdzie się podziała Mordsith?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
O ja też chętnie zobaczę jak wyglądacie
![]() Cieszę się że już po świętach,nie mam siły juz siedzieć przy stole i słuchać czego to jeszcze nie próbowałam... No właśnie gdzie Mordsith? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie mogę utworzyć grupy bez dodania kogoś, więc niech się któraś odezwie do mnie, żebym mogła ją dodać do znajomych i wtedy założę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
O super sprawnie ci to poszło
![]() Danus ależ ty drobniutka jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Konto usunięte
|
Założona
![]() No ja mały i chudy czort jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
Dane, chudzinka z ciebie :-D ja do slubu wazylam 5 kg, a potem 20 na plusie , mąz o mnie zabardzo dbal. Ja na fb, mam niewiele zdjec, wiecej na nk, ale zadko korzystam.
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Bombeczka, to ty tez taka chudzinka jestes? Laseczki z was dziewczyny :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Danus na czorta to ty mi nie wygladasz
![]() Obydwie z motylkiem laseczki jestescie ![]() Fajnie widzieć z kim się pisze ;-) Napiszcie prosze *Jaki materac kupowałyscie ? Lateks - kokos jest ok? *butelki czy miałyście jakąś w razie gdyby dzieć nie chcial/nie umiał ssać? Podawałyscie swój pokarm z butli? *o co chodzi z planem porodu?czy to trzeba mieć ze sobą,skąd się bierze takie rzeczy. Wrzucę zaraz skany mojego zamówienia z Gemini jakbyście mogły zerknąć i podpowiedzieć z czego zrezygnować a co ewentualnie dołożyć ![]() Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-12-28 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Butelek nie kupowałam, ale na szkole rodzenia dostaliśmy. Używamy Philips Avent Natural. Są fajne, bo bez problemu można dokupić smoczki z różnym przepływem. Ja długo karmiłam samą piersią, a odkąd zaczęły się problemy z przybieraniem to podaję też butlę z moim mlekiem. Laktator mam elektryczny Canpol Easy Start. Dobra jakość za dobrą cenę. I te butelki co mam też można bezpośrednio do niego podłączyć. 3. Ja żadnego planu porodu nie miałam, ale w Internecie można znaleźć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Dzięki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Butelkę kupiłam Avent natural, teraz kupiłam butelki Lovi bo mam takowy laktator elektryczny ![]() co do zamówienia dziewczyny z mamusiowego pisały, ze wkłądki Johnsona są grube. Ja lubie Canpola. Zamawiam na allegro i tanio wychodzi ![]() Chusteczki mi przypasowały z Babydream te nawilżane ![]() Po chusteczkach Kiddi Cleanic Gabi miała dopkę czerwoną. Espumisan wg dziewczyn mamusiowego jest mało skuteczny. ja nie używałam. Mam Sab Simplex i jest dobry ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- acha mleczka pielęgnacyjnego w ogóle nie mam. Gabi ani razu nie była smarowana niczym. Nie ma potrzeby zatykać pory. Ja kąpię co 2 dzień w Oilatum tzn mąż kąpie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#892 |
Konto usunięte
|
bombka ja bym nie brała kremu Nivea, a Hipp. Tak samo chusteczki nawilżane dla niemowląt. Najmniej śmieci mają. Co do wkładek laktacyjnych to ja akurat biorę jak leci, jest mi obojętna firma. I widziałam, że masz chyba osobno witaminę k i d. Kup na trzy miesiące witaminę k + d razem, potem sama d.
Co do majtek poporodowych nie warto brać tych jednorazowych. One mają materiał do kitu. Ja ich w ogóle nie rozpakowałam. Wielorazowe tylko i wyłącznie! Ja miałam 4 sztuki i spokojnie starczyło, szybko schły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ja nie mogę mieć już spokojnej ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() Schodzę z tego progesteronu po 1 tabletce luteiny, teraz biorę luteina 2 x1 i lutinus 100 3 x2 dowcipnie. A mój progesteon dzisiaj to 32 ng/ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przecież to strasznie mało. A ostatni poziom był 80 potem 56 i teraz 32 ![]() Boję się o dzieciaczka i o ciążę. Mam 17 tc a ten progesteron jest niski czy to znaczy że mam problem z łożyskiem ??????? !!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przecież one jest takie ważne.
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
A moze organizm juz sie przyzwyczail ze dostaje progesteron z zewnatrz, i dlatego slabo mu idzie produkowanie go? Ja sie na tym nie znam, tak tylko gdybam. Ja na wypisie z kliniki mialam wypisana luteine, zeby brac do 10/12 tyg. Moj gin kazal mi brac do 12 tyg i odrzucilam w koncowce 12t, powiedział, ze w tak wysokiej ciazy gdyby cos bylo nie tak, to progesteron i tak by nie pomogl. Nawet nie badalam progesteronu jak przestawalam go brac.Ale chyba wszystko ok, bo tydz temu bylam u lekarza. U ciebie poziom progesteronu chyba ok, ja badalam tylko 2 razy, raz mialao ok 30, a drugi raz 27 i bylo ok, wiec sie nie przejmoj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Motylku, szczęściara jesteś z tymi badaniami
![]() Ja rozumiem, że lekarz ostrożny i trzeba badać ale cholercia jednak to trochę stresuje ![]() Już dziewczyny ze staraczkowego mnie trochę uspokoiły, że to normalne że czasem spada w ciąży, tego się trzymam ![]() Oby do środy, do wizyty jak zobaczę dzieciaczka jak macha czikitkami to lepiej mi się zrobi ![]()
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Dzięki bardzo za wszelkie info...Doczytałam właśnie ze kosmetyki Hipp maja fajne sklady i chyba krem i coś do mycia kupie właśnie tej firmy..
Poczynię wiec małe zmiany i po wyplacie zamawiam. Za materacem i wózkiem jedziemy na początku stycznia bo jeśli się okaże że trzeba będzie czekać to będę miała nerwowke. Czy wasze wózki były od reki? Słyszałam od jednego sprzedawcy u mnie ze nawet do 4 tyg można poczekać. Eve nie martw się ![]() Ja w bodajże w 12 tc odstawiłam leki ale poziom badalam tylko raz sama na początku.Pozniej juz wcale.. Kiedy wizyta? O doczytałam ![]() Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-12-28 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
I ja też zaraz dołączę na fb
![]() ![]() ![]()
![]() |
#898 |
Konto usunięte
|
bombka my wózek mieliśmy od ręki. A jaki bierzecie? Materac zamawialiśmy w sklepie Paulinka przez Internet i mieliśmy po dwóch dniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Eve mi nie kazano już badać progesteronu tzn W-O.Ostatnio byłam na prenatalnym u tego nowego doktorka i kazał mi zrobić.Wynik to było 129.Teraz mam schodzić po mału ale nie badać bo teraz z jajników rolę produkcji progesteronu powinno przejąć łożysko.
Kurcze strasznie niski masz ten progesteron:/ czemu tak.I to jeszcze przy takich dawkach. Wizytę masz juz 30.12?Pogadaj z lekarzem. Ja dlatego chodzę do kliniki nadal żeby odstawić do końca leki już tam. Bombka jaki wózek kupujesz? A Wy dziewczyny jakie macie wózki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Kanwa, dziewczyny ze staraczkowego, wyjaśniły mi że na pewnym etapie prg skacze i może spaść, także nie powinnam się martwic.
Oczywiście, pogawędkę szczelimy z ginem w środę ![]() Ja na ostatniej wizycie dostałam już rozpiskę jak schodzić z leków i przy jakim poziomie i dr J pozwolił już przejść do swojego gina. Przecież też pewnie chłop zna temat prg w ciąży. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- A co do wózków, to ostatnio sobie pooglądałam w necie i kilka modeli mi się spodobało, np. Bebetto, Adamex i ........ nie pamietam, jak zobaczę to sobie przypomnę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.