Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 17:31   #901
Panterka1313
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Taki joke mi się przypomniał jak to ma niskie ciśnienie to do Tż trzeba dzwonić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-09, 17:58   #902
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Chloe - a ja Ci powiem, ze bardzo dobrze Cie rozumiem i wiem o czym mowisz. Moze to dziwnie zabrzmi ale gdybym mogla cofnac czas to tez bym sie nie ladowala w tego typu zwiazek, wiedzac to co wiem teraz. Niby teraz nasze zycie jest juz ustabilizowane ale co ja musialam przejsc to moje. Dodatkowo doszlo, ze jestem "dziewczyna ze wschodu"€ wrecz cygana, ktora szuka dobrobytu za granica bo u nas to w lepiankach mieszkamy, w ogole jakas gorsza rasa. Z tego co opisywalas to ta ex Twojego Tz jest raczej slabym charakterem, natomiast ja musialam zmierzyc sie z typowa pi..da. Byly i rozprawy sadowe, i roszczenia spadkowe(! JUZ za zycia), mieszkamy w wynajmowanym bo Tz musial sprzedac mieszkanie ze wzgledu na problemy z tym zwiazane. Taka szarpaczka. Mysle ze ktp tego nie przeszedl nie bedzie do konca rozumial. ..
Niestety Polacy są różnie postrzegani za granicą. Wyobrażam sobie ile Cię to musiało kosztować....ta walka o związek, rodzinę. Ile siły musiałaś w sobie mieć żeby to przetrwać. Najważniejsze że wszystko skończyło się dobrze!

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Mam po prostu juz na tyle dosc klotni z powodu jego corki i zaczynam miec to wszystko w 4 literach szczerze mowiac. Czuje, ze nie jest mi to w ogole potrzebne, a moge sie tylko domyslac, ze jak sie maluch urodzi to ona dopiero bedzie stroi fochy i wtedy to juz w ogole wyjde z siebie.
Wydaje mi się że już teraz musisz uświadomić Tż że jak urodzi się Wam synek to przede wszystkim Wy powinniście być dla niego najważniejsi. I to wy będziecie wymagać opieki a nie jego nastoletnia córka. Rozumiem że chce utrzymywać z nią kontakt ale jej ewentualne fochy nie powinny mu przesłaniać potrzeb Twoich i dziecka. I póki on sam tego nie zrozumie to nie będzie dobrze :/

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
A ja się czuję tak jakby w moim brzuchu mieszkał wielkolud. Mam. Wrażenie że jest wszędzie to dziecko. Nie kopie dużo ale mam wrażenie takiego ciężkiego brzucha. Do tego nawet jak zjem pół pomidora mam wrażenie że się o jadłam na Maxa a z drugiej strony słyszę burczenie

Mam podobnie ile bym nie zjadła, czy mało czy dużo cały czas czuje się najedzona przez ten ogromny brzuch
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 18:20   #903
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Chloestic, pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek - warto sobie ogarnąć uznanie ojcostwa już teraz, jak się jest bez ślubu, potem każą z niemowlakiem się stawiać i męczyć dziecko bez potrzeby. Też się zbieram do tego i ciągle nie mamy czasu się wybrać do USC, ale załatwić trzeba
My też sie coś zebrać nie możemy:/

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
A ja wszystko czuje nadal bardzo nisko i sie zaczynam stresowac ale brzusio u gory rosnie

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Wiem wiem, a czyje nazwisko dacie dziecku? Ja zgodzilam sie by bylo ojca, ale przestalam byc pewna, ze to bedzie zwiazek do konca zycia i zaczynam sie wahac

Ja ojca, nawet się nie zastanawialam

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 18:22   #904
ronja
Zadomowienie

Jakie macie najdłuższe przerwy w ruchach dziecka? Mojawczoraj wariowała a dziś od rana cisza, a ja coś się słabo czuję przez ten upał i zaczynam świrować.
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 18:24   #905
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Gratuluję! Duży synek ciekawe jaki mój będzie za 4 dni. Ale Wam dobrze nad tą wodą... U mnie tż wyjechał motocyklem, a jak wróci to już pewnie nie będzie miał ochoty na spacer nad jezioro. No chyba, że go znowu na lody namówię

