![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
witajcie mamuśki
![]() święta święta i po świętach.igilie spedzilismy w domu w pierwszy dzien u mioich rodziców a w drugi u tz. Po nowym roku ide z małym do alergologa,nasza pani doktor załatwi nam wizyte bez kolejki.Bo tak ze skierowaniem mielibysmy szanse dopiero na marzec.Wysypka schodzi powolutku,to juz prawie trzy tygodnie jak Igorka wysypało. Mały juz wdzien dostaje butle a w nocy jedno karmienie cycem.powolutku przestaje karmic.Na bebilonie ładnie przybiera.Teraz wazy 7800.Zupki daje swoje,gotuje marchewke pietruszke kawałek selera i ryz,dodaje łyzeczke masełka i wszystko miksuje.Igorowi bardzo smakuje,za kilka dni ugotuje z pirsią z kurczaka.Zmiksowaną zupke wkładam do słoczka i wkładam do lodówki.wczesniej kupowałam gotowe ale własne bardziej smakują maluszkowi. pozdrawiam ![]() ![]() Jak ten czas ucieka za kilka dni Igorek bedzie miał 6 miesięcy ![]()
#902 |
Zadomowienie
|
przepraszam ,ze tak z błędami napisany powyższy post .Trzymałam małego na kolanach i stukał łapka w klawiature nie bardzo dał pisac.Na sylwestra ide z dziećmi do kolezanki.Sama mój tz nie idzie z nami ,coś sie nie układa od jakiegoś czasu.
#903 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Coraz więcej mamuś przestaje karmić pirsią, moja Emilka nadal jest tylko na piersi, ale ona dopiero ma 4,5 msc. Jak miała biegunkę, lekarka kazała jej dawać marchewkę, kupowałam w słoiczku ale nie smakowało jej za bardzo, pewnie dlatego, że tam jej dosypywałam orsolit (doustna kroplówka), żeby się nie odwodniła a to straszne świństwo. Teraz muszę trochę poczekać żeby zapomniała i wogóle chciała otworzyć buzię ![]() Raniu, Doridee Sliczne dziewczynki ![]() A my w sylwestra będziemy w domku, Kacperek znowu chory a Emilka zaczyna kichać. Dzieci do łóżka a my sobie zrobimy kolacyjkę przy świecach i na pewno będzie super ![]() Szczęśliwego Nowego Roku dla was, waszych dzieciaczków i dla całych rodzinek |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
Hej hej!!
Coś mi Ala ostatnio bardziej ulewa, ma rzadsze kupki i chyba ją brzuszek boli... nie wiem co może być powodem ![]() ![]() Raniu Nadia śliczniunia ![]() ![]() Kasiu biedny Igorek przez ta alergię ![]() ![]() ![]() A u mnie fatalnie ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę Wam duuuuużo szczęścia w Nowym Roku, spełnienia marzeń i wielu sukcesów (cokolwiek by to nie znaczyło)
#905 |
Raczkowanie
|
Witajcie, dawno się nie odzywałam, bo brakowało mi czasu na pisanie. Całe święta przygotowywałam sama, zatem byłam szalenie zajęta, wiadomo jak to z maluszkem, ciężko coś zrobić
![]() Jak na złość do tego, dzień przed wigilią miałam kryzys z mlekiem w piersiach, mały od kilku dni jadł więcej, a mleczka zamiast przybywać, to było mniej i mniej z każdym dniem...aż wreszcie już ssał i płakał bo nic nie leciało. Kupiłam Bebilon, ale nie chiał, wypluwał, no to kupiłam Bebiko i zmieniłam butelkę i smoczek, profilaktycznie i dalej wypluwał. ![]() ![]() ![]() Sylwka spędzamy w domku z synkiem. Życzę Wasm udanej zabawy ![]() Doridee nie wolno myśleć negatywnie, Nowy Rok to nowe nadzieje i niespodzianki, na pewno będzie dobrze!!!
