|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: a z 1980?
tak wogole polecam poczytac co na temat 'Kto czyta ksiazki' ma do powiedzenia K. Janda na swoim blogu:
http://www.krystynajanda.net/dziennik?y=2008&m=5&d=3 spodobalo mi sie to wolnomyslenie
|
|
#902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#903 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Owszem Najlepiej trylogię husycką, potem opowiadania, a na końcu sagę o wiedźminie. Tylko proszę, nie sugeruj się "boskim" filmem... porażka.Cytat:
to przyjemność w najlepszym wydaniu, zwłaszcza jak ma się te 9 -11 lat ![]() Cytat:
i Amadeja Batę od...butów ![]() A wciąga strasznie. Nawet mój małżonek-nie-czytam-za-dużo-wolę-komputer dał się porwać i dzięki temu mam święty spokój
|
|||
|
|
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my akurat oboje czytamy, choć ja wiecej, ale lubimy oboje czytac i uwaga mam wieść II kreski na razie to tak nieoficjalnie, gdyż wizyta u gina w poniedziałek, ale 3majcie kciuki
|
|
|
|
#905 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż... Jak skończę ta swoją przeprawę przez Jane Austen, to spróbuję ugryźć nieco Sapkowskiego... Zaintrygował mnie - szczegolnie, że okres średniowiecza jest ogólnie bardzo ciekawy... więc spojrzenie z innej perspektywy moze być interesujące ![]() Cytat:
Ja wiem co się zmienia! Powstają nowe fałdy na skórze i mózgu ![]() A wiadomo - im bardziej pofałdowana kora mózgowa - tym lepiej ![]() Cytat:
Film jest u mnie zawsze na drugim miejscu - dlatego Wiedźmina nie oglądałam... z zasady... Obiecałam sobie to po "W pustyni i w puszczy"... ![]() Cytat:
No proszę! Poszli, jak burza ![]() no i
|
|
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!!! gratuluje!!! zycze zeby bylo zdrowe i plci jakiej sobie zyczysz!!!
|
|
|
#907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a jak burza - rzeczywiście - dziś dokładnie dwa miesiące od slubu ale to była sprawa wymarzona, wytęskniona i upragniona więc jak tu nie mieć marzeń kiedy one sie spełniają ??? a "mechaniczna pomarańcza" moze dla Ciebie znajoma bo był taki film, bodajze Kubricka (ale nie jestem pewna) dobrego dnia a jutro idziemy na bal - we trójkę choc chyba juz tak nie poszalejemy jak wcześniej, ale maluszek najważniejszy
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to teraz czekam na wiadomość o potwierdzeniu przez ginekologa super! znowu bedę ciocią! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w poniedziałek trzymać
|
|
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://mechaniczna.pomarancza.filmwe...?review.id=977 jeszcze nie widzialam - ale chyba skusze sie w ten lykend ;0 - Ksiazke zaczelam czytac - jezyk trudny, slang...ale ciekawy, intrygujacy..wiec bede zdawac relacje na biezaco ))Katarzinka - tylko nie szalej na balu zbytnio! A mlode niech juz oslucha sie z polonezem - moze kiedys mistrzem tanca bedzie![]() Zycze milego dnia wszystkim- moj dzis dosc krotki-bo po nocce , wiec ja wam mowie od siebie dobranoc )
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! mogę się przyłączyć? urodziłam się w sierpni 1980r. mieszkam w Wawce, teraz jestem na urlopie wychowawczym
![]() pozdrawiam!
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie - witaj mamaNiny - a jak masz na imie?
Co dobrego slychac?
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, nie przedstawiłam się.. mam na imię Marta tak sobie czytam Wasze posty.. właśnie robię sobie powtórkę z Wiedźmina, uzupełniając księgozbiór.. a w ogóle dla wielbicieli fantastyki polecam trylogię Czarnego MAga Trudy Canavan fajne i świeże ![]() a co lubicie oglądać?
|
|
|
#914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wytańczyliśmy się troszkę, nie szaleliśmy zbytnio zgodnie z przykazem Cytat:
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypoczywaj ile możesz, bo później może być różnie i duuuużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa
|
|
|
#916 | |
|
Rozeznanie
|
cześć Kochane, wieki mnie tu nie było a tu na dzień dobry takie fajne wieści:
Cytat:
![]() pozdrawiam was wszystkie
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
II kreski potwierdzone
miriko dziękuję
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2009-01-26 o 19:50 |
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
to teraz oczekiwanie jeszcze raz wszystkiego najlepszego będziecie chcieli znać płeć?
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dostałam szlaban na treningi , chociaz na basen moge chodzić, bo jakbym miała sie nie ruszać to by była zalamka
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba zakładać, że będzie zdrowe i nie myśleć inaczej co trenujesz? u mnie było ciężko przez pierwszą połowę ciąży: zakaz wysiłku i calutki 5-ty mc przeleżany, a potem już było super! urodziłam w 39tc i do samego końca ćwiczyłam pilates dla ciężarnych. poród też był lekki (myślę, że gimnastyka trochę pomogła). pozdrawiam
|
|
|
#921 | |
|
Rozeznanie
|
no to super
, czyli który to tydzień 5, 6?Cytat:
życzę wam wszystkiego naj ...
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze chciałam mieć synka, a jak się dowiedziałam, że to dziewczynka to szalałam z radości
|
|
|
#923 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napisz coś więcej o tej trylogii. Klimat Tolkiena, Sapkowskiego czy... Byłam na "Zmierzchu" - całkiem, calkiem... spodziewałam się tandety, a tu zero "długich zębów" itp. Szykuję się do książki - chociaż rzadko oglądam najpierw film, a potem czytam - raczej odwrotnie. Uwielbiam filmy kostiumowe A nie znoszę romantycznych komedii. Oprócz "Lepiej późno niż później" nie widziałam żadnej dobrej. dołączam się do gratulacji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem karateką, od lat 18stu, wiec też dla mnie to lekka porażka nagle przestać ćwiczyć, ale dam rade, maleństwo najważniejsze
teraz najwazniejsze to wyleczyć przeziębienie, gorzej z tym, że nawet lekarze są chorzy ale dziś mam bój z służbą zdrowia o moje L4, bo jak lekarze chorzy to nie ma kto wypisac, a juz dzis nie poszłam do pracy, bo kaszle jak stary gruźlik, ale ide na 14tą do poradni, wiec chyba coś uda mi sie zalatwicbuziaki dla wszystkich
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sapkowski to to nie jest i raczej nic podobnego do klasyków fantastyki typu tolkien p.w. trylogia napisana jest z perspektywy kobiety, a raczej dojrzewającej dziewczyny wrzuconej w obce, nieznane środowisko i próbującej się w nim odnaleźć. jest leciutka i przyjemna w odbiorze, dobra dla dorosłych i nastolatków. nie chcę zdradzać szczegółów fabuły, ale inne zalety to wartka akcja. ciąg zdarzeniowy oparty na logicznych zwrotach akcji-bez przegięć (wszystko mogłoby wydarzyć się w naszej rzeczywistości: bohaterce w ucieczce pomaga szczęście, przyjaciele, itp.). i jeszcze jedno: tłumaczenie jest na bardzo dobrym poziomie językowym, redakcja również świetna (mnie niestety mocno zrażają byki językowe czy brak redakcji w wydawnictwach fantasy). pierwszy tom jest zdecydowanie najlepszy, pozostałe już trochę słabsze, ale i tak cieszą.Dużo dobrego słyszałam o Zmierzchu, niestety muszę poczekać na wydanie dvd, bo na razie nie mogę niani do dziecka znaleźć, więc do kina wybrać się nie mam jak chyba poszukam książki a co do podobnych filmów i książek, to lubię ekranizacje powieści Ann Rice. Teraz z pasją oglądam 3-ci sezon dextera na dvd jak ktoś lubi seriale kryminalne-polecam Również nie lubię komedii romantycznych, pewnie dlatego, że wszystkie podobne i brak czegoś świeżego w gatunku ![]() co do smakowych przesądów ciążowych... hmm no ja po prostu POCHŁANIAŁAM winogrona... a woda z cytryną świetnie robi na mdłości ![]() Katarzinka: dużo zdrówka!
|
|
|
#926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale za to absolutne nie mówię polskim komediom romantycznym, naprawdę nie mogę oglądać ciągle tych samych aktorów ... i tu jak mamaNiny mam poczucie braku świeżościi jeszcze tak odnośnie ciążowych przesądów to mówi się, że jak kobieta ma apetyt na słone, kwaśne i ostre to będzie chłopak a słodkie to dziewczynka ...a wczoraj w pracy mój mąż razem z kolegą, którego żona też jest w ciąży zdiagnozowali mnie właśnie na podstawie tego przesądu, że urodzę chłopca, co oczywiście mojemu mężowi bardzo odpowiada i nawet dziś stwierdził, że chyba wogóle wprowadzi mi zakaz na słodycze ...żeby nie kusić losu , ach ci faceci
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
udało mi sie i mam jeszcze zwolnienie, ale to jakas straszliwa rzecz, nawet lekarze sie pochorowali
ja smaków jeszcze nie mam ale wczoraj około 23ej obudziłam się głodna - no to mąż mi przyniósł lekka przekąskę (jogurcik i jakbym miala mało to wafle ryżowe), ale to jadałam i wcześniej, tyle, ze nie w środku nocy
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tratata... Ja przez pierwsze miesiące ciąży W OGÓLE nie spoglądałam na słodycze (a ogólnie uwielbiam)... i niby miał byc chłopak... ![]() W ciąży podobno "niewiele się zmieniłam i świetnie wyglądałam" - wróżono mi chłopaka... ![]() No i co z tego? Mam dziewczynę ![]() A mąż??? Wy chyba nie zdajecie sobie sprawy z siły "córeczki tatusia"! ![]() Księżniczki tatusia... A kandydaci na męża będą mieli ZDROWO PRZERĄBANE... (delikatnie mówiąc )pozdrawiam
|
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może poza tasiemcowymi serialami ![]() Cytat:
![]() ja na początku ciąży byłam strasznie wkurzona kłóciłam się o wszystko.. kiedyś chciałam wysiadać z samochodu w czasie jazdy, bo TZ upierał się, że nie ma koloru pistacjowego ![]() Cytat:
tylko owoce, ale spożycie mąż liczył w tonach... i też podobno wyglądałam na chłopaka.. a z córeczkami tatusia, to najprawdziwsza prawda jak na początku nie był przekonany i podchodził do dziecka z dużą dozą nieśmiałości, to teraz po prostu głowę dla córy stracił.miłego wieczoru!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Najlepiej trylogię husycką, potem opowiadania, a na końcu sagę o wiedźminie. Tylko proszę, nie sugeruj się "boskim" filmem... porażka.

mam na imię Marta
i duuuużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa
, chociaz na basen moge chodzić, bo jakbym miała sie nie ruszać to by była zalamka

a woda z cytryną świetnie robi na mdłości