Yoona - przypomniało mi się i sprawdziłam, że za kwiecień dostałam trochę mniejszą wypłatę niż za marzec, ale większą niż za luty i większą niż moja typowa wypłata co miesiąc zanim poszłam na l4

Dobrze że przypominasz, bo na najbliższej wizycie muszę wziąć od ginekologa zaświadczenie, że jestem w ciąży - właśnie w celu dopełnienia formalności uznania ojcostwa. Podobno sam widoczny brzuszek nie wystarczy urzędnikowi

Mój dzidziek kopie wszędzie, w podbrzuszu, nad pępkiem, po bokach. Jest wszędzie
O Limonka dzięki, to identycznie z tą wypłata jak ja. Ciekawe czemu tak jest.

A co to za zaświadczenie? Jest niezbędne?

Blogowy świat

Stary 2018-05-09, 18:26   #906
forester
Zadomowienie

Cytat:
Jakie macie najdłuższe przerwy w ruchach dziecka? Mojawczoraj wariowała a dziś od rana cisza, a ja coś się słabo czuję przez ten upał i zaczynam świrować.
Na tym etapie lekarz powiedział mi ze niby za normę bierze się do doby, jednak nie zalecał tak długo czekać. Jeśli od rana do wieczora nie czuje ruchów, pomimo slodkiego, leżenia i innych cudów, które zawsze powodują ruchy, to mam jechać na ip.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 18:45   #907
AndziaHa
Zadomowienie

Ja nadal czuje ruchy max do wysokości pępka, pytałam lekarza i mówi, że ok. Do tej wysokości sięga moja macica. Ruchy nie są jakieś mega mocne, żebym się składała w pół - zdarzyło się raz czy dwa. Więc w ciągu dnia jak biegam za siostrzeńcem to czasami nie czuję ich wgl. Pobudzić słodkim też już nie mogę, bo cukrzyca. Dlatego wieczorem zawsze kładę się na lewym boku i czekam, aż Mała się odezwie - inaczej nie zasnę

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 19:14   #908
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Rano lekkie stukanie i dopiero na wieczór, ale od kliku dni częściej się odzywa- na szczęście.

Próbuj pobudzić małą czymś słodkim jeśli nie zadziała ja bym skontrolowała na ip bo na tym etapie jednak takich przerw nie powinno być.

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 19:21   #909
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
O Limonka dzięki, to identycznie z tą wypłata jak ja. Ciekawe czemu tak jest.

A co to za zaświadczenie? Jest niezbędne?
http://www.ciazowy.pl/artykul,uznani...ki,3900,1.html
W Urzędzie Stanu Cywilnego będą potrzebne pewne dokumenty:

• zaświadczenie o ciąży,
  • dokument tożsamości,
  • gdy matka jest panną - odpis aktu urodzenia,
  • gdy jest rozwódką - skrócony odpis aktu małżeństwa z adnotacją na temat rozwodu,
  • gdy jest wdową - skrócony odpis aktu zgonu męża.
Takie zaświadczenie to tylko krótka informacja, że kobieta jest w danym tygodniu ciąży, pod którym podpisuje się lekarz ginekolog.

Czytałam, że niektórzy urzędnicy w USC robią problemy jeśli ta formalność nie jest spełniona więc poproszę lekarza na najbliższej wizycie, żeby mi wypisał zaświadczenie.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 19:31   #910
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Mój się rusza ranomi wieczorem zawsze. W ciągu dnia też czasem sie poruszy, ale widzę, że jak ja się ruszam to on nie, za to jak się położe to zaczyna. Ciężko mi ocenić jak długie są przerwy, ale zdarzają się takie wielogodzinne.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 19:41   #911
aga_89_4
Raczkowanie

Ja ostatnio miałam 2 dni takie bardzo słabe, jakiś jeden pojedynczy kopniak w ciągu dnia podczas gdy na ogół był bardzo ruchliwy tez sie stresowałam ale wszystko wróciło do normy wiec chyba to jest różnie zależy jak sie dziecko ułoży w brzuchu
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 20:03   #912
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczyny tfu tfu, ale nie kraczcie i nie przewidujcie porodów wcześniej. Wybaczcie, nie będę więcej tu pisać, ale lepiej dla dziecka, żeby doczekało terminu w brzuszku.

