![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Taki joke mi się przypomniał jak to ma niskie ciśnienie to do Tż trzeba dzwonić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#902 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zadomowienie
|
Jakie macie najdłuższe przerwy w ruchach dziecka? Mojawczoraj wariowała a dziś od rana cisza, a ja coś się słabo czuję przez ten upał i zaczynam świrować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za zaświadczenie? Jest niezbędne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
Ja nadal czuje ruchy max do wysokości pępka, pytałam lekarza i mówi, że ok. Do tej wysokości sięga moja macica. Ruchy nie są jakieś mega mocne, żebym się składała w pół - zdarzyło się raz czy dwa. Więc w ciągu dnia jak biegam za siostrzeńcem to czasami nie czuję ich wgl. Pobudzić słodkim też już nie mogę, bo cukrzyca. Dlatego wieczorem zawsze kładę się na lewym boku i czekam, aż Mała się odezwie - inaczej nie zasnę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Próbuj pobudzić małą czymś słodkim jeśli nie zadziała ja bym skontrolowała na ip bo na tym etapie jednak takich przerw nie powinno być.
![]() |
#909 | |
limonka84
|
Cytat:
W Urzędzie Stanu Cywilnego będą potrzebne pewne dokumenty:
Czytałam, że niektórzy urzędnicy w USC robią problemy jeśli ta formalność nie jest spełniona więc poproszę lekarza na najbliższej wizycie, żeby mi wypisał zaświadczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio miałam 2 dni takie bardzo słabe, jakiś jeden pojedynczy kopniak w ciągu dnia podczas gdy na ogół był bardzo ruchliwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tfu tfu, ale nie kraczcie i nie przewidujcie porodów wcześniej. Wybaczcie, nie będę więcej tu pisać, ale lepiej dla dziecka, żeby doczekało terminu w brzuszku.
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Moje bardziej ruchliwe od kilku dni odkąd się zczaila że poza lewa i dołem jest też góra brzucha
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
No a nie jest tak, że 2 tygodnie w tył i przód uznaje się za normalne? W sensie że dziecko jest donoszone i w pełni gotowe do samodzielnego życia?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
limonka84
|
Podobno dzidzia śpi teraz ok 20 godzin na dobę
![]() Chloestic - też myślę, że nie ma co się negatywnie nastawiać. Może akurat córka tż polubi bycie starszą siostrą? ![]() A że się denerwujesz na tż to całkiem normalne ![]() ![]() U nas synek będzie miał nazwisko po tacie. Mój tata ostatnio zażartował, że maluch powinien nosić moje nazwisko. Chciał tym samym sprowokować tż do dyskusji o ślubie. Oczywiście tż nie zrozumiał, tylko uznał że mój tata powiedział tak z czystej złośliwości i że chodzi mu tylko o to żeby przedłużyć nazwisko rodowe (mój brat ma córcię i nie planuje więcej dzieci). Ehhh.... Ja nie chcę urodzić wcześniej, tylko napisałam że mój tp wg usg przypada na koniec lipca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#919 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
muszę się pochwalić! dziś tż podpisał akt notarialny ! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój bejbik jest już spory, da się to wyczuć. Gimnastykuje się już tak, że czasem aż boli. Najlepsze dyskoteki robi sobie w nocy,kiedy próbuję spać. Generalnie bardzo dużo sier rusza, nie ma jakis dłuższych przerw. A jak już, to poruszam brzuchem i wtedy odpowiada mi serią kopow. Czuję jego ruchy i nisko i też dosc wysoko, nad pępkiem, prawie pod zebrami. Do żeber niewiele brakuje. Brzuch mam już mocno odstający, zaraz pod piersiami, pępek mi już wylazl na wierzch prawie cały... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Nawiedzona PeMa
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83473801]Do końca ciąży daleko, jeszcze zdąży się obrócić nawet kilkadziesiąt razy. Mnie e pierwszej ciąży lekarz straszyl cc w 34tc bo jak był głowa w dół, tak nagle wtedy się obrócił do góry. A juz na następnym usg w 37tc był spowrotem głowa w dół.
Mój bejbik jest już spory, da się to wyczuć. Gimnastykuje się już tak, że czasem aż boli. Najlepsze dyskoteki robi sobie w nocy,kiedy próbuję spać. Generalnie bardzo dużo sier rusza, nie ma jakis dłuższych przerw. A jak już, to poruszam brzuchem i wtedy odpowiada mi serią kopow. Czuję jego ruchy i nisko i też dosc wysoko, nad pępkiem, prawie pod zebrami. Do żeber niewiele brakuje. Brzuch mam już mocno odstający, zaraz pod piersiami, pępek mi już wylazl na wierzch prawie cały... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie ma co się dziwić, już nie wiele czasu zostało do sierpnia ![]()
#924 |
Zadomowienie
|
Angelajna gratulacje! Poważny krok do przodu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
No pewnie macie rację z tymi terminami. Ja opieram się na takiej wiedzy zasłyszanej, a nie medycznej
![]() Mój mały też już ponad pępkiem sobie urzęduje. Choć tak naprawdę jest wszędzie - góra, dół i oba boki ![]() angelajnaaa super! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrocilam przed chwila do domu, po pracy pojechalam do rodzicow, nie mialam ochoty wracac do niego, jestem po prostu wsciekla, ja wszystko rozumiem, ale pieprzone 7 mc zastanawiania sie jak corka bedzie reagowac, pieprzone 7 mc jego martwienia sie, zeby tylko jej nie zaniedbal, fuck, a co z nami??? co ze mna, co z moim malym Aleksem, to z nami ma zyc, to na mnie zawsze moze liczyc, to ja o niego dbam jak cos mu sie stanie i jeszcze slysze, ze mu przykro, bo corke tak krotko widzi, nie wiem czy ktos to zrozumie czy nie, moze Ty bambi, ale mam juz dosc wiecznego jeczenia o nia, po ch... sie rozwodzil, trza bylo z nimi siedziec i byc nieszczesliwym, a nie teraz lamentowac mi jestem zla, bo zamiast skupic sie na tym co nas czeka, co trzeba zrobic jeszcze, to on sie nad tym zastanawia, jakby czul sie winny, ze sobie zycie uklada i bal sie miec rodzine, zeby sobie julia nie pomyslala, ze tata jej nie kocha, ja bambi tez wiele przeszlam, tylko ja mam silny i konkretny charakter, ale mialam momenty zalamania i zastanawialam sie w co ja sie wpier***am, mialam narzeczonego, spokoj, moze i nie byl to wielki zwiazek tylko przyjazn, ale przynajmniej mialam spokoj, gdyby mi ktos pozwolil cofnac czas, to nie wiem co bym zrobila, bardzo bym sie musiala zastanawiac, bo z obecnym tz spedzilam mase cudnych chwil, ktorych nigdy nie spedzilam z nikim, uczucia tez byly ogromne i nie powtarzalne, no i za kazde skarby nie cofnelabym czasu ze wzgledu na synka, ktora lada chwile bedzie ze mna Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
dlatego jakos nie bardzo widze nadzieje tylko jeszcze wieksze problemy, a szczerze mowiac jedno na czym mi teraz zalezy to by synek mial szczesliwe i spokojne zycie moze mi juz hormony buzuja i mi odbija, ale zaczynam sie zastanawiac, zeby sie jakos zabezpieczyc, gdybys mieli sie rozstac, bo ja juz nie mam ochoty na tego typu dyskusje z nim, zrozumie pewnie jak bedzie za pozno a teraz zabieram sie za jedzenie princesski ;P
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Uffff, trochę się uaktywniła, bo już mi stracha napędziłyście. Brzuch mam dziś strasznie twardy (mimo magnezu), może dlatego słabiej czuć.
Czytałam, że na początku III trym. może już być słychać serce dziecka, jak się obróci pleckami do świata. Znaczy my to nie posłuchamy, chyba że któraś umie zbliżyć ucho do brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
troche mnie stresujecie tym, ze juz macie dzidzie nad pepkiem, moj maluch ja wali to wszystko nisko i czasami tak w srodku go czuje
najsmieszniej jak sie budze i on sobie jeszcze spi, to mam taki smieszny brzuch, boki sa zapadniete, prawa strona bardziej wypukla i taka zwinieta kulka jakby ![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
limonka84
|
Mimo że cały dzień dziś leniuchowałam to mam twardy brzuch, jak po kilkukilometrowym spacerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chloe ja też czuję ruchy nisko, tym się nie martw. Jak się dziecko obróci główką w dół wtedy będziemy wyżej odczuwać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.