|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetocholiczki - grupa wsparcia NK
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
To nie wiedziałaś
![]() ![]() Wizaż to zło!!! ![]() ![]() Ale za dobrze mi tu, żeby stąd nawiać. Zresztą nie byłabym w stanie i podziwiam fuksję, że daje radę trzymać się od nas ![]() ![]() ![]() Co się zaś tyczy tematu ostatnio troszeczkę nagrzeszyłam ![]() - masło do ciała rebuild - ale nie miałam takiego zwykłego smarowidła - nowy szampon z odżywką 2w1 do wł. farbowanych Gliss Kur - skończyła mi się odżywka i zamiast niej postanowiłam kupić to cudo i chyba źle zrobiłam - emulsja do demakijażu Miraculum - kończy mi się mleczko z YR - mleczko do demakijażu oczu Corine de Farme - to akurat żaden grzech, aktualne się kończy, a jak tylko je widzę, to kupuję, bo dostać b. ciężko - 2 czekoladki Bourjois (snow ![]() - smackers Ice Creamies Fresh Strawberry - 3 pędzelki z wyprzedaży Sephory - krem na zaczerwienienia YR (potrzebuję, bo jednak Avon Liiv na noc mnie zapycha ![]() - krem do skóry odwodnionej YR (będzie jak znalazł do nawilżania przy kwaszeniu, które zamierzam rozpocząć) - 2 kolejne flaszeczki perfum z YR ![]() (na zamówienia z YR jeszcze czekam, ale pewnie lada dzień będą) Kurka, myślałam, że się dobrze trzymam, bo naprawdę mało co po kosmetycznych i drogeriach chodzę, ale jednak trochę się tego uzbierało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Podsumowanie
![]() -miniatury Clarins Par Amour Toujours i Par Amour -Clarins Eau Dynamisante -Clarins Par Amour Toujours 50ml -Aquolina, Pink Sugar 30ml -YR Rose Absolue EDP 2 falszki niby za free ale zamowienie zlozylam wiec przybylo kila zeli pod prysznic,krem na zaczerwienienia,krem do rak Arnica 2 w 1 -miniatura YR Iris Noir -blyszczyki JT 3szt -tusz Estee Lauder MagnaColor boski fiolet ![]() -sypki cien Gosha Butterfly ![]() -cienie 4-ki Sensique,swietne zielenie ![]() -Effaclar H -Hydracid Alfa na noc-mialam nie kupowac ale swietnie mi sluzy ![]() ![]() -odzwyki do wlosow Wax i z Dolivy -Bioderma Hydrabio Riche(na zapas) -mleczko do demakijazu Garniera to rozane ![]() -emulsje koloryzujaca z Galenica -podklad rozswietlajacy Hauschki Intrada -dokupilam jeszcze zapas mleczka spf 50 Klorane 2szt. zlozylam jeszcze mini zamowienie z Avonu wiec tez moge podciagnac pod te liste ![]() Przyznam,ze juz daaaaawno nie chodzilam po drogeriach a zakupy glownie robie przez net ![]() ![]() ![]()
#904 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba wolę nawet nie wymieniać moich zakupów
![]() ![]() Hexxana, też poszalałaś, nie powiem ![]() MagJa widzę z zakupów prawie wszystko niezbędne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Jak zrobilam sobie taka liste to uswiadamiam sobie ile z tego jest mi naprawde potrzebne a co jest kaprysem,ktorym rzadzi pragnienie posiadania.
Z jednej strony to dobra terapia na .....powstrzymywanie sie od zakupow,ktora na poczatku roku zdala egzamin na jakies pol roku. Czytam o smackresach i..... ![]() ![]()
#907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że spodoba Ci się świeża truskaweczka, bo jak nie, to widzę będzie na mnie ![]() ![]() Popcornowy jest mocno specyficzny. Niby fajnie pachnie, ale czuję się z nim dziwnie na ustach ![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj miałam już terapię szokową, jak zobaczyłam wyciąg z karty kredytowej - ponad 1000 zł ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Krótkie podsumowanie.
Dość twardo trwam w postanowieniu, że nie kupuję. Tym bardziej, że podczas przeprowadzki w końcu powyciągałam z kątów poukrywane tam kosmetyki i wyszło, że mam wszystkiego dużo za dużo. 4 kartony i 3 szuflady nieużywanej pielęgnacji. Na 2 lata starczy mi balsamów do ciała. SP kusił z promocją maseł Ziaji, ale byłam twarda. Jeszcze większą siła woli wykazałam się w aptece, którą mijam codziennie w drodze po dziecko do szkoły. Tam te masła są po 7,50! Ale na razie tylko oliwkowe. Narozrabiałam trochę w Sephorze. Wpadłam na 5 minut i kupiłam: - zestaw 3 kroków w mianiaturkach - zestaw Total Turnaround w mianiaturkach i dali mi jeszcze jakąś maskarę, ale jej nie liczę, bo nie dali mi jej z mojej woli ![]() - na allegro kliknęłam cienie Shiseido. Z wygranych kosmetyków doszło, ale ich też nie liczę ![]() - zestaw mazideł antycellulitis z Mincera - krem Eris z serii gabinetowej SPF 50+ Do końca roku mogę kupić tylko 7 kosmetyków ![]() EDIT: We wrześniu zużyłam 19 kosmetyków - kupiłam 3 ![]() Edytowane przez droga A Czas edycji: 2007-09-27 o 15:01 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Wrzesień
![]() ![]() Mam nadzieje że w październiku bedzie lepiej, bo CHYBA nic mi nie jest potrzebne i póki co nic mnie nie ciekawi ![]() Nabytki wrzesniowe na zdjęciu ![]() 1. żel Kamill passiflora + wanilia - skusiła promocja w superpharm - sponsorowane przez rodziców ![]() 2. żel Kamill oliwka + trawa cytrynowa - skusiła promocja w superpharm - sponsorowane przez rodziców ![]() 3. masło ujędrniające Re Build Ziaji - kupione w Stalowej Woli gdy byłam u TZ. I dobrze zrobiłam, bo u siebie w Nowy Saczu jeszcze nie widziałam tej serii. 4. Masło do ciała - też ze Stalowej W. średnio mi sie podoba. Za to należą mi sie ![]() ![]() 5. Serum-żel pod oczy Ava - kupione dzisiaj. Mój żel pod oczy niedługo sie skończy ![]() ![]() 6. Testerownik Bell Satin Matt - różowy sie skruszył wiec go przełożyłam do pudełeczka z Sephory. 7. Emulsja Cleanic - mam jeszcze jeden cały Laktacyd, ale znusził mi sie póki co, więc skusiłam się na Cleanic. Zapach mi sie nie podoba ![]() 8. Mleczko Olay - skusiła mnie promocja w Naturze, a poza tym to które teraz mam (nagietkowe) niedługo sie skończy 9. Kremowy żel Nivea - od dawna mnie kusił i długo chodziłam wokół niego :roleyes: Kupiłam korzystając z promocji w Realu i ze sponsoringu rodziców ![]() ![]() 10. Tonik Nuno - przyznam: narazie zbędny bo mam jeszcze ponad pól butli toniku Tea Tree z Body Shopu i prawie cały tonik Effaclar ![]() ![]() 11. i 12. Kremy Nuno - najpierw kupiłam naturalny, ale okazało sie niestety że ejst za jasny troszkę, więc kupiłam opalony. Narazie testuję oba ![]() 13. Krem do rąk i paznokci Anida Kwiat Lnu - kupiłam dzisiaj. ma dobre recenzje na KWC a ten krem który mam teraz niedługo sie skończy - sponsorowany przez rodziców ![]() 14. Róż Miss Sporty - kupiłam w Stalowej Woli bo jakoś poczułam ochotę na jasny różowy róż no i oczywiście musiałam mieć go "już" ![]() ![]() 15. Cień Deborah - też w Stalowej kupiony ![]() ![]() 16. Tęczowy olejek Wibo - kupiony dzisiaj. Olejek SH mi sie kończy a nie mam na tyle funduszy akurat żeby go teraz kupić. Na KWC ma dobre opinie ![]() ![]() ![]() 17. Kompleks odżywczy Wibo - j.w. z tym że jeszcze nie ma opinii na KWC ![]() 18., 19., 20. - błyszczyki z Avonu UCR: Icy Nude, Natural Glow, Pink Icing - upolowane za Allegro na licytacji (kolejno: 6,50, 7,75 i 8,05) 21. Błyszczyk Maybelline Watershine diamonts Pink Ruby - podobny z Miss Sporty już na wykończeniu 22. Maseczka nawilżająca Lirene - sponsorowana przez rodziców ![]() 23. Maseczka poprawiajaca koloryt skóry - j.w. I to tyle ![]() Od października nie kupuje ![]() ![]() Na pocieszenie - troszkę kosmetyków tych co miałam udało mi sie zużyć we wrześniu (14), sporo poleciało (już poleciało lub jest wystawionych - ok 20 - to te które zdecydowałam się wystawić we wrześniu ) na Allegro. Snowqueen przypomne niesmiało, że miałaś zawojować allegro wystawiajac jakies ksometyki których nie masz ochoty zużywać ![]()