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 20:03   #913
Panterka1313
Zadomowienie

Moje bardziej ruchliwe od kilku dni odkąd się zczaila że poza lewa i dołem jest też góra brzucha

Stary 2018-05-09, 20:10   #914
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tfu tfu, ale nie kraczcie i nie przewidujcie porodów wcześniej. Wybaczcie, nie będę więcej tu pisać, ale lepiej dla dziecka, żeby doczekało terminu w brzuszku.

Ja też tak myślę. Wiem że z brzuszkiem na końcówce jest mega ciężko, nas czekają jeszcze najpewniej upały ale... moja córcia urodziła się 38t2d i na pewno byłoby dla niej lepiej gdyby te dwa tygodnie pobyła jeszcze w brzuszku.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 20:15   #915
I ona
Zakorzenienie

No a nie jest tak, że 2 tygodnie w tył i przód uznaje się za normalne? W sensie że dziecko jest donoszone i w pełni gotowe do samodzielnego życia?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 20:19   #916
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.ciazowy.pl/artykul,uznani...ki,3900,1.html
W Urzędzie Stanu Cywilnego będą potrzebne pewne dokumenty:

• zaświadczenie o ciąży,
  • dokument tożsamości,
  • gdy matka jest panną - odpis aktu urodzenia,
  • gdy jest rozwódką - skrócony odpis aktu małżeństwa z adnotacją na temat rozwodu,
  • gdy jest wdową - skrócony odpis aktu zgonu męża.
Takie zaświadczenie to tylko krótka informacja, że kobieta jest w danym tygodniu ciąży, pod którym podpisuje się lekarz ginekolog.

Czytałam, że niektórzy urzędnicy w USC robią problemy jeśli ta formalność nie jest spełniona więc poproszę lekarza na najbliższej wizycie, żeby mi wypisał zaświadczenie.
Dzięki za info

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
No a nie jest tak, że 2 tygodnie w tył i przód uznaje się za normalne? W sensie że dziecko jest donoszone i w pełni gotowe do samodzielnego życia?

Jest donoszone w 37 tyg

Blogowy świat

Stary 2018-05-09, 20:25   #917
limonka84
limonka84

Podobno dzidzia śpi teraz ok 20 godzin na dobę dlatego nie może się ruszać cały czas.

Chloestic - też myślę, że nie ma co się negatywnie nastawiać. Może akurat córka tż polubi bycie starszą siostrą? Na pewno narodziny maluszka będą także dla niej ważnym i stresującym wydarzeniem, dlatego tż powinien z nią o tym spokojnie porozmawiać.
A że się denerwujesz na tż to całkiem normalne hormony też robią swoje. Jestem pewna że jak maluch pojawi się na świecie to tata oszaleje na jego punkcie

U nas synek będzie miał nazwisko po tacie. Mój tata ostatnio zażartował, że maluch powinien nosić moje nazwisko. Chciał tym samym sprowokować tż do dyskusji o ślubie. Oczywiście tż nie zrozumiał, tylko uznał że mój tata powiedział tak z czystej złośliwości i że chodzi mu tylko o to żeby przedłużyć nazwisko rodowe (mój brat ma córcię i nie planuje więcej dzieci). Ehhh....

Ja nie chcę urodzić wcześniej, tylko napisałam że mój tp wg usg przypada na koniec lipca więc podejrzewam, że dzidziek może być gotowy wyjść na świat kilka dni wcześniej ale lekarz wpisał mi w karcie ciąży termin wg om i tego kazał się trzymać.
Stary 2018-05-09, 20:28   #918
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

Dziecko urodzone w 36tc też może być w pełni gotowe do samodzielnego życia lekarze po prostu od 37tc uznają że ciąża jest donoszona a dziecko nie jest wcześniakiem, co nie zmienia faktu, że dla dziecka każdy dzień w brzuchu mamy jest jak na wagę złota
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 20:30   #919
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:

Jest donoszone co nie zmienia faktu że lepiej żeby urodziło się w granicach 39/40 tygodnia niż 37 czy 42. Żadna skrajność nie jest dobra

19/2017
7/2018

Stary 2018-05-09, 20:32   #920
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Witam się w III trymestrze

Z tej okazji Antek dzisiaj postanowił że wyjdzie przez moją klatkę piersiową bo nie mam pojęcia czym ale wbija mi się pod prawe żebro i aż boli

Ja to nawet nie liczę że donoszę do terminu bo i imponująco długiej szyjki nie mam i to twardnienie brzucha może wszystko przyśpieszyć.
właśnie ja myślałam że to mala mi tak majstruje przy żebrach a ponoc to przez macice narządy naciskają na zebra i dlatego bolą
Cytat:
Chloestic, pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek - warto sobie ogarnąć uznanie ojcostwa już teraz, jak się jest bez ślubu, potem każą z niemowlakiem się stawiać i męczyć dziecko bez potrzeby. Też się zbieram do tego i ciągle nie mamy czasu się wybrać do USC, ale załatwić trzeba
właśnie ja to muszę zrobić ale najpierw zadzownie do urzędu stanu cywilnego i dopytam co trzeba miec:P
Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Tak mi ostatnio ktos smaka na arbuza zrobił , ze wybralam sie do biedry po owy owoc , no i tak sie rozglądam patrzę porównuje az tu nagle obok leżą takie małe fajne dojrzałe mówię biorę, cos tam dokupilam ide do kasy i sie zdziwiłam za owego małego arbuza zaplacilam 16 zl jakas wersja mini , to był mój najdroższy arbuz w karierze i dodam nie byl jakos wyjątkowy

o... ja mam taką ochotę na arbuza ale jego kolor do mnie jeszcze nie przemawia:P

muszę się pochwalić! dziś tż podpisał akt notarialny ! coraz bliżej sa nasze 4katy

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 20:45   #921
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Też pewnie będę jedna ostatnich rodzić... bardzo bym chciała cc, ale młoda głową w dół i nie mam żadnych wskazań... są jakieś ćwiczenia żeby obrócić dziecię jak ma głowę w górze, ale ciekawe czy działają w drugą stronę:p zorientuje się jeszcze ile kosztuje na żądanie cc, ale pewnie szkoda mi będzie kasyn

Do końca ciąży daleko, jeszcze zdąży się obrócić nawet kilkadziesiąt razy. Mnie e pierwszej ciąży lekarz straszyl cc w 34tc bo jak był głowa w dół, tak nagle wtedy się obrócił do góry. A juz na następnym usg w 37tc był spowrotem głowa w dół.

Mój bejbik jest już spory, da się to wyczuć. Gimnastykuje się już tak, że czasem aż boli. Najlepsze dyskoteki robi sobie w nocy,kiedy próbuję spać. Generalnie bardzo dużo sier rusza, nie ma jakis dłuższych przerw. A jak już, to poruszam brzuchem i wtedy odpowiada mi serią kopow. Czuję jego ruchy i nisko i też dosc wysoko, nad pępkiem, prawie pod zebrami. Do żeber niewiele brakuje. Brzuch mam już mocno odstający, zaraz pod piersiami, pępek mi już wylazl na wierzch prawie cały...

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 20:47   #922
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
właśnie ja myślałam że to mala mi tak majstruje przy żebrach a ponoc to przez macice narządy naciskają na zebra i dlatego bolą właśnie ja to muszę zrobić ale najpierw zadzownie do urzędu stanu cywilnego i dopytam co trzeba miec:P o... ja mam taką ochotę na arbuza ale jego kolor do mnie jeszcze nie przemawia:P

muszę się pochwalić! dziś tż podpisał akt notarialny ! coraz bliżej sa nasze 4katy

Gratulacje, to milowy krok

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 20:49   #923
Stella275
Nawiedzona PeMa

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83473801]Do końca ciąży daleko, jeszcze zdąży się obrócić nawet kilkadziesiąt razy. Mnie e pierwszej ciąży lekarz straszyl cc w 34tc bo jak był głowa w dół, tak nagle wtedy się obrócił do góry. A juz na następnym usg w 37tc był spowrotem głowa w dół.

Mój bejbik jest już spory, da się to wyczuć. Gimnastykuje się już tak, że czasem aż boli. Najlepsze dyskoteki robi sobie w nocy,kiedy próbuję spać. Generalnie bardzo dużo sier rusza, nie ma jakis dłuższych przerw. A jak już, to poruszam brzuchem i wtedy odpowiada mi serią kopow. Czuję jego ruchy i nisko i też dosc wysoko, nad pępkiem, prawie pod zebrami. Do żeber niewiele brakuje. Brzuch mam już mocno odstający, zaraz pod piersiami, pępek mi już wylazl na wierzch prawie cały...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Nie ma co się dziwić, już nie wiele czasu zostało do sierpnia

19/2017
7/2018

Stary 2018-05-09, 20:50   #924
sylwia1906
Zadomowienie

Angelajna gratulacje! Poważny krok do przodu

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 21:51   #925
I ona
Zakorzenienie

No pewnie macie rację z tymi terminami. Ja opieram się na takiej wiedzy zasłyszanej, a nie medycznej

Mój mały też już ponad pępkiem sobie urzęduje. Choć tak naprawdę jest wszędzie - góra, dół i oba boki

angelajnaaa super!

Stary 2018-05-09, 22:24   #926
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Chloe - a ja Ci powiem, ze bardzo dobrze Cie rozumiem i wiem o czym mowisz. Moze to dziwnie zabrzmi ale gdybym mogla cofnac czas to tez bym sie nie ladowala w tego typu zwiazek, wiedzac to co wiem teraz. Niby teraz nasze zycie jest juz ustabilizowane ale co ja musialam przejsc to moje. Dodatkowo doszlo, ze jestem "dziewczyna ze wschodu"€ wrecz cygana, ktora szuka dobrobytu za granica bo u nas to w lepiankach mieszkamy, w ogole jakas gorsza rasa. Z tego co opisywalas to ta ex Twojego Tz jest raczej slabym charakterem, natomiast ja musialam zmierzyc sie z typowa pi..da. Byly i rozprawy sadowe, i roszczenia spadkowe(! JUZ za zycia), mieszkamy w wynajmowanym bo Tz musial sprzedac mieszkanie ze wzgledu na problemy z tym zwiazane. Taka szarpaczka. Mysle ze ktp tego nie przeszedl nie bedzie do konca rozumial. ..
ciesze sie, ze ktos mnie rozumie, bardzo rzadko to slysze, zazwyczaj slysze, ze to ja mam rozumiec jego, albo jego corke......mam juz to w nosie
wrocilam przed chwila do domu, po pracy pojechalam do rodzicow, nie mialam ochoty wracac do niego, jestem po prostu wsciekla, ja wszystko rozumiem, ale pieprzone 7 mc zastanawiania sie jak corka bedzie reagowac, pieprzone 7 mc jego martwienia sie, zeby tylko jej nie zaniedbal, fuck, a co z nami??? co ze mna, co z moim malym Aleksem, to z nami ma zyc, to na mnie zawsze moze liczyc, to ja o niego dbam jak cos mu sie stanie i jeszcze slysze, ze mu przykro, bo corke tak krotko widzi, nie wiem czy ktos to zrozumie czy nie, moze Ty bambi, ale mam juz dosc wiecznego jeczenia o nia, po ch... sie rozwodzil, trza bylo z nimi siedziec i byc nieszczesliwym, a nie teraz lamentowac mi
jestem zla, bo zamiast skupic sie na tym co nas czeka, co trzeba zrobic jeszcze, to on sie nad tym zastanawia, jakby czul sie winny, ze sobie zycie uklada i bal sie miec rodzine, zeby sobie julia nie pomyslala, ze tata jej nie kocha,

ja bambi tez wiele przeszlam, tylko ja mam silny i konkretny charakter, ale mialam momenty zalamania i zastanawialam sie w co ja sie wpier***am, mialam narzeczonego, spokoj, moze i nie byl to wielki zwiazek tylko przyjazn, ale przynajmniej mialam spokoj, gdyby mi ktos pozwolil cofnac czas, to nie wiem co bym zrobila, bardzo bym sie musiala zastanawiac, bo z obecnym tz spedzilam mase cudnych chwil, ktorych nigdy nie spedzilam z nikim, uczucia tez byly ogromne i nie powtarzalne, no i za kazde skarby nie cofnelabym czasu ze wzgledu na synka, ktora lada chwile bedzie ze mna

Cytat:

Chloestic współczuje sytuacji. Jednak nie nadtawiaj się negatywnie, może Cię życie pozytywnie zaskoczy i młoda wcale nie będzie taka zła przy bracie.

powiem Ci szczerze, ze ja jej nawet z synkiem nie zostawie, to jaka ona jest czasami wredna i zlosliwa....nie ma opcji

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się że już teraz musisz uświadomić Tż że jak urodzi się Wam synek to przede wszystkim Wy powinniście być dla niego najważniejsi. I to wy będziecie wymagać opieki a nie jego nastoletnia córka. Rozumiem że chce utrzymywać z nią kontakt ale jej ewentualne fochy nie powinny mu przesłaniać potrzeb Twoich i dziecka. I póki on sam tego nie zrozumie to nie będzie dobrze :/
wiesz Agus, problem w tym, ze ja juz mu to mowilam, ale on to traktuje jako najazd na jego corke i ze chce cos robic by go odsunac od niej, wszystko przez to, ze ja po prostu nie chcilam z nim byc przez jego dziecko, bo wiedzialam, ze beda z tego klopoty

dlatego jakos nie bardzo widze nadzieje tylko jeszcze wieksze problemy, a szczerze mowiac jedno na czym mi teraz zalezy to by synek mial szczesliwe i spokojne zycie

moze mi juz hormony buzuja i mi odbija, ale zaczynam sie zastanawiac, zeby sie jakos zabezpieczyc, gdybys mieli sie rozstac, bo ja juz nie mam ochoty na tego typu dyskusje z nim, zrozumie pewnie jak bedzie za pozno

a teraz zabieram sie za jedzenie princesski ;P
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 22:34   #927
ronja
Zadomowienie

Uffff, trochę się uaktywniła, bo już mi stracha napędziłyście. Brzuch mam dziś strasznie twardy (mimo magnezu), może dlatego słabiej czuć.

Czytałam, że na początku III trym. może już być słychać serce dziecka, jak się obróci pleckami do świata. Znaczy my to nie posłuchamy, chyba że któraś umie zbliżyć ucho do brzucha , ale tż już tak. Tętnojest dwa razy szybsze niż mamy, więc powinno dać się odróżnić. Próbowałyście?
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 22:42   #928
Chloestic
Zakorzenienie

troche mnie stresujecie tym, ze juz macie dzidzie nad pepkiem, moj maluch ja wali to wszystko nisko i czasami tak w srodku go czuje

najsmieszniej jak sie budze i on sobie jeszcze spi, to mam taki smieszny brzuch, boki sa zapadniete, prawa strona bardziej wypukla i taka zwinieta kulka jakby
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 23:18   #929
limonka84
limonka84

Mimo że cały dzień dziś leniuchowałam to mam twardy brzuch, jak po kilkukilometrowym spacerze może powinnam brać więcej magnezu? Jaką dawkę magnezu przyjmujecie?
Stary 2018-05-10, 05:31   #930
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Mimo że cały dzień dziś leniuchowałam to mam twardy brzuch, jak po kilkukilometrowym spacerze może powinnam brać więcej magnezu? Jaką dawkę magnezu przyjmujecie?
Ja mam brać 3x1 tabl.

Chloe ja też czuję ruchy nisko, tym się nie martw. Jak się dziecko obróci główką w dół wtedy będziemy wyżej odczuwać.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości