Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 20:32   #871
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Jak ja odstawiałm to na jakikowliek efekt musiałam czekać 2 tygodnie, a taki realnie to po 3-4 przeszło. Przy czym łyżka sosu ze śmietaną i miałam powtórkę.... pamietam też w jakim szoku byłam w ilu produktach spożywczych jest mleko lub jego składniki.... pierwszy miesiąc był ciężki, bo nawet w jakimś chlebie tostowym dopatrzyłam się serwatki
Mleka dostępne wtedy w pl u nas niestety nie pomagały, więc została mi wtedy dieta lub sprowadzanie mleka z zagranicy. Wybrałam wtedy dietę i choć na początku wydawała się straszna, to potem się przyzwyczaiłam.
Miałam to szczęście, że mi lekarka powiedziała, że odstawiamy mleko i jego pochodne oraz wołowinę/cielęcine i czekamy na efekty, nie kazała co kilka dni kolejnych rzeczy odstawiać, bo bym chyba nie dała rady :/
Przy czym u nas stwierdzono skazę na początku 4 miesiąca.

edit u nas wystarczyło wyeliminować mleko i pochodne + wołowinę/cielęcine, udało się bez wykluczania jajek, pszenicy i innych
U mnie najpierw do odstawki produkty mleczne, potem praktycznie wszystko po kolei .
W mniej więcej podobnym czasie żona mojego kolegi przechodziła to samo, tyle, że jej lekarze uparcie kazali stosować dietę bez spróbowania żadnych mlek zastępczych i skończyło sie tym, ze dziewczyna wylądowała w szpitalu, odchorowała to odwapnieniem kości i czymś tam jeszcze, ledwo chodziła a dziecku też to nie pomogło, bo zaczęły się w końcu krwawienia z odbytu i długo synek był słaby i nie rósł .
Może to też zależy od organizmu matki i dziecka ? nie mam pojęcia, naprawdę.
Znowuż siostra moja nic nie robiła ze skazą u dzieci, przejdzie to przejdzie i tyle. Dzieciaki miały aż strupy i takie zrogowacenia na policzkach, smarowała to tylko jakimś kremem, typu nivea i już.
Wyrosły rzeczywiście, ale jak z układem pokarmowym, to nie wiem- w każdym razie jej syn, z tego samego wieku, co moja córka jest o połowę chudszy, bladziutki i mały. Ale czy to taka jego uroda, czy skutki nieleczonej skazy- nie wiem.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 20:33   #872
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
w prodiżu
Pro prądziż? :-D
Tez pieke w prodzizu czesto
Stary 2015-10-27, 20:36   #873
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
aha ale też można coś wyhaczyć ładne też mam sporo rzeczy stamtąd
ja też

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Jak ja zaczynam panikować, to mnie mój tż sprowadza na ziemię słowami przecież sama chciałaś, mogłaś się wcześniej zastanowić nad tym jak to będzie z porodem
I zawsze dochodzę wtedy do wniosku, że i tak bym się zdecydowała

na moim osiedlu mieszkał kiedyś Borys Młot... no cóż połączenie imienia z nazwiskiem genialne
U nas to mąż jest bardziej za dziećmi, niż ja. To była jego decyzja .

Borys Młot- jak z ruskiej mafii
Stary 2015-10-27, 20:37   #874
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Pro prądziż? :-D
Tez pieke w prodzizu czesto
też tak mówiłam jak Ty ale profesjonalnie prodiż się nazywa zawsze mówiłam"prodzisz"
Elena ale napisałaś "jak z ruskiej mafii " wymiękam z Wami

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-10-27 o 20:38
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 20:42   #875
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mówiłam jak Ty ale profesjonalnie prodiż się nazywa zawsze mówiłam"prodzisz"
Haha to nie wiedzialam moja cala rodzina mowi prodziz :-D
Stary 2015-10-27, 20:46   #876
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
A ja jakoś instynktownie od początku sądziłam, że będzie syn... no i mam syna w brzuszku
Robiłyście już test obciążenia glukozą ? Jak wrażenia... ?
Ja obstawiałam drugą dziewczynkę, a tu zonk

Da się przeżyć, panie przygotowały napój, wcisnęły cytrynkę i kazały spokojnie wypić. Ja łyknęłam na raz, bardzo ostre było, takie bardziej kwaśne, aż mnie żarło w gardle. Potem zaczęło sie trochę odbijać i mdło było, a w drugiej godzinie senność się pojawiła. I tak najgorsze z tego wszystkiego było czekanie . Ale złe nie jest w smaku .

