![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Miilennkaa Uwierz mi, na diecie też się czasem je... naprawde! Jak jesteś głodna to zjedz coś.
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śniadanie mleko sojowe z muesli, owoce, kanapki właśnie z ogórkiem, pomidorem, jajecznica, pasty rybne, panga, tuńczyk... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Gość
|
Błagam dołóż to białko, bo sobie zniszczysz metabolizm. Możesz napisać mi na PW ile ważysz i ile masz wzrostu. Dziewczyny ci na serio dobrze radzą. Nie szkodź sobie.
|
![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
moj jadlospis
U 1. platki bran flakes, suszone banany, mleko jablko 2 batonik zbożowy, jablko 3.100g piersi z kurczaka, warzywa na patelnię 4. serek homo waniliowy, jablko 5. i teraz uwaga jakies 150g fistaszków jak nie wiecej, eh beznadziejna jestem czemu ja tak lubię orzechy jak się dorwę to mnie nikt nie odczepi.... no to po kolacji......daruje ją sobie w takim przypadku chyba... |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Widocznie albo jesz za mało,albo źle komponujesz posiłki,na diecie nie powinnaś być głodna,jeśli jest dobrze zbilansowana
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze R:
Sniadanie: owsianka- 25g płatkow owsiancy na wodzie, 50g sera białego płt., jabłko, 50g jogurtu nat., duuużo cynamonu pomidor, pół grapefruita 2 Śniadanie: kanapka- 2 kromki chlebra razowego z twarożkiem( 30g bialego płt. sera, 2 łyżeczki jogurtu nat.), 2 plasterki pomidora, 2 plasterki ogorka, 2 zielone oliwki Obiad: coś a'la risotto- 150g filetu z kurczaka, 50g ryżu brązowego, 20g cebuli (na łyżce oliwy z oliwek), duży kawałek czerwonej papryki, pomidor pół kalarepy Podiweczorek: serek wiejski light 150g poł kalarepy Kolacja: makrela w sosie pom. z puszki (ta ze świetnym BTW ![]() pomidor, 2 liście pekinki, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka, łyżeczka jogurtu Udało mi się dostać ser biały 0% tak więc od jutra będę go jadła i dodam go troche ![]() Do podwieczorku rozważalam z 10g pestek dyni ale nikt nie odp. na moje pytanie o NNKT, więc ich w końcu nie dodałam. Mam nadzieję, że tyle na dziś wystarczy ![]()
#909 |
Wtajemniczenie
|
U/P- proszę o ocenkę
![]() 1. talerz cornflakesów, polane jogurtem 3%, banan, 2 małe kwadratowe kromki razowca, z margaryną (cienko), sałatą, pomidorem, szczypiorkiem; jedna z plasterkiem szynki, druga pasztetem; 2. lód bambino waniliowy, 4 markizy, 3 kruche ![]() 3. 8 małych pierogów domowych z wody (mąka+woda) z twarogiem półtłustym, polane bułką tartą (odsączoną) 4. spacer+ sok vega, parę landrynek trening 5. zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
Ja mam jaki takie jakby "posiekane, zmielone" te płatki i to wychodzi 1,5 garści!!
wcześniej miałam zwykle i faktycznie było 2-3 łyżek Kolacja będzie koło 20-20.30 czyli jakieś 2,5-3 h przed snem
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Raczkowanie
|
Przeszło tydzień temu dostałam mały ochrzan co do mojego menu i trochę je przebudowałam, ale nadal nie do końca jestem pewna czy dobrze?
R: I śniadanie: bułka grahamka z wieśniakiem, pomidorem sałatą i jajkiem (czasem z tuńczykiem) II śniadanie: jabłka... wiem, dostałam opieprz, że to nie posiłek, ale ja nie zdążę niczego innego zjeść w szkole, ale postaram się brać kanapki, mogą być te same co na I śniadaniu? Obiad: np. brązowy ryż z kurczakiem,szparagami i pomidorami w sosie pomidorowym/ brązowy makaron z kurczakiem i koncentratem pomidorowym / gołąbki / kurczak z sałatką / ryba z sałatką Podwieczorek: jogurt owowcoy ...wiem, same węgle, ale nie mogę się odzwyczaić! Maślanka, jabłko Kolacja: grahamka z tuńczykiem /jajem / pomidorem/ ogórkiem/ wieśniakiem |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() _______________ Moja dzisiejsza R: 9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. wiejskiego light. Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: jajecznica z samych białek (3), ok. 30g. tuńczyka, 2 łyżki słonecznika, pół łyżki oliwy, czerwona papryka, 2 łodyżki selera. 15.00 obiad: kubek (ilość przed ugotowaniem) kostki sojowej, 1 kiełbaska sojowa, odrobina sosu sojowego, 2 garści bran flaksów, duuuużo brokuł ugotowanych na parze. właśnie jem: 18.00 podwieczorek: gruba kromka chleba pełnoziarnistego, ok. 180g. wiejskiego light, pomidor, marchewka, łodyżka selera. przede mną: 20.00 ponad godzinka ćwiczeń w domu po 21.00 kolacja: ok. 180g. homo naturalnego, kilka rzodkiewek. ![]()
![]() |
#917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po co to? Cytat:
poza tym czemu znów R?!
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Asilos - jak zwykle mi się podoba Twój jadłospis
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Moje R, prosze o ocene
![]() 1. Płatki BranFlakesy ok 50g, kiwi, mandarynka, wiesniak lekki - zapomnialam o warzywie ![]() 2. Ser mielony poltlusty 3,8% ok 200g (chyba troszke za duzo), jabłko rozgotowane, duzo cynamonu (pychota ![]() 3. jedna pierś z kurczaka smazona na oliwie, makaron pełnoziarnisty jakieś 3/4szklanki, sos (3 łyzki jogurtu nat, 2 łyżeczki chrzanu, odrobina musztardy, przyprawy), ogórek, sałata. 4. 100g chudego twarogu, łyzka jogurtu nat, orzechy włoskie, laskowe (ok. 30g), pól ogórka. 5. wieśniak, 2 plastry poledwicy, pomidor, ogorek, sol.I marchewka do tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boję się że znów wpadnę w ed, ale rozsądek wygrał z glupimi myślami. Dziękuję Iza, że to napisalaś, takie komentarze pozwalają zwrocić uwagę na to że cos robimy źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Gość
|
I tak ma być moja droga. Zanim coś zrobisz policz do dziesięciu i dopiero to rób.
|
![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
przeczytałaś moją ocenę, prawda?
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
Tak przeczytalam, masz calkowitą rację..nie chcę cofać się znowu o krok w tyl..a po kolacji która ma zapewne z 200kcal nie da się przecież przytyć =)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
P:
Śn. ![]() 2Śn. jogurt naturalny 1%(150g), jogurt naturalny (175g), 3 garści musli, jabłko, cynamon, Ob. 6 naleśników smażonych na łyżeczce oliwy z oliwek <--- mój dzisiejszy sukces ![]() 60gtruskawek, serek homogenizowany truskawkowy, 50g twarogu, łyżka miodu D: 2 mentosy, 3 gałki lodów P: bułeczka z cynamonem (własnej roboty ![]() serek homogenizowany naturalny, garść musli K:parówka sojowa, serek wiejski, cebulka, ogórek kiszony, 20g twarogu, łyżka paprykarza sojowego, sałata, 2 kromki żytniego z soją, 20g orzeszków w miodzie, 20g orzeszków w papryce razem:2400 i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętaj, że już je jadłaś!
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
R...
Śn: 7.40 2 kanapki z chlebem fitnes, poędwicą, sałatą, ogórkiem (pośpiech-zaspałam ![]() II Śn: 11.30 1 kanapka j.w. O: 15.00 talerz zupy... ![]() ![]() ![]() noi tylko tyle... ![]() 15.30-16.40 seeen ![]() P: 18.00 150g twarożku chudego, ok. 200g jogurtu nat., łyżka jogurtu owocowego ** 19.00 - 15 fistaszków (x2 = 30 orzeszków ![]() K: 21.00 120g twarogu chudego, 200-300g jogurtu nat. |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm...a ja?;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
To się bardzo cieszę
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.