|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...
Teresko proszę o uaktualnienie również moich danych.
106 - 11 daje 95. Oj tak, zrzucanie kilogramów to droga przez mękę. Każda z nas to wie doskonale. Mój TŻ dziś ma urodziny i kupiłam kawałek ciasta, ale po zjedzeniu małej porcji zrobiło mi się niedobrze. Więcej już nie zjem. |
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!!
Gratuluje Wam zgubionych kilosków super Wam idzie aż wam zazdroszczę tych 9 z przodu już nie mogę sie doczekać kiedy je zobacze u siebie....mam nadzieje że niedługo![]() Ja narazie się trzymam jeśi chodzi o jedzenie i mam do was pytanie bo zamiast kolacji chciałabym np. wypijać sok pomidorowy czysty bez cukru i dodatków tylko 100% sok + sól jak myślicie można? bo jest jeszcze w biedronce coś takiego jak przecier warzywno- owocowy niby "fit" i sama nie wiem czy rzeczywiście jest taki dibry dla nas??? Jakbyście mogły to podpowiedzcie co lepsze i czy wogóle można? Pozdrowionka dla wszystkich trzymam kciuki!!!! Wiosna się zbliża....
|
#903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do słodkości po dłuższej przerwie to rzeczywiście, zgadza się, że robi się niedobrze Ale tak suma sumarum, lepiej w ogóle unikać takich pokus, bo cukier w organizmie działa na zasadzie uzależnienie i niestety może Cię zacząć trochę ciągnąć do kolejnych łakoci Buzialki kochana i trzymaj się Cytat:
Natomiast co do picia ich na kolację, to nie polecam Białko przez to trawi się długo no i długo daje uczucie sytości Także suma sumarum: soczki warzywne - tak, ale nie na kolację Hehehehe, jak widać w teorii to ja jestem dobra, gorzej w jej stosowaniu
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczynki
Przepraszm, że oststnio tak mnie tu mało , ale jakoś mi się waliiii....najpierw śmierć babci, potem taty a od wczoraj mam teścia w szpitalu ehhhhhhh życie....Gratuluje wszystkim kg na - ![]() U mnie pod tym względem bez zmian jak w podpisie wiem ze samo sie nie zmieni...że muszę coś robić ....więc zabieram się i powiątpiewam czasem rzucając sięna jedzenie i słodycze i tak w koło efekt jest taki że efektów BRAK![]() Muszę tu u Was częsciej bywać może mnie zmotywujecie do działania buziolki Dane na dzień 31 marca 2009 roku ::::::::::::: WAGA STARTOWA::::: STRACONE KG:::::AKTUALNIE:: DOCELOWO:::: Sylwoocha ----------130kg---------------- -20kg ----------110 kg---------------70kgJoanna52 ---------- 123 kg ---------------- -18 kg ---------- 105 kg -------------- ?kgiwonamysza --------106kg---------------- -11kg -------------95kg-------------- 75kgmarled-------------- 102kg------------------ -11kg -------------91 kg-------------- 75kghipciabeti----------- 114kg------------------ -9kg -------------105kg------------- 80kgpysiamn ------------116kg------------------- -8kg -------------108kg-------------70kgblackswan---------- 122,8kg-------- ------- -7kg ---------------115,8kg---------70kgmysiapysia101110--110kg----------------- -7 kg ---------------103kg-----------58kgKaratina-------------146kg------------------- -6kg -----------------140kg-----------?kgKarolinkowamama--112kg--------------- -6kg -----------------106kg----------100kgizolla -------------------- 123kg--------------- -6 kg ----------------117 kg----------80kgTereska ------------ 142kg------------------ - -5kg ----------------137kg-----------80kgdiabloniunia ------- 109kg----------------- -5kg -----------------104kg-----------75kgAguila --------------123 kg ------------------- -4 kg ----------------119 kg ---------- 80 kgkasiamniam-------- 103kg------------------ -2kg -----------------101kg-----------70kg-------------------------------------------------------_____---------------------------------------- ---------------------------------------Wspólnie o 125 kg mniej
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-03-31 o 09:08 Powód: tabela |
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję i życzę dużo siły do walki z przeciwnościami losu Dziś była moja chwila prawdy... jak obiecałam, zważyłam się i mam niestety 5 kg na + Moja własna wina, obżarstwo z lubym wyszło Ale od wczoraj koniec, odmówiłam już wczorajszego ciacha do kawki i od dziś już musi tak być
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uda się Ja też już od wczoraj pracuję, by znowu zobaczyć nie 8 a 10 kg mniej ![]() ps Teresko uaktualniłam tabelkę powyżej
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
O dziewczyneczki moje kochane, no szkoda tych kg na plusie. Tyle walki, wyrzeczeń, a tu klops. Ale trzeba wierzyć, że się uda. W końcu raz się udało to i kolejny też będzie OK.
Nie chciałabym się tu wymądrzać, ale może stosowałyście zbyt drastyczne diety, a teraz po prostu wasze organizmy zaczęły się domagać, tego czego przez długi czas nie doświadczyły? Dlatego ja przyjęłam zasadę, że jeśli mam ochotę na coś kalorycznego, niezdrowego to po prostu to jem, bo co z tego że dziś, jutro, pojutrze nie zjem, a za miesiąc zjem 10 razy tyle. Zawsze robiłam tego typu błąd, że się głodziłam, a potem kg w zastraszającym tempie rosły w górę. Moja córeczka mi trochę zachorował i niestety nie będę w stanie w tym tygodniu chodzić na treningi, więc przeprosiłam rowerek stacjonarny i przyniosłam go dziś z piwnicy. Zaraz go przetrę i jadę.... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Hej laseczki
Gratulacje za zrzucone kilogramy U mnie na razie stoi 109, ale się nie dziwię, bo ostatnio troszkę sobie pofolgowałam i ruchu mam mniej - chora w łóżku leżę. Zdechnięta jestem okrutnie i nic mi się nie chce No to się wyżaliłam jak zwykle ![]() Buziaki lasencje |
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoocha powrotu do zdrowia i siły do dalszych ćwiczeń Ci życzę.
Ja też pamiętam często tak miałam, że np. brałam się ostro za ćwiczenia, a za chwilę dostawałam @ i wyjątkowo źle się czułam i mi się nie chciało. A teraz mi to absolutnie nie przeszkadza. Ja tylko nie potrafię zmobilizować się w domu. Dziś 10 minut pojeździłam na rowerze i mała już mi wchodziła i chciała jeździć ze mną i takie to właśnie ćwiczenie w domu przy dziecku. Ale jak widać marled się udaję, za co szczerze ją podziwiam. |
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
hej słoneczka
![]() U mnie ostatnio jakoś tak mało czasu na pisanie, bo zaczynam nową pracę, do tego uczelnia i jakoś tak nie pisze ale na szczęście na jedzenie też nie mam za bardzo czasu bardzo się cieszę z waszych wyników!! I serdecznie gratuluję!!
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to wcale nie jest takie proste, jak ja jeżdżę to mała też próbuje mi przeszkadzać, i wtedy do akcji wchodzi tata, oczywiście niezadowolony i bierze dziecko pod opiekę, najlepiej do drugiego pokoju albo na spacer... ![]() ale czego się nie robi jak chce się mieć zgrabną żonę ![]() dzisiaj za to wcale nie jeździłam. ale prawie cały dzień przespacerowałam z wózkiem, pogoda przepiękna i nogi też bolą...
|
|
#912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I bywaj częściej/ Buziaki popołudniowe ja kończę pracę i spadam do domu pa
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
Hej dobre duszki!!!
Dzięki za pomoc z tymi sokami!!! Jaoś w dzień już daje rade a na wieczór jakoś brak mi pomysłów...podpowiedzcie co jecie na kolację z tych białek??? Pysia szczerze współczuję jakoś tak jest i u mnie że jak sie wali to wszystko po całej linii trzymaj się kochana głowa do góry!!!Mam jeszcze prośbę bo tabelka uaktualniona ale nie do końca bo pisalam że mam już 104 czyli dychę za sobą i pisssss zmień mi to skarbie od razu lepiej sie poczuje heh jak to niewiele do szczęścia trzeba co???Trzymajcie się laseczki woisna dziś już prawie w pelni do boju!!!!
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jak ja sie ciesze, ze znalazlam ten watek!!! Moja waga, tak jak i wiekszosci Was niestety trzycyfrowa od 4 dni walcze (chyba po raz 71767246656) tym razem naprawde chcialabym wygrac z tymi cholernymi kilogramami...Poki co licze kalorie... i dostalam hormon tarczycy, bo okazalo sie, ze mam go zdecydowanie za malo... Prosze, trzymajcie za mnie kciuki- bo widze, ze fajnie sie tutaj potraficie wspierac ![]() Pozdrawiam Waszystkich- Marianna |
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, dawno mnie tu nie było, ....przygotowuję album(scrap) dla kuzyna.
Można poprawić cyfrę w tabelce- już ważę 103 kg więc schudłam 20 kg. Jednak są i problemy 'szafa' do wymiany nawet okulary mi spadają z nosa jak teraz piszę . Dobrze że dzisiaj był dzień do odbiertania używanej odzieży i mam miejsce w szafie na nowe czyli mniejsze ciuszki
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja tez mogłabym się dopisać do Waszej tabelki? Proooosze
|
|
|
|
#917 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do tabeli to muszą wpisać Tereska albo Pysia, ale napisz coś o sobie i podaj dane, ile ważysz i co chciałabyś osiągnąć, no chyba, ze nie chcesz się ujawniać, Cytat:
u mnie choć troszkę kilosów mniej, to po rzeczach tak nie widać, dżinsy wiadomo zawsze dobre, może spodnie materiałowe trochę luźniejsze, ech muszę jeszcze poczekać ![]() Pysiu, strasznie Ci współczuje, wszystko zwaliło się naraz, trzymaj się kochana
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Odwiedziłam dzisiaj 'ciuchland'- szok kupiłam za 5 zł - słownie pięć złotych -bluzkę z wiskozy (czyli sztucznej bawełny) wiosenna kolorowa
rozmarzyłam się , rozmiar 48 a zawsze kupowałam 58. Tyle było świtnych ciuszków jednak niestety dla młodszych pań ode mnie .Skojarzenia : 20 kg mniej -10 lat temu i 5 rozmiarów mniej ....
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Zatem pisze coś o sobie
![]() Mam 37 lat, ważę 130 kg przy 173 cm wzrostu. Na razie nie mam dalekosiężnych planów co do schudnięcia (tzn. te obecne są i tak wielkie)- marze, żeby ważyć chociaż 100 kg... a żeby ważyć mniej to już tak daleko moja wyobraźnia nie sięga... Bardzo zalezy mi, zeby schudnac- bo jestem juz zupelnie sama wstydze sie wychodzic z domu, chyba ze wieczorami... oczywscie praca zmusza mnie do tego, aby kazdego dnia wystawiac nos od samego rana- ale po pracy- to juz kicha...nie chce robic za "sensacje wieczoru".Obecnie jestem samotna. Bylam w 10 letnim zwiazku, ale zostalam wymieniona ma "lepszy model". Rozpacz zajadalam.... no i jest teraz jak jest... To tyle o mnie... Czy moglabym prosic Tereske o dodanie mnie do grupy odchudzajacych sie? Byloby mi bardzo milo |
|
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Marianno71- Najpierw lekarz, potem dieta i ćwiczenia i wszystko będzie OK.
Sprawdz w necie czy w pobliżu miejsca w którym mieszkasz jest "Klub Puszystych".
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie dokladnie tak jest.
Najpierw byl lekarz, zrobilam dokladne badania. Teraz jest dieta i Meridia. W polowie stycznia wizyta w klinice leczenia otylosci. O cwiczeniach przy mojej wadze nie mam mowy- jedyne co wchodzi w gre- to spacery i takie codziennie robie (po okolo 1,5 godz). Oczywiscie przy Meridii moge teraz spokojnie podjac probe nauki odpowiedniego dla mnie sposobu zywienia. Normalnie- bez szanc- mozg dawal komunikat- ze jest wiecznie glodny. teraz uwaznie przygladam sie temu co jem, waze kazdy skladnik, licze kalorie. Troche sie boje tej Mreridii- b na watku o niej wlasnie wciaz czytam, ze wiele dziewczyn ma efekt jo-jo, ale wierze mojemu lekarzowi i jestem przekonana, ze mna pokieruje- jak ja pozniej odpowiednio odstawic. (...ze nie od razu a stopniowo itd.) Z tym wyzwaniem wiaze duze nadzieje i mam naprawde sporo zapalu. Goraco wierze, ze sie uda |
|
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
Hej piękne
dzięki za życzenia powrotu do zdrowia Witam nową koleżankę Mariannę Ja też zaczynałam z wagą 130, teraz jest 21 kilo mniej Beti ja na kolacje zazwyczaj jadam serek wiejski, albo jogurt naturalny. Joasiu a ja jakoś nie mogę się zebrać do wymiany garderoby, chociaż wszystko już na mnie wisi. Nie lubię zakupów ![]() Marled nie martw się, jeszcze trochę i ubranka będą na Tobie wisieć
|
|
|
|
#924 |
|
Przyczajenie
|
Witaj serdecznie Marianna
w grupie raźniej!powodzenia i uporu życzę na wstepie...a najważniejsze że zaczełaś coś robić w tym kierunku. Wsparcie z naszej strony będzie a jak!Pozdrawiam! Pysiu skarbie współczuje....masz ostatnio nieciekawie Trzymaj się kochana Jesteśmy z Tobą-buziaczki
Edytowane przez diabloniunia Czas edycji: 2009-04-01 o 23:57 |
|
|
|
#925 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Daw dni mnie nie było a Wy laseczki już szalejecie
Cytat:
Już kopiuję i uaktualniam w pierwszym poście Cytat:
Ale w końcu postawiłam sobie pytanie: czy rządzi mną jedzenie, czy ja sama? Odpowiedź jest jasna... jedzenie hehe, nie, nie, żartuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już dopisuję Cytat:
Jeszcze wszystkim pokażemy gdzie raki zimują ![]() Oczywiście już dopisuję Cię w pierwszym poście Musi się udać, musi!!!!!!!
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2009-04-02 o 08:30 |
||||||
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Teraz już 6 miesiąc będzie leciał, bo zaczęłam się brać za siebie w listopadzie. Ile to już czasu minęło
Oczywiście miałam drobne przerwy, 2 razy zdarzyły mi się załamania, a najdłuższe (prawie 3 tygodniowe) po śmierci babci. Całe szczęście nie przytyłam w tym czasie (no może jakieś 2 kg) , ale później szybko je zrzuciłam Jak mam napady głodu, to zaglądam od razu na wizaż, czytam co laski piszą i patrzę na tabelkę. A jak się tak napatrzę, to stwierdzam, że szkoda by było tych moich straconych kilogramów i co ważniejsze zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu, o ile takie istnieje Jadę teraz na zakupy, bo lodówka już zupełnie pusta, chociaż może to i lepiej ![]() Trzymajcie się dietkowo kochane
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawał dobrej roboty zrobiłaś
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Teresko
Mam nadzieję, że u Ciebie też się ruszy w dół ![]() Ja już po zakupach. Wydałam stówę i w zasadzie nie wiem na co Te warzywa chyba takie drogie, ale za to jaka będzie pyszna sałatka Idę coś zobiadować |
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Teresko, poki co- schudłam 2 kg nie wiele, wiem ale taaaak sie ciesze, ze w ogole "cos drgnelo"
|
|
|
|
#930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony jakbyś miała w to miejsce nakupować słodkości i innych tuczników to na to samo by wyszło, a tak to przynajmniej jest zdrowo ![]() Cytat:
Może to i niewiele, ale pamiętaj kochana, że nawet najdalsza droga zaczyna się od pierwszego kroku ------------------- Ja dziś cały dzień na nogach, bo rano odwiedziłam biedronkę i kupiłam roletki na okno w kuchni, bo tam tak słońce daje do południa, że małe piekiełko mam Dla przykładu, dziś o 12 w południe miałam w kuchni 27 stopni A później wybrałam się po zakupki i pół dnia spędziłam na robieniu gołąbków a'la Montiniac, czyli mięsko mielone, pieczarki i cebulka ) z mleczkiem i barabanienie w kości na kurniku
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

super Wam idzie aż wam zazdroszczę tych 9 z przodu już nie mogę sie doczekać kiedy je zobacze u siebie....mam nadzieje że niedługo

Białko przez to trawi się długo no i długo daje uczucie sytości
, ale jakoś mi się waliiii....najpierw śmierć babci, potem taty a od wczoraj mam teścia w szpitalu
ehhhhhhh życie....
wiem ze samo sie nie zmieni...że muszę coś robić ....więc zabieram się i powiątpiewam czasem rzucając sięna jedzenie i słodycze i tak w koło
efekt jest taki że efektów BRAK
Współczuję i życzę dużo siły do walki z przeciwnościami losu

wstydze sie wychodzic z domu, chyba ze wieczorami... oczywscie praca zmusza mnie do tego, aby kazdego dnia wystawiac nos od samego rana- ale po pracy- to juz kicha...nie chce robic za "sensacje wieczoru".
Te warzywa chyba takie drogie, ale za to jaka będzie pyszna sałatka