#906 |
Raczkowanie
|
Doridee
![]() U nas tornada, huragany i inne zawiłości - od kiedy wróciłam do pracy na nic nie mam czasu, w domu bałagan, ja nie wyspana, dziecko uczulone przestawione ze zwykłego mleka na nutramigen, smarowane różnymi mazidłami, marudzi, gorzej śpi itp. Święta przeleciały i jakoś tak mniej świątecznej atmosfery czułam - może dlatego, że z braku czasu mniej sprzątałam, mniej uczestniczyłam w przygotowaniach a na wigilię do ryby nie było ziemniaków ![]() ![]() ![]() Dodał mój mąż nowe zdjęcia do galerii: http://www.chemia.uj.edu.pl/~wozniak...o12/index.html pozdrowienia dla wszystkich i Szczęśliwego Nowego Roku - no i oczywiście szampańskiego Sylwestra jednako dla tych co w domach i dla tych, co szaleją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z ząbkami mielismy bardzo podobnie , dzis juz następuje stopniowa wymiana na zęby stałe i wszystkie są zdrowiutkie. Alicja jeszcze nie ma ząbków mimo ze skonczyła 6 miesięcy i zobaczymy jak to będzie... Jesli chodzi o próchnice to spotkałam się z takim stwierdzeniem ze jesli karmi mama malucha piersią długo powiedzmy do 2 lat i nie traktuje tego jak posiłek tylko " na żądanie' to to moze być powazną przyczyną próchnicy - zęby nie mają mozliwości się wypłukać, oczyscic ze słodkiej pozywki dla bakterii. Pielęgnacja oczywiście tez ma olbrzymie znaczenie - od pierwszego ząbka powinno się wprowadzać rytuał mycia zębów - my mylismy tylko raz dziennie wieczorem przy kąpieli ale powinno sie dwa razy teoretycznie. Przy stałych zębach już wprowadzlilismy dwa razy dziennie mycie zębów.
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Alabamo, Geminisv, Aniuafen dziękuję za wsparcie, oj potrzebne nam to teraz
![]() Aniu, ja nie karmię piersią więc przyczyną nie jest nic z mojego pożywienia.. Jakiś tydzień temu zmieniłam Ali mleko z Bebilonu1 na 2.. może to dlatego ![]() ![]() Alabamo niestety nie mam pomysłu.. jedyne co mi przychodzi do głowy to próbować z innym smoczkami bo z tego co wiem Bebilon raczej jest lubiany przez dzieciaczki.. wiesz jak on nieprzyzwyczajony do butli to dla niego teraz duża nowość. A nigdy mu nie podawałaś butelki np. z herbatką? Któraś z mam miała też problemy z butelką... Ja na szczęście (albo nieszczęście) tego problemu nie miałam ![]() ![]() Geminisv świetne zdjęcia - Bruno jest boski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#910 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() po dwudniowym odpoczynku ide dziś do pracy - hehe dobrze, że jutro wolne ![]() Doridee - hmmm no czy uczulił się nagle - ja nie iwem - zawsze miał jakieś wysypki to tu to tam szorstkie kolana i takie tam podobne - al eostatnio wyszła mu straszna wysypka na piersiach i całym brzuchu, zrobiły mu sie dwa placki szorstko - brązowe na czole (smiejemy się, że rogów nasze dziecko dostało - bo to są dwa placki po obu stronach czoła ![]() ![]() Hehe - co do siedzenia - "siedzi sam" to za dużo powiedziane - posadzony posiedzi samodzielnie z minutkę - albo jak się trzyma szczebelków (tylko tak to ja go z kolei nie sadzam bo on próbuje przeżuwac łóżeczko i boję się że s obie szczęki obije) i to też nie długo - sam próbuje siadać więc stwierdziłam, że do zdjęcia może troszku "popozować" |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Doride będzie dobrze Nowy Rok to nowe perspektywy,trzymam kciuki. Mamyta dziękuje nie wymądrzasz sie.Wiem ze seler jest silnym alergenem,po mioch zupkach nic mu nie wyskoczyło ale zrezygnuje z selera.Ciesze sie bardzo ze jest taki ,mam juz drugie dziecko jednak nie wszystko wiem.Dobrze ze są tu mamy które chętnie pomogą .Jeszcze raz dziękuje Mamuta,nie wiedziałam ze mięsko trzeba osobno gotowac. Mamuta jestes ze śląska a dokładnie z jakiego miasta jak mozna spytać. Dziewczyny zycze Wam szampanskiej zabawy i wszystkiego dobrego w Nowym Roku ![]()
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Alabama ja tez miałam problem mój Igorek nie chciał pic z butelki.próbowałam róznych mieszanek ale tu nie o mleko chodziło a o smoczek.Wypróbowałam smoczkiz Aventu, nuka na szerokie butelki a mój synek nic .Teraz pije z butelki ze zwykłego smoczka anatomicznego lateksowego.Silikonowy chyba za twardy a lateks podobny do cycusia mieciutki.
