|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Hej piękności
![]() Co do żłobków to ja widziałam bardzo podobne rzeczy jak Cestia. Dzieci, zwłaszcza co poniektóre były szarpane, wyzywane - np. przy śniadaniu jak jeść nie chciały, odwróciły się w nie tą stronę co trzeba. Faworyzowanie dzieci, których mamy przynosiły prezenty paniom opiekunkom. Jak kiedyś jeden chłopczyk uderzył tą faworyzowaną dziewczynkę to wylądował dosłownie nosem na szafie! Tak go pani opiekunka potraktowała. Siedzenie na nocnikach na komendę i co dla mnie najgorsze, że dziecko nie może wstać jak zrobiło kupę czy siku... siedzi w tym a pani śpiewają i ma być świetna zabawa w tych aromatach. Dodam, że dzieci niektóre wstają to są bardzo szybko sadzane z powrotem w niezbyt przyjemny sposób, niejednokrotnie przy tym te nocniki się wywracały i zawartość lądowała na podłodze. Byłam świadkiem jak opiekunka dała "klapsa" (huknęło na całą salę) dziecku bo się sikało w leżaczek, a przed spaniem nie chciało sikać. Widziałam też jak wtłaczano bo inaczej tego nie nazwę, dziecku zupkę przetartą, a ono przy tym płakało wniebogłosy robiąc się sino bordowe, pani oczywiście wtłoczyła co miała, po czym dziecko zwymiotowało i było szurnięte do łóżeczka. Wiecie może są przyjazne żłobki... ja niestety nie zauważyłam tego podczas mojego kontaktu z tą placówką i wryło mi się w mózg to tak silnie, że nie puszczę tam Oli ![]() Taka sobie a co kupiłaś na All? ![]() ![]() ![]() Cestia prześliczne ciuszki... ozór zwisł mi do samej ziemi! Cudeńka ![]() ![]() Kochane wiecie ile moja córa spała dzisiaj? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Martunia ogromnie się cieszę, że z Lili wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Pędzę przebierać mój skarb bo czuję kuuuuuuuuuuuupicę ![]()
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
ANisia, ja mam Cerazette, (swoja droga, nie wiedzialam, ze w Polsce sa dokladnie pod ta sama nazwa) biore je juz jakos 3 tydzien, poki co zastrzezen nie mam. Troche dziwnie tak brac non stop, mnie kojarzy sie to z totalnym "zatykaniem", bo jak to tak bez odplywu krwi tyle czasu... ![]() Wiecie co. moj maly mnie dobija...co noc budzi sie ostatnio co godzina, zamiast sie najesc i spac dluzej, to on sobie pociumka, zasypia przy cycu , a za niedlugo znowu glodny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
niech mnie ktoś pogoni do roboty, bo mam takie zaległości, że szok
![]() a chwaliłam się już, że w czw idziemy z tż do teatru? ![]() na upiora w operze ![]() ![]() ![]() o Baby jaki ja miałam wczoraj telefon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no ale tak ogólnie to bardzo dobrze nam się gadało, bo kiedyś się super rozumieliśmy i widać tak jest nadal ![]() w takim szoku do dziś jestem, że szczęka mi opada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
ale mi chodzi o poruszenie się w czasie zastrzyku w kręgosłup i zakładania cewnika. po cc od razu się ruszałam i podnosiłam tułów na łóżku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane
![]() brakowało mi was ![]() Jakos tak odkąd przyleciała siostra tż-ta całe dnie mam tak zawalone zajeciami ze nie znajduje ani troche czasu na wizaż... ![]() Do tego pogoda dopisuje i codziennie robimy sobie male wypady za miasto. Wczoraj mój Tż wprawił mnie w osłupienie...otóż wręczył mi spóźniony prezent za to że urodziłam naszą niunie ![]() ![]() ![]() Powiedział też że nastepnego prezentu to moge sie spodziewac na 25-lecie slubu ![]() Dzisiaj mam podły dzień.Dostałam @ i szlag mnie trafia.Mam przy tym ból gorszy niz przed porodem,ledwo łaże ![]()
#909 |
Zakorzenienie
|
Ide nakarmić Antosia i idziemy na spacer dopóki nie pada
![]() Macie może coś na to zeby nabrać chęci do prac domowych ![]() A mam jeszcze pytanie używacie tych nożyczek z zaokrąglonymi końcami? Czy mogę juz obcinać paznokcie małemu zwykłymi nożyczkami? Bo tymi już nie daję rady. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
W piatek zostawiliśmy malą na całe popołudnie u tesciowej a sami spedzilismy sobie popołudnie tylko we dwoje.było cudownie,ale jakbym wiedziała co z tego wyniknie to wolałabym zrezygnowac z tej chwilowej swobody.
Otóż wieczorem zabralismy mała do domu i zaczeło sie piekło.Mała była strasznie rozkapryszona i chciała sie tylko nosić na rekach w pozycji pionowej,nawet spać tak chciała!Ja o 1 w nocy padłam,a tz tańcował z nia do 3! Okazało sie że cały pobyt u babci spedziła w tej własnie pozycji i wszystkie drzemki odbywała na rączkach u babci ![]() Wkurzyłam sie bo teściowa wiedziała że ma tak z nia nie postepować. w sobote powtórka z "rozrywki".Do dzisiaj boli mnie nadgarstek od dzwigania(a jest juz z niej spory klocek ![]() Tż pogadał z matką i nie zabradzo spodobał jej sie zakaz noszenia małej,ale jakos to strawiła. Teraz wrócił juz dawny ład i odetchnelismy z ulgą. Lece sobie kawe zrobic bo skonam...
#911 |
Wtajemniczenie
|
ja mam dwie pary nozyczek jedne z tymi okraglymi końcami a drugie normalne,a obcinam tymi które akurat wpadna mi w reke.Nasta zawsze jest spokojna w trakcie manicuru także nie boje sie o to że ją zranie.
#912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Kurzosławko jak dobrze Cię widzieć
![]() Werstunia to się chłopu zebrało ![]() ![]() ![]() ![]()
#914 |
Wtajemniczenie
|
dzięki Kasiu
![]() normalnie tak jakoś odżyłam jak wreszcie wlazłam na nasz wątek ![]() ten przymusowy odwyk prawie mnie wykończył ![]() od dzisiaj postaram sie codziennie choc na chwile zajrzeć. Zaległości pobierznie nadrobiłam i wiekszości niestety nie pamietam juz ![]() ale chwale wszystkie zdjęcia maluszków ![]() ![]()
#915 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko Ty to zawsze możesz człowiekowi humor poprawić
![]() ![]() no chyba kocha skoro się z nią ożenił ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
wrzuce pare zdjęć
![]() 1.mój pulpet 2.happy familly ![]() ![]() 3.najlepiej się śpi u mamusi ![]()
#917 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie.
Dzisiaj w nocy moja Maluda się obudziła - pierwszy raz od dłuższego czasu. A jak się super uśmiechała ![]() ![]() Fajnie macie, ze wracacie do pracy, ja niestety jestem na rencie i narazie nie moge wrócić, ale w lutym chcę coś zacząć szukać bo nie chcę już renty sobie przedłuzać (oczywiście jak mi zdrowie pozwoli). wybieram sie do mojego onkologa od dwóch miesięcy nie moge się wybrać. Wiecie co próbowałam wymienić baterie w kawruzeli i nie moge wkręcic śrubek, ale mnie to wkurza. chyba te na baterie karuzele to nie są dobre dla samotnych mam ![]() Ale pogoda nie ciekawa. Nie wiem czy wybrać się na spacer. pada u mnie, ale podobno w deszcvu dobre są spacery. ale ponuro na maxa. Izix ja podawałam Małej glukoze - jedną łyżeczkę rozpuszcza się w 100mln wody, przynajmniej tak połozna kazała mi robić. Kurzosławo moja Maluda jest bardzo podobno do Twojej, też takie poloki ma ![]()
#918 |
Zakorzenienie
|
Gosiu jak fajnie razem wyglądacie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
doradźcie mi Dziewczyny, czy te kapy mogą być dobrej jakości? http://www.allegro.pl/item457739868_...ite_wzory.html
nie będą z takiego tandetnego świecącego-cienkiego materiału? muszę kupić, bo odkąd wymieniliśmy sypialnię stara kapa jest skąpa, a w tym sklepie meblowym gdzie kupiliśmy sypialnię są piękne ale za 1500, więc moze jednak uda mi się przyżydzić trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Gosiu super fotki
![]() Wersta Twój eks ma refleks niczym... nawet nie ma do czego porównać ![]() ![]() Moje dziecię jadło raz w nocy ![]() ![]() ![]()
#921 |
Zakorzenienie
|
Judi może już się nauczył kiedy noc, a kiedy dzień? i doszedł do wniosku, że nie wypada podjadać w nocy?
![]() boszszsz zróbcie coś, żebym wstała od tego kompa i poszła umyć łazienkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się zbieram do prasowania....mam taką stertę że szok !!! ![]() ![]()
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
który specjalista robi usg brzuszka? muszę Igę na jakąś prywatną wizytę umówić bo ostatnio coraz gorzej z tym połykaniem powietrza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Jowisz: radiolog dziecięcy. U nas to np. ta sama babka, co bioderka robiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że to te świecące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Baby, strzezcie sie, bo wasz obraz swiata zmieni sie dzis o 180 st.
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=284856 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() taka sobie, dzięki ![]() ![]() Kasiulko, dokładnie... ta kurteczka z myszkami jest z Cheeroke. Mój TŻ wypatrzył w TESCO i nie mógł się powstrzymać ![]() ![]() A jeśli idzie o żłobki, gdyby nie to że mieszkamy dość duży kawałek od siebie, pomyślałabym że byłyśmy w tych samych placówkach... masakra ![]() Kurzoslawa, witaj po przerwie w wizażowaniu ![]() No i standardowo maniaczka zdjęć Cestia pomęczy Was kolejnymi fotkami ![]() 1,2 - Tak działa na moje dziecko mata edukacyjna ![]() 3 - Mój misiaczek 4,5 - Mniam mniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Cestia, fajna ta twoja kluseczka
![]() A ja dzis od rana na nogach, dwa bylismy juz na spacerku i w mojej pracy, pare rzeczy zalatwilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() okazuje sie ze moj synek potrafi wytrzymac bez jedzenia 4h ![]() ![]() Werstusia, takie duchy z przeszlosci czesto okazuja sie byc dobrymi duszkami ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na NK dodalam sobie chlopaka z pedalowki ktory mi sie podobal, a ze mialam wredne kolezanki to nagadaly mu ze jestem w nim oblednie zakochana i koles mnie unikal do 8 klasy ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.