![]() |
#901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Tez mam takie bole ,tylko ja raczej w podbrzuszu. Lekarz przypiasl mi nospe 3 razy dziennie przez kilka dni potem jak bedzie bolalo to jedna a jak to nie pomoze to na zwolnienie i lezec do konca /oczywiscie nie calymi dniami ale zeby odpoczywac/ ![]() Acha, prosze o dopisanie na liste: Gosia,24 lata, Lublin tp. 4.04.2009 ??? lub ???
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
gosia j. witamy serdecznie
![]() jakoś siedzę i nudzę się strasznie, TŻ dziś ma wolne ale po obiadku usnął i nie ma go tak jakby heh. Ja znowu na L4 do 22.08 a potem zobaczymy co dalej, szefowa kazała mi siedzieć na zwolnieniu do końca stażu ale ja nie wiem czy tak można, czy lekarz będzie przedłużał. No zapytam go przy następnej wizycie. Jeśli chodzi o zakupy dla dzidziusia to oczywiście chciałabym już wszystko kupować, ale lepiej się wstrzymać. Myślę, że zacznę po moim ślubie, czyli tak w październiku. Nie wiem jednak czy tyle wytrzymam. ![]() A Wy mamuśki co porabiacie?
#903 |
Wtajemniczenie
|
Zanka widzialam twoja dzidzie, super.
Rany jak ten czas leci, juz 11 tydzien a dopiero sie testowalas... Dlaczego jestes na L4? Cos jest nie w porzadku czy jak??? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
a mnie dzisiaj od rana boli prawa pachwina. Już się schizuję, że to jakiś zły objaw. Ciąża pozamaciczna tfu tfu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a dzidziuś już duży hehe 45,7 mm to niezły byk ![]() Cytat:
![]() A jeśli cokolwiek by się złego działo (odpukać) to nie ma co czekać tylko do szpitala jechać, tam na pewno usg zrobią i zbadają. Ale ja wiem, że wszystko ok ![]()
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
Dzisiaj zaczelam 12 tydzien! Po pracy jade kupic kilka par spodni ciazowych, bo moje mi sie juz wrzynaja gdzie moga... McKinley - potwierdzam, bycie spiaca w ciazy nie ma nic wspolnego z odstawieniem kawy, ja nigdy nie pilam, a regularnie zasypialam przez pierwsze 10 tygodni na spotkaniach w pracy ![]() Jezeli chodzi o ubranka dla dziecka - ja czekam az bede znala plec, a z roznymi wanienkami, fotelikami, lozeczkiem itp - az kupimy dom, bo teraz nawet bym nie miala tego gdzie trzymac. Poza tym kolezanki szykuja mi 'baby shower' chyba w 7 miesiacu. |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 22 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? spicegilr (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper Anvi (Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ??? CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ??? lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ??? ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ??? inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ??? McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
madziwnia moglabys poprawic mojego nicka na liscie? Niby nic takiego, ale jakby sie dalo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
ja np źle się czuję
![]() i sobie nie wyobrażam bycia z takim samopoczuciem w pracy w 8 godzinnej nerwówce, przy rozwrzeszczonych petentach i telefonach. Tym bardziej że u mnie kibelek jest na parterze a pokój na I piętrze - przecież ja bym tyle drogi nie doniosła ![]() mam nadzieję że w pn dostanę kolejne L4
![]() |
#910 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie ale dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też póki na USG nie zobaczyłam nie mogłam uwierzyć ![]() Cytat:
![]() A tak wogóle to witam WSZYSTKIE nowe mamusie i cieszę się, że jest nas już tak wiele....a pamiętam jak jeszcze byłam sama z zanka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() MOja mama i siostra też już nie mogą się doczekac, żeby zacząc kupowac i na razie w wolnym czasie tylko sobie oglądają rzeczy dla bobasów ![]() Wczoraj moja siostra mówi tak: "widziałam CUDOWNE buciki dla Twojego dzidziusia. CUDOWNE!". Ja na to tak dla jaj: "Tak? a jaki miały rozmiar?". A siorka: "A nie wiem, ale i tak je MUSZĘ kupic". ![]() Cytat:
![]() Czuję że zakupy ubrań ciążowych będę musiała robic w sklepach internetowych i ewentualnie odsyłac, albo jak będę przy okazji w Krakowie to atakowac H&M. Ten "Salon mody ciążowej" który znalazłam u siebie jest do niczego, przynajmniej jeśli chodzi o spodnie. Bele co, odszyte bardzo średnio, wszystko raczej tylko na teraz bo z cieniutkiego jeansu i każda sztuka po 130 zł. Firma jakaś no name. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A taki baby shower to moze wszedzie wprowadzic, przyszlym rodzicom przydalaby sie taka pomoc ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj mam 11 tygodni i 1 dzien - babyzone mi liczy. co do babyshowera - na poczatku sceptycznie podchodzilam, zeby tak prezenty przed urodzeniem dostawac, ale po pierwsze kolezanka sie uparla, ze mi zorganizuje, a po drugie pomyslalam, ze wole przed niz po, jak bede wymeczona i spiaca, dziecko sie bedzie darlo, a tu trzeba bedzie gosci przyjmowac... Nie przepadam za tymi showerami, jak dotad wymigalam sie z 5ciu (wysylam tylko prezenty), nudzi mnie paplanie o dzieciach, a tu sie chyba nie wymigam.
A tak w ogole to pomyslalam, ze wkleje zdjecie mojego bobasa, ktos wczesniej mowil, zeby wklejac. To z USG robionego w 10 tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
Śliczne te Wasze Maleństwa
![]() Ja swojego jeszcze nie widziałam.... ale mam nadzieję, że już niedługo.... ![]() A tak poza tym kiepsko się czuję.... jestem zmęczona, mdli mnie (ale nie wymiotuję), tylko okropnie memeli, a jak myję zęby to mam odruchy wymiotne... nie mam na nic ochoty... spać w nocy nie mogę, wszystko mnie boli, a już najbardziej piersi, potwornie.... nie mogę spać w swojej ulubionej pozycji.... męczę się okropnie... a było tak fajnie.... ![]() miejmy nadzieję, że szybko przejdzie.... normalnie nie wiecie jak wam zazdroszczę, macie siłę mysleć o zakupach o wakacjach... ja tylko myślę, jak przetrzymać kolejny dzień w pracy, wykąpać się i iść spać....
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tez mam taki ucisk w żoładku tak jakby z głodu, ale jak cos zjem to jeden kes i juz mam dosyc i to sie zaczelo wsumie razem z tym bekaniem, zaczynam sie czuc wiecznie glodna a jak zjem to tylko ciut ciut i koniec jestem pełna i ten ucisk na jakis czas sie uspokaja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() buziaczekk - pod okienkiem z odpowiedzia masz 'zarzadzaj zalacznikami', tam sie wkleja zdjecia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Moze mi sie zmieni ten termin po usg, bo na razie mam tylko z om... ![]() Ja tez tak mialam ze niedobrze, ciagle glodna, caly dzien mnie mulilo ale nie wymiotowalam, a jak cos jadlam to mi roslo w ustach i pomagalo tylko na troche, potem od nowa, ale teraz, od dwu dni tak jakby przechodzi, znaczy jestem czesto glodna ale nie muli mnie juz tak bardzo, moze troszke wieczorem ale na chwile, no i wczesnie wieczorem chce mi sie spac. A na nudnosci pomagalo mi: zielona herbata zaparzona z plasterkiem imbiru, albo dwa plasterki imbiru w kubku goracej wody z cytryna i miodem - chociaz na jakis czas. Zycze wszystkim co cierpia, zeby szybko przeszlo! |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
To ja wklejam zdjecie mojego malucha troche słabe bo jest to robione zdjecie zdjeciu nie mam skanera tutaj maluch ma 10 t i 4 d
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wogóle to mi się chyba skóra rozrasta bo mnie swędzą strasznie piersi i brzuchol.....Ale chciałam się jeszcze o coś zapytać....bo zauważyłam, że na piersiach mam taką jakby zaczerwienioną skórę, jakby pajączki jakieś.....TŻ mówi, że to też może od tego, że rosną.I nie wiem już sama....myślicie, że to może być to ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe, ale ja nie mam czegos takiego, mi wogole piersi urosly ![]() ![]() Ja od miesiaca uzywam oliwki z johnsona smaruje sie cała po kapieli na mokra skore a jak mi sie nie chce to tylko piersi i brzuch - miejsca gdzie skora sie naciaga najmocniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja do tej pory miałam 85C a wczoraj kupiłam stanik to wygląda jak dwa zszyte berety tzn.mam na myśli wielkość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mi oczywiście piersi nie rosną, co prawda zmienił się trochę ich kształt ale raczej większe nie są
![]() ![]()
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanka ale skoro masz A jak piszesz to i pełniutkie B jest chyba dobre co ??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie nie jestem szczuplutka wbrew pozorom hehe, jestem niska ale tyłek już mam jak dla mnie za duży. I uda, i właśnie mam krótkie nogi i grubo wyglądam. A piersi w rozmiarze B będą ok, tyle, że Wam już rosną a mi nie. Ja w ogóle jakaś dziwna jestem. Ale brzuch przynajmniej już na wieczór się pojawia więc nie jest ze mną najgorzej
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie brzuchol wieczorami pojawia się BARDZIEJ ale w dzień też go widać. Choć nadal wygląda jakbym się nażarła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo, w dzień wygląda jak zwykła oponka tłuszczyku (ale aż takiej oponki nie miałam nigdy). Z jednej strony nie mogę doczekać się większego brzuszka a z drugiej wiem, że za kilka miesięcy będę żałowała, że taki wielki i że ciężki. No ale takie uroki bycia w ciąży.
#930 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny... wstyd mi strasznie. Szykujac sie dzisiaj do pracy rozplakalam sie przed lustrem patrzac na swoja twarz - nie poznaje sie z tymi pryszczami. W przyplywie zlosci pokazalam jezyk swojemu dziecku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.