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy zawojuję, to wątpię, ale chciałabym się pozbyć tego ![]() Zakupy spore, ja zaraz spiszę moje... Edit: moja lista 1. Versace Bright Crystal EDT 2. bibułki matujące Bourjois 3. biała czekoladka Bourjois 4. dezodorant Nivea Pure Invisible (mimo 2 innych na stanie) 5. żel Kamill mięta+czekolada 6. żel Kamill kokos+czekolada 7. Sensibio 500 ml 8. eyeliner Sephora - czarny 9. eyeliner Sephora - czerń ze srebrnym brokatem 10. cień do powiek Sephora x3 11. nowy podkład Bourjois 12. błyszczyk Les Nudes Bourjois 13. błyszczyk Glam Shine Natural Glow 14. masło do ciała Rebuild Ziaja 15. serum do ciała Rebuild Ziaja 16. krem do rąk Ziaja x2 17. krem do rąk Arnica YR 18. żele pod prysznic YR x2 19. odżywka wygładzająca do włosów YR 20. maska do włosów Ziaja 21. maska do włosów Avon Planet Spa 22. żel pod prysznic Happyful Palmolive 23. rozświetlający krem do twarzy YR 24. żel do brwi GG Oriflame 25. granatowa kredka do oczu Sephora 26. lakier So Laque Bourjois 27. róż Bourjois 28. Magic Concealer HR (kupiłam na sam koniec sierpnia, ale płaciłam we wrześniu - karta kred.) 29. masło do ciała kakaowe Ziaja 30. serum antycellulitowe YR Aha - i niestety nic z tego nie jest sponsorowane przez rodziców, poza żelami pod prysznic... Przypomniało mi się, że jeszcze leci do mnie: 31. Smackers Lip Frosting I dostałam: 32. Żel pod prysznic Sweet Fig M&S 33. Balsam do ust Mango&Papaya Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2007-09-28 o 17:55 Powód: lista + dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ha! To mnie teraz podbudowałyście ![]() ![]() Zazdroszczę zakupów, ale póki co zużywam i nagrodzę się czymś ekstra w styczniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Jejciu - na październik to ja już zaczynam broić:
- kliknełam wlasnie na kremik do rąk i paznokci Oriflame - wyszukałam w poprzedniej szacie graficznej, czyli ten który był dl amnie super (i to jeszzce sprzedawca z tego samego miasta co ja ![]() - u tego samego sprzedwcy załatwiłam żel pod prysznic YR Pur Desir Bez
#914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Ja się trzymam, Olaye do twarzy jednak kupione ale jeszcze do mnie nie doszły
![]() ![]() ![]() A czy masło Re-Build Ziaji jest w SP??
#916 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy jest, bo już dawno mnie tam nie było. Ja kupiłam w Stalowej W. będać u TZ. U siebie w Sączu jeszcze nigdzie nei widziałam
![]() |
#918 |
po prostu Em :)
|
Podsumowanie z września: 67,57 zł. Nie jest źle, ale wydawało mi się, że prawie nic nie kupiłam.
![]()
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
te, co im się kiedyś tam oparłam, z poprzedniej promocji w Rossmannie- żel i tonik, nawet nei pamiętam nazwy bo MagJa mi je kupiła (
![]() ![]()
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
Również ja postanowiła podsumować poczynania we wrześniu. Niestety mimo mocnego postanowienia, że nie kupię we wrześniu żadnego kosmetyku sztuka ta nie udała mi się
![]() ![]() ![]() Po zrobionych porządkach w szafkach obiecałam sobie, że październik będzie miesiącem ograniczania liczby posiadanych kosmetyków. W listopadzie będę mogła zrobić zakupy kosmetyczne bo mama ma imieniny i już zażyczyła sobie jakiś dobry krem do twarzy na noc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Ja we wrześniu dużo kosmetyków nakupiłam, nawet nie liczę ile kasy na to poszlo, ale pewnie ponad 200 zł
![]() Ale kupiłam kilka kosmetyków, ktore były mi potrzebne, bo nie miałam np. ani 1 maseczki czy kremu pod oczy ![]() Kupiłam m.in. perfumy Baby doll, maseczkę błotną z Avonu, krem pod oczy aloesowy z Ori, masło waniliowe Ziaja, balsam Gliss kur do włosów, szampon Fructis, krem Nivea Visage(który okazał się strasznie niedobry dla mnie ![]() ![]()
#923 |
Zakorzenienie
|
Rzyrafko! W Euroaptece ta seria jest teraz w promocji: http://www.euroapteka.pl/index.php?id=biuletyn_kos11
W następnym tygodniu będe w Krakowie więc napewno zagladnę do Euroapteki i kupię z tej serii cudo antycellulitowe i przeciwrozstępom - promocja to jedno, a drugie - u siebie jeszcze niegdzie tej serii nie widziałam.
#928 |
Zakorzenienie
|
No i jak dziewczynki pierwszy tydzień października mija?
Ja trzymam sie bardzo ładnie - nic nie kupiłam ![]() Chciałam kupić balsam do ust Tisane, ale nie było. W następnym tygodniu za to przybedzie co nie co - dostane od koleżanki: - żel Bez YR (skorzystałam z tego że ona zamawiała) - krem do rąk i paznokci Oriflame (w starej wersji) Bedę 1 dzień w Krakowie więc napewno podjade do Euroapteki i kupię Ziaję ReBuild antycellulitową i antyrozstępową - o ile jeszcze bedą ![]()
#929 |
Zakorzenienie
|
U mnie póki co zgodnie z postanowieniem - nic nie kupiłam. Oparłam się kilku cieniom, błyszczykowi i na razie nie żałuję
![]() ![]() A kasa z konta i tak odpłynęła, bo musiałam zapłacić za studia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Ja też nic narazie nie kupiłam w październiku
![]() Póki co nie mam w planach zakupów, jedynie nową torebkę muszę kupić ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.