Zycze powodzenia
#913 |
Raczkowanie
|
Doridee daję małej zupę z gerbera jarzynową i bardzo jej smakuje,kupiłam kiedys z hippa to wcale do buzi nie chciała wziąć ,nawet mi nie podchodziła zapachowo
![]() Sciskam Ciebie mocno i wierzę że Nowy Rok będzie lepszy dla Was niz końcówka starego.Ostatecznie jak was nic tutaj nie trzyma a macie okazję jechać ze znajomymi do Irlandii to warto spróbować.Wiem ze to ryzyko z maluszkiem ale moja znajoma z rocznym synkiem i TŻ wyjechali na wakacje do Irlandii są zadowoleni płacą czynsz za dom z jakimś innym małżeństwem na pół i jeszce im starczało na zycie z jego pensji.Ona od niedawna sprząta po domach i udaje im się odłożyć teraz na czarną godzinę.On ma pracę legalną to tez duzy plus.Wiem ze dziecko ma ubezpieczenie ale co i jak dokładnie to nie wiem,lecieli z Berlina i nawet nie myślą wracać. A co do twardych kupek Ali to mogła być przyczyną zmiana mleka na inne. Moja teraz tez ma rózne zalezy co zje,jak jagody z jabłkiem to ma twardszą jak same jabłko to luzniejszą.Zalezy od zupy itp. Wczoraj dostała pierwszy słoiczek zupa z kurczakiem i wpałaszowała z apetytem. Pozdrawiam wszystkie Mamusie i zyczę na Nowy Rok zdrowia Wam i Waszym dzieciaczkom,aby się dobrze chowały i aby ten rok był lepszym od poprzedniego(chyba nie był taki zły co? W końcu pocieszki Nam się porodziły ![]() Sukcesów w miłosci i pracy zawodowej i szczęscia ![]()
#914 |
Zakorzenienie
|
Raniu ja też daję zupkę jarzynową z Gerbera (takie kupiła mi mama, Hippa dawałam tylko jabłuszko z bananem, całkiem smaczne
![]() Dziękuję dziewczyny za dobre słowo ![]() ![]() Kasiu, współczuję niesnasek z partnerem, wiem jak to jest.. Trzymam kciuki żeby było lepiej... ![]() Szampańskiej zabawy!!! ![]() ![]() Zmykam robić sałatki na dzisiejszy wieczór ![]()
#915 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny zycze Wam wszystkiego Najlepszego w Nozym Roku
![]() Jestesmy juz w kraju od soboty wiec internet bedzie non stop tzn do 11. Nareszczcie bede mogla z Wami popisac choc troszke dawno mnie tu nie bylo . Jak tam wasze Maluszki co tam slychac u CIAMPURKA ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Dziewczyny! W Nowy Rok trzeba wejść wyłącznie przepełnioną nadziejami na pozytywne zmiany i planami do zrealizowania. Każdy kolejny dzień może przynieść odmianę. Pozytywne myślenie dodaje energii i pozwala nam na realizację planów i zamierzeń, dołowanie się demobilizuje. A więc: tylko pozytywne myślenie! No i pamiętajmy, że najwięcej w naszym życiu zależy właśnie od nas. Życie jest piękne i tylko czasami niesie problemy, ale tylko po to, żebyśmy nie przestały tego piękna doceniać. Kasiu, Doridee NA PEWNO WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY!!! Trzymam kciuki. A u nas spokojnie leci sobie czas. Cieszymy się sobą w te dni wolne od szkoły i pracy. Grześ wciąż tylko na cycu, wysypka zeszła i znowu wróciła tym razem nie wiem od czego. Znowu podaję Clemastin. Sylwestra spędziliśmy rodzinnie z naszymi rodzicami i babcią. Grzesia nie obudziły fajerwerki, budził się jak zwykle tylko na jedzonko, a dziś rano jakoś wyjątkowo obudził się na godzinkę, żeby znowu usnąć na dwie!!! Pospaliśmy więc do 11. Jak pamiętacie jego drzemki trwają pół godziny. Co za wyrozumiałe dziecko... Kiedy się skończą te cukierki od Mikołaja?! Już mi poszło w boczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dzięki za rady kobitki a propos karmienia butelką, Tymek już załapał, wypił Bebiko, także jestem spokojna, kiedy nie będę mogła karmić wiem,że zje sztuczne mleczko. I to zjadł z dwóch różnych butelek i smoczków, mały buntownik, ciekawe czemu nie chciał wcześniej...pewnie nigdy się nie dowiem ![]() ![]() W Sylwestrową, huczną i bardzo głośną noc, spał spokojnie. A jak Wasze maleństwa???
#918 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla mamuś i dzieciątek
![]() ![]() My spędzieliśmy Sylwestra we dwoje, zrobiliśmy dobre jedzonko, otwarliśmy winko i póścilismy sobie "Kod Leonarda"- mamy duże zaległosci w tej dziedzinie. Było bardzo fajnie, ale dzisiaj dzieciaczki nie były takie wyrozumiałe jak Twoje Dariu ![]() ![]() ![]() Ja też dalej karmię piersią, próbuje coś tam Emilce dawać, ale jej nic nie smakuje od razu zaczyna płakać ![]() Kasia1361 ja jestem z Lublińca, do Zabrza mamy godzinę drogi. [B]Doridee[B] na pewno wszystko będzie dobrze, trzeba w to wierzyć. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
![]() Byliśmy dziś z Alą na szczepieniu.. no nie popisała się dziś nasza bohaterka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ala jeszcze się nie przewraca... Jak Wasze dzieciaczki załapały że można się przewrócić? Same czy pomagałyście im jakoś? Aaa, muszę się pochwalić, w końcu przećwiczyłam dziś całe TBC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Impreza Sylwestrowa też się udała, było naprawdę sympatycznie chociaż na pląsy nie miałam ochoty. Wróciliśmy do domku o 3 w nocy i spaliśmy do 13.00 ![]() ![]() Zmykam przygotowywać kąpiel dla Luleńki ![]()
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#921 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dziś moje malenstwo ma juz 6 miesięcy,jak ten czas leci. Wysypka zeszla do alergologa narazie nie idziemy,nie ma sensu. Igorek próbuje sie podnosic do siadania ,jednak nie bardzo jeszcze wychodzi.Obraca sie swobodnie z plecków na brzuszek i odwrotnie. Ładnie siedzi tylko w wanience ma mozliwośc trzymania sie obiema rączkami,pewnie dlatego ![]() ![]() Ach zapomniałabym sie pochwalić ,mały znów sam ładnie zasypia w swoim łóżeczku ![]() POZDRAWIAM ![]() ![]()
#923 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Tak cicho i pusto na tym wątku,wszystkie mamy zajęte wklejam dzisiejsze foteczki Igorka,lampa oślepiała dlatego taki zaspany . Dziewczyny moja znajoma dawała swojemu synkowi(4 mies)chlebek,bułki i zupki wszystko naraz i w duzych ilosciach.Mały lezy teraz w klinice wymiotywał cały dzien kwasami.Jest na obserwacji i w tym tyg.raczej nie wypiszą go juz.Biedne maleństwo
#924 |
Zadomowienie
|
Doridee podciełam Igorowi włoski,strasznie gmera w tych kłaczkach swoich i potem bardzo płacze jak sie za mocno złapie.Zastanawiam sie czy nie obciąć jeszcze krócej.
Pozdrawiam buziole dla Alicji
#925 |
Raczkowanie
|
Witajcie w Nowym Roku ,widzę że nie tylko ja mam mało czasu aby wejść i cokolwiek napisać
![]() Sylwester był świetny,wesoły i bardzooo taneczny wróciliśmy o 4 rano a nasza Nadia przez całą noc nie obudziła się babci,jakby coś czuła ze ma jej kłopotów nierobić. Spała mocno i nawt wybuchy o północy nie wybudziły jej ze snu. Za to o 9 była juz fit a mam nie,odespałam dopiero z wtorku na srodę ![]() Mieliśmy gości i trzeba było się nimi zająć. Ostatnie dni mojej córki są niespokojne,szoruje łapkami po dziąsłach wybudza się z płaczem.Zębów nie ma jak nie było. za to ma apetyt,zjada cały słoiczek zupy,mleczka jej robię po 170ml,na noc daję nan z kleikiem ryżowym aby bardziej ją sycił .W dzień jeszce zjada kaszkę z malinkami takie 150 ml.Rzorabiam proszek z wodą bo to jakaś mleczno ryżowa.Bardzo lubi ale na gęsto łyżeczką. Dziś kupilam jej pierwszy kubek niekapek z aventu z miękkim ustnikiem jutro pierwsza próba.To taki kubek po 3 miesiącu.Chcę ją nauczyć jak najszybciej z niego pić. Jest sprytna przewraca się z pleców na brzuch i odwrotnie w oka mgnieniu,łapie za nogi i wsadza stopy do buzi,no i zaczyna powtarzać sylaby w stylu ba-ba-ba-ba,da-da-da-da,ta-ta-ta.Nas to cieszy bo to prawie jak mowa tata albo baba ![]() ![]() Co do podawania dzieciom chleba i chrupków to uwazama to za głupotę w wieku 5 miesięcy,niezle mozna dziecko szkody narobić. Z resztą jak widzę starsze dzieci w spcerówkach i paką chrupków kukurydzianych to tez mnie trzęsie.To takie przyzwyczajanie dziecka do jedzenia czegokolwiek cały czas jak jest nuda szcególnie.A potem nie ma juz miejsca na inne wartościowe jedzenie.I rosną małe grubasy.I złe przyzwyczajenia na lata.Takie przekąski ![]() dzieciaczki piękne,pozdrawiamy ![]()
#926 |
Zakorzenienie
|
Kasiu no powtórzę się tu - jestem pod wrażeniem uroku Twojego Igorka (ach te włoski - ja mam w domku małego łysolka
![]() No a koleżance pogratulować rozumu... ![]() ![]() Aaaa, ciągle zapominam - wyściskaj Igorka z okazji 6-ego miesiąca (to już nie lada rocznica) ![]() ![]() Raniu gratulacje dla małej spryciuli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daj znać jak poszły próby z niekapkiem ![]() Ja dziś po raz kolejny poćwiczyłam TBC - chciałabym wrócić do poprzedniej formy i figury.. A jak u Was? Wróciłyście już? Buziole ![]()
#927 |
Zadomowienie
|
Doridee co do tej koleżanki to nie mampojęcia ,dlaczego podawała małemu takie jedzonko.Naprawde szkoda maluszka wydaje mi sie ze nie zastanowiła sie wcześniej jakie mogą być konsekwencje.Doridee uściskam Igora i dziękuje
Ala jest śliczna ach te oczka ,a włoski urosna Pozdrowionka dla wszystkich wizazowych cioteczek
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam, ze 4.01 w nocy Marti urodziła córeczkę
![]() ![]() ![]() A wczoraj siostra przysłała mi zdjęcia z Nowego Roku - no tak, już się nie dziwię, że Ala nic a nic za nami nie tęskniła ![]() ![]() Dziewczyny jaką kaszkę dajecie dzieciaczkom bo moja Ala nie chce za bardzo jeść a przydałoby się jej trochę przytyć ![]() ![]()
#929 |
Zadomowienie
|
Doridee jaka piękna królewna,towarzystwo doborowe to za rodzicami nie miała czasu zatęsknić.
Czytałam ,ze Marti juz urodziła
#930 |
Zadomowienie
|
Doride ja daje małemu kaszke BOBOVTA,dodaje do niej owoce ze słoiczka i bardzo Igorowi smakuje na poczatku również nie chciał jesc kaszek.Teraz jak widzi swoją łyżeczke to mało z leżaczka nie wyskoczy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.