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj taka zabiegana,że oprócz kanapki na śniadanie, ciastka u koleżanki i krokieta z barszczem na obiad to nic nie jadłam
A ja, odkąd brzuchol gwałtownie wyskoczył i uciska żołądek jem mało, dzisiaj męczą mnie mdłości, boję się, żeby wymioty nie wróciły, bo zgagę to codziennie mam .
Stary 2015-10-27, 20:47   #877
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Byłaś zadowolona z tego wózka? Znajoma go poleca.
Powiem szczerze ze szkoda mi było go sprzedać. Ten wozek naprawde jest świetny pod każdym względem, nie dostrzegłam w nim żadnej wady. Troszkę powymieniam jego zalety. Szukając wozka dla córy nie patrzyłam na cenę ( patrzyliśmy na droższe wozki) a tu cena 1450 zł nie drogi prawda? Komfort jazdy ocenialabym na 5+ ...wozek duża ma spacerowka !wygodna i do tego wszystkie koła pompowane bardzo leciutko. Ja często prowadziłam jedna ręka wozek a w drugiej miałam tel w ręku. Rozkładał sie w 3 pozycjach w tym na płasko . Posiadał fajna duszpasterz budkę . Co tam jeszcze wymienić miał duży kosz naprawde pojemny ktory nie wzorował po asfalcie .latwo było go wyprać ma wszystko odczepiane na pinezki i ..pytaj jeśli masz pytania ale naprawde bym go poleciła każdej mamie , my kupujemy bliźniaczym i mamy jeszcze jeden wozek w domu quinny 2w1 do sprzedania
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 21:05   #878
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też się mówiło prodziż/ prodzisz, tak samo jak tartka( do warzyw) a nie tarka, piżama zamiast pidżama- analfabeci wtórni

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Kurcze, nic mi sie nie chce , nawet humor mi nie dopisuje tak mi jest niedobrze. Ale teściowa miała sałatkę wielowarzywną i swojską kiełbasę i mnie skusiła .
Robiłam dziś swoje ukochane gołąbki i tylko dwa najmniejsze zjadłam, bo nie mogę więcej. uroki ciąży .

Mam jakiś zapchany nos, ale to nie przeziębienie, jakbym katar miała

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Idę się myć i spać, może jutro będzie lepiej.

Aha, "na pociechę" córka przyniosła ze szkoły B (dawniejsze 5) i uwagę w dzienniczku- za gadulstwo . Tyle razy jej wałkujemy, żeby na lekcjach stopowała, to ma gotową odpowiedź: ale ja mam dużo do powiedzenia. Taaa...nie wątpię .
Zresztą takiej 6- latce pewnie trudno wysiedzieć 45 min. bez ruchu i gadania, ale niestety, takie są realia teraz z tymi zmianami w szkolnictwie. Dobrze, że chociaż chce i lubi sie uczyć.
Stary 2015-10-27, 21:11   #879
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
A ja, odkąd brzuchol gwałtownie wyskoczył i uciska żołądek jem mało, dzisiaj męczą mnie mdłości, boję się, żeby wymioty nie wróciły, bo zgagę to codziennie mam .
Mam to samo W ogóle jeść nie mogę. Zjem rano bułkę, a potem cały dzień już nic. Musiałabym na siłę, bo jestem tak pełna, że po herbacie chce mi się zwrócić. I tak jak mówisz zgaga męczy. Po południu siłą wciskam w siebie owoc, żeby jakoś tych witamin dostarczyć, ale to dosłownie zmuszam się

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze ze szkoda mi było go sprzedać. Ten wozek naprawde jest świetny pod każdym względem, nie dostrzegłam w nim żadnej wady. Troszkę powymieniam jego zalety. Szukając wozka dla córy nie patrzyłam na cenę ( patrzyliśmy na droższe wozki) a tu cena 1450 zł nie drogi prawda? Komfort jazdy ocenialabym na 5+ ...wozek duża ma spacerowka !wygodna i do tego wszystkie koła pompowane bardzo leciutko. Ja często prowadziłam jedna ręka wozek a w drugiej miałam tel w ręku. Rozkładał sie w 3 pozycjach w tym na płasko . Posiadał fajna duszpasterz budkę . Co tam jeszcze wymienić miał duży kosz naprawde pojemny ktory nie wzorował po asfalcie .latwo było go wyprać ma wszystko odczepiane na pinezki i ..pytaj jeśli masz pytania ale naprawde bym go poleciła każdej mamie , my kupujemy bliźniaczym i mamy jeszcze jeden wozek w domu quinny 2w1 do sprzedania
O kurcze, same zalety To widzisz znajoma mi bardzo podobnie zachwalała To ja mam teraz naprawdę zagwozdkę. Bo mieliśmy zawężone modele do Bebetto i tego Baby Design. I byłam prawie na bebetto zdecydowana..a tu takie ochy no i znowu nie wiem
Stary 2015-10-27, 21:11   #880
esor
Mamusia Luty 2016

Jezu ile naprodukowalyscie nadrobię i odpisze Wam jutro, bo wróciliśmy z TZ z kina i nie wiem czemu padam ze zmęczenia

ALE CHCIAŁAM SIE WAM POCHWALIĆ!!!!!!!!!! CHYBA W KONCU POCZUŁAM KOPNIAKI!!!!! albo cos co mogłoby byc kopniakami

Siedziałam spokojnie w kinie, jadłam popcorn, a tu takie delikatne puk puk od środka w brzuchu w nieregularnych odstępach, jakieś 7 razy i przestało, po prawej stronie brzucha na wysokości tuż pod pępkiem!!!!! Mam nadzieje, ze to były kopniaczki, a nie żołądek czy jelita

I jesli to kopniaki to nie dziwie sie, ze ich mogłam dotąd nie czuc, bo naprawde delikatne i np gdybym nie siedziała tylko krzątała sie po kuchni to bankowo bym nie zwróciła uwagi na nie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 21:15   #881
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Per Perego Skate Stroller chyba a Ty?
ja mam Peg Perego Book Plus Completo Modular

Dziewczyny jutro mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, i oczywiście mąż nie może iść z nami jak nie trzeba było to mógł urwać się wcześniej, a teraz jak potrzeba to nie dość, że wysłali go w delegację to jeszcze nie może się urwać

Esorku w końcu się doczekałaś ja według usg zaczynam dzisiaj 25t, a z om 26t i jak na razie czuję pływanie i sporadycznie jakieś delikatniutkie kopniaczki

Edytowane przez Basieku1
Czas edycji: 2015-10-27 o 21:17
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 21:20   #882
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
ja też

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

U nas to mąż jest bardziej za dziećmi, niż ja. To była jego decyzja .

Borys Młot- jak z ruskiej mafii
Mój też chciał dziecko, to nie tak, że go zmusiłam hahaha
Ale ja zawsze mówiłam o adopcji, bo zawsze mi się marzyło adoptować jakiegoś dzieciaczka w wieku 5-6 lat, żeby było świadome tego, co się dzieje i żeby nie było później dramatów w stylu sąsiadka wypaplała.
I dlatego mąż stwierdził, że to moje ciało, to ja będę cierpieć, więc decyzja należy do mnie, czy adoptujemy, czy decydujemy się na takie "własnej produkcji"

A co do Borysa Młota, to rzeczywiście wyglądał jak z rosyjskiej mafii i zawsze się go bałam jak byłam młodsza

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:

Da się przeżyć, panie przygotowały napój, wcisnęły cytrynkę i kazały spokojnie wypić. Ja łyknęłam na raz, bardzo ostre było, takie bardziej kwaśne, aż mnie żarło w gardle. Potem zaczęło sie trochę odbijać i mdło było, a w drugiej godzinie senność się pojawiła. I tak najgorsze z tego wszystkiego było czekanie . Ale złe nie jest w smaku .

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

oO mi się też spać chciało, ale myślałam, że to z nudów
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 21:24   #883
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Jezu ile naprodukowalyscie nadrobię i odpisze Wam jutro, bo wróciliśmy z TZ z kina i nie wiem czemu padam ze zmęczenia

ALE CHCIAŁAM SIE WAM POCHWALIĆ!!!!!!!!!! CHYBA W KONCU POCZUŁAM KOPNIAKI!!!!! albo cos co mogłoby byc kopniakami

Siedziałam spokojnie w kinie, jadłam popcorn, a tu takie delikatne puk puk od środka w brzuchu w nieregularnych odstępach, jakieś 7 razy i przestało, po prawej stronie brzucha na wysokości tuż pod pępkiem!!!!! Mam nadzieje, ze to były kopniaczki, a nie żołądek czy jelita

I jesli to kopniaki to nie dziwie sie, ze ich mogłam dotąd nie czuc, bo naprawde delikatne i np gdybym nie siedziała tylko krzątała sie po kuchni to bankowo bym nie zwróciła uwagi na nie
Gratulacje to napewno to ja pierwszy raz miałam 2 kopniaczki delikatne w ciągu dnia i tez tak sobie myślałam czy to to i rzeczywiście z każdym dniem coraz więcej ich było i mocniejsze a teraz bryka jak szalony

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 21:25   #884
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też się mówiło prodziż/ prodzisz, tak samo jak tartka( do warzyw) a nie tarka, piżama zamiast pidżama- analfabeci wtórni

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Kurcze, nic mi sie nie chce , nawet humor mi nie dopisuje tak mi jest niedobrze. Ale teściowa miała sałatkę wielowarzywną i swojską kiełbasę i mnie skusiła .
Robiłam dziś swoje ukochane gołąbki i tylko dwa najmniejsze zjadłam, bo nie mogę więcej. uroki ciąży .

Mam jakiś zapchany nos, ale to nie przeziębienie, jakbym katar miała

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Idę się myć i spać, może jutro będzie lepiej.

Aha, "na pociechę" córka przyniosła ze szkoły B (dawniejsze 5) i uwagę w dzienniczku- za gadulstwo . Tyle razy jej wałkujemy, żeby na lekcjach stopowała, to ma gotową odpowiedź: ale ja mam dużo do powiedzenia. Taaa...nie wątpię .
Zresztą takiej 6- latce pewnie trudno wysiedzieć 45 min. bez ruchu i gadania, ale niestety, takie są realia teraz z tymi zmianami w szkolnictwie. Dobrze, że chociaż chce i lubi sie uczyć.
Ja też mówię piżama i np. dżem przez "dż" a nie przez "d" i następnie "ż"

rozbawiłaś mnie opisem córki. Mistrzostwo świata
Stary 2015-10-27, 21:25   #885
NanaR
Zadomowienie

A tak wygląda ten leżaczek ma opcje odglosu jazdy autem co ułatwia zasypianie ponoć ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445981144001.jpg (42,4 KB, 20 załadowań)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-10-27, 21:26   #886
NanaR
Zadomowienie

Jest taki bardziej leżący chyba.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-10-27, 21:27   #887
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

To na pewno kopniaki Gratki. Teraz to już będziesz czuc więcej i więcej, tak że nie będziesz miała żadnych wątpliwości
Stary 2015-10-27, 21:30   #888
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myślę, że to Twoje bobo szalało jelita nie robiłyby Ci puk puk hahaha

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A tak wygląda ten leżaczek ma opcje odglosu jazdy autem co ułatwia zasypianie ponoć ;-)
ale czadowy, jak samochodzik

Normalnie padam na twarz, idę już spać, bo ledwo siedzę.
Dobranoc
Stary 2015-10-27, 21:31   #889
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Mam to samo W ogóle jeść nie mogę. Zjem rano bułkę, a potem cały dzień już nic. Musiałabym na siłę, bo jestem tak pełna, że po herbacie chce mi się zwrócić. I tak jak mówisz zgaga męczy. Po południu siłą wciskam w siebie owoc, żeby jakoś tych witamin dostarczyć, ale to dosłownie zmuszam się

O kurcze, same zalety To widzisz znajoma mi bardzo podobnie zachwalała To ja mam teraz naprawdę zagwozdkę. Bo mieliśmy zawężone modele do Bebetto i tego Baby Design. I byłam prawie na bebetto zdecydowana..a tu takie ochy no i znowu nie wiem
Nie widziałam w nim wad, poważnie mnie sie wzorowo sprawował . Jeśli szukasz wygodnego wozka dla swojego dzidziusia to ten jest dla Ciebie jest przede wszystkim bardzo cichy, nic nie zgrzyta czy skrzypi . Z czystym sumieniem jeszcze raz polecam
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 21:35   #890
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Nie widziałam w nim wad, poważnie mnie sie wzorowo sprawował . Jeśli szukasz wygodnego wozka dla swojego dzidziusia to ten jest dla Ciebie jest przede wszystkim bardzo cichy, nic nie zgrzyta czy skrzypi . Z czystym sumieniem jeszcze raz polecam
Dzieki Takie właśnie opinie do mnie trafiają najbardziej, prosto od mamy co już brykała wózkiem
Stary 2015-10-27, 21:51   #891
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:

Ufff... to trochę mnie uspokoiłaś jutro z samego rana lecę zrobić to badanie... i te 2h czekania faktycznie może się dłużyć... spakowałam książkę do poczytania - może szybciej zleci ten czas
Dodatkowo mam inne badania... więc mnie trochę pokują
Stary 2015-10-27, 21:52   #892
figa84
Zakorzenienie

Elena myślę, że poza organizmem matki i dziecka ważne też jest prawidłowe rozpoznanie alergii (co jest mega trudne) i odpowiednie wyeliminowanie alergenów (i to też do łatwych nie należy). A przy takiej diecie eliminacyjnej trzeba jeszcze dobrze zbilansować dietę, żeby właśnie nie doszło do niedoborów u matki. Z tego co obserwuje to wiele kobiet ze względu na dietę (słuszną lub nie) rezygnuje z kp, niektóre nawet jak Twoja koleżanka wymagają potem same leczenia. Temat jakby nie patrzeć trudny i trzeba rozpatrywać indywidualnie.

Moja póki co nie ma uwag ze szkoły, chociaż zobaczymy co będzie dalej. Z przedszkola po 2 miesiącach to już było kilka :p Kiedyś się jej pytamy, za co dostała czarną kropkę, a ta do nas "Pani była niegrzeczna i kazała nam zbierać klocki, a ja się chciałam jeszcze pobawić", Inną dostała, bo postanowiła pokazać kolegom, że da się wejść na umywalkę, po odsiedzeniu swojego na ławce wróciła do łazienki, żeby dokończyć pokaz. Także jesteśmy mocno zdziwieni, że teraz póki co jest spokojnie.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 21:55   #893
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Esor wreszcie!! Gratulujemy kopniaczków

Ja sobie malowałam włosy i te farby bez amoniaku... o pupę potłuc Odrosty i to takie 4 miesięczne zostały jednak...
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 21:58   #894
marciar7
Zakorzenienie

ESORKU w koncu sie doczekalas*!!!!!!
Stary 2015-10-27, 22:01   #895
Dzaasti
Rozeznanie

Esorku możesz mi dopisać do pierwszego posta - syneczka
Pisałam wcześniej , ale może nie zauważyłaś
AHA! :P
I nie jestem zaginiona
Bo widziałam, w pierwszych wątkach, że chcieliście mnie wpisać na listę...
Stary 2015-10-27, 22:03   #896
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Esorku możesz mi dopisać do pierwszego posta - syneczka
Pisałam wcześniej , ale może nie zauważyłaś
AHA! :P
I nie jestem zaginiona
Bo widziałam, w pierwszych wątkach, że chcieliście mnie wpisać na listę...

Hej hej Ok jasne Dawno Cie nie widzialysmy

DZIEKI DZIEWCZYNY!!!!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-27, 22:07   #897
Mordsith
Wtajemniczenie

Oglądam Kubę Wojewódzkiego i uciekam spać. Do jutra mamuśki
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 22:10   #898
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie Dominik przykoksował waży juz 850g ❤ umówiłem się za miesiąc na usg 4d będzie mnie to kosztować 200zl ( normalnie wizyta kosztuje 100zl) jakbym dziś miała robić to dr mówił ze nici by były bo tak ułożony był niekorzystnie
Wynik glukozy w porządku mocz tez i krew mi podskoczy wiec wszystko ok
Zakupiłam dziś leżaczek bujaczek z wibracji z Fisher price od koleżanki wygląda jak nowy za 80zl (ona dala 220zl) powiedzcie mi od kiedy można dzidzie w niego wkładać ??
No i się zdenerwowałam bo wylicytowalam sobie na allegro kombinezon z czapka ciepła gratis 56-62 za 25zl z przesyłka a pani mi pisze ze dala nie to zdjęcie bo 2 kombinezony wystawiała w tym samym czasie i on bardziej taki misiowy jest z uszkami na kapturze. I nie wiem czy go brać coprawda chce kupić polarowy śpiwór do wozka czy fotelika i nie wiem czy ten kombinezon nie będzie za cienki :-/
Ale duży chłopak Gratulacje !

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-27, 22:10   #899
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
Hej hej Ok jasne Dawno Cie nie widzialysmy

DZIEKI DZIEWCZYNY!!!!
Odzywam się w sumie nie tak często... bo tak jak w przypadku Mordsith nie mam zbyt dużo czasu, i jak już wejdę do mam kilka stron do nadrobienia... i nie mogę wbić się zwykle w temat hehe
Ale nie ma dnia żebym nie wchodziła na wątek Jestem na bieżąco
Stary 2015-10-27, 22:20   #900
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Adaś to ładne imię Sami rozważaliśmy, ale jednak chyba nie. Macie rację, ciężki wybór to imię. Dla chłopca nam jakoś trudniej

Dobry pomysł Ja właśnie zliczyłam ile czego mam i jeszcze mi coś tam brakuje. Albo dokupię też w szmatkach, albo już się szarpnę na allegro, przy okazji jednej dużej paczki od jednego sprzedawcy

Robie tak samo

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
U nas jest tak:
ja brązowe oczy i kasztanowe włosy
TŻ niebieskie oczy i jasny blondyn

Małgosia->> cały tatuś.

Ale znam przypadki wśród najbliższych znajomych gdzie oboje mają brązowe oczy i brązowe włosy a dziecko ma niebieskie (i w jednym przypadku blond włosy) więc jakieś wcześniejsze geny są odpowiedzialne.

c.d.n.
Ale jaja

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
O kurcze a co to za organizery??? Muszę obczaić, szukam czegoś na kosmetyki kolorowe żeby je uporządkować... może jutro zajrzę do Biedry...

Nursii wyzej pisalas o kurtce - strasznie wspolczuje i 100% rozumiem Twoje emocje z tym zwiazane Biduloooo Ale wiesz, gorsze sa w zyciu problemy, moze tym sie pocieszaj Choc wiem, ze latwo mowic

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Miałam się powstrzymać z zakupami do soboty... ale jakoś nie potrafiłam pochwalę się Wam co upolowałam na allegro

mam nadzieję, że zdjęcie widać - skopiowałam z aukcji

Hahaha ale urocze

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Rób koniecznie i chwal się!

Mnie panie nic nie pytały, wzięły skierowanie, pobrały krew, wymieszały glukozę, kazały małymi łyczkami powoli wypić i za dwie godziny wejść na kolejne pobranie krwi.

Gratulacje!!

Mi się z tych trzech najbardziej podoba Szymon , następnie Adam, potem Michał.

Ja też tak chcę

Ja chyba też ale z zamiarem poszukania czegoś dla siebie, bo moja królewna ma już ubranka liczone w setkach :P

Ale cudowny

Robiłam, jak dla mnie obrzydliwe

A ja po wizycie. Moja mała nie chciała się ustawić do zdjęcia niestety, ale wszystko jest w porządku. Waży już około 600 gram i rozwija się prawidłowo. Wyniki z krwi i moczu mam dobre, jedynie hemoglobina nadal za niska..

Jutro zrobie moze !

Łaaaa duza dziewczynka, choc nie tak duza jak niektore Dzieciaczki tutaj Chociaz ja moja widzialam 4 tyg temu i miala 2x mniej niz Twoja (niecale 300 ) . Wazne, ze wszystko dobrze! Gratualcje

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Odzywam się w sumie nie tak często... bo tak jak w przypadku Mordsith nie mam zbyt dużo czasu, i jak już wejdę do mam kilka stron do nadrobienia... i nie mogę wbić się zwykle w temat hehe
Ale nie ma dnia żebym nie wchodziła na wątek Jestem na bieżąco
Jasne, spoko DObrze, ze dalas znac, ze wszystko ok

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

I ostatnie info ode mnie na dziś: Wybraliśmy w koncu imię

Hania

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2015-10-27 o 22:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości