![]() |
#871 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a czujesz, że cos sie zbliza? ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem, że kosz na pieluszki to gadżet i to drogi moim zdaniem ![]() ![]() Woreczki z rosmanna zakupiłam, bo przydadzą się w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Kto wie.. sny się czasem spełniają ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#872 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ta na IP nie widziała w tym nic niepokojącego - bardziej chyba zastanawiała sie co mieli na myśli ci z Medicoveru karząc mi jechać na IP..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś u mnie równy mc do TP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
Brawo!! 😃
My wczoraj również próbowaliśmy wygonić Bartka z jego lokum ![]() ![]() Idę coś posprzątać, może poprasuje, potem spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Już po paru miesiącach myślę, że dalibyście radę, jak się przyzwyczaicie do nowej sytuacji. ![]() Ech, szkoda. ![]() ![]() Cytat:
Zastanawiam się nad takim koszem, chociaż mój TŻ jest przeciwny i twierdzi że będzie latał na śmietnik co chwilę. To niech lata, zobaczymy. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą Żelazną tak jest ze tam tłumy ...i odsylaja często. Też myślałam o tym szpitalu ale zostaje przy Bielańskim bo tam mam lekarza. Ja miałam teraz ktg w 35tc2d , następne mam jakoś w 39 tc. No chyba żeby coś się działo to wiadomo. Inaczej powiedział że nie widzi potrzeby... ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Kiedy wizyta ?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
Co mam Ci powiedzieć... Ja tez chorowałam Na zwierza... Moj pies był szczeniakiem niespełna rok temu i jest nim w sumie do dzisiaj... Dopiero kończy 11miesiecy. W sumie rok bedxie miał 25.08 czyli tak jak ja TP. Jak go wzięliśmy (w listopadzie) to zostawał na 8h sam w domu wiec tez inaczej wracać po tylu godzinach i zbierać kupy i siki i uszkodzone sprzęty a inaczej siedzieć w domu cały czas i byc ze tak powiem na bieżąco. Tylko czy będziesz miała sile sie schylać i zajmować takim rozrabiakiem? W nocy tez wychodziliśmy najgorzej było nauczyć czystości. Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu ale rączej poczekała chociaż te pare miesięcy, moze pół roku? I wtedy? Bo fajnie jak sie dzieciątko chowa razem ze zwierzakiem i moze to bedzie odpowiedni moment bo juz bedzie wiecej kumalo no i wy juz bedziecie, ze tak powiem ogarnięci w pewien sposób. Tylko jeśli po roku wrócisz do pracy to półroczny pies jeszcze jest młody i głupi... Ciężka decyzja. A ja jestem podłamana... Lekarka powiedziała ze moze byc to tętniak u TZ. I ze wstępnych informacji ma byc do piątku. Także siedzę w domu i rycze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja chce delikatnie zauważyć ze opieka nad kotem to co innego niż nad szczeniakiem. Szczeniaka trzeba wyprowadzać na dwór kota, niekoniecznie. Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Coś tej nocy ciekawe sny miałyśmy
![]() ![]()
#880 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Afrodita, z tym, ze takim tempem, to jesli doczeka tych 3 tygodni a nie 2 to mize kolejny kg przybyc, a wtedy juz sie robia ponad 4 kg jak tak szaleje
![]() ![]() Superhuman, wiem ze takie info potrafi podlamac (u mojej bratowej bylo podejrzenia raka szyjki macicy, na szczescie to nie byl rak, ale wiadomo, ze lekarz o takiej mozliwosci tez musial poinformowac), ale postaraj sie spokojnie podejsc do temstu i poczekac na pewna i ostateczna diagnoze. Niestety ale lubia w szpitalach zaczynac od najgorszych opcji, nasieja strachu a pozniej sie okazuje, ze na cale szczescie czlowiek sie tylko niepotrzebnie nastresowal. Dodatkowo u Ciebie teraz nadmierny stres niewskazany, wiec postaraj sie w miare spokojnie doczekac pewnej diagnozy ![]() Krefetka, dzieki, ze to napisalas, bo ja nie chcialam, zeby nie byli, ze demonizuje cxy cos ![]() Wyprowadzac i to na poczatku na kazde podejrzenie, ze chce siku/kupe, czyli jesli jestes w domu to tak co pol godziny. W miedzyczasie sprzatac te, ktore juz zrobil w domu. A to i tak dopiero po wszystkuch szczepieniach, bo do ostatniego nie moze miwc kontsktu z innymi psami i ich siuskami/kupami (chyba, ze ma sie pewnosc, ze sa i zaszczepione i odrobaczone). I dlugie spacery (ilosciowo w zaleznosci od temperamentu psiaka ![]() ![]() Tz odkad przestalam wychodzic z psem na spacery (dziad potrafi czasem szarpnac i skonczylo sie to juz kilka razy mega bolem brzucha) tylko na szybkie siku i spacery sa na jego glowie uznal, ze mialam racje z psem jak go zniechecalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby to nie był tętniak, na pewno lekarka poinformowała o gorszych możliwościach, ale po to ta diagnostyka, aby to dokładnie ustalić, więc trzeba być dobrej myśli. Trzymaj się. ![]() Cytat:
Ja też uwielbiam psy, ale nie wiem czy dałabym radę mieć własnego, jestem taka leniwa, do tego mam słabe opcje spacerowe w pobliżu mieszkania. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja planuje wrócic do pracy po pol roku juz, także chyba sie wstrzymamy jakis czas....chociaż oboje bardzo byśmy chcieli pieska i w sumie plan był kupic pieska, a nagle sie okazało ze bedziemy miec dzidziusia ![]() Bardzo Ci wspolczuje nerwow i smutków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny zasłona otuchy wiem, ze musze byc silna teraz. Wczoraj miałam mega słaby wieczór jak wróciłam i siedziałam sama to popłynęło ze mnie. Nie chce przy TZ pokazywać bo wiem, ze on tez na pewno jest podłamany ta informacja a nie chce by sie to pogłębiło. Mamy dla kogo teraz walczyć i byc silnymi. Staram sie myślec pozytywnie dopóki przynajmniej nie ma jakichś bardZiej konkretnych badań ale wkurza mnie, ze lekarz moze rzucić taka diagnozę bez 100% pewności i człowiekowi juz życie przed oczami ucieka i ma 1000mysli co dalej... Mam nadzieje, ze szybko sie dowiemy co i jak bo najgorsza jest ta niepewność. Nie mogę tez przecież teraz z tego stresu urodzić bo w ogóle bedzie tragedia on w szpitalu ja w szpitalu... Czuje, ze główka u małej juz sie chyba kieruje centralnie w dół bo czkawka dzisiaj na wysokości łona a ostatnio jeszcze po prawej stronie brzucha. Wezme psa na spacer idę zrobic jakieś naleśniki i po drodze musze zrobic jakiejś zakupy bo marne jedzenie i jade trochę posiedzimy na ławeczce chociaż bo na oddział sie nie pakuje nawet.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może tak jest z pojemniczkami ale fakt taki, że kubeczki leżały razem (zeszłotygodniowy i przedwczorajszy) i przed kuracja uroseptem bakteria liczne a po bardzo nieliczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też uwielbiam spać nago ale teraz musze miec wkładkę więc majty są obowiązkowe ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie majty tez byly :P
![]() |
#889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() To na pewno nie to ! Bądź dobrej myśli. Ściskam i dużo zdrówka życzę dla tż ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby szybko były wyniki i dobre wiadomości od lekarzy. ![]() Cytat:
Powodzenia na ktg. ![]() Ale gorąc, mąż wywiózł mnie z klimatyzowanego domu na działkę teściów, bo chciał umyć samochód, ale na szczęście znalazłam dobre miejsce do siedzenia w cieniu. :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Jejku taki upał u nas... stopy mam mega spuchnięte, ogarnęłam w domu kuchnie i na tym skończyłam bo ledwo chodzę. Miałam przygotować szafę na Janka rzeczy a tu siły mnie opuściły i leżę w wyrze czekając aż wrócą
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Każda z nas ma swoje potrzeby, wyobrażenia czy tez po prostu zachcianki ![]() A zachcianek u mnie to akurat bez liku ![]() Wczoraj np. zakupiłam torbę La Millou tylko dlatego, ze strasznie mi sie wzór podoba - uważam ją za całkowicie zbędną no ale co będę sobie odmawiać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, co się ze mną dzieje dziś, spałam już trzy razy po godzinie. Raczej nie sypiam w dzień w ogóle, więc to jest coś naprawdę dziwnego. Cisnienie mam idealne, więc nie od tego. Nie wiem. Do 12 miałam dwie drzemki, teraz wstałam z trzeciej. I dalej chce mi się spać...w czasie mojego spania mąż zrobił takiego łososia na obiad, że synu zjadł swoją porcję, a potem do naszych się dobrał i niewiele zostawił
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie chyba te 2 dopegyty to za dużo. Mam niższe niz zazwyczaj. I tez przespalam dzis ze 3 godziny mimo przespanej nocy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
superhuman, o rany dopiero doczytałam...powtórzę za dziewczynami: poczekajcie na właściwą diagnozę, to nie może być to! lekarze rzeczywiście często zaczynają od najgorszych przypuszczeń. Będzie dobrze! Trzymajcie się!
![]() ![]() Mój mąż też mnie dziś zmartwił tym telefonem z rana, do tego stopnia, że zawiozłam mu obiad do pracy. Stwierdził, że mogłabym tak częściej, a ja do niego 'jeszcze się przyzwyczaisz' ![]() A ja już zeżarłam jednego słonecznika i ćwiartkę arbuza. Korzystam z wolnego i oglądam swój ulubiony, niemłody już serial 'Kochane kłopoty' (Gilmore girls). Kupiłam dziś 2 koszule nocne, kapcie i 3 staniki więc chyba mam już wszystko do szpitala....chyba...
#898 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to może się rozkręci coś z tego jednak.. Cytat:
ja za to podnosząc się z leżanki usłyszałam niezłe "chrup" w plecach i położna musiała mnie pionizować..masakra..jak u emerytki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak wyniki moczu? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
kasia_ruda dużo kobiet końcówkę ciąży przesypia
![]() Piernik mama poszła na zakupy ![]()
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, no to chyba pozostaje czekać, aż da znać co i jak... Mam nadzieję, że wszystko u niej ok. Tobie była w stanie pomóc, mnie z moimi 96 kg Tż nie bardzo wiedział jak złapać i musiałam sobie sama poradzić ![]() ![]() Uwielbiam lekarzy właśnie za to, nie spojrzą jeszcze na człowieka porządnie, ale diagnozę, której nikt by nie chciał usłyszeć, potrafią postawić w ciemno. Wróżą z fusów po kawce chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.