Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 20:55   #871
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
sprytne te nasze dzieciaczki chyba chca nam zrobic niespodzianke!!
Mój to wogóle wstydu nie ma wypiął się i świecił siusiakiem jak zeskanuje zdjecie do Wam pokaże. Pani doktor pokazywała nam poszczególne fragmenty ciałka i mówi: "O tutaj nóżka, druga nóżka... oooo i trzecia"

Tru ciuszki przesliczne Szalejesz z zakupami.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 20:59   #872
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mój to wogóle wstydu nie ma wypiął się i świecił siusiakiem jak zeskanuje zdjecie do Wam pokaże. Pani doktor pokazywała nam poszczególne fragmenty ciałka i mówi: "O tutaj nóżka, druga nóżka... oooo i trzecia"

wlasnie wklej fotki jestem ciekawa jak to na usg ten siusiak wyglada hehe
przynajmniej bede wiedziala czego sie dopatrywac na nastepnym usg.....
no ja widzialam narazie tylko nozki....bo byly podkurczone!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:05   #873
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja też trochę zabiegana, dziś odwiedziłam w szpitalu nowonarodzonego obywatela.
Byłam też w niedzielę oglądać wóżki z TZ...i zgłupiałam jeszcze bardziej:
1) mój pierwszy hit czyli Jane odpada, bo kółka piankowe, bez amortyzacji podobno zupełnie nie radzą sobie na nierównym terenie.
2)Emmaljungen-mój drugi pewniak nie ma skrętnych kół, wcale!
3) rozważamy Musty i X-Landera, ale ten pierwszy jest ciężkawy więc powoli szala przeważa na korzyść tego drugiego, szczególnie jak zobaczyłam nową edycję 2009 http://www.x-lander.com/limitededition2009/

Wklejam też zaległe foty z zakupów
śliczne te ciuszki! gratuluję zakupów. Dobrze, że jesteście bardziej obeznane w wózkach bo ja jestem ciemna w tym temacie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moja mama mówi, że ona do 6 miesiąca nie przytyła ani kg, i nie było widać u niej ciąży, a potem brzuch i waga rosła w zastraszającym tempie i też się dziwi, że u mnie tak szybko wyszedł brzuszek i tak dużo ważę, ale jak widać jest to bardzo indywidualne

ale i tak mam nadzieję, że już dużo nie przytyję nie chciałabym wyglądać jak słonica - już teraz jest mi ciężko robić pedicure i malować paznokcie u stóp

ale się już poważnie przestraszyłam i nie jem wszystkiego na co mam ochotę...
Może będzie tak, że Ty nie przytyjesz już wiele a ja dopiero zacznę
Zaczynam sądzić, że kwestia wagi jest bardzo indywidualna i każda z nas będzie tyć inaczej i pewnie potem tracić kilogramy także w różnym tempie ale oby jak najszybciej

Cytat:

Też mnie ujęły te połączenia Już widze Adasia w tym niebieskim ile kosztuje...razem z fotelikiem Maxi Cosy jakieś 2300 czy 2500 akurat w tym sklepie, gdzie pytaliśmy. Nie pamiętam oddzielnej ceny za gondolę i spacerówkę, bo od razu spytaliśmy sprzedawczyni ile by nas wyniosło wszystko razem. Tylko, że chyba te akcesoria są juz w cenie, ale nie dam sobie za to głowy uciąć
Cenę można przyjąć tylko jak podjąć decyzję, kiedyś przynajmniej takiego wyboru nie było a teraz....już wiem, że będę miała problem z wyborem

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
pewnie tak, jemy za 2 czy niektore za 3

Moja rodzina chodzi za mną i powtarza, że muszę jeść za dwoje! a ja na to, że dla dwojga Ech Ci rodzice!

ładne
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witaj rzeczywiscie troche Cie nie bylo
ale najwazniejsze ze wszystko ok no i fajnie, ze budowa do przodu mam nadzieje, ze kiedys tez mnie to czeka
chociaz po obecnych przebojach z samym remontem tak mam dosc, ze chyba kupie gotowy dom

Szczerze mówiąc mam już po dziurki w nosie tej budowy, wciąż gadamy tylko o schodach, drzwiach, parapetach itp. ...jesteśmy monotematyczni
Na początku chcieliśmy kupić gotowca ale żaden nie spełniał naszych oczekiwań. Wchodziliśmy do jakiegoś domu i zaraz myślałam co bym zmieniła, zburzyła itd. więc mijało się to z celem. Ale wierzę, że ta praca się opłaci i za parę miesięcy będziemy się cieszyć naszym nowym "gniazdkiem miłości"

Cytat:
Hej mamuski, melduje się po wizycie.

Dzisiaj nie było kolejki, wogóle nie czekałam.
Na początku rutynowe badanie (wszystko ok), potem analiza wyników, cisnienie, waga.
I długo oczekiwane USG. Dzidzius bardzo ruchliwy, wiercił się niesamowicie. Zdrowiutki. Pani doktor wszystko dokładnie pomierzyła, pooglądała.
I pyta się: "To jak pani mysli, co tam w brzuszku siedzi?" Więc ja na to, że CHŁOPAK a ona sie smieje i pokazauje siusiaka W całej swej okazałości. Nawet nie wiecie jak się z TŻ-tem cieszymy bo bardzo chcielismy synka.
Od dzisiaj jest już JAKUB (Kubuś).
Gratuluję dobrych wieści i Synusia

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:06   #874
truheart
Zakorzenienie

Cytat:

tak, nasz się się wyprostował i nawet bez specjalnego objaśnienia pani doktor wiedzieliśmy co mamy przed sobą
Z ciuszkami musze przystopować, bo chcę sobie tę przyjemnośc dozowac powoli do porodu, a tu zaraz będe miałą wszystko i co dalej

Anusia-ja byłam przekonana, że wózek załatwię szybko i bez zbędnego zagłebiania się w tysiąc modeli, ale tak się nie da..wiele fajnych wózków odpadło ze względu na spore wady, gdybym gdzies o nie nie dopytała to potem byłabym zła po takim zakupie...ogólnie przy wózkach mozna dostac kręćka

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-02-16 o 21:14
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:07   #875
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moj tez niby swiecil siusiakiem ale ja go za chiny nie widzialam - gin nawet zaznaczyla, w ktorym to miejscu na zdjeciu ale ja dalej nic nie widze

moze dlatego, ze mialam wtedy jeszcze pochwowo i patrzelismy na niego od dolu od pupy
nie wiem nic nie moge dojrzec

moze na nastepnym usg zobacze
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:15   #876
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
tak, nasz się się wyprostował i nawet bez specjalnego objaśnienia pani doktor wiedzieliśmy co mamy przed sobą
Z ciuszkami musze przystopować, bo chcę sobie tę przyjemnośc dozowac powoli do porodu, a tu zaraz będe miałą wszystko i co dalej

Anusia-ja byłam przekonana, że wózek załatwię szybko i bez wzbędnego zagłebiania się w tysiąc modeli, ale tak się nie da..wiele fajnych wózków odpadło ze względu na spore wady, gdybym gdzies o nie nie dopytała to potem byłambym zła po takim zakupie...ogólnie przy wózkach mozna dostac kręćka
Zazdroszczę tego małego ekshibicjonisty nasze coś skrywa ale co....może za miesiąc się wyjaśni.
Masz rację, że wybór wózków jest ogromny, ale zastanawiam się jak to będzie w praktyce, czy nie kupimy kota w worku a worem się rozsypie? Zastanawiam się czy sprzedawcy mówią całą prawdę czy jednak nie do końca i czy mają prowizję od modeli? Chyba będę musiała się zabrać za ten wózek bo na końcu nic nie kupię

Cytat:
moj tez niby swiecil siusiakiem ale ja go za chiny nie widzialam - gin nawet zaznaczyla, w ktorym to miejscu na zdjeciu ale ja dalej nic nie widze

moze dlatego, ze mialam wtedy jeszcze pochwowo i patrzelismy na niego od dolu od pupy

Mój szwagier powiedziała, że u nas doktorek na pewno się pomylił i to nie była noga tylko siusiak.... ciekawe w jaką pieluchę ja bym takiego węża schowała

Stary 2009-02-16, 21:19   #877
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

Oj u nas siusiaka nie dało sie nie zauważyć do maleńkich to on nie należy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 21:25   #878
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja mam kolejna nocke z glowy tak mnie lupie zab ze koniec
caly czas biore zimna wode w usta, jak tylko przestaje to nie idzie wytrzymac z bolu
Stary 2009-02-16, 21:30   #879
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
caly czas biore zimna wode w usta, jak tylko przestaje to nie idzie wytrzymac z bolu
kochana bardzo ci współczuje ale nie od zimnej wody nabawisz sie zapalenia okostnej i będzie jeszcze gorzej---nie masz w domu apapu??? bo jedynym pzreciwbólowym dla kobiet w ciąży jest właśnie apap po nim dzidzi nic nie będzie a moe cie przestanie boleć??
a jak nie wyślij kogoś po niego apap możesz kupić teraz wszędzie ...

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:31   #880
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny oto Kubuś w całej okazałości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj0002.jpg (61,6 KB, 47 załadowań)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-02-16, 21:34   #881
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
kochana bardzo ci współczuje ale nie od zimnej wody nabawisz sie zapalenia okostnej i będzie jeszcze gorzej---nie masz w domu apapu??? bo jedynym pzreciwbólowym dla kobiet w ciąży jest właśnie apap po nim dzidzi nic nie będzie a moe cie przestanie boleć??
a jak nie wyślij kogoś po niego apap możesz kupić teraz wszędzie ...
juz pisalam - paracetamol mi nie pomaga

a czemu zapalenie okostnej? jaki woda ma na to wplyw?
Stary 2009-02-16, 21:35   #882
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzidzia miała mierzone tętno, obwód główki, długość kości udowej i obwód brzuszka. Lekarka powiedziała, że wszystko jest ok. A na usg załapała się jeszcze moja mama i była w szoku Zdziwiło ją najbardziej to, że dzidzia się rusza!!!!!

Ja dostałam receptę na żelazo, bo mam słabą hemoglobinę i przed następną wizytą mam sobie zrobić glukozę.
Aha i ważymy 168 g. I jeszcze nie wiadomo co mi tam w brzuchu siedzi. Ale to dopiero 17 tydzień.

Dziękuję, że trzymałyście za mnie kciuki.

No i jeszcze zapomniałam dodać, że pani doktor kazała czekać na pierwsze ruchy dziecka i zapamiętać datę, bo mam jej o tym powiedzieć na następnej wizycie.
frida cudowne wieści , możesz napisać, jakie Twój dzidź miał tętno? A wiesz, jaki jest duży?
Pierwsze ruchy na pewno zapamiętam, tylko, żebym poznała, że to to

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Bardziej ciekawią mnie pierwsze ruchy i zupełnie nie wiem czego się spodziewać, czy to będzie puknięcie, kopniak czy tylko bulgotanie

Właśnie chciałam się Was zapytać jak z wagą? bo moja nadal stoi w miejscu a brzuszek rośnie, apetyt mam taki sobie raczej za dużo nie jem. Czytałam że powinnam już przytyć, może to kwestia indywidualna?
Na ostatniej wizycie doktorek powiedział, że mam się nie objadać bo 80% ciężarnych za bardzo tyje w ciąży, prawda to?
Anusia, moje dziecię też jeszcze chyba ma sporo miejsca, bo nic nie czuję . Dziewczyny piszą, że najpierw jest bulgotanie, potem motylki, puknięcia i w końcu kopniak .

Ja w 16 tc miałam 1,5 kg na plusie. Myślę, że to indywidualne, jeśli z dzidziusiem w porządku, to nic się nie przejmuj, mniej będziesz miała do zrzucania po .

Cytat:
Hej dziewczyny
Ja też trochę zabiegana, dziś odwiedziłam w szpitalu nowonarodzonego obywatela.
Byłam też w niedzielę oglądać wóżki z TZ...i zgłupiałam jeszcze bardziej:
1) mój pierwszy hit czyli Jane odpada, bo kółka piankowe, bez amortyzacji podobno zupełnie nie radzą sobie na nierównym terenie.
2)Emmaljungen-mój drugi pewniak nie ma skrętnych kół, wcale!
3) rozważamy Musty i X-Landera, ale ten pierwszy jest ciężkawy więc powoli szala przeważa na korzyść tego drugiego, szczególnie jak zobaczyłam nową edycję 2009 http://www.x-lander.com/limitededition2009/

tru, podobno Emmaljungi to tak dobrze wyważone wózki, że skrętne koła są im zbędne. Mój TŻ ostatnio coś mi tłumaczył na przykładzie czołgu (jako, że nie ma skrętnych kół ), ale zakumałam częściowo
Tobie nie zależy na spacerówce rozkładanej na płasko i montowanej w dwóch kierunkach? Bo jeśli nie, to X-landery zbierają naprawdę dobre opinie użytkowniczek .

Ciuszki cudo , szalejesz

Cytat:
Hej mamuski, melduje się po wizycie.

Dzisiaj nie było kolejki, wogóle nie czekałam.
Na początku rutynowe badanie (wszystko ok), potem analiza wyników, cisnienie, waga.
I długo oczekiwane USG. Dzidzius bardzo ruchliwy, wiercił się niesamowicie. Zdrowiutki. Pani doktor wszystko dokładnie pomierzyła, pooglądała.
I pyta się: "To jak pani mysli, co tam w brzuszku siedzi?" Więc ja na to, że CHŁOPAK a ona sie smieje i pokazauje siusiaka W całej swej okazałości. Nawet nie wiecie jak się z TŻ-tem cieszymy bo bardzo chcielismy synka.
Cass, serdecznie gratuluję i cieszę się z Tobą

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwileczkę. Wizytę miałam na 16:30 a dopiero wróciłam takie było opóźnienie
U nas wszystko ok, maluszek rośnie zdrowo, waży 380gr Nagraliśmy film aparatem z usg. Dzidziuś już jest taki duży, że nie widać już go w całości tak fajnie jak na poprzednich wizytach Niestety nie wiemy na 100% co będziemy mieli bo dzidzia miała złożone nóżki Gin stwierdziła, że stawia na dziewczynkę, ale głowy nie da sobie urwać, więc znów miesiąc czekania
A to Ci wstydzioch

Cytat:
Dziewczynki wizaż mi sie na stacjonarmym naprawił, chciałam juz podłączac laptopa ale tak na próbe napisałam kawałek wiadomości i jest wszystko sprawne.

Byłam dzisiaj po pracy na małych zakupkach, oczywiście rzucały mi si w oczy tylko ciuszki dla chłopców no nie wiem dlaczego?
Kupiłam 6 par skarpetek z froty (była w Pepco przecena, z 9,99 na 4,99), 2 body z długim rękawem, 2 pieluchy flanelowe (takie kolorowe).

A po wizycie odpiedzilismy Tesco i kupilismy taka bluzeczkę zieloną, i komplet już typowo dla chłopaka ( pajacyk, body z długim rękawem, buciki, czapeczka i śliniaczek).

Aha i dla mnie koszulę rozpinana na guziki (do karmienia) i 5-pak szortów

Postaram się wkleic zdjęcia zakupów.
Super, że będziesz częściej pisała, bo będziesz, prawda?
Wklej koniecznie fotki swoich nabytków

Cytat:
Anusia-ja byłam przekonana, że wózek załatwię szybko i bez zbędnego zagłebiania się w tysiąc modeli, ale tak się nie da..wiele fajnych wózków odpadło ze względu na spore wady, gdybym gdzies o nie nie dopytała to potem byłabym zła po takim zakupie...ogólnie przy wózkach mozna dostac kręćka
Ciężko się nie zgodzić

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:37   #883
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

To może płukanka z szałwi troszkę usmierzy ból skoro paracetamol nie pomaga ? ?

Zimna wodą możesz poprostu "zaziębić" okostną.

Współczuję ból zęba jest okropny

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-02-16, 21:44   #884
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
To może płukanka z szałwi troszkę usmierzy ból skoro paracetamol nie pomaga ? ?

Zimna wodą możesz poprostu "zaziębić" okostną.

Współczuję ból zęba jest okropny
szalwia nie pomaga

ale co to znaczy z ta okostna? co mi bedzie??

kuzwa mam dosc a bez wody nie moge wytrzymac ani minuty
Stary 2009-02-16, 21:51   #885
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:

bo zazwyczaj jak ząb to temp w ustach jest wyższa zimna woda powoduje ze schładzasz za szybko i okostna sie zaziębia jak to napisała cASSANDRA zaziębienie okostnej może spowodowac ze pojawi sie stan ropny i możesz spuchnąć wtedy potrzebny będzie antybiotyk żeby zeszła opuchlizna i będzie można dopiero wtedy albo zęba zleczyć albo usunąć
idz koniecznie jutro do dentysty nawet na kasę chorych zabierz ze sobą karte ciąży kobieta ciąży ma pierwzseństwo u dentysty i okulisty zazwyczaj jest przyjmowana bez kolejki lub w 1 dogodnym terminie
a masz może skierowanie od gina do dentysty?? bo ja miałam w ciąży skierowanie i do dentysty i do okulisty
acha ja miałam wyrywanego zeba w 7 miesiącu ciąży nic nie bolało dostałam zastrzyk znieczulający bespieczny dla ciężarnych więc sie nie bój i jutro do dentysty ruszaj

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-16, 21:54   #886
Cassandra 23
Zakorzenienie

dudipopka ma rację Biegiem do lekarza!! Im szybciej tym lepiej, po co masz sie męczyć.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-02-16, 21:54   #887
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
bo zazwyczaj jak ząb to temp w ustach jest wyższa zimna woda powoduje ze schładzasz za szybko i okostna sie zaziębia jak to napisała cASSANDRA zaziębienie okostnej może spowodowac ze pojawi sie stan ropny i możesz spuchnąć wtedy potrzebny będzie antybiotyk żeby zeszła opuchlizna i będzie można dopiero wtedy albo zęba zleczyć albo usunąć
idz koniecznie jutro do dentysty nawet na kasę chorych zabierz ze sobą karte ciąży kobieta ciąży ma pierwzseństwo u dentysty i okulisty zazwyczaj jest przyjmowana bez kolejki lub w 1 dogodnym terminie
a masz może skierowanie od gina do dentysty?? bo ja miałam w ciąży skierowanie i do dentysty i do okulisty
acha ja miałam wyrywanego zeba w 7 miesiącu ciąży nic nie bolało dostałam zastrzyk znieczulający bespieczny dla ciężarnych więc sie nie bój i jutro do dentysty ruszaj
dziekuje Ci za informacje ale mam swojego dentyste i chodze do niego regularnie zwlaszcza teraz

chyba jednak bede musiala wyrwac ta osemke - gdyby to byla jedna z pozostalych trzech to pal licho ale to jest ta najgorsza, ktora siedzi w dziasle i pewnie trzeba bedzie ciac
Stary 2009-02-16, 21:59   #888
dudipopka
kobieta za ladą

Ozębna, tkanka łączna wypełniająca przestrzeń pomiędzy ścianą kostną zębodołu a korzeniem zęba. Jej funkcją jest umocowanie zęba oraz odżywianie cementu i kości zębodołu (w tym przypomina okostną).

no właśnie a ja myślałam ze to okostna a to ozębna sie nazywa hehe niemniej na to samo wychodzi jak płukasz zimną wodą wierz mi ja miałam takie perypetje z zębami ze teraz jak mnie tylko zakłuje to lece do dentysty
załuje tylko ze nie dokończyłam leczyć reszty zębów w ciązy ale wylądoałam an patologii a potem miałam zakaz od gina bo groził mi przedwczesny poród

ale nie ójcie sie w ciąży leczyć czy rwać zęby teraz to maja takie super bespieczne środki ze szok

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-16, 22:01   #889
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Ojej bardzo współczuję

Cytat:
Imponujący widok

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
frida cudowne wieści , możesz napisać, jakie Twój dzidź miał tętno? A wiesz, jaki jest duży?
Pierwsze ruchy na pewno zapamiętam, tylko, żebym poznała, że to to

Anusia, moje dziecię też jeszcze chyba ma sporo miejsca, bo nic nie czuję . Dziewczyny piszą, że najpierw jest bulgotanie, potem motylki, puknięcia i w końcu kopniak .

Ja w 16 tc miałam 1,5 kg na plusie. Myślę, że to indywidualne, jeśli z dzidziusiem w porządku, to nic się nie przejmuj, mniej będziesz miała do zrzucania po .
Pewnie poczekamy na pierwsze ruchy. Tylko ja to taka bystrzacha jestem, że pewnie się nie skumam że to już TO A bulgotanie to już mam tyle, że chyba to moje wnętrzności
Mój lekarz twierdzi też że lepiej mniej zrzucać ale jak widzę tabelki z liczbami i widzę że jestem poza normą to kota dostaję i już wkręcam sobie, że coś jest nie tak Ale pewnie masz racje skoro z dzidzią ok to tylko moja głowa szwankuje

Stary 2009-02-16, 22:12   #890
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Dopiero wróciłam do domu i stwierdzam że dzisiaj to normalnie padł rekord w twórczości na naszym wątku...raptem od 10 mam do przeczytania 5 stron Nadrobię jutro bo padam... widziałam że wizyty się udały...GRATULUJĘ

A ja też po wizycie...wszystko super No i Zuzi nic nie urosło...widać było idealnie trzy kreseczki...które w siusiaka już nie moga się zamienić Pan Doktor mierzył Małą...wszystko po kolei...dwie nóżki, wszystkie kości i stópki pięknie ukształtowane, dwie rączki plus 10 paluszków...liczyliśmy piękne serduszko (dwie komory), żołądek, kręgosłup super...bez żadnych szczelin, przepuklin...calutki wykształcony... nosek piękny i warga pięknie wykształcona więc nie ma obawy rozszczepienia podniebienia... po prostu CUDO No i Mała waży 500 g Duża z niej już baba Gin powiedział że wszystko w normie i nie widzi nic czym trzeba by było się niepokoić...wiec kamień spadł mi z serca Wierciła się strasnie i cały czas bawiła rączkami...Cudna Zuzinka!!!! Najważniejsze że jest zdrowa

Poza tym pytałam o pasztety... Mój gin jest zdania że można jeść wszystko na co ma się ochotę...tylko wiadomow granicach rozsądku... pasztety jak najbardziej, sery pleśniowe też...oj wymieniał i wymieniał nawet o suszi wspomniał...gin jest zdania że organizm sam daje nam do zrozumienia czego potrzebuje i nie musimy się stresować bo na pewno nam nie zaszkodzi...no i pytalam o moją ukochaną (w ciąży) colę... mówi że wiele kobiet tak ma...albo ma smaka na cole albo na piwo i powiedział że mogę jak najbardziej, oczywiście nie litrami ale mogę

Także koniec stresów Ja mu wierzę

Gizmatko co do kłucia...pytałam...mówi ze to normalne...że najlepiej wziąć nospę i jeśli nie przejdzie a ból bedzie się nasilał to wtedy się skonsultować...więc wszystko ok

Ufff to tak w skrócie moja wizyta (naprawdę w skrócie) bo jestem ta nakręcona ze mogłabym pisac i pisać

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-02-16 o 22:14
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 22:12   #891
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja chodze do dentysty, juz bylam ostatnio z ta osemka bo bolala mnie z miesiac temu ale teraz to juz masakra jest

bedzie trzeba wyrwac
tylko, ze ona w dziasle siedzi
nie chcialam rwac zebow w ciazy bo to ogromny stres dla mnie a przy okazji dla malego

EDIT: Karolinak to super wiesci
a z ta cola to wiesz ja tez mam ciagle na nia ochote, przed ciaza pilam duzo coli i tigerow i teraz od czasu do czasu kupuje sobie mala puszeczke coli

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-02-16 o 22:15
Stary 2009-02-16, 22:17   #892
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
ja chodze do dentysty, juz bylam ostatnio z ta osemka bo bolala mnie z miesiac temu ale teraz to juz masakra jest

bedzie trzeba wyrwac
nie chcialam rwac zebow w ciazy bo to ogromny stres dla mnie a przy okazji dla malego
ic sie nie bój bedzie oki
zadzwoń jutro do twojego dentysty i sie zapytaj co masz zrobić albo kiedy może cie przyjąć ja właśnie miałam rwaną 8 nic nie czułam dostałam bespieczny zastrzyk dla dziidzi i goiło sie jeden dzień
więc serio sie nie martw będzie dobrze

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-16, 22:17   #893
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
...
przytyłam już ok 10 kg (21 tydzień), ale jak mówię o tym rodzicom i znajomym to nie wierzą i się śmieją, że chyba mi się wydaje , bo wszystkie ciuchy noszę sprzed ciąży, a spodnie zakładam tylko przez brzuch mi się nie dopinają
...
Ja też przytyłam ok 10 kg. nie wiem co prawda, czy w ubrania sprzed ciąży się mieszczę bo w nich nie chodzę, tzn w górę się mieszczę, a spodnie mam ciążowe. A w domu i na spacery z psem to dresik więc się mieszczę

Tak sobie myślę, czy rozstępy nie powstają w wyniku zbyt szybkiego i nagłego powiększania sie brzucha?

Cytat:
...
Ciuszki śliczniutkie , wózeczek też niczego sobie. Mi się spodobał ten w wersji dla dziewczynki

Cytat:
...
No i znowu chłopczyk , gratuluję i najważniejsze, że zdrowy

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwileczkę. Wizytę miałam na 16:30 a dopiero wróciłam takie było opóźnienie
U nas wszystko ok maluszek rośnie zdrowo, waży 380gr Nagraliśmy film aparatem z usg Dzidziuś już jest taki duży, że nie widać już go w całości tak fajnie jak na poprzednich wizytach Niestety nie wiemy na 100% co będziemy mieli bo dzidzia miała złożone nóżki Gin stwierdziła, że stawia na dziewczynkę, ale głowy nie da sobie urwać, więc znów miesiąc czekania
Czekałaś 3 godziny ?
Gratuluję zdrowej dzidzi
Oby nam wszystkim tak dalej szło, bez żadnych komplikacji

Cytat:
...
a tak w ogole - to dlaczego kazdy ma to co chcial a ja nie
...
Jak to mówią "do 3 razy sztuka"

Cytat:
Czy to jest widok od dołu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 22:20   #894
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

bedzie trzeba wyrwac

EDIT: Karolinak to super wiesci
a z ta cola to wiesz ja tez mam ciagle na nia ochote, przed ciaza pilam duzo coli i tigerow i teraz od czasu do czasu kupuje sobie mala puszeczke coli
Ja to bym mogła tylko colę pić ale ograniczam...staram się jak mogę nie wiem dlaczego tak jest, moze potrzeba nam cukru który w niej jest...hmmm sama nie wiem...ale i tak to lepiej niż mieć ochotę na piwo...gin mówił że wiele ciężarnych ma wielką ochotę na piwo, a dla mnie wszelki alkohol mógłby nie istnieć teraz
Stary 2009-02-16, 22:21   #895
Cassandra 23
Zakorzenienie

Karolinko ciesze się razem z tobą, że Zuzia zdrowa i jaka już duża. Ja wiem, że moj niunio ma ok 16 cm (od głowy do pupki) ale pani doktor nie mogła go dokładnie zmierzyć bo ju się nie mieścił na monitorku

Kurcze moja nic nie mówiła o ustach i nosku ale najwidoczniej wszystko było ok

Także oglądała serduszko, żołądek, nerki, główkę, kręgosłup. Mierzyła kosc udową. I wszystko prawidłowo.

Ja też mam niesamowitą ochotę na colę a zamiast coli powinnam pic mleko bo chyba brakuje mi wapnia. Ostatnio w nocy złapał mnie lekki skurcz łydki, ale na szczęście szybko puścił.

Eleeri tak, od dołu. Tak jakos fajnie pani doktor go ujeła

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-02-16 o 22:24
Stary 2009-02-16, 22:28   #896
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ic sie nie bój bedzie oki
zadzwoń jutro do twojego dentysty i sie zapytaj co masz zrobić albo kiedy może cie przyjąć ja właśnie miałam rwaną 8 nic nie czułam dostałam bespieczny zastrzyk dla dziidzi i goiło sie jeden dzień
więc serio sie nie martw będzie dobrze
dzieki
ale wiesz co jest najgorsze? ze akurat ta jedyna ze wszystkich osemek siedzi w dziasle i nie moze sie wybic dalej
ostatnio jak mnie tak bolala to dentysta powiedzial, ze znow sie odezwala i probuje sie wyzynac i ze powinno za pare dni przejsc i moze bedzie spokoj
no i tak bylo
tyle ze do teraz
wiec chyba trzeba bedzie usunac ja juz teraz

tylko najgorsze jest to, ze na bank trzeba bedzie chirurgicznie bo jak ja zlapac jak jest w dziasle i to mnie przeraza, gdyby to byl normalny zab to ok a tak?
Stary 2009-02-16, 22:30   #897
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko ciesze się razem z tobą, że Zuzia zdrowa i jaka już duża. Ja wiem, że moj niunio ma ok 16 cm (od głowy do pupki) ale pani doktor nie mogła go dokładnie zmierzyć bo ju się nie mieścił na monitorku

Kurcze moja nic nie mówiła o ustach i nosku ale najwidoczniej wszystko było ok

Także oglądała serduszko, żołądek, nerki, główkę, kręgosłup. Mierzyła kosc udową. I wszystko prawidłowo.

Ja też mam niesamowitą ochotę na colę a zamiast coli powinnam pic mleko bo chyba brakuje mi wapnia. Ostatnio w nocy złapał mnie lekki skurcz łydki, ale na szczęście szybko puścił.

Eleeri tak, od dołu. Tak jakos fajnie pani doktor go ujeła
A właśnie gin pytał mnie o skurcze łydki... mnie akurat (jeszcze) nie chwytają..ale mowił że wtedy najlepiej magnez brać...
Ja mam dni że mleko to litrami piję
Stary 2009-02-16, 22:32   #898
dudipopka
kobieta za ladą

sinecka tak czy siak idz do tego dentysty może sie okazać ze nie trzeba będzie ciąć ale musi to zobczyć
pomyśl tak jak przeżyjesz rwanie zęba....przeżyjesz poród ja trzymam kciukasy tylko masz iść

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-02-16, 22:32   #899
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
...
Najważniejsze że jest zdrowa

Poza tym pytałam o pasztety... Mój gin jest zdania że można jeść wszystko na co ma się ochotę...tylko wiadomow granicach rozsądku... pasztety jak najbardziej, sery pleśniowe też...oj wymieniał i wymieniał nawet o suszi wspomniał...gin jest zdania że organizm sam daje nam do zrozumienia czego potrzebuje i nie musimy się stresować bo na pewno nam nie zaszkodzi...no i pytalam o moją ukochaną (w ciąży) colę... mówi że wiele kobiet tak ma...albo ma smaka na cole albo na piwo i powiedział że mogę jak najbardziej, oczywiście nie litrami ale mogę

Także koniec stresów Ja mu wierzę
...
Widzę, że dzisiaj dzień dobrych wiadomości

Karolinka gratuluję
No to jeśli chodzi o jedzenie to już sama nie wiem co myśleć

Wpadła mi dzisiaj w ręce stara gazeta "twoje dziecko" i wypowiadała się położna - mama trojaczków, o forach internetowych , poradnikach i o tym nadmiarze wiedzy, że jest szkodliwy. Radziła, by wszystkie wątpliwości wyjaśniać w szkole rodzenia, a nie siedzieć przy komputerze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 22:37   #900
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Widzę, że dzisiaj dzień dobrych wiadomości

Karolinka gratuluję
No to jeśli chodzi o jedzenie to już sama nie wiem co myśleć

Wpadła mi dzisiaj w ręce stara gazeta "twoje dziecko" i wypowiadała się położna - mama trojaczków, o forach internetowych , poradnikach i o tym nadmiarze wiedzy, że jest szkodliwy. Radziła, by wszystkie wątpliwości wyjaśniać w szkole rodzenia, a nie siedzieć przy komputerze
Oj mądre słowa...ja też nie raz to słyszałam a najlepiej gina zapytać...mój ma zasadę lepiej zapytać nawet o najmniejszą pierdołę...bo może okazać się ważna

aaaa i rozmawiałam z ginem o usg 3D...więc powiedział że najlepiej robić między 26 a 29 tygodniem, wtedy najładniej widać...a że każda kobieta, dzidzia i ciąża są inne to optymalnie jest iść w 27 lub 28 tygodniu...no i uprzedzał że czasami może nie być tak widać jak to pokazują w internecie...czasami nie jest tak fajnie i wyraźnie...ale najczęściej taka wizyta trwa przynajmniej 30 min...do godziny i starają się by bylo widać jak najlepiej...oczywiście zależy to też od sprzętu i fachowca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości