Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 06:59   #901
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Hej piękności

Co do żłobków to ja widziałam bardzo podobne rzeczy jak Cestia. Dzieci, zwłaszcza co poniektóre były szarpane, wyzywane - np. przy śniadaniu jak jeść nie chciały, odwróciły się w nie tą stronę co trzeba. Faworyzowanie dzieci, których mamy przynosiły prezenty paniom opiekunkom. Jak kiedyś jeden chłopczyk uderzył tą faworyzowaną dziewczynkę to wylądował dosłownie nosem na szafie! Tak go pani opiekunka potraktowała. Siedzenie na nocnikach na komendę i co dla mnie najgorsze, że dziecko nie może wstać jak zrobiło kupę czy siku... siedzi w tym a pani śpiewają i ma być świetna zabawa w tych aromatach. Dodam, że dzieci niektóre wstają to są bardzo szybko sadzane z powrotem w niezbyt przyjemny sposób, niejednokrotnie przy tym te nocniki się wywracały i zawartość lądowała na podłodze. Byłam świadkiem jak opiekunka dała "klapsa" (huknęło na całą salę) dziecku bo się sikało w leżaczek, a przed spaniem nie chciało sikać. Widziałam też jak wtłaczano bo inaczej tego nie nazwę, dziecku zupkę przetartą, a ono przy tym płakało wniebogłosy robiąc się sino bordowe, pani oczywiście wtłoczyła co miała, po czym dziecko zwymiotowało i było szurnięte do łóżeczka.
Wiecie może są przyjazne żłobki... ja niestety nie zauważyłam tego podczas mojego kontaktu z tą placówką i wryło mi się w mózg to tak silnie, że nie puszczę tam Oli Z dziewczynami zgłaszałyśmy te wydarzenia naszej opiekunce, ale powiedziała że nic nie może zrobić bo my jesteśmy tam gościnnie, czyli mamy się cieszyć że nam pozwalają odbyć praktyki.

Taka sobie a co kupiłaś na All?

Cestia prześliczne ciuszki... ozór zwisł mi do samej ziemi! Cudeńka Jedna kurteczka to chyba Cheeroke? Wydaje mi się, że widziałam u nas taką albo bardzo podobną.

Kochane wiecie ile moja córa spała dzisiaj? Szok!!!!!!! Od 20 do 5 rano Hit!!! Pierwszy raz

Martunia ogromnie się cieszę, że z Lili wszystko dobrze

Pędzę przebierać mój skarb bo czuję kuuuuuuuuuuuupicę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 08:09   #902
Mijalea
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza w srodku cycus glancus mucha nie chucha, jest git a lekarz pytal kiedy nastepne dziecko, bo widac po mnie jakbym wcale nie rodzila

w kazdym razie wszystko wrocilo na swoje miejsce i pieknie pogojonam rozwalil mnie tekstem bo prosze go o delikatnosc, a ze zazwyczaj srednio delikatny jest to mowi do mnie, ze przewidzial moje mysli i przygotowal wziernik dla dziewic faktycznie bylo komfortowo, susza w srodku przez laktacje, kazal kupic jakis zel nawilzajacy bo moge sie obetrzec jak zaczne z mezem szalec a od obtarcia do nadzerki daleko nie jest

Wzielam tabletki anty dla karmiacych matek no i sie bije z myslami czy brac czy nie.. ktora z was bierze i moze mi o nich cos powiedziec??

ANisia, ja mam Cerazette, (swoja droga, nie wiedzialam, ze w Polsce sa dokladnie pod ta sama nazwa) biore je juz jakos 3 tydzien, poki co zastrzezen nie mam.
Troche dziwnie tak brac non stop, mnie kojarzy sie to z totalnym "zatykaniem", bo jak to tak bez odplywu krwi tyle czasu... No, ale jakos sie przemoglam i lykam.

Wiecie co. moj maly mnie dobija...co noc budzi sie ostatnio co godzina, zamiast sie najesc i spac dluzej, to on sobie pociumka, zasypia przy cycu , a za niedlugo znowu glodny Mam przez to dola i jestem nerwowa...nie wiem czy sie nie dojada moim pokarmem, czy po prpostu chce sobie przy cycusiu pospac....masakra. ledwo patrze na oczy

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 08:12   #903
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Wiecie co. moj maly mnie dobija...co noc budzi sie ostatnio co godzina, zamiast sie najesc i spac dluzej, to on sobie pociumka, zasypia przy cycu , a za niedlugo znowu glodny Mam przez to dola i jestem nerwowa...nie wiem czy sie nie dojada moim pokarmem, czy po prpostu chce sobie przy cycusiu pospac....masakra. ledwo patrze na oczy
A może po prostu chce mu się pić, a nie jeść? Ja miałam podobną sytuację jakiś rok temu, jak włączyli centralne.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 08:56   #904
wersta
Zakorzenienie

niech mnie ktoś pogoni do roboty, bo mam takie zaległości, że szok
a chwaliłam się już, że w czw idziemy z tż do teatru?
na upiora w operze a na piątek i do końca tygodnia jadę do rodziców, bo tż z moim bratem jadą motorami do chorwacji na weekend za to ja w kolejnym tyg znikam z mamą na babski dzień

o Baby jaki ja miałam wczoraj telefon zadzwonił mój ekschłopak hehe w sumie ciężko go tak poważnie nazwać, bo spotykałam się z nim ze 3 mies jak miałam 16 lat (zaraz po nim spotkałam obecnego tż). w sumie jesteśmy w stałym kontakcie od roku mniej więcej, ale tylko na gg. no a teraz najciekawsze pytał jak to się stało, że się rozstaliśmy i że byłam jego największą miłością 2 tyg przed sofijką urodziło im się dziecko - też sobie wybrał moment na powroty do przeszłości i to na dodatek prawie 12 lat po fakcie

no ale tak ogólnie to bardzo dobrze nam się gadało, bo kiedyś się super rozumieliśmy i widać tak jest nadal

w takim szoku do dziś jestem, że szczęka mi opada
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 09:14   #905
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
mnie nie bolały plecy po znieczuleniu ale anestezjolog uprzedzała,żeby się nie ruszyć, bo przez pół roku może boleć baniak i plecy właśnie.
No właśnie a ja byłam w takim szoku po cesarce że od razu brałam się za podnoszenie głowy i może dlatego miałam bóle pleców

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 09:21   #906
wersta
Zakorzenienie

ale mi chodzi o poruszenie się w czasie zastrzyku w kręgosłup i zakładania cewnika. po cc od razu się ruszałam i podnosiłam tułów na łóżku tego mi nie zabraniali.
Stary 2008-10-14, 09:23   #907
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
ale mi chodzi o poruszenie się w czasie zastrzyku w kręgosłup i zakładania cewnika. po cc od razu się ruszałam i podnosiłam tułów na łóżku tego mi nie zabraniali.
No to mi się zabierali dwa razu do robienia zastrzyku bo raz im uciekłam (taka byłam spanikowana) a mi w pierwszych chwilach zabraniali się podnosić i nawet nie chcieli mi podnieść oparcia od łóżka dopiero jak przyszedł mój lekarz rano to mi podniósł. A moze to przez to że z sali operacyjnej wyjechałam z tętnem 130 i bali się ze im monitory nie wytrzymają?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 09:28   #908
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

witajcie kochane

brakowało mi was

Jakos tak odkąd przyleciała siostra tż-ta całe dnie mam tak zawalone zajeciami ze nie znajduje ani troche czasu na wizaż...
Do tego pogoda dopisuje i codziennie robimy sobie male wypady za miasto.

Wczoraj mój Tż wprawił mnie w osłupienie...otóż wręczył mi spóźniony prezent za to że urodziłam naszą niunie a on nie uznawał takiego zwyczaju Dostałam sliczny łańcuszek z białego złota z wisiorkiem wysadzanym diamentami
Powiedział też że nastepnego prezentu to moge sie spodziewac na 25-lecie slubu

Dzisiaj mam podły dzień.Dostałam @ i szlag mnie trafia.Mam przy tym ból gorszy niz przed porodem,ledwo łaże

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 09:32   #909
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ide nakarmić Antosia i idziemy na spacer dopóki nie pada.
Macie może coś na to zeby nabrać chęci do prac domowych.
A mam jeszcze pytanie używacie tych nożyczek z zaokrąglonymi końcami? Czy mogę juz obcinać paznokcie małemu zwykłymi nożyczkami? Bo tymi już nie daję rady.

Stary 2008-10-14, 09:50   #910
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

W piatek zostawiliśmy malą na całe popołudnie u tesciowej a sami spedzilismy sobie popołudnie tylko we dwoje.było cudownie,ale jakbym wiedziała co z tego wyniknie to wolałabym zrezygnowac z tej chwilowej swobody.
Otóż wieczorem zabralismy mała do domu i zaczeło sie piekło.Mała była strasznie rozkapryszona i chciała sie tylko nosić na rekach w pozycji pionowej,nawet spać tak chciała!Ja o 1 w nocy padłam,a tz tańcował z nia do 3!
Okazało sie że cały pobyt u babci spedziła w tej własnie pozycji i wszystkie drzemki odbywała na rączkach u babci
Wkurzyłam sie bo teściowa wiedziała że ma tak z nia nie postepować.
w sobote powtórka z "rozrywki".Do dzisiaj boli mnie nadgarstek od dzwigania(a jest juz z niej spory klocek).
Tż pogadał z matką i nie zabradzo spodobał jej sie zakaz noszenia małej,ale jakos to strawiła.
Teraz wrócił juz dawny ład i odetchnelismy z ulgą.

Lece sobie kawe zrobic bo skonam...

Stary 2008-10-14, 09:51   #911
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie używacie tych nożyczek z zaokrąglonymi końcami? Czy mogę juz obcinać paznokcie małemu zwykłymi nożyczkami? Bo tymi już nie daję rady.
ja mam dwie pary nozyczek jedne z tymi okraglymi końcami a drugie normalne,a obcinam tymi które akurat wpadna mi w reke.Nasta zawsze jest spokojna w trakcie manicuru także nie boje sie o to że ją zranie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 09:52   #912
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
niech mnie ktoś pogoni do roboty, bo mam takie zaległości, że szok
a chwaliłam się już, że w czw idziemy z tż do teatru?
na upiora w operze a na piątek i do końca tygodnia jadę do rodziców, bo tż z moim bratem jadą motorami do chorwacji na weekend za to ja w kolejnym tyg znikam z mamą na babski dzień

o Baby jaki ja miałam wczoraj telefon zadzwonił mój ekschłopak hehe w sumie ciężko go tak poważnie nazwać, bo spotykałam się z nim ze 3 mies jak miałam 16 lat (zaraz po nim spotkałam obecnego tż). w sumie jesteśmy w stałym kontakcie od roku mniej więcej, ale tylko na gg. no a teraz najciekawsze pytał jak to się stało, że się rozstaliśmy i że byłam jego największą miłością 2 tyg przed sofijką urodziło im się dziecko - też sobie wybrał moment na powroty do przeszłości i to na dodatek prawie 12 lat po fakcie

no ale tak ogólnie to bardzo dobrze nam się gadało, bo kiedyś się super rozumieliśmy i widać tak jest nadal

w takim szoku do dziś jestem, że szczęka mi opada
no to ma facet refleks troszk spóźniony

Stary 2008-10-14, 10:15   #913
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kurzosławko jak dobrze Cię widzieć

Werstunia to się chłopu zebrało Wcale się nie dziwię bo z Ciebie super babeczka jest, piękna, mądra ciekawe tylko czy kocha tą swoją żonę tudzież dziewczynę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 10:18   #914
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Kurzosławko jak dobrze Cię widzieć
dzięki Kasiu
normalnie tak jakoś odżyłam jak wreszcie wlazłam na nasz wątek
ten przymusowy odwyk prawie mnie wykończył
od dzisiaj postaram sie codziennie choc na chwile zajrzeć.
Zaległości pobierznie nadrobiłam i wiekszości niestety nie pamietam juz
ale chwale wszystkie zdjęcia maluszków Dzieciaczki cudownie nam rosną

Stary 2008-10-14, 10:33   #915
wersta
Zakorzenienie

Kasiulko Ty to zawsze możesz człowiekowi humor poprawić

no chyba kocha skoro się z nią ożenił no i nie wiem po co mi to mówił, bo nawet jesliby na cokolwiek liczył, to nie ma szans biorąc pod uwagę choćby to, że mieszka baaardzo daleko w okolicach Anisiowych. (że już nie wspomnę o mej wierności jakbym mogła tżcikowi świństwo wywinąć )
Stary 2008-10-14, 10:39   #916
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

wrzuce pare zdjęć

1.mój pulpet
2.happy familly
3.najlepiej się śpi u mamusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SN202010.jpg (18,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN201958.jpg (26,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN201988.jpg (20,1 KB, 30 załadowań)

Stary 2008-10-14, 10:42   #917
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Mamusie.

Dzisiaj w nocy moja Maluda się obudziła - pierwszy raz od dłuższego czasu. A jak się super uśmiechała i wielkie oczka robiła. Oczywiście jak ją przewijałam to zrobiła siusiu i body bły mokre no i oczywiście musiałam ją całą przebrać. A śmiała się przy tym łobuziara

Fajnie macie, ze wracacie do pracy, ja niestety jestem na rencie i narazie nie moge wrócić, ale w lutym chcę coś zacząć szukać bo nie chcę już renty sobie przedłuzać (oczywiście jak mi zdrowie pozwoli). wybieram sie do mojego onkologa od dwóch miesięcy nie moge się wybrać.

Wiecie co próbowałam wymienić baterie w kawruzeli i nie moge wkręcic śrubek, ale mnie to wkurza. chyba te na baterie karuzele to nie są dobre dla samotnych mam

Ale pogoda nie ciekawa. Nie wiem czy wybrać się na spacer. pada u mnie, ale podobno w deszcvu dobre są spacery. ale ponuro na maxa.

Izix ja podawałam Małej glukoze - jedną łyżeczkę rozpuszcza się w 100mln wody, przynajmniej tak połozna kazała mi robić.

Kurzosławo moja Maluda jest bardzo podobno do Twojej, też takie poloki ma
Stary 2008-10-14, 10:46   #918
wersta
Zakorzenienie

Gosiu jak fajnie razem wyglądacie ale Anastazja i tak najpiękniej
Stary 2008-10-14, 10:51   #919
wersta
Zakorzenienie

doradźcie mi Dziewczyny, czy te kapy mogą być dobrej jakości? http://www.allegro.pl/item457739868_...ite_wzory.html

nie będą z takiego tandetnego świecącego-cienkiego materiału? muszę kupić, bo odkąd wymieniliśmy sypialnię stara kapa jest skąpa, a w tym sklepie meblowym gdzie kupiliśmy sypialnię są piękne ale za 1500, więc moze jednak uda mi się przyżydzić trochę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 11:02   #920
Judi21_84
Zakorzenienie

Gosiu super fotki
Wersta Twój eks ma refleks niczym... nawet nie ma do czego porównać ale tak Jak Kasiulka pisze, nie dziwię się mu nic a nic

Moje dziecię jadło raz w nocy 4:15 a potem 8:30 także dzisiaj jestem wyspana

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 11:09   #921
wersta
Zakorzenienie

Judi może już się nauczył kiedy noc, a kiedy dzień? i doszedł do wniosku, że nie wypada podjadać w nocy?
boszszsz zróbcie coś, żebym wstała od tego kompa i poszła umyć łazienkę
Stary 2008-10-14, 11:15   #922
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Judi może już się nauczył kiedy noc, a kiedy dzień? i doszedł do wniosku, że nie wypada podjadać w nocy?
boszszsz zróbcie coś, żebym wstała od tego kompa i poszła umyć łazienkę
heh dba o linię

Ja się zbieram do prasowania....mam taką stertę że szok !!! i tez jakoś zebrać się nie mogę

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 11:18   #923
jowisz
Zakorzenienie

który specjalista robi usg brzuszka? muszę Igę na jakąś prywatną wizytę umówić bo ostatnio coraz gorzej z tym połykaniem powietrza.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 11:50   #924
afro_dyta85
Zadomowienie

Cytat:
doradźcie mi Dziewczyny, czy te kapy mogą być dobrej jakości? http://www.allegro.pl/item457739868_...ite_wzory.html

nie będą z takiego tandetnego świecącego-cienkiego materiału? muszę kupić, bo odkąd wymieniliśmy sypialnię stara kapa jest skąpa, a w tym sklepie meblowym gdzie kupiliśmy sypialnię są piękne ale za 1500, więc moze jednak uda mi się przyżydzić trochę
Wydaje mi sie że to właśnie ten cieniutki świecący (kojarzę dwa wzory ze sklepu w którym pracowałam). Te lepszej jakości cenowo zaczynały się od 300 zł...

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 11:57   #925
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afro_dyta85 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie że to właśnie ten cieniutki świecący (kojarzę dwa wzory ze sklepu w którym pracowałam). Te lepszej jakości cenowo zaczynały się od 300 zł...
o dziękuję Ci bardzo właśnie tego materiału się obawiam
Stary 2008-10-14, 12:00   #926
Sosnowa
Zakorzenienie

Jowisz: radiolog dziecięcy. U nas to np. ta sama babka, co bioderka robiła.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:03   #927
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
o dziękuję Ci bardzo właśnie tego materiału się obawiam
Też mi się wydaje, że to te świecące.
Stary 2008-10-14, 13:16   #928
Sosnowa
Zakorzenienie

Baby, strzezcie sie, bo wasz obraz swiata zmieni sie dzis o 180 st.

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=284856

Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:23   #929
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
to nadalabys sie jezeli chodzi o zainteresowanie motorami z moim mezem
Hehe no proszę, a ja bym po wyglądzie powiedziała, że to bardziej harleyowiec Pozory mylą

taka sobie, dzięki Wszystko nowe, oprócz różowych spodni, bo te teściówka upolowała w lumpku

Kasiulko, dokładnie... ta kurteczka z myszkami jest z Cheeroke. Mój TŻ wypatrzył w TESCO i nie mógł się powstrzymać A reszta to prezenty od rodzinki
A jeśli idzie o żłobki, gdyby nie to że mieszkamy dość duży kawałek od siebie, pomyślałabym że byłyśmy w tych samych placówkach... masakra

Kurzoslawa, witaj po przerwie w wizażowaniu Ślicznie razem wyglądacie!

No i standardowo maniaczka zdjęć Cestia pomęczy Was kolejnymi fotkami :

1,2 - Tak działa na moje dziecko mata edukacyjna

3 - Mój misiaczek

4,5 - Mniam mniam
(a mojego psa kiedyś ogolę na łyso... przysięgam!)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060247.jpg (69,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060243.jpg (88,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060237.jpg (65,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060353.jpg (78,2 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060358.jpg (57,1 KB, 13 załadowań)
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:52   #930
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cestia, fajna ta twoja kluseczka a o so chodzi z tym piesiem?

A ja dzis od rana na nogach, dwa bylismy juz na spacerku i w mojej pracy, pare rzeczy zalatwilam Piotrek podbil serca mlodych kobietek zwlaszcza tych czarnowlosych smial sie do nich szzeeeerokoooo a do facetow sie usmiechal lekko lub sie dziwil poza tym z emocji to padl mi na rekach hehehe do teraz mnie napitala nadgarstek i lewa reka

okazuje sie ze moj synek potrafi wytrzymac bez jedzenia 4h wypil tylko ciutke herbatki bo w firmie bylo strasznie cieplo a on sie zdazyl zgrzac

Werstusia, takie duchy z przeszlosci czesto okazuja sie byc dobrymi duszkami twoj eksio faktycznie ma spozniony zaplon Popatrz, niby drogi sie skrzyzowaly a jednak przeciely sie w czasie z Twoimi tak tez bywa
Ja na NK dodalam sobie chlopaka z pedalowki ktory mi sie podobal, a ze mialam wredne kolezanki to nagadaly mu ze jestem w nim oblednie zakochana i koles mnie unikal do 8 klasy a na zaproszenie odpowiedzial, skomentowal pare moich fotek i za nic w swiecie nie powiedzialabym ze kiedys mnie nie lubil

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości