Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 08:33   #901
Cogata
Rozeznanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

to zdawaj relacje, bo ja poki co nie inwestuje w te specyfiki, jakoś mam mało wiary w to wszystko
Cogata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 09:48   #902
joasia1428
Raczkowanie

GG do joasia1428

Hej, bo długim i pilnym czytaniu wizażu zmnieniłam całkowicie swoje podjeście do włosów, piję pokrzywę ze skrzypem, używam waxa, oleju kokosowego, odżywek i maseczek które odżywiają a nie tylko poprawiają wygląd włosów siliconami, myję głowę delikatniejszymi szamponami, postawiłam na wcierki : radical i seboradin, niestety wlosy tak jak rosły około 1cm na 2 mc.e tak rosną nadal, mam troche baby hair, ale naprawdę malutko, wypadnie się zmiejszyło ale nie w takim stopniu w jakim oczekiwałam, a kondycja włosów nadal jest zła.... Odstawiłam prawie całkowicie szuszarkę prostownicę i produkty do stylizacji co kosztowało mnie wiele wysiłku.... i jestem zawiedziona.... tak liczyłam na szybszy porost, i niestety się przeliczyłam.
W związku w tym mam do Was pytanie, jak długo czekałyście na efekty tych wszystkich zabiegów??? bo ja już 3 miesiąc walczę i nie wiem czy warto....
Stary 2010-03-02, 10:46   #903
201607180946
Konto usunięte

Prawdziwe efekty w postaci sypkich, lejących, nawilżonych włosów przyszły gdzieś po pół roku, a przyspieszony porost zauważyłam dopiero po ampułkach Radical i szamponie Dermena.
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 12:22   #904
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasia1428 Pokaż wiadomość
W związku w tym mam do Was pytanie, jak długo czekałyście na efekty tych wszystkich zabiegów??? bo ja już 3 miesiąc walczę i nie wiem czy warto....

Myślę, że warto Po jakimś czasie zauważysz, a poza tym powinnaś zmienić podejście! Przy każdej sesji pielęgnacyjnej ciesz się tym, że robisz coś dla siebie! Mnie uszczęśliwia sam rytuał dbania o włosy! Jak sie wyczekuje i kontroluje co dzień, to nie widać efektów. Zwróć uwagę na to, czy ktoś z kręgu znajomych nie zauważa zmiany w wyglądzie twoich włosów. My patrzymy na siebie w lustrze kazdego dnia i często zmian nie widzimy. Inni, zauważą szybciej. Obejrzyj swoje starsze fotografie i porównaj swoje włosy dziś i kiedyś.

Mimo wszystko 3 miesiące to za mało Rok, niektórzy mówią. Cierpliwości, i nastaw się na to co TERAZ - ciesz się, ze robisz cos dla swoich włosów.

PS: Jakiego olejku kokosowego używasz?
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 14:11   #905
joasia1428
Raczkowanie

GG do joasia1428

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Prawdziwe efekty w postaci sypkich, lejących, nawilżonych włosów przyszły gdzieś po pół roku, a przyspieszony porost zauważyłam dopiero po ampułkach Radical i szamponie Dermena.
dziękuje, ile opakować radicala zużyłaś??? bo ja kończe pierwsze, przedtem miałam seboradin i mam wrażenie, że jak przeszłam na radical włosy mi bardziej lecą ;/

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
Myślę, że warto Po jakimś czasie zauważysz, a poza tym powinnaś zmienić podejście! Przy każdej sesji pielęgnacyjnej ciesz się tym, że robisz coś dla siebie! Mnie uszczęśliwia sam rytuał dbania o włosy! Jak sie wyczekuje i kontroluje co dzień, to nie widać efektów. Zwróć uwagę na to, czy ktoś z kręgu znajomych nie zauważa zmiany w wyglądzie twoich włosów. My patrzymy na siebie w lustrze kazdego dnia i często zmian nie widzimy. Inni, zauważą szybciej. Obejrzyj swoje starsze fotografie i porównaj swoje włosy dziś i kiedyś.

Mimo wszystko 3 miesiące to za mało Rok, niektórzy mówią. Cierpliwości, i nastaw się na to co TERAZ - ciesz się, ze robisz cos dla swoich włosów.

PS: Jakiego olejku kokosowego używasz?
wiem, nie mam problemu ze spędzaniem połowy dnia w ręczniu na głowie, sprawia mi to frajdę i relaksuje, ale efekty chciałabym widziec ;>
podaje Ci link ze zdjęciem mojego oleju
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189386&page=75
zapłaciłam za niego 9.0 więc w miare tanio, i jest z jakiejś ekologicznej produkcji, niesttey rafinowany, więc bez zapachu
Stary 2010-03-02, 15:14   #906
kaen99
Raczkowanie

GG do kaen99

ponawiam pytanie o olejek rozmarynowy ;] i jak myslicie co z tym myciem dziennie ? te włosy sie niszcza czy nie ?
kaen99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:26   #907
nioniol
Raczkowanie

olejek rozmarynowy;
Zastosowanie:
Astma, choroby wątroby, zapalenie woreczka żółciowego, kamienie żółciowe, grypa, przeziębienie, artretyzm, reumatyzm, niskie ciśnienie krwi, wzdęcia, przemęczenie umysłowe, impotencja, bóle mięśni, apatia, tłusta i zanieczyszczona skóra, wypadanie włosów, zaburzenia pamięci.

Właściwości: Antyseptyczne, rozkurczowe, wzmacniające, przeciwwzdęciowe, napotne, moczopędne, podwyższające ciśnienie, przeciwbólowe, wspomagające koncentrację, wzmacniające pamięć.
albo:
Ziołowy zapach rozmarynu daje poczucie świeżości. Olejek rozmarynowy o działaniu silnie pobudzającym ma również szczególne zastosowanie w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji włosów. Jego stymulujące działanie na krążenie zapewnia dobre odżywienie cebulek włosowych. Sprzyja to zdrowym i gęstym włosom. Olejek rozmarynowy zastosowany w kosmetykach do mycia ciała zapewnia dobre ukrwienie i odżywienie skóry, która zyskuje zdrowy wygląd. Cenne właściwości olejku rozmarynowego znała już w XIV wieku Królowa Węgier Elżbieta z rodu Piastów, której przypisuje się autorstwo słynnej "Wody Królowej Węgier".

albo:

Tymiankowo-rozmarynowy Olej do Włosów

Odżywczy olej do włosów farbowanych. Farbowanie, zanieczyszczenia i chemikalia powodują zablokowanie kanałów mieszków włosowych. Często prowadząc do przedwczesnego siwienia i wypadania włosów. Olej zawiera specjalną mieszankę składników odblokowujących te pory, dodatkowo odżywiając je. Odbudowuje zniszczone włosy i poprawia krążenie krwi skóry głowy. Olej ten ma właściwości antyseptyczne, zapobiega wypadaniu włosów poprzez stymulację krążenia krwi w skórze głowy i mieszkach.Jest przydatny przy zwalczaniu łupieżu . Poprawia kondycje włosa. Rozmaryn ma właściwości tonizująco-ściągające co pobudza krążenie krwi i wpływa na rewitalizację skóry głowy.

Dobry dla włosów tłustych i z łupieżem. Działa oczyszczająco i poprawia krążenie krwi powodując wzrost włosa. Zapobiega wypadaniu włosów i zmniejsza łupież.

STOSOWANIE:
Smarujemy głowę olejem na dwie godziny przed myciem albo na noc. Olej delikatnie wmasowujemy w skórę głowy. Jeśli nie przeszkadzają nam tłuste włosy możemy zastosować go także po umyciu.

SKŁAD:
Rosmarinus offcinalis 1%,
thymus vulgaris 0,5%,
emblica offcinalis 0,5%,
eclipta alba 2%,
aegle marmelos 2%,
styrax benzoin 0,2%,
glycerin 2%,
purfied water jako baza
Stary 2010-03-02, 19:43   #908
kaen99
Raczkowanie

GG do kaen99

a ktos tego uzywal ?
kaen99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 20:05   #909
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
dziękuje, ile opakować radicala zużyłaś??? bo ja kończe pierwsze, przedtem miałam seboradin i mam wrażenie, że jak przeszłam na radical włosy mi bardziej lecą ;/
Zużyłam 3 opakowania, wcierałam codziennie po jednej ampułce
Nie przejmuj się, że włosy bardziej lecą, na początku u mnie też tak było, po prostu najsłabsze włosy wypadają aby zrobić miejsce dla nowych, za kilka dni znowu zaczynam wcierać Radical
Stary 2010-03-03, 08:01   #910
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Nie przejmuj się, że włosy bardziej lecą, na początku u mnie też tak było, po prostu najsłabsze włosy wypadają aby zrobić miejsce dla nowych, za kilka dni znowu zaczynam wcierać Radical
3 opakowania czyli 1,5 miesiąca kuracji? A o ile przyśpieszył Ci porost?
ja jeszcze 9 dni i będzie równy miesiąc używania radicalu.Przyrost, hmm ciężko zmierzyć, nie mam oni farbowanych włosów ani równych.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:25   #911
marmotta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaen99 Pokaż wiadomość
a ktos tego uzywal ?
uzywam olejku rozmarynowego od kilku miesięcy, dodaje go do olejów (kokosowego, rycynowego, amli, bo to oleje eteryczny i nie można go używać samego. nie jesem w stanie powiedzieć czy przyspiesza, bo stosowałam/stosuje tyle różnych specyfików,że w końcu nie wiem co na co działa.kup i spróbuj.
marmotta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 10:10   #912
joasia1428
Raczkowanie

GG do joasia1428

Cytat:
dziękuję w takim razie zamawiam następne opakowanie w mojej aptece i czekam na większe efekty, kiedys chyba doczytałam,że Ty też używałaś ampułek seboratinu???? Mnie tylko zastanawia to,że jak skończyłam seboradin i zaczełam radical to włosy znów więcej zaczeły wypadać, i nie wiem czy może seboradin nie był dla nich lepszy
Stary 2010-03-03, 11:03   #913
neytiri19
Przyczajenie

który z tych olejków wpływa na porost włosów?
ja mam szampon z waxa do suchych i zniszczonych z henna
od 2 miesiecy nie farbuje bo bardzo wypadały mi włosy
,a co do Seboradinu to muisz sprawdzic na sobie

mów mi Ola
neytiri19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:42   #914
bartholomew
Raczkowanie

poniewaz przeszukiwanie calego watku mija sie z celem, chcialbym zapytac osoby obeznane w temacie czy rzeczywiscie namaczanie wlosow z zimnej wodzie po myciu szamponem jest najskuteczniejszym przyspieszaczem? jesli nie to co jest najlepsiejsze?
bartholomew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:40   #915
karolajn91
Zadomowienie

któraś z dziewczyn wspominała o miodzie pokrzywowym, gdzie można taki kupić? bo myślałam, żeby dodawać do maseczki z jajkiem zamiast normalnego

karolajn91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 17:34   #916
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
3 opakowania czyli 1,5 miesiąca kuracji? A o ile przyśpieszył Ci porost?
ja jeszcze 9 dni i będzie równy miesiąc używania radicalu.Przyrost, hmm ciężko zmierzyć, nie mam oni farbowanych włosów ani równych.
Tak. Nie mierzyłam włosów, ale wszyscy zauważyli że urosły

Cytat:
dziękuję w takim razie zamawiam następne opakowanie w mojej aptece i czekam na większe efekty, kiedys chyba doczytałam,że Ty też używałaś ampułek seboratinu???? Mnie tylko zastanawia to,że jak skończyłam seboradin i zaczełam radical to włosy znów więcej zaczeły wypadać, i nie wiem czy może seboradin nie był dla nich lepszy
Proszę. Nigdy nie miałam ampułek Seboradin, używałam tylko lotion Seboradin z czarną rzodkwią, ale nie nie odpowiadał mi
Stary 2010-03-03, 18:19   #917
kinguus
Zadomowienie

GG do kinguus

Witam Przyłączę się do was jak można
Ja używałam wax przez 3-4 miesiące różnicę zauważyłam w tym że moje włosy zrobiły się bardziej zdrowe, ale za to szybko się przetłuszczały. Łykałam skrzypovitę to paznokcie rosły mi jak szalone, a włosy nic.
I mam do was kilka pytań:
- czy woda brzozowa przetłuszcza włosy? bo kilka stron wcześniej pisałyście, żeby wcierać
- podcinanie włosów przyspiesza porost włosów? mit czy prawda?
- picie drożdży? czy jest to zdrowe i czy naprawdę przynosi oczekiwane efekty?
Stary 2010-03-03, 18:42   #918
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolajn91 Pokaż wiadomość
któraś z dziewczyn wspominała o miodzie pokrzywowym, gdzie można taki kupić? bo myślałam, żeby dodawać do maseczki z jajkiem zamiast normalnego
a daj spokój!! weź to cholerstwo znajdź w sklepie to sie można naszukać!! Ja jakoś na necie znalazłam na portalach typu nokaut czy ceneo i tam looknełam adres sklepu gdzie był (jedna sztuka! I to mała w dodatku) jak znajde na allegro to zamówie wiecej od razu. Ja daje 2łyzeczki do herbaty bo dopiero wtedy herbata jest dla mnie słodka.
Poza tym nie lubi miodu bleee no ale piję ;/

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 21:18   #919
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
a daj spokój!! weź to cholerstwo znajdź w sklepie to sie można naszukać!! Ja jakoś na necie znalazłam na portalach typu nokaut czy ceneo i tam looknełam adres sklepu gdzie był (jedna sztuka! I to mała w dodatku) jak znajde na allegro to zamówie wiecej od razu. Ja daje 2łyzeczki do herbaty bo dopiero wtedy herbata jest dla mnie słodka.
Poza tym nie lubi miodu bleee no ale piję ;/
wlasnie tak myslalam ze ciezko dostac, bo ani w sklepie nie wiedzialam, ani na allegro.. wiec chyba nie ma sensu kupowac, po to, zeby dodawac do maseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 22:24   #920
limetka87
BAN stały

dzoewczyny ja wlasnie zaczynm 3 opakowanie radicalu tym razem tą nowa wersje ,deneruje mnie to ze farmaceutki w sklepie podkreslaja ze to to samao co stara wersja ale ta stara przeciez nie w skladzia alkoholu i calkiem inna konsystencja...nie wiem czy to nie jakiś szjs ja wole jednak ta stara wersje..ale coz zuzyje...
limetka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 07:26   #921
karolajn91
Zadomowienie

ja używałam tej nowej wersji i jak dla mnie różni się tylko tym że jest łatwiejsza w użyciu, ale nie używam tego aplikatora. a włosy rosną szybciej

Stary 2010-03-04, 08:39   #922
mysia m
Zakorzenienie

Ja robię juz turbo doładowanie moim włosom, ale na razie bez skutku, aczkolwiek zamierzam spokojnie poczekac, bo wiem, że moga ruszyc za jakiś czas. Po waxie przyspieszyło się dopiero po 4 miesiącach regularnego stosowania z 1,2 do 1,5cm. Teraz pije od 2 tyg pokrzywę i wcieram radical. Zaczełam tez łykac vitapil oraz od miesiąca capivit.
Po dwóch tygodniach wcierek z radicala nie widze nic z przyspieszenia, choc jakos się nakręciłam, ze będzie super itd w kazdym razie zamierzac zrobic kuracje dwumiesieczną i wtedy ocenic. Moze 1,5cm na miesiąc to po prostu dużo, jak na moje cebulki
Stary 2010-03-04, 10:18   #923
anka.d
Wtajemniczenie

a ja sie pochwale ze po 3 miesiacach od wizyty u fryzjera (rowno 3 miesiace beda w poniedzialek), kiedy to zmierzylam dokad mi siega jeden zle obciety, za krotki kosmyk - ten sam kosmyk dzisiaj jest o 5,5cm dluzszy!
co prawda to rejon czoła i nie mierzylam przyrostu w innych miejscach (dla mnie to nniewykonalne. niefarbowane wlosy, wycieniowane - nie wiem nawet jak sie zabrac za to mierzenie gdzie indziej )
najciekawsze jest to, ze najwiecej wcierek robilam od pazdziernika do stycznia, a potem juz jakos mi sie nie chcialo i co jakis czas psiknelam jantarem (nie mgielka tylko odzywka) lub pokrzepolem.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 10:28   #924
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bartholomew Pokaż wiadomość
poniewaz przeszukiwanie calego watku mija sie z celem, chcialbym zapytac osoby obeznane w temacie czy rzeczywiscie namaczanie wlosow z zimnej wodzie po myciu szamponem jest najskuteczniejszym przyspieszaczem? jesli nie to co jest najlepsiejsze?
To jakies zarty po co zadawac takie pytania
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 11:26   #925
Dominiique
BAN stały

Kupiłam saszetki skrzypu do zaparzania i zaraz wypiję ten specyfik - mam nadzieję, że coś da.
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 14:35   #926
nokia0
Rozeznanie

wcieram radical 15 dni zakupilam drugie opakowanie tak jak zalecaja i tak sie teraz zastanawiam ile czasu trzeba uzywac te ampulki zeby naprawde daly efekty???? jak myslicie?

ja tak jakbym juz zauwazyla roznice-wloski sa inne , miekkie i takie lsniace ...ale ile trzeba je uzywac zeby to nie bylo "zludzenie"
nokia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 14:46   #927
bartholomew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
To jakies zarty po co zadawac takie pytania
?? nie znam sie, dlatego zadaje takie pytania. jesli nie znasz na nie odpowiedzi to nie pisz nic, bo twoj post nie ma zadnej wartosci w tej chwili (tak jak i moj teraz )
bartholomew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:55   #928
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Co do tej zimnej wody.
Czytałam na wielu forach, że spłukiwanie włosów zimną wodą pobudza cebulki włosowe do pracy. Tylko można nabawić się zapalenia zatok[?]. Ja zrobiłam sobie raz i odpadłam. Teraz to spłukuję włosy letnią woda.

Dziś pierwszy raz zrobię sobie maseczkę olejku rycynowego i nafty.
Piję dodatkowo pokrzywę i biorę tabletki skrzypu. Mam nadzieję, że włosy będą szybciej rosły i ładniejsze
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:32   #929
mig25
Raczkowanie

GG do mig25

Zalecam ostrożność jeśli chodzi o skrzyp. Długotrwale stosowany ma zły wpływ na układ krążenia. Należy robić przerwy minimum miesięczne w braniu skrzypu. Aby włos urósł choć trochę, musi zajść wiele reakcji chemicznych powiązanych ze sobą. Tak ok. 30. Jeżeli w trakcie wytwarzania włosa przez organizm (a naprawdę jest to wieloetapowy proces i skomplikowany) zabraknie jakiegoś składnika, np. któregoś z aminokwasów (niejedzenie mięsa) proces ten zostanie spowolniony. A na badaniu komputerowym włosa będzie ta część, która rosła w okresie niedoborów np. białkowych, widoczna - będzie to część słaba włosa, podatna na uszkodzenia.
Najczęstszą przyczyną powolnego wzrostu włosa, jego osłabienia są jednak wahania hormonalne. Nawet niewielkie odchylenia poziomu hormonów tarczycy, jajników czy nadnerczy powodują masakryczne niekiedy osłabienie włosów i ich przerzedzenie, a nawet obumarcie cebulki.
Nasze włosy odbijają nasz stan zdrowia. Przede wszystkim zaniedbania żywieniowe. Podstawa diety dbających o włosy jest 5 probuktów : jajka(biotyna, luteina, komplet wit. i aminokwasów), orzechy, migdały(NNKT, białko), jogurty NATURALNE i mięso(ryby) - jedyny składnik zawierający 21 aminokwasów niezbędnych w procesie wytwarzania włosa. A łykanie suplementów i przesada w jedną stronę np. obsesyjne picie skrzypu czy pokrzywy może mieć katastrofalne w skutkach efekty jeśli chodzi o układ krążenia i układ krwiotwórczy.
mig25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:44   #930
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mig25 Pokaż wiadomość
Zalecam ostrożność jeśli chodzi o skrzyp. Długotrwale stosowany ma zły wpływ na układ krążenia. Należy robić przerwy minimum miesięczne w braniu skrzypu. Aby włos urósł choć trochę, musi zajść wiele reakcji chemicznych powiązanych ze sobą. Tak ok. 30. Jeżeli w trakcie wytwarzania włosa przez organizm (a naprawdę jest to wieloetapowy proces i skomplikowany) zabraknie jakiegoś składnika, np. któregoś z aminokwasów (niejedzenie mięsa) proces ten zostanie spowolniony. A na badaniu komputerowym włosa będzie ta część, która rosła w okresie niedoborów np. białkowych, widoczna - będzie to część słaba włosa, podatna na uszkodzenia.
Najczęstszą przyczyną powolnego wzrostu włosa, jego osłabienia są jednak wahania hormonalne. Nawet niewielkie odchylenia poziomu hormonów tarczycy, jajników czy nadnerczy powodują masakryczne niekiedy osłabienie włosów i ich przerzedzenie, a nawet obumarcie cebulki.
Nasze włosy odbijają nasz stan zdrowia. Przede wszystkim zaniedbania żywieniowe. Podstawa diety dbających o włosy jest 5 probuktów : jajka(biotyna, luteina, komplet wit. i aminokwasów), orzechy, migdały(NNKT, białko), jogurty NATURALNE i mięso(ryby) - jedyny składnik zawierający 21 aminokwasów niezbędnych w procesie wytwarzania włosa. A łykanie suplementów i przesada w jedną stronę np. obsesyjne picie skrzypu czy pokrzywy może mieć katastrofalne w skutkach efekty jeśli chodzi o układ krążenia i układ krwiotwórczy.
co do pokreślonych - bzdura zupełna, nie jem mięsa już jakieś 5 lat, a obecnie - dzięki wizażowym sposobom- mam najładniejsze, najgęstrze i najmocniejsze włosy jakie kiedykolwiek miałam... poza tym nikt tu obsesyjnie nie pije skrzypu i pokrzywy, można przeczytać na wątku pokrzywowym, iż należy po 3 miesiącach "kuracji" zrobić przerwę
Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Co do tej zimnej wody.
Czytałam na wielu forach, że spłukiwanie włosów zimną wodą pobudza cebulki włosowe do pracy. Tylko można nabawić się zapalenia zatok[?]. Ja zrobiłam sobie raz i odpadłam. Teraz to spłukuję włosy letnią woda.
Zimna woda domyka łuski włosa dzięki czemu stają się gładsze i bardziej błyszczące, ale nie ma ona wpływu na ich wzrost, należy w niej płukać same włosy a nie skalp
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości