|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
do dentysty zadzwonie - ale licze na to, ze do jutra mi przejdzie i nie bede musiala nic robic z osemka do porodu
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ujęcie bossskie
![]() Cytat:
. Cytat:
i zaraz napoczynam drugi, choć ostatnio nie mam ochoty.A skurczy na szczęście nie mam i oby tak zostało
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że sprawdź...może zamiast rwania da Ci jakiś lek w ząbek by nie bolał tak...a rwanie po porodzie na spokojnie...
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jutro idź do stomatologa i przypominam, ze można znieczulać kobiety w ciąży jakbyś miała jakies problemy z dostaniem sie do dentysty to ja jutro pracuję i chętnie pomogę ![]() EDIT: już doczytałam, że to ósemka daje Ci popalić - jak trzeba dłutować to rzeczywiście nie fajnie, bo czasem po dłutowaniu trzeba dać antybiotyk... trzymaj się i może przejdzie, bo ósemki mają takie "fazy" - może ta szybko sie skończy
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-02-16 o 23:45 |
|
|
|
|
#905 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki p4w ale mam swojego ukochanego dentyste i wiem, ze w takim wypadku przyjmie mnie zawsze, chociazby miedzy pacjentami
![]() wiem, ze mozna znieczulac, robil mi juz dwa zeby w ciazy - tylko, ze rwanie zeba to dla mnie masakra, cos wiem na ten temat, nie zdziwilabym sie jakby zemdlala a jesli trzeba chirurgicznie to juz w ogole masakra
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#908 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczynki za wsparcie
![]() chwilowo zab troche odpuszcza wiec lece wykorzystac moment i sprobowac zasnac dobranoc
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#910 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Tak piszecie dużo że szok normalnie. I żeby mi cytaty nie pouciekały to będe pisała "na raty" ![]() Oj żeby to było mozliwe to by było super... No ale pocieszam sie że oby do czerwca (bo bym chciała pracować mniej więcej do czerwca) a potem juz raczej nigdy nie wróce do tej firmy bo za daleko i nawet gdybym miała z kim zostawic dziecko to nie chciałabym żeby tak długo zostawało z kims innym. No ale takiej opcji nie ma, musze sobie poradzić sama. Nie mam tu przecież żadnej rodziny, a teściowa napewno nie przyjedzie bo już opiekuje się wnuczką w Polsce. Chociaz ja bym i tak nie chciała żeby wychowywała moje dziecko bo znam jej "metody wychowawcze" i widze efekty na wczesniej wspomnianej wnuczce. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie młodego tatusia... Nie wiem czy czytałyście że już dwaj następni potencjalni tatusiowie się zgłosili że mogą być ojcami tego dziecka. Dziś w gazetach czytałam. Troszke starsi są bo aż (?) po 16 lat mają. Cytat:
Jak się spotykamy i o coś ją zapytam (jest w późniejszej ciąży) to zamiast niej odpowiada jej mąż Wie chyba już wszystko! A jak zapytałam ją kiedyś jak sie czuje ruchy dziecka to wyrwał jej telefon z ręki i sam zaczął mi tłumaczyć Myślałam że padne bo w tym momencie przesadził Co innego wycztać w internecie jakies informacje a co innego opisywać coś czego on nie czuje....
|
|||||
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam i ja, bo to juz wtorek
Dobrej nocy mamuśki, do rana, pa.
|
|
#912 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jem w zasadzie wszystko ale tak naprawde to nie mam nic ulubionego (może z wyjatkiem ruskich pierogów ) co bym jadła ze smakiem... Jakoś nie czuje tak smaków jak kiedyś.Cytat:
Mówili że jak mężczyźni chcą wiedzieć jakie to uczucie przeciąć pępowine to mogą sobie kupić takie długie gumowe żelki i poćwiczyć. Ponoć uczucie takie samo. ![]() Co za śliczności ![]() Frida i megib gratuluje dobrych wiadomości Cassandra śliczny chłopczyk! ![]() Karolinak fajnie że z Zuzią wszystko dobrze. Grzeczna dziewczynka. ![]() Ja dziś się zapisałam na wekendowy kurs do szkoły rodzenia. Niby jeszcze tyle czasu a nie było juz miejsc więc mam kurś niedługo przed porodem bo na początku lipca. Z drugiej strony będe na bieżąco i niczego nie powinnam zapomnieć. |
|||
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Podczytuje Was, ale sama nie wiem czemu nic nie piszę Jutro na 14 idę do gina, będzie badanko na przezierność, proszę trzymajcie kciuki ![]() Cass zdjęcie chłopczyka mnie powaliło, fajne ma..siedzenie ![]() Svinecka, jak nie urok to przemarsz wojsk normalnie, mam nadzieję, że ząb odpuści Coś mnie brzuch dołem boli, chyba za długo przed kompem siedze.. Dobranoc więc.
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ale poszłyście o przodu z postami.5 stron do nadrobienia, cytaty pouciekkały
![]() Ledwo widzę, ale na szybko.Gratuluje kolejnego siusiaczka,ach ci tż-spisuja się niesamowicie zdrowe plemniczki mają, w sensie silne Dobrze ze kolejna mamusia sie zaczela u nas udzielać i mamy cenne rady np. o spacerkach.Pozdrawiam dudipopke x-lander słodki, ale odpada ze względu na brak możliwości montażu spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy. Jeszcze chciałam dodać, że jak leżę to czuję głaskanie od sśrodka brzuszka. Excytujące. Żadne uczucie tego nie przypomina, ani nie jest do niczego poobne, więcto napewno bobas ![]() dobranoc, juz oczy same mi sie zamykaja Svinecko- dla mnie ból zęba to najgorsza tortura. Śpij głęboko
|
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko wiem ile waży ok.16 dkg, a tętno 146 (tak mi wpisała gin w karcie)Witamy z rana Wszędzie biało, snieg nie pada a droga do pracy przeciągnęła się do prawie pół godzinnego spaceru.
|
|||
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczynki
Słońce u mnie jednak wyszło ... mze nie za oknem, ale tak ogólnie ![]() Kolacja udała się super, najpierw obiad, desr, kawa ... potem przemówienie dyrektora firmy ... kazda dziewczyna dostała róże ... potem wino, piwo, soki, kręgle, bilard ... ogólnie było bardzo fajnie i wróciliśmy do domu o północy ![]() Oczywiście wszystkie dziewczyny stwierdziły zgodnie, ze wogóle po mnie nie widac ciąży ... dobrze ze ja widzę ten brzuszek schowany pod zakietem Svinecka dostałam spodnie Zauważyłam paczke dopiero dzisiaj rano i od razu się przebierałam ![]() No to leće nadrabiac co u Was, bo ciekawa jestem jak tam po wizytach
|
|
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
A ja się nie mogę doczekać piątku , może też prawem serii będzie chłopak...wiecie że przez całe 19 tygodni ciąży nigdy nie pomyślałam o dziecku inaczej niż "chłopak"?Oczywiście że najważniejsze aby było zdrowe, ale jakoś od urodzenia marzył mi się syn...
Co do przytycia to moja siosra musiała leżeć od 6 miesiąca i w efekcie przytyła 20 kg, i niestety ma teraz problemy z nadciśnieniem.Moja przyjaciółka która zawsze miała problemy z wagą, jak tylko dowiedziała się o ciąży to od razu zaczęła pochłniać wilkie ilości jedzenia...i teraz też leczy nadciśnienie...trzeba uważać1Ponoć najzdrowiej jest przybierać od 2 trymestru około 0,5 kg tygodniowo...mi na razie udaje się przybierać książkowo... |
|
|
|
#918 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
, ale bulgotanie to może być początek Cytat:
Dzięki też za opinię Twojego gina o jedzeniu Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale będę się tym przejmować dużo później .Też nie mam ulubionego jedzenia, lubię wszystko . Fajny pomysł z tymi żelkami Ja w marcu zacznę się orientować w ofercie szkół rodzenia, mam nadzieję, że nie będzie za późno. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Jak stosunki z TŻ-em?
|
|
|
#919 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej Wam
![]() jakos przespalam te noc ale bylo ciezko momentami mialam nadzieje, ze dzis juz odpusci ale boli od rana jednak zadzwonie do dentysty niech cos zrobi bo nie dam rady ![]() Aniu ciesze sie, ze spodenki pasuja o matko jak ja bym zjadla ruskie pierogi
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko nie zazdroszczę z tym zębem
|
|
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurcze ale ma podwozie!!jednak widac tego siusiaka!!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#922 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzizas dziewczyny piszenie niesamowicie duzo... dwa dni przerwy i nie idzie nadrobic... zwolnijcie troche
![]() Cytat:
Cytat:
tez coraz bardziej jestem za x-landerem chociaz wagowo sa podobne a zakupkow juz Ci troche zazdroszcze ![]() Cytat:
Kubus - jak moj malz ![]() znaczy sie od dupki strony??? ![]() Cytat:
A co do zalecen gina moj ma takie samo podejcie. Uwielbiam go za to ![]() Cytat:
to co to za dziewczyna???? Rodzice jej nie tlumaczyli ze tak mlodo nie wolno????
|
|
|
#923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie zakochać się mozna ![]() Wózek świetny! Tylko ten brak przekładania rączki mnie zniechęca ![]() Cytat:
Cytat:
zdjęcie rozbrajające Cytat:
|
||||
|
|
|
#924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte! Cytat:
... prosto po pracy pojechałam do fryzjera ... godz 15,30 - telefon: Gdzie jesteś? Ja: u fryzjera! On: nic nie mówiłaś, ze idziesz! A co robisz? Ja: Obcinam! On: Jak??????? ![]() Ja: Na krótko i farbuje na czerowno! ![]() On: nie zartuj! itd ... jak wróciłam do domu to już prawie gadalismy normalnie ... oglądał moje włosy z kazdej strony - a ja tylko końcówki obcięłam, troche pocieniowałam i wymodelowałam ![]() Biedak sie przejął ... nie lubi jak mam krótkie włosy "na chłopaka" ![]() Cytat:
... i po plecach mi nie zimno ![]() Mam nadzieję, ze szybko Ci przejdzie ten ból bo to jest straszne! Cytat:
![]() Edit. musiałam podzielić wypowiedź. bo mi nie chciało zacytować wszystkiego
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-17 o 09:43 |
||||
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo prosze
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jeszcze dwa tydnie zostały do kupywania odliczam jak glupia Juz widzialam majtki co na tertowe pieluchy sie zkalada i juz bym kupila ale sie wstrzymuje Cytat:
no i gratuluje synka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
hyhy no ładny Kubus
![]() Cytat:
no i dziekuje za zapytanie jelsi chodzi o moja skromna osóbke uspokoiłas mnie I jak to dobrze rano wejsc i tyle dobrych informacji czytac ![]() Svinecka lec do zebola , moze cos zaradzi twojemu bolowi ? PS. czy ktora strzyka w pachwinie podczas kichania? czy tylko ja mam takie przeboje ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest bardzo zadowlona z zakupów ... oczywiscie nie wiem u jakiego sprzedawcy robiła zakupy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcja.onet.pl/show_user.php?uid=449264 i tu: i tu http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=518682999 i wolę spodnie od pierwszego sprzedawcy. Są jakościowo lepsze, pas na brzuch też jest lepszy. Dodatkowo spodnie mają guziki i gumę, którą można regulować. Jednak należy uważać na rozmiarówkę. Trzeba dobrze się wymierzyć, bo numeracja jest zawyżona. |
|
|
|
|
#930 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
http://www.9fashion.com.pl/?sess_id=...a8ca4194905c66 ehh zab mi daje czadu czekam az mi troche odpusci i zadzwonie do dentysty, teraz nie jestem w stanie mowic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

ja trzymam kciukasy tylko masz iść

i to mnie przeraza, gdyby to byl normalny zab to ok a tak?
NIE LUBIĘ TROLLI

i naślinił palucha i zaczął mi to ścierać bo myślał, że to krew mi z pępka pociekła
Jak się spotykamy i o coś ją zapytam (jest w późniejszej ciąży) to zamiast niej odpowiada jej mąż 

takie było opóźnienie
.

Mi jeszcze dwa tydnie zostały do kupywania odliczam